Author Topic: Nove i pročitane knjige (u 2017.)  (Read 763798 times)

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
Re: NOVE KNJIGE
« Reply #1850 on: 01-08-2012, 14:41:27 »
Sklon sam da se saglasim sa tim stavom. Međutim, poslednjih godina je trend da world-building bude predstavljen samo u crticama. Valjda je to reakcija na Džordana, Martina, Eriksona i sličen pisce.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1851 on: 01-08-2012, 14:53:54 »
E, da. Dobrodošao na forum! Baš mi je drago što se na Sagitu vraćaju ljudi koji vole knjigu. :)
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1852 on: 02-08-2012, 11:48:38 »
Melkore, reaguj!

A Guile of Dragons (A Tournament of Shadows, Book 1) by James Enge

It's dwarves versus dragons in this origin story for Enge's signature character, Morlock Ambrosius!Before history began, the dwarves of Thrymhaiam fought against the dragons as the Longest War raged in the deep roads beneath the Northhold. Now the dragons have returned, allied with the dead kings of Cor and backed by the masked gods of Fate and Chaos.
The dwarves are cut off from the Graith of Guardians in the south. Their defenders are taken prisoner or corrupted by dragonspells. The weight of guarding the Northhold now rests on the crooked shoulders of a traitor's son, Morlock syr Theorn (also called Ambrosius).
But his wounded mind has learned a dark secret in the hidden ways under the mountains. Regin and Fafnir were brothers, and the Longest War can never be over. . . . 
First 666

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #1853 on: 02-08-2012, 12:41:35 »
Bah, retki su pisci poput Woodinga koji imaju snage i volje (moguce i para) da se odupru beskonacnom prosirivanju postojecih serijala i knjiga. Koliko god da su mi prve knjige bile zabavne, a bile su, veoma, ovo me, u startu, manje interesuje  :(
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1854 on: 02-08-2012, 12:46:21 »
Wooding rula! Ali, pazi - i on ima serijal bez oročenog kraja. Mislim na "Priče o Keti Džej". Meni je treći roman u tom serijalu makar za pola poena slabiji od prva dva, dok je saramirska trilogija vrhunac pripovedanja u savremenoj fantastici. Opet, koncepcije se razlikuju. Saramir je u suštini jedan roman izdeljen na tri knjige, dok je "Keti Džej" ipak serijal koji se sastoji od manje-više povezanih storija. Kako je sa Morlokom? Da li je svaka knjiga za sebe, ili su čvrsto povezane? Kao što znaš, nisam odmakao dalje od prvih nekoliko poglavlja, a sada se nosim mišlju da probam ponovo.
First 666

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #1855 on: 02-08-2012, 12:51:14 »
Ah, pa ti nisi video "novost iz sveta fantastike", Wooding je rekao da zavrsava sa Keti Dzej  :)

