News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

"Serbonovi sinovi" - prenosimo

Started by Hate mail, May 23, 2010, 01:19:37 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hate mail

Serbonovi sinovi
Goran Marković (27 Januar, 2007 - 11:43)

Pre nekoliko dana mi je stiglo sledeće elektronsko pismo: 

Са нескривеним задовољством Вас обавештавам да је, на предлог Жирија, Управни одбор Удружења универзитетских професора и научника Србије, на седници одржаној 16. јануара 2007. године једногласно донео Одлуку да Вам се додели 
НАГРАДА «ПРОФ.ДР ВОЈИСЛАВ К. СТОЈАНОВИЋ»

за изузетне резултате постигнуте у уметничком раду.

Свечана академија, на којој ће нам бити посебна част да Вам уручимо Награду, одржаће се у четвртак, 25. јануара 2007. године у 18 часова у Свечаној сали на Грађевинском факултету.

Smatrao sam ovo velikom počašću, za tu priliku obukao odelo i po peti, šesti put u životu stavio kravatu. Došao sam na naznačeno mesto malo ranije. Bio sam stvarno uzbuđen, ovo je bilo moje prvo priznanje za 29 godina rada na Fakultetu Dramskih Umetnosti. U prvim redovima su sedeli laureati: stariji svet, sve sami akademici. Smatrao sam da mi je mesto iza njih pa sam seo u drugi red. Nisam pogrešio. Videće se zašto.

Počelo je pozdravnim govorima. Nije bilo strašno, predsednik SANU i rektor BU su bili uviđavni i nisu previše uživali u svojim besedama. Međutim, procedura dodele nagrada trajala je beskonačno. Voditeljka, takođe profesorka sa nekog od tehničkih fakulteta, čitala je detaljne biografije dobitnika nagrada, grešeći često u izgovaranju njihovih imena i komplikovanim nazivima njihovih dela, predsednik udruženja se sa svakim od njih fotografisao, poneko od nagrađenih je imao nešto i da kaže. Tako je, na primer, dobitnik nagrade za životno delo iz oblasti robotike desetak minuta objašnjavao nešto što niko živi u sali nije mogao da shvati. Ali, dobro, dedica je očigledno sjajan naučnik i ima prava da na kraju svoga naučničkog puta kaže ponešto što jedino on razume.

A onda je došao vrhunac večeri. Dobitnik nagrade za izuzetan doprinos u naučnoistraživačkom radu akademik Vasilije Krestić stao je za govornicu i pročitao svoju zahvalnicu. Ukratko, taj govor se odnosio na njegov mučenički životni put koji je bio posut trnjem zbog njegove neutažive želje da se otkrije prava dimenzija srpskog stradanja od strane Hrvata. Dabome da su sve nedaće dolazile baš od te opake nacije koja je svim sredstvima pokašavala da ga omete u njegovoj svetoj misiji. Zatim je usledilo nabrajanje hrvatski smicalica i trikova kojima je pokušano da Vasilijev rad nekako zaustavi a istina spreči da izađe na videlo.

Sve ovo mi je zvučalo poznato. Kao da se za trenutak na ekrane vratio te ve dnevnik s početka devedestih i poznati rečnik kojim su se koristile Mila Štula, Spomenka Jović i Milijana Baletić. Ili je odnekuda vaskrsao Vasilijev kolega dr Jovan Deretić, autor knjige o izvesnom Serbonu Makeridovu, osvajaču koji je živeo mnogo pre Aleksandra Makedonskog i osvojio mnogo više sveta od njega. Serbon, otac svih nacija, bio je, dakako, Srbin. To jest, svi koji su od njega potekli, znači svi poznati narodi, srpskog su porekla. Današnji Srbi su, u stvari, samo jedni od mnogih Srba koji su, tokom vremena, postali Grci, Kelti i slično. Srbi, po Deretićevom tumačenju, nisu narod, to je rasa. U stvari, što da to krijemo, svi indoevropski narodi su poreklom Srbi. Čak se i onaj od Serbona mnogo manji osvajač, Aleksandar, prezivao se Karanović i bio je srpskog porekla. On je osvojio svet sa vojskom koja je bila iz krajeva nastanjenih Srbima, toliko su bili hrabri naši preci. I najlepše devojke, koje se mogu primetiti na starogrčkim vazama, takođe su bile Srpkinje, za šta postoje neoborivi dokazi. I sva poznata imena imaju srpski koren, samo su ih podli Grci, Rimljani i ostali menjali. Kraljica Semiramida u korenu svoga imena nosi značenja "Srbi" i "majka", što je neoboriv dokaz da su Srbi izgradili Vavilonsku kulu!         

