Author Topic: Šta čitamo 2011 ?  (Read 177820 times)

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
Re: Šta čitamo 2011 ?
« Reply #550 on: 31-10-2011, 10:57:14 »
Nice one. Ali videću te kada se navikneš na tablet, ili na e-ink, ako ga ikada kupiš. Ja sada isključivo čitam sa tableta. Recimo, The Steel Remains sam i ja imao u papiru, ali pročitao sam sa kinkdla za android. Jednostavno, slova su veća, prored je veći - sve mi više odgovara nego kada čitam iz PB izdanja. Sa druge strane, HC izdanja su prevelika i sve mi je teže da se rvem sa njima u krevetu pred spavanje,
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #551 on: 31-10-2011, 11:25:37 »
Naravno, cekam samo da me prodje novelty zanos i ocekujem da cu se onda baciti na citanje. Ali stoji tuzna cinjenica da, od kada sam dobio tablet, nisam ni slovca knjige procitao. Ali zato, google reader, pulse, cak i stripovi na poslu :-), ceo dan mi prodje u nekakvom citanju. Bem ti internet! :-)
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #552 on: 31-10-2011, 12:30:07 »
Jeste - ja hvatam sebe kako pročitam nekoliko stranica, pa onda odem na forume, pa pročitam nekoliko stranica, pa puls, pa tako....
First 666

Bab Jaga

• 4
  • 3
« Reply #553 on: 01-11-2011, 20:29:11 »
Čitam novu trilogiju G.L. Oldie-ej, Urbi et Orbi
Ghoul fhtagn!

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #554 on: 04-11-2011, 14:36:47 »
Završio sam Heart of Steel by Meljean Brook, a sada prelazim na Among Thieves: A Tale of the Kin by Douglas Hulick (hvala, Melkore).
First 666

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #555 on: 04-11-2011, 19:42:23 »
Nema na cemu, samo kazi kakvo je. I kako se dodjavola cita ime ove Brukove?  :shock:
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #556 on: 04-11-2011, 19:46:56 »
Judžin Bern i Kim Njumen - Povratak u SSAD

U paralelnom univerzumu istorija je bila drugačija.
Tamo je, posle čikaškog 1.maja i njujorškog 8.marta Amerika ta, koja je postala komunistička imperija.
Nasuprot njoj, Rusija je ostala carevina.

Videćemo da li će se u njihovim 90-tim SAD spasti raspada.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #557 on: 04-11-2011, 19:55:57 »
Nema na cemu, samo kazi kakvo je. I kako se dodjavola cita ime ove Brukove?  :shock:

Sad sam počeo da čitam, ali nešto nemam apetita. Za večeru smo spremali dinstanu piletinu sa integralnim pirinčem i oboje smo samo promrljavili po tanjiru. Meso nisam ni jeo (što se meni ne dešava), tako da se bojim da nisam zaglavio sa nekim virusom. A onu cicu čitam kao "Meldžin", ali nemam pojma da li je to ispravno ili ne. Inače, ovaj roman mi se dopao znatno manje od Iron Duke, njenog prethodnog stimpank romana, ali to može biti stoga što se Iron Duke dobrim delom odigravao u Londonu, dok je u ovom scenografija nešto vedrija.
First 666

Gaff

• 4
  • 3
« Reply #558 on: 04-11-2011, 19:58:14 »