Ne, potpuno su razlicite knjige, jedna je maltene zbirka vec objavljenih prica sa dopisanim segmentima da bi kao postala roman, druge 2 su zasebne price koje povezuje, maltene, samo Morlock.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1856 on: 02-08-2012, 13:06:45 »
Džebiga, više ne znam ni šta sam ja postovao. Sad na Vudingovom sajtu vidim da će The Ace of Skulls biti poslednja. Pa, moram priznati da čovek donekle ima pravo. U tom svetu se dešava toliko toga da bi tu komotno moglo da radi omanje krdo pisaca - a nisu baš svi kao Džim Bučer, pa da su u stanju da konstantno izbacuju naslove konstantnog kvaliteta, pa makar to bio i osrednji kvalitet.
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1857 on: 02-08-2012, 20:32:58 »
Pročitao sam Thieftaker by D. B. Jackson. Jedva sam se naterao. Nakon niza izvrsnih romana, ovaj je bio veliko razočarenje. Tehnički, ovo je roman za primer. U suštini, ovlaš prikrivena urbana fantastika, roman je smešten u Boston s kraja osamnaestog veka i prati hvatača lopova kojeg pomalo protino njegovoj volji angažuju da otkrije ubicu ćerke jednog bogatog i uticajnog trgovca. Nakon toga sledi uobičajeno sukobljavanje sa etabliranim autoritetima, headbuttovanje sa "kolegama" i predstavnicima organizovanog i neorganizovanog kriminala i već sve ostalo što privatni detek... pardon, privatni čarobnja... pardon, hvatači lopova rade od sumraka do svitanja. U suštini, ovo je pokušaj jednog zanatski izbrušenog pisca da iskoristi popularnost jednog podžanra i da se rebrendira, sve u potrazi za novom publikom. Autor je vanredno dobro iskoristio svoje poznavanje istorije da bi čitaocu dočarao trenutak u kojem se radnja odigrava, ali unatoč tome roman vrvi od anahronizama. Daleko veća zamerka je to što se u tekstu oseća čisto zanatski pristup. Dakle, nema ni desetine onog humora i strasti koje Bučer ulaže u svoje romane. Samo zbog tehničke izbrušenosti, Thieftaker dobija 2,5/5
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1858 on: 06-08-2012, 07:51:40 »
Džim Bučer je završio Cold Days. Samo da podsetim, reč je o prvom romanu nakon Changes/Ghost Story, koji su u potpunosti promenili Drezdenverzum. Za ova dva romana, a naročito Changes, rekao bih da su najuspešnija revitalizacija nekog serijala još od onoga što je Lois Makmaster Bižol uradila sa Vorverzumom.
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1859 on: 06-08-2012, 10:44:17 »
Oh, wow! Tek sam sada video da je ova tema probila 150k čitanja!
First 666

дејан

• омнирелигиозни фанатични фундаменталиста
  • 4
  • 3
« Reply #1860 on: 06-08-2012, 12:32:23 »
доказ неверним томама да је ово ипак форум љубитеља фантастике!
...barcode never lies
FLA

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1861 on: 06-08-2012, 12:33:38 »
доказ неверним томама да је ово ипак форум љубитеља фантастике!

:)
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1862 on: 08-08-2012, 09:46:52 »
Od ove vrućine mi je skočio nivo estrogena u krvi, pa to za posledicu ima da me opet zanima urbana fantastika. Međutim, kako Džim Bučer odugovlači sa novim Drezdenom, a autorke koje sam ranije pratio, poput Kim Harison ili Fejt Hanter više ne pišu ono što me zanima, prinuđen sam na isprobavanje novije ponude. Taman su ovog meseca objavljena dva naslova u serijalima koje nisam pratio:

Kat Richardson - Greywalker 07 - Seawitch - 07 Aug 2012

A quarter century ago, the Seawitch cruised away from her dock and disappeared with everyone on board. Now, the boat has mysteriously returned to her old berth in Seattle and the insurance company has hired Harper to find out what happened. But Harper is not the only one investigating. Seattle Police Detective Rey Solis is a good cop, albeit one who isn't comfortable with the creepy cases that always seem to end up in Harper's lap. As Solis focuses on the possible murder of a passenger's wife, Harper's investigation leads her to a powerful being who may be responsible for the disappearance of the Seawitch's passengers and crew.

Chloe Neill - Chicagoland Vampires 06 - Biting Cold - 07 Aug 2012

Turned into a vampire against her will, twenty-eight-year-old Merit found her way into the dark circle of Chicago's vampire underground, where she learned there was more to supernaturals than met the eye--and more supernaturals than the public ever imagined. And not all the secrets she learned were for sharing--among humans or inhumans.

