News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Sudjenje huliganima-ubicama

Started by Ivan_D, April 21, 2010, 08:11:24 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ivan_D

Jes' mi drago sto je javnost u Srbiji makar ovde uglavnom jedinstvena. Btw, zna li neko sta bi sa sudjenjem Miladinu Kovacevicu? Je l' pocelo?

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=04&dd=21&nav_category=16&nav_id=425894

Počelo suđenje zbog ubistva Tatona
21. april 2010. | 10:52 -> 18:59 | Izvor: B92, Beta, Tanjug Beograd -- Suđenje za ubistvo navijača francuskog fudbalskog kluba Tuluz Brisa Tatona je počelo pred Višim sudom u Beogradu.

Za suđenje optuženima za ubistvo Brisa Tatona vlada veliko interesovanje javnosti - gužva na ulazu u sud (Beta)
Grupa od 14 optuženih okrivljena je za teško ubistvo, dvojica su u bekstvu a jednom se sudi sa slobode. Na početku suđenja, prva dvojica optuženih koji su se izjašnjavali o optužnici su rekli da nisu krivi. Negiranje krivice obeležilo je prvi dan suđenja optuženima za ubistvo Brisa Tatona.

Optuženi Ivan Grković je, kako je rekao, čak spreman da pogleda u oči porodicu francuskog navijača i kaže da nije ubio njihovog sina.

On je jedini koji je priznao da je video Tatona dok, kako se izrazio, sa visine od 10 metara pada na glavu ali tvrdi da nije video da ga je neko gurnuo sa stepeništa.

Ni optuženi Ljubomir Marković, kako kaže, nije kriv ali mu je žao što je, kako je rekao, izgubljen jedan mladi život.

On je priznao da je na dan zločina bio na Obilićevom vencu sa prvooptuženim Prelićem koji je u bekstvu i da je video neku gužvu.

Međutim, kako se izrazio, poučen iskustvom sa policijom koja ga "hapsi i kada je kriv i kada nije", gomili ljudi koja se okupila prekputa kafića u kojem je sedeo nije želeo ni da priđe.

Bris Taton preminuo je u Urgentnom centru nakon što je brutalno pretučen u centru Beograda
Bris Taton preminuo je u Urgentnom centru nakon što je brutalno pretučen u centru Beograda
Advokati odbrane zadovoljni su odlukom suda da se, na njihov zahtev, suđenje tonski snima i tvrde da postoji još dokaza.

U sudu su se mogle čuti opaske o velikom prtisku javnosti ali i nekih državnih funkcionera na ishod ovog suđenja.

U Srbiju zbog problema u avio saobraćaju nisu doputovali roditelji Brisa Tatona, a njihov zastupnik i francuski ambasador se nadaju da će suđenje biti pravedno.

Ambasador Francuske Žan Fransoa Teral, pred početak suđenja je rekao novinarima da Francuska ima puno poverenje u srpsko pravosuđe u slučaju suđenja optuženima za ubistvo Brisa Tatona.

Prema optužnici, Marković, Prelić i Grković organizovali su grupu koja je napala francuske navijače.

Kako se navodi, oni su pozvali mobilnim telefonima ostale okrivljene i druge, za sada, nepoznate napadače.

Svi su se našli 17. septembra 2009. u Terazijskom parku, gde je Puzigaća podelio baklje i palice, a Vladan Suvajac (22) hirurške maske.

Prelić, Marković, Grković i Puzigaća su nastavili da mobilnim telefonima koordiniraju napad na francuske navijače i svima su saopštili da se oni nalaze u "Ajriš pabu" na Obilićevom vencu.

U optužnici se navodi i da su okrivljeni i, za sada, nepoznati počinioci počeli da lome inventar u kafiću i da su zatim sustigli Tatona, tukli ga pored garaže, a potom bacili niz stepenice.

Taton je brutalno prebijen bejzbol palicama, šipkama i bakljama uoči utakmice fudbalskih klubova Partizan i Tuluz.

Državljanin Francuske je od povreda umro posle 12 dana u beogradskom Urgentnom centru.

