Author Topic: Šta igram(o)  (Read 1181715 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

• 5
  • 3
Re: Šta igram(o)
« Reply #300 on: 25-08-2009, 14:47:23 »
Možda bi jasnije bilo da sam napisao "da se igra igra sama" ali... možda i ne.

cutter

• 4
  • 3
« Reply #301 on: 25-08-2009, 14:56:57 »
to bih iz prve uhvatio.

Morningstar

• 4
  • 2
« Reply #302 on: 25-08-2009, 16:34:52 »
Meni nije jasno kako je neko mogao da NE OCEKUJE puno od ove igre. Iz aviona se videlo da ce biti hit, a screenshotovi su vristali od shadera i poligona. Ok, izletanje sa pompeznim izjavama o igri godine je bilo koki, ali nedovoljno za negativne predrasude.

Takodje mi se ne dopada elitisticki stav prema igrama, u bilo kom obliku (PC vs konzole, "duboko" vs "plitko", "casual" vs "hardcore" itd). Jedini elitizam koji dopustam (i podrzavam) jeste u multiplay igrama gde igrac svojom vestinom i iskustvom dominira nad drugim igracem... But I digest. (Peter Griffin, Family Guy :D) Superheroji (konacno!) dobijaju igre kakve zasluzuju i nije trenutak da zanovetamo.

Meho, koji je kriterijum na osnovu kojeg mozes da procenis da gomila sarenih kockica na jednoj platformi izgleda daleko lepse od gomile sarenih kockica na drugoj? :)
sve price su Anansijeve.

cutter

• 4
  • 3
« Reply #303 on: 25-08-2009, 17:08:15 »

Takodje mi se ne dopada elitisticki stav prema igrama, u bilo kom obliku (PC vs konzole, "duboko" vs "plitko", "casual" vs "hardcore" itd).

mislim da je to nužna diferencijacija, koja se tiče načina izvođenja, ciljane publike, segmenata iz intervjua, kontrolera, menjanja pojma gejmer što je danas pominjano ovde, zemlje porekla... dakle, od okolnosti pod kojima igra nastaje do modela gejmpleja i eventualno, proklamovanog cilja. dakle, na to gledam kao na kritički stav. osim kada je elitistički.  :)

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #304 on: 25-08-2009, 19:33:51 »
Ja sam stari elitista, od mene se mogu očekivati teške svinjarije.  No, nadam se da je barem iz ovog teksta o Betmenu jasno šta podrazumevam pod dubinom, širinom, banalnim, složenim itd. mehanizmima, Naravno da je OK sve što nekog zabavlja ali kritika ili makar kulturološka rasprava o nekom fenomenu treba da se bavi i ovom vrstom diferenciranja, a to što promakne i po koji moj vrednosni stav, e pa jebiga, svoj sam na svome.

Kome još nije dosta patnje, evo teksta o još tri friške igre, ovog puta apsolutno i 100% konzolne, Cursed Mountain, Melty Blood: Actress Again i Dissidia: Final Fantasy. Evo citata iz tog teksta koji možda za nijansu pojašnjava moje stavove a koji moguće deluju elitistički:

Dissidia, naravno ima nebulozan zaplet i dijalozi koje likovi u igri vode su urnebesno bedno napisani i slabo glumljeni, i u poređenju sa recimo Betmenom o kome smo juče pričali, sve deluje kao zastareli koncept nekog mračnog prošlog vremena, ali:

1)      ovo je igra koja šalje ljubavno pismo ljudima koji su tokom dve decenije istrajavali uz FF metaserijal i

2)      ovo je igra čija je osnovna vrednost izvanredno izbrušena mehanika i čiji je gejmplej, kako rekosmo mešavina vrlo fizičkih veština i cerebralnijih koncepata.

Ili, kraće: ovo je igra u pravom smislu te reči. Za razliku od Betmena koji od igrača ne zahteva da postanu ni mrvu bolji dok igraju i njihovu nespretnost predusretljivo pothranjuje blagonaklonim čekpointingom, Dissidia je igra koja igrača lagano uvodi u mehaniku da bi ga posle par minuta smrvila pokazivanjem da razumevanje mehanike nije ništa, a uvežbavanje i izvođenje mehanike bez razmišljanja je sve.

Sa indignacijom, naravno odbacujem elitizam koji mi se pripisuje apropo konzolne preference ili PC vs. Konzolnih stavova pošto sam ja jedini čovek koga poznajem koji se podjednako igra na PC-ju i na nekih pet konzola.

ridiculus

• 5
  • 3
    • Strahoslovni domen999
« Reply #305 on: 27-08-2009, 11:40:39 »
Sa indignacijom, naravno odbacujem elitizam koji mi se pripisuje apropo konzolne preference ili PC vs. Konzolnih stavova pošto sam ja jedini čovek koga poznajem koji se podjednako igra na PC-ju i na nekih pet konzola.