Ubaciću prve romane iz ovih serijala na tablet, pa da vidimo.
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1863 on: 11-08-2012, 12:02:47 »
Ovo mi deluje prilično zanimljivo:

Black Bottle by Anthony Huso

Dark and rich, epic in scope, with Black Bottle Anthony Huso has crafted a fantasy like no other, teeming with unthinkable horrors and stylish wonders.
Tabloids sold in the Duchy of Stonehold claim that the High King, Caliph Howl, has been raised from the dead. His consort, Sena Iilool, both blamed and celebrated for this act, finds that a macabre cult has sprung up around her.
As this news spreads, Stonehold—long considered unimportant—comes to the attention of the emperors in the southern countries. They have learned that the seed of Sena’s immense power lies in an occult book, and they are eager to claim it for their own.
Desperate to protect his people from the southern threat, Caliph is drawn into a summit of the world’s leaders despite the knowledge that it is a trap. As Sena’s bizarre actions threaten to unravel the summit, Caliph watches her slip through his fingers into madness.
But is it really madness? Sena is playing a dangerous game of strategy and deceit as she attempts to outwit a force that has spent millennia preparing for this day. Caliph is the only connection left to her former life, but it’s his blood that Sena needs to see her plans through to their explosive finish. 

First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1864 on: 16-08-2012, 00:38:18 »
Fate of Worlds: Return from the Ringworld by Larry Niven & Edward M. Lerner

For decades, the spacefaring species of Known Space have battled over the largest artifact -- and grandest prize -- in the galaxy: the all-but-limitless resources and technology of the Ringworld. But without warning, the Ringworld has vanished, leaving behind three rival war fleets.

Something must justify the blood and treasure that have been spent. If the fallen civilization of the Ringworld can no longer be despoiled of its secrets, the Puppeteers will be forced to surrender theirs. Everyone knows that the Puppeteers are cowards.

But the crises converging upon the trillion Puppeteers of the Fleet of Worlds go far beyond even the onrushing armadas:

Adventurer Louis Wu and the exiled Puppeteer known only as Hindmost, marooned together for more than a decade, escaped from the Ringworld before it disappeared. And throughout those years, as he studied Ringworld technology, Hindmost has plotted to reclaim his power ...

Ol't'ro, the Gw'oth ensemble mind -- and the Fleet of Worlds' unsuspected puppet master for a century -- is deviously brilliant. And increasingly unbalanced ...

Proteus, the artificial intelligence on which, in desperation, the Puppeteers rely to manage their defenses, is outgrowing its programming -- and the supposed constraints on its initiative ...

Sigmund Ausfaller, paranoid and disgraced hero of the lost human colony of New Terra, knows that something threatens his adopted home world -- and that it must be stopped ...

Achilles, the megalomaniac Puppeteer -- twice banished, and twice rehabilitated -- sees the Fleet of Worlds' existential crisis as a new opportunity to reclaim supreme power. Whatever the risks ...

One way or another, the fabled race of Puppeteers may have come to the end of their days.
First 666

neomedjeni

• 3
« Reply #1865 on: 16-08-2012, 07:56:34 »
Pročitao samo prvu pre x godina i nikad se vratio ovoj priči. Jednom stvarno moram da nađem vremena, Niven nije loš pisac.

Perin

• 8
  • 3
  • *
    • Kendo klub Borac
« Reply #1866 on: 16-08-2012, 15:42:01 »

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #1867 on: 16-08-2012, 16:26:55 »
Mogli su da sacekaju jos malo pa da izadje na 30. godisnjicu  :)

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1868 on: 16-08-2012, 16:31:21 »
Iskren da budem, nije mi jasno zašto su se rešili da rade Gemela. Pored gomile novih pisaca - usudio bih se reći zanimljivijih - Gemel je malo prevaziđen. No, valjda su hteli da zaokruže priču sa velikim piscima osamdesetih godina, ko će ga znati.
First 666

Perin

• 8
  • 3
  • *
    • Kendo klub Borac
« Reply #1869 on: 16-08-2012, 16:43:24 »
Meni se jedino svidela od njega LEGENDA, ostale 2-3 knjige što sam pročitao su mi blah.

neomedjeni

• 3
« Reply #1870 on: 16-08-2012, 19:03:38 »
Izašla, ali samo u Delfima. Lagunine knjižare još nemaju Legendu. Zanimljiva taktika.

