Author Topic: Ok, koji vas je koncert poslednji odusevio?  (Read 204648 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mark

• 4
  • 3
  • The proverbial stopped clock.
    • Janko Takac
Re: Ok, koji vas je koncert poslednji odusevio?
« Reply #750 on: 29-06-2015, 18:05:33 »
Organizacija je DIY pankerska a marketinga takoreci ni nema. Mislim da momci žele da evo vec 13 godina tako bude ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Barbarin

• 4
  • 3
« Reply #751 on: 29-06-2015, 21:57:55 »
Ako oćete odličnu svirku idite u barutanu na Triggerfingere. Ja nažalost 99% ne mogu da idem :( :( :( :(

Sent from my iPhone using Tapatalk
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #752 on: 30-06-2015, 00:06:54 »
Ja odgledao očekivano korektan Judas Priest u Areni. Snimak sutra, sad mi se previše spava.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #753 on: 30-06-2015, 06:40:35 »
Evo obećanog svedočanstva. Helloweenu fali Eagle Fly Free jer moja žena nije mogla da se natera da se spremi na vreme, pa smo kasnili. Priest je ceo set. Kao i obično, nećete ništa videti, ali se solidno čuje.

Helloween nikad nisam nešto volio, pretpostavljam da se može reći da su korektno svirali, aktuelni pevač Andi Deris je baš ono što njima treba (mada je to  dalje malo neugodna kombinacija - tenor koji peva mnogo delova primerenijih baritonu, uporediti kako bi ovo zvučalo u verziji Iron Maiden gde bariton peva šta treba uz izlaske u falsete kad treba), a publika je  radosno učestvovala.

Judas Priest dobri. Neću da kažem da su nikad bolji, ali s obzirom da sviraju već 45 godina, ovo je mnogo manje muzejski a mnogo više punokrvni hevi metal šou nego što bi moglo da bude. Solidna setlista na kojoj se ikoničke pesme poput Metal Gods, Breaking the Law, Hell Bent for Leather, Electric Eye ili dakako Painkiller još uvek ponosno drže. I novije stvari poput Dragonaut, Halls of Valhalla i Redeemer of Souls (sve tri sa aktuelnog, prošlogodišnjheg albuma) zvuče zdravo, odsvirane su kako treba, nema rascepa između pesama iako ih dele decenije. Riči Fokner se u bend uklopio savršeno (ovo je već drugi put da ih gledamo u Beogradu sa njim) i sada Priest zvuči onoliko ubojito koliko ljudi u šezdesetim godinama uopšte smeju da zvuče i, voleli ih ili ne voleli, ima nečeg ohrabrujućeg kada vidite ekipu deda kako prži stvari poput Metal Gods ili Painkiller. Scott Travis je meni jedan od najlepših metal bubnjara za gledanje i slušanje sa svojim asortimanom ukrasa i arabeski koje nikada ne odlaze u preterivanje, a Halford, u svojoj šezdesettrećoj godini i dalje je šmeker koji je oblikovao najveći deo metal ikonografije i ugodno se oseća tu gde jeste. Pevanje mu je i dalje izvrsno, mada se često upušta u praktično parodiranje nekih svojih podviga ili publici   prepušta velike delove pevačkih zadataka. Ali kad hoće, i dalje zvuči jače i moćnije od praktično bilo kog drugog hevimetal pevača na planeti. Način na koji peva Painkiller je na granici ekscesa, recimo. Sve u svemu - ko voli Judas Priest imao je razloga da sinoć bude zadovoljan.

http://youtu.be/3uIW5jtTCGw

http://youtu.be/Q5W6wARGMVc

http://youtu.be/bXbKakqueHQ

Mark

• 4
  • 3
    • Janko Takac
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

lilit

• 5
  • 3
« Reply #755 on: 14-02-2016, 10:44:30 »
sinoć u našoj maloj varoši, u klubu koji liči na kafane iz sedamdesetih.

sviraj to ponovo darko :lol:

http://youtu.be/jpVxeMK491A
That’s how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Mark

• 4
  • 3
    • Janko Takac
« Reply #756 on: 20-05-2016, 18:59:36 »
Lepo je bilo prekjuče u Domu omladine ... Pa sad ko nije bio na TUXEDOMOON, evo izveštaj tu kod mene na blogu:

http://kovacica00-24.blogspot.rs/2016/05/koncert-tuxedomoon-beograd-18052016.html
E NES NI TI U BECEJ!

