News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Muzika - varijacije, parodije i cesto bolje verzije

Started by Tromotorac, December 04, 2009, 06:10:32 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

E

Nocobdija

Ovo mu više dodje pod "varijacije i često bolje verzije"
Napomena: preslušati do kraja (posebno instrumentalni deo na 1:30) pa komentarisati

Bilecanka - Zoran Predin

http://www.youtube.com/watch?v=J1Su6FQHAYg

E

hmmm
suvise veselo zvuci instrumental posle 1:30. Lepo zvuci ali ne ide uz tematiku.

Nocobdija

Quote from: E on January 29, 2010, 02:51:00 PM
hmmm
suvise veselo zvuci instrumental posle 1:30. Lepo zvuci ali ne ide uz tematiku.
Nisam na taj način to posmatrao, mada se meni svidja, vrlo mi je slušljivo i volim takav zvuk.

E

Super sto ti se svidja. Meni se ne svidja. Svidelo bi mi se da je instrumental sam za sebe, ali ja ovo posmatram, slusam, dozivljavam kao celinu i nekako mi ne ide. Nekako mu ta muzika u tom trenutku nikako ne stoji, odnosno stoji mu ko piletu sise.

Nocobdija

Quote from: E on January 29, 2010, 05:10:07 PM
Super sto ti se svidja. Meni se ne svidja. Svidelo bi mi se da je instrumental sam za sebe, ali ja ovo posmatram, slusam, dozivljavam kao celinu i nekako mi ne ide. Nekako mu ta muzika u tom trenutku nikako ne stoji, odnosno stoji mu ko piletu sise.

Ma ne moraš uvek da slušaš reči, nekad zaboravi, ako ti ne prija melodija i aranžman, onda odustajem, tu već svako ima svoju talasnu dužinu. Moj problem je što pre svega slušam muziku, naravno da su reči bitne (ihaj) ali kod mene može da peva i šarene pilule za lilule, ako mi je leglo - OK.

Prost primer su mi neke ciganske pesme,gde sem dve strofe pesme Sila Kale Bal, kojima sam ulovio neki prevod (OK reči) sve ostalo ko zna šta mantraju, ali meni lepo  :lol: Dobro, Bilećanka  je stvarno poznata onima koji su bili pioniri sa crvenim maramama, pa ti ta emocija možda ostala.

E

slawen

Quote from: Nocobdija on January 29, 2010, 05:25:03 PM

Ma ne moraš uvek da slušaš reči, nekad zaboravi, ako ti ne prija melodija i aranžman, onda odustajem, tu već svako ima svoju talasnu dužinu. Moj problem je što pre svega slušam muziku, naravno da su reči bitne (ihaj) ali kod mene može da peva i šarene pilule za lilule, ako mi je leglo - OK.

Prost primer su mi neke ciganske pesme,gde sem dve strofe pesme Sila Kale Bal, kojima sam ulovio neki prevod (OK reči) sve ostalo ko zna šta mantraju, ali meni lepo

Мени тако са свима које нису на српском.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

MalaKoala

alan ford

moj prvi auto u americi je bio 'ovaj' model (piece of shit car). Secam se da sam voleo da odvrnem ovu stvar i kotrljam se ulicama, dok sam se smrzavao u kabini jer grejanje nije radilo.

Adam Sandler - Piece Of Shit Car

Tromotorac

MalaKoala, ovaj Careless Whisper. Iako je hrabrost muzicara vredna pohvale, ova a ni jedna druga varijacija nece moci od te pesme da aranziraju nesto slusljivo. Design flaw, sta li, ali ni heavy metal ne pomaze.
The bums will always loose.

Tromotorac

AFord

Elvis me uvek podseti na Cehoslovacku sredinom 80-tih kada smo otisli na skijanje i u povratku svratili u robnu kucu koja je pored praznih rafova imala desetine LP-jeva Elvisa i Rod Stewarta i neku remosku (elektricna serpa).

Che2

Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

E

MalaKoala

Quote from: Tromotorac on March 30, 2010, 03:03:53 AM
MalaKoala, ovaj Careless Whisper. Iako je hrabrost muzicara vredna pohvale, ova a ni jedna druga varijacija nece moci od te pesme da aranziraju nesto slusljivo. Design flaw, sta li, ali ni heavy metal ne pomaze.

tek sad ovo videh...tvoj i moj ukus se vazda razlikuju.
i to ne samo kada je muzika u pitanju.  :lol:

MalaKoala

MalaKoala

http://www.youtube.com/watch?v=fregObNcHC8

mada...ne mogu da kazem da je bolja od Bouvijevog originala...u istom su rangu :)

E

Al se koalica raspevala  :!: :D

Ni ja nesto bas ne volim metal
ali mi se svidja ova verzija- cover Nothing Else Matters Metalica

Nothing Else Matters - Apocalypitca

i Enter Sand Man
na violoncelima, so sick  :)
Apocalyptica - Enter Sand Man

slawen

MalaKoala

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Tromotorac

Ja ne cujem razliku izmedju ove verzije i originala.

Tromotorac

Izgleda da je bilo neke frke izmedju Wierd Al-a i 'lady Gage' ili makar njenog menadzera. U svakom slucaju, nakon sto je Wierd Al objavio pesmu na YouTube, ovi su imali change of heart i rekli su da daju punu podrsku Al-u.

"Weird Al" Yankovic - Perform This Way

Meanwhile, legenda kaze da je Kurt Cobain bio class act kad je Wierd Al trazio njegov OK da objavi ovu  parodiju

"Weird Al" Yankovic - Smells Like Nirvana

E

Nesto bas i ne volim Lady Gagy , ali mnogo mnogo vise ne volim Weird Al Yankovica sa njegovim brcicima i hladnom trajnom. Tako sav nesavrsen zivi od toga da zajebava ljude koji su uspeli u svetu gde on samo glumi klovna , i to vrlo loseg klovna , onog od kojeg se deca plase :P.

Bez obzira  sto nisam poklonik lika i dela Lady Gage , njena mi se pesma Born this way vrlo dopala , a ovaj cover takodje

LADY GAGA - Born This Way (Cover)

AFord

ne volem ni jedno ali je Jankovic nas covek pa necu bas da ga opletem.
Biljana Ristic je mislim citavu karijeru sagradila na imitiranju Miljana Miljanica.

E

Quote from: AFord on April 22, 2011, 08:54:54 PM
ne volem ni jedno ali je Jankovic nas covek pa necu bas da ga opletem.
Biljana Ristic je mislim citavu karijeru sagradila na imitiranju Miljana Miljanica.
Ih Alane poredis Biljanu Ristic i ovog cudaka.

Tromotorac

Al je self-made legenda. Svi muzicari znaju da ga cene.

E

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!