News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Obama

Started by vbo man, March 31, 2010, 03:22:10 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

amans

Quote from: alan ford on April 15, 2010, 04:31:15 PM
Quote from: Tromotorac on April 15, 2010, 12:12:56 AM
http://weaselzippers.us/2010/04/14/logo-for-obamas-nuclear-security-summit-looks-oddly-familiar/

u jebote koji argumenti - GET nemoj reci da se palis na ovakve stvari?
mora da je Obama sam radio taj logo ili je bio pitan kako ce logo da ispadne...nema pametnija posla do da salje sumbliminalne poruke. obaska sto je svakom ko ima vise od par razreda osnovne jasno da je u pitanju elektron koji orbitira oko protona.

Nego, evo da sam ja musliman, prvo sto me ovo NE bi navelo na pomisao da mi se titraju jajca te da lici na MOJU zastavu, a drugo cak i da mi lici na zastavu bas bi me bolelo - ne bi tome pridavao nikakvog znacaja. Eno mi visi prava zastava a za ove tzv. 'poruke' bi me bas bolelo jer niti su nedvosmislene niti ista time pokazuju, dokazuju, meni licno nude...

slazem se, besposlen pop jarice krsti...
We're lost, but we're making good time.

amans

slawen

Quote from: alan ford on April 16, 2010, 02:23:39 PM
u to ne sumnjam. taj tim grafickih dizajnera sto je radio logo sigurno ima sefa, koji opet ima sefa koji verovatno ima pristup Obami i svima je u cilju da impresioniraju sefa.
U kom slucaju bi onda ovo bila zavera sirih razmera.
Сад схваташ праве димензије проблема, који тако олако миноризујеш.  :mrgreen:
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

amans

okacila sam na fb i tamo se vidi...hahahaha...kralj :)

amans

http://bulletin.aarp.org/yourhealth/policy/articles/historic_health_care_bill_passes.html

jebali ih krugovi....evo sa ovog skrecu paznju:  (moje je boldovano)

Historic Health Care Bill Passes

In a historic climax to a bitter year-long political battle, on March 21 the House of Representatives narrowly approved a Senate bill to overhaul the nation's health care system. With President Obama's signature, the bill immediately became law.

In the turbulent days leading up to passage, Obama and Democratic leaders contended not only with fierce opposition from Republicans, none of whom voted for it, but also with the reluctance of some House Democrats who objected to certain provisions in the Senate bill. In the end, those members agreed to approve both the Senate bill, by a 219-212 vote, and a package of changes to it that, at press time, is expected to pass the Senate.

The landmark legislation represents an achievement for Obama that other presidents—Theodore Roosevelt, Franklin D. Roosevelt, Harry Truman, Richard Nixon, Jimmy Carter and Bill Clinton—sought unsuccessfully for nearly a century.

The law will extend health coverage to 32 million uninsured Americans, penalize many employers who do not offer coverage and individuals who do not purchase it, provide subsidies for people with limited and moderate incomes, and bar insurers from rejecting people with preexisting conditions.

Provisions that take effect within a year include: banning insurers from arbitrarily canceling or limiting coverage; providing tax credits to small businesses that offer coverage; providing temporary insurance for people who have been denied it because of their health; allowing young people to stay on their parents' insurance until age 26; requiring insurers to use a high percentage of premiums for benefits instead of profits and overhead.

The measure guarantees basic Medicare benefits and gradually closes the "doughnut hole" in drug coverage, starting with a $250 rebate this year. It also adds free preventive care and phases in cuts in government subsidies to private Medicare Advantage plans, which, with other savings from reducing fraud and waste, extends Medicare's solvency by nearly a decade.

The cost of the reforms—$940 billion over the next 10 years—is paid for by measures that include reducing Medicare spending, levying a new tax on high-end "Cadillac" health plans and raising taxes on the wealthy. The independent Congressional Budget Office states that reform savings will trim the federal deficit by $143 billion through 2019.

------------------------

zaista, ima budala kosmickih proporcija...

amans

Ovaj covek ce biti jedan od najvecih americkih predsednika svih vremena. Voleli ga mi ili ne, slagali se ili ne--totalno nebitno.

Tek je godinu dana predsednik. Zivi bili pa videli sta jos stize do kraja mandata. Jako zanimljivo.

