News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Biseri (politicara, javnih licnosti..)

Started by Tromotorac, April 01, 2010, 03:23:50 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tromotorac

The bums will always loose.

Ivan_D

If you dine with the devil bring a long spoon.

Tromotorac

Procitah komentar, admiralu treba dati neku vrstu odlikovanja za nacin na koji je odgovorio na tako glupo pitanje.

zagor te nej

"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Tromotorac

Kongresmen koji je zamenio Cynthiu McKinney (D), takodje jednu zescu biserku.

Jelence

Dal je pijan dal je naduvan ili samo nije spavao 5 noci za redom pa ne zna sta prica.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Jelence

Quote from: Tromotorac on April 01, 2010, 03:35:53 PM
Procitah komentar, admiralu treba dati neku vrstu odlikovanja za nacin na koji je odgovorio na tako glupo pitanje.

Admiral mrtav ozbiljan. Sto ti je dresura, naviklo to da ne postavlja pitanja. Gde ces bolje da uvezbas da se pravis ko da su svi normalni nego u vojsci.

zagor te nej

Trebao je admiral da ga otera u tri lepe, okrene se i ode. Sa ovakvim kretenom traciti vreme...pa to je  potpuno besmisleno.
Niels Bohr

Tromotorac

Tromotorac

zagor te nej

Ahhh..a gde je is our childrens learning kralj gluposti, a?   :evil:
Niels Bohr

Tromotorac

Meni su interesantniji ovi faktuelni biseri, od semantickih, gramatickih itd. Zanimljivo je gledati kako sami sebi skacu u usta. Nije mi cilj da napravim left vs. right nadjebavanje, nego political class overall.

Ako ima neko klipove politicara iz drugih zemalja, nek izvole.

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Ivan_D

Quote from: Hate mail on April 02, 2010, 03:10:49 PM
Kakav moron!  :shock:

Sto rece jedan komentar na youtube "and we thought Bush was bad"  :evil:

Hate mail

Sad vidim ovaj jadnik je, valjda pored affirmative action, propatio i neki Hepatitis C i zesce lekove protiv toga koji mu malo sjebavaju reasoning?

Tromotorac

Zasto onda nije na personal leave, umesto sto ispituje admirala na congressional hearing-u?

Hate mail

Leave k'o leave: ako ga ne uzmes ne moze strazar ispred zgrade da te vrati sa ulaza ako dodjes na posao polu-lud.

Mada se meni nesto javlja da je ovaj prirodno glup. I zaista, dokle misle ti starci da sluze tu? Ova zemlja je u problemu a starkelje iz prethodnog veka i dalje sede tu po 10 mandata.

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

alan ford

Quote from: Hate mail on April 02, 2010, 06:44:31 PM
I zaista, dokle misle ti starci da sluze tu? Ova zemlja je u problemu a starkelje iz prethodnog veka i dalje sede tu po 10 mandata.

da, to se i ja bas cesto pitam. Malo-malo pa pricaju o tamo nekim kongresmenima/senatorima koji su u 90-i nekoj, polumrtve ih dovode da ne izgube to mesto a odlucuju o nekakvim zakonima u vezi interneta, wi-fi itd. Pa mislim ovi ni ne razumeju sta je to wi-fi a kamoli da donesu nekakav optimalan i koristan zakon.

Hate mail

Pa mozda je tako pozeljno, moze im se narediti kao 2001.: "I didn't come here to talk to you about this."

Tromotorac

Ja sa komsijom, koji je nastavnik sociologije u K-12 sam cesto pricao o tome; ja sam za term limits da bi izbacili te metuzaleme koji vec 30-40 "sluze narodu", a komsija je radio neku tezu uticaja "seniority" na metod upravljanja i odlucivanja, pa kaze ako bi se uveli term limits struktura vlasti bi se destabilizovala. Destabilizacija naravno ne valja, ali ni ova "stabilnost" nas nije usrecila.

Ovaj tip nema nikakav seniority. On je u kongresu tek od 2006te.

Hate mail

Tako isto metuzalemi od 90 godina voze kola i skoro svake nedelje ima po neka vest kako je ova ili ona baba ili ovaj ili onaj deda - na lekovima ili, jos gore, off meds - zgazio ljude ili se zaleteo kolima u pesacku zonu ili u restoran ili u radnju i kako dok su ih vadili iz kola oni su i dalje drzali volane i pritiskali gas i slicno.

vbo man

NEVEROVATNO!

