Author Topic: DIKAN - integral  (Read 47158 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dzimi Gitara

• 4
  • 3
Re: DIKAN - integral - PRETPLATA
« Reply #50 on: 20-06-2013, 09:34:31 »
Znači gde ugledam dečurliju tu da uđem.

Ok, procunjaću devetog po starom gradu, pa ću verovatno da uočim neku najavu. Ako ne bude ništa iskrslo verovatno ću da svratim destog, da pružim podršku.

Nikad nisam bio na kulturnoj manifestaciji u Kotoru. Ne računam naravno Bokeljsku noć, na koju su me kao klinca vodili, a koja me zanimala isključivo zbog šećerne vune i ponekad vatrometa.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

zstefanovic

• 4
  • 3
« Reply #51 on: 22-06-2013, 00:48:29 »
Куповина

Књига ће ваљда од уторка (25. јун) бити у продаји. Јавите се или "Чудној књижари" или стрипари "Алан Форд".

Прва тура промоција

• 23. јун — Београд, СКЦ, представљање на Скупштини Удружења стрипских уметника Србије (почиње у 12 часова)
  • 26. или 27. јун — Лесковац, Центар за Културу, у оквиру Балканске смотре младих стрип аутора + додела награде Лази Средановићу
  • 5. јул — Крагујевац, Студентски културни центар у оквиру Међународне стрипске конференције "Крагујевац, године треће" +  изложба стрипа "Дикан"
  • 10. јул — Котор, Которски фестивал позоришта за дјецу, промоција + плус изложба

Специјални попуст за чланове Удружења стрипских уметника у Србије

Пошто је УСУС учествовао у пројекту, чланови могу добити Дикана по хиперултраповлашћеној цени. Јавите се мени.
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [„Веригаши“]

zstefanovic

• 4
  • 3
« Reply #52 on: 22-06-2013, 16:36:42 »
Бобан каже на туђем форуму:

Књиге се шаљу у уторак и среду, а у четвртак организујем примопредају негде у Београду, за оне којима то одговара; рецимо од 15.00 до 20.00 испред књижаре БЕОПОЛИС.

Ово су засад незванични распореди - када дефинитивно стигну финални примерци, онда ћу окачити и праве информације.

Boban

• 3
« Reply #53 on: 22-06-2013, 19:07:20 »
Da, Coffee Dream ispred ulaza u Beopolis... ladna kafa, klima, udobne stolice... mogu da sedim ceo dan.
Verovatno četvrtak popodne, od nekle do nekle...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Boban

• 3
« Reply #54 on: 23-06-2013, 20:38:30 »
Dikan je praktično gotov, od srede kreće distribucija.
Preuzimanje će biti moguće u Beogradu, verovatno u četvrtak i petak.
Ako za vikend idem u Leskovac, onda subota pre podne u Nišu takođe dolazi u obzir.
Slanje onima koji su odabrali poštu ide kurirskom isporukom u četvrtak.
O svemu ovome ljudi će biti obavešteni ličnim mejlovima, ali imam jedan problem. zapravo osam: neki ljudi su uplatili novac, a nisu se javili mejlom ili porukom i nemam njihove kompletne adrese, pošto mi banka daje samo ime uplatioca i ulicu i broj ali ne grad.

To je sledećih osam pet ljudi: Branko B; Daniel P; Ivan K.; Petar S i Vasa P. te ih ovim putem molim da mi se jave na mejl znaksagite@yahoo.com sa kompletnom adresom za slanje ili nekim drugim kontaktom oko preuzimanja.

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #55 on: 23-06-2013, 20:58:28 »
nazire li se u medjuvremenu i spomenuta latinicna verzija?

Boban

• 3
« Reply #56 on: 23-06-2013, 21:39:16 »
Pa baš i ne... Zapravo, kada bi neko imao sve te Zabavnike na latinici da se iste ove stveri skeniraju odatle i samo zameni tekst, moglo bi da se uradi, ali da se sve upisuje ponovo, u oblačiće, u prateće materijale, da ijekavizuje...

zstefanovic

• 4
  • 3
« Reply #57 on: 24-06-2013, 15:38:39 »
Прво представљање "Дикана" се десило 23. јуна на скупштини Удружења стрипских уметника Србије (СКЦ, Београд).