Tromotorac

Quote from: alan ford on April 16, 2010, 01:50:12 PM
A kreacija logo-a je verujem potpuno 'nasumican' dogadjaj kome Obama nije prisustvovao, niti na ikoji nacin doprineo.

Ja ne mogu da poverujem da i jedan politicar nije svestan ili obavesten o radnjama koje se ticu njegovog imidza, ili percepcije njegovog imidza.

Secas tako se uvek govorilo za vodje - Tita, Milosevica a i svih drugih - tipa, oni nemaju pojma sa stvarima koje se desavaju. Mozda i tacno, verovatno i jeste u nekim slucajevima, ali da li ih to zaista odvaja od odgovornosti za te stvari o kojima su 'neobavesteni'? Pa sta im je onda job description?

Oduvek mi se cinilo da je tolerance bar prilicno veliki za politicare, njima se neki gafovi daleko lakse oprastaju, nego li proporcionalno slicne greske i propusti obicnim ljudima u njihovim svakodnevnim poslovima. Ja sam jednom prilikom bio odgovoran za outage na jednom projektu, koji je bio propust inzinjera, jer oni nisu napravili dobar test koji bi uhvatio outage... i nije nista vredelo sto sam imao emergencu response process in place, neko je morao da  take a hit for unknown unknown.
Ili na primer onaj Micheal Steel, bozo koji je chariman RNC. Nije imao pojma za neki finansijski skandal (po koji put). On nije odgovoran, a neki low level apartchik popije sut u dupe.

Sto ti je veca odgovornost, to se lakse oprasta. Meni to lici ass backwards poimanje leadership-a.
The bums will always loose.

Tromotorac

Amans, evo sta je velicina - govor iz 1961., dan danas aktuelan:

Ronald Reagan Speaks Out Against Socialized Medicine

alan ford

Quote from: Tromotorac on April 16, 2010, 03:30:04 PM

Sto ti je veca odgovornost, to se lakse oprasta. Meni to lici ass backwards poimanje leadership-a.

ne oprastam nikome nista ali ovo su trivijalne, plus izmisljene, stvari.

Jack Welch je pre par godina u jednom clanku pisao o problemu sa Corporate Governance (share holderi biraju board of directors koji nadzire management kako bi ovi radili u interesu share holdera) u tome sto borad of directors cine ljudi koji imaju redovan posao, sastaju se jednom u tromesecju na par dana i nema ni teoretske sanse da dovoljno shvate biznis te cesto vazne detalje biznisa kojim menadzment upravlja. Jos ako menadzment nije potpuno transparentan (ili forthcoming) zaboravi na ikakav governance.

Tako da mislim da ti na visokim pozicijama i treba da odgovaraju za sve sto njihovi ljudi urade, jebiga takav je chain of command, ali u gomili slucajeva ovi jednostavno zaista nisu znali niti su mogli da znaju, niti imaju vremena da se bave svim sitnicama koje neki tamo interni u organizacijama rade. 

amans

sta je vama??? logo je sasvim dobar, a vi kao da ste zaista u nekoj Twilight Zone. [The problem] is in the eye of beholder, da ne kazem sto je babi milo to joj se i snilo  :twisted:

Pijanista

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

amans

slusam sad vesti i razmisljam i rekoh, moram da podelim sa vama

Vec dugo se dvoumim sta da mislim o Obami--da li da je teski oportunista ili diabolically clever. Koliko sam primetila, onako izdaleka (jer ne pratim detaljno, nemam zivaca...itd.), princip po kom deluje je sledeci:

prvo pusti narod da se detaljno izmrcvari oko nekog problema, da se republikanci i demokrate svadjaju i teraju mak na konac dok ne dosade i bogu i ljudima, a onda se pojavi i razresi problem, donese odluku i kvit

Ne mogu da se setim ranijih primera, ali mislim da je ovo oko zdravstvenog osiguranja dobar primer. Njakaju se vec vise od godinu dana, natezu, svadjaju....i onda se on pojavi, digne hajku i presece Gordijev cvor. Done deal.

Ja sam za O. izgubila interesovanje kad je zaposlio L. Summers i T. Geithnera. Medjutim, nesto mi se ne uklapa....