Meljean Brook talks Romance and The Iron Duke

(odmah na početku)
Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #559 on: 06-11-2011, 13:31:51 »
Fionavarska tapiserija, Gaj Gavrijel Kej.
Završio prvu knjigu- Stablo ljeta. Dosta vuče na Tolkina, Zelaznija. Ovde imamo klasični mač magija ugođaj, vilenjake, patuljke, ljude, borbe za presto, spletke i izdaje, Mračnog Gospodara. Prilično drugačije od njegovih kasnijih dela. No, ako izuzmemo malo lošiji i zbrzaniji uvod, što više odmiče, sve je bolje i bolje. GGK je jednostavno odličan pisac, i polako mi postaje treći najomiljeniji pisac u ovom žanru, pored Martina i Eriksona. Njegove rečenice su prellepe, imaju neku poetičnu osećajnost, likovi nisu plastični i klišeizirani, već živi, sazdani od emocija, osećaja, motiva, svog doživljaja sveta. U prvoj knjizi potkrala se greška, dvaput se ponavljaju strane od 209-220, a fale strane od 192-209. Eto, i tako nešto se dogodi i Algoritmu, znači nisu naši izdavači jedini koji to sebi dozvole. Kada na Balkanu kupuješ knjigu, izgleda moraš prekontrolisati od prve do poslednje strane ( od Alnarijeve Patriše Brigs i Laguninog Poslednjeg carstva su mi ispale, odvojile se dve stranice, a vrlo sam pažljiv u rukovanju s knjigama ). Srećom, u ostala dva nastavka Tapiserije, sve je u redu sa brojem strana. Koliko vidim, za drugu knjigu Lutajući plam, dobio je i neku nagradu.

Elem, nisam imao nekih većih problema sa hrvatskim prevodom, ijekavica mi je ok, većinu reči znam, ali me ipak ponekad iznenade. Šta je ,,domjenak'' ako bi neko bio ljubazan odgovoriti ?

Šteta stvarno što kod nas nema većeg interesovanja za ovog pisca. Nalazio sam i van Sajma njegove knjige na sniženju u Laguni, bukvalno budzašto. Nekako se nije primio kod većeg dela naše publike.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #560 on: 06-11-2011, 13:51:33 »
To su mu ipak prve knjige, i to posto je radio na Silmarilionu sa Kristoferom Tolkinom. Mene je tu i prvi put odusevio, pogotovo sto sam u uvodu bio smoren misleci omg, kakav je ovo klise do klisea, ali je uspeo da takvo cudo napravi od toga da je za neverovati. Pretpostavljam da ljudi ne vole tu njegovu emotivnost, tu dozu patosa koju ima u svakoj knjizi. Mislim da skoro (Tigana) nema njegovog romana uz koji nisam, u nekom trenutku, i suzu pustio. Takodje, jedan je od pisaca od kojih sam sve romane nabavio i, uprkos prelasku na e-books, od kojih imam nameru da i dalje kupujem knjige.

8-)

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #561 on: 06-11-2011, 14:23:34 »
Čisto da napomenem da Keja ne volim kada piše pseudoistorijsku fantastiku - ali zato mi se The Fionavar Tapestry prilično dopala.
First 666

Perin

• 8
  • 3
  • *
    • Kendo klub Borac
« Reply #562 on: 07-11-2011, 21:54:58 »
Pročitao NOĆ DEMONA. Utisci i nisu baš neki:

http://klub-knjige.blogspot.com/2011/11/piter-v-bret-noc-demona.html

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #563 on: 08-11-2011, 12:59:05 »
Pročitao sam Among Thieves by Douglas Hulick. Lako je moguće da je ovo najbolji debitantski roman ove godine. Zanatski besprekorno napisan, stilski definisan i pitak, Hjuliku polazi za rukom ono što nije pošlo Linču - da napiše urbani sword and sorcery, čija se radnja odigrava u četiri ulice, a da to ne bude nategnuto ili dosadno. Priča je sjano vođena i čita se kao pravi krimić sa elementima fantastike. Veoma soldina 8/10. Još jedared, fala Melkore. Ovo mi je potpuno promaklo. To jest, mislio sam da je reč o još jednom generičkom smeću.
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #564 on: 09-11-2011, 01:20:01 »
Alloy of Law by Brandon Sanderson.
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #565 on: 11-11-2011, 13:46:03 »
Moram reći da je Alloy of Law veoma zabavan roman. Sanderson je uobičajeno trapav i likovi su mu uobičajeno dvodimenzionalni, ali nadgradnja sveta predstavljenog u prve tri knjige urađena je sjajno i primetna je opuštenost u pisanju, za razliku od svojevrsnog grča koji se oseća u svim njegovim prethodnim romanima. Alloy of Law može da se čita potpuno odvojeno od glavne trilogije, tako da je veoma dobar roman za upoznavanje sa Sandersonom. 8/10
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #566 on: 13-11-2011, 22:06:39 »
Prihvatio sam se romana

