Author Topic: Miladin Kovacevic iliti prica zbog koja bih ja iskocila iz koze  (Read 121628 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tromotorac

• 7k
  • a.k.a. GET, Gagarin
Re: Miladin Kovacevic iliti prica zbog koja bih ja iskocila iz koze
« Reply #300 on: June 29, 2010, 04:01:07 AM »
Slika i prilika Srbije. Ovaj slucaj je samo jedan od prikladnih opisa.
The bums will always loose.

Offline Jelence

• 7k
  • always B +
« Reply #301 on: June 29, 2010, 04:04:54 AM »
opet Kovacevic :(
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Offline tarana

• 7k
« Reply #302 on: June 29, 2010, 07:29:14 AM »
kolko dadoše para za miladina?
milionče?
tol'ko su uložili i u protivgradnu odbranu cele srbije.

Offline slawen

• 7k
  • Ja se nechavam vykourit
« Reply #303 on: June 29, 2010, 07:33:28 AM »
Па ти види где су постигли боље резултате: први милион к'о да су бацили у бунар јер град ми поби невене у жардињери, а за друго милионче ем Миладин слободан, ем Брајан вози Корвету ем мајка на Брајана удара седмично трајну ондулацију ем Хилари државним секретаром, и сви срећни & задовољни.

Миссим, има ту позванијих од мене да оцењују ефикасност обе инвестиције, али ја овако, лаички...
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Offline tarana

• 7k
« Reply #304 on: June 29, 2010, 08:02:24 AM »
neko laže.
il' blic il' novosti.
BORIVOJE Borović je sa Kovačevićem stigao u Palatu pravde, ali je objasnio da pretresu ne može da prisustvuje zbog ranije zakazanih suđenja u Specijalnom sudu. O tome je, kaže, blagovremeno i obavestio sudiju Ivanu Ramić. Advokat je ispred sudnice ostao sve dok Kovačević nije prozvan.

Offline tarana

• 7k
« Reply #305 on: June 29, 2010, 09:12:57 AM »
a vidi sad šta piše u blicu
Advokat Milan Zindović, branilac Miloševića, rekao je da je njegov klijent zakasnio jer na suđenje dolazi vozom.

Offline zagor te nej

• 7k
« Reply #306 on: June 29, 2010, 11:54:37 AM »
Ma sta vas boli dupe, barem je RS platila milion dolara porodici izgazenog decka...
Ima li veceg kriminalca medju advokatima od Borivoja, inache?
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #307 on: June 29, 2010, 12:20:23 PM »
Nego nikako da ga slikaju ko coveka. Prvo je bilo da su ga to zli Ameri slikali ko zver, no izgleda ga ni nasi ne ljube. Ili mozda zaista lici na zver?!

Lici, lici na zver. Slawen zna kako se zove onaj Italijan iz proslog-predporslog veka sto je pravio paralele izmedju fizionomije pojedinaca i njihovim sklonostima zverstvu?
If you dine with the devil bring a long spoon.

Offline slawen

• 7k
« Reply #308 on: June 29, 2010, 07:03:23 PM »
Ломброзо?
Фин господин човек, био затворски лекар....
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Offline Ivan_D

• 7k

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #310 on: June 29, 2010, 08:57:48 PM »
Whereas most individuals evolve, the violent criminal had devolved, and therefore criminals were societal, or evolutionary regressions. If criminality was inherited, then the born criminal could be distinguished by physical atavistic stigmata, such as:

large jaws, forward projection of jaw, low sloping foreheads
high cheekbones, flattened or upturned nose
handle-shaped ears
large chins, very prominent in appearance
hawk-like noses or fleshy lips
hard shifty eyes, scanty beard or baldness
insensitivity to pain, long arms.

Offline Tromotorac

• 7k
  • a.k.a. GET, Gagarin
« Reply #311 on: June 29, 2010, 09:09:02 PM »
Whereas most individuals evolve, the violent criminal had devolved, and therefore criminals were societal, or evolutionary regressions. If criminality was inherited, then the born criminal could be distinguished by physical atavistic stigmata, such as:

large jaws, forward projection of jaw, low sloping foreheads
high cheekbones, flattened or upturned nose
handle-shaped ears
large chins, very prominent in appearance
hawk-like noses or fleshy lips
hard shifty eyes, scanty beard or baldness
insensitivity to pain, long arms.