QuoteA sign on the door of Dr. Jack Cassell's office in Mount Dora, Fla., tells patients "If you voted for Obama, seek urologic care elsewhere. Changes to your healthcare begin right now, not in four years.

...MOUNT DORA, Fla. - A central Florida urologist has posted a sign on his office door warning supporters of President Barack Obama to find a different doctor.

The notice on Dr. Jack Cassell's Mount Dora practice says, "If you voted for Obama, seek urologic care elsewhere. Changes to your healthcare begin right now, not in four years."

Cassell told the Orlando Sentinel on Thursday he wasn't questioning patients or refusing care, because that would be unethical."

Ovaj bi morao da izgubi dozvolu za rad xuzi xtwak

The light at the end of the tunnel is the train.

Tromotorac

Srecom, ovo nije Australija. Free speech, protected by the First Amandment.

Da si (ako si) citala tekst, videla bi da doktor nikom nije uskratio negu, vec je samo stavio natpis na vrata. Pitali su cak i razne profesore etike, koji se na razne nacine trudili da rastegnu tumacenje pa su dosli do samo "walking on the line". Doktor vodi svoj biznis, i ima prava da upravlja njime kako hoce.

Znam jedan slucaj Ortopeda koji je u svojoj privatnoj praksi imao pacijenta, imigranta iz bliskoistocne zemlje. Ovaj bio veoma prgav i veoma bezobrazan sa zenskim radnicama - sa onom na salteru nije ni hteo da razgovara, sa menadzerkom prakse takodje nije hteo da govori, nego samo sa doktorom; doktor je nju pozvao u ordinaciju da uzima beleske; kada se ova njemu obratila, on joj odgovorio "You shutup" zapretivsi kaziprstom. Doktor se onda odlucio da uradi i ostatak stvari koje obicno drugo osoblje zavrsava sa pacijentom, dao mu recepte, uput i rekao mu vise da ne dolazi kod njega, jer ako dodje, nece biti primljen. Rekao, u mojoj praksi se postuju sve osobe, pogotovo zene.

Ti bi i njemu oduzela dozvolu za rad?

vbo man

Srecom ovo je Australija :| i ovde bi mu uzeli dozvolu za rad.
Neverovatno shta si sve u stanju da branish Gagarine...NEVEROVATNO!
Ovaj tvoj drugi primer veze nema s ponashanjem ovog doktora.Ovaj diskriminishe poshten i normalan svet a na bazi POLITICHKOG UBEDJENJA.
To nije bilo ni kod Slobe!
Slobode...svakako ali diskriminacija srecom bar zakonom nije dozvoljena u Australiji ( josh) :?

Tromotorac

Kako ih diskriminise, ako nikom nije uskracen servis na bazi politickog ubedjenja, jel' citas ti clanak?

Ivan_D

Quote from: Tromotorac on April 03, 2010, 03:00:22 AM

Znam jedan slucaj Ortopeda koji je u svojoj privatnoj praksi imao pacijenta, imigranta iz bliskoistocne zemlje. Ovaj bio veoma prgav i veoma bezobrazan sa zenskim radnicama 

Nije to nista. U Rotterdamu glavni imam za grad (covek, inace rodjen u Holandiji) nije hteo da se rukuje sa jednom ministarkom kad je dosla u posetu toj islamskoj community. Ona mu pruzila ruku, a on nista, okrenuo blago glavu.
xuss

slawen

Quote from: vbo man on April 03, 2010, 05:34:39 AM
Srecom ovo je Australija :| i ovde bi mu uzeli dozvolu za rad.