Monstrocity by Jeffrey Thomas

Lovecraft fans skeptical of contemporary Cthulhu Mythos fiction will find much to appreciate in Thomas's intriguing brew of eldritch lore, cyberpunk and noir. As in the stories in the author's acclaimed collection Punktown (2000), humans living in a huge sprawling colony city on a distant planet share the urban landscape with a culturally diverse set of alien races: Punktown makes L.A. look like Mayberry. As a joke, Christopher Ruby helps his girlfriend conduct a ritual from Abdul Alhazred's dreaded tome the Necronomicon, but its apparent failure later proves to have been a tragic success. Christopher discovers that many of the alien races in Punktown have their own versions of Alhazred's mythology, one of which tells of a sleeping god who can take the form of a great temple in order to lure sacrifices inside. He realizes that Punktown is in fact a living, organic being, an avatar of this dark god who feeds on our fear and pain. Thomas wisely leaves the question open as to whether his narrator is sane or a serial killer with a particularly morbid fantasy life. The mythos here serves as a metaphor to explore human suffering, to ask if it's the result of outside manipulation or of our own nature. Thomas expands on Lovecraft's themes in new and exciting ways while retaining his own distinct authorial identity.
First 666

Perin

• 8
  • 3
  • *
    • Kendo klub Borac
« Reply #567 on: 13-11-2011, 22:20:01 »
A ja završio WATCHER OF THE DEAD, od Džulije Džouns. Onako, nije na nivou prethodnih delova.

PTY

• 5
  • 3
« Reply #568 on: 14-11-2011, 19:05:13 »
Reamde. Ne znam šta mi bi, ta mrcina ima više slovnih znakova negoli većina trilogija sa kojima sam uspela da izađem na kraj.  :shock:

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #569 on: 14-11-2011, 19:07:57 »
Javi kakav je. Meni se nije počinjalo kad sam video kolika je knjiga. Trenutno sam više raspoložen za manje obimna pisanija.
First 666

PTY

• 5
  • 3
« Reply #570 on: 14-11-2011, 19:23:04 »
Stil je odličan a tempo još bolji. Spucam oko stotinjak e-strana dnevno ali mrcina ima skoro 2 i po kila.  xrotaeye

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #571 on: 21-11-2011, 09:35:00 »
Prvi zakon magije ( Drugi deo )- Teri Gudkajnd
Gudkajnd akcenat stavlja na radnju, dinamiku, stalno se nešto dešava, ne gubi vreme na bespotrebne opise i smarajuća filozofiranja. Tako da knjiga drži pažnju sve vreme. Interesantan je koncept u knjizi gde ljubav i sažaljenje pobeđuju bol i okrutnost. Poprilično detaljno je opisao, na dosta strana, SM odnos Dene i Ričarda. I to teži oblik SM, gde ga ona kači na neke lance i grede, kuke, pušta mu krv, i uopšte, urniše ga od batina. Izgleda se piscu ovo svidelo, pa je strane i strane o tome  :). Na kraju malo predvidivo, mučitelj počinje razvijati naklonost i ljubav za mučenog, kao i mučeni za mučitelja. Prilično čudna veza, ali dešava se valjda i to. No sve u svemu, ovo mi je mnogo bolja knjiga od tonu debelih Džordana, Rotfusa i sličnih.
Još traje čitanje Fionavara. Kej je ugradio poznate mitove, uveo je i Artura i Lanselota u knjigu, sve u svemu vrlo dobro.

Суба

• 4
  • 3
  • А на чем Земља стоји, синко?
« Reply #572 on: 21-11-2011, 19:41:21 »
Читам поново Б. Корнвела и трилогију о "светом Гралу". И поред скандалозног превода види се шта је мајстор хтео да каже. Стварно је сјајан. Као ратни извештач Стогодишњег рата. Енглески, наравно.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #573 on: 21-11-2011, 21:56:19 »
Završavam A Rising Thunder (Honor Harrington) by David Weber
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #574 on: 24-11-2011, 16:20:21 »
Pročitao sam Debris by Jo Anderton. Još jedna zanimljiva australijska spisateljica, tipično dobrog jezika i izraza, kao i dobro osmišljenog sveta i elementa fantastičnog (da ne kažem, magije). No, knjiga me nije kupila, premda se veoma dobro kotira. Moja ocena bi bila 7/10 i to samo zbog veoma dobrog stila i jezika.