Ovo je tačno. Ko što bi Meho rekao, rispekt.
Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #306 on: 27-08-2009, 11:46:17 »
Juče sam konačno kupio 16gigabajtni memory stick za moj vremešni PSP i jebote, koje je olakšanje ne morati svaki čas brisati i prebacivati igre na nj... Ne mogu verujem da sam tolke godine izdržao sa samo dva giga... Ali Sony je toliko bezobrazan sa cenama svojih ekskluzivnih formata (10.000 dinara za 16 giga iako bih sličnu fleš memoriju u obliku SD kartice ili USB stika platio pet puta manje) da sam baš dugo odolevao. Tačno mi dođe da odem i zapalim neko Sonyjevo predstavništvo negde...

Morningstar

• 4
  • 2
« Reply #307 on: 28-08-2009, 13:34:45 »
Sa indignacijom, naravno odbacujem elitizam koji mi se pripisuje apropo konzolne preference ili PC vs

To je bilo nabrajanje koje sluzi samo da ilustruje poentu - iz razloga sto se, avaj, tako cesto srece - i ne odnosi se direktno na autora kritike i ucesnika kulturoloske rasprave. Preference nisu isto sto i elitizam. Jer tada bi i meni koji ne propustam da na svakom koraku naglasim prednosti igranja na xboxu u odnosu na PC, takodje mogao da se pripise elitizam.

U svakom slucaju, odlican tekst. Sto bi rekao moj drugar, to je kvalitetan opis koji citamo na stranim sajtovima, samo na srpskom.

Mene je, uzgred, Arkham Asylum malo smorio pred sam kraj, pa trazim dodatnu motivaciju u stripovima i filmovima... Ne mogu da verujem da tek sad citam Morisonov predlozak za igru, i gledam Batman Begins od koga me je drzala podalje nesnosno iritirajuca Kejti Holms svih ovih godina.

sve price su Anansijeve.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #308 on: 28-08-2009, 14:11:41 »
Kejti Holms je uistnu neprijatno iskustvo, čak i posredovana televizijskim ekranom. Ne znam kako sam izdržao da je onoliko gledam u Dawson's Creeku. Kako li je onom mučenom Tomu Kruzu...

Ja još nisam stigao ni do kraja Arkam Azajluma, žena uči pa mi ne da da odvrćem televizor, a igranje Betmena bez glasnih zvukova je bezveze... Ipak je glasovna gluma veliki deo šarma te igre. Zato i dalje bauljam kroz Final Fantasy VII i Dissidia: Final Fantasy.

cutter

• 4
  • 3
« Reply #309 on: 28-08-2009, 15:17:02 »
dugo sam većao, i trenutna situacija je: katie cruise > sad turtle. uprkos ovome.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #310 on: 28-08-2009, 15:53:45 »
Nije Megi neka uber lepotica, ali za razliku od KH izgleda kao žena a ne kao uvećano dete.

cutter

• 4
  • 3
« Reply #311 on: 28-08-2009, 16:09:54 »

treba napomenuti da sam prilikom većanja u obzir uzeo i hubbard vs swedenborg dilemu, kao i arm candy kandidatkinja, gde kejti ubedljivo pobeđuje. mada megi i peter sarsgard deluju kao idealan zoloft par.

Morningstar

• 4
  • 2
« Reply #312 on: 28-08-2009, 16:58:44 »
Megi je cak bila simpaticna u stranger than fiction. Posebno kad iznenada naskace na Vil Ferela. Ako bi Kejti to isto pokusala na meni, bacio bih je na pod i nokautirao kao Betmen. Oh, uzasne li pomisli...
sve price su Anansijeve.

cutter

• 4
  • 3
« Reply #313 on: 04-09-2009, 14:44:03 »
nažalost, moje predrasude nisu nepogrešive. čak i hirurški instinkt kakvim sam blagosloven katkad nije dovoljan da adekvatno proceni igru koju nisam probao.

ovo se tiče dead spacea, koji je... zabavna igra. što je svakako značajan korak napred u odnosu na očekivanu bljuzgu. generike ima, u dizajnu lokacija, mega tankih glavnih likova, leševa i pojedinih monstruma. međutim, dobar deo toga se može oprostiti – na kraju krajeva, unutrašnjost nosača aviona je većim delom fascinantno zamorno okruženje, pa zašto bi utroba svemirskog broda bila značajno drugačija?