Čitao sam samo onu obradu Trojanskog mita, od njegovih knjiga, i nije mi se baš svidela. Video sam da  se ovo smatra njegovim najboljim delom, i nameravam da kupim, ali nemam naročito visoka očekivanja.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1871 on: 16-08-2012, 22:01:38 »
Meni je Gemel depresivan, a i smara me što su mu kasnije knjige sve na isti kalup. Doduše, nisam ga čitao u kompletu, ali nikada nisam bio impresioniran njegovim pisanijama.
First 666

neomedjeni

• 3
« Reply #1872 on: 17-08-2012, 12:15:05 »
Iskren da budem, nije mi jasno zašto su se rešili da rade Gemela. Pored gomile novih pisaca - usudio bih se reći zanimljivijih - Gemel je malo prevaziđen. No, valjda su hteli da zaokruže priču sa velikim piscima osamdesetih godina, ko će ga znati.

Onda je trebalo da se sete Džina Volfa, mada je on bio veliki pisac i pre osamdesetih. Znam, nema ništa od toga.

Uzeo sam Legendu. Istrošilo se sve što sam u papiru imao od fentezi knjiga, pa je bilo ili ovo ili novi Eragon.  xrotaeye

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1873 on: 17-08-2012, 12:26:58 »
Mislio sam na velike pisce epske fantastike osamdesetih, što je verovatno bilo najgore vreme za fantazi u istoriji tog žanra. :)

I ja bih voleo da objave Volfa, ali za to su izgledi mali do nepostojeći. Jednostavno se ne prodaje ništa što makar smrdi na SF. Kada se tome doda Volfov pomalo ekscentrični svet i činjenica da nije previše aktivan na svetskoj sceni, kao i to da su njegovi romani koje je Okean izdao najstrašnije flopnuli - nema šanse.

Što se mene tiče, kad već maštamo, ja bih voleo da vidim Ričarda Morgana (The Steel Remains & The Cold Commands), ali mislim da srpski fandom još nije zreo za gej protagonistu, pa makar i sa velikim crnim... mačem.
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1874 on: 17-08-2012, 13:06:54 »
Ovo je verovatno stara vest, ali svejedno valja pomenuti da se Sanderson vraća svetu "Elantrisa":

The Emperor's Soul by Brandon Sanderson

A heretic thief is the empire’s only hope in this fascinating tale that inhabits the same world as the popular novel, Elantis. Shai is a Forger, a foreigner who can flawlessly copy and re-create any item by rewriting its history with skillful magic. Condemned to death after trying to steal the emperor’s scepter, she is given one opportunity to save herself. Though her skill as a Forger is considered an abomination by her captors, Shai will attempt to create a new soul for the emperor, who is almost dead. Probing deeply into his life, she discovers Emperor Ashravan’s truest nature—and the opportunity to exploit it. Her only possible ally is one who is truly loyal to the emperor, but councilor Gaotona must overcome his prejudices to understand that Shai’s forgery is as much artistry as it is deception. Brimming with magic and political intrigue, this deftly woven fantasy delves into the essence of a living spirit.
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1875 on: 18-08-2012, 17:26:59 »
Reč je o SF serijalu, koji je stekao mnogo poklonika. Ja još nisam pročitao nijedan roman, tako da ne mogu da sudim - ali kritike diljem interneta listom su veoma pozitivne.

Endgame by Ann Aguirre

Regret nothing.

Sirantha Jax has the J-gene, which permits her to “jump” faster-than-light ships through grimspace. She loves nothing more than that rush, but the star roads have to wait…

Her final mission takes her to La’heng, a planet subjugated during first contact. Since then, the La’hengrin homeworld has been occupied by foreign conquerors.