Sooo... pussification as a solution [to genetic criminal tendencies]?

Offline Che2

• 7y
« Reply #312 on: June 29, 2010, 10:16:13 PM »
"pussification"... sounds good to me whatever it means.      :mrgreen:
Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

alan ford

• Guest
« Reply #313 on: June 30, 2010, 01:32:04 AM »
Ma sta vas boli dupe, barem je RS platila milion dolara porodici izgazenog decka...
Ima li veceg kriminalca medju advokatima od Borivoja, inache?

Borovoje Borovic je samo spretan advokat koji gleda da se na svaki nacin reklamira i za svoje i potrebe svog klijenta iskoristi rupe u zakonu. Toga i takvih advokata imas svugde.
Mene vise brine kako je moguce da neko ko je optuzen za nesto moze na takve nacine da oteze,  odugovlaci i obesmisljava sistem pa kasni jer nema prevoza, dolazi biciklom, pesice ili slicne gluposti. Kako je moguce da uprosceno govoreci ne dobije 'zuti karton' posle najmanje greske i sledeci put ode u zatvor da ceka na presudu?
U svetu, iz onoga sto ja znam, se takvi slucajevi vrlo brzo zavrsavaju, slucajevi tipa Kovacevica, onog momka iz neke od "za kosovo" demonstracija sto je iznabadao onog kamermana koji ga je slucajno i slikao, ovo sada sa Tatonom... To su sve relativno jednostavne stvari, postoje ocevidci, postoje clanovi grupe koji su priznali i saradjuju sa sudom, ali ne kod nas se slusa i preslusava do beskonacnosti, pa se onda ide na odmor, pa se ceka da s zavrsi reforma sudstva, pa se opet saziva sudjenje...

Offline Tromotorac

• 7k
  • a.k.a. GET, Gagarin
« Reply #314 on: June 30, 2010, 04:32:01 AM »
"pussification"... sounds good to me whatever it means.      :mrgreen:

Polako junior, nije to sto ti mislis. Termin je iskovao George Carlin (ko je sad to?), i odnosi se na pojave i procese feminizacije drustva, npr. kao ovo sad, kad se u isti kos trpaju zlikovci, sa ostalim nabildovanim muskim svetom.

Jedan jako poznat clanak na tu temu je "Pussification of Western Male" ... sajt autora trenutno ne radi, ali mozes da ga procitas ovde - http://www.thehighroad.us/archive/index.php/t-270319.html

Offline Che2

• 7y
« Reply #315 on: June 30, 2010, 06:25:51 AM »
razumio sam o cemu se radi samo mi "pussification" zvucalo simpaticno...   :)

clanak kao ideja i ne bi bio toliko los, o temi bi se dalo razgovarati. ali sa njegovom gluposcu sve zvuci besmisleno. redneck sa dna kace!     xrotaeye

Offline miskop

• 7k
« Reply #316 on: June 30, 2010, 09:42:59 AM »
Plasim se da Miladina NECE osuditi na smrt.

Ne moze ni po zakonu ako se nesto na tom planu hitno ne
preduzme.

Definitivno ce da naljutimo amerikane...a oslobodili nas.

Nikako ne valja.

Offline slawen

• 7k
« Reply #317 on: June 30, 2010, 11:21:55 AM »
Мени сад нешто криво што га Миладин није више био.
Онда би тзв. Србија више пара дала за одштету Брајану, а онда би ти јевреји више пара донирали сирома Хилари за кампању (ено га Бил, једва уграбио мало времена да избаксузира америчким фузбалерима на СП, не постизава од предавања & сличних тезги, стално кука како му жена узела три кредита да врати тај дуг), а онда би можда она и победила црнца на тим тамо интерним изборима, па постала прецедницом, па би можда имало шансе за још једну интервенцију у Србији....