Између осталог је и Бобан одржао ретко надахнут говор, откривајући како је издање настало и шта се даље може очекивати.

После скупа, добили смо и 30-ак реакција од колега - угледних историчара, критичара, уредника, цртача, сценариста...

И морам признати да сам сад врло срећан и поносан.

ninel

• 4
  • 2
« Reply #58 on: 24-06-2013, 23:11:32 »
Pa baš i ne... Zapravo, kada bi neko imao sve te Zabavnike na latinici da se iste ove stveri skeniraju odatle i samo zameni tekst, moglo bi da se uradi, ali da se sve upisuje ponovo, u oblačiće, u prateće materijale, da ijekavizuje...
Onda može slovenačka verzija. Ja imam sve Zabavnike sa Tilentropom.  :mrgreen:

Boban

• 3
« Reply #59 on: 24-06-2013, 23:29:50 »
tjah... ceo drugi integral (sem prve dve epizode) je izlazio i na slovenačkom.
Nije to teško uraditi, ali treba da se pojavi dovoljan broj zainteresovanih ili da neko preuzme na sebe da isfinansira takvo izdanje.
Malo je verovatno jer se ni za običnu latinicu nije stvorila kritična masa.

Inače, na pojavi Dikana u Sloveniji bilo je i ovakvih reakcija:

ninel

• 4
  • 2
« Reply #60 on: 25-06-2013, 09:17:47 »
Uh, za ovo uopšte nisam znao. Gde je to bilo objavljeno?
Inače, u slovenačkom Zabavniku bile su objavljene
samo četiri epizode, znači pola drugog integrala:
- Tilentrop in Vesna Sapiens
- Tilentrop in vohuni
- Tilentrop in stari Slovani
- Tilentrop in grožnja z Oriona

ninel

• 4
  • 2
« Reply #61 on: 25-06-2013, 10:17:37 »

Inače baš dobra manipulacija!
Toljaga je docrtana da izgleda kao kurac,
a Vesna na Vukojeve reči: "Ovo je oružje!"
kaže: "Hura! Opet čemo se jebat!"
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Originalna slika:

Boban

• 3
« Reply #62 on: 25-06-2013, 11:07:45 »
Nije docrtana samo toljaga, zapravo ceo kadar je nacrtan, ne postoji ovakva scena u originalnom stripu, niti likovi u ovakvim pozama.
Pregledao sam celog Dikantropa, kadar po kadar i nigde nema ni Vesne ovako razdragane, ni Vukoja, čak ni onaj desno što drži šaku na ustima nigde ne postoji u takvom obliku... ili mi je možda promaklo.

Šta je u stvari tačna predistorija ovoga; gde se originalno pojavio kadar uz kakav komentar pošto izgleda da postoje razne verzije?

ninel

• 4
  • 2
« Reply #63 on: 25-06-2013, 11:41:54 »
Eh, promaklo ti... :lol:
Zabavnik broj 1148, 28. XII. 1973, strana 6, slika broj 8.

Boban

• 3
« Reply #64 on: 25-06-2013, 12:42:45 »
da... neverovatno.
To čak imam skenirano i obrađeno.
Mislim da mi treba jedan duži odmor...

smrklja

• 5
  • 3
« Reply #65 on: 25-06-2013, 15:21:59 »
e jel će biti to preuzimanje u četvrtak  ?

Boban

• 3
« Reply #66 on: 25-06-2013, 16:50:36 »
Neće, jer će knjiga izaći tek u četvrtak i to pred kraj radnog vremena.

Suština problema sa ovom novom tehnologijom jeste to da se ne može, kao nekad, uzeti nekoliko komada ili nekoliko desetina prvourađenih primeraka iz štamparije, nego sada automatizovan postupak velikih mašina traži da se ceo tiraž uradi ODJEDNOM bez prekida, u jednoj turi podešavanja i onda nema ništa preko reda i na brzinu.
Moram da čekam satnicu koja kaže da je četvrtak dan za Dikana, ali sam svakako rešio da ništa ne najavljujem i obećavam dok ne dobijem primerke u gepek automobila i odmaknem iz dvorišta štamparije.

smrklja

• 5
  • 3
« Reply #67 on: 25-06-2013, 17:59:42 »
ma kad god da stigneš, nego sam pitao samo zato da mi slučajno ne pošalješ poštom

Boban

• 3
« Reply #68 on: 25-06-2013, 21:08:33 »
ne brini se... uopšte nemam tvoju adresu.