Sada prelazim na Blood Blade (Skinners, Book 1) by Marcus Pelegrimas. Već nekoliko godina bežim od ovog pisca, pošto sam mislio da je reč o još jednom generičkom baljezganju, ali izgleda da je Pelegrimas ipak dobar pisac. Kupio me je svojim stilom već na prvoj stranici romana. Može biti da je sa njim urbana fantastika dobila novog Džima Bučera.
First 666

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
« Reply #575 on: 24-11-2011, 21:40:58 »
Pročitala Poslednjeg vukodlaka Glena Dankana. Ima tu zanimljivog - glavni lik je taj poslednji vukodlak iz naslova, ima nešto preko 200 godina i svakog meseca, kad se transformiše u zverku, ubije nekog čoveka. Odluka koja se postavi pred svakog ko postane vukodlak jeste hoće li nastaviti sa životom u kome jednom mesečno ubije i pojede nekog nesrećnika (nema vrdanja, ne funkcioniše), il' će se ubije, ovaj lik je očigledno prihvatio da ubija, a pisac ipak uspeva da ga predstavi kao nekog sa kime u nekoj meri saosećamo i gotivimo ga i navijamo za njega. Sa te strane, roman je zanimljiv za praćenje, a meni lično su se dopale i reference na klasike i mejnstrim romane.

Ono što mi je znatno slabije leglo je količina seksa. Okej, vukodlaci imaju veoma jak libido, dato je i objašnjenje zbog čega je to tako, objašnjenje je sasvim prihvatljivo, ali je količina preterana. Otprilike ovako: njegov libido je jak i on često mora da iznajmi prostitutku (ima i objašnjenje zašto je najbolje da bude neka žena koju plaća za to i koja mu nije simpatična). Ok, jasno. Njegov libido je stvarno jak, evo još jedne scene kojom se to ilustruje (a voli i da čačka po čmaru, prikazano u više navrata; nijedna ženska se ne buni). Važi, kapiram. A evo još jedne scene kojom se ilustruje koliko je njegov libido izluđujuće jak. Hrmpf. A za one koji još nisu shvatili, evo prolazi i tip sa tablom na kojoj stoji Njegov libido je izluđujuće jak, on mora... Aman bre, dosta više!

U nekoliko knjiga koje sam pre toga pročitala bilo je primetno odsustvo lekture i prisustvo tipfelera, pa sam se ovde obradovala kao dete što je lektura odrađena i što ima valjda samo jedan tipfeler.

Trenutno čitam Okvir i retrospektivu, sjajni eseji. Bilo bi lepo videti nešto te vrste da napiše neko naš.
We're all mad here.

lilit

• 5
  • 3
« Reply #576 on: 24-11-2011, 21:50:35 »
биографију Стива Џобса.
нисам веровала, ал екстремно добро је написана. и прилично поучна.
That’s how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
« Reply #577 on: 30-11-2011, 12:29:15 »
Hrvatski prevod A Visit from the Goon Squad - Jennifer Egan.
[/size]Roman je dobio Pulicera za 2010. godinu, a prevela ga je nama poznata spisateljica SF-a Mihaela Velina.[/color]
[/size]Hrvatski prevod objavljen je pod naslovom Vrijeme je opak igrač.[/color]
[/size]Dobar roman, mada bi ga Boban sigurno nazvao zbirkom labavo povezanih priča [/color] :evil: .
Otkako je Apdajk umro (a i dvadesetak godina pre toga) nisam se tako zabavljao čitajući ozbiljno
seciranje američkog društva.
Roman ima cikličnu strukturu, prate različite karaktere, koji se pojavljuju i nestaju, svako poglavlje je
ispričano iz drugog ugla, radnja skakuće iz sadašnjosti u prošlosti i budućnost, menjaju se stilovi pripovedanja,
a pred kraj to poprima ponekad i prenaglašen ton (čak i za moj istančani ukus za eksperiment) - pretposlednje
poglavlje je dato kao PowerPoint prezentacija, u poslednjem (koje se dešava dvadesetak godina u budućnosti) imamo
razvijen orvelovski novgovor u skraćenicama proisteklim iz sms-poruka, i sl.
[/size] [/color]
Mica

