News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

BGD: "Rasistički grad zaostao u vremenu"

Started by Jelence, June 23, 2010, 02:24:58 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Hate mail

OK. Ja nisam hteo da lajem bez potrebe ali posto si sada sam to rekao ja bih se slozio. Verovatno bi mu merljivo bolje bilo samo sa mamom nego samo sa tobom, bez obzira koliko dobrih zelja imas za njega.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Ivan_D

To sigurno. On i sam kaze da je mama za njega vaznija i da je vise voli. Za njega bi bila apsolutna emotivna katastrofa da se Oksi nesto desi.
Ja licno, iz tih razloga, da moram i mogu da biram, odmah bih potpisao da me zena nadzivi.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

Pazi kad ni njemu posle nekih godina, moguce vec posle 14-te, nece biti bitno uopste. Objektivno, bolje bi bilo da bar do punoletstva ima high(er) quality savetnika ali cesto to i nije potrebno (a cesto i savetnici tj. roditelji i nisu "quality" to begin with). Ono sto jeste potrebno jeste taj neki legal guardian element jer te niko sa 14 ili 15 ne zarezuje niti imas efekat u siroj zajednici/drustvu (cak si zakonski sprecen).

Ivan_D

Ne znam to, ali meni ga je tako zao sto odrasta bez baba, deda, tetki, ujaka i raznih cousins. Sve to je cinilo vaznu stavku mog odrastanja, on od toga nema nista.

Hate mail

Ivan_D

To je mega-bedak covek :(

Kad bi SRB ili UA bile samo maaaalcice normalnije, makar kao Hrvatska ili Bugarska ja bih se vratio, ali ovako to ne ide.

Mada poceo sam opet da razmisljam o Severnoj Americi, pogotovo sto sam se poslednjih nedelja zanimao za NYC od kad je Tanja tamo. Taj grad izgleda super. Ali opet, da bismo imali slican standard kao ovde verovatno bismo morali da imamo cisto jedno $15K-$20K mesecno k dispoziciji. A to nema sanse ni blizu da se ostvari. Cak iako bih pristao da radim.

Svi moji problemi poticu iz siromastva.

Ivan_D

Hate mail

:mrgreen:

Da, da, glupo je nemati novac.

Daisy

Quote from: Ivan_D on June 22, 2014, 07:05:30 PM

Kad bi SRB ili UA bile samo maaaalcice normalnije, makar kao Hrvatska ili Bugarska ja bih se vratio, ali ovako to ne ide.

Popraviće se, ali će stalno kaskati...

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_past_and_future_GDP_(PPP)_per_capita
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Toza

Ukrajine neće biti do 2019?  :mrgreen:

Nego, čisto matematički, nema veze sa konkretnim ljudima, ako A = 60 i B = 90, a A + B = 100, onda je bolje imati i A i B svako zasebno, odvojeno jedno od drugog, nego A+B.

Hate mail

Ali Ivanov thought experiment predvidja smrt jednog ili oboje roditelja, sa naglaskom na smrti jednog. Momenat smrti tog jednog automatski menja valuations, kao kad "obzerviras" cesticu pa ona odjednom nije vise talas ili i talas i cestica no je cestica.

Meanwhile, valuations and other tidbits:

http://mobile.bloomberg.com/news/2014-06-18/ex-goldman-trader-says-bonus-cut-to-8-25-million-unfair.html

Ivan_D

Ivan_D

QuotePopraviće se, ali će stalno kaskati...

Ma nisu novci u pitanju uopste. U pitanju su druge stvari. Ne znam ni gde bih poceo. Ah, da, za pocetak, necu da mi dete uci da je Grin Pis demonstrirao ispred Rojal Dač Šela.

Toza

"Neće je biti" je izraz koji se koristi i u smislu "prestaće da postoji".
Ja, doduše, nisam imao rođaku koja je bila nastavnik na gimnaziji, ali sam imao komšiju koji je menjao crep na srednjoj ekonomskoj.

Štostiče onog komplikovanog računa:
Upravo tako.
Zato i ispada da im je u interesu deteta da se razdvoje. Loša postavka zadatka, kao deljenje nulom.

Natrag na temu belog grada:

Ivan_D

Quotekao kad "obzerviras" cesticu pa ona odjednom nije vise talas ili i talas i cestica no je cestica.

E, pre nekoliko godina ja naprasno poceo da se zanimam za fiziku i procitao dobrih 5-6 knjiga, tipa The Fabric of the Cosmos (Brian Greene) i sl. I mnoge stvari mi nisu bile jasne, a jedna od njih je bilo to sa cesticom koju obzerviras. To sa talas/cestica bih jos razumeo, ali kako obzerviras i pratis jednu jedinu cesticu. To je za mene zagonetka. I pitao sam vise ljudi koji se u to kao razumeju i nisu bili nesto ubedljivi (da se uopste razumeju).