Pored Prelića, u bekstvu je i Dejan Puzigaća. Optuženi su i Stepa Petrović, Stefan Veličković, Milan Tarlać, Dragan Tomasović, Jovan Karbić, Bojan Matijević, Milan Vujović, Ivan Grković, Vladan Suvajac, Ljubomir Marković, Branimir Četnik i Dejan Stanković, koji su u sudnicu dovedeni iz pritvora.

Vladimir Bošković optužen je za pomaganje počiniocima posle izvršenog krivičnog dela i on se jedini brani sa slobode.

Kao što se i očekivalo, za početak suđenja optuženima za ubistvo tatona vladalo je veliko interesovanje. Pored velikog broja novinara, u sudnici su bili i rođaci i prijatelji optuženih.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Ivan_D

SMRT nakaradnoj drzavi Srbiji. SMRT! SMRT! SMRT!

Sud oslobodio navijače Partizana
22. april 2010. | 13:36 | Izvor: Tanjug Beograd -- Prvi osnovni sud u Beogradu je odbacio optužnicu protiv šestorice navijača Patrizana i oslobodio ih odgovornosti za ugrožavanje sigurnosti Brankice Stanković.

Pojedini navijači Partizana na utakmici sa Šahtjorom udarali su plastičnu lutku koja je predstavljala Brankicu Stanković (B92, arhiva)
Pojedini navijači Partizana na utakmici sa Šahtjorom udarali su plastičnu lutku koja je predstavljala Brankicu Stanković (B92, arhiva)
Odlukom suda navijači su pušteni iz pritvora, u kome su bili od dana kada su uhapšeni posle skandiranja na fudbalskoj utakmici Partizan-Šahtjor, 16. decembra prošle godine, kada su sa tribina novinarki TV B92 poručivali da će "proći kao Slavko Ćuruvija".

Optužnica Prvog osnovnog javnog tužilaštva je odbačena kao podneta od neovlašenog tužioca, jer prema stavu sudskog veća, u radnjama optuženih za koje se terete nema elemenata krvičnih dela ugrožavanja sigurnosti i nasilničkog ponašanja, već eventualno krivičnog dela uvrede.

Sudsko veće, sa sudijom Jelenom Milinović na čelu, smatra da pevanje stihova "Opasna si kao zmija, proći ćeš kao Ćuruvija" ne sadrži kvalifikovanu i ozbiljnu pretnju koja bi ugrozila bezbednost Stankovićeve.

Sud je optužnicu odbacio rešenjem na koje tužilaštvo može da uloži žalbu Apelacionom sudu u roku od osam dana.

Krivično delo uvrede se goni po privatnoj tužbi, koju može da podnese lično Brankica Stanković.

Sud je rešenjem oslobodio odgovornosti Gorana Klještana, Aleksandra Perišića, Milana Gudovića, Dragana Đurđevića, Nemanju Odalovića i Nemanju Bogdanovića.

Optužnica ih tereti da su 16. decembra 2009. godine, na stadionu FK Partizan, za vreme utakmice Partizana i Šahtjora, koja je direktno prenošena na televiziji B92, sa tribina ugrozili sigurnost novinarke Brankice Stanković.

Do incidenta na stadionu je došlo posle emitovanja više emisija "Insajder", koje uređuje i vodi Stankovićeva, a koje su se u poslednjem serijalu bavile huliganstvom među navijačkim grupama.

Navijači fudbalskog kluba Partizan na utakmici su vređali novinarku B92 i uputili joj pretnje smrću, skandirajući sa tribina "Opasna si kao zmija, proći ćeš kao Ćuruvija".

Sve je bilo praćeno šutiranjem, udaranjem u glavu i probadanjem plastične lutke, koja je predstavljala Stankovićevu.

# Stvarno sramota. I šta sad? Šta će biti sa sudijom? Ona je reizabrana?
(tole, 22. april 2010 14:55)

# sud je oslobodio kriminalce bolje prevedeno. pa onda neka puste i urosa i ubice tatona i tako sve huligane redom...e moja srbijo gde ti ides??? zalosno!
(outsajder, 22. april 2010 14:53)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
# Danas se u Srbiji vise isplati da budes huligan nego novinar... Sramna presuda!
(toliko o tome, 22. april 2010 14:52)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
# Sramno. I to je jos zena sudija??? Kako je nije sramota. Pa na njenom mestu bih im odlepio kaznu od 5 godina, makar nikad vise ne dobio sudnicu u Srbiji...