Offline Hate mail

• 7k
    • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
« Reply #318 on: June 30, 2010, 10:34:18 PM »
Uleti i muva u usta pa vajdicaTM...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline tarana

• 7k
« Reply #319 on: July 01, 2010, 09:51:00 AM »
Borovoje Borovic je samo spretan advokat koji gleda da se na svaki nacin reklamira i za svoje i potrebe svog klijenta iskoristi rupe u zakonu.

nekako mi se čini, da mu je to i poso.

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #320 on: July 01, 2010, 10:43:17 AM »
Nije mu to pos'o. Odnosno ne bi trebalo da mu je to poso. To sto on radi je samo poor chancellorship.
Poserem se na pravnika kome se odbrana klijenta svodi na otaljavanju procesa, nepojavljivanju, kasnjenju, bolestima i ostalim low-life forama.

alan ford

• Guest
« Reply #321 on: July 01, 2010, 01:15:09 PM »
Nije mu to pos'o. Odnosno ne bi trebalo da mu je to poso. To sto on radi je samo poor chancellorship.
Poserem se na pravnika kome se odbrana klijenta svodi na otaljavanju procesa, nepojavljivanju, kasnjenju, bolestima i ostalim low-life forama.

Kao sto firme imaju pravo da ulazu lovu u lobiranje kako bi onemogucili ili onesposobili konkurenciju tako i advokati mogu da koriste sva legalna sredstva. nije Borovic kriv sto je zakon truo.

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #322 on: July 01, 2010, 01:19:48 PM »
nije Borovic kriv sto je zakon truo.

Vecina stvari u zivotu nije regulisana zakonom jer postoje norme i vrednosti kojih se ljudi drze i shodno kojima se ponasaju. A to sto ova ljiga nema iste norme kao vecina ljudi ne znaci da je dobar advokat. Naprotiv.

alan ford

• Guest
« Reply #323 on: July 01, 2010, 01:59:35 PM »
nazalost norme ne znace nista. cista 'game theory' ako bi se svi 100% pridrzavali normi sve bi bilo OK ali ako samo jedan resi da ih se ne pridrzava sve pada u vodu jer svi ostali koji bi ih se pridrzavali uprkos tom jednom bi bili 'gubitnici'.
Tako da se sve ipak mora zasnivati na zakon koji mora da je dovoljno dobar i sveobuhvatan kako bi mogao na jedan efikasan nacin da regulise normalan zivot drustva. U Srbiji to nije slucaj, pa jedan optuzeni moze da zeza sistem godinama uprkos ociglednom kriminalu. Recimo onaj Uros (pravda za Urosa) koji je snimljen kako pokusava da ubije pandura sa bakljom se vuklja po sudovima, raspravlja se o mentalnom stanju pandura pre i posle i gluposti.

Offline Che2

• 7y
« Reply #324 on: July 01, 2010, 03:35:27 PM »
nije Borovic kriv sto je zakon truo.

Vecina stvari u zivotu nije regulisana zakonom jer postoje norme i vrednosti kojih se ljudi drze i shodno kojima se ponasaju. A to sto ova ljiga nema iste norme kao vecina ljudi ne znaci da je dobar advokat. Naprotiv.

norme i vrijednosti?   :idea:   to nema logiku ni za obicne ljude, a advokatima je najveca vrlina da znaju da izvrcu iste u svoju korist odnosno svojih klijenata.    xjap

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #325 on: July 01, 2010, 05:47:35 PM »
Ovo sta radi ovaj advokat je nisko, providno, bedno i nadasve glupo. Kao da igraju tvoj i moj klinac basket i ti poveris meni da brojim i ja onda poceo da kradem poene tvom klincu u korist mog klinca. Nikakva korist od toga, niti ce moj klinac da nauci bolje da igra zahvaljujuci tome, niti ce mu to ikada pomoci u zivotu.

Kladim se da ovaj advokat nema neki plan, osim odugovlacenja koje je izgleda samo sebi cilj. Mozda racuna da ce jednom u hiljadu puta da pobede radikali na izborima pa se ovom debilu nece suditi. Isto kao sto retardirana drzava Srbija ulaze neverovatna sredstva u nepriznavanje Kosova jer postoji jedna u milion sansi da Rusi zavladaju svetom, pa bi im se onda to isplatilo - u svim drugim scenarijima njihovi napori su uzaludni i glupi.

