Eh, rek'o, sa' će Bruder Jake postaviti jope neke što trtljaju tamo (Lantana), a bez pucač'ne, jebo to, kad ono vidoh Džofrija ... a Džofri kod vas narodni heroj, pa rek'o možda ipak valja pogledati.
Al' bez zajebancije, u zadnje vreme se ovde objavljuje dosta jaostralijskih filmova, i to gledljivih.
Za razliku od ovih južnije od vas (Novi Zeland), koji se takođe forsiraju, ali do sada nisam naleteo ni na jedan koji ne bi poslužio kao priručno sredstvo na predavanju iz sudske medicine. Ne znam, možda je nesretan izbor, ali kad se setim nekih:
-
Heavenly Creatures - mnogo dobar, završava se klanjem
-
Bad Taste - mnogo zabavan, a počinje i završava klanjem (a u sredini malo klanja)
-
The Devil Dared Me To - takođe zabavan, "kako pretvoriti stuntmen-a u mleveno meso"
-
Out of the Blue - u suštini dobar, tema "Aramoana Massacre", 13 people shot dead ...
itd.
Kao da svaki režiser koji tamo završi studije mora paralelno imati i diplomu sa patologije da bi mogao / smeo snimati filmove ... mada je to verovatno do izbora ovdašnjih distributora. Možda se i opamete jednog dana.
* * *
Merdž, film obećava. Pogledaću čim naletim na R5.
Do sada mi je najomiljeniji na tu temu:
Cry Freedomhttp://www.imdb.com/title/tt0092804/