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #757 on: 20-05-2016, 19:29:15 »
Bila sam na njihovom koncertu onomad kad su nastupali, ima mozda 10 god?

A idem ponovo, 31. maja! :)

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #758 on: 06-06-2016, 12:09:38 »
PJ Harvey razvalila!

Odusevljenje bi bilo vece da je odsvirala vise starih stvari, ali iako je akcenat bio na novom albumu, zena ima glas i pratece muzicare (orkestar) za desetku. Fenomenalno. Cak ni blato do clanaka nije smetalo. :lol:

Аксентије Новаковић

• 3
  • Homo Superior
« Reply #759 on: 06-06-2016, 12:10:43 »
Она још жива?

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #760 on: 06-06-2016, 12:13:02 »
And kicking!

Ni dana nije ostarila.

Аксентије Новаковић

• 3
  • Homo Superior
« Reply #761 on: 06-06-2016, 12:16:14 »
Изгубио сам је тотално из вида на преласку у нови миленијум :)
А јесте пржила деведесетих, добро је да није посустала.

Palmer

• 3
« Reply #762 on: 25-06-2016, 13:16:22 »
Posmatrao sam sinoć koncert na otvorenom sa svoje terase. U dvorištu pored, Matijas Lojbner svirao je na mini orguljama, tj. verglu. Sjajno!

! No longer available

trt-mrt

• 2
« Reply #763 on: 25-06-2016, 13:26:54 »
ma nema sta, vidi se da volis taj gorstacki fazon

sve je tu u redu, sem, naravno, terase :)

Palmer

• 3

trt-mrt

• 2
« Reply #765 on: 25-06-2016, 13:57:09 »
cak ti i tu viola sa gusla feelom, i to sa takvim da sam je u startu opravdano zamenio sa guslama

lilit

• 5
  • 3
« Reply #766 on: 29-06-2016, 00:54:37 »
huh!
david gilmour u vijenici, večeras u schoenbrunnu, sve perfetamente osim što mi nije odsvirao 3 bitne PF stvari al, jbg, čovek predstavljao novi album :lol:
bend, zvuk, efekti...lu di lo.
ko da me tajm mašin prebacio u 1990.
ne propustiti.

trt-mrt

• 2
« Reply #767 on: 29-06-2016, 00:58:59 »
efekti su inace sarada

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
« Reply #768 on: 29-06-2016, 01:03:53 »
ne budi zavidan
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

trt-mrt

• 2
« Reply #769 on: 29-06-2016, 01:11:20 »
ne budi glup

lilit

• 5
  • 3
« Reply #770 on: 29-06-2016, 01:16:34 »
ma nema prostora za zavist, nije bilo baš ovako:

http://www.youtube.com/watch?v=WK5WLq4pBFg

al skoro. :lol: :lol:

trt-mrt

• 2
« Reply #771 on: 29-06-2016, 01:18:16 »
eto vidis, zakk

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
« Reply #772 on: 29-06-2016, 08:20:17 »
vidim, vidim
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Harley Quinn

• Guest
« Reply #773 on: 11-07-2016, 18:30:29 »
Nema ni naznaka umora u organizaciji EXIT-a. Sve funkcioniše toliko utabano, stabilno i rutinski, da ne podseća na Srbiju.  :lol: Možda zato što smo mi Vojvođani u pitanju.  8-) Plus, oficijelni trejler za EXIT (i dalje) zvuči neisforsirano i ima kul poruku. Cene nisu bezobrazno podignute, pristupačne su i umerene, što najviše cenim kod Novosađana. Jedino su Železnice Srbije ukinule povratne karte za dane EXIT-a, plus rade im dva tri šaltera dok domaći i stranci čekaju u Beogradu u redovima za karte. Bedno.