SuperGoof

• 4
  • 3
« Reply #69 on: 25-06-2013, 21:35:30 »
Da li jos uvek stoji onaj dolazak u Nis u subotu, zbog preuzimanja? Ako nije moguce, meni odgovara da se posalje na adresu koju sam poslao preko PM-a.
We ain't getting any younger, you know!

zstefanovic

• 4
  • 3
« Reply #70 on: 26-06-2013, 17:01:25 »
Прва јавна промоција "Дикана" ће бити на Световидов дан, 28. јуна, петак увече.
Место и повод: Србија, Лесковац, Центар за Културу, у оквиру Балканске смотре младих стрип аутора + додела награде Лази Средановићу

Alex

• 4
  • 3
« Reply #71 on: 26-06-2013, 23:12:24 »
Slike izdanja?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Boban

• 3
« Reply #72 on: 27-06-2013, 12:25:21 »
A sad i zvanično: preuzimanje Dikana za pretplatnike odvija se sutra i prekosutra, ispred knjižare BEOPOLIS (30 metara od Doma omladine, EUROCENTAR, Dečanska 5).
Dakle, sedim u kafiću coffeedream u petak od 15.00 do 18.00, a u subotu od 13.00 do 15.00.

U ta dva dana, na ta dva mesta Dikan se može i kupiti po promotivnoj ceni od 2000 dinara.

Dodatne informacije na sajtu Čudne knjižare: http://www.znaksagite.com/knjizara/strip.html

scallop

• 5
  • 3
« Reply #73 on: 27-06-2013, 12:40:38 »
Nije Nušićeva 5 (po Guglu)? Hteo sam da dođem i sedim sa tobom.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

• 3
« Reply #74 on: 27-06-2013, 12:43:07 »
Nije valjda da veruješ više Guglu nego meni?

scallop

• 5
  • 3
« Reply #75 on: 27-06-2013, 12:47:28 »
Dobro. Gde je sir, gde je slanina? :shock:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #76 on: 27-06-2013, 12:57:08 »
Nes se ti tamo najesti sira i slanine. A i cigarete ostavi kod kuce. Boban se pretvorio u hipstera.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
« Reply #77 on: 27-06-2013, 15:49:06 »
Može tamo da se puši, ali mora da se uđe u kafić.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

SuperGoof

• 4
  • 3
« Reply #78 on: 27-06-2013, 21:05:18 »
Aj da probam jos jednom, posto vec niko ne reaguje na moja pitanja. Da li je Dikan poslat danas (cetvrtak) pretplatnicima, kao sto je bilo receno ili ne?
We ain't getting any younger, you know!

Boban

• 3
« Reply #79 on: 27-06-2013, 21:07:12 »
Šalje se sutra.
Post ekspresom, stiže najverovatnije svima u subotu.

zstefanovic

• 4
  • 3
« Reply #80 on: 01-07-2013, 15:54:40 »
ПРВЕ РЕАКЦИЈЕ

Преко 100 људи је добило своје примерке у прва два дана продаје и испоруке. Ево реакција са Дарквудовог форума:

-- Sve pohvale za Dikana, odlicno uradjen strip, o radnji nema sta da se prica,

-- Moram da pohvalim strip je odradjen vrhunski tehnični je doveden do savršenstva! Tehnički najkvalitetniji strip kod nas koji je izašao u zadnje vreme!

-- Ovo ce da mi licno bude medju dva-tri najvaznija izdanja ove godine.

--  izdanje je odlično urađeno.

-- Odusevices se kako je odradjeno! Posebno mi se svidja sto su odradjene naslovnice PZ.