Sada je čovek ispred mene ponavljao priču koja nas je dovela ovde gde smo. Razmišljao sam da li da ustanem, izgazim po prstima one akademike i odem bez nagrade ali sam se ipak nekako suzdržao. To je bila greška iz najmanje dva razloga. Prvo, popustio sam sopstvenoj sujeti i uzeo od onoga što voli da se slika neko bezvredno parče papira, a drugo, propustio sam priliku da pokažem šta mislim o nacizmu koji okupljenima, sudeći po aplauzu koji je Krestić dobio, i nije bio tako stran. (Moram da priznam da je predsednik SANU napustio salu pre njegovog govora a da je rektor BU sve vreme frivolnog izlaganja akademika Krestića glasno razgovarao sa jednim drugim akademikom koji je sedeo do njega). Na kraju, morao sam da saslušam i umetnički program koji se sastojao od operskih arija, što me je konačno dotuklo.         

Neko će reći da preterujem, da se samo radilo o svečanom skupu nekog udruženja, koji vode estradi nevični naučnici ili da svako u svoje ime može reći bilo šta. S druge strane, takođe se može tvrditi kako jedno takvo udruženje, koje postoji 82 godine i u svome članstvu pominje mnoga slavna imena nauke i umetnosti, predstavlja sliku duhovnog stanja nacije. Ipak je tamo bio, hteli mi to ili ne, intelektualni krem ove zemlje. Sačuvaj me bože...

» Goran Marković

http://blog.b92.net/arhiva/node/4008.html

:|
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Ivan_D

Tu tzv SANU su trebali da rasformiraju kad su rasformirali crvene beretke. Neverovatno lego olosa.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

Lupus in fabula...

Pa nisu mogli to jer nisu ni crvene beretke rasformirali.

Daisy

Quote from: Ivan_D on May 23, 2010, 07:32:39 PM
Neverovatno lego olosa.

:)

... pretpostavljam typo, ali nije lose ispalo ...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Che2

A sto da rasformiraju beretke?! Mnogo su simpaticna ekipa, antidot za dusmane.  :-)
Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

Hate mail

Che2

Jaki ti argumenti hatemi, po obicaju... CAJ I KOBRE batice nad Serbijom danonocno bdiju.   :-)

Hate mail

Jebem ti mater. Jebem ti i tzv. srbiju, degenu. Sretko Kalinic ti bdio nad kevom i caletom.

Ivan_D

If you dine with the devil bring a long spoon.

Che2

Quote from: Hate mail on June 15, 2010, 05:33:34 PM
Jebem ti mater. Jebem ti i tzv. srbiju, degenu. Sretko Kalinic ti bdio nad kevom i caletom.

kao i slanjena cu da te upozorim da ne petljas porodicu u ovu nasu pricu. to sto si primitivan je tvoj problem, ali moju poredicu ne pominji ubuduce. OK!?    xjap

Hate mail

Mrsh bre u kurac bosanska stoko poremecena. Nabijem ti ga familije glupe, OK!?

Che2

imas 2-gu opomenu! keep testing me...

Tromotorac

The bums will always loose.

Hate mail

Hate mail

Typische.

Hiper-teatralni majmuni usranih gaca.

