Author Topic: Šta čitamo 2011 ?  (Read 177813 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Perin

• 8
  • 3
  • *
    • Kendo klub Borac
Re: Šta čitamo 2011 ?
« Reply #150 on: 14-03-2011, 21:53:20 »
Kao što rekoh, En Bišop. Dark Jewels je retko feministički postavljen serijal. Da se razumemo, većina spisateljica koje su trenutno aktivne stoje na veoma jakim feminističkim pozicijama, što nikako nije loše.

Potpuno se slažem za Black Jewels. Jeste feministički, ali je i jedna od retkih trilogija koju bih baš baš baš baš voleo videti u srpskom prevodu. Ostale delove, prikvele i sikvele ne računam u BJ; stvarno je to na slabijem nivou...

PTY

• 5
  • 3
« Reply #151 on: 15-03-2011, 18:07:31 »
Pa, da ne volim Habjanovićku, da sam počeo čitati jedan njen roman i nakon 50 strana zamalo umro od ogromne doze feminizma...ako zaključimo da mi stara voli takvu literaturu, onda  je ona prikriveni feminista. Ako idemo dalje, može se zaključiti da sam ja šovinista ili štaveć, ali verujem da nisam :lol:

heh... pa, takav feminizam obavezno mora da sledi i nekakav šovinizam, valjda kao skroz zdrava reakcija...

Mark

• 4
  • 3
  • The proverbial stopped clock.
    • Janko Takac
« Reply #152 on: 15-03-2011, 18:42:56 »
Nije bas knjizevnost, vise kao neka Kisonovska esejistika, ali bas sam danas otvorio knjigu Jozefa Banasa, Idioti v politike (Idioti u politici (u smislu nepoliticni ljudi u politici)). Banas je slovacki ekonomista koji je u jednom momentu svog zivota odlucio da se jedno vreme bavi politikom (to jest da se i u tome oproba, da vidi sta i kako to funkcionise). Za nekoliko godina je dogurao do poslanika u Savetu Evrope i slovackog izaslanika u NATO-u. Posto je video kakvim je ljudima u politici okruzen i kakav covek mora postati da bi nastavio sa bavljenjem politikom, Banas - pun onih Teri Pracetovskih prica tipa "Kada bih vam pricao ionako mi ne biste verovali" - bataljuje "drugi najstariji zanat na svetu" i odlazi da napise "tell all" knjigu o evropskoj politici ...

Fascinantno i urnebesno stivo koje me je uverilo da su ovi nasi ipak tek druga liga. I to druga liga koja se najverovatnije otima oko sice ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #153 on: 16-03-2011, 00:59:28 »
Završio Blood of the Mantis by Adrian Tchaikovsky. Prelazim na Salute the Dark od istog autora.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Mme Chauchat

• 8
  • 3
  • *
« Reply #154 on: 16-03-2011, 18:53:48 »
Pa, da ne volim Habjanovićku, da sam počeo čitati jedan njen roman i nakon 50 strana zamalo umro od ogromne doze feminizma...ako zaključimo da mi stara voli takvu literaturu, onda  je ona prikriveni feminista. Ako idemo dalje, može se zaključiti da sam ja šovinista ili štaveć, ali verujem da nisam :lol:

Pa, ja verujem da nisi šovinista... ali, po cenu da ispadnem dežurni davež, moram da razjasnim svoje stanovište, Ljiljana HĐ nije feministkinja, ona nije ni sklona feminizmu, ona je promoter pravoslavnog patrijarhata par ekselans, to što piše o tužnoj ženskoj sudbi s tim nema veze; nju su svi mogući talasi i varijante feminizma  još od pre MirJam toliko zaobišli da bi na ovaj tvoj iskaz moja drugarica feministkinja, koja s prezirom gleda na moju patrijarhalnu zadrtost, samo briznula u plač, vratila člansku kartu biblioteke ženskih studija i otišla da primi postrig.
Izvinjavam se zbog oftopika, neću više, ali slaba tačka su mi spisateljice koje pišu o žalosnoj ženskoj sudbi koja je, eto, sudba kleta i urezana u kamen, suđeno je da nas muževi biju i da u bolu decu rađamo i šta se tu može, a ljudi misle kako je to feminizam... :cry: :cry: :cry:

scallop

• 5
  • 3
« Reply #155 on: 16-03-2011, 19:13:10 »
To je gore od feminizma. :mrgreen:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mims

• 3
    • Libartes
« Reply #156 on: 16-03-2011, 19:48:32 »
Što ljudi nemaju pojma o feminizmu, i obično greše kada uopšte upotrebe reč feminizam? (slično je i sa komunizmom, al' da sad ne ulazim u to). Neću se ni na ovome zadržavati, proslediću link za ProFeminu gde ćete naći i nekakve manifeste feminističke književnosti, a u aprilskom Libartesu će biti malo reči i o ženama i prozi.