-- Bravo, izdanje za svaku pohvalu! Nadam se da će ceo tiraž prvog izdanja da se proda brzo, pa da se realizuje sledeća knjiga kako je planirano!!!

zstefanovic

• 4
  • 3
« Reply #81 on: 01-07-2013, 16:34:40 »
Лаза Средановић добио плакету "Никола Митровић Кокан" за допринос српском стрипу, а интеграл промовисан у Лесковцу

На Видовдан, 28. јуна у Културном центру Лесковац,  у склопу рекордно посећеног отварања Балканске смотре, додељена је и нашем Лази Средановићу важна награда (ја сам преузео, као уредник издања), као и Зорану Туцићу, доскорашњем председнику УСУС-а.

Након тога је одржана прва јавна промоција "Дикана" пред колегама и љубитељима из најмање десетак земаља.

Хвала свим колегама на дивним спонтаним реакцијама на ово издање током претходна три дана.

Више података:

http://jugmedia.info/2013/07/01/zavrsen-najveci-festival-stripa-na-balkanu/#more-36472

Срђан Николић - Пека, Сабахудин Мурановић, Зоран Туцић, Марко Стојановић, Зоран Стефановић и Озрен Миждало

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #82 on: 01-07-2013, 16:48:20 »
Marko Stojanovic i ti cinite savrsen par :D
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

zstefanovic

• 4
  • 3
« Reply #83 on: 02-07-2013, 01:00:45 »
Marko Stojanovic i ti cinite savrsen par :D

Ај сад људима објасни оно што си мени малопре објаснио у кафани шта значи ова реченица.

(И реци им какав је Дикан)

zstefanovic

• 4
  • 3
« Reply #84 on: 02-07-2013, 01:17:38 »
Промоција у Котору, Црна Гора, 10. јул 2013.

5. КОТОРАРТ 2013
21. КОТОРСКИ ФЕСТИВАЛ ПОЗОРИШТА ЗА ДЈЕЦУ

19.30 Пјаца од кина
ДИКАН - промоција стрипа Лаза Средановића

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #85 on: 02-07-2013, 02:18:05 »
Mislio sam na tu dijabolicno-isusovsku kombinaciju. Ne znam zasto ti je latentna homoseksualnost prva pala na pamet :)

A Dikan je odlican, malo sam ga prelistao sad, deluje bez mane. Posebno mi se svidjaju boje, deluju kao da su originalne.

zstefanovic

• 4
  • 3
« Reply #86 on: 02-07-2013, 19:44:18 »
Mislio sam na tu dijabolicno-isusovsku kombinaciju.

А, генијално. Мислиш да  Марку да ставимо рошчиће и црвену кожу, а мени благи ореол око главе?  :lol:

Ne znam zasto ti je latentna homoseksualnost prva pala na pamet :)

Па, реч "пар" се у српском стандардно преводи као "двоје".

A Dikan je odlican, malo sam ga prelistao sad, deluje bez mane. Posebno mi se svidjaju boje, deluju kao da su originalne.

Пиши детаљнији одзив кад стигнеш.

zstefanovic

• 4
  • 3
« Reply #87 on: 02-07-2013, 19:46:49 »
НОВИ ОДЗИВИ (Форум Дарквуд и Стрипови.ком)

- Dikan bi bio dika svakog izdavača! Samo reči hvale za ovo izdanje, jer ispunjava sva tri uslova mene kao stripofila-kritičara-kolekcionara: izgleda moćno, prelepo je dizajnirano, ima istorijsko-kritičku komponentu, a sam strip je u svom koloritu i uopšte crtačkoj izvedbi za nostalgičare nostalgičan, za one koji ga tek otkrivaju iako vremešan sasvim čitljiv, a za buduće naraštaje, u ovakvom izdanju, opravdano sačuvan.

- I meni je stigao (u besprekornom stanju, kao i primerak za magirusa). Povlacim rec. Po bogatstvu sadrzaja, dodataka, opremi i generalnom izvodjenju, ovo nije samo u prva dva-tri izdanja, vec mi je "number one" ove godine u strip izdavastvu. Ima mnogo faktora koji ga guraju na to mesto i tesko ih je sve pobrojati. Jednostavno ima sve sto od materijala i samog stripa mozes da pozelis. Jedini koji mozda stane rame u rame s njim je Korben koga zeljno iscekujem, ali kog tek treba da vidim. Iako sam malo mladji, posedovao sam cele godine starih Zabavnika (1969-1971) i citao Dikana, gledao oglase i najave, tekstove, a to je ovde sve zastupljeno! Kao vremeplov. A tek kada sa ove distance procitam recenicu koju Dikan izgovori nakon sto obori cicu s cardaka: "Opasna si ti paljevina!" Crk'o sam od smeha...