Tvrdim ti da ovaj advokat nema neku strategiju koje bi ova odlaganja bila deo. Tipicna slika Srbije, pogotovo tokom nedavnog rata: ratovacemo malo ovde, malo tamo, izbombardovacemo ove, zapalicemo sela, raketiracemo Zagreb...
Sve bez jasnog plana i ideje a vrlo impulsivno. Prosto retardirano.

alan ford

• Guest
« Reply #326 on: July 01, 2010, 06:25:59 PM »
hmm, da sam ja Kovacevic odgovaralo bi mi svo ovo odugovlacenje i zezanje.
mozda je bas to i plan Borovica da se zamajava dok svi ne dignu ruke?

analogija sa decom ne stoji ali analogija da fudbaleri kada daju gol umeju da stanu, da brane rezultat. Naravno to ne doprinosi kvalitetu igre ali je korisno za rezultat.

Offline Tromotorac

• 7k
  • a.k.a. GET, Gagarin
« Reply #327 on: July 01, 2010, 06:33:23 PM »
Razvlacenje i banalizacija slucaja je koliko ja vidim cesto koriscena taktika u Srbiji... a i u drugim jurisdikcijama; na primer ona istraga onog holandjana za ubistvo devojke na Arubi, ta istraga, kao ovo sa Kovacevicem je dovedeno do potpunog besmisla.

Ima lek za takve stvari, zove se uzmes pravdu u svoje ruke.

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #328 on: July 01, 2010, 06:57:22 PM »
istraga onog holandjana za ubistvo devojke na Arubi

Joran van der Sloot mislis? Nije se tamo nista odugovlacilo koliko mi se cini, vec su ga pustili zbog nedostatka dokaza. U stvari otac mu je bio sudija tamo (Aruba pripada Holandiji, Holandjani hteli da im daju nezavisnost u nekoliko navrata, ali ovi nece  :)   ), pa se sumnja da su ga pustili zbog toga, jer tamo ocigledno ne vaze ista pravila kao u samoj Holandiji.

Elem, ne znam da li pratis zivot mladog Jorana, ali on je pre 2-3 nedelje opet ubio mladu devojku, ovog puta u Peruu. Trenutno je u zatvoru tamo i ceka sudjenje, na ogromnu radost skoro svih Holandjana. Od stotinjak komentara koje sam procitao 95% su tipa "tako mu i treba, tako mu i treba, konacno pravda, nek provede 40 godina u jednom od najgorih zatvora sveta", dok je svega 5% tipa "nemojte da mu sudimo dok ovde, nek mu sudi sud".

alan ford

• Guest
« Reply #329 on: July 01, 2010, 07:14:08 PM »
istraga onog holandjana za ubistvo devojke na Arubi

Joran van der Sloot mislis? Nije se tamo nista odugovlacilo koliko mi se cini, vec su ga pustili zbog nedostatka dokaza.

da i meni se tako cini. A bilo neki dan nesto na tu temu kako je zatvopren u nekom zatvoru u Peruu koji se smatra jednim od najgorih jer je em prepun onih najgorih ludaka kriminalaca i ubica em nekoliko puta prepunjen preko dozvole pa sede jedni drugima na glavama. Naravno mladic sve to lose podnosi, ima emotivne teskoce i sl.

Offline Daisy

• 7k
« Reply #330 on: November 02, 2010, 02:20:26 AM »
М. Ковачевић правоснажно осуђен на две године и три месеца

БЕОГРАД – Први основни суд у Београду донео је пресуду којом је Миладин Ковачевић на основу споразума о признању кривице за пребијање Американца Брајана Штајнхауера 2008. у Бостону, правоснажно осуђен на две године и три месеца затвора, саопштио је тај суд.

На пресуду није дозвољена жалба, тако да је постала правноснажна даном доношења, а извршна ће постати пошто буде уручена странкама у поступку, као и Одељењу за извршење кривичних санкција тог суда.

Сходно томе, Ковачевић би ускоро могао да буде упућен на извршење казне, а остало му је да одслужи још две године, јер је у америчком притвору провео месец дана, а у београдском два месеца.