Jos da oslobodimo ubice Tatona, i onda smo mirni...

Koji je to mrak u svim porama i drustva i licnosti, majko mila...
(Colin_bgd, 22. april 2010 14:51)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
# Bože moj HVALA ti što nisam novinar!
Ja kad neću, ja tad ne čitam novine i mirna mi duša... a onda poželim da čujem nešto od dešavanja u društvu i tada potražim, pročitam novine!?! Ali ja mogu jer nisam novinar i nemoram svakodnevno čitati i zbog svoje nemoći plakati
(tri..zo..ne, 22. april 2010 14:51)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
# Kakva luda kuća!!! Svi koji u ovakvoj državi uspeju da izvedu decu na pravi put, pored zamki koje ih čekaju na svakom koraku, a koje suštinski generiše sama država, mogu se smatrati ljudima koji su prevazišli sam život!
(Zvezdan, 22. april 2010 14:51)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
# Čestitke, nismo ništa drugo ni očekivali. Ima nešto za psihoanalizu u tom našem sudstvu. Ipak je za to potrebna neverovatna hrabrost - toliko prkositi celom društvu. Ili je ono samo slika društva možda je pogrešno optuživati samo sud. Srpsko društvo je bolesno, i vlast i opozicija i obični ljudi, mislim na one što u sudnici aplauzima pozdravljaju ubice: Đinđićeve, Tatonove i mnoge druge.
Ovde se bre javno navija za ubice i smrt. I nikom ništa
(Milan, 22. april 2010 14:50)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
# Tako to radi novo reformisano sudstvo.
Sad fali još samo da "navijači" tuže Brankicu i traže debelu odštetu zbog pretrpljenog duševnog bola i ukaljanog ugleda i časti.
Ne znam nijednog reformisanog sudiju lično, ali jako bih voleo da upoznam nekoga. Tek da iz prve ruke vidim kakvi su to ljudi. Mora da je to neka vrlo specijalna i izuzetna klasa ljudi čiji način razmišljanja(?) i logiku(?) mi obična boranija uopšte ne možemo čak ni da pratimo, a još manje da razumemo.
(Mashinovodja, 22. april 2010 14:49)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
# Posto je po zakonu onda da otpevam pesmu.

Nasa Vlado opasna si kao zmija proci ces...

Ajde ipak necu mozda zakon nije isti za sve ipak sam ja obican gradjanin...
(Miki, 22. april 2010 14:47)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
# Onda da pevamo tu pesmu, samo da menjamo imena!? A za samar 2 god zatvora? SRAMOTA TADICU!!
(Gastarbajter, 22. april 2010 14:44)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
# E moje sudstvo, e moji reformatori... Jadna Srbijo...
Nadam se da će iz neke partije koja će doći na vlast posle DS-a manje voleti "navijače" i manje im dugovati...
(slobodnomisleći, 22. april 2010 14:43)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
# dakle ovo je prevršilo svaku meru....DS i treba da pukne na izborima jer ovo što rade nije ni blizu izvornog DS-a koji je ,nažalost preminuo sa pokojnim Z. Djindjićem....žalosno, ali istinito...ne pada mi na pamet da izadjem na izbore...kad god bili i za šta god bili....dokle više????!!!!
(DOKLE VIŠE, 22. april 2010 14:41)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
# Imenovana sudija se "dokazala" i u jos nekim predmetima. Cak su se i brojne kolege cudile kako je ista re-izabrana.
(pravnik, 22. april 2010 14:40)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
# Prikazite sliku te cuvene pravnice! Pametnom lik govori sve.
(Maraja, 22. april 2010 14:38)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
# SRAMOTA!!!
(Tina, 22. april 2010 14:37)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
# "Proći ćeš kao Ćuruvija" je po stavu sudskog veca samo eventulano krivicno delo uvrede i nema elemenata ugrozavanja sigurnosti.

