Author Topic: Nema više dobrih filmova  (Read 2318 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

klem

• yeah
  • 3
  • boss
Nema više dobrih filmova
« on: 17-01-2014, 21:23:04 »
Verujem da su mnogi članovi ovog foruma pogledali skoro sve dobre filmove. Da li neki od vas misle da nema više dobrih filmova za gledanje, i ostaju samo neki dosadni filmovi koje gledamo zato što nema više zanimljivih?

DeHickok

• 4
  • 2
    • BVIZ
Re: Nema više dobrih filmova
« Reply #1 on: 17-01-2014, 23:00:07 »
Verovatno postoje. Ali su veoma retki. Sa jedne strane promenila se publika i filmovi (pricam o holivudskim) se uglavnom sada prave za tinejdzere i kllince jer su oni dominatni deo publike, a sa druge strane cini mi se da su sami autori imali mnogo vise slobode cak i u devedesetim (a pogotovo ranijim) godinama proslog veka nego danas. Danas dominiraju producenti a reziseri su tu samo sitni srafici koji sluze da cisto zanatski korektno oblikuju proizvod. Velike pare se tu vrte, pa se cesto ide na sigurno. Zbog toga, na TV, narocitio kablovskim stanicama, mozes naci daleko zanimiljivije, hrabrije i na kraju, sigurno bolje produkte u vidu TV serija nego sto je ono sto dominira u bioskopima.
 Sada, u doba interneta, i kada je prakticno sve to na dohvat ruke, cini mi se da je mnogo teze videti drvo od sume. Dobri filmovi sigurno postoje ali kako ih pronaci, ko ce te na njih uputiti. Ja sticajem okolnosti poslednjih godina nista (osim crtaca :) ) ne gledam u 'kinima' :) i jednostavno vise i nemam vremena da ozbiljno pratim filmsku produkciju kao ranije, pa eto za ovih poslednjih deset godina ne pamtim da sam pogledao neki film za koji bih rekao da je remek delo. Ali to je mozda jednostavno zbog toga sto nisam pogledao dovoljno filmova snimljenih u ovih proteklih deset godina, i oni verovatno postoje.
Dok napr. mogu da navedem gomilu remek dela snimljenih u dvadesetom veku...
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

-_-

• 3
« Reply #2 on: 17-01-2014, 23:09:38 »
Tvrdnja da nema vise dobrih filmova mi je nekako slaba.

Cini mi se da ne postoje neki "talasi" dobrih filmova koji se povremeno javljaju,
vec jednostavno da je odnos dobrih i losih filmova uvek isti (barem otprilike);
a da se nekome sad cini da nema toliko dobrih filmova
iz razloga sto su stari dobri filmovi izdrzali test vremena, a oni losi su zaboravljeni.

klem

• yeah
  • 3
  • boss
« Reply #3 on: 17-01-2014, 23:14:57 »
Veoma zanimljivo opažanje Dehickok meni je zadnje što sam gledao dobro bila prva epizoda serije motel bates ali je u drugoj već počelo smaranje ubacivanjem normanovog brata dilana i nekim dosadnim zapletima npr. normanova drugarica iz škole koja mu otkriva nekakav južnjački kult koji pritom nema veze sa romanom psiho. mislim da producentima nedostaje hrabrosti oko prave suštine serije a to je incestuozna veza normana i njegove majke norme.

Mark

• 4
  • 3
  • The proverbial stopped clock.
    • Janko Takac
« Reply #4 on: 18-01-2014, 01:01:44 »
Verujem da su mnogi članovi ovog foruma pogledali skoro sve dobre filmove. Da li neki od vas misle da nema više dobrih filmova za gledanje, i ostaju samo neki dosadni filmovi koje gledamo zato što nema više zanimljivih?

Ja sam cele devedesete mislio da se pojavljuje veoma malo dobrih filmova, a kada pogledam iz današnje perspektive vidim da je to bila sjajna dekada.
Verujem da ce opet isto biti, samo treba da prodje malo vremena i da se razdvoji šta valja a šta ne valja.
To je zato što je  ekstremni pain in the ass gledati dvadesetak mediokriteta da bi nabasao na jedan film koji je dobar ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
« Reply #5 on: 18-01-2014, 03:19:45 »
Zato je tu Rotten Tomatoes u saradnji sa Crippled Avengerom...

DeHickok

• 4
  • 2
    • BVIZ
« Reply #6 on: 18-01-2014, 13:01:42 »
Zato je tu Rotten Tomatoes u saradnji sa Crippled Avengerom...

Pa nije bas tako. Ukusi su razliciti. Napr. svi silno ishvalise Inception a meni je blago receno ostavio hladnim. Jeste on vizuelno fascinantan ali nema tu emocija, nema razloga da brinem za bilo kog junaka. Hocu reci, ukusi su sasvim razliciti i najbolje je, ako je ikako moguce, sam otkrivati "skriveno" filmsko blago.

Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Albedo 0

• Guest
« Reply #7 on: 18-01-2014, 13:07:22 »
Rotten Tomatoes su, koliko se sjećam, dali nisku ocjenu Only God Forgives, što je neoprostivo! 8-)

u svakom slučaju, ima toliko dobrih filmova da to ne može da se pogleda za jedan život