All that’s about to change.

Now, as part of a grassroots resistance, Jax means to liberate the La’hengrin. But political intrigue and guerrilla warfare are new to her, and this will be the most dangerous game she’s ever played—spies and conspiracies, a war of weapons and hearts, and not everyone is guaranteed to make it out alive...
First 666

neomedjeni

• 3
« Reply #1876 on: 18-08-2012, 18:11:05 »
Nakon prvih 30-tak strana Legende, činilo se da knjiga neće biti loša. Sada sam već pročitao 70-tak, i žestoko sam razočaran. Ne znam kako ću se naterati da ovo dovršim.

Što se Volfa tiče, ja sam uvek Knjigu Novog Sunca, njegovo najvažnije delo iz osamdesetih, više smatrao za ef nego sf. Ipak je Severijan dželat opremljen slavnim mačem, u posedu predmeta velike magijske snage (Kandže pomiritelja), na putovanju koje će se okončati "uletanjem u presto". Znam da mi koncepciju kvari peta knjiga i nastavci, da je priča vremenski smeštena u daleku budućnost, ali ipak... Uglavnom, zato sam pomenuo da ga je Laguna zaobišla, kada se radi o velikim ef piscima osamdesetih.

A ako možemo ovde i da maštamo, meni sada, recimo, pada na pamet Book of Words, od J.V. Jones. Još se nisam oporavio od otkrića da Alnari odustaje od Mača senki...

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1877 on: 18-08-2012, 18:14:56 »
Problem je u tome što neuspeh jednog izdavača upropasti knjigu za drugog. Na primer, IPSov bankrot znači da nijedan izdavač neće nastaviti Kizova "Kraljevstva trnja i kosti" ili Bučerove "Drezdenove dosijee". Tako je to, nažalost. Nadam se da će za desetak godina, na primer, neko da se odvaži da se opet upusti u te serijale.
First 666

Mo

• 4
  • 2
« Reply #1878 on: 18-08-2012, 23:32:20 »
Sapkovski je ipak preziveo tu tranziciju  :)

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1879 on: 19-08-2012, 00:12:48 »
Jeste, ali prevashodno zbog video igre. Da je po "Drezdenovim dosijeima" snimljena uspešna serija, Čarobna knjiga bi verovatno i njih otkupila, baš kao romane Šarlin Haris. Ovako, kada nema nekog eksternog pokretača, to sve zamire.
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1880 on: 19-08-2012, 20:47:44 »
Roman koji sam dugo čekao je

The Air War by Adrian Tchaikovsky

Čajkovski je jedan on onih pisaca nezgrapnog vladanja jezikom, ali bogate mašte. Premda mu je karakterizacija negde na nivou osrednjih D&D pisaca, svet mu je zadivljujuće bogat i udaljen od fantazijskih klišea onoliko koliko je to moguće. Ovo mi je sledeće na listi za odstrel.
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1881 on: 20-08-2012, 16:27:32 »
The Willful Princess and the Piebald Prince by Robin Hobb

One of the darkest legends in the Realm of the Elderlings recounts the tale of the so-called Piebald Prince, a Witted pretender to the throne unseated by the actions of brave nobles so that the Farseer line could continue untainted. Now the truth behind the story is revealed through the account of Felicity, a low-born companion of the Princess Caution at Buckkeep.