Лако је њојзи да укида урологе кад нема простату.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

vbo man

Quotehe wasn't questioning patients or refusing care, because that would be unethical.
xrotaeye
Da se raspametish...kaze nije ih odbijao a shta je ovaj natpis na vratima koji doslovno kaze " Ako ste glasali za Obamu trazite urologa drugde". Ili ti ovde niste dobrodoshli! Nije ih kaze ispitivao.Nije ni trebao, ja mu ne bi ni zakorachila u praksu kad bih ovo prochitala. On je bre dao Hipokritovu zakletvu, on je lekar...kako bre on moze da bira pacijente? Svako ko mu uredno plati ima pravo da bude pregledan.
Opet vi s nekakvim nebuloznim primerima koji apsolutno nemaju veze s ovim.Evo da pitamo ove iz Kanade, Shvedske, Nemachke da li je njima ovakav natpis OK i kako bi se to tretiralo u ovim zemljama?

Tromotorac

Ti mu ne bi usla u praksu, ali bi mu rado oduzela dozvolu, a sve da naudis ameriki. Eh  :mrgreen:

Kako nema veze, pa eno Ortoped je uskratio servis pacijentu. Pacijent se ponasao mizogonisticki ne sto mu se ove nisu svidjale, nego zato sto mu je takva kultura/religija. Jel' treba oduzeti ortopedu dozvolu?

Jelence

Quote from: vbo man
Da se raspametish...kaze nije ih odbijao a shta je ovaj natpis na vratima koji doslovno kaze " Ako ste glasali za Obamu trazite urologa drugde". Ili ti ovde niste dobrodoshli! Nije ih kaze ispitivao.Nije ni trebao, ja mu ne bi ni zakorachila u praksu kad bih ovo prochitala. On je bre dao Hipokritovu zakletvu, on je lekar...kako bre on moze da bira pacijente? Svako ko mu uredno plati ima pravo da bude pregledan.

To da TI nebi zakoracila u njegovu ordinaciju vidis kao NJEGOV izbor?

Zanimljivo.

vbo man

QuoteKako nema veze, pa eno Ortoped je uskratio servis pacijentu. Pacijent se ponasao mizogonisticki ne sto mu se ove nisu svidjale, nego zato sto mu je takva kultura/religija. Jel' treba oduzeti ortopedu dozvolu?
Alo, on se obraca gradjanima Amerike koji su glasali za Obamu (znachi VECINI Amerikanaca) ...mirnim gradjanima chiji je JEDINI GREH shto su GLASALI za doktorovog POLITICHKOG protivnika.Zar je to teshko razumeti? I ne meshati sa drugim sluchajem u kome se radi o bezobrazluku i loshem ponashanju prema osoblju (iz bilo kojih razloga) shto ovaj doktor stvarno nije obavezan da trpi.
Ovo su bre normalni, predpostavka je i uljudni pacijenti. koji rade (jer u suprotnom ga ne bi mogli priushtiti) , placaju porez, ZIVE POTPUNO U SKLADU SA AMERICHKOM KULTUROM i krajnje demokratski su prosto DALI SVOJ GLAS. Kako je sad to zlochin zbog kojeg ovaj ima pravo da ih maltretira. Svashta!
Uzmi da je stvar obrnuta i da je tvoj urolog onomad okachio list gde kaze da "oni koji su glasali za Busha (pa dakle i ti) treba da traze drugog doktora".
Kakva bi bila TVOJA reakcija?
Choveche! Ovo je toliko pogreshno da boli...a ti to branish...
Kako vas ima izgleda vishe takvih kao ovaj doktor i ti Amerika ce i dobiti tachno ono shto zasluzuje da bude...
Ja uopshte ne mislim nishta loshe Americi...naprotiv...vishe od svega bih volela da vidim da to postane normalna zemlja...celom svetu bi bilo mnogo lakshe ziveti.
Dok je ovakvih, nema nade :cry:

Hate mail

Have you considered professional help?

Tromotorac

S' obzirom da ne zivis ovde, i da nemas trunke znanja o ovdasnjoj kulturi, normama, obicajima i tradiciji, pravu ili istoriji, ne treba da se toliko uzrujavas. Pricaj vise o stvarima u koje se razumes, a manje da savetujes kakva bi USA trebalo da bude.

Ako ja imam svoj biznis, i hocu da razvucem billboard "Miss me yet" na krovu mojeg lokala, jedino cega moram da se pridrzavam jeste building/HOA code; ako code ne zabranjuje billboard, ja imam pravo da napisem na njemu sta god hocu. Isto sa natpisima na izlogu - mogu da napisem "Hippies, use back door - No exceptions!" to je moja stvar da odlucim. Ako hocu da napisem "Prodane duse mogu da mi..." opet, nemoze niko da mi zabrani. Pravilno pitanje jeste da li su te poruke in good taste, a ne da li su legalne.