Nema promena u rasporedu stejdževa. Na Fusion stage-u, mom omiljenom, čula sam i svoje otkrovenje za ovu godinu - Graham Candy. Main stage mi je, po običaju, bio dosadan. Disciplina kičme je smorila. Dance arena je masovno gažanje i poginuće u najavi, plus, sve se nadam da će jedne godine da promene položaj tog stejdža, da se ljudi ne bi masovno gušili i gazili (sigirno postoji stručni razlog zašto je tako postavljen, ali je baš nezgodan za praćenje). Inače, najposećeniji stejdž, sa najboljim efektima, klinci ga vole. I ja bih, da ne moram da se laktam da bih ostala na nogama.

Silent disco (nisam upamtila kako su ga nazvali sada) je ove godine bio pun, za razliku od prošlih godina (muzika se sluša preko slušalica). Trance stejdž je isto zagušljiv, iako tu volim da dočekam jutro, ovog puta je bilo gužve i nije moglo da se diše. Mnogo vremena smo proveli i na Explosion stejdžu (metal).

Ljudi su se ludo i masovno zabavljali na Latino i Karaoke stejdžu.  :lol: . Plus, nikada mi nije bilo jasno sa kojih delova tvrđave ljudi padaju i ginu, sve je odlično obezbeđeno. I pretresi na ulazu su malo drugačiji. Ovog puta bez pipanja (žena, bar), samo pregled torbi i policija u vozu na putu do EXIT-a, vrši diskriminaciju i pretresa samo momke, sve u borbi protiv unošenja velike količine narkotika.  :lol:

Za razliku od prošlih godina, nije bilo mnogo pijanih, drogiranih i belosvesnih, pa je i atmosfera bila baš za uživanje, bez incidenata.

Najbolji (SF!) momenat desio se dok sam, u neverovanju otkrića, slušala i đuskala na Graham Candy-ju, odjednom su među publiku upali dečki i devojke na štulama (od 2m, bez preterivanja), u fantastično-horor autfitima. Imam fotke, postavim sutra. Kakva nadrealna atmosfera.  :lol:

Uglavnom, ja zadovoljna. EXIT je ostao dobra energija.

https://www.youtube.com/watch?v=qdBcYUuLyqg

Harley Quinn

• Guest
« Reply #774 on: 13-07-2016, 23:03:21 »
Still waiting fotke nadrealnih SF momaka i devojaka na štulama, u međuvremenu - živeli:

Аксентије Новаковић

• 3
  • Homo Superior
« Reply #775 on: 13-07-2016, 23:10:25 »
Живели!

xcheers

klem

• yeah
  • 3
  • boss
« Reply #776 on: 14-07-2016, 16:04:10 »
Lepa drugarica :)

Harley Quinn

• Guest
« Reply #777 on: 14-07-2016, 17:02:22 »
To mi je devojka.  8-)

Sve moje drugarice su lepe. Prelepe. :)

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #778 on: 16-07-2016, 11:44:21 »
PIXIES PIXIES PIXIES!!!!!!! e, sad mogu i da mrem  :lol:

ceo koncert: http://www.vieillescharrues.asso.fr/2016/

Mark

• 4
  • 3
    • Janko Takac
E NES NI TI U BECEJ!

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #780 on: 27-03-2017, 05:47:21 »
Odlično. Fantastično je koliko Gira posle svih tih godina ostaje relevantan i jedinstven.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #781 on: 05-06-2017, 00:03:17 »
Previše bi bilo reći da me je Ministry u Barutani oduševio - ipak sam ja star i ogorčen čovek - ali odsvirali su vrlo pošten i uigran set od 16-17 pesama, bez kenjaže i prodavanja mudrosti o Trampu i ostalim nepogodama. Jourgensen je medicinski fenomen i nadam se da će zaveštati telo nauci kad premine, ne kreće se mnogo ali peva skoro bez greške, Sin Quirin dobroćudno pokazuje publici rogove ceo koncert, sve je dakle jedan pošten, znojav hevimetal sa izborom pesama u kome fali ono najbolje (No W) ali tu je Waiting, Filthpig, NWO, Psalm 69, So What (kojom, avaj, završavaju što nije baš najsrećniji izbor), LiesLiesLies, Senor Peligro, te naravno Thieves. Dakle, da je bilo mesta za No W i Jesus Built My Hotrod, skoro savršeno. Nova pesma koju su uradili - Antifa - ima dovitljiv refren u kome kažu "We are not Snowflakes, we are Antifa" mada mi se čini da se kroše koji je Richard Spencer dobio u lice vidi u video montaži za prethodnu pesmu (Punch in the Face).

