News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

zvec, zvec... zvec, zvec

Started by Ivan_D, July 10, 2010, 09:37:29 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ivan_D

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=07&dd=09&nav_category=640&nav_id=444524

"Redžepijeva izjava pretnja ratom"
9. jul 2010. | 22:01 -> 22:30 | Izvor: FoNet, Tanjug Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić smatra da je izjava Bajrama Redžepija, ministra policije u privremenoj vladi Kosova otvorena pretnja ratom.

Da podsetimo, Redžepi je najavio da će kosovske vlasti na sever pokrajine poslati specijalne jedinice policije, radi navodnog uspostavljanja reda i mira.

On je za "Kohu ditore" rekao da kosovska policija ima potpisan sporazum sa Euleks-om da na sever Kosova pošalje specijalne snage policije za operativnu zaštitu, dok je Euleks demantovao postojanje takvog sporazuma.

"U okviru specijalne jedinice ima i srpskih policajaca. Biće poslati tamo da reaguju da se ne bi pomislilo da su te jedinice protiv srpske zajednice", izjavio je Redžepi.

Šef Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu i Metohiji Iv de Kermabon izjavio je u Prištini da nije bilo nikakvog ugovora o razmeštanju specijalnih policijskih jedinica u oblasti Mitrovice.

Tadić je ukazao da će "privremene institucije na Kosovu biti jedine odgovorne za katastrofalne posledice eventualnog sprovođenja ove pretnje".

Tadić je, takođe, napomenuo da ovakve "ratnohuškačke izjave i druge provokacije ugrožavaju krhki mir i stabilnost na severu Kosova".

Tadić smatra veoma važnim što je Euleks demantovao Redžepija da podržava ovakav plan.

Prema njegovoj oceni, takva je pozicija misije Euleks jedino moguća u obavljanju njene statusno neutralne funkcije u pokrajini, navodi se na kraju saopštenja Pres služba presednika Srbije.

Bogdanović o izjavi Redžepija

Ministar za KiM Goran Bogdanović kaže da najava ministra policije Kosova, Bajrama Redžepija pokazuje ko stoji iza nasilnih događaja na severu srpske pokrajine.

"Njegova izjava, takođe, nedvosmisleno pokazuje, kome se žuri i ko bi da menja stanje na terenu u predvečerje donošenja mišljenja Međunarodnog suda pravde", rekao je Bogdanović.

Ministarar za KiM Goran Bogdanović (FoNet, arhiva)
Ministarar za KiM Goran Bogdanović (FoNet, arhiva)
Ministar za Kosovo i Metohiju je u izjavi dostavljenoj Tanjugu naveo da svako ko želi mirno i kompromisno rešenje, mora biti razočaran, ali da se istovremeno "i ozbiljno zabrine nad ovakvim najavama, koje predstavljaju očigledno zveckanje oružjem".

Bogdanović je podsetio na ono što je rečeno i na prošloj sednici Saveta bezbednosti Ujedninjenih nacija da će dalju odgovornost za tenzije, nemire i sve loše posledice snositi oni koji pribegnu jednostranim merama.

"Da bude jasno - tu mislim na Prištinu i one koji je na ovakve akte ohrabruju. Istovremeno, Euleks, kao statusno neutralna misija mora da se izjasni da li su Redžepijevi navodi o nekakvom sporazumu sa Euleksom, kojim se ovakva akcija omogućava, tačni. Ukoliko jesu, ova misija je prekršila svoj mandat i Srbija će prema tome morati da adekvatno reaguje" poručio je Bogdanović.

