News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

alo dzezeri

Started by amans, December 04, 2009, 02:42:26 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

amans

Pre izvesnog broja godinica, otplivala sam u neke druge muzicke vode i totalno zapustila dzez. Nesto mi nije prijao iz nekog nepoznatog razloga.

elem, sad mi se opet slusa, ali nemam pojma gde da pocnem.

Sta je novo, u recimo zadnjih deset godina, sto vredi poslusati?

We're lost, but we're making good time.

Tužni Grad

Ma niš Amans, niko niš ne radi ... sve nešto pare pare, ameri se bune kako i evropejci kopiraju, pa što im odvlače umetnike na ovdašnje festivale, evropejci i zajebaju kako ovi pojma nemaju, sve nešto nadrkano, ostatak u narodnjake ošo ... ma zajebavam se.

Evo ja ću par stvari iz svog podneblja, pa neka društvo nastavi.
Pre par godina čuh na radiju ovo:

Roger Cicero - Zieh die Schuh aus 2007

Na tržištu kao bomba, pošto je nešto novo, pa još besramno jazzy, momak zaista UME da peva, a i bend mu nije za baciti - kako studijski, tako i live. Naravno, toliko je dobro krenulo da je prihvatio da bude dežurni majmun nemačke reprezentacije za Evroviziju - i ispušio.

Evo još jedne, sa aktuelnog albuma, stilski mešano - kako bilo, on je jedan od retkih (pored Petera Fox-a) kojeg baš volim poslušati kako peva, jer ume da udahne života smandrljanom apfelštrudel jeziku.

Roger Cicero - Spontis zeugen Banker

I za kraj - ovo je nemačka varijanta Briana Setzer-a. Moćno:

Roger Cicero - Hinterm Steuer

Uglavnom, lagana mjuza, ali dobar korak ako ćeš ponovo u džezerske vode ...

Monte

Quote from: Tužni Grad on December 04, 2009, 08:24:53 PM
Ma niš Amans, niko niš ne radi ... sve nešto pare pare, ameri se bune kako i evropejci kopiraju, pa što im odvlače umetnike na ovdašnje festivale, evropejci i zajebaju kako ovi pojma nemaju, sve nešto nadrkano, ostatak u narodnjake ošo ... ma zajebavam se.

Реци лијепо, десила се комерцијалзација "до балчака" и "продаја" (свијетлих традиција).

Два коректна чланка, додуше само на тему вокала, али довољно да одраде ретроспективу "задњих 10 година":
The state of jazz vocals today (part one) (женска страна медаље)
The state of jazz vocals today (part 2) (мушкарци)

amans

Ja sam negde sredinom devedesetih, pa jedno pet-sest godina bila pretplacena na JAZZIZ koji je tada bio fenomenalan, sve s izborom muzicara i muzike. Negde predkraj se bacio u elevatorjazz i ja digla ruke od njega....i nekako to je bio lagani pocetak kraja sto se dzeza tice.

A sad me uhvatila neka nostalgija, pa rekoh...mozda se nesto promenilo nabolje. Hvala na info.
We're lost, but we're making good time.

Monte

Сад, набоље или нагоре... То што је екипа као (ох, локалпатриотизма новокомпонованог) Diana Krall, Michael Bublé и ина братија постала хиперуспјешна и продаје милионе плоча и јесте и није лоша ствар. Ако новокомпонована бУранија "џезерска" (укључујући и овог "избјеглицу" од стреса који је у те воде утрчао под старије дане) сасипа паре на те новокомпоноване, отвара се простор и остатку дружине.

Џез се вратио да буде "main stream" и страшно много се снима, и то не само у традиционалним западним центрима. Crossover-a колико хоћеш, али да се ископати што год да тражиш, ко хоће да се бакће.

О укусима не вриједи расправљати, па ни потурати своје фаворите ако се не зна (а ја не знам) што волиш и трошиш.

Али ми се чини да је дотични музички правац, хвала на питању, врло живахан и добростојећи један старкеља.

tarana

fala za textove o vokalima.nisam ni znao da sam dzezer.
volem medlin pero i noru dzons.

ne znam jel ovo neko slusa, mene je raspametila
Sarah Jane Morris - Don't Leave Me This Way.wmv

Nocobdija

Vladimir Maricic latin jazz composition "Just A Dance" represents unique talent and knowlidge followed by Cuban percussionist Lazaro Del Toro Vega,bassist Bata Bozanic and drummer Petar Radmilovic . 

http://www.youtube.com/watch?v=nTO6EEb6UGE&feature=related

Tužni Grad

Monte znaš onaj: ode džez muzičar kod lekara po rezultate pregleda, kad ono lekar njemu "Imam veoma loše vesti - vi imate još samo godinu dana da živite" - a na to džezer, zaprepašćeno - "Od čega ???".

U fazonu - ako ih ne odnese kuga, glad sigurno hoće. Stoga ne čudi mnoštvo Christmas Albuma, džapanja, kolaboracija i osrednjeg muzičkog (ne tehničkog) kvaliteta u sceni.

Nego, mnogo dobar AvaxHome, zahvaljujem.

Na brzaka sam poskidao Grusina sa Ritenour-om, Bob James-a, Meshell, Alain Caron-a (imate Vi tamo i drugih majstora po Kanadi, jel'), Dave Weckl Band, Four 80 East, i još koječega ...