perspektiva, tj. karakter nabijen u ćošak je pomalo nezgrapno ukomponovana sa kamerom, vidokrug povremeno nedovoljno vidljiv a pokreti za nijansu prespori, no ne toliko da bi akcija istinski bila ugrožena. naš bezlični junak ima nekoliko sposobnosti koje se primenjuju na bazično logičke zavrzlame, kao što su stasis tj. usporavanje i kinesis, odnosno privlačenje, bacakanje raznih tela. developeri su ispravno procenili da njihovi enterijeri neće pobuditi preteranu želju za lutanjem i traženjem gde je šta, te se pritiskom na taster stvori linija koja pokaže kuda. atmosfera, uprkos tome, postoji; neki monstrumi su interesantno dizajnirani, način eliminacije je elegantan premda repetitivan, no ne zamara. na srednjem nivou težine igra uopšte nije teška... prvi put sam poginuo pri najezdi nekakvih sitnih buba u drugom poglavlju. ima finih momenata, kao kada nazrete senku monstruma koji legne iza ćoška i pravi se mrtav, što i postane kada mu se odsecanjem špicastih udova stavi do znanja da mu to nije pošlo za rukom. ima i bezveznih, kao beg u lift na samom početku, kada vas monstrum sačeka da uđete da bi onda trigerovao animaciju neuspelog pokušaja upada. moj favorit je ulazak u vakuum, vazduh se isisava, odelo dobija tajmer koji odbrojava do nestanka kiseonika (što nije baš napeto, ima dosta vremena),  a kroz polomljeni brod se vidi svemir.

uopšte, sa tehničke strane igra je vešto prikazana, grafika je tečna i sasvim efektna. a najinteresantniji deo je tehnološka strana interakcije sa okolinom u igri, preko monitora, projekcija, energetskih spojeva... površno, ali kompetentno izvedeno. i mislim, mada je to ovde bilo suvišno očekivati, da treba iznaći model koji bi prevazišao kupovinu oružja i augmentacija viđen u sistem šoku. da, to je brod i tu ljudi svašta kupuju ali... nekad deluje kao suviše pogodan ekonomski model. opet, teško je svuda ubacivati oružarnice ili medical bay...

dakle, klišei aliena, event horizona, strave u svemiru – ovo je ipak horor šuter, iako su monstrumi krajnje nezgrapno najavljeni dramatičnom muzikom, a njihovi upadi trigerovani po svim konvencijama iz plašenja za početnike.

uz to, liči na doom 3... ukleti brod, komunikacija sa likovima koji su tamo negde. u stanju sam lučiti količine pljuvačke nalik osmom putniku kada se pomene dum 3, pre svega jer mislim da je potpuno izneverio koncept i atmosferu, tempo prva dva dela, i propustio priliku da taj vid akcije prenese u grafički naprednije okruženje. time je postao previše neinventivan, peekaboo fps. muzički je takođe bio inferioran. očigledno, biram da ga gledam kao ono što nije, pre nego ono što jeste. film, s druge strane, prilično poštujem, veran je trećem delu, a ima i ona simpatična scena iz prvog lica. iako je sasvim na toj liniji (zanemarimo perspektivu), pa i mnogo manje tečan (nema skakanja, saginjanja, pentranja, lik samo hoda), iza ded spejsa nisu stajala nikakva očekivanja, te ništa nije ni izneverio. na kraju, dobijena je dovoljno zabavna horor akcija koja ima glavu i rep.

cutter

• 4
  • 3
« Reply #314 on: 04-09-2009, 20:11:10 »
a, da - mogli su da dozvole da se pozicija snima kad oćeš, a ne samo na predviđenim mestima. nisam siguran u ispravnost tog koncepta ovde. s druge strane, znam da se dum 3 ne dešava na spaceshipu, a uklet je dovoljno neodređen pojam...  :P

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #315 on: 05-09-2009, 11:54:13 »
Moram da odigram taj DS do kraja jednom. Meni je delovao krajnje soulless u onih sat-dva koliko sam ga igrao. Mislim, superkompetentno ali bez nekakve "prave" survival horror crte. Ali ga sumanuto mnogo hvale na sve strane... Moraću. Čak imam original za PC mada mislim da ću ga zbog udobnosti igrati na Xboxu...

cutter

• 4
  • 3
« Reply #316 on: 07-09-2009, 14:50:58 »
klensijev h.a.w.x. - desetak minuta je bilo dovoljno. nadao sam se da će pojednostavljen kontrolni sistem doneti kvalitetnu arkadnu zabavu i na osnovu ovlaš pregledanih snimaka činilo se da može biti interesantno. avaj, ovde pojednostavljenje treba shvatiti kao ograničenje, nema nikakve zabave u upravljanju avionom, manevri su kao da obrćete krtu raketu s ciljem da je ne navedete u njivu ispod. grafika je katastrofalna, ali je komična pikselizacija pri približavanju detaljima na njivi u drugom planu, s obzirom na bedan gejmplej. ciljevi su em ružno dočarani em slabo vidljivi, praktično se leti ka žutim geometrijskim oblicima koji se onda zaključaju, postanu crveni, stisne se space i POW!

naslovi iz daleke prošlosti kao što je afterburner su toliko ispred ovog sranja da ne mogu ni da ga sprže mlazom iz motora.