Nije ih sramota da kazu da nema elemenata krivicnog dela ugrozavanja sigurnosti (a svi znamo da je Curuvija ubijen), nego jos kazu "eventualno" krivicno delo uvrede, nije ih sramota da kazu da je to samo uvreda nego jos koriste rec "eventualno" uvreda.
(Nesha, 22. april 2010 14:36)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
# Da nisu to mozda Seseljove i Milosevicove sudije? Meni ovo lici sve vise na doba Milosevica, sva ova namestena sudjenja i namestene sudije.
(Djuro P., 22. april 2010 14:30)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
# A Trivanki će još i blindiranu "mečku" da kupe zato što se ispljuvala sa mr Ilićem. Ej Srbijo kuda ideš -u propast.
Podrška Brankici.
(gledalac, 22. april 2010 14:29)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
# Срамота. Срамотна одлука нашег "судства". Држава гура главу у песак а после ће од клубова тражити да елиминише хулигане на трибинама и кажњаваће исте клубове због пропуста у организацији. Срамота господо судије!
(Александар, 22. april 2010 14:26)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
# Pročitajte šta je Tomo Zorić izjavio povodom podizanja optužnice u februaru ove godine. Imate na sajtu B92- gomila praznih parola da smiri javnost. E a šta "reformisani" tužioci rade i radiće:kada se podigne medijska frka oko nekih teških slučajeva oni počnu da sipaju parole o svojoj odlučnosti i slanju "jasnih" poruka đržave da će se odračunati sa kriminalom i onda - TRT- napišu obavezno nakaradnu optužnicu i sud po takvoj optužnici ne uradi ništa.Tako su navijačke grupe VD Radovanović i ovaj zamajivač Tomo Z, poslali Ustavnom sudu. Ej bre tužioci, jel vi ništa ne znate ili nas ZEZATE? Hapsite i tužite razbojnike ,hajduke,lopove, korupcionaše ili idite. No oni su u "reformi" pod uticajem političara, tajkuna, dilera,razbojnika i ostalog taloga oterali i ono malo hrabrih i sposobnih tužilaca. E sada ćete videti da zakon nije isti za sve.Zorić je nastavio, a Republičko tužilaštvo je zadržalo Radovanovića i njegove ljubimice i imate to što imate. Srbija -Somalija.
(realan, 22. april 2010 14:25)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
# Evo ispod oba krivicna dela pa vi ocenite, ja nemam dilemu...za ovo nije potrebno veliko pravo znanje kada se uporede ucinjene radnje i dela

Brankica nije uvredjena njoj je stoka pretila i pozivala ostalu stoku na linc Brankice.

Ugrožavanje sigurnosti

Član 138.

(1) Ko ugrozi sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica, kazniće se zatvorom do tri godine.

(2) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini prema više lica ili ako je delo izazvalo uznemirenost građana ili druge teške posledice, kazniće se zatvorom od tri meseca do pet godina.

(3) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini prema predsedniku Republike, narodnom poslaniku, predsedniku Vlade, članovima Vlade, sudiji Ustavnog suda, sudiji, javnom tužiocu i zameniku javnog tužioca i licu koje obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja u vezi sa poslovima koje obavlja, kazniće se zatvorom od jedne do osam godina.

Увреда

Члан 170.

(1) Ко увреди другог,

казниће се новчаном казном од двадесет до сто дневних износа или новчаном казном од четрдесет хиљада до двеста хиљада динара.

(2) Ако је дело из става 1. овог члана учињено путем штампе, радија, телевизије или сличних средстава или на јавном скупу,

учинилац ће се казнити новчаном казном од осамдесет до двестачетрдесет дневних износа или новчаном казном од стопедесет хиљада до четристопедесет хиљада динара.

(3) Ако је увређени увреду узвратио, суд може обе или једну страну казнити или ослободити од казне.

(4) Неће се казнити за дело из ст. 1. до 3. овог члана учинилац, ако је излагање дато у оквиру озбиљне критике у научном, књижевном или уметничком делу, у вршењу службене дужности, новинарског позива, политичке делатности, у одбрани неког права или заштити оправданих интереса, ако се из начина изражавања или из других околности види да то није учинио у намери омаловажавања.