- Iako i ja posedujem sve stare zabavnike sa ovim epizodama, opet sam zaista zadovoljan kako je ovo odrađeno, i jedva čekam da posle toliko vremena ponovo pročitam.
Hvala Bobanu još jednom.

zstefanovic

• 4
  • 3
« Reply #88 on: 02-07-2013, 19:48:07 »
Додатни материјал у Дикану 1

Текстови
1. „Наш другар, најмлађи Стари Словен: Реч уредника о издавачким пустоловинама са Диканом“ — Зоран Стефановић 7-10
2.„Мимоза од јунака: Диканових првих 40 година“ — Петар Милатовић 43-49
3.„Тајна Диканових сценариста: Задатак за стрипску историографију“ — Зоран Стефановић 50
4.„Нинослав Шибалић, свестрани уметник и велики боем“ 51
5.„Миленко Матицки, врсни новинар и омиљени књижевник“ 51
6.„Тилен Троп и Лазо Сапиенс“ — Изток Ситар 52-53
7.„Живот и прикљученија у неколико сличица: Лазо Средановић, њим самим“ — Петар Милатовић 103-106
8.„Јунак рођен у великом праску: Никола Лекић, уредник Забавника и иницијатор Дикана“ — Вера Смиљанић 130-142
9.„У вестерн филму носио би бели шешир: Место Лазе Средановића у савременом српском стрипу“ — Зоран Стефановић 181-188

Илустрације
Око 80 ексклузивних фотографија, цртежа, факсимила итд...

Arca Monumenta

• Guest
« Reply #89 on: 02-07-2013, 20:16:00 »
У прави час. "Дикан" је озбиљно добро урађен. Текстови су изванредни, штампа, колор и... мирис папира.
Браво Бобане!

DušMan

• 5
  • 3
  • Urbana gradska faca
« Reply #90 on: 03-07-2013, 11:31:05 »
Mali kolažni prikaz izdanja:

...i još jedan:

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

pokojni Steva

• 4
  • 3
« Reply #91 on: 03-07-2013, 11:55:29 »
Bože blagi, što je mene Dikan onomad nervirao. Te stranice sam u PZ obavezno preskakao. Ali zato, Žaklinu sam baš voleo :-)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

zstefanovic

• 4
  • 3
« Reply #92 on: 07-07-2013, 14:26:54 »
Bože blagi, što je mene Dikan onomad nervirao. Te stranice sam u PZ obavezno preskakao. Ali zato, Žaklinu sam baš voleo :)

То је потпуно у реду, господине Стево. О укусима се не расправља, јер постоје добри и они други.

Важно је само да не будемо срдити као они добри Војвођанери који су утврдили да су нас до најновије пљачке бутика у Новом Саду довели управо Дикан и Стари Словени, те тако установили "време четнозоика":-P

Веровали ви мени или не http://www.slobodnavojvodina.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1604:vreme-etnozoika&catid=36:drustvo&Itemid=56

Извод из овог драгуља који ће трајно остати у историји србо-југо стрипа:
Jučerašnji srBofijaški razračun nam je još jednom potvrdio činjenicu da se Novi Sad (a i Vojvodina generalno) ''roštilja(ju)'' u, evo, trećoj dekadi Četnozoika. (снип) Nekad davno sam se, kao klinac, ''upišavao od smeha'' od domaće verzije Asteriksa - stripu Lazara Srdanovića - ''Dikan''; koji je eksluzivno izlazio u ''Politikinom Zabavniku'' još od 1969 godine; sprdačina na stare Slovene na balkanskim prostorima.
Ni ne sanjajući - da će isti - dvadeset ili trideset godina kasnije - postati - ne samo stvarnost, već i Noćna mora - ne samo mene - već i većine meni sličnih.

zstefanovic

• 4
  • 3
« Reply #93 on: 07-07-2013, 14:30:47 »
Mali kolažni prikaz izdanja:

А, леп гест ово са сликама. Је л' те ово неко частио за рођиш или си сам себе частио? Или је један од 10 примерака који поклањаш деци без старања? :)

У прави час. "Дикан" је озбиљно добро урађен. Текстови су изванредни, штампа, колор и... мирис папира.
Браво Бобане!