Morningstar

• 4
  • 2
« Reply #317 on: 07-09-2009, 21:54:29 »
Da i sadasnjost nije toliko crna dokaz je IL2-Sturmovik: Birds Of Prey, koji ima fin prosek na metacriticu. Na moju zalost, i jos ko zna koliko prevarenih dusa, ostavljen je pogresan rar password, ali cu je skinuti ponovo...
sve price su Anansijeve.

cutter

• 4
  • 3
« Reply #318 on: 09-09-2009, 14:27:57 »
pokrenuo section 8, i to je u principu interesantan pokušaj primarno multiplejer igre. spawnujete se padobranom, osvajaju se kontrolne tačke, postoje opcije za podešavanje masivnog odela. ono može da trči kada se skala napuni (tada se perspektiva menja u treće lice, što nije najsrećnije rešenje) i da uključuje jetpack (ostaje u prvom licu). estetski (ta svemirska halo, tribes varijacija) mi se ne dopada - dizajn oružja, nišana, lokacija, interakcija sa okruženjem nije previše interesantna. u principu, sve zavisi od toga koliko se dobro koriste opcije za podešavanje opreme, štitova, brzine... doduše, sve pobrojano svakako doprinosi varijacijama u okršajima. što se fizike tiče, pokušano je da se adekvatno prikaže težina oklopa te je kretanje hodanjem/običnim trčanjem dosta tromo, što je interesantan, premda ne najbolje sproveden koncept. složio bih se sa rosinjolovim zapažanjem na eurogameru da ova igra eventualno može privući dovoljan broj posvećenika, premda se ne bih kladio -   uz sve nedostatke, izgleda da su nabudžili cenu. uz to, nisam probao više od jednom pošto instalacija traje opsceno dugo, ali to vreme maksimalno koristi kako bi instalirala što više spajvera. traži i restart. nakon toga sam primetio da mi je u firefox ljubazno instaliran nekakav microsoftov exploit koji je bio disejblovan ali ga je bilo nemoguće ubiti bez čačkanja po registru. pošto posle igru nisam mogao da pokrenem, držim to za uzrok a nemam želju da ponovo instaliram. eto.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #319 on: 09-09-2009, 15:45:36 »
Sad sam srećan što sam igru isprobao na Xbox 360ici a ne na PC-ju... kako sam već na svom blogu napisao, ovo je solidna i solidno izvedena ponuda za konzole, ali na PC-ju mi deluje kao da nema šansu pored živog Quake Wars mada Rosinjolov prikaz veli da je ovo po dubini vrlo ozbiljna igra. Meni je dizajn mapa delovao malo manje maštovito i odbila me je generička UE3 estetika. Ali ne tvrdim da je igra loša...

cutter

• 4
  • 3
« Reply #320 on: 09-09-2009, 19:11:48 »
uspeo sam to da propustim. a kako funkcionišu mech delovi?

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #321 on: 09-09-2009, 21:26:36 »
Ko zna... ovo ipak treba igrati sa živim ljudima a ne protiv ledenih mašina...

cutter

• 4
  • 3
« Reply #322 on: 09-09-2009, 21:38:07 »
ma, mislio sam doslovce kako izgledaju jer nisam dotle stigao u onom singl plejeru. a mape su stvarno kliše, pa još one deviantart planete na nebu....

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #323 on: 10-09-2009, 11:04:05 »
Imaš u tom tekstu na mom blogu link za vrlo dugačak JuTjub gejmplej klip pa baci pogled. Moram da priznam da, doduše, na njemu igra izgeda mnogo lepše od bilo čega što sam ja u njoj video...