Pazi sad: koliko je proslo od ovog istorijskog potpisa za  zdravstveno osiguranje? par dana....
i sta slusam na vestima, kolko pre par minuta??? Goldman Sachs na tapetu zbog kriminalnog poslovanja...a gde Godman Sachs, ta stellar banka, garant ce da sledi i ostala sitna riba pljuckavica, a ostali sljam sa Wall St. djuture moze samo da nagadja i ceka....

i sve vise mi se cini da Obama radi radnju vrlo, vrlo zanimljivo hehe

se veda

alan ford

Obama je defakto nasledio razvalinu od ekonomije i drzave. Slusajuci razne Fox televizije, republikance i konzervativce covek bi pomislio da nam je do 2009. cvetalo cvece. I dopada mi se pristup, skoro pa da ima listu stvari poredjane onako od najtezih problema ka sitnijim i redom im prilazi ne preskace.
Ovo sa zdravstvom je pomak, mada da se razumemo to sto je izglasano je 10 deo onoga sto je potrebno. Nemoj da mislis da je dosao i resio problem, napravljeno je toliko ustupaka da ovo nije ni R od reforme vec samo zakon koji ce omogucit jednom delu stanovnistva da dodje do osiguranja. Taj deo je nazalost i dalje relativno mali u odnosu na 50-ak miliona neosiguranih koliko procenjuju da ima u USA.
Sve u svemu, dopada mi se da se svega latio, a nisam siguran koliko su resenja optimalna.

amans

Quote from: alan ford on April 17, 2010, 01:51:34 AM
Obama je defakto nasledio razvalinu od ekonomije i drzave. Slusajuci razne Fox televizije, republikance i konzervativce covek bi pomislio da nam je do 2009. cvetalo cvece. I dopada mi se pristup, skoro pa da ima listu stvari poredjane onako od najtezih problema ka sitnijim i redom im prilazi ne preskace.
Ovo sa zdravstvom je pomak, mada da se razumemo to sto je izglasano je 10 deo onoga sto je potrebno. Nemoj da mislis da je dosao i resio problem, napravljeno je toliko ustupaka da ovo nije ni R od reforme vec samo zakon koji ce omogucit jednom delu stanovnistva da dodje do osiguranja. Taj deo je nazalost i dalje relativno mali u odnosu na 50-ak miliona neosiguranih koliko procenjuju da ima u USA.
Sve u svemu, dopada mi se da se svega latio, a nisam siguran koliko su resenja optimalna.

moze biti, moze biti, slazem se

Ali, na kraju balade, when all is said and done, ovo ce da stoji:

The landmark legislation represents an achievement for Obama that other presidents—Theodore Roosevelt, Franklin D. Roosevelt, Harry Truman, Richard Nixon, Jimmy Carter and Bill Clinton—sought unsuccessfully for nearly a century.

(iz gore citiranog teksta)

Tromotorac

Quote from: alan ford on April 17, 2010, 01:51:34 AM

Slusajuci razne Fox televizije, republikance i konzervativce covek

'ajde leba ti Alane, prebroji koliko ima tih Fox televizija? Fox, koja jos? MSNBC, NBC, CNBC, CBS, ABC, CNN? Koliko jos ima Fox televizija?

slawen

Quote from: amans on April 17, 2010, 04:02:46 AM

Ali, na kraju balade, when all is said and done, ovo ce da stoji:

xrofl xrofl xrofl xrofl
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

amans

U sta hoces da se kladis da ce za desetak (ako ne i manje godina) ovako neka recenica da se nadje u americkim udzbenicima istorije?

slawen

Ма ја у то уопште не сумњам.
Али то и даље не значи да није смешно и ненормално.

alan ford

Quote from: slawen on April 17, 2010, 10:33:31 AM

nazalost moram da se slozim sa Slawenom. Donet zakon kao sto rekoh nista iz korena ne menja, samo je neznatno prosirenje loseg sistema.

alan ford

Quote from: Tromotorac on April 17, 2010, 04:07:12 AM

'ajde leba ti Alane, prebroji koliko ima tih Fox televizija? Fox, koja jos? MSNBC, NBC, CNBC, CBS, ABC, CNN? Koliko jos ima Fox televizija?

kretena ima svuda, ali rekoh da jedino na Foxu non-stop pricaju o propasti od kada je Obama. Ovi drugi nabrojani su ni tu ni tamo sto je otprilike neka sredina.