Па, јесте Бобан је највише физикалисао, али где је оно остало робље без имена из импресума?

zstefanovic

• 4
  • 3
« Reply #94 on: 07-07-2013, 14:40:44 »
Још једна награда Лази!
Међународни салон стрипа у Београду 2013.
додељује
Лази Средановићу
Специјално признање за допринос српском стрипу
http://www.skc.org.rs/salon-stripa-11/2317-salon-stripa-2013.html (при дну)

Такође (цео текст):
Зоран Стефановић: У вестерн филму носио би бели шешир: Значај Лазе Средановића за српски стрип у 21. веку
Образложење додељивања Меморијалне плакете „Никола Митровић — Кокан“ Лази Средановићу, Лесковац 2013.
http://www.usus.org.rs/sr-RS/novosti-2/208-zoran-stefanovi%C4%87-u-vestern-filmu-nosio-bi-beli-%C5%A1e%C5%A1ir-zna%C4%8Daj-laze-sredanovi%C4%87a-za-srpski-strip-u-21-veku.html

Boban

• 3
« Reply #95 on: 09-07-2013, 14:31:33 »
Promocija sutra u Kotoru, od 19.30, to je valjda odmah po ulazu u tvrđavu, pa levo gde ima neka tribina za dečije nastupe.

pokojni Steva

• 4
  • 3
« Reply #96 on: 09-07-2013, 23:44:07 »
Bože blagi, što je mene Dikan onomad nervirao. Te stranice sam u PZ obavezno preskakao. Ali zato, Žaklinu sam baš voleo :)

То је потпуно у реду, господине Стево. О укусима се не расправља, јер постоје добри и они други.

Важно је само да не будемо срдити као они добри Војвођанери који су утврдили да су нас до најновије пљачке бутика у Новом Саду довели управо Дикан и Стари Словени, те тако установили "време четнозоика":-P

Веровали ви мени или не http://www.slobodnavojvodina.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1604:vreme-etnozoika&catid=36:drustvo&Itemid=56

Извод из овог драгуља који ће трајно остати у историји србо-југо стрипа:
Jučerašnji srBofijaški razračun nam je još jednom potvrdio činjenicu da se Novi Sad (a i Vojvodina generalno) ''roštilja(ju)'' u, evo, trećoj dekadi Četnozoika. (снип) Nekad davno sam se, kao klinac, ''upišavao od smeha'' od domaće verzije Asteriksa - stripu Lazara Srdanovića - ''Dikan''; koji je eksluzivno izlazio u ''Politikinom Zabavniku'' još od 1969 godine; sprdačina na stare Slovene na balkanskim prostorima.
Ni ne sanjajući - da će isti - dvadeset ili trideset godina kasnije - postati - ne samo stvarnost, već i Noćna mora - ne samo mene - već i većine meni sličnih.

To je gomila opšteprepoznatih mentalnih krmenadli, čija je jedina svrha u smislu da bi Vojvodinofobi, sličnog moždanog sklopa, imali u šta upirati srednjim prstom. Budala ima svukuda, ovi su baš od gabarita, i nažalost s moje strane druma.
Šta htedoh reći, Dikan me je nervirao između 6 i 10 godine života, posle nisam ni imao prilike da se nešto bavim njime - ako se ne varam, nestalo ga je iz PZ. Baš kao i Žakline. Svakako, za mene je Billy the Pljuc, i ništa pametnije.
Odoh da ne smetam.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Boban

• 3
« Reply #97 on: 10-07-2013, 23:13:45 »
Na promociji u Kotoru neverovatnih pet prodatih primeraka... kasnije možda okačim i neku fotku.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #98 on: 10-07-2013, 23:27:43 »
To je dobro ili loše?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Boban

• 3
« Reply #99 on: 10-07-2013, 23:41:21 »
Mada početak nije obećavao... plesna grupa kao najava i publika dokle pogled seže dečurlija, a na pitanje ko čita stripove svega nekoliko podignutih ruku... postoji i video zapis, ali nemam sada mogućnost ovde da obradim.