Nisu feministkinje dlakave krave s viškom testosterona, niti patrijarhalne silikonske majke, već žene, normalne i samosvesne. Svaka žena treba da bude feministinja i svaki muškarac treba da bude feminista.

edit: Ipak ne mogu da nađem link, idem da spremam večeru, a koga interesuje neka malo progugla, ima toga na netu.

sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

PTY

• 5
  • 3
« Reply #157 on: 16-03-2011, 20:15:54 »
Nije bas knjizevnost, vise kao neka Kisonovska esejistika, ali bas sam danas otvorio knjigu Jozefa Banasa, Idioti v politike (Idioti u politici (u smislu nepoliticni ljudi u politici)). Banas je slovacki ekonomista...

Pa, s obzirom da si privilegovan štivu koje će retko ko ovde (ikada?) da overi, stvarno ne bi škodilo više detalja, ali dobro sad, nije to obaveza…

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #158 on: 18-03-2011, 15:03:03 »
Završio sam Salute the Dark i sada prelazim na The Scarab Path.
First 666

PTY

• 5
  • 3
« Reply #159 on: 19-03-2011, 11:36:27 »
Aurorarama... pa kako nam već bude...  :roll: :evil:

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #160 on: 19-03-2011, 11:43:41 »
Završio sam The Scarab Path. Malo je lošiji od prethodnih knjiga. A možda sam se i ja malo zasitio Čajkovskog, pošto sam pročitao tri njegova romana zaredom. To jest, četiri računajući i The Scarab Path. Sada prelazim na The Sea Watch - šesti roman u nizu.
First 666

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #161 on: 19-03-2011, 13:42:56 »
Sta bi sa 5?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #162 on: 19-03-2011, 14:02:30 »
The Scarab Path je peti. Prvi roman u serijalu je Empire in Black and Gold. Pročitao sam ga avgusta prošle godine i ostavio je na mene osrednji utisak, tako da nisam hteo da čitam ostale. Međutim, Lu Enders me je nagazio da pročitam ostale, pa sam popustio. I prija mi. Daleko od toga da Čajkovski piše vrhunsku fantastiku, ali zabavan je na neki treši način. Mnogo bolji od, recimo Linča. Linč je umešniji pisac i rečenice su mu lepše - ali je neuporedivo manje zabavan.
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #163 on: 21-03-2011, 15:49:25 »
Završio The Sea Watch.
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #164 on: 24-03-2011, 02:01:28 »
Pošto sam se nafilovao epskom fantastikom, stipankom i mešavinom prvog i drugog, uželeo sam se poštene spejs-opere. Rešio da počnem sa čuvenim Liaden Universom. Prva knjiga je Crystal Soldier - to jest, hronološki prva. Rešio sam da ih čitam po internoj hronologiji, a ne po datumu objavljivanja.
First 666

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #165 on: 25-03-2011, 15:53:27 »
Upravo čitam ,,Bespuće'' Mekdonalda.

Ne mogu reći da sam posebno oduševljen.
Roman mi se čini kao ,,Sto godina samoće'' s tom razlikom što je premešten na Mars.

Pomenuto Markesovo delo nisam naročito ljubio zbog prevelikog broja likova.
U ,,Bespuću'' imamo sličnu situaciju s tim što godine ne prolaze tako brzo.

Ono što me buni je čemu Mars, ako su sve radnje i spletke u romanu mogući i na Zemlji.
Imamo preljube, odricanja roditelja od dece, nedođije i pustinje...
Ne vidim ništa tako specifično za crvenu planetu.

No hajd da čitam dalje. Ni do pola nisam stigao.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #166 on: 25-03-2011, 15:59:57 »
Razlika je i u tome što je Markes primetno bolji stilista od Mekdonalda. Ali, meni Mekdonald i inače ne leži pa sam Bespuće proćitao škrgućući zubima i stenjući od bola...

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #167 on: 25-03-2011, 16:16:47 »
Ista stvar i sa mnom Meho.
Možda ipak da ostavim roman u kome ne uživam.

Za sat, dva idem u Tardis da kupim nešto novo.
(Ko bi od forumaša da mi spremi sačekušu sad ima šansu).