Na srecu, narod se kanda opametio, pa ima dosta dobrih komentara, a malo onih huskackih:

Krupne reči za političara tako sitnog formata. Neko bi trebao da ga obavesti da je Srbiji do daljneg zabranjeno da ratuje.Naša vojska nesme ni da priđe granici sa Kosovom.To se u Srbiji zna tako da su ove izjave čist politički marketing za naivne i neobaveštene.
(sasa, 10. jul 2010 04:52)

Jadni Tadicu, tebi je veca frka sto ces da izgubis vlast nego sto si izgubio Kosovo.
(Jovan, 10. jul 2010 03:50)

Sve je to zamazivanje zbog ocajno lose situacije u nasoj zemlji. Evo, ja nisam bas tako naivan. Mene sada daleko vise interesuje sta sve to rade nasi vladari i da li privatnu posetu predsednika rodnom selu njegovog oca placaju poreski obveznici Srbije? Da li je u to selo isao drzavnim vozilom, ili privatnim i svojim. Ako je isao drzavnim, a drzava mu placa vozaca i benzin, kakva je svrha i korist za drzavu Srbiju od posete rodnom selu predsednikovog oca? Neka nam to objasni predsednik kad se vrati. Ne moze predsednik da svoje privatne posete drugim drzavama preko leta izdrzava novcem poreskih obveznika.
(vegan, 10. jul 2010 02:16)

sramota, ovaj Tadić sve više počinje da liči na neku spodobu iz 2 dnevnika rts-a iz 90tih, a što je najzabavnije dačic koji je na čelu sps igra na kartu socijal demokrate i civilizacijskih vrednosti.... kuda ide ova zemlja i ovaj narod? obrni okreni opet smo na istom hrani se nacionalizam, država se upropaštava i sad zveckanje oružijem, pa bar i da zaratimo već sa nekim pa da mogu da tražim negde azil i izigravam izbeglicu, a ne ovako čir na želucu dobih od njihovog prenemaganja...
(dokle?!, 10. jul 2010 01:35)
If you dine with the devil bring a long spoon.

Ivan_D

Inace, cela pretnja ratom je u stvari ova vest:

Redžepi na sever šalje policiju
9. jul 2010. | 10:08 | Izvor: Tanjug Priština -- Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da će kosovske vlasti na sever Kosova poslati specijalne jedinice policije radi reda i mira.

On je za "Kohu ditore" rekao da kosovska policija ima potpisan sporazum sa Euleks-om da na sever Kosova pošalje specijalne snage policije za operativnu zaštitu.

"U okviru specijalne jedinice ima i srpskih policajaca. Biće poslati tamo da reaguju da se ne bi pomislilo da su te jedinice protiv srpske zajednice.", izjavio je Redžepi.

"Zadatak će im biti da pomognu u uspostavljanju reda i zakona i ukoliko se ukaže potreba za njihovom pomoći, imaće pravo da idu do Leposavića, do granice", rekao je Redžepi i obećao da će uspostaviti red i u Mitrovici.

slawen

Quote from: Ivan_D on July 10, 2010, 09:37:29 AM

Na srecu, narod se kanda opametio, pa ima dosta dobrih komentara, a malo onih huskackih:

Грешка.
Прво, ово је са Б92, а тамо се, као што добро знамо, окупљају само пичке издајничке које оркестрира УДБА.
Друго, оно што је било хушкача с'почетка деведесетих то је хушкање лепо наплатило, па се ужирили, не иде им се сад у неку нову прерасподелу коју сваки рат собом носи. У међувремену нису дозволили да се појаве неки нови хушкачи, шта ће им конкуренција.
А народ је глуп к'о што је и био, можда малко више.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Che2

CAJ

i onda se cudite ivane kada takvi kao ti zavrse u nekoj krecani...    xtwak

Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

Ivan_D

Pa Srbija je uvek imala manekene u uniformama i budale koje ce na iste da se loze.

Hate mail

Oslobodilackim akcijama "Orkan 10", "Otkos", "Bljesak", "Oluja", "Maestral" i "Milosrdni andjeo" naroda i narodnosti bivse Jugoslavije, kao i nasih saveznika, slomljen je oruzani teror prosovjetskog Zlocinackog Udruzenja iz Beograda a njegove banditske snage zbijene su u Uzu Srbiju.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

slawen

Шта ли је овом горе то ЦАЈ?
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Che2

Quote from: Hate mail on July 10, 2010, 06:26:53 PM
Oslobodilackim akcijama "Orkan 10", "Otkos", "Bljesak", "Oluja", "Maestral" i "Milosrdni andjeo" naroda i narodnosti bivse Jugoslavije, kao i nasih saveznika, slomljen je oruzani teror prosovjetskog Zlocinackog Udruzenja iz Beograda a njegove banditske snage zbijene su u Uzu Srbiju.

jedina razlika izmedju tebe I kolega ti ovde na 7k je sto ti baljezgas iz stocnosti a potonji iz gluposti...

zivjela srbija!