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #324 on: 10-09-2009, 18:37:47 »
Evo mog novog izveštaja. Pokriveni su Fate/ Unlimited Codes koja je 1on1 borilačka igra za PSP sa vrlo solidnim sistemom i prelakom težinom, Muramasa: Demon Blade koja je jedan od najprijatnijih naslova za Wii u poslednje vreme (mada sam joj štošta imao prebaciti) kao i Mini Ninjas u pogledu koje možda zvučim preoštro ali nikad zlonamerno. Sve to, sa sličicama i JuTjub linkovima kod mene na blogu.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #325 on: 11-09-2009, 22:32:54 »
Samo da obavestim da je Scribblenauts za sada sve čemu sam se nadao. Prevelika otvorenost dizajna je prevaziđena uslovima koji su zadati za svaki problem, a ponovljeno igranje problema u kome morate koristiti novo rešenje daje igri na dugovečnosti. Još nisam očistio prvu oblast (od desetak) a igrao sam duže od dva sata. Plus je surovo zarazna. Pošto nije specijalni zahtevna, slutim da dobro radi i na emulatoru, pa da je i PC igrači mogu overiti. Probajte je!!!

ridiculus

• 5
  • 3
    • Strahoslovni domen999
« Reply #326 on: 12-09-2009, 11:21:29 »
Pratim podjednako sa pažnjom i oprezom. Suviše ljudi je oduševljeno idejom Scribblenauta na račun realizacije. Ovo je igra koja će, ako želi da bude nešto više od zvezde trenutka, stajati ili pasti na osnovu onoga što nije koliko i onoga što jeste. Kada početno oduševljenje novumom splasne, da li će problemi unutar igre biti ikakav izazov? Da li će draž ove igre biti više na nivou meta-igre nego nečeg konkretnog, poput LittleBigPlanet? To su pitanja na koja očekujem odgovor.
Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #327 on: 12-09-2009, 14:40:16 »
Pokušaću da ih donekle razjasnim u svom sledećem dužem napisu. Možda sutra, verovatnije u Ponedeljak. A pojavio se i Bowser's Inside Story...

cutter

• 4
  • 3
« Reply #328 on: 14-09-2009, 05:08:54 »
da nakucam ponešto dok anđeli spavaju...

okej, arkam azajlum počinje interesantno, i onda krene borba koja uplaši, bukvalno uplaši svojim samoodigravanjem. klik klik klik gotovo. qte hell. e, ali paralelno sa tim se uvodi batarang, mark hamil počinje sve više da gepekuje kao džoker, grafika drži pažnju a počne da se nazire i interesantan dizajn interfejsa.

dakle, početni strah u pogledu eye candy igre gde se svaka prepreka savlada ili sa par klikova, gde betmen i trči i skače držanjem jednog dugmeta počinje da biva sve neopravdaniji kako priča odmiče. ono što se u rivjuima isticalo, tečnost pokreta i kroz to uključivanje igrača u igru ne ostaje mrtvo slovo na papiru. postepeno, osećaj kontrole nad betmenom se vraća, uz nove poteze, oružja, rpgoliku nadogradnju sposobnosti, varijacije u prilazu neprijateljima, raspored okršaja...

da nastavim o modelu borbe – nakon nekog vremena, imao sam snažnu asocijaciju na vičera, gde takođe dosta zavisi od toga koliko vešto vezujete komboe, iako je sama borba tamo i potezna. tuče u betmenu su spektakularne, likovi jesu napucani, primenjuju se trikovi sa usporavanjem i ubrzavanjem, ali nakon dobro izvedene celine (inventivno dizajnirane) ostaje osećaj da betmen ipak to nije sam uradio. kada vas spaze naoružani neprijatelji stiče se osećaj da koriste autoaim.

detektivski mod je bazičan ali zabavan.. i lepo je što je tu, premda meni all time favorit ostaje sortiranje proizvoda radi dekodiranja smeheksa u c64 betmenu. doduše, ponekad štipa oči pri šaltanju. kada se pojavi scarecrow, način izvođenja se menja, uglavnom u svojevrsni platformski model, mada ima jedna halucinatorna flešbek scena koja liči na the path.  :lol:

grafika je vrlo dobra, opravdala je visoka očekivanja zasnovana na video uzorcima. glasovna gluma takođe, sem u slučaju marka hamila čiji džoker je jedan od najbolje sinhronizovanih likova u video igrama uopšte. ridlerove zagonetke su mahom prilično neinventivne asocijacije, na momente se rešenje pretvara u travestiju (nabavi se mapa koja bukvalno pokaže gde je koja, te se u narečenu oblast ode i skenira). no, delovi betmenove (is)torije i uopšte ono što se time otključava je dovoljno interesantno da se makar deo njih potraži.  izbor raznih challengeova kao spoj vežbe i razonode uvek pozdravljam. uostalom, time trial mape su mirror’s edgeu su prevagnuli dovoljno da mi to bude jedna od najomiljenijih igara godine.