Sve što se dosad dogodilo na Marsu u tom romanu, moglo bi da se desi i na Zemlji: halucinacije, majka izlazi sa voza, udaje se za nekog starog meleza, tri brata vole jednu istu, nesporazum pobeđuje strast...

Očekivao sam nešto upečatljivo za Mars. Posebnu vrstu neke marsovske depresije, mutante... specifičnu klimu koja ostavlja poseban trag na libido.
Ne deluje mi uverljivo da marsovska atmosfera za razliku od Bakstera.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #168 on: 25-03-2011, 16:18:55 »
Da, pa, ja sam to čitao odavno, kad ga je ZŽ objavio u Polarisu, dakle, negde pre 12-13 godina or sumtin. Danas bih bacio knjigu posle 20-30 strana pošto sam mnogo manje strpljiv. Nekrovil sam takođe pročitao pre jedno 6 godina i potom odlučio da se Mekdonald i ja od sada jedno vreme nećemo viđati.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #169 on: 25-03-2011, 23:21:51 »
Meni su Makdonaldove "Čaga" i "Kirjinga" (valjda) prilično prijale - daleko više od "Bespuća", ali stoji da mi je daleko od omiljenog pisca. Valjda se SF zbog zasićenosti smučio mojoj generaciji. Pretpostavljam da će točak da se obrne, pa će za jedno deset godina novim čitaocima fantastike da bude muka od epske.
First 666

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
« Reply #170 on: 26-03-2011, 11:35:13 »
Meni je "Bespuće" super leglo, al' opet, meni se i "Sto godina samoće" dopalo.

A za razliku od "Sto godina samoće", makar se pola likova ne zove Aurelijano Buendija, a druga polovina Hose Kakolionobeše. :lol:
We're all mad here.

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #171 on: 26-03-2011, 12:00:55 »
Juče mi u Tardisu uvališe 3 dela za povoljnih 1000 dinara.
Pazario sam ,,Mačje snove'' Ivane Milaković :-), i čak dve vrste nomadskih Roma. ,,Nomade'' Spomenke Palulu i ,,Letopis svemirskih Cigana - Legija Ida'', mog voljenog nikadkritikovanog duhovnog fadera Radmila Anđelkovića.
 Kao što je red kod trojki da se svima posveti podjednaka pažnja, odlučio sam da sve tri knjige čitam paralelno. Jedan dan po 30 strana jedne, drugi dan 30 strana druge pa kud me mašta ponese.
  Da vidim kako će mi leći zubi govorućih leoparda, veštica Jađupka, kod koje, kad se zaljubi nema leptirića u stomaku već ništa manje do jata 'tica i svemirska armija na membrani galaksije.

Kad smo već kod te svemirske armije očekivao sam nekog Milana i Dragana u svemiru. A umesto njih momak, po imenu Beneton... Ć ć ć ć ć.
  A posle kažu da ih iznenađuje odsustvo mog patritozma.

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
« Reply #172 on: 26-03-2011, 12:40:33 »
Pa, Legija Ida je neka vrsta nastavka Tabora na Kidisu, a u vreme kada su priče iz Tabora prvi put objavljene, takva su se imena davala (sećam se nekog teksta jednog od urednika Sirijusa da bi "Perica u svemiru" ili "Jovan u četvrtoj dimenziji" zvučalo idiotski, što je tačno, samo što bi "Piter u svemiru" i "Džon u četvrtoj dimenziji" zvučalo podjednako imbecilno). Takva su vremena bila, šta ćeš. :lol:
We're all mad here.

HAL

• 4
  • 3
« Reply #173 on: 26-03-2011, 13:11:21 »
Ja Bespuće nisam mogao da završim.

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #174 on: 26-03-2011, 13:18:28 »
Ja sam Mekdonalda počeo po preporuci, domaći fantastičarski krugovi ga dosta cene, ali niti mi je leglo Bespuće, niti Brazil, i batalio sam ga.
 Ostrvo prokletih- simpatičan roman, zabavan, brzo sam ga pročitao.
Kičma noći- autor ima potencijala, ali me na momente smorio. Previše razvučeno, razvodnjeno, preglomazno. Petljanje s politikom i društvenom stvarnošću na jedan način koji mene zaista ne impresionira. Taj roman je morao biti mnogo kraći i dinamičniji.
Razočarao me i King. Pročitao Revolveraša, onda uzeo iz biblioteke Tri tarot karte i jedva dogurao do kraja. Čovek sedi na plaži i ćap!-izroni čudovište i odgrize mu malo prstiju. Nisu mi lepe rečenice, ne klizi tekst, a sigurno nije do prevoda, verujem u Skrobonju. Mislim da ću bataliti čitanje Mračne kule.
Trenutno čitam Sabrijel od Garta Niksa, a na polici mi leži Wilijamsova knjižurina Kamen poslednjeg pozdrava, nikako da je počnem...
Tajno pišem zbirke po kućama...

