News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Koristimo priliku

Started by Mirabella, March 24, 2010, 02:01:04 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mirabella

Poštovani sunarodnici,

Pozivamo vas da prisustvujete otvaranju izložbe ikona umetnice Tamare Nikolić iz Njujorka. Otvaranje izložbe je u sredu 31. marta 2010. godine u 18:30h u prostorijama Generalnog konzulata Srbije u Njujorku.

Zainteresovani izložbu mogu videti svakog radnog dana od 10-16h do 9. aprila 2010. godine. *

Koristimo priliku da vas obavestimo da će zbog Uskrsa Generalni konzulat biti zatvoren 2. aprila (Veliki petak) i 5. aprila (drugi dan Uskrsa).

Srdačan pozdrav,

Generalni konzulat R. Srbije u Njujorku

*  Odakle im samo ideja da neku "izlozbu" smeste u prostorije konzulata, gde nema valjanog mesta ni za sluzbenike i stranke, a kamoli "mnogobrojne posetioce".  I jos da zapucas na izlozbu u konzulat (gde te Nikola aka "Krajisnik" (pljunute obrve!!!) pusta u "isti" kroz ono sobce, sa aparatima k'o na aerodromu, prvo otvori jedna vrata, "skenira" te dal' si opasan, pa te pusti, ak ne zvecis, kroz druga vrata, i to u 11 pre podne! 

I ako bi mi neko rekao da li se (u Srbiji) slavi "drugi dan Uskrsa", ili su (opet) nasli nacina da "spoje"?
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Tromotorac

Nema slobodnih galerija u NYC, propala amerika, gotovo je.
The bums will always loose.

alan ford

ili je umetnica potpuno neafirmisana pa nema pristupa (a ni para) galerijama, ili je neka mucka. recimo neko negde da naplati dnevnicu ili iznajmljivanje/zakup prostorija, brate ti meni, missim ja tebi, i da nas bog vidi.

Hate mail

Mozda nisi videla podrum...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Daisy

http://www.serbiaconsulatenyc.com/konzulat.html

Radno vreme
Adresa
Consulate General of the Republic of Serbia
62 West 45th Street, 7th Floor
New York, NY 10036

Ponedeljak - petak: 9:30 - 17 časova
konzularno odeljenje (rad sa strankama): 9:30-13 časova.
Telefon/Faks
Tel: (212) 596-4241
Fax: (212) 596-4363
E-mail: consulategeneralserbia@verizon.net

Generalni Konzulat ne radi u vreme državnih praznika

Državni praznici Republike Srbije:
1. i 2. januar - Nova godina (dva dana)
7. januar - prvi dan Božića (jedan dan)
15. februar - Sretenje, Dan državnosti Republike Srbije (jedan dan)
4 dana za Vaskršnje praznije prema Julijanskom kalendaru, počev od Velikog Petka pa do dana Vaskrsa
1. i 2. maj - Praznik rada (dva dana)

Državni praznici zemlje domaćina:
1. januar - New Year s Day
2. januar - New Year s Holiday
3. januar - New Year s Holiday
15. januar - Martin Luther King Jr s Birthday
12. februar - Lincoln s Birthday
19. februar - Washington s Birthday
6. april - Good Friday
28. maj - Memorial Day
4. jul - Independence Day
3. septembar - Labor Day
8. oktobar - Columbus Day
12. novembar - Veteran s Day
22. novembar - Thankssgiving day
23. novembar - Day after Thanksgiving day
25. decembar - Christmas Day
31. decembar - Year s End Holiday

malo su pogresno formulisali ... 4 dana od Velikog Petka do Vaskrsa ...  :roll:

Quote6. april - Good Friday
well ... no, this year ... i posle se ljudi cude, kako je Miladin dobio pasos

otvaranje je u 18:30, bilo bi zgodno da su ubacili jos koji dan van 10-16

blog umetnice: http://tamaranikolic.blogspot.com/
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Mirabella

Ovih 16 (16!!!) dana praznika zemelje domacina su upis!  A vidi kako obelezavaju rodjendane predsednika pojedinacno (3 dana) iako je "zemlja domacin" to odavno spojila u jedan (1) praznik, Presidents Day (15. februar)!  I Nova Godina se slavi samo jedan dan, a oni opalise - opet - tri!

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Ana

I kod nas se ne radi 5. ako ti je lakše  xfoht xremyb

Mirabella

Hate mail

slawen

Колико мене памћење служи, нерадни су први дан Божића, други дан Ускрса, Јом Кипур и Курбан Бајрам.

Велики петак је екстра.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

slawen

Ах, да, и дан крсне славе....
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

slawen

Све то, наравно, индивидуално.

Hate mail

Uz vlashu "Guslara" na stolu.

Hate mail

"Guslar" strikes again!

Po citanju ovog izvestaja, clanka, sta li je, obuze me isti osecaj kao posle "odmora" tamo!

Beda, svakojaka.

http://www.kurir-info.rs/komentari/kobna-zozovaca-ubio-mi-je-majku-a-sada-mi-daje-kobasice-clanak-715918