Na kraju, kada te neko uvredi (i batine su uvreda) ali ako su bile i batine onda su to teske telesne povrde a ne uvreda...
(Charlie, 22. april 2010 14:22)

# Link komentara
Preporučujem (+14)
Ne preporučujem (-9)
Šta je ovo
# Kakva sramota za sudstvo, tek ce sada da se ohrabre huligani.
(Proka, 22. april 2010 14:22)

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

slawen

Smrt, naravno, ALI.... sudija je ovde 100% u pravu.
Uz to, trebalo je hrabrosti da se ovako presudi.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

SrBski tzv. sudije uvek nadju hrabrosti kada treba da se NE suprotstave idiotskim porivima uzurpatoraTM Gornje Mezije.

SMRT!

alan ford

Quote from: slawen on April 22, 2010, 07:41:04 PM

Kod Urosa je u pravu, kod Kovacevica, kod ovih huligana...pa gde je greska? 'el do nas?

slawen

Дуго би трајало да вам то потанко објашњавам, зато - или да ми верујете на реч, или не...
А храбро је, како да није. Погледај наслов у Блицу, гласилу ДС: http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/186280/Razresiti-sudiju-koja-je-oslobodila-huligane
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Ivan_D

Quote from: slawen on April 22, 2010, 07:41:04 PM
Uz to, trebalo je hrabrosti da se ovako presudi.

Kako je u pravu i jos 100%? Svugde gde odluka u velikoj meri zavisi od licne diskresije i subjektivnih faktora tesko da moze da bude reci o "100% u pravu".

Ali sve jedno, zanima me zasto mislis da je u pravu? U Americi imas ljude po zatvorima zato sto su na nekog zamahnuli rukom (bez namere da ga/je udare).
Sudija je, cini mi se, trebala da gleda da li ovi momci mogu da predstavljaju objektivnu opasnost i da li su u stanju da urade to sto su govorili. A u stanju ocigledno jesu (vidi pod francuski navijac).

To sto si ti licno ubedjen da niko od njih nije imao stvarnu nameru da je ubije je nevazna stvar. Oni su pretili necim za sta su sposobni da ucine.
Nije isto da je neka stara baba nekom pretila, koja objektivno ne moze da obistini te pretnje; kao kad mladi bilmezi nekome prete koji i te kako mogu to da ispune.

Dalje, nije nikakva uvreda bila u pitanju, vec cista fizicka pretnja. I kako je sudija onda postupila dobro?

Pijanista

... pricajmo malo o nezavinsom sudstvu. Mislim, cemu sud, ajmo na ispitivanje javnog mnenja, pa sta kaze vecina, tako cemo. Kad god se u novinama objavi neki zlocin, slede komentari citalaca "Odmah osuditi na najstrozu kaznu". Cemu onda sud, advokati, kurci-palci, i cemu razni nivoi kazne, kad odmah treba na najstrozu. Ajmo malo lincovanja.

Hate mail

Da se ja pitam, za ono paljenje nase ambasade 2008. desio bi se takav Shock & Awe da bi ekipa danas skupljala bobice i sumske jagode da se prehrani a kisnicu da ima sta da popije te tako ne bi imala kad da najavljuje ubistva / kaci spiskove za likvidacije po medijima po starom dobrom obicaju.

Ivan_D

Pa ovde se i bavimo o sudstvu koje nije nezavisno. Meni izgleda mnogo vise verovatno da ce sudija da podlegne pritiscima i telefonskim pozivima iz klubova, SPC, raznih drugih manje i vise mocnih zainteresovanih strana nego pritiscima javnosti.

alan ford

Quote from: slawen on April 22, 2010, 08:21:21 PM
Дуго би трајало да вам то потанко објашњавам, зато - или да ми верујете на реч, или не...

sve sto ne mozes da objasnis u nekoliko recenica slepcima poput nas je sumnjiva rabota.