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #175 on: 26-03-2011, 13:21:34 »
Niks je sjajan pisac. A Vilijamsa smatram jednim od najdosadnijih fantastičara u istoriji.

Inače, ne prija mi Crystal Soldier. Moraću da potražim neki drugi SF.
First 666

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #176 on: 26-03-2011, 13:24:02 »
Pa, Legija Ida je neka vrsta nastavka Tabora na Kidisu, a u vreme kada su priče iz Tabora prvi put objavljene, takva su se imena davala (sećam se nekog teksta jednog od urednika Sirijusa da bi "Perica u svemiru" ili "Jovan u četvrtoj dimenziji" zvučalo idiotski, što je tačno, samo što bi "Piter u svemiru" i "Džon u četvrtoj dimenziji" zvučalo podjednako imbecilno). Takva su vremena bila, šta ćeš. :lol:

Isti je slučaj sa Italijanima - autorima Dajlana Doga i Alana Forda.
Kad su ih pitali zašto glavni junaci nisu kao i autori Italijani. Zašto se sve ne dešava u Rimu, odgovorili su da to niko u svetu ne bi shvatao za ozbiljno i da bi se svi podsmevali ,,špageti detektivu''.

Reč je o klasičnom prokomercijalnom antipatriotskom anglocentrizmu.

Ako se autor oseća kao anglocentrični globalista ok, ali ako sebe smatra patriotom, a da u svemirskoj viziji budućnosti nema baš nikog sa imenom Kapetan Dragan, trebalo bi bar da da kritički osvrt na tu surovu futurističku asimilaciju svih naroda u anglaše.  
   Da se napomene da je neki gospodin Marton slušao hrabe priče svog dede o dalekom pretku Martiću iz Banjaluke. Bilo je to u vremenu kada su još živeli lokalni jezici, kada su ljudi nosili zamrla neobična imena...
   Ili nešto tako ili da se ne bude patriota uopšte.

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #177 on: 27-03-2011, 22:17:35 »
Da li su u e-izdanje Zoo grada ubacene 3 Moxyland price?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #178 on: 27-03-2011, 22:20:42 »
Da li su u e-izdanje Zoo grada ubacene 3 Moxyland price?

U ovo koje ja imam, za kindl, nisu.
First 666

analogdigit

• 4
  • 2
« Reply #179 on: 30-03-2011, 02:05:30 »
Evo nešto, možda korisno, a svakako zanimljivo.

Sa sajta: "Enter a book you like and the site will analyse our database of real readers' favorite
books (more than 75,000 different titles so far, and more than a million reader
recommendations) to provide book recommendations and suggestions for what to read next.
(You can register for free on the results page and build your own favorites list.)"

Meni je do sada uspelo da na taj način probađem nekoliko naslova koji su mi se svideli.

http://www.whatshouldireadnext.com/

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
« Reply #180 on: 30-03-2011, 10:36:12 »
Nešto slično možeš na Amazonu. Odeš na stranicu knjige koja ti se baš dopala, i tu ti piše šta su još pazarili ljudi koji su pazarili tu knjigu.
We're all mad here.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #181 on: 30-03-2011, 11:52:42 »
Završio sam River Marked i nisam nešto oduševljen. Mislim da sam se zasitio urbane fantastike. U vreme kada sam mahnito čekao novi roman Lorel Hamilton, to što je ona pisala bilo je potpuno novo i radila je to na originalan način. Njena predstava vampira i vukodlaka, pa i ostalih "dlakova" bila je izvanredno zanimljiva i nesvakidašnja. Ovi što danas pišu trude se, jadnici, da počnu od neke originalne premise - ali veoma brzo zastrane u kliše.

Pizdim zato što je S.M. Peters nestao sa kugle zemaljske, pa nikako da se pojavi nastavak njegovog Ghost Ocean-a, dok tunjava štancuje nove knjige Gail Carriger, a ne bih da čitam prvi deo trilogije koja se nikada neće završiti. Istovremeno, Chris Wooding kilavi sa The Iron Jackal, tako da do avgusta neću imati da čitam dobar stimpank.