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
« Reply #578 on: 01-12-2011, 11:42:04 »
Marin Ejmis Nocni voz.
Mica

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #579 on: 08-12-2011, 13:26:56 »
Sinoć pročitao Dead Reckoning (Sookie Stackhouse, Book 11) by Charlaine Harris. Harisova je postala nepodnošljivo dosadna.
First 666

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
« Reply #580 on: 08-12-2011, 14:33:47 »
Nisam sigurna gde ovo da stavim, pa evo ovde rivju knjige koju definitivno neću čitati. Ali je sam rivju  :shock: .

http://dearauthor.com/book-reviews/review-nicholas-by-elizabeth-amber
We're all mad here.

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #581 on: 08-12-2011, 17:31:11 »
Čitam Murakamijevu Okorelu zemlju čuda i Kraj sveta. Dobro je, ne mogu reći da nije, ali sve što sam dosad pročitao od njega je na istu formulu... usamljen, otuđen mladić+neobična i tajanstvena mlada dama, sa nekim otklonom od realnosti i pomešano sa kritikom savremenog kapitalističkog društva. Kao da čitaš jednu te istu, beskrajnu knjigu. Mislim da ću, kad ovu završim, poprilično odmoriti od njega. Nekako mi je poput Pračeta, super je to i sve, ali posle nekog vremena dosadi uvek o jednom te istom...

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
« Reply #582 on: 19-12-2011, 15:05:43 »
Smrt i njeni hirovi, Žoze Saramago.

Iz nekog razloga, u neimenovanoj zemlji (najverovatnije Portugal), od Nove godine niko ne umire. Ima ko se zakratko oduševi time, dok ne shvati koliko to problema stvara - bolnice sve više pretrpane, starački domovi takođe, oni koji su bili na samrti na samrti i ostaju, ne oporavljaju se, recimo, koliko god neko bio unakažen u saobraćajki, ne može da umre, a neće mu ni biti bolje ako su povrede takve da bi od njih trebalo da je mrtav.

Nezgodno.

Većim delom, roman je satira koja prati šta se dešava u takvim okolnostima, kako se ljudi dovijaju (neumiranje važi samo u toj zemlji, pa možete da zamislite šta se sve radi), koje organizacije i pojedinci na vlasti i obični ljudi kako reaguju. Kasnije, u priču kao ličnost ulazi i sama smrt (nikako Smrt, to je žestoko nervira), i tada priča poprima drugačiji tok.

Smrt i njeni hirovi je delom satira, delom se bavi religijom i metafizikom, da bi onda prešla u veoma ličnu, jako lepu, krajnje neobičnu ljubavnu priču.
We're all mad here.

Josephine

• Guest
« Reply #583 on: 19-12-2011, 15:10:13 »
Zanimljivo...

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #584 on: 20-12-2011, 01:07:55 »
Počeo sam Imager: Book One of the Imager Portfolio by L. E. Modesitt Jr.  - ali me upala muči evo već treću nedelju, tako da ne mogu da se koncentrišem na knjigu. Po svoj prilici, ovaj mesec ću završiti sa samo dva pročitana romana i nešto razbacanih pričica. Imager za sada drži moju inače rasejanu pažnju. Modesit mi je hit and miss pisac. Ima romana koje obožavam, a ima i onih koji su mi smrtno dosadni. Sredine nema. Imager u prvih nekoliko poglavlja obećava.
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #585 on: 23-12-2011, 00:26:24 »
Evo spiska pročitanih knjiga za ovu godinu. Izbor najboljih sledi...