a ovaj betmen koga nisam još svršio će definitivno biti u konkurenciji za igru godine, budući da prezentuje osnovanu sumnju da su developeri znali šta rade, i da su pritom obraćali pažnju na detalje. plitka jeste, rigidna jeste, teška nije, udvorička ohoho ali gejmplej to iznenađujuće dobro argumentuje te je zanimljiva ihahaj. doduše, dizajn lokacija je retko zaista spektakularan, premda ima interesantnih okruženja, outdoors je njah ali ipak je to arkam te tu nema suštinskih zamerki. a, da – presporo uklanja ventilacione rešetke. vredelo je trojanca i firewall exceptiona.

i još... u poslednjem filmu i u ovoj igri se potencira betmenova glupost dobrota, kada propušta priliku da ukine džokera koju mu ovaj sam nudi. tamo motorom, ovde odmah na početku. takođe, običnim onesvešćivanjem neprijatelja samo postiže da se isti vrate (zsasz, harli kvin recimo). u redu, ne možemo očekivati da će betmen u par brojeva uništiti celokupnu menažeriju koja ga prati, ali trebalo bi se čuvati isticanja tog, očiglednog i ne samo betmenu svojstvenog, exploita kao nekakve poente. čitao sam batman and philosophy – the dark knight of the soul samo zato jer se delom bavi i tom temom, i ništa. dobro, nije ništa, kompetentno je to napisan članak, naravno izokola, o utilitarizmu i deontologiji ali kada se u obzir uzme njihova zajednička istorija dolazimo do toga da na to treba bacati što manje svetla. osim naravno ako želimo da pristupimo tom odnosu iz drugog ugla, koji bi se bavio time koliko je džoker potreban betmenu (kao liku i kao industriji) a koliko su žrtve većinom bez značaja. za dobrobit lore ti likovi ne smeju biti ofirani... (sem u određenim bavljenjima, kakvo je ono milerovo), ali paradirati to kao snagu nije baš srećno rešenje. hm, možda me sve ovo odvuče u dubine stripova o kejpd krusejderu.  xheks

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #329 on: 14-09-2009, 10:53:17 »
Eto, jel' sam slago nešto? Nisam!!!!

Nego, nisam shvatio da li ti se na kraju Hamilova gluma sviđa ili ne?

I još jedno pitanje: koju si verziju na kraju zaigrao? Ja sam jutros video neku koja se hvali da ima pravi final crack pa sam nju pristavio za skidanje. Mislim, nije da mi treba, kupio sam orginal za PS3 (zbog Jokerovih challenge soba) plus još uvek igram na Xboxu, ali da se nađe...

cutter

• 4
  • 3
« Reply #330 on: 14-09-2009, 14:23:21 »
pa sviđa mi se, jedan od najbolje sinhronizovanih likova u video igrama uopšte i tako to. v1.0, full direct2drive, working glide & game save fix (by Ilhan), physx update.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #331 on: 14-09-2009, 15:29:01 »
Ilhan, to je to!!!!1 Thanks.

cutter

• 4
  • 3
« Reply #333 on: 14-09-2009, 17:24:45 »
vrh txt! nisam očekivao da će wet da pobaci, bar na osnovu videa, i drago mi je što u određenoj meri isporučuje. za kontru sam znao detalje, stvarno je lepo kada se kapira da su ograničenja nekad u stvari nudila pravu meru. pogotovo ovaj detalj sa zvukom iz te ere, i uopšte, na mame emulator treba gledati i kao muzički edukator. scribblenautsi su po svoj prilici pravi podvig, sad kad si konkretno naveo kakav spoj ograničavanja i nagrađivanja stoji nasuprot svemogućoj opasnosti. i sve to samo za konzole.  :cry: ako ništa, scribblenautse bi moding još opakije produbio, jer
Zvučalo je suviše dobro da bi bilo istinito, naravno, ali 5th Cell su insistirali da su ozbiljni. I bili su. Finalna verzija igre sadrži rečnik od preko 22.000 pojmova (minus psovke, imena i kopirajtovani termini) na engleskom jeziku (i slutim, slične cifre na još četiri jezika koja podržava) (naravno da nema srpskog, sigurno se šalite) i, mada ćete verovatno tokom prvih pola sata naleteti na neki pojam koji igra ne prepoznaje ili primetiti da različiti pojmovi ponekad daju isti predmet, teško je zamisliti da nećete biti impresionirani količinom sadržaja koji ovde postoji.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #334 on: 14-09-2009, 18:09:26 »
Pa, Scribblenauts, kažu ljudi solidno radi na novijim emulatorima za DS na PC-ju. Probaj, ja nisam. (To jest, jesam sa nekim starim koji imam ali on nije hteo da ga pokrene). Inače, kome ne smeta da se malo spojluje, evo celog engleskog rečnika Scribblenauts, čisto da se vidi čega sve tu ima.