With Felicity by her side, Caution grows into a headstrong Queen-in-Waiting. But when Caution gives birth to a bastard son who shares the piebald markings of his father’s horse, Felicity is the one who raises him. And as the prince comes to power, political intrigue sparks dangerous whispers about the Wit that will change the kingdom forever

Internationally-bestselling, critically-acclaimed author Robin Hobb takes readers deep into the history behind the Farseer series in this exclusive, new novella, “The Willful Princess and the Piebald Prince.” In her trademark style, Hobb offers a revealing exploration of a family secret still reverberating generations later when assassin FitzChivalry Farseer comes onto the scene. Fans will not want to miss these tantalizing new insights into a much-beloved world and its unforgettable characters.
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1882 on: 21-08-2012, 11:54:26 »
Verovatno događaj godine, bar kada je o fantaziji reč, novi roman Stivena Eriksona počinje prikvel trilogiju za njegov sada već kultni Malazan. Čisto da podsetim, ja sam veliki obožavalac Eriksonovih pisanija, te sam čak i preveo prvu knjigu za Alnari, svojevremeno. Međutim, zaglavio sam se na osmoj knjizi, za koju smatram da je potpuno odlutala u isprazno filozofiranje. Stoga ne znam kako je i na koji način Erikson završio svoj opus magnum. Međutim, daće Jahve pa ću otići na letovanje u septembru i onda lepo iščitati kompletan Malazan, sa sve Eslemontovim dodacima. Elem,

Forge of Darkness by Steven Erikson

Enter the New York Times bestselling Malazan universe... at a time that sets the stage for all the tales already told.

Steven Erikson entered the pantheon of great fantasy writers with his debut Gardens of the Moon. Now Erikson returns with a trilogy that takes place before the events of the Malazan Book of the Fallen. The Forge of Darkness takes readers to Kurald Galain, the warren of Darkness, and tells an epic tale of a realm whose fate plays a crucial role in the fall of the Malazan Empire.

It's a conflicted time in Kurald Galain, the warren of Darkness, where Mother Dark reigns. But this ancient land was once home to many a power... and even death is not quite eternal. The commoners' great hero, Vatha Urusander, longs for ascendency and Mother Dark's hand in marriage, but she has taken another Consort, Lord Draconus, from the faraway Dracon Hold. The idea of this union sends fissures throughout the realm, and as the rumors of civil war burn through the masses, an ancient power emerges from the long dead seas. Caught in the middle of it all are the Sons of Darkness, Anomander, Adarist, and Silchas Ruin of the Purake Hold.

Steven Erikson brings to life this ancient and important tale set in the world he introduced in the Malazan Book of the Fallen in a way that should appeal to fans of George R. R. Martin.

First 666

filip_serbon

• 4
  • 2
  • "...and for a second. I forgot to kill him."
« Reply #1883 on: 21-08-2012, 13:39:58 »
Kad smo kod Eriksona, da nemas ideju kad bi Laguna mogla da izbaci "Secanje na led", koliko sam te razumeo, knjiga je bila pred stampanjem pre dve, tri nedelje?
"Man takes up the sword to protect the small injuries that burdened his heart, on a distant day beyond his memories.
Man wields the sword to die with a smile on his face, on a distant day

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1884 on: 21-08-2012, 13:45:12 »
Trebalo je da bude. Međutim, lektura i dalje nije završena. Sada je već veliko pitanje da li će knjiga stići do sajma. Sumnjam, pošto se lektorka preselila za Kinu. Kako će ovo uticati na ostatak serijala, nemam pojma. Pretpostavljam da će se to rešavati naredne godine, pošto je izdavački ritam za Eriksona otprilike jedan godišnje.
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1885 on: 21-08-2012, 15:53:04 »
Talulin čopor
Glen Dankan

Talula Demetriju, bila si veoma... nevaljala.... devojčica.

Kad se menjam, menjam se brzo. Mesec izvuče iz zemlje to što izvuče, i prožme me ludačkim uskoprcanim nestrpljenjem. Ta čarolija je tamnocrvena, nasilna, sabijena. Pluća mi se šire, prete da se raspuknu sabijena uz rebra – ali to se nikad ne dogodi. Kičma mi se izduži u tri, četiri, pet grčeva, a kandže izbiju sve odjednom, kao ubrzani film nicanja mladica. Izobličena sam, rastrzana, uzburkana, zagušena – da bih zatim pohitala kroz slepu obmanu do neverovatne moći. Mišićna i skeletna nepodesnost popravljena jednim neprimetnim potezom. Peta se formira do kraja. Poslednji očnjak se probije. Lopatica kvrcne. Žena je sada vukodlak.
 I umire od gladi.