Siguran sam da bi i momke osudjene za Tatonovu smrt osloboditi da je na njegovom mestu bio neko domaci. Svima je jasno da nisu imali nameru da ga ubiju, cak ni da ga bilu, mozda malo zastrase ali eto ovaj je pao, sjebao se niz stepenice, nastradao a sada nas pritisli Francuzi da odrapimo kaznu a momci su svi do jednog primerni studenti...

alan ford

Inace moja bliska rodjaka u BGu je sudija u nekom sudu. I kad god slucajno pomenem nekakvam slucaj slican ovom ona se ozbiljno naljuti i ubi me dokazujuci da nam je zakonodavstvo odlicno, da su zakoni losi ali hej oni ih ne pisu, da eventualno tuzilastvo ne radi svoj posao jer eto predmeti zastarevaju, mozda nemaju spremne slucajeve itd. ali sudijama i njihovim odlukama se nema sta zameriti. Ako slucajno pomenem da mislim da je sistem los i pun korpupcije oci bi mi izvadila...

Pijanista

Quotea momci su svi do jednog primerni studenti

Bili, dok nisu ovo napravili.

slawen

Quote from: Ivan_D on April 22, 2010, 08:36:06 PM
Pa ovde se i bavimo o sudstvu koje nije nezavisno. Meni izgleda mnogo vise verovatno da ce sudija da podlegne pritiscima i telefonskim pozivima iz klubova, SPC, raznih drugih manje i vise mocnih zainteresovanih strana nego pritiscima javnosti.
Миссим, само ако је нису из Синода звали за ово. Мало реалности.
Притисак је и то скандалозан ово што ради Хомен, на пример.

Tromotorac

Sud ne sudi prema volji javnog mnenja, nego prema onom sto pise u zakonu, valjda? Svi koji se ljute na sudiju, zvone na pogresan broj.
The bums will always loose.

Pijanista

javnost bi zelela da pravdu deli Judge Dredd, a kad bi im takav dosao, bio bi plac i skrgut zuba

Hate mail

slawen

А само да домјетнем да је баш Хомен и највише крив што се овако завршило: јеботе, решио човек да комарца убије топом, па му сад криво што је промашио.

alan ford

Quote from: Pijanista on April 22, 2010, 08:44:43 PM
Quotea momci su svi do jednog primerni studenti

Bili, dok nisu ovo napravili.

zanimljivo je kako znas detalje. U jednom nisi za da sudi Judge Dredd a u drugom zna se, 'primerni studenti' su krivi...

Ivan_D

Quote from: slawen on April 22, 2010, 08:49:20 PM

pa dobro, ja preterujem jer ne volem crkve. ali reci ti nama kako je to sudinica postupila dobro?

slawen

Quote from: Ivan_D on April 22, 2010, 09:00:34 PM
Quote from: slawen on April 22, 2010, 08:49:20 PM

pa dobro, ja preterujem jer ne volem crkve. ali reci ti nama kako je to sudinica postupila dobro?
Судила жена по закону.

Ivan_D

Član 138.

(1) Ko ugrozi sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica, kazniće se zatvorom do tri godine.

Pijanista

QuoteU jednom nisi za da sudi Judge Dredd a u drugom zna se, 'primerni studenti' su krivi...

Ja nisam rekao da su krivi ni da ih treba lincovati, ali mislim da jesu jer postoji osnovanja sumnja, bla bla bla. Prema tome, da li su (jesu ili su bili) dobri studenti je nebitno za ovaj slucaj. Ako se utvrdi da su dvojica podjednako kriva, a da je jedan dobrovoljni davalac krvi, treba da bude osudjen na istu kaznu kao i ovaj prvi sto vara zenu sa komsinicom.

slawen

Да, Иване, а претња мора бити озбиљна и стварна, и то по објективним мерилима.
Овде за поређење може да послужи онај случај Дамира Докића, који је осуђен за исто дело, када је телефоном претио амбасадору/ки; миссим, ко је од нас помислио да је реч о озбиљној и стварној претњи, иако је Д.Д. ноторна дијабола и уз то наоружан до зуба.
Па је ипак попушио творза, јер је претио погрешној држави, а апелациони суд му зато после казну скратио и пустило га кући.

Ови нису имали ни оружје, ни историју насиља.
Ове кретене су могли код судије за прекршаје због ремећења јавног реда & мира, па на неколико дана у Падињак и кул.
Јок, они решили да праве случај.

Ivan_D

Sta je neko mislio dok je pretio je manje vazno od toga da li je sposoban da tu pretnju obistini. Nije dobro nekom pretiti i tacka. Zato postoje i zakoni protiv toga.