Za Wet je šteta što neće biti na PC-ju. Verujem da bi čak i mišem i tastaturom mogao da se igra mada bi bio udobniji sa gejmpedom.

Što se Contra ReBirth tiče, ja znam da Dolphin solidno emulira neke igre na Wiiju ali nemam pojma ume li da emulira WiiWare... Jebiga...

cutter

• 4
  • 3
« Reply #335 on: 08-10-2009, 18:03:40 »
Evo me u Pripjatu! Meho, kalife!

cutter

• 4
  • 3
« Reply #336 on: 08-10-2009, 22:20:40 »
I tako... Stalker je uvek za sada interesantan, jedino su mogli da olade sa blowout efektima (brightness on/off, pre svega). Kao što skrinšoti kažu, mračno je, ljudi žive na baržama jebiga.

Gde ima kalifa, ima i sultana:

^Jedna od bolje prevedenih dijaloških deonica.

Za kraj, prvi Djutijevac koga sam skenjao:

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #337 on: 09-10-2009, 09:32:14 »
Mene je šokiralo kada sam shvatio koliko je igra ružnjikava kada sam nasvirao specifikacije na najviši dostupan nivo. Jebote, originalni STALKER je star samo dve godinice. Neverovatno kako sam se razmazio, heh heh heh... Doduše, vidim da je gomila opcija nedostupna, prizjumabli to je sve za DirectX 10....

No, AI je i dalje jako dobar.

cutter

• 4
  • 3
« Reply #338 on: 09-10-2009, 15:41:53 »
Ne verujem da će biti znatno bolje, npr ovaj "heavy modified" snimak. Takođe iritira što skriptovana sekvenca ne moš se prekine.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #339 on: 19-10-2009, 23:38:04 »
Malo duže nisam prijavljivao šta igram, a to je zato jer uglavnom igram Brutal Legend, no evo nove pregršti osvrta na igre za PSP i Wii...

cutter

• 4
  • 3
« Reply #340 on: 20-10-2009, 09:15:11 »
Ja inače praktično uopšte ne igram trkačke igre – nekako im nisam sklon – ali radoznalost i želja za testiranjem novog firmwarea naterale su me da isprobam čak četiri naslova.

Kakvo robovanje niskim strastima pod krinkom firmvera. Čeka se osnivanje rubrike posvećenu Madden Fifi na godišnjem nivou. Pominjani Nintendo soft atak na kreativno iskorišćeni, homebrew pogonjeni, hardver se barem da izbeći uz predostrožnost... ipak su Redmondovci izgradili pravu safefail varijantu glede modifikacije konzole rrodovanjem.

Igrao sam se sa Dragon Age character creatorom koji može da se skine (lep tizer), i kao model građenja lika deluje dovoljno dobro osmišljeno – nije prenatrpan, u startu i ne nudi mnogo više od raspodele pet poena, ako se izuzme podešavanje face. Face, a ne tela, budući da je u Biowareu dozvoljen samo arijevski šablon epske fantastike kada je reč o kreiranju lika. I u gejmpleju se vidi ta neupečatljivost, delom zbog univerzalnih modela tela, a delom zbog mimike svedene na simulaciju pravih ljudi, i stoga tako bliske pomenutim sportskim simulacijama, gde dosledno ejpovanje pravih ljudi dovodi do beživotne, nenamerne groteske. Interakcija prilikom okršaja prsa o prsa sledi tu liniju lutaka koje pokreću nevidljivi konci. Čak i u Sacred Ashes animaciji ork biva proboden, zatim se okreće u mestu i skače sa planinske staze da bi oslobodio prostor za novu žrtvu. :x No, model borbe obećava, priča... valjda obećava, svet ne deluje inspirativno ali ako bude izveden kompetentno Dragon Age: Oklopi bi mogli ispuniti dobar deo priličnih očekivanja. Oklopi, jer je ekipa na svim videima u nafuranom metalu. A collector’s edition na poklon daje i isti oklop koji će biti korišten u Mass Effectu 2. Eh.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #341 on: 20-10-2009, 09:33:14 »
Ozbiljno sam mislio ovo za firmware i racere, pošto sam se zezao sa pečovanjem igara za 5.50 i nisu sve radile iz prve, onda sam uposlio svoj repidšer nalog i poskidao ove trkačke igre jer su one bile taman nove da ih pečujem i oprobam. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da mi sada sve radi  :lol: A Fifu i Nba nisam ipak skidao  :mrgreen:

ja character creator za DAO nisam ni skidao. Nemam bre vremena da se sa tim zezam kad igra ionako samo što nije... A kamo vreme da se odigra, kamo, pitam ja!!! Evo, juče sam svukao i Risen konačno ali KADA to da stignem da igram?

cutter

• 4
  • 3
« Reply #342 on: 20-10-2009, 09:56:02 »
Između dve trke?

