Author Topic: Koliko često bataljujete započete knjige?  (Read 38270 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Biki

• 4
  • 3
Re: Koliko često bataljujete započete knjige?
« Reply #50 on: 16-08-2013, 15:37:44 »
čini mi se da mi ne idu kanadski pisci... i onaj čajna mjevil je kanađanin ako se ne varam

nešto tu ne štima

Jesi li citao Life of Pi od Yan Martela?
Handmaid's Tale od Margaret Atwood?

Truba

• 4
  • 3
« Reply #51 on: 16-08-2013, 15:41:49 »
nisam čitao ali sam gledao istoimeni film taj drugi :D

ja sam kupio knjigu da je čitam
a ne da me ona muči

stavim je na oglas ako je niko neće ide na pijacu za 2-3 marke
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truba

• 4
  • 3
« Reply #52 on: 11-09-2013, 20:41:02 »
Batalio Utkani svijet

jbg druga zaredom knjiga bataljenja
obje imaju 1000 stranica zajedno
premaštovita
tipfeleri i totalno sam se pogubio

jbg žao mi je i to nakon 300 stranica fakat ne znam ko pije ko plaća
saću uvesti novo pravilo da ne mogu dvije zaredom debele knjige i definitivno nekad preskačem sirius između da se odmorim
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Barbarin

• 4
  • 3
« Reply #53 on: 11-09-2013, 21:06:13 »
Zapamti gde si stao pa nastavi za koju nedelju, ili opet ispočetka.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Truba

• 4
  • 3
« Reply #54 on: 11-09-2013, 21:14:29 »
nemam živaca... ovu knjigu sam kupio mislim prošle godine
a nisam pročitao neke iz 1998  :roll: :roll: :roll:

stavio sam je odmah na prodaju
ako me nekad privuče onda ću naći kakvu digitalnu verziju

Karl Rosman

• 4
  • 3
« Reply #55 on: 11-09-2013, 21:18:19 »
Batalio Utkani svijet

xcheers

Koja je to budalastina. Jedna pod dve knjige koje nikad nisam zavrsio, bez truncice zelje da im se vratim u ovom zivotu.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Truba

• 4
  • 3
« Reply #56 on: 11-09-2013, 21:32:44 »
podsjetila me na jednu drugu knjigu od majstora LEMa... eden... s tim da eden ima smisla i da se nadzire nešto lijepo... i da radnja ide u tom pravcu da se osjećaš kao astronauti na planeti... zbunjeni... nešto kao glavni lik u filmu memento

Utkani svijet je jednostavno premaštovit sa suviše lejera za mene..."nastabilniji" dio mi je bio sa policajcem i njegovom istragom

Karl Rosman

• 4
  • 3
« Reply #57 on: 12-09-2013, 01:18:14 »
Bah. Meni su ti lejeri delovali kao da je kokain te godine bio dostupniji nego inace, a kasnilo se sa rokovima kod izdavaca.  :roll:
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Truba

• 4
  • 3
« Reply #58 on: 12-09-2013, 08:55:16 »
jes vala... ima i ta...
ja psihički i fizički budem loše nakon neke knjige koja me smori
a tako sretan budem kad čitam nešto što mi se svidja
onda trčim kući da je dovršim
ranije ustajem da prije posla malo čitam

a vako je odugovlačim tjednima dok baš ne puknem i kažem dosta

da je tanja možda bi bilo podnošljivije

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
« Reply #59 on: 12-09-2013, 11:47:20 »
Batalio sam Tigrovu ženu Tee Obreht (Barjaktarević) iz Scallopovih razloga: teče to ok, i dok se drži teme kojom vlada - dobro je, ali čim počne da popunjava realne situacije i prilike sa kojima (pretpostavljam) nije upoznata svojim nekim razmišljanjima kako to ide, maša na način koji me opasno nervira. Ne znam koliko često je to nameran odmak, al...

Prevod na srpski je razigran, ali do granice nehajnosti prema značenju reči.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #60 on: 12-09-2013, 12:24:46 »
Zanimljivo. Moja draga isto ili slično kaže za prevod na engleski. Zar autorka nije naše gore list?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
« Reply #61 on: 12-09-2013, 13:25:23 »
'85. godište, iselila se '92... pisao Kunac za o tome rahmetli Popboks. Na engleskom je pisano, prevođeno na srpski.

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #62 on: 13-09-2013, 10:09:43 »
Maja je počela da čita na engleskom i kaže da joj izgleda kao doslovan prevod sa srpskog. :)
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Midoto

• 4
  • 3
« Reply #63 on: 21-10-2013, 23:11:17 »
Retko, ali mi se dešava. Kao što mi se desi da na kurtoazno - drago mi je što smo se upoznali, samo zanemim. Neke ljude nemam želju bolje da upoznam, neke knjige - isto tako. Samo knjigama dajem više šanse - nekih stotinak strana, sem ako su previše iscrpljujuće. Neko reče da  je umalo ostavio "Peto dete". I ja sam imala isti poriv, upravo zbog jezivog prevoda, ali sam dovršila i nije mi žao. Mnogo mi je žalije kad izgubim vreme na neke stvarno prazne knjige.

