News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

SP2010

Started by alan ford, June 10, 2010, 07:23:24 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

alan ford

koja su ocekivanja?

Neki dan sam citao nekakvu analizu svoh ucesnika, za svakog su imali nesto tipa Brazil je dobar ali nije to ona ekipa iz proslih nekoliko SPa, Francuzi su na izmaku kvaliteta, Englezi su solidni, ... za nas su rekli da je interesantan tim koji moze bez problema do cetvrt finala kao i da izgubi u kvalifikacijama. Jedini smo prema kome su imali tako neodredjen stav (sirok dijapazon mogucnosti).

Ivan_D

ja nemam pojma, ali me par ljudi zamolilo da se kladim, za njih, na srbiju, 65:1 davali na www.bwin.com

negde drugde sam video samo 50:1

If you dine with the devil bring a long spoon.

Che2

maliciozno i pretenciozno: od 32 ekipe je u najgorem slucaju 32:1. a da li smo najgori vrijeme ce da pokaze - go serbia!    :)
Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

Ivan_D

Quote from: Che on June 10, 2010, 07:48:53 PM
maliciozno i pretenciozno: od 32 ekipe je u najgorem slucaju 32:1. a da li smo najgori vrijeme ce da pokaze - go serbia!    :)

hahaha, sjajno. znaci ako igramo ti i ja tenis, a u grupi su jos federer i nadal, ti ja imamo u najgorem slucaju po 4:1 sansu da pobedimo???

Che2

da smo nas cetvorica najbolji na svijetu odnos bi bio priblizno 4:1. to su najbolje 32 nacionalne ekipe u trenutno u svijetu. dakle, priblizno 32:1...    :mrgreen:

Pijanista

Quoteda smo nas cetvorica najbolji na svijetu odnos bi bio priblizno 4:1. to su najbolje 32 nacionalne ekipe u trenutno u svijetu. dakle, priblizno 32:1... 
\

Daklem kad bi se sastali najbolji teniser Svajcarske i najbolji teniser San Marina odnos bi bio priblizno 2:1 ???

Che2

Quote from: Pijanista on June 10, 2010, 08:22:50 PM
Quoteda smo nas cetvorica najbolji na svijetu odnos bi bio priblizno 4:1. to su najbolje 32 nacionalne ekipe u trenutno u svijetu. dakle, priblizno 32:1... 
\

Daklem kad bi se sastali najbolji teniser Svajcarske i najbolji teniser San Marina odnos bi bio priblizno 2:1 ???

pa san marina ne bas, ali srbije recimo jeste 2:1...    :!:

Pijanista

Dakle da rezimiramo. Ti si posmatrao mundijal kao izvlacenje jedne od 32 identicnie kuglica iz vrece. A treba da uzmes u obzir da nisu svi klikeri iste velicine, imas neke mikroskopski male, vecina je normalne velicine, a tu je i jedno djule (Brazil).

Che2

Quote from: Pijanista on June 10, 2010, 08:37:05 PM
Dakle da rezimiramo. Ti si posmatrao mundijal kao izvlacenje jedne od 32 identicnie kuglica iz vrece. A treba da uzmes u obzir da nisu svi klikeri iste velicine, imas neke mikroskopski male, vecina je normalne velicine, a tu je i jedno djule (Brazil).

mislim da se razumijemo pijanisto, neki su vjerovatno bolji neki puno losiji, ali u prosjeku sve u svemu 32:1. najbolje 32 ekipe svijeta.

Ivan_D

pa ako si uveren u to, onda, u principu, treba da prodas sve sto imas, pozajmis najvise sto si u stanju i kladis se na svaku od ekipa na koju je ispisan kurs veci od 32:1

Che2

e to je vec kockanje, a za to nisam zainteresovan. faktor srece u fudbalu takodje treba imati u vidu.

Ivan_D

Drugim recima nisi uveren da Srbija ima 1/32 sansu da pobedi na SP2010, vec samo seres ovde?

Che2

moje misljenje je da su sanse srbije mnogo vece nego 32:1. ali se ne bi kladio na to niti bilo sta drugo osim u sitne pare zabave radi.

alan ford

Quote from: Che on June 10, 2010, 08:20:02 PM
da smo nas cetvorica najbolji na svijetu odnos bi bio priblizno 4:1. to su najbolje 32 nacionalne ekipe u trenutno u svijetu. dakle, priblizno 32:1...    :mrgreen:

znao ovde zenu koja se dzapala sa muzem dokazujuci da je svakog dana u svakom trenutku (sve vise napredovala) sansa 50:50 da ce da pada kisha - rezon je ili ce da pada ili nece. Ja nudio da se kladimo, upeklo bilo sunce, ona nije htela ali od logike nije odustajala.