Hate mail

slawen

Che2

Serbian Army - Srpska Vojska 2009

prizivas se pameti hatemi... BRAVO!    :mrgreen:

Hate mail

Kada bi ti samo znao koliko je suplja ta prica kojom si se, iz daleka, zadivio.

Che2

znam hatemi, nase prepucavanje ovde je cista razbibriga. "nasom" vojskom i drzavom komanduju oni isti koji su nam navodno tzv. neprijatelji. naravno da je suplja prica...   na zalost.   :(

Daisy

Quote from: Ivan_D on July 10, 2010, 09:37:29 AM

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=07&dd=09&nav_category=640&nav_id=444524

Da podsetimo, Redžepi je najavio da će kosovske vlasti na sever pokrajine poslati specijalne jedinice policije, radi navodnog uspostavljanja reda i mira.

On je za "Kohu ditore" rekao da kosovska policija ima potpisan sporazum sa Euleks-om da na sever Kosova pošalje specijalne snage policije za operativnu zaštitu, dok je Euleks demantovao postojanje takvog sporazuma.

Šef Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu i Metohiji Iv de Kermabon izjavio je u Prištini da nije bilo nikakvog ugovora o razmeštanju specijalnih policijskih jedinica u oblasti Mitrovice.

Tadić smatra veoma važnim što je Euleks demantovao Redžepija da podržava ovakav plan.

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Che2

ini,

evropski parlament je prije neki dan donio odluku kojom trazi da preostale evropske zemlje, koje to jos nisu ucinile, priznaju nezavisnost kosova. slicne rezolucije donosio je i americki kongres. dakle od zapadnih "saveznika" vise nemamo ni s. oteli su nam kosovo i napravili presedan mada postoji oko 200 slicnih slucajeva sirom svijeta. ah da, zaboravio sam da je sloba m. za sve kriv premda je ciJa kosovo zaokruzila davne 1980te kao zariste itd.    :roll:

licno prizeljkujem da sacuvamo sjever kosova i sto se da sacuvati od kulturne bastine. nakon toga "u se i u svoje kljuse": jaka ekonomija, jaka vojska i obrazovanje nacije - nesto poput izraela...

zakon jacega nikada nece prestati da vlada ovim svijetom. a interesnim grupama ili ti tzv. vladarima iz sjenke cemo biti interesantni jedino i samo ako smo jaki i od koristi.

slawen

Ово што Че прича глупо је на толико различитих начина да је потпуно бесмислено упуштати се у набрајање истих.

Јеси ли ти служио војску, момчино?

Ivan_D

Ja najvise volem kako Che poredi Jevreje i tzv Srbe    xrofl xrofl xrofl

Naciju, brojcano pribliznu, sa 165 nobelovaca i naciju ni sa jednim nobelovcem, da ne pominjem sve ostalo.

Stvarno si neverovatna budala Che. A ne mogu ni da ukapiram koji je tvoj problem? Solidarnost sa roditeljima? Oni se nisu tamo dobro uklopili? Ne ide im jezik, rade poslove za koje veruju da su prekvalifikovani, kriv im ceo svet? A ti onda iz solidarnosti volis da budes krele?

slawen

А што ти Че ниси ишао на неки колеџ?

Che2

Quote from: slawen on July 11, 2010, 07:54:10 AM
Ово што Че прича глупо је на толико различитих начина да је потпуно бесмислено упуштати се у набрајање истих.

Јеси ли ти служио војску, момчино?

slavni, ako mi das argumente zasto je glupo ono sto sam napisao mozda i prihvatim tvoje misljenje. ako me prozivas za glupost bez obrazlozenja to govori daleko vise o tebi nego o meni... em si mator em si sirov i povrh svega mnogo nepametan.      :)

Che2

Quote from: Ivan_D on July 11, 2010, 12:39:28 PM
Ja najvise volem kako Che poredi Jevreje i tzv Srbe    xrofl xrofl xrofl

Naciju, brojcano pribliznu, sa 165 nobelovaca i naciju ni sa jednim nobelovcem, da ne pominjem sve ostalo.