Covek je uspeo da, sve izgledajuci kao karikatura iz austrijskih novina cca. 1914. - a sto je sam sebi napravio tamo negde 1988-1989. (missim, kako neko odjednom odluci posle partijskog sastanka ili zbora radnih ljudi da je ceo zivot ugnjetavan i da je Cicin put sad nekako in?) pozira za sliku sa facom nekoga ko gleda kako mu ubijaju oca. Sve drzeci pod miskom plastikarac od 2L soka (valjda mu doktor zabranio pice) a sto je poseban srBski fetish, mislim to sa plasticnim flasama od 2L. Cenim da bulji u Vuka, vlasnika korporacije "SPO" na nekom instant neo-svetom mestu, no nebitno. Jebote, da mi neko da televiziju i stampu na 2 godine ja bih tu stociju nagovorio da dozivotno i dobrovoljno ide gola i na rukama.

Che2

coca-cola na slici je djelo photoshop umjetnosti. "ohne zucker" je pogresno napisano, pa mislim da je autor vjerovatno u srodstvu za gospodinom sa slike.

sve u svemu katastrofa!

Pijanista

Ali su zato brada, kokarda i teleci pogled genuine!

slawen

Ти четници су заправо криви што је Србија запала у мрак комунизма, а Срби се дегенерисали до нивоа Чегевариних иконобораца.
Да се Дража није посрао на круну нашем Краљу и обрисао дупе његовом наредбом да се сви борци у отаџбини, а нарочито четници ставе под јединствену команду Јосипа Броза, каснијег премијера, олошизација не би тако дубоко прожела Србију.
Но Дража је био предратни удбаш, а не трупни официр, па се може слободно сматрати родоначелником плејаде копача ове септичке јаме.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Che2

ne znam drustvo zasto se meni obracate kada pisete o cetnistvu!? mada nemam nista ni protiv. vec sam pisao da nista nije crno-bijelo osim sahovske table i jos par stvarcica...    :mrgreen:

slawen

А зашто ти уображаваш да ти се било ко обраћа, сем кад те тера од себе?

Него, кад си већ ту, имам једну мајицу на којој Путин грли Јасухира Јамаситу, обојица у кимонима.
Прилично је испрана, али се ликови јасно разабиру.
Јел' би купио?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Che2

Hate mail

Bojovićev plaćeni ubica na slobodi
19. jun 2010. | 00:23 | Izvor: Blic

Beograd -- Glavnog egzekutora klana Luke Bojovića, Sinišu Petrića (35), zvanog Zenica, iz zatvora su "oslobodili" pripadnici JSO, piše "Blic".

Petrić je bio angažovan na izvršenju atentata na dvojicu visokih funkcionera MUP-a Srbije po nalogu Milorada Ulemeka Legije i Darka Šarića.

On je svojevremeno, kao pripadnik grupe najmonstruoznijeg ubice u Srbiji Marinka Magde, bio osuđen na smrtnu kaznu, ali su ga pripadnici JSO-a, upravo po nalogu Legije, izveli iz zatvora Istok na Kosovu.

Petrić, koji slovi za "zver među plaćenim ubicama u regionu" trenutno je na poternici Interpola, i za njim intenzivno traga srpska policija zbog sumnji da je poslednjih godina izvršio nekoliko profesionalnih likvidacija.

Petrićeva zatvorska karijera, kako saznaje "Blic", ukazuje na direktnu vezu sa Jedinicom za specijalne operacije, kojom je rukovodio Milorad Ulemek Legija, a koja je bila logistička podrška zemunskom klanu u švercu heroina i likvidacijama.

Pripadnici ove Jedinice, upravo po nalogu Legije su u vreme NATO bombardovanja 1999. godine na volšeban način izveli Petrića iz zatvora Istok na Kosovu, gde je služio kaznu zbog trostrukog ubistva.

"Od tada je po njihovom nalogu angažovan za brojna ubistva u zemlji i regionu", kaže izvor lista.

Laptop, koji je imao Miloš Simović u momentu hapšenja, trenutno je najvažnija tačka istrage na utvrđivanju s kim su u kontaktu bili odbegli pripadnici zemunskog klana.

Za sada je utvrđeno da su pripadnici zemunskog klana u Sloveniji bili u stalnoj vezi sa Slobodanom Resimićem, svojevremeno svedokom protiv grupe Željka Maksimovića optužene za ubistvo generala Boška Buhe. Resimić, koji slovi za Šarićevog čoveka po pitanju finansija, je i veza zemunskog klana sa pljevaljskim narko-bosom.