Od Sagitaških selebritija i simpatizera viđeni Dr. Ghoul (predvodio šutku na Just One Fix), The Thing (podrška hedbengom iz pozadine), Nikola "Alone" Vitković, Jovan "Joca Bačkulja" Bačkulja... Ko nije bio ne treba da se sekira ali ko je bio makar se prijatno iznenadio da je sve počelo na vreme, zvučalo solidno i jako i bilo potpuno bez praznih hodova.

tomat

• 4
  • 3
« Reply #782 on: 05-06-2017, 00:25:49 »
ja sam sinoć prvi put slušao Metak za zlikovca (iliti Bullet for a badman), i bilo je više nego dobro. instrumentalna muzika i vrlo zanimljiva kombinacija džeza, fanka, roka, afrobita i čega sve ne. bend čine gitara, bas, bubnjevi, truba i saksofon, a muzičari (sa izuzetkom Dušana Petrovića) su mi nepoznati. neke numere na momente zvučale kao saundtrek iz špageti vesterna, a ima i nekih etno momenata, čisto da se prikaže kako na ovim prostorima zvuči truba. muzika uglavnom plesno orijentisana, što je dodatno podgrejalo ionako vrelu atmosferu u vazda zagušljivom Strogom centru.

vredno čuti, preporuka.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Agota

• 4
  • 3
« Reply #783 on: 05-06-2017, 00:37:02 »
 Ghoul 'predvodio šutku', ahahahahah, na festivalu fantastične književnosti, obarao čaše, ruke mu krvave... od vina, od vina, nije od karmina... :D

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

дејан

• омнирелигиозни фанатични фундаменталиста
  • 4
  • 3
« Reply #784 on: 05-06-2017, 10:44:12 »
храбро сам одустао од министрија - и нисам се покајао...оно у новом саду, пре пар година, ме је толико разочарало да нисам желео да себи репризирам то осећање.
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #785 on: 05-06-2017, 10:58:16 »
Možda je kriv Novi Sad  :lol: :lol: :lol:

Mislim, razumem, daleko od toga da je ono sinoć bilo nešto da padneš na dupe. Al kapiram da je ipak bilo bolje od festivalskog nastupa na Egzitu.

дејан

• омнирелигиозни фанатични фундаменталиста
  • 4
  • 3
« Reply #786 on: 05-06-2017, 11:13:23 »
стварно сам могао без тог новог сада, и без министрија 20 година после њиховог апекса
...barcode never lies
FLA

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #787 on: 05-06-2017, 12:15:27 »
Ghoul 'predvodio šutku', ahahahahah, na festivalu fantastične književnosti, obarao čaše, ruke mu krvave... od vina, od vina, nije od karmina... :D

:!: Hihi, i mene je ovo zabavilo! Da l' je, zaboga, bilo kakve akcije spasavanja....

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #788 on: 05-06-2017, 12:21:13 »
ja sam sinoć prvi put slušao Metak za zlikovca (iliti Bullet for a badman), i bilo je više nego dobro. instrumentalna muzika i vrlo zanimljiva kombinacija džeza, fanka, roka, afrobita i čega sve ne. bend čine gitara, bas, bubnjevi, truba i saksofon, a muzičari (sa izuzetkom Dušana Petrovića) su mi nepoznati. neke numere na momente zvučale kao saundtrek iz špageti vesterna, a ima i nekih etno momenata, čisto da se prikaže kako na ovim prostorima zvuči truba. muzika uglavnom plesno orijentisana, što je dodatno podgrejalo ionako vrelu atmosferu u vazda zagušljivom Strogom centru.

vredno čuti, preporuka.