Stvarno si neverovatna budala Che. A ne mogu ni da ukapiram koji je tvoj problem? Solidarnost sa roditeljima? Oni se nisu tamo dobro uklopili? Ne ide im jezik, rade poslove za koje veruju da su prekvalifikovani, kriv im ceo svet? A ti onda iz solidarnosti volis da budes krele?

ivane, gdje si nasao poredjenje srba i jevreja?! PONOVO LAZES i interpretiras stvari tebi svojstvenim debilizmom.
ne znam zasto imas potrebu da se pozivas na moje roditelje. ali kad si vec kod toga: moj otac je za tebe i po ljudstvu i po pameti mahatma gandhi. gastarbajter nikada nije bio kao ti niti je morao da napusta svoju zemlju da bi bio uspjesan.

p.s. mi srbi imamo jednog nobelovca, srpskog pisca po opredjeljenju, velikana ivu andrica.    :mrgreen:

slawen

Јеси ли служио војску?
Зашто ниси ишао на колеџ?

Che2

U americi je vojska profesionalna, dakle sluzenje vojske ne postoji. Na college sam isao. Zadovoljan?    :)

Ivan_D

Andric se rodio u hrvatskoj porodici u Bosni. Po opredeljenju je verovatno bio isto toliko Hrvat kao i Srbin, dakle mogu da ti priznam 1/2 Nobelovca.

QuotePONOVO LAZES i interpretiras stvari tebi svojstvenim debilizmom.

Po srpskohrvatskoj gramatici je pravilno "interpretiras stvari sebi svojstvenim..."

Ali mnogo ljudi pravi tu gresku, te ti to necu uzeti za zlo   xnerd

Ja nisam gastarbajter. A nisam ni uspesan. U svakom slucaju ne u nekom socijalno-prestiznom smislu.

Meni samo nije jasno zasto se ovde glupiras samo da bi protivrecio ostalima.

slawen

Quote from: Che on July 11, 2010, 04:21:37 PM
U americi je vojska profesionalna, dakle sluzenje vojske ne postoji. Na college sam isao. Zadovoljan?    :)

Ма ко те пита за америчку војску... срБску, бре, јеси ли служио и зашто ниси?
Који колеџ, које звање?

Che2

slavni, mozda i krstenicu da ti posaljem... ili muzicku zelju?!    :)

ivane, tebi ne kontriram, u pitanju je fundamentalno neslaganje. tvoje stavove i samokriticnost bi uvazio da si i ti srbin. ovako mi to izgleda kao sovinizam i hrvatsko-genocidna netrpeljivost prema srpskom narodu.

Ivan_D

FYI, naravno ne bi bilo nista lose ni da jesam Hrvat, ali bas nisam.

slawen

Quote from: Che on July 11, 2010, 07:18:18 PM
slavni, mozda i krstenicu da ti posaljem... ili muzicku zelju?!    :)

Подлости, анонимност ти је име....

Daisy

Quote from: Che on July 11, 2010, 05:29:33 AM
ini,

evropski parlament je prije neki dan donio odluku kojom trazi da preostale evropske zemlje, koje to jos nisu ucinile, priznaju nezavisnost kosova. slicne rezolucije donosio je i americki kongres. dakle od zapadnih "saveznika" vise nemamo ni s. oteli su nam kosovo i napravili presedan mada postoji oko 200 slicnih slucajeva sirom svijeta. ah da, zaboravio sam da je sloba m. za sve kriv premda je ciJa kosovo zaokruzila davne 1980te kao zariste itd.    :roll:

licno prizeljkujem da sacuvamo sjever kosova i sto se da sacuvati od kulturne bastine. nakon toga "u se i u svoje kljuse": jaka ekonomija, jaka vojska i obrazovanje nacije - nesto poput izraela...

zakon jacega nikada nece prestati da vlada ovim svijetom. a interesnim grupama ili ti tzv. vladarima iz sjenke cemo biti interesantni jedino i samo ako smo jaki i od koristi.