Che2

pa u arizoni bas i nije 50:50 dok recimo na floridi u ovo doba godine je 90:10. nemoj da ste na kraj srca, mozete da podrzite otadzbinu barem u fudbalu ako nista drugo.    :)

Ivan_D

Quote from: Che on June 10, 2010, 09:03:09 PM
moje misljenje je da su sanse srbije mnogo vece nego 32:1. ali se ne bi kladio na to niti bilo sta drugo osim u sitne pare zabave radi.

pa ako ti neko nudi 65:1 a ti si siguran da su sanse mnogo vece nego 32:1 onda je krajnje glupo da se ne kladis.
Ili vec kad neces da se kladis prestani da pricas gluposti ovde. Sto rece jedan mudar covek "if i'm gonna argue over something, I'll bet on it. Otherwise I'll shut up"

alan ford

Quote from: Che on June 10, 2010, 09:09:25 PM
pa u arizoni bas i nije 50:50 dok recimo na floridi u ovo doba godine je 90:10. nemoj da ste na kraj srca, mozete da podrzite otadzbinu barem u fudbalu ako nista drugo.    :)

kako da podrzim tako sto cu ovde da pisem da su sanse 1:2 da osvoji prvenstvo ili da ulozim svoju lovu pa se kladim sa losim izgledima da dobijem?

Moja procena je otprilike slicna toj analizi koju sam gore pomenuo, ne bi se zacudio da se podvijenog repa vratimo kuci prvim letom, ali ni da prodjemo prvu i mozda uz malo srece i drugu rundu.
U principu ako odigramo kako mozemo Ganu i Australiju bi trebali da dobijemo ili sa Australijom da odigramo nereseno pa na gol razliku da odemo dalje gde bi najverovatnije igrali protiv Engleza (ili manje verovatno Amere/SLoveniju). Za dalje bi sve bilo 'vrhnje' na torti :)

Che2

Quote from: Ivan_D on June 10, 2010, 09:09:51 PM
Quote from: Che on June 10, 2010, 09:03:09 PM

pa ako ti neko nudi 65:1 a ti si siguran da su sanse mnogo vece nego 32:1 onda je krajnje glupo da se ne kladis.
Ili vec kad neces da se kladis prestani da pricas gluposti ovde. Sto rece jedan mudar covek "if i'm gonna argue over something, I'll bet on it. Otherwise I'll shut up"

kockarska logika... gdje je glas razuma?!    :)

Che2

Quote from: alan ford on June 10, 2010, 09:15:30 PM
Quote from: Che on June 10, 2010, 09:09:25 PM
pa u arizoni bas i nije 50:50 dok recimo na floridi u ovo doba godine je 90:10. nemoj da ste na kraj srca, mozete da podrzite otadzbinu barem u fudbalu ako nista drugo.    :)

kako da podrzim tako sto cu ovde da pisem da su sanse 1:2 da osvoji prvenstvo ili da ulozim svoju lovu pa se kladim sa losim izgledima da dobijem?

Moja procena je otprilike slicna toj analizi koju sam gore pomenuo, ne bi se zacudio da se podvijenog repa vratimo kuci prvim letom, ali ni da prodjemo prvu i mozda uz malo srece i drugu rundu.
U principu ako odigramo kako mozemo Ganu i Australiju bi trebali da dobijemo ili sa Australijom da odigramo nereseno pa na gol razliku da odemo dalje gde bi najverovatnije igrali protiv Engleza (ili manje verovatno Amere/SLoveniju). Za dalje bi sve bilo 'vrhnje' na torti :)

malo navijackih strasti nije na odmet. a uz malo srece mozda i doguramo daleko. nismo valjda za dzabe nebeski narod; vrijeme je...    :!:

Che2

tarana

slaven, evo ti che!
trazio si društvenjaka.

a vi momci, svaka čast!
tako se brani struka!

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

slawen

Quote from: tarana on June 11, 2010, 09:21:44 AM
slaven, evo ti che!
trazio si društvenjaka.

Ма одакле ти то?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

alan ford

Grci prsli od Koreje, Englezi bez ideje sa Amerime, Francuzi nista bolji, Argentina minimalno dobila Nigeriju... kuda ide ovaj svet?

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

alan ford

uf kakvi slepci...nego sanse jos postoje, sada dok gledam kako Nemci gaze Australiju jedva da su u domenu teorije ali sto da ne. Sad tucemo nemce, razvalimo Australiju i ... Voila :)

zagor te nej

Kilava govna. Nista ne reprezentuje luzerski srpski mentalitet tako uspesno kao nasa fudbalska reprezentacija. Kosarkasima svaka cast, vaterpolistima, odbojkasima, ovi su ona muchena, nikakva govna najobicnija.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

Ivan_D

Che, fyi, kurs je trenutno 220:1

i dalje maliciozno od strane bookmakera?

Che2

ivane, a kolika je kvota na vase "nogometase"?    8-)

alan ford

svetska zavera. uvalise nam Ganu na kvarno, znali su svetski zlikovci da je to fudbalska sila...