Tromotorac

Rekao si "na Fox televizijama"  ;) Ovi drugi su debelo na levo - bilo kakvu kritiku predsednika automatski nazivaju rasizmom. Kao da smo nazad u vremenu RTSa.

slawen

Quote from: alan ford on April 17, 2010, 01:00:56 PM
Quote from: slawen on April 17, 2010, 10:33:31 AM

nazalost moram da se slozim sa Slawenom.

Што нажалост, наопако?
Па нисам ја баш тако зао.

alan ford

nisi, ali slaganjem sa tobom predvidjam los ishod...

Tromotorac

[/quote]
Quote from: amans on April 16, 2010, 03:26:45 PM
http://bulletin.aarp.org/yourhealth/policy/articles/historic_health_care_bill_passes.html

jebali ih krugovi....evo sa ovog skrecu paznju:  (moje je boldovano)

Historic Health Care Bill Passes

In a historic climax to a bitter year-long political battle, on March 21 the House of Representatives narrowly approved a Senate bill to overhaul the nation's health care system. With President Obama's signature, the bill immediately became law.

In the turbulent days leading up to passage, Obama and Democratic leaders contended not only with fierce opposition from Republicans, none of whom voted for it, but also with the reluctance of some House Democrats who objected to certain provisions in the Senate bill. In the end, those members agreed to approve both the Senate bill, by a 219-212 vote, and a package of changes to it that, at press time, is expected to pass the Senate.

The law will extend health coverage to 32 million uninsured Americans, penalize many employers who do not offer coverage and individuals who do not purchase it, provide subsidies for people with limited and moderate incomes, and bar insurers from rejecting people with preexisting conditions.

Provisions that take effect within a year include: banning insurers from arbitrarily canceling or limiting coverage; providing tax credits to small businesses that offer coverage; providing temporary insurance for people who have been denied it because of their health; allowing young people to stay on their parents' insurance until age 26; requiring insurers to use a high percentage of premiums for benefits instead of profits and overhead.

The measure guarantees basic Medicare benefits and gradually closes the "doughnut hole" in drug coverage, starting with a $250 rebate this year. It also adds free preventive care and phases in cuts in government subsidies to private Medicare Advantage plans, which, with other savings from reducing fraud and waste, extends Medicare's solvency by nearly a decade.

The cost of the reforms—$940 billion over the next 10 years—is paid for by measures that include reducing Medicare spending, levying a new tax on high-end "Cadillac" health plans and raising taxes on the wealthy. The independent Congressional Budget Office states that reform savings will trim the federal deficit by $143 billion through 2019.

------------------------

zaista, ima budala kosmickih proporcija...

Amans, procitaj ovaj clanak http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/health/article7100968.ece

pa zamisli on the economies of scale, kako ce to ovde da izgleda... za 10tak godina, plus minus.

alan ford

Quote from: Tromotorac on April 18, 2010, 09:59:14 PM
Amans, procitaj ovaj clanak http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/health/article7100968.ece

pa zamisli on the economies of scale, kako ce to ovde da izgleda... za 10tak godina, plus minus.

ne vidim vezu izmedju ovog slucaja i americke zdravstvene zastite? zasto i kako ce do ovoga da dodje? Zar nemamo privatan sistem sa privatnim osiguravajucim drustvima?
Mozda ljudi nece imati da plate ali to je vec sada problem u pojedinim slucajevima.

Tromotorac

Jel vi kapirate da osiguravajuca drustva, ukoliko imaju kontrolu cena, ili nece postojati, ili ce biti nestasica? Jel imao neko Economy 101 ovde? Ili, jel' se seca neko nestasice goriva u SFRJ?

Ako drzava naredi osiguravajucim drustvima da svakog osiguraju, kakav je onda to risk pool, i jel ima para za svakog? Nema po ovim cenama. Onda oni podignu cene. Drzava im udari price ceiling. Onda ovima pune biznis model.

Kako god okrenes, heavely controlled insurance industry, shortage of doctors, price control ce napraviti defacto social healthcare, kao na primer u Britaniji. Ovi ljudi nisu navikli na ono sta ih ceka.

Ja rekoh, ako vam je ovo dosad bilo nehumano, sacekajte tek da vidite kako ce ovo sledece da izgleda.

alan ford

nisam video da iko namerava da odredjuje cene. Mada mi se ideja dopada da se napravi cenovnik lekarskih usluga, da se zna, a osiguravajuca drustva neka se takmice na osnovu nivoa usluga. Ovo sada je manje vise monopol, plus sto im je u interesu da sto manje plate - inace potpuno pogresna postavka problema.

Tromotorac

Cenovnik lekarskih usluga vec postoji. Googlaj pod medical billing, svaki task doktora/rn/sestri ima svoji billing code. To nije proizvoljno, nego je ugovorena cena - lekar moze da ti naplati general check $100, ali insurance adjusts the price na njihov standard, npr $60, od kojih plate recimo $45 a na tebi je razlika od $15. Vecina doktora se ne prebija sa pacijentima oko razlike 100-60, mada u onim prestiznijim mestima verovatno traze.

Da je drzava napavila reformu osiguranja da Cigna Arizona moze da prodaje svoje prodaje svoje produkte u Teksasu i Kaliforniji, to bi bio bolje. Jok, oni su napravili obratno - sad ce drzava da odredjuje cene. Goverment price management/control je naravno uvek pomagalo trzistu. Za 2-3 godine uginuce taj biznis, ako se ovde nesto ne promeni.

amans

Quote from: Tromotorac on April 19, 2010, 01:48:55 AM
Jel vi kapirate da osiguravajuca drustva, ukoliko imaju kontrolu cena, ili nece postojati....

podrzavamo iz sve snage  :twisted:

U pravu si sasvim...a u pitanju je, po misljenju moje malenkosti, to sto hoce da naprave kapitalizam humanijim je contradictio in adjecto... nesto kao trenirati ajkulu da bude vegetarijanac. To moze samo ovako nekako...

FishAholics - Finding Nemo

8-)

Tromotorac

Amans :)

Tema za drugi dan - da vidimo koji je to drustveni sistem 'human'. I u teoriji a i u praksi. Mozda Monte bude u blizini kad povedemo razgovor, samo jos Demo da naidje.

amans

nesto sam spremala stare email adrese, pa naidjoh na jlz-ovu....jeste da je on bio jugoslovenski leksikografski zavod, ali ovo sto se dogadja je zaista jlz. Niti je dobro sto je sada, niti je dobro sto ce da bude, jer, kako Alan gore rece, suvise je kompromisa i dilova da bi to licilo na ista

amans

I onda sta, da dignemo ruke u vazduh i prepustimo se sudbini?

amans

Ja Montea uopste ne znam niti ga se secam. Nisam ucestvovala u njegovo forumu kad se separirao, a pre toga mi nesto nije bio u viziru. Za Dema je druga prica, bilo bi lepo kada bi se prikljucio  :o  8-)

amans

mada, da se vratim na pocetnu temu, ovaj nas predsednik mi se sve vise cini diabolically clever...pa ko zna gde sve to vodi  :evil: ....

Tromotorac

Oni su strucnjaci za teme humanosti raznih politickih sistema, bili bi odlicni za takvu temu...  xtwak  :mrgreen:

Tromotorac

Quote from: amans on April 19, 2010, 02:22:18 AM
mada, da se vratim na pocetnu temu, ovaj nas predsednik mi se sve vise cini diabolically clever...pa ko zna gde sve to vodi  :evil: ....

To sam slusao i o Milosevicu 1990., pametan je on, zna sta radi.... Doduse, ja i tvrdim da je Obama americka verzija Milosevica.

amans

hajd objasni to malo bolje nebilotitesko...ja sam tad vec bila u Americi, nisam najbolje upucena u detalje (da tako kazem)

alan ford

Quote from: Tromotorac on April 19, 2010, 02:11:54 AM

Da je drzava napavila reformu osiguranja da Cigna Arizona moze da prodaje svoje prodaje svoje produkte u Teksasu i Kaliforniji, to bi bio bolje. Jok, oni su napravili obratno - sad ce drzava da odredjuje cene. Goverment price management/control je naravno uvek pomagalo trzistu. Za 2-3 godine uginuce taj biznis, ako se ovde nesto ne promeni.

ovo (monopol) i jeste deo problema. Ali nema veze sa Obamom. Osiguravajuca drustva to ne zele, ovako prakticno nemaju konkurenciju pa su cene i usluge takve kakve su.