ma nista novo ... Albanci imaju jak lobi (dosta para trose) ... a uskoro sud treba da se izglasni po pitanju regularnosti samoproglasene nezavisnosti ... a naravno da se odluka vec zna i u toku je priprema terena pred zvanicno objavljivanje odluke suda ...

i dokoni ljudi mogu da tumace dogadjanja ...
pa sad, ako je odluka naklonjenija Albancima ... za ocekivati bi bilo da Albanci mirno / polako nastave sa preuzimanjem / otimanjem nadleznosti
a ako im bas i nije naklonjena odluka ... onda je normalno ocekivati da prave sranja kao prosle nedelje kad je onaj lekar ubijen i da preko lobista guraju ovakve deklaracije u evropskom parlamentu ... pa i ovaj pokusaj da na silu udju na sever Kosova i nije iznenadjujuci ...
mada na ovim prostorima ljudi rade i radili su stvari protiv svake logike, pa izvlacenje zakljucaka na osnovu poteza prethodno pomenutih moze biti zaludan posao

enivej,
onda deo ovog cirkusa dolazi i na 7k forum ... prenesena je vest da je:
- Albanac najavio upad policije na sever Kosova na osnovu sporazuma sa Eulex-om
- Eulex kaze da ne postoji takav sporazum
neko ovde laze Albanac ili Eulex

- a Tadic je rekao da smatra vaznim to sto je Eulex demantovao Albanca

onda iz svega ovoga na neki cudan nacin Ivan uspeva da zakljuci da se narod opametio i dokumentuje to izjavama nekih mentola iz kojih se vidi da ti pacijenti:
a) patoloski mrze Tadica
b) su prirodno priglupi
c) all of the above
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

alan ford

Quote from: INI on July 12, 2010, 07:17:32 AM
ma nista novo ... Albanci imaju jak lobi (dosta para trose) ... a uskoro sud treba da se izglasni po pitanju regularnosti samoproglasene nezavisnosti ... a naravno da se odluka vec zna i u toku je priprema terena pred zvanicno objavljivanje odluke suda ...

i dokoni ljudi mogu da tumace dogadjanja ...
pa sad, ako je odluka naklonjenija Albancima ... za ocekivati bi bilo da Albanci mirno / polako nastave sa preuzimanjem / otimanjem nadleznosti
a ako im bas i nije naklonjena odluka ... onda je normalno ocekivati da prave sranja kao prosle nedelje

zanimljivo. Ja imam utisak da se srpska strana bacila u zesci trosak lobirajuci i saljuci Jeremica po svim svetskim zabitima kako bi ubedio svet da Kosovo ne priznaju.
Takodje iz izjava Tadica i njegovih potcinjenih je jasno da cemo sudsku odluku postovati ako je u nasu korist i potpuno odbaciti ako nije.

slawen

Quote from: alan ford on July 12, 2010, 09:14:42 AM

Takodje iz izjava Tadica i njegovih potcinjenih je jasno da cemo sudsku odluku postovati ako je u nasu korist i potpuno odbaciti ako nije.
Ма то је само жвака за ове што су ишли по колеџима да поправљају кровове.... Поштује се фактицитет, то јест спроводива одлука.

Che2

Quote from: slawen on July 12, 2010, 07:48:44 PM
Quote from: alan ford on July 12, 2010, 09:14:42 AM

Ма то је само жвака за ове што су ишли по колеџима да поправљају кровове.... Поштује се фактицитет, то јест спроводива одлука.

hahaha slavni, tvoja opsjednutost mojom skolom mi postaje simpaticna... i tapete lijepim, isto, a vojsku nisam sluzio zbog ravnih tabana....       :)

slawen

Војску ниси служио зато што си пичка, то је јасно из начина на који кењаш: по туђој гузици ни сто батина није много, а кад је требало ти да се покажеш - вуна кићо, било густо, зла времена, може ту да се најебе, више можеш да допринесеш српству из емиграције и тај рад. Говнару.

Ал' зато те за колеџ много жуља.... Шта би дао....

Che2

zelim da budem bas kao ti slavni, kad porastem... vojnicina, junacina i intelektualni dzin.    xrotaeye

slawen

Che's on the hoof.
Машала.