Uf, meni su oni bili sjajni u prvobitnoj postavci, posle sam malo izgubio interesovanje... Al' drago mi je da i dalje sviraju!  :|
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

lilit

• 5
  • 3
« Reply #789 on: 19-07-2017, 17:06:37 »
my guilty pleasure happening se desio 10. jula, vredelo je čekati 25 godina na reunion axla i slasha :lol:
axl u liniji, pretrčao 3 full sata koliko je trajao koncert. no talks, samo music.
btw, toliko je bilo dobro na stadionu da sam odlučila da idem na sve koncerte koji su planirani tu, što uključuje i robija vilijamsa u avgustu.  xrofl
ovde negde mi je bila pozicija, a zvučali su mnogo bolje nego na ovom snimku.

http://www.youtube.com/watch?v=jHWEQ9H6hAA

a ovu znam da zapevam po kongresima, ivica bi mi pozavideo  nas-rofl

http://www.youtube.com/watch?v=WzwaWk0a-is

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #790 on: 19-07-2017, 19:47:59 »
Taman pomislim kako Lilit ne može biti više kul nego što jeste, a ona me demantuje i ode na GNR.

lilit

• 5
  • 3
« Reply #791 on: 19-07-2017, 20:26:27 »
petronije prijatelju, hvala, al moraćeš da dođeš i objasniš to lepo i mojoj deci. lol

šalu na stranu, 3h čiste svirke bez pauza, oduševili su me, rado bih do Kanade, tamo imaju koncerte u avgustu.

tomat

• 4
  • 3
« Reply #792 on: 19-07-2017, 20:30:23 »
Femi Kuti, pre tačno nedelju dana u bašti SKCa, fenomenalno!
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #793 on: 19-07-2017, 22:21:14 »
petronije prijatelju, hvala, al moraćeš da dođeš i objasniš to lepo i mojoj deci. lol

šalu na stranu, 3h čiste svirke bez pauza, oduševili su me, rado bih do Kanade, tamo imaju koncerte u avgustu.
To je valjda znak da su deca u redu. Kome su još svoji roditelji bili kul u tinejdž fazi? 

"Gansi" u mom životu i odrastanju imaju posebno mesto. Pola života sam sanjao da se ponovo okupe, otud ovakva reakcija.   Drago mi je da si uživala.

lilit

• 5
  • 3
« Reply #794 on: 27-08-2017, 02:01:49 »
ako su GnR bili guilty pleasure, robbie williams mora da je prvi znak ludila  xrofl 

https://youtu.be/xXJkJkrOgAM

čovek peva, animira, scena i ozvučenje boli glava, sve u svemu simpatičnih dva sata među 70k fanova. pevao nam je i otac williams, plus se ayda wife pojavila na sceni. weil er kann.  nas-rofl

https://youtu.be/_Up0URWR-Ns

pre robija svirali erasure, a mislim da ovo nisam čula jedno 25 godina. lol

https://youtu.be/2hU4dDZrX0U

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #795 on: 27-08-2017, 06:19:08 »
mora se priznati da se ta imperija polako razvija u potencijalno vrijedan kutak za ansljus, vienna skoro kao pravi grad. :lol:

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #796 on: 27-08-2017, 07:06:15 »
ako su GnR bili guilty pleasure, robbie williams mora da je prvi znak ludila sredovečnosti xrofl   

Ispravljeno, nema na čemu  :lol:

lilit

• 5
  • 3
« Reply #797 on: 27-08-2017, 08:21:41 »
ne teši SE, sredovečnost nam je u źivot došla već pre jedno 10 godina. :lol:

što se tiče vijene (bez anšlusa), bolje za život ne postoji, marks je jak u ovom gradu, :)

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #798 on: 27-08-2017, 08:48:17 »
jos i marks? nisam nikad bio na koncertu, sve propustam, ganse, marksa, robija. a marksa bas obozavam, jedan od prvih albuma.  xremyb

lilit

• 5
  • 3
« Reply #799 on: 27-08-2017, 08:50:12 »
šic s topika! :mrgreen: