Author Topic: Mirabilisa  (Read 7890 times)

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

kresha

• 4
  • 3
  • Who ya gonna call?
Mirabilisa
« on: 17-01-2010, 22:15:01 »
Od sutra ce se na kioscima naci prvi broj Kapetana Mikija, u izdanju nove izdavacke kuce "Mirabilisa".
Cena ce biti (valjda) 220 dinara.
Takodje, u 18h u Velikoj sali SKC-a ce autor mnogih stripova i naslovnih strana u Italiji, Korado Mastantuono potpisivati stripove, a bice odrzana i prezentacija nove izdavacke kuce. Takodje, svakom gostu ce biti podeljeni besplatni brojevi Kapetana Mikija.
Ova izdavacka kuca je najavila i Nik Rajdera i Juliju (oba od prvog broja), kasnije Natan Nevera i Legs Viver (isto od prvog broja), a od jeseni i Napoleonea, Grejstorm, Brendona i Jana Diksa (isto od prvog broja).

Po meni, ovo je jedan od izdavackih poteza godine, toliko novih i dobrih junaka, po pristupacnim cenama.
Skromnost je grah prema sebi.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
Re: Mirabilisa
« Reply #1 on: 17-01-2010, 22:18:13 »
hahahahaha

KAPETAN MIKI!

hahahahaha

SMUK I SALASO!

hahahahaha

NEVIDLJIVO LICE!

hahahahaha

'BIO JE ĐUBRE, ALI IPAK NIJE ZASLUŽIO OVAKAV KRAJ'

hahahahaha

(u salunu) 'dajte mi čašu mleka'

itd.

kresha

• 4
  • 3
  • Who ya gonna call?
« Reply #2 on: 17-01-2010, 22:29:14 »
Taj isti Kapetan Miki ce se prodati bolje nego milion puta bolji stripovi od njega.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #3 on: 17-01-2010, 22:48:29 »
ja to stalno i govorim:
kreteni, idioti, slepci i budale su beskrajno brojniji, i stvari namenjene njima uvek će imati bolju prođu od dela slojevitih, originalnih, neobičnih, pametnih...

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #4 on: 17-01-2010, 23:38:45 »
opa! konacno da se netko uhvati u kostac sa tvrdokorcima. nick od prvog broja ok. ne bi bio los ni ken parker, iako se to sve da naci i skenirano.

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #5 on: 18-01-2010, 14:42:26 »
svidja mi se prvi broj. dobar izbor prica.

kresha

• 4
  • 3
  • Who ya gonna call?
« Reply #6 on: 18-01-2010, 15:26:51 »

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #7 on: 18-01-2010, 15:33:57 »
a dobro, meni je draze sto je blek izasao prije mikija. no razumijem i komija, obce je poznato koliko je privrzen mikiju.

Alex

• 4
  • 3
« Reply #8 on: 18-01-2010, 16:39:23 »
Znači, reč je o prevari?

Krešo, Krešo...
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #9 on: 18-01-2010, 18:43:26 »
prevara? steta. a ja se ponadao da se pojavio cestit izdavac koji ce na kiosk poslati sve one jadne bonellije sto ih potezu po "knjigama".
a nitko se ne usudi reci "ne radimo to za kiosk da se ne zamjerimo svom dugogodisnjem poznaniku cmarku, jer bi on svojim skupim kenj-om mogao obrisati 'rit", vec se ponavlja stara laz "ne isplati se to na kiosk".

kresha

• 4
  • 3
  • Who ya gonna call?
« Reply #10 on: 18-01-2010, 20:32:42 »
Na stripovidotcom se povela rasprava na 50 strana, 4-5 topika...
Pomislio bi čovek da je istina.
Plus fejsbuk i ine gluposti.

DušMan

• 5
  • 3
  • Urbana gradska faca
« Reply #11 on: 18-01-2010, 21:18:05 »
Dokaz da fejsbuk treba ukinuti.  :)
Elem, prolazio sam pored SKCa večeras, pa sam bacio pogled... 5-6 ljudi željnih novog izdavača nasamareno. Verovatno bi toliko primeraka i prodavao taj fantomski izdavač.  :lol:
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

kresha

• 4
  • 3
  • Who ya gonna call?
« Reply #12 on: 18-01-2010, 21:39:16 »
Na stripovidotcom jedan čovek piše da je neka osoba iz Veselog Četvrtka namerno pustila ovu priču da bi proverila tržište i videla kako ljudi reaguju na konkurenciju. Piše da je to iz pouzdanih izvore iz firme.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

DušMan

• 5
  • 3
  • Urbana gradska faca
« Reply #13 on: 18-01-2010, 22:13:25 »
Zar je potrebno ispitivati tržište za Kapetana Mikija? Pa valjda se zna da cela Srbija samo to čeka da bi ponovo počela da kupuje stripove.

DušMan

• 5
  • 3
  • Urbana gradska faca
« Reply #14 on: 18-01-2010, 22:15:24 »
prevara? steta. a ja se ponadao da se pojavio cestit izdavac koji ce na kiosk poslati sve one jadne bonellije sto ih potezu po "knjigama".
Tja, i Veseli četvrtak izdaje Zagora u knjigama...  :(

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
« Reply #15 on: 18-01-2010, 22:16:13 »
...a zasto kapetan miki nikada ne ubija, nego samo izbija pistolje iz ruku?
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

vilja

• 4
  • 3
« Reply #16 on: 18-01-2010, 22:28:51 »
...a zasto kapetan miki nikada ne ubija, nego samo izbija pistolje iz ruku?

Zato što je gay/wussy? :idea:

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #17 on: 18-01-2010, 23:02:36 »
Tja, i Veseli četvrtak izdaje Zagora u knjigama...  :(

trebalo bi glavnog urednika natjerati da to cita za dobro jutro i laku noc. i dobar dan. bar 3 sata dnevno. u slobodno vrijeme.

DušMan

• 5
  • 3
  • Urbana gradska faca
« Reply #18 on: 18-01-2010, 23:19:22 »
Isuviše često ga čita i ovako i to mu je svakako najgora kazna. Ali tako mu i treba...

Duh_koji_hoda

• 4
  • 3
« Reply #19 on: 19-01-2010, 00:03:46 »
Dokaz da fejsbuk treba ukinuti.  :)
Elem, prolazio sam pored SKCa večeras, pa sam bacio pogled... 5-6 ljudi željnih novog izdavača nasamareno. Verovatno bi toliko primeraka i prodavao taj fantomski izdavač.  :lol:

... au, kako ovo "prolazio" zvuci kul...

Alex

• 4
  • 3
« Reply #20 on: 19-01-2010, 00:07:03 »
Na stripovidotcom se povela rasprava na 50 strana, 4-5 topika...
Pomislio bi čovek da je istina.
Plus fejsbuk i ine gluposti.

Red je da se izviniš Krešo, kad postaviš topik sa lažnim obaveštenjem.

Naivni ljudi se odmah upecaju - čitaj: Ghoul, koji je tome sklon - setimo se oskar - popboks slučaja od pre neki dan.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

DušMan

• 5
  • 3
  • Urbana gradska faca
« Reply #21 on: 19-01-2010, 00:13:54 »
Pa Ghoul se i ovde odmah upecao. Počeo histerično da se smeje od sreće i da citira junake omiljenih stripova iz mladosti...

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #22 on: 19-01-2010, 00:23:26 »
Naivni ljudi se odmah upecaju - čitaj: Ghoul

ne lupetaj, budalo: moja reakcija je bila skroz na podsećanje samog POSTOJANJA 'kapetana mikija', nevezano za bilo kakvu konkretnu (re)inkarnaciju.
to dal je vest istinita ili važna ne menja ama baš ni jotu u mojoj reakciji.

Alex

• 4
  • 3
« Reply #23 on: 19-01-2010, 00:33:15 »
Naivni ljudi se odmah upecaju - čitaj: Ghoul

ne lupetaj, budalo: moja reakcija je bila skroz na podsećanje samog POSTOJANJA 'kapetana mikija', nevezano za bilo kakvu konkretnu (re)inkarnaciju.
to dal je vest istinita ili važna ne menja ama baš ni jotu u mojoj reakciji.

Prihvati malo šale na svoj račun morončino. Kad bi se iskreno, ludački nasmejao, da nema po neka lažna vest, s vremena na vreme, na koju se upecaš kao som na nešto na šta se somovi pecaju?

Nije li to idealna tema za Cult of Sucker blog?

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #24 on: 19-01-2010, 00:39:16 »
shvati, some, da ja ne pratim tržište tvorevina kakve su 'zagor', 'tex', 'komandant mark', 'kapetan miki' i slične, te samo potpuni retard (tu ti upadaš) može da mi spočitava neupućenost u stanje na tom tržištu.
ja se ponosim time što nemam pojma ko te stvari izdaje, ko ih čita, ko o njima i gde i šta diskutuje - znači, to je sasvim deseta dimenzija bivstva od one u kojoj ja obitavam, i svoju distancu od nje ne mogu dovoljno da naglasim.

DušMan

• 5
  • 3
  • Urbana gradska faca
« Reply #25 on: 19-01-2010, 00:46:16 »
Iako ovim sigurno neću pomiriti dve zaraćene strane, želeo bih da najavim da će se u Zagoru od ovog četvrtka (znači, ovaj koji dolazi) pojaviti Ghoul glavom i bradom.

Alex

• 4
  • 3
« Reply #26 on: 19-01-2010, 01:30:02 »
shvati, some, da ja ne pratim tržište tvorevina kakve su 'zagor', 'tex', 'komandant mark', 'kapetan miki' i slične, te samo potpuni retard (tu ti upadaš) može da mi spočitava neupućenost u stanje na tom tržištu.
ja se ponosim time što nemam pojma ko te stvari izdaje, ko ih čita, ko o njima i gde i šta diskutuje - znači, to je sasvim deseta dimenzija bivstva od one u kojoj ja obitavam, i svoju distancu od nje ne mogu dovoljno da naglasim.

Ti pratiš tržište horor filmova, ozloglašenog trećerazrednog filmskog kvazižanra. Prosečna vrednost tih filmova daleko je ispod proseka najniže forme bonelijevih i sličnih im stripova.

Ti si u stvari nekakav "doktor šund-horor" ili tako nešto?

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #27 on: 19-01-2010, 01:37:02 »
tržište horor filmova, ozloglašenog trećerazrednog filmskog kvazižanra

DOBRO, OK, SHVATILI SMO ODAVNO DA SI RETARD, ne znam zašto na to moraš baš u svakom svom postu da nas podsećaš?
jel očekuješ neku medalju, zvečku, neku šarenu lažu za svoj retardirani mozak, ili šta?

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
« Reply #28 on: 19-01-2010, 01:43:59 »
Ajd iskuliraj, šalio se čovek, ne smaraj bez potrebe.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Alex

• 4
  • 3
« Reply #29 on: 19-01-2010, 02:48:18 »
tržište horor filmova, ozloglašenog trećerazrednog filmskog kvazižanra

DOBRO, OK, SHVATILI SMO ODAVNO DA SI RETARD, ne znam zašto na to moraš baš u svakom svom postu da nas podsećaš?
jel očekuješ neku medalju, zvečku, neku šarenu lažu za svoj retardirani mozak, ili šta?

Javno priznanje od tebe da se ne razumeš u film, biće dovoljno.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #30 on: 19-01-2010, 02:52:58 »
pošto si ti sklon raznim autoritetima, trebalo bi da ti je dovoljno to što  dimitrije vojnov (sada) tvrdi da se ne razumem u film.

Alex

• 4
  • 3
« Reply #31 on: 19-01-2010, 02:57:03 »
pošto si ti sklon raznim autoritetima, trebalo bi da ti je dovoljno to što  dimitrije vojnov (sada) tvrdi da se ne razumem u film.

To što on tvrdi sad kad se sporečkao sa tobom, ja tvrdim oduvek!

Pogledaj samo svoje idiotske ocene najboljih filmova tokom godine 3++, 3+, 3,  3-, **(*), ***,  3,5 ....
Kako izgledaju ocene osrednjih filmova??

Da li uopšte znaš šta je odličan film, među najboljima?

Alex

• 4
  • 3
« Reply #32 on: 19-01-2010, 03:05:41 »
Realno

- u stare, klasične filmove se ne razumeš - sve starije od 1970, otpada iz tvog domena
- u SF se ne razumeš
- za akcione filmove si totalni laik
- o animiranim nemaš pojma
- drame i ne gledaš
- komedija? smisao za dobar humor ti je nepoznanica
- superherojske filmove prezireš
- hongkongški akcijaši su za neki drugi svet, nisu tvoja šolja mleka
- istorijske filmove izbegavaš
- čak i prema hororu, tvom omiljenom žanrčetu si neobjektivan tj preblag u proceni, što te i za njega čini sumnjivo relevantnim

Alex

• 4
  • 3
« Reply #33 on: 19-01-2010, 03:08:40 »
zaboravih na western, koji nisi u stanju da pojmiš

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #34 on: 19-01-2010, 08:21:43 »
Realno

- u stare, klasične filmove se ne razumeš - sve starije od 1970, otpada iz tvog domena
- u SF se ne razumeš
- za akcione filmove si totalni laik
- o animiranim nemaš pojma
- drame i ne gledaš
- komedija? smisao za dobar humor ti je nepoznanica
- superherojske filmove prezireš
- hongkongški akcijaši su za neki drugi svet, nisu tvoja šolja mleka
- istorijske filmove izbegavaš
- čak i prema hororu, tvom omiljenom žanrčetu si neobjektivan tj preblag u proceni, što te i za njega čini sumnjivo relevantnim

predrasude, naklapanja, tlapnje, lupetanja, gluposti, zadrtosti i laži nevredne detaljnog razmatranja.

kresha

• 4
  • 3
  • Who ya gonna call?
« Reply #35 on: 19-01-2010, 21:07:17 »
http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=339578&page=2

Dragi citaoci

Imali smo ozbiljnu nameru da krenemo sa stripom Kapetan Miki, ali su nas izvesne poslovne okolnosti omele u tome. Gospodin Srecko Milovanovic, koji je postavljen za portparola firme, je imao zadatak da ljude obavesti o prolongiranju izdavastva, ali je on citavu situaciju okrenuo u svoju korist i krenuo da najavljuje stvari koje je iskljucivo on izmisljao. Da bi pokrio citavu ujdurmu, izmislio je i nekog Zivadina Stevanovica sa kojim je vodio "poslovnu" komunikaciju preko zvanicnog maila firme, sto je tek jutros otkriveno kada je pronadjen jedan neposlati mail sa privremenog accounta a redakciju zapljusnuo talas mailova gnevnih citalaca koji su isli na navodnu konferenciju. Zivadin Stevanovic ne postoji u redakciji Mirabilisa niti osoba sa takvim imenom saradjuje sa redakcijom, niti je bilo ko iz Mirabilisa postavio profil na FB. Uzasnuti smo fikcijom i lazima gospodina Milovanovica, koji je isao toliko daleko u citavoj stvari da je i najavio konferenciju gde ce prisustvovati italijanski crtac, o cemu naravno niko od nas nista nije znao. Prihvatamo krivicu zbog angazovanja tako nesolidne osobe a Kapetan Miki ce se pojaviti na kioscima u narednom periodu, bicete blagovremeno obavesteni o tome.

Hehe, postaje interesantno.

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #36 on: 19-01-2010, 21:22:41 »
jao, pa to je onaj zivadin sto je trazio brata po brazilu. proslavio se u devedesetima sa svojim lazima ("ja sam tvoj brat zivadine" na toraksu i sl.).

goksi

• 4
  • 2
« Reply #37 on: 21-01-2010, 12:52:17 »
offtopic

A evo i Ghoula, imenom i prezimenom, u novim odabranim pričama Zagora  :evil:.

kresha

• 4
  • 3
  • Who ya gonna call?
« Reply #38 on: 21-01-2010, 14:41:06 »
Pojavio se i u Dylan Suprebooku.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #39 on: 21-01-2010, 14:50:55 »
kad ste baš zapeli, ima me i u BZZZZ-u...

kresha

• 4
  • 3
  • Who ya gonna call?
« Reply #40 on: 21-01-2010, 15:10:44 »
To je vec negde napisano na ovom forumu.

goksi

• 4
  • 2
« Reply #41 on: 21-01-2010, 16:52:40 »
To me ne zanima. Ostaće upamćeno Ghoulovo ime u Zagorovim odabranim pričama.  :|