Author Topic: Šta čitamo 2011 ?  (Read 177835 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

PTY

• 5
  • 3
Re: Šta čitamo 2011 ?
« Reply #100 on: 07-03-2011, 16:38:12 »
Čit’o si to dvaput?  :shock: Alal ti vera!

a ja danas najzad imam par sati samo za uživanciju i otvaram Daybreak Zero.  :!:

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #101 on: 07-03-2011, 17:41:24 »
Mislim da mi je ovo treći put. Prvi put sam pročitao za čini mi se 12 sati čitanja bez prekida. Kada sam završio, bio sam kao na drozama. Drugi put mi je bilo potrebno mislim tri dana - a sada sam je pročitao za šest dana. Omatorilo se. Moram priznati da sam tek u ovoj turi ukapirao neke stvari koje je Martin sakrivao u rečenicama i dijalozima i tek sam sada neke stvari povezao sa događajima o kojima se nagađalo još od prve knjige. Ali neću da spojlerišem ljudima koji još nisu čitali knjigu.

Sada sam se malo vratio stimpanku - čitam The Native Star by M. K. Hobson. Roman je objavljen sredinom prošle godine i primljen je veoma lepo i kod čitalaca i kod kritike. Nisam daleko odmakao, ali za sada na mene ostavlja znatno bolji utisak od Parasol Protectorate, koji mi nije prijao.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
« Reply #102 on: 07-03-2011, 18:04:46 »
Što reče čovek nedavno:

Quote from: dedukcija (Aleksandar Ilic)
Hej Džordže Martine brate shvati me...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #103 on: 08-03-2011, 00:40:33 »
Inače, izgleda da je The Native Star više gaslight nego steampunk.
First 666

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #104 on: 08-03-2011, 17:16:26 »
Završio sam The Native Star by M. K. Hobson. Bolji je od Parasol Protectorate, ali opet nisam oduševljen.
First 666

PTY

• 5
  • 3
« Reply #105 on: 08-03-2011, 19:16:19 »
Hm, izgleda meni da će taj Parasol preći u moj “nije za” folder, sve i bez čitanja…

A Daybreak Zero se pokazao kao odličan triler (bar u prvoj trećini), sa odlično tempiranim akcionim zapletom. Sve i ako središnje knjige trilogija uglavnom “preživaju” zaplet, ova bar to ne izvodi u praznom hodu, tako da… vrlo sam optimistična po pitanju ove trilogije.

Nego, hoće li više neko od vas da overi Auroraramu? Uvod obećava (pa i više od toga), ali još uvek čekam pozitivne opaske iz pouzdanih izvora… ipak je to stimpank, pobogu, pa ne bih da se zaletim na neviđeno…  :cry:

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #106 on: 08-03-2011, 19:19:57 »
Hm, izgleda meni da će taj Parasol preći u moj “nije za” folder, sve i bez čitanja…

A Daybreak Zero se pokazao kao odličan triler (bar u prvoj trećini), sa odlično tempiranim akcionim zapletom. Sve i ako središnje knjige trilogija uglavnom “preživaju” zaplet, ova bar to ne izvodi u praznom hodu, tako da… vrlo sam optimistična po pitanju ove trilogije.

Nego, hoće li više neko od vas da overi Auroraramu? Uvod obećava (pa i više od toga), ali još uvek čekam pozitivne opaske iz pouzdanih izvora… ipak je to stimpank, pobogu, pa ne bih da se zaletim na neviđeno…  :cry:

Mislim da se Zaku Parasol Protectorate dopao.
First 666

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #107 on: 08-03-2011, 19:20:26 »
Mislis teslapop :) ja sigurno necu, posto sve nabavljam u materijalno opipljivom obliku, a cekacu maj za sledece narucivanje knjiga  zbog nekih nepredvidjenih troskova juce :)
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

PTY

• 5
  • 3
« Reply #108 on: 08-03-2011, 19:31:31 »
Kud ti sa tolikim papirom, Melkore??