Hate mail

Sta znam. Instrumentarijum neki, ako im je verovati.

http://mobile.dudamobile.com/site/preventdisease?url=http%3A%2F%2Fpreventdisease.com%2Fnews%2F14%2F061914_Thought-Provoking-Quantum-Experiments-Show-Reality-Only-An-Illusion.shtml#2940

Ima tu i ono sa elektronom (a i fotonom) koji prolazi kroz proreze (i to kroz oba i to kao i cestica i kao talas i kao cestica kad ga "obzerviraju").

Hate mail

Ivan_D

Ali kako, kako? To je kao da pratis jedno zrno peska kroz celu Saharu sa dioptrijom 20.

Kako izoluju tu jednu cesticu koju kao prate od ziliona ostalih cestica u okruzenju?

Hate mail

Vidi se da nisi isao u tehnicku skolu. Vidi, nije da znam for sure, ali instrumentarijum postoji za (priblizno) izvodjenje takvih testova. Razni potpuno everyday instrumenti rade na slicnim principima - jednog ili manjeg broja jedinstvenih cestica/fotona itd. po jedinici vremena; na pamet mi padaju smoke detectors, pa i Geiger i slicni brojaci.

Hate mail

Baska sto pri tom (pri tim advanced experimentima i pri konstrukciji instrumentarijuma za te eksperimente) prate teoriju a ona moze da im da false positives, false negatives and anything inbetween...

Hate mail

Ipak, vise bih verovao njima (naocarcima po institutima, univerzitetima itd. koji dane i noci provode po njihovim laboratorijama) nego bilo kome koga znam in vivo ili in forum. :mrgreen:

Toza

Ne prate oni zrno peska "kroz Saharu".

Ali šta ja znam, ja se nisam školovao za proizvodna zanimanja.

Ivan_D

QuoteNe prate oni zrno peska "kroz Saharu".

I zrno peska je cestica. Nesto veca nego subatomic particles, ali ne preterano.

Ivan_D

QuoteIpak, vise bih verovao njima

To naravno. Ja ne sumnjam da je to tako kao sto tvrde, samo sam rekao da to ne mogu da razumem. Kao ni mnoge druge stvari uostalom.

Jos jedna stvar koja me buni. Kazu da je svemir velik/dugacak nekih 50 milijardi svetlosnih godina (valjda toliko treba kad bi isao pravom linijom brzinom svetlosti da se vratis odakle si dosao).
Takodje, tvrde sa velikom dozom sigurnosti da je svemir star svega 14 milijardi godina.
Ja ne razumem, how the fuck, je uspeo svemir u tako kratkom vremenskom periodu da se toliko rasiri, i to mi izgleda suprotno logici svega ostalog sto tvrde.

Quotekoji dane i noci provode po njihovim laboratorijama

Kaze se po svojim laboratorijama, slicno kao sto je tvoj otac govorio o svojoj babi koja nije bila Crnogorka, a ne o njegovoj.

Vrlo ne volim kad pricas bezprizornicki.

Hate mail

To su laboratorije instituta i univerziteta, mulac. Ne tih radnika. Dokle vise taj komunizam u Srba?

Ivan_D

Lame. Onda je i tvoj otac, pretpostavljam, govorio o babi svog prijatelja, a ne o svojoj?

Nego, zasto ne spavas?

Hate mail

Pijanista

QuoteJos jedna stvar koja me buni. Kazu da je svemir velik/dugacak nekih 50 milijardi svetlosnih godina (valjda toliko treba kad bi isao pravom linijom brzinom svetlosti da se vratis odakle si dosao).
Takodje, tvrde sa velikom dozom sigurnosti da je svemir star svega 14 milijardi godina.

Sirenje (tj povecanje) prostora vs sirenja (razdvajanja) objekata u prostoru, inflacija u ranom svemiru, picke materine, kurac palac.... blago tebi kad te samo jedna stvar buni. Za ovo sto pitas je ko stvorena ona fraza "My mind cannot get arount that". I kad mi neko pokusa da) objasni ja i dalje ne razumem. Drzi se ti kocke, ja cu elektronike kao sto i dolikuje u uredjenom semiru.

Toza

Ne samo jedna, još jedna u nizu.
Lepo čovek napisao.
Ne znamo za sad koliko ga stvari buni konačno (ali ako nam da još neki primer, izračunaćemo mu limes; u suprotnom - samo dve).

Ivan_D

dobro, al' kako je uspeo da se rasiri na 50 milijardi svetlosnih godina za samo 14 milijardi godina, kad nista ne moze da se krece brze nego svetlost. A svemir se ne siri ni izbliza tom brzinom. Sve i da se siri brzinom svetlosti (a ne siri se - ni blizu), to bi objasnilo 28 milijardi svetlosnih godina, nikako 50.

Toza

Quote from: Ivan_D on June 23, 2014, 07:53:11 AM
QuoteNe prate oni zrno peska "kroz Saharu".

I zrno peska je cestica. Nesto veca nego subatomic particles, ali ne preterano.
Naglasio sam "kroz Saharu", a ne "zrno peska".
No, vidim sad da imaš i većih nedoumica.