Doktor nije diskriminisao ni po kojoj zakonski sankcionisanoj osnovi. U slobodnoj drzavi, you can vote with your feet. U socijalzmu/fasizmu/nany state, to nije moguce. To znaci ako moj lekar meni kaze da nemoze da podnese moje poglede o avijaciji, ili moj akcenat, ja bih mu bio zahvalan na uskracivanju gubitka vremena i otisao kod drugog lekara, koj hoce moj biznis.

slawen

Уместо да га убедиш да је погрешио? :shock:
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Tromotorac

Ja naplacujem za ubedjivanje, a ne obratno :)

slawen

Ал' на јужној хемисфери.... чуо сам да се тамо и вода у клозету врти контра.

Jelence

Alo, on se obraca gradjanima Amerike koji su glasali za Obamu (znachi VECINI Amerikanaca)

Sorry, wrong again...

Za Obamu nije glasala vecina Amerikanaca...

PS. I dalje cekam odgovor na moje prethodno pitanje: kako je moguce da tvoju odluku vidis kao izbor treceg lica?

alan ford

Quote from: Jelence on April 03, 2010, 05:07:21 PM
Sorry, wrong again...

Za Obamu nije glasala vecina Amerikanaca...

hmm? Jeste glasala vecina.

Jelence

Vecina Amerikanaca?

Kako bi ti to meni dokazao?

Hate mail

Za Obamu je glasala vecina Electoral College-a, that's certain.

Jelence

Oko 53% onih koji su izasli na izbore.

Da li to znaci da je za njega glasala vecina Amerikanaca?

Hate mail

I am not disputing anything; I am stating one fact.

alan ford

Quote from: Jelence on April 03, 2010, 06:56:21 PM
Oko 53% onih koji su izasli na izbore.

Da li to znaci da je za njega glasala vecina Amerikanaca?

da se ne bi zajebavali mnogo, Obama je dobio i vecinu electoral college-a i popular vote. U Americi se glasanje smatra duznoscu svakog gradjanina, ako ne glasas ko te jebe - imao si priliku, ali se ne racunas i kraj price.

vbo man

E sad stvarno pochinjem da se uzrujavam :x
Niko od vas ovo ne vidi kao pogreshno? :cry:
Meni onda definitivno nije mesto na ovoj diskusiji :(
Evo ostavicu ubuduce ovo mesto mom muzu da vas chita kao i zadnjih godina ako bude imao volje xdrinka Ja nemam vishe shta da prochitam ovde...
Hvala milom Bogu da ne zivim u USI a sad sam donela i definitivnu odluku da je necu chak ni posetiti u ovom zivotu....
Good luck s vashim pogledima na sve shto vas okruzuje.
God help us all!

Hate mail

Meni bi na tvom mestu (i na tvojoj geografskoj sirini & duzini) veci problem bila tzv. Kina but hey, it's just me.

Jelence

Evo ostavicu ubuduce ovo mesto mom muzu da vas chita

Bring him on!  :!:

Pijanista

QuoteЛако је њојзи да укида урологе кад нема простату.

Bio devedesetih na RTS, neki vidoviti-shaman-radiestezista-iscelitelj-kurac-palac-bioenergeticar i javi se neka gospodja gledalac da pita za svoje zdravstvene probleme a ovaj zaljulja visak i rece: "Gospodjo imate problema sa prostatom".

alan ford

Na Divcibarama (gde imamo vikendicu) ni 5min pesice od Daciceve kuce se nalazi kuca (palata) nekog vidovnjaka. Zaboravih mu ime. U kuci zivi osoblje, ovaj povremeno svraca, ogradjena je a dvoristem setaju neke zveri koje laju ko nenormalne. A oko kuce dva ogromna (2-3 metra u precniku) TV satelita...

Hate mail

Vidovnjaci u srbalja. Mira Markovic je svog muza-idiota nagovorila u leto 2000. da raspisu tzv. izbore za tzv. predsednika tzv. SRJ jer joj je tako rekao njen vidovnjak.