Inace nisam cuo da je ista slicno tome sto pises da ce drzava da odlucuje cene proslo...

Hate mail

Monte ima svoj forum?
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

slawen

Quote from: Tromotorac on April 19, 2010, 02:26:10 AM
Quote from: amans on April 19, 2010, 02:22:18 AM

To sam slusao i o Milosevicu 1990., pametan je on, zna sta radi.... Doduse, ja i tvrdim da je Obama americka verzija Milosevica.
Браво, мајсторе.

amans

Quote from: Hate mail on April 19, 2010, 03:11:13 AM
Monte ima svoj forum?

imao pre desetak godina, vbo zna vise o tome

Jelence

jeb'ga, to nam nece pomoci sto ona zna, el ne vidis da nas bojkotuje...
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Monte

Quote from: Tromotorac on April 19, 2010, 02:22:33 AM
Oni su strucnjaci za teme humanosti raznih politickih sistema, bili bi odlicni za takvu temu...  xtwak  :mrgreen:

Ох, Боже... Расправка о универзалној медицинској заштити, тромоторац, није питање разлика међу политичким системима (множина), јер само једно мјесто на овој планети постоји гдје се, у назови цивилизованој земљи, помоћ болесном везује за његову платежну способност.

Којекакве вукојебине у којима су врачеви норма, а услуге крштеног доктора се плаћају сувим златом, нијесу вриједни распавке, а и веома ријетко се о њима говори као о "политичком систему", мада и племе људождера може да каже да има некакав... политички систем.

amans

Quote from: Monte on April 19, 2010, 06:47:24 PM
Quote from: Tromotorac on April 19, 2010, 02:22:33 AM
Oni su strucnjaci za teme humanosti raznih politickih sistema, bili bi odlicni za takvu temu...  xtwak  :mrgreen:

Ох, Боже... Расправка о универзалној медицинској заштити, тромоторац, није питање разлика међу политичким системима (множина), јер само једно мјесто на овој планети постоји гдје се, у назови цивилизованој земљи, помоћ болесном везује за његову платежну способност.

Којекакве вукојебине у којима су врачеви норма, а услуге крштеног доктора се плаћају сувим златом, нијесу вриједни распавке, а и веома ријетко се о њима говори као о "политичком систему", мада и племе људождера може да каже да има некакав... политички систем.

Monte, jel jos uvek imas svoj forum? Ja bi da se uclanim   8-)    :lol:

Pijanista

QuoteMonte, jel jos uvek imas svoj forum? Ja bi da se uclanim   

Povedi i Miska.

amans

pa ja sam izgleda svasta propustila na onom ranijem forumu :cry:

alan ford

Quote from: amans on April 19, 2010, 07:17:38 PM
pa ja sam izgleda svasta propustila na onom ranijem forumu :cry:

Zar ne znas da svako od nas ima i po jedan privatan forum?
tebi se toliko dopalo to sa FB i spajanjem sa prijateljima da bi sada da se uclanis na svaciji forum?

P.S. Ja ne kapiram potpuno tu 'balkanizaciju' foruma ali ajde mora da je zanimljivo imati svoj forum pa sa istim ljudima kao po drugim forumima raspravljati iste ili slicne stvari...

Monte

Quote from: amans on April 19, 2010, 07:10:09 PM
Monte, jel jos uvek imas svoj forum? Ja bi da se uclanim   8-)    :lol:

Вала, (данас кад постајем пионир) јавно ти обећавам да ако ми икада швраке мозак попију да правим било какав, а поготову "мој" форум, да те никако заборавити нећу.

Способност да се у пар порука, а на једној теми, унесе оволика количина забуне и направи пометња, све успут дижући споменик до неба нашем "дијагоналном читању" се не заборавља тако лако.

Tromotorac

Digresija je ovde do tancina usavrsena, an art level of itself . Ja sam pre nekog vremena prestao da 'kanalisem' teme na kojima sam domacin. Sve odrasli ljudi, dokle vise...