Ivan_D

Znam. Mind-boggling da su neke od tih cestica cak dosta manje od zrna peska.

Hate mail

Pijanista

QuoteNe samo jedna, još jedna u nizu.
Lepo čovek napisao.

Bravo majstore, ostro oko advokatsko. Kad opljackam banku ti ce me branis.

Ivan_D

Nemoj banku, to je opasno. Uradi svoju firmu, kao sto Hate to planira da ucini.

Pijanista

Trenutno sam nezaposlen, tako da nema firme da se pljacka.

Toza

Ivan_D

You've been made redundant, sto bi rekli Britanci?

Hate mail

Oh, wow. Sta se desilo? Mene su jednom otpustili, u leto 2005. Ja vec bio sredio intervju za sledeci posao (oko 2pm) istog tog dana kad su me sutnuli (oko 4pm) i posle par dana otisao i dobio ga; Meanwhile, ovi mi dali neke pare plus jos neke pare plus drzava mi dala 7 nedelja unemployment insurance dok sam cekao da krenem na novom poslu (oni me sutnuli krajem juna a ja pocinjao na sledecem poslu sredinom agvusta te godine pa sam vukao unemployment insurance svo to vreme). :mrgreen:

Pijanista

Lay off, tako ti je to u XAJ TEKY. Od proslog oktobra. Srecom ne radi ni gospodja, tako da smo mogli zajedno na skijanje zimi. ala volim ovaj rezim, drugi radim a ja ubiram plodove monulog rada.

baggio

To se kaze....ala volim ovaj rezim, plata ide, a ja lezim. :mrgreen:
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Hate mail

Od oktobra ne radis? A ni gospoja? Wtf, that's NOT good, man. Are you looking? Are you interviewing?

Pijanista

Ako posle 18+ goina u Kanadi ne mozemo da prezivimo komotno godinu dana bes posla, treba da se obesim. Do kraja godine ne moramo da zavlacimo ruke u penzijsku stednju ni da ulazimo u dugove. Stos tice posla, u petak imamtreci intervju u firmi sa kojom se preganjam od decembra. Bice prisutna i HR osoba zaduzena za platu, sto ce reci izgledno je. Jedino bi bilo dobro kad bi pocetak bio u septembru, greota leta.

Hate mail

Pa dobro, nisi zahvatio u penzijsko ali u neko drugo blago jesi. And that's not good, bez obzira. Sretno sa tim intervjuom pa da krenes na posao sto pre. Ovo ti zelim jer je leto knor/smor i najbolje ga je provesti ispod AC-a na poslu, lagan work (vacations), nisi na Suncu, nema znojenja i cimanja/jurenja okolo a sve placeno. Zima je vreme za zivot (tad mogu da se nose vijetnamke, yippie!, evo Ivan ce da se slozi; takav je on. Eto.).

Pijanista

Malo tekuce ustedjevine, malo severance, malo Employment Insurance, malo stock options iz firme iz koje sam lejofovan. Mogu jedino da kazem da nisam zaradio, tj missed opportunity, ali to me ne tangira, nisam ni radio.
Sto se tice leta, u Vankuveru su leta predivna, dug dan, blago toplo, uvek ima neka plaza, nesto se desava u gradu, takoreci najgori deo godine da se radi. Ali dobro, dok ovi odluce i dok me zovnu dace mi bar nedelju dve nadam se zezam.
Hvala na lepim zeljama.

Ivan_D

Imam ja, Pijanista, sjajan nacin za tebe da zaradis puuuno para od kuce, ne radeci mnogo.
Prezentujemo sjajan produkt, nesto totalno revolucionarno, amazing and awesome. Ne bi me cudilo da ljudi koji su izmislili taj produkt i prodali nama patent sledece godine dobiju Nobelovu nagradu za nesto.
A jos nemamo distributera za Kanadu. Sto je steta, jer to je druga najveca zamlja na svetu. I verovatno 83. najvece trziste na svetu.

Javi mi ako te zanima. Jedino me malo brine, ti si inzinjer nekakav, je l' da? Isto kao Nikita od Ksenije. Taj covek ima uvek milion pitanja oko svega i svacega sto se tice tog projekta i do sad sam ukupno potrosio dobrih pet sati pricajuci s njim i uvek me boli glava posle toga.
Nadam se da ti nisi takav. Ako ti nesto nije jasno ili si u nedoumici, improvizuj. That's why you make the big bucks.

Šalu na stranu, ako te zanima manji projekt posalji mi pm, poslacu ti website da pogledas, ako ti se svidja poslacu ti i samples, pa posle mozes da se odlucis.

Ivan_D

Nego, je l' zna neku adresu onog starog 7k foruma, sto je bio pre ovog?

Hteo bih da proverim Hate-ova pisanja tokom 2005 i utvrdim njegovu psihopatologiju. Najverovatnije je tada, kad je ostao bez posla na par nedelja/meseci, poceo polako da ludi ali se u pocetku nije nista primecivalo. Sad je na zalost kasno.

Pijanista