Zato sam uzeo da ponovim The Name of the Wind, da bih posle prešao na The Wise Man's Fear.
First 666

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
« Reply #182 on: 30-03-2011, 14:03:17 »
Zlatni grad, Džon Dvanaest Jastrebova.

Negde sam na trećini, i sve nekako ide toliko uobičajeno za tu vrstu priče (manje-više Matriks-priča) da je prilično nezanimljivo.

Ne vidim poentu u tome da neko piše o sticanju slobode od Ogromne mašine (ili čega već što sputava ljudsku slobodu i hoće sve da drži u virtuelnom zatvoru) a da samo delo bude kliše do klišea. Pružiti ljudima slobodu za vizije i kreativnost? Koju kreativnost?

Možda me knjiga prijatno iznenadi do kraja, al' sumnjam.
We're all mad here.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #183 on: 30-03-2011, 14:31:06 »
Teško je izaći iz klišea kad u njemu živiš. :mrgreen:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
« Reply #184 on: 30-03-2011, 14:39:12 »
Teško je izaći iz klišea kad u njemu živiš. :mrgreen:

Jeste.

Ali ako ćeš da mi propovedaš o tome da ljudima treba omogućiti slobodu za vizionarstvo i kreativnost (a ova knjiga upravo to radi, propoveda), pa pokaži bar trunku te kreativnosti, da vidim za šta ja to, kao, treba da se zalažem.
We're all mad here.

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
« Reply #185 on: 01-04-2011, 12:41:02 »
Pročitala Zlatni grad.

Ne postaje ništa bolje.
We're all mad here.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #186 on: 01-04-2011, 13:04:38 »
Evo mog učinka za prvo tromesečje:

januar

Winter's Heart, Robert Jordan
Crossroads of Twilight, Robert Jordan
Back in the USSA, Kim Newman
Final Empire, Brandon Sanderson
The Well of Ascension, Brandon Sanderson
The Hero of Ages, Brandon Sanderson
Whitechapel Gods, S.M. Peters
Corvus, Paul Kearney
March in Country, E. E. Knight
1632, Eric Flint
1633, Eric Flint and David Weber

februar

Zoo City, Lauren Beukes
A Game of Thrones, GRRM
A Clash of Kings, GRRM

mart

A Storm of Swords, GRRM
The Native Star, M. K. Hobson
Dragonfly Falling, Adrian Tchaikovsky
Blood of the Mantis, Adrian Tchaikovsky
Salute the Dark, Adrian Tchaikovsky
The Sea Watch, Adrian Tchaikovsky
River Marked, Patricia Briggs

Novogodišnja odluka bila mi je da čitam bar deset SF&F knjiga mesečno - i u tome nisam uspeo. Nadam se da će se to poboljšati kada za koji mesec kupim tablet.
First 666

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #187 on: 01-04-2011, 17:25:39 »
Evo i mog ucinka. Ja cu da se vadim da sam ceo mart citao stripove, a to je, po nekim poredjenjima  :twisted:, k'o da sam procitao ceo WoT :)

Felix Gilman - The Half-Made World (2010)
Kit Whitfield - In Great Waters (2009)
Daniel Abraham - Leviathan Wept and Other Stories (2010)
James Enge - Blood of Ambrose Ambrose (2009)

James Enge - This Crooked Way (2009)
James Enge - The Wolf Age (2010)
Ted Chiang - Stories Of Your Life And Others (2002)
Iain M. Banks - Surface Detail (2010)
Karen Lord - Redemption in Indigo (2010)
Joe Abercrombie - Best Served Cold (2009)

John Joseph Adams ed - Wastelands: Stories of the Apocalypse (2008)
Lauren Beukes - Zoo City (2010)

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #188 on: 01-04-2011, 18:38:48 »
Kako ti se dopao Endž? Meni na prvo čitanje - nimalo, ali nosim se mišlju da mu dam još jednu priliku?
First 666

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #189 on: 01-04-2011, 18:49:25 »
Poprilicno. Dopada mi se sta je uradio u tim romanima, to se moze citati kao... khmm... "postmoderni fantasy". Svidela mi se i ta razlika od romana do romana, svaki je potpuno drugaciji.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #190 on: 01-04-2011, 19:12:17 »
Ja sam stao na pola prvog, otprilike kada je oslobodio sestru. u prvi mah, nije mi se dopao ni Endž ni Njutn - mada ih svi hvale u vražju mater. Možda sam krenuo da ih čitam u pogrešnom trenutku. Planiram da ih strpam na tablet kada mi stigne, pa da čitam onako usput.
First 666