Vecina ljudi ne zeli da zivi u sistemima/drustvima/drzavama gde je ok nekom nekaznjeno pretiti. Otuda i zakoni protiv toga.

alan ford

u zemlji koja je kao bure baruta, maksimalno zapaljiva, kao sto je srbija, prosto se mora svim tim pretnjama dati mnogo veca tezina nego u nekoj normalnoj drzavi. Nema dana da neko nekoga ne prebije, da se neke navijacke grupe ne izbodu nozevima, da se ne nadje spaljen les u kanti za smece...

Ovde recimo mozes da odes na aerodrom i iz zajebancije kazes da si spakovao eksploziv u kofer i zaglavices u zatvor neces ni trepnuti. Zaboravio sam koje su kazne predvidjene ali znam da su u pitabju godine. Opekli su se par puta, poslednji put 11.septembra i sada nema zajebancije.

Pijanista

Slawene, jedno pitanje za tebe: Da li sudije rade slucajeve odredjenog tipa, (na priemr, jedan se bavi porodicnim pravom, drugi kriminalcima itd) ili svako resava slucaj koji mu zapadne?

slawen

Quote from: Pijanista on April 22, 2010, 09:31:04 PM
Slawene, jedno pitanje za tebe: Da li sudije rade slucajeve odredjenog tipa, (na priemr, jedan se bavi porodicnim pravom, drugi kriminalcima itd) ili svako resava slucaj koji mu zapadne?
Да, председник суда годишњим распоредом одреди који ће судија да суди одређену материју: кривичну, парничну, ванпарничну (у судовима опште надлежности).
То не значи да се сваке године мења распоред, напротив, неке судије током вишегодишњег рада у једној материји скоро потпуно забораве ону другу (што је страшно опасно, јер је супротно начелу јединства и усклађености правног поретка). Али, то је најмањи проблем, мислим...

slawen

Quote from: alan ford on April 22, 2010, 09:23:00 PM

Ovde recimo mozes da odes na aerodrom i iz zajebancije kazes da si spakovao eksploziv u kofer i zaglavices u zatvor neces ni trepnuti.

Их, да је свуда као тамо...

Hate mail

Pijanista

slawen

СА струју, а не НА струју...
Немој молим те да ми судију изврћеш и мећеш ван контекста....  :mrgreen:

Hate mail

Ne, ozbiljno sada: 6. Flota treba da pali motore cim neko odvali da je "i Tito imao problema sa nogom pred smrt" ili kako "ako ovaj ili onaj prezivi tzv. Srbija nece" ili kad napisu u dnevnom glasilu masnim slovima "Curuvija docekao bombe" ili "Pitajte Stambolicevu zenu gde je on" ili kad kazu da je "Vuk Draskovic sam iscenirao atentat na samog sebe" ili kad kazu "Ne cujem dobro ali bice uhapsen/bacen u krecanu/odveden na Ovcaru na ispitivanje/zakopan u Batajnici/na Fruskoj itd." ili ako pocnu da bodu nekakvim shpricevima kao Djindjicevu sestru, stavljaju i aktiviraju bombe na prozorima spavacih soba kao onom novinaru "Vremena", sutiraju i bodu lutke (jebene crnje...) ili pevaju pesmice sa pretnjom telesnom integritetu/zivotu i slicne radnje.

slawen

Мени је од тог прања руку са осудом/ослобађањем пет кретена много гора вест да у Нишу нико од одраслих који су стајали метар-два даље на обали Нишаве (прљаво поточе, по свим стандардима) није хтео да уђе у воду и спаси деветогодишње циганче које се тако и удавило.
Скочио само један петнаестогодишњи дечак, али није могао сам ништа да уради.
То је изгледа и старосна граница до које су тзв. Срби још излечиви.
Али није никаква гаранција.

Hate mail

Quote from: slawen on April 22, 2010, 09:47:39 PM
СА струју, а не НА струју...
Немој молим те да ми судију изврћеш и мећеш ван контекста....  :mrgreen:

Velika izvinjotina tzv. sudiji....stvarno nisam hteo.

Pijanista

:x

Jednom pricam sa nekim o rasizmu u Srbiji:
On: U Srbiji nema rasizma kao na zapadu
Ja: Pogledaj kako se tretiraju Cigani
On: To je drugo, to su Cigani....