Truba

• 4
  • 3
« Reply #64 on: 05-05-2023, 18:00:19 »
znači ova me tema navodi kada ukucam čajkovski znak sagite ali ne vidim da ga iko spominje
adrijana čajkovskog mislim
Djeca vremena je fenomenalna knjiga...nakon 4 5 odustajanja mislio sam da ću i ovo baciti ali želim nastavke
Djeca propasti

Truman

• 4
  • 3
« Reply #65 on: 28-05-2023, 00:16:04 »
samo dvaput u životu
jednom neka manje poznata knjiga od Salmana Ruždija, drugi put Blago cara Radovana.
“Do what thou wilt shall be the whole of the Law.” A.C.

Truba

• 4
  • 3
« Reply #66 on: 28-05-2023, 00:35:46 »
Non stop jer sam nagomilao stotine losih knjiga

Krsta Klatić Klaja

• 4
  • 3
« Reply #67 on: 28-05-2023, 00:55:59 »
ja bataljujem i dobre knjige
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

ridiculus

• 5
  • 3
    • Strahoslovni domen999
« Reply #68 on: 28-05-2023, 10:31:18 »
Retko, jer planiram mnogo unapred, bar za romane. Ako sam pre tri meseca znao da ću sad da čitam, na primer, Lampeduzinog Geparda, teško ću da odustanem naknadno.

Ali može da se desi da batalim konkretno izdanje, npr. ako je prevod loš, ili (kao da) nema lektora, ili je font teško čitljiv, ili šta već.

Teoretski, moglo bi da se desi i ako pisac konstantno istupa sa mišljenjima koje smatram očiglednim nerazumevanjem nekih aspekata života - drugim rečima, ako je pisac suvereno i nedvosmisleno glup - ali u praksi na to dugo nisam naleteo. Osim u stripovima.  :lol: 
Dok ima smrti, ima i nade.

Truba

• 4
  • 3
« Reply #69 on: 28-05-2023, 10:37:14 »
Pa i ja imam 10 knjiga u koloni koje zelum procitati
Npr dvostruka zvijezda...hajnlajn...podvala naslov...glumac je u pitanju ne nebesko tijelo
Stranac u stranoj zemlji...zastarjela intergalna verzija...king...svi moguci naslovi su dosadni.. salemovo... pod kupolom...
To sto bih volio nesto procitati ne znaci da se moram muciti

ridiculus

• 5
  • 3
    • Strahoslovni domen999
« Reply #70 on: 28-05-2023, 10:46:14 »
Ali ja ni ne stavljam knjigu na listu za čitanje ako nisam prilično uveren - koliko je to moguće bez samog čitanja - da će mi se dopasti. Meni nije dovoljno da čujem da je nešto novo, ili popularno, ili kul, ili da ima dobru osnovnu ideju. Takvih knjiga ima kolko hoćeš, a ja nemam vremena za to. Ali da imam, i da radim tako, verovatno bih često bataljivao započeto.
Dok ima smrti, ima i nade.

Krsta Klatić Klaja

• 4
  • 3
« Reply #71 on: 28-05-2023, 10:48:12 »
Npr dvostruka zvijezda...hajnlajn...podvala naslov...glumac je u pitanju ne nebesko tijelo

nas-rofl

Krsta Klatić Klaja

• 4
  • 3
« Reply #72 on: 28-05-2023, 10:51:32 »
koji ste amateri, pa ja nisam završio ni Braću Karamazove, ni Doktora Fausta, ni Čarobni brijeg, ni Igru staklenih perli...

dark horse

• Arhi-var
  • 3
  • Kuća Rotsčajld
« Reply #73 on: 28-05-2023, 19:57:52 »
Vrlo retko bataljujem knjige, jer uglavnom biram pisce koje mi je interesantno da čitam. Ko će ti biti dosadan, to se vidi još u knjižari, na čitanje random pasusa na random strani. Knjiga bira tebe, a ne ti knjigu.

Bukovski je odlično objasnio zašto je većina pisaca dosadno i kako čitanje izgleda kada ti je zanimljivo da čitaš:

Charles Bukowski: Why most Writers are Boring.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Truba

• 4
  • 3
« Reply #74 on: 21-05-2024, 12:36:46 »
Tipičan primer je Adrijan Čajkovski. Čovek je u najboljem slučaju osrednji pisac, mada ne ni to, ali svaki njegov roman dočitam do kraja, jer mu je svet zanimljiv.

jašta
nek su svoji fantastičari s po 14 knjiga nastavaka-govana dobri