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #191 on: 01-04-2011, 19:49:58 »
Znaci stao si u trenutku kada se pojavljuje glavni lik  :) Nego, da se ogradim, "postmoderni" je samo prvi roman, drugi je kao potpuno retro sword & sorcery, treci... nema nikakve veze sa prva dva  :lol:

PTY

• 5
  • 3
« Reply #192 on: 01-04-2011, 21:06:22 »
Čoveče…  :shock: pored vas dvojice, skoro pa da nemam šta da prijavim… elem, od novaka imam  Zoo City, Redemption in Indigo, Barking Dogs, Directive 51, Daybreak Zero i 2 komada “načetih” naslova, mada mi od ta dva Aurorarama strašno polako ide. Doduše, bilo je tu i par zbirki kratkih priča i dosta esejistike, tako da sam na fino izbalansiranom dripu, sve i ako je skromno doziran…  :lol:
nego Melkore, kako se tebe dojmio Indigo?

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #193 on: 01-04-2011, 21:47:14 »
Dobro je, ali... ni sam ne znam sta sam ocekivao, ali evo kako hype moze da to pokvari citanje. Dobro je to, samo mislim da je dobar razlog za toliki hype nekoriscenje zapadne romaneskne tradicije a meni to ipak nije toliko awesome. A i kraj mi je slabiji. U stvari, najvise sam uzivao u prvih par poglavlja, kada interpretira legendu.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #194 on: 01-04-2011, 23:06:12 »
Sad moram da čitam Džordana zbog posla, ali baš me kopka ta Karen Lord...
First 666

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #195 on: 01-04-2011, 23:08:21 »
Pazi, to je krako i slatko, mozes ga zavrsiti uz kafe pauzu od Dzordana.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #196 on: 01-04-2011, 23:17:24 »
Ma definitivno mi je već duže vreme na spisku za čitanje. Kolje me što moram da čekam tablet sigurno do juna. Da mi je već stigao, siguran sam da bih više čitao. Na primer, danas sam dva sata bio sa ženom u parku. Ona čitala "Zabavnik" a ja "Svet kompjutera". Poneo sam i jedan roman u pejperbeku (koji sam dobio na poklon, pa ga nisam prodao) - ali sam nakon nekoliko stranica odustao od čitanja. Omatorio sam i sve me više zamara da čitam onaj sićušni font i nabijeni prored.
First 666

PTY

• 5
  • 3
« Reply #197 on: 02-04-2011, 13:31:11 »
Dobro je, ali... ni sam ne znam sta sam ocekivao, ali evo kako hype moze da to pokvari citanje. Dobro je to, samo mislim da je dobar razlog za toliki hype nekoriscenje zapadne romaneskne tradicije a meni to ipak nije toliko awesome. A i kraj mi je slabiji. U stvari, najvise sam uzivao u prvih par poglavlja, kada interpretira legendu.

Pa, meni je hajp opravdala ponajviše snaga izraza, jer ipak je to debi roman. Sve ostalo je dobrodošlo osveženje, koje je hajp uglavnom i najavljivao, tako da…

Ako se ikada baciš na overavanje Nnedi Okorafor, očekuj isti (ili tu negde) rezultat po hajp/isporuka pitanju. 

Perin

• 8
  • 3
  • *
    • Kendo klub Borac
Re: Radionica 4 - april 2011 - PRIČE
« Reply #198 on: 02-04-2011, 21:52:25 »
Jeste da nije fentezi, ali kako sam na terenu već... maltene mesec dana, naveče uglavnom čitam. Nije fentezi, ali pročitao sam dosta: PADAČ, Don Deliloa; KLINCI OD DVA METRA, zbirka priča svetskih majstora kratke forme; CRNA VODA, od Džojs Kerol Outs; PESME 2, Čarls Bukovski; trenutno obnavljam DABLINCE od Džojsa. Volim Džojsa, Bukovskog, Outsovu; sviđa mi se Bucati; otkrovljenje u zbirci priča KLINCI OD DVA METRA su pisci Patrik Marber, Alberto Fuget, David Bezmozgis. Eto. Za Znak Sagite, iz jebene Foče javlja se Vladimir Bjelajac aka Perin. 

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #199 on: 06-04-2011, 02:28:36 »
Konačno sam pročitao The Name of the Wind by Patrick Rothfuss. Sada na nastavak.
First 666