Che2

da znas alan-e da gana nije nimalo naivan tim. predvidjam im dobar plasman na ovom prvenstvu. nazalost su nas zapali na samom pocetku!    :(

slawen

Ма да, по том критеријуму (ко је све у стању да нагузи тзв. Србе) много има велесила на свету.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Ivan_D

trenutna ponuda na pobednika na www.bwin.com

Tournament winner

Spain   5.00
Brazil   5.75
Argentina   6.50
Germany   8.00
Netherlands   9.00
England   9.50
Italy   15.00
France   25.00
Portugal   31.00
USA   67.00
Ivory Coast   67.00
Chile   81.00
Ghana   81.00
Uruguay   101.00
Korea Republic   101.00
Mexico   101.00
Paraguay   101.00
Cameroon    126.00
Serbia   151.00
Denmark   151.00
South Africa   151.00
Switzerland   201.00
Nigeria   251.00
Japan   401.00
Slovakia   401.00
Slovenia   401.00
Australia   501.00
Greece   751.00
Honduras   1000.00
Korea DPR   1500.00
New Zealand   1500.00
Algeria   2000.00

Mirabella

Ko li samo skupi onu suntavu bagru?!

Srpski fudbal ne pratim (iz opravdanih razloga), ali ako je ONO sto smo juce videli reprezantativni uzorak, onda je to krajnje porazno.  Srbija igra jedan dosadni, kilavi, neatraktivni i neefikasni fudbal.  Eeee, SveCko prvenstvo, a oni kao da igraju sa nekim Radom.

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

alan ford

moja 'strucna' procena je da mi realno nemamo preterano dobrih igraca, par eventualno (Vidic i Stankovic) ali i to na mestima sa kojima se ne dobijaju utakmice. Ostatak igra po nekim osrednjim klubovima po raznim ligama. Drugo nemamo domacu ligu tako da citav tim igra rastrkan po svetu pa se niti znaju, niti ikada igraju jedan sa drugim ili protiv drugog i to je to.
U poslednjih 10-ak godina promenismo hrpu trenera pa mislim da nam to nije slaba tacka. Ipak kada gledam nas a onda neku Ganu, Juznoafricku republiku, Juznu Koreju svi igraju brzi, atraktivan fudbal, jedino se mi nekako mrcvarimo, imamo kilave paseve, bez ideje i po suprotnu stranu smo skoro potpuno bezopasni.

Che2

Lijepo I objejtivno napisano alan-e.

Che2

Objektivno naravno, maltretira me kucanje na BB.  :)

Mirabella

Zaboravih.  I sudija nas mrzi.

Pijanista

Quote from: zagor te nej on June 13, 2010, 08:52:15 PM
Kilava govna. Nista ne reprezentuje luzerski srpski mentalitet tako uspesno kao nasa fudbalska reprezentacija. Kosarkasima svaka cast, vaterpolistima, odbojkasima, ovi su ona muchena, nikakva govna najobicnija.

Ma daj, seti se 2002 kad branioci titule Francuzi nisu uspeli da prodju dalje, nisu dali ni jedan gol.

alan ford

QuoteFudbaleri Srbije Milan Jovanović i Nenad Milijaš složili su se da je poraz od Gane smanjio samopouzdanje u nacionalnom timu.

Ipak, srpski reprezentativci veruju kako ekipa ima dovoljno snage i samopouzdanja da u susretu sa Nemačkom popravi slab utisak iz prvog meča.

Ako nas je outsajder Gana dobila, pored onakvog samopouzdanja, mogu da zamislim tek rezultat sa silom poput Nemcke i opalim samopouzdanjem.
Mozda da kupimo karte za nazad, posaljemo sve osim trenera i 11 igraca kako bi ustedeli nesto love?

Daisy

Quote from: alan ford on June 15, 2010, 01:08:50 PM

Mozda da kupimo karte za nazad, posaljemo sve osim trenera i 11 igraca kako bi ustedeli nesto love?

Before the tournament, each participating team would receive $1 million, for preparation costs.
Once at the tournament, teams exiting at the group stage would receive $8 million.

... ne bih se igrao sa fifom i reskirao 8m zbog neke sitne ustede ...

kad se vec javljam da iskoristim priliku da se zahvalim Belli za kalendrcic
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Pijanista

Mene najvise iritiraju one vulvazele, ne moze da se slusa.

Daisy

Quote from: Pijanista on June 15, 2010, 04:32:53 PM

Mene najvise iritiraju one vulvazele, ne moze da se slusa.

:lol:
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Mirabella

:mrgreen:

INI...  :D

alan ford

u jee kad indijanci iz Severno Koreje strpase gol Brazilcima...

Pijanista

alan ford

citava tekma je bila dobra za gledanje a i sva 3 gola su vredna pomena. Nista ono iz guzve pa nekako uleti..