Судско веће судије Иване Рамић изрекло је Ковачевићу пресуду за кривично дело наношење тешких телесних повреда, док је одбило оптужбу за кривична дела фалсификовања исправе и подстрекавање на злоупотребу службеног положаја, пошто је тужилаштво одустало од кривичног гоњења за та дела, додаје се у саопштењу суда.

Суд је подсетио да је крајем септембра донео решење о прихватању споразума којим се Ковачевић нагодио са тужилаштвом да призна да је пребио Штајнхауера у замену за две године и три месеца затвора.

На то решење могао је да се жали само оштећени Американац. Он то није искористио и решење је постало правоснажно, па је Ковачевићу изречена пресуда на коју нико нема право да се жали.

Штајнхауер као оштећени биће упућен на парницу ради потраживања обештећења за повреде које је претрпео.

Ковачевић је признао наводе оптужнице која га је теретила да је 4. маја 2008. у тучи у Студентском клубу у Бостону Штајнхауера оборио на под, затим га више пута ударио песницама у главу а потом, заједно са саучесницима шутирао у пределу главе и стомака.

Штајнхауер је задобио тешке повреде главе, јер му је напрсла лобања на више места.

Нагодба је постигнута на казни од две године затвора, имајући у виду и да су због учешћа у тој тучи (на страни Ковачевића) Санел Софтић (22), амерички држављанин пореклом из БиХ и Един Џубара (25), држављанин БиХ, осуђени 13. јануара у суду њујоршког округа Брум на по две године затвора, такође на основу споразума о признању кривице.

Они су тада признали да су, заједно с Ковачевићем, тукли алкохолисаног Штајнхауера, који је претходно, како су навели, ухватио за задњицу Софтићеву девојку. Софтић је сведочио у српској истрази, а Џубара је одбио да то учини.

Ковачевић је споразумом о признању кривице избегао суђење, на ком би се утврђивала и доказивала његова кривица, на основу претпоставке невиности.

После потписивања споразума о признању 14. септембра, суд је одлучио да поступак против Ковачевића раздвоји од процеса против смењених српских дипломата у Њујорку - генералног конзула и вицеконзула Слободана Ненадовића и Игора Милошевића, који се терете за злоупотребу службеног положаја.

Њима суђење треба да се настави 18. октобра.

После туче у студентском клубу, у којој је настрадао Штајнхауер 4. маја у Бостону, Ковачевић је ухапшен у САД, а после месец дана пуштен на слободу уз кауцију од 100.000 долара, коју је за њега положило Министарство иностраних послова Србије преко конзулата у Њујорку.

Против Ковачевића је раније паралелно вођена истрага и у Америци и у Србији, пошто је после пуштања из притвора у Бостону, уз помоћ српског конзулата у Њујорку, побегао у Србију.

Након вишемесечних преговора с представницима САД, српска влада је договорила плаћање одштете и преузимање кривичног гоњења Ковачевића од америчких правосудних органа, који су, по замолници суда, доставили документацију у случају Ковачевић бившем Другом општинском суду у Београду (сада Првом основном суду).

Амерички државни тужилац формално је уступио „предмет Ковачевић” српском правосуђу почетком априла прошле године, после договора са Владом Србије, која је породици Штајнхауер уплатила 900.000 долара на име трошкова лечења њиховог сина.

Ненадовић и Милошевић су оптужени да су искоришћавањем свог службеног положаја на тај начин помогли Ковачевићу да избегне вођење кривичног поступка пред правосудним органима САД, по оптужници која га је теретила за наношење тешких телесних повреда америчком држављанину.

Ковачевић их је, према оптужници, наговорио да му, након што је пуштен из америчког притвора, издају привремену путну исправу којом је напустио територију САД и побегао у Србију.

Танјуг

објављено: 01.11.2010.
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #331 on: October 11, 2011, 03:51:29 PM »
Epilog: Zatvor za bivšeg konzula
desk - 11. oktobar 2011. u 10.04
Bivši konzul Igor Milošević osuđen na godinu i po dana zatvora, jer je pomogao Miladinu Kovačeviću da pobegne iz SAD u Srbiju. Zbog istog dela, na godinu dana uslovno, osuđen je i generalni konzul Slobodan Nenadović.