Talula je poslednji živi vukodlak. I trudna je. Progonjena neprijateljima i gonjena nagonom da ubija, beži u bespuća Aljaske da bi se porodila u tajnosti. Dok bude držala sina u naručju učiniće joj se da je njenim mukama konačno došao kraj… a zapravo, one tek počinju.

Rastrzana osećajem krivice i ispunjena besom, u nastojanju da zaštiti sina, Talula beži od smrtonosnih sila među kojima je (kako se priča) i najstariji među vampirima. Šanse da preživi su neznatne, osim ako se ne ispostavi da su majčinska ljubav i instinkt da zaštiti dete najsmrtonosnija snaga od svih.
First 666

filip_serbon

• 4
  • 2
« Reply #1886 on: 21-08-2012, 20:08:45 »
Trebalo je da bude. Međutim, lektura i dalje nije završena. Sada je već veliko pitanje da li će knjiga stići do sajma. Sumnjam, pošto se lektorka preselila za Kinu. Kako će ovo uticati na ostatak serijala, nemam pojma. Pretpostavljam da će se to rešavati naredne godine, pošto je izdavački ritam za Eriksona otprilike jedan godišnje.

Hvala, lose vesti, ali hvala, Eriksona najvise iscekujem.
"Man takes up the sword to protect the small injuries that burdened his heart, on a distant day beyond his memories.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1887 on: 21-08-2012, 20:27:41 »
Ja ga veoma volim, tako da mi je žao što se toliko oteže. A takođe mi je žao što ga publika nije prihvatila baš najbolje. Ali šta da se radi.
First 666

neomedjeni

• 3
« Reply #1888 on: 21-08-2012, 21:28:52 »
Što pisac ima zanimljiviji i komplikovaniji stil pisanja, to su manje šanse da ga publika ovde primi.

Zašto čitati Eriksona, kad je tu Edings? Komada deset.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1889 on: 21-08-2012, 22:32:56 »
Malo više od deset, ako ćemo pravo. Ali Erikson ga je prešišao po broju stranica. :) Zapravo, Bret i Aberkrombi su nove uzdanice naših čitalaca.
First 666

neomedjeni

• 3
« Reply #1890 on: 22-08-2012, 08:18:27 »
Da, naravno, mislio sam na knjige prevedene na srpski. A koliko je brzo izbačena Malorijada, imao sam utisak da je Edings čitan.

Bret i Aberkrombi. Pa, za Breta mi nekako i nije čudno. Daleko od toga da je majstor reči, ali imao je zanimljivu ideju, a i priča koja je iz nje proizašla generalno nije loša.

Da li je Rotfusova prodaja bar pristojna?

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1891 on: 22-08-2012, 13:45:15 »
Mislim da su Malorijadu izbacili onako brzo zato što su promenili prevodioca, ali verovatno su bili i pod ugovornom obavezom da je spucaju u određenom roku.

Što se Rotfusa tiče, ni on ne ide bogzna kako.
First 666

filip_serbon

• 4
  • 2
« Reply #1892 on: 22-08-2012, 20:34:37 »
Koliko sam video Strah mudroga se dosta dugo drzao u top 20 najprodavanijih naslova Lagune, Bret i Aberkombi nisu bili na listi.