Eeee da... Risen. To bi moglo da se proba.

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #343 on: 20-10-2009, 12:34:05 »
Jel' 'igrao' neko Dear Esther?
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #344 on: 20-10-2009, 12:58:29 »
Ja nemam čak ni instaliran HL2 na svom računaru... Mada moram priznati da je ovo još jedan od HL2 modova koji deluju primamljivo...

http://www.moddb.com/mods/dear-esther

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #345 on: 21-10-2009, 09:01:11 »
Skinuh, predjoh, kratka je.

Krajnje... zanimljivo iskustvo. Ocekivao sam vecu duzinu, odnosno mnogo vise 'fragmenata' razbacanih po ostrvu altogether. Ovako se nekako stice utisak nebrusenog dijamanta. Kao nabasali su na tu ideju, i napravili najbolji pilot s obzirom na sredstva koja su imali. Sad samo jos da naprave seriju.

EDIT: E, a jel igrao neko The Path?
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #346 on: 21-10-2009, 09:30:25 »
Igrali smo Cutter i ja. Pričali smo malo o tome, na nekom od ovih topika, možda baš na ovom.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #347 on: 22-10-2009, 20:21:34 »
Eh.. Evo mojih opširnih meditacija o Brutal Legend nakon odigrane cele kampanje i dileme da li da se uopšte smaram sa multiplejerom. Tu je i mišljenje o najnovijoj Kingdom Hearts igri.

Brutal Legend je posle svega prilično razočarenje. Koncepcijski, smeo korak napred za Double Fine, ali izvođački daleko od dovoljno dobrog... Vi sa PC-jevima ne gubite baš mnogo...

cutter

• 4
  • 3
« Reply #348 on: 23-10-2009, 08:56:46 »
Samo je duša od metala mogla ovo da isprati do kraja.  :) Šejfer opet pokazuje da ume da zglajzne kada drži sve konce u svojim rukama – Full Throttle je onomad napao umereno nezabavnim kvazi-borbenim sekvencama, a doima se da se ovde baš raspojasao. Zvuči kao papazjanija koja ni u jednom elementu ne ume da pogodi žicu kojom bi se podigla iznad ejpovanja manje razvodnjenih igara, referentnih u svojim žanrovima, tako da je lepo što ju je prizivanje prirodnosti pc rts-a ujelo za dupe, kad već neće kritika. Inače, mislim da najlakši showdown u ovom veku ipak poseduje Mirror’s Edge gde veština potrebna da bi se otpremio glavni negativac odgovara zahtevnosti s početka tutoriala. Može se pravdati kao završna sekvenca poslednje faze proboja kroz minione, koja je opet pucačka te ne predstavlja srž pretrčavanja grada, ali ipak... Eto, zanimljivije mi je da pričam o tome nego o Brutal Legendu koji zvuči kao definicija inferiornog. Ako ništa, svi ti utisci čine da Džek Blek bude element koji igri najbolje paše.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #349 on: 23-10-2009, 10:08:34 »
Da... Mada ja stvarno pozdravljam ambicioznost i želju da se napravi igra koja će biti ovakav koloplet žanrova i koja, priznajmo joj i to, ni jednog trenutka ne postane neigriva. Dakle, ništa od mehanike u njoj nije nefunkcionalno, samo je banalno i nezabavno, avaj.

Doduše, sad sam se setio da sam se na par mesta zaglavio između poligona pozadine a pošto nema skoka nisam mogao da se izvučem, te sam restartovao poslednji čekpoint. što je detalj koji valja pomenuti...

Igrao sam sinoć malo multiplejer ali imao sam prilično nametljiv lag i partiju nisam odigrao do kraja. Ne znam da li je veza konačno prsla ili je klinac protiv koga sam igrao pobegao jer sam ga odirao, no zabrinjava me mogućnost da je lag tu zbog lošeg netkoda a ne zbog moje (inače solidne) veze koja uobičajeno bez problema tera brze igre poput Street Fighter IV ili Soul Calibur IV ili BlazBlue ili Left 4 Dead. Jeste da Brutal Legend ima nešto veći broj jedinica na ekranu i nešto veća borilišta ali ne bi smeo baš ovoliko da leguje.