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je bivšeg konzula Srbije u Njujorku Igora Miloševića na 18 meseci zatvora, jer je zloupotrebom službenog položaja pomogao državljaninu Srbije Miladinu Kovačeviću da pobegne iz Amerike, u junu 2008. godine, posle tuče u kojoj je povređen američki državljanin.

Bivši generalni konzul Srbije u Njujorku Slobodan Nenadović osuđen je, zbog istog dela, uslovno na godinu dana zatvora, s rokom provere od četiri godine.

Obojica bivših diplomata, koja su nedugo posle te afere ostala bez posla u Ministarstvu inostarnih poslova Srbije, imaju pravo da na presudu ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Sudija Ivana Ramić je, prilikom izricanja presude, rekla da su Nenadović i Milošević krivi što su Kovačeviću izdali putni list i tako mu pomogli da napusti Ameriku, iako su znali da se u toj državi protiv Kovačevića vodi krivični postupak zbog nanošenja teških telesnih povreda američkom državljaninu Brajanu Štajnhaueru.

Ona je istakla da je njihovim radnjama državi narušen ugled i podsetila da je Srbija snosila konsenkvence zbog takvog postupanja njenih službenika.

Uslovna osuda znači da će ukoliko izvrši novo krivično delo u roku od četiri godine Nenadović ići u zatvor.

Milošević je, prema rečima sudije, prekoračio službena ovlašćenja jer je Kovačeviću izdao putni list iako je znao da mu je na ročištu na kojem je pušten uz kauciju da se brani sa slobode, oduzet pasoš jer je tom ročištu prisustvovao.

Kovačević je pre toga uz kauciju pušten da se brani sa slobode od optužbi američkog tužioca za teško povređivanje Štajnhauera 4. maja 2008. godine u studenstkom klubu u Bostonu.

Kovačević u zatvoru u Somboru
Kovačević je u somborskom zatvoru na izdržavanju kazne od dve godine i tri meseca, na koju je osuđen posle sporazuma sa tužilaštvom, prema kom je priznao da je Štajnhaueru tokom tuče naneo teške telesne povrede opasne po život.

Tokom sudskog procesa protiv bivših diplomata, Kovačević ih nije teretio i u svom svedočenju je naveo da je iz SAD pobegao jer se plašio za svoj život i bezbednost porodice, a ne da bi izbegao krivičnu odgovornost za prebijanje Štajnhauera.

On je ispričao da su mu u srpskom konzulatu izdali privremenu putnu ispravu, ali je tvrdio da se ne seća ničeg u vezi sa traženjem i dobijanjem te isprave, pa čak ni da li je u konzulatu video Miloševića i Nenadovića, jer je bio na jakim lekovima.

Zbog spornih postupaka domaćih diplomata Srbija je porodici Štajnhauer u proleće 2009. isplatila odštetu od 900.000 dolara. (RTS)

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #332 on: October 11, 2011, 05:09:39 PM »
A sta bi sa onih 100K$ sto je konzul dobio da bi izdao pasos?

Offline Daisy

• 7k
« Reply #333 on: May 28, 2013, 02:30:09 PM »
DRUŠTVO    | UTORAK 28.05.2013 | 15:00

B92 oslobođen tužbe Kovačevića

IZVOR: B92

Beograd -- Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno odbio tužbu roditelja Miladina Kovačevića koju su podneli protiv B92 zbog "pretrpljenih duševnih bolova".

Drugostepeni sud je našao da ne postoji veza između objavljenih informacija i povreda ugleda i časti Petra Kovačevića i Branke Prodanović Kovačević.

Naime, Kovačevići su tužili B92 zbog informacije objavljene u vestima da je „Miladin Kovačević državu koštao milion dolara“, tvrdeći da su 100.000 skupili sami, a da je država dala samo 900.000.

Apelacioni sud utvrdio je da u spornom tekstu roditelji Miladina Kovačevića nisu pominjani, niti se ukazuje na njihovo moralno ili pravno neprihvatljivo ponašanje, niti se bilo šta u vezi sa njima implicira.