Meni je Erikson izuzetno interesantan i izazovan, covek ni u jednom trenutku ne potcenjuje inteligenciju citaca, uz Martina mi je daleko najbolji kod nas preveden fantazi pisac. Steta sto se ne prodaje bolje, al tome i doprinosi cena jer su knjige ogromne. Bret, Aberkombi pa cak i toliko hvaljeni Rotfus su nesto iznad proseka i knjizevno i po ideji jedino je Sanderson,takodje skromnog spisateljskog znanja, stvorio originalan i zanimljiv svet.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1893 on: 22-08-2012, 20:38:40 »
Pazi, prilično sam saglasan sa onim što si izneo. Dodao bih da mislim da je Erikson problematičan i zbog toga što se objavljuje ritmom koji izlazi na dve knjige u tri godine. Kada bi se češće objavljivali novi naslovi, mislim da bi i prodaja bila bolja.
First 666

filip_serbon

• 4
  • 2
« Reply #1894 on: 22-08-2012, 22:01:41 »
Da, a i Erikson prodje nezapazeno, bez prethodne reklame i neko ko ne zna kakav je tesko i da ce ga kupiti. Kad sam kod ovoga moram samo da primetim par rupa u Laguninom marketingu, npr Sanderson (Red magle, ne Tocak vremena) ni jednom nije bio u grupi gde se reklamiraju naslovi u pripremi, dok je Wise Man fear cim je izasao u svetu tamo su ga stavili i pripremali su citaoce da ce ga izdati, nije ni cudo sto se bolje prodaje. Zatim "Budjenje nemani" je jedini sf roman koji od kad pratim da se unapred zna da ce biti izdat i da se reklamira u toj rubrici, i Klark i Mjevil i Bizol su samo iskocili u prodaji.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1895 on: 22-08-2012, 22:07:00 »
Marketing svih domaćih izdavača - dakle ne samo Lagune - užasno je nesposoban da izreklamira fantastiku. Goran (Skrobonja) i ja smo čak pričali da nešto radimo na svoju ruku. Konkretno, jedan od autora "Buđenja nemani" mi je prijatelj na Fbu i radio sam intervju sa njim, pa sam dogovorio nov intervju kada roman bude izašao, pa čak i neku promociju sa Goranom. Videćemo.
First 666

filip_serbon

• 4
  • 2
« Reply #1896 on: 22-08-2012, 22:21:44 »
To bi bilo odlicno!
Slovenci npr. dovedu Martina, steta sto tako nesto nikom kod nas nije palo na pamet. Laguni su gostovali mnogi pisci, al niko od pisaca fantastike, uopste kod nas je jedino gospodin Skrobonja doveo Ijana Mekdonalda, i ja sam mu licno zbog toga izuzetno zahvalan.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1897 on: 22-08-2012, 22:26:48 »
Laguna je pokušavala da dovede Martina za prethodni oktobarski Sajam knjiga, međutim on je bukiran jedno dve godine unapred - to sa jedne strane - a sa druge, pretpostavljam da se i njemu prioriteti menjaju usled raznoraznih okolnosti. Na primer, saznao sam da intervjue daje samo mesec dana pre i posle objavljivanja novog romana. Pokušao sam da preko veze dođem do intervjua sa njim, ali to nije uspelo čak ni blogeru koji se pojavljuje kao lik u "Plesu sa zmajevima". Laguna će se truditi da ga dovede, pre svega zato što bi im to podiglo prodaju, naravno, ali pitanje je da li će uspeti. Njemu je ipak put preko Atlantika veliko opterećenje, a ima i drugih zemalja koje ga zovu u goste.
First 666

filip_serbon

• 4
  • 2
« Reply #1898 on: 22-08-2012, 22:35:37 »
Ako ce ga dovodjenje odvojiti mesec dana od pisanja Vetrova onda bolje da ga ne dovode, najvise bih voleo kad bi on ostao kuci da lovi Konga :D Al bogme cekao bi u redu makar dan ceo i to sa svih 5 knjiga da mi ostavi autogram :)

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #1899 on: 22-08-2012, 22:38:47 »
Problem je u tome što on po ugovoru ima obavezu da promoviše te svoje knjige, a sada i seriju. Ne znam koliko mu to vremena ostavlja za pisanje. Stalno negde putuje.
First 666