Author Topic: The Stormlight Archive by Brandon Sanderson  (Read 28974 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

malipirat

• 1
Re: The Stormlight Archive by Brandon Sanderson
« Reply #50 on: 04-05-2020, 12:55:32 »
Ја завршавам други део Рата црвене краљице, забаван је мора се признати. Пробаћу да се уздржим док не изађе књига на Српском, иначе прелазим на Енглески.
Да ли имају у плану да преводе и други серијал од Марка Лореса (Сломљено царство/The Broken Empire или Књигу предака/Book of the Ancestor)?
Нисам чуо за Вранин крик, али ако се препоручује ставићу га на листу за читање. Обележје Вране (Raven's Mark) има три дела, да ли је и трећи део у плану да преводе?

Баш штета за Брендона Сандерсона, изузетно му је добар серијал Mistborn, добра прича, одлично направљени ликови и изузетно читљив. И приде штанца књиге пуном паром, а не ко она два матора прдежа (Гррр Мартин и Патрик Рутфус) који никада неће завршити своје серијале.

Могу ли питати да ли још нешто препоручујеш?

milan

• 4
  • 3
« Reply #51 on: 04-05-2020, 21:27:22 »
Да ли имају у плану да преводе и други серијал од Марка Лореса (Сломљено царство/The Broken Empire или Књигу предака/Book of the Ancestor)?
Нисам чуо за Вранин крик, али ако се препоручује ставићу га на листу за читање. Обележје Вране (Raven's Mark) има три дела, да ли је и трећи део у плану да преводе?
Баш штета за Брендона Сандерсона, изузетно му је добар серијал Mistborn, добра прича, одлично направљени ликови и изузетно читљив. И приде штанца књиге пуном паром, а не ко она два матора прдежа (Гррр Мартин и Патрик Рутфус) који никада неће завршити своје серијале.
Могу ли питати да ли још нешто препоручујеш?
Ne znam za njihove dalje planove, nadam se...
Vranin krik je druga knjiga Obelezja vrane, izasla pre mesec dana. Odlicna je, kao i prva. Treca verovatno zavisi od prodaje ove dve, ali koliko kapiram, ako su izdali drugu, izdace i trecu...
Svakako uzmi Pesmu Krvi Timotija Rajana, izbacila Carobna knjiga pre dva meseca, sad ce druga da izadje. To je mnogo, mnogo dobro.
I Pola kralja, Pola sveta, Pola rata, Aberkrombijevu trilogiju. Laguna izdala.

milan

• 4
  • 3
« Reply #52 on: 04-05-2020, 21:28:46 »
Ја завршавам други део Рата црвене краљице, забаван је мора се признати. Пробаћу да се уздржим док не изађе књига на Српском, иначе прелазим на Енглески.
Inace, ne mogu epsku fantastiku da citam na Engleskom, nista ne bih razumeo, i samo bih se mucio.

malipirat

• 1
« Reply #53 on: 04-05-2020, 22:11:17 »
Svakako uzmi Pesmu Krvi Timotija Rajana, izbacila Carobna knjiga pre dva meseca, sad ce druga da izadje. To je mnogo, mnogo dobro.
I Pola kralja, Pola sveta, Pola rata, Aberkrombijevu trilogiju. Laguna izdala.
Да ли мислиш на Ентонија Рајана (Anthony Ryan):
https://www.goodreads.com/book/show/13569581-blood-song

Читао сам ту трилогију од Аберкромбија. Прва књига је одлична и друга је прилично добра, али трећа ми се уопште није допала. Сви хвале његов серијал Први закон и Послужити хладно, али ме је "Пола рата" толико разочарала да немам превелике жеље да их читам.
Једина књига која ме је више разочарала је Уздизање Црвеног (Pierce Brown - Red rising). Само је ова била толико сувопарно/досадна да нисам ни успео да прочитам. Можда зато што сам је узео одмах по завршетку Mistborn-a, те је огромна разлика у квалитету писања, радње и надасве ликова. У Уздизању Црвеног је и главни лик иритантно досадан, за разлику од Џала у Рату црвене краљице (Mark Lawrence - The Red Queen's War).

milan

• 4
  • 3
« Reply #54 on: 05-05-2020, 08:33:23 »
Jeste, Entoni Rajan, maj mistejk.