Hate mail

Pijanista

Quote from: Hate mail on April 22, 2010, 09:59:27 PM
:mrgreen:

To je i meni palo na pamet, mnogi ljudi na to uopste ne gledaju kao na rasizam.

Hate mail

Sta je uopste 'rasizam'? Meni ni svi tzv. Srbi ne izgledaju kao da su sa iste geografije. Zivota mi. Jedni su visoki i vitki. Neki mali, dezmekasti, krivonogi i kao da su iz Anadolije juce dosli. Neki plavi, neki crni, ima i u tenu razlika, fizionomijama. Tzv. Srbi su rasno siroki skoro kao Indija.

Ivan_D

Moj zet je plav, plavook (plav za nase uslove naravno, ovde bi za njega rekli da ima svetlu kosu), a njegova rodjena sestra je crna, skoro ko cigancica. I ima dosta tamniji ten od njega i drugaciju fizionomiju.

Hate mail

Neka se spremi Koshtunica (da, znam da sam naivan)...

B92   Info  Vesti  Drugi pišu
"Danas": Istraga protiv Nikitovića?

22. april 2010. | 22:41 | Izvor: Danas Beograd -- Postoji mogućnost da Tužilaštvo pokrene postupak protiv Aleksandra Nikitovića, šefa kabineta bivšeg premijera, u vezi paljenja ambasade SAD 2008, piše "Danas".

Postupak će biti sproveden zbog osnovane sumnje da je naredio policiji da se povuče pred huliganima koji su 21. februara 2008. zapalili američku ambasadu tokom mitinga "Kosovo je Srbija", piše list "Danas".

Pozivajući se na izvor blizak istrazi, "Danas" navodi da je tužilaštvo došlo do video snimka svega što se događalo ispred zgrade ambasade, uključujući i 19 minuta pre napada, kada je policija povučena iz Ulice kneza Miloša.

Na osnovu tog snimka biće utvrđeni propusti policije, kao i pojedinih funkcionera, a sagovornik lista tvrdi da postoji sumnja da je Nikitović među najodgovornijima.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen izjavio je "Danasu" da je krivičnom prijavom obuhvaćeno samo jedno lice.

"Tužilaštvo je pribavilo mnoštvo novih dokaza. Smatram da istraga treba da pruži odgovor na značajno pitanja, zašto je došlo do povlačenja policije i ko im je izdao naređenje da se povuku", rekao je Homen.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=04&dd=22&nav_category=206&nav_id=426354

Pijanista

Quotea njegova rodjena sestra je crna

:( :oops:

slawen

Упази овај коментар:
Amerika dolazi po svoje. Bilo da je to Kosovo, ili sopstvena Ambasada. Kada tada se vrate da dovrše posao u svom interesu.

A neki kod nas se pitaju šta će nam toranj na Avali.
(Nenad, 22. april 2010 23:37)

Не липши магаре.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hate mail

Na zalost, sa emitovanjem srBskih gluposti nastavljeno je nepuna 24 casa po rusenju tzv. Avalskog tornja 1999. (rusenju kome sam iz razloga ravnice i iz razloga visoke zgrade na daljinu prisustvovao).

Tromotorac

Video sam juce novi i lepsi Avalski toranj. Malo podseca na one islamske silose, but thats just me.  xyxy
The bums will always loose.

alan ford

negde sam citao tekst o tom Avalskom tornju koji niti je nekakva turisticka atrakcija (onaj stari barem to nije bio), niti vise sluzi icemu jer su TV repetitori i pre rusenja bili sklonjeni jer se tehnologija promenila pa vise nije bilo neophodno da su postavljeni visoko,  te je jedini razlog za dizanje novog bio ciusto simolicnost srpskog inata; volimo da pokazemo svetu da nam ne moze nista, da su srusili stari a mi smo digli lepsi i bolji, itd.
Sve u svemu ne kazem da nam ne treba ali eto mozda su mogli te pare da uloze u neki most, ili barem popravku postojecih jer deluje da je to preca potreba.

Pijanista

Meni ne smeta. Cak dapace, simpaticno mi je sto je metar visi.

Hate mail

Veci cilj je uvek more desirable.