januar

Winter's Heart, Robert Jordan
 Crossroads of Twilight, Robert Jordan
 Back in the USSA, Kim Newman
 Final Empire, Brandon Sanderson
 The Well of Ascension, Brandon Sanderson
 The Hero of Ages, Brandon Sanderson
 Whitechapel Gods, S.M. Peters
 Corvus, Paul Kearney
 March in Country, E. E. Knight
 1632, Eric Flint
 1633, Eric Flint and David Weber

februar

Zoo City, Lauren Beukes
 A Game of Thrones, GRRM
 A Clash of Kings, GRRM

mart

A Storm of Swords, GRRM
 The Native Star, M. K. Hobson
 Dragonfly Falling, Adrian Tchaikovsky
 Blood of the Mantis, Adrian Tchaikovsky
 Salute the Dark, Adrian Tchaikovsky
 The Scarab Path, Adrian Tchaikovsky
 The Sea Watch, Adrian Tchaikovsky
 River Marked, Patricia Briggs

april

The Name of the Wind, Patrick Rothfuss
 The Wise Man's Fear, Patrick Rothfuss
 The Horns of Ruin, Tim Akers
 The Dragon's Path,  Daniel Abraham

maj

The Iron Thorn, Caitlin Kittredge
 A Feast for Crows, GRRM
 Suicide Kings, GRRM
 Eon, Alison Goodman
 The Half-Made World, Felix Gilman

jun

Pandemonium, Daryl Gregory
 Devil's Alphabet, Daryl Gregory
 Magic Slays, Ilona Andrews
 Ghosts of Manhattan, George Mann
 1635: The Eastern Front, Eric Flint
 1636: The Saxon Uprising, Eric Flint
 Kings of the North, Elizabeth Moon

jul

Spectyr, Philippa Ballantine
 Kings of the North, Elizabeth Moon
 A Dance with Dragons, GRRM
 Leviathan Wakes, James S. A. Corey
 Sasha, Joel Shepherd
 Ghost Story, Jim Butcher
 Raising Stony Mayhall,  Daryl Gregory

avgust

Rivers of London,  Ben Aaronovitch
 Prince of Thorns, Mark Lawrence
 Under Heaven, Guy Gavriel Kay
 Into the Storm, Taylor Anderson
 The Whitefire Crossing, Courtney Schafer
 Deryni Rising, Katherine Kurtz
 Ostrvo prokletih, Đorđe Bajić
 Maskerade, Terry Pratchett

septembar

The Tears of the Sun,  S. M. Stirling
 Honor's Paradox,  P. C. Hodgell
 How Firm a Foundation,  David Weber
 Dragon Prince,  Melanie Rawn
 The Well of Ascension, Brandon Sanderson
 The Hero of Ages, Brandon Sanderson
 Crossroads of Twilight, Robert Jordan
 The Knife of Dreams, Robert Jordan
 Ice, Iron and Gold, S.M. Stirling
 King's Dragon, Kate Eliott
 Into the Storm, Taylor Anderson

oktobar

Cast in Ruin, Michelle Sagara
 Low Town, Daniel Polansky
 Snuff, Terry Pratchet
 Heirs of the Blade, Adrian Tchaikovsky
 The Steel Remains, Richard K. Morgan
 The Cold Commands, Richard K. Morgan
 The Iron Jackal, Chris Wooding

novembar

Tinker, Wen Spencer
 Wolf Who Rules, Wen Spencer
 Heart of Steel, Meljean Brook
 To Die in Italbar, Roger Zelazny
 Among Thieves, Douglas Hulick
 Alloy of Law, Brandon Sanderson
 Monstrocity, Jeffrey Thomas
 The Fifth Elephant, Terry Pratchett
 A Rising Thunder,  David Weber
 Debris, Jo Anderton

decembar

Dead Reckoning, Charlaine Harris
First 666

Usul

• 4
  • 3
« Reply #586 on: 23-01-2012, 04:50:35 »
Pročitala Poslednjeg vukodlaka Glena Dankana.

Otprilike isto to kaže i Stiven Pol u Gardijanu

The Last Werewolf is like an updated version of Dracula, only for werewolves, and as rewritten by Bret Easton Ellis

http://www.guardian.co.uk/books/2011/may/01/last-werewolf-glen-duncan-review
God created Arrakis to train the faithful.