"Objavljivanje netačne informacije u kojoj se ne pominje neko lice nije podobno da povredi čast i ugled tog lica, zato što se, po prirodi stvari, čast i ugled mogu povrediti samo stvaranjem negativne predstave ili mišljenja o nekom licu kod njega samog, odnosno kod drugih ljudi u njegovom bližem i daljem okruženju, a objavljivanjem netačne informacije u kojoj se neko lice ni ne pominje, naprosto se ne može stvarati nikakva predstava niti mišljenje o tom licu", navodi se u presudi.

Sud smatra da B92 ne može biti odgovorna za povredu ugleda Petra Kovačevića i Branke Prodanović Kovačević "stvaranjem negativne predstave o njima" kod ljudi koji su ih povezali sa "negativnom predstavom o njihovom odraslom sinu", niti za povredu časti koju su osećali, jer su tu vezu sami stvorili.

Kako se u presudi navodi, Petar Kovačević i Branka Prodanović Kovačević nisu ni dokazali da su demantovali spornu informaciju, a tužbu su podneli godinu i po nakon što je ona prvi put objavljena u velikom broju medija.

Sud je zaključio da sporna informacija na B92 nije objavljena zlonamerno i bez opravdanog razloga, nego povodom aktuelnog suđenja Miladinu Kovačeviću i državnim službenicima koji su bili umešani u ceo slučaj, Slobodanu Nenadoviću i Igoru Miloševiću, kao i da se radi o informacijama koje javnost ima opravdani interes da zna.

Takođe, sud je dosudio da porodica Kovačević treba kući B92 da isplati troškove suđenja od oko 300.000 dinara.

Inače, Petar Kovačević i Branka Prodanović Kovačević su iz istog razloga tužili i radio Slobodna Evropa, dnevni list "Blic" i nedeljnik "Tabloid". Tužba protiv "Tabloida" je povučena, dok su preostala dva procesa u toku.

Podsetimo, Miladin Kovačević je na osnovu sopstvenog priznanja, osuđen na dve godine i tri meseca zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda američkom studentu Brajanu Štajnhaueru 2008. u Bostonu. Iz zatvora je pušten nešto ranije, primenom zakona o amnestiji.

Država je, za troškove lečenja Brajana Štajnhauera, platila 900.000 dolara, dok je porodica Kovačević, preko Ministarstva spoljnih poslova i srpske ambasade u Njujorku, platila kauciju za svog sina od 100.000 dolara. Sada se ponovljeno sudi bivšem generalnom konzulu u Njujorku Slobodanu Nenadoviću i bivšem konzulu Igoru Miloševiću, optuženim da su Miladinu Kovačeviću pomogli da pobegne iz Sjedinjenih Država.
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Hate mail

• 7k
    • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
« Reply #334 on: May 28, 2013, 02:36:31 PM »
Sta to znaci "odbio tuzbu"? Pa onda u daljem tekstu "sud je dosudio...".

Ovde kad sud odbije tuzbu nema procesa. A tamo sud odbio tuzbu a onda jos nesto i presudio. Je li bilo procesa ili ne?

Moram da prestanem da gledam americke filmove...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #335 on: September 16, 2015, 07:12:44 AM »
Pre par godina dosao mladic iz Amerike u posetu kod svojih daljih rodjaka u CZ, cini mi se kod tetke po drugom kolenu i njene porodice (suprug i dvoje dece).

Sad, ne znam vise tacno sta je bilo, da li su se posvadjali ili se nisu posvadjali a njemu se nesto nije svidelo, uglavnom on ih je svo cetvoro ubio, seo ma motocikl, vozio do Beca, tamo seo na avion i stigao u Ameriku gde ga je sacekala policija.

Americki drzavljanin, rodjen tamo kao i njegovi roditelji i sada ga, 2 godine kasnije, izrucili Ceskoj.

Where there's a will there's a way.

Znaci najmocnija zemlja na svetu isporuci svog drzavljana totalno nevaznoj zemlji kao sto je Ceska, a jedna od najbednijih zemalja Evrope - Svrbija nalazi za neophodno da se inati sa najmocnijom zemljom sveta oko totalne barabe iz Hrvatske.   xrepuke