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #109 on: 08-03-2011, 20:18:59 »
Moram priznati da jeste bilo pomalo problematicno tokom nekoliko selidbi koje sam imao poslednjih godina, ali sad, posto sam se skucio, planiram da puno ulozim u police :) Volim papir pa to ti je, ne samo da citam, ima nesto i u posedovanju; u svakom slucaju poslednjih 4-5 godina nisam procitao (skoro) nista sto nije u papirnom obliku i u mom vlasnistvu.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #110 on: 08-03-2011, 21:36:51 »
Hartija jede užasno mnogo mesta. :) Meni je, recimo, devedeset odsto knjiga još u roditeljskom stanu i tamo doslovce ne može da se prođe od moje i Kevine biblioteke. Jedino u kupatilu nemamo knjige (mada ima časopisa i novina). To mnogo otežava život. Recimo, prošle godine smo renovirali hodnik, ali nije bilo moguće da se renovira ostatak stana, pošto je logistika premeštanja toliko hartije po tada lošem vremenu bila neizvodljiva. A još sam u protekle dve godine što prodao što poklonio negde oko 1000 primeraka knjiga, najviše u mekom ali i u tvrdom povezu. To je jedan od razloga zašto sam veliki pobornik elektronskog izdavaštva. Jednostavno, dopaada mi se zamisao da u svakom trenutku moja kompletna biblioteka bude sa mnom. Naravno, to je neizvodljjivo i kada je reč o elektronskim knjigama - za sada - ali već ima tableta sa SSDovima od 250 Gb, a sa androidom je došla i podrška za komunikaciju između tableta i prenosnog HDDa, što je jako lepo.

Tu dolazimo do Melkorove priče o posedovanju. Pošto sam se užasno razočarao u kvalitet izrade PB knjiga, više ih ne kupujem. Zadržao sam neke koje sam dobio na poklon od voljenih osoba, ili koje su mi drage iz drugih razloga, a ostatak sam rasprodao i ispoklanjao, pa skinuo s neta u digitalnom obliku. To mi je olakšalo budžet da mogu da kupujem HC izdanja knjiga koje želim da posedujem u opipljivom obliku.
First 666

PTY

• 5
  • 3
« Reply #111 on: 11-03-2011, 09:05:56 »
Bogami, ja sam na dobrom putu da ‘artiji mahnem gudbaj; okej sam sa kolekcijom ekstra finih papirnatih knjiga, ali ovo što ja imam u papiru… sačuvaj bože.  :cry: Ajde što mi je sve u poodmaklom stanju poluraspada, zbog selidbi i pozajmljivanja i tako toga, nego skoro pola fonda tih mojih knjiga stvarno nije vredno nikakvog čuvanja, ako ćemo iskreno. Naravno, zbog toga nemaju ni mrve preprodajne vrednosti pa ih sad dampujem striktno u čariti svrhe.  :?:

A obaška što je čitač došao priloded sa izabranim klasicima, i to njih stotinjak; trenutno sam ponosni vlasnik i “Rat & mir” mamuta, recimo, i to samo “između ostalog”…   8-) ova moja elektronska bibilioteka ima da me garant poštedi svih onih poluzlobnih komentara, koje su kod gostiju izazivale imbecilno šarene naslovnice moje papirnate biblioteke: “ej, ti stvarno to čitaš…??”  :mrgreen: :lol:

analogdigit

• 4
  • 2
« Reply #112 on: 11-03-2011, 11:17:32 »
@LiBeat

Izvini što ovako upadam, ali zanima me da li imaš nešto od domaćih klasika u elektronskom formatu... Ali ne u PDF formatu nego u recimo: mobi, prc i td... pogodnim formatima za elektronske čitače.

Voleo bih da nabavim Kafkine knjige, ali na našem jeziku. Ne mogu dovoljno da se unesem kad je to na engleskom.

xyxy

PTY

• 5
  • 3
« Reply #113 on: 11-03-2011, 11:43:51 »
Kafka ti nije “domaći klasik”.

analogdigit

• 4
  • 2
« Reply #114 on: 11-03-2011, 11:51:51 »
Kafka ti nije “domaći klasik”.
Znam to, zato sam to odvojio od prethodnog dela, palo mi napamet da možda imaš i neke strane klasike prevedene na srpski. A Kafka mi je omiljeni strani autor....

PTY

• 5
  • 3
« Reply #115 on: 11-03-2011, 11:54:37 »
Na žalost, nemam. Ali možda ti se javi neko ko ima.

analogdigit

• 4
  • 2
« Reply #116 on: 11-03-2011, 11:59:38 »
Hvala u svakom slučaju! Izvini još jedno na ovakvom upadu...

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #117 on: 11-03-2011, 13:41:21 »
8-) ova moja elektronska bibilioteka ima da me garant poštedi svih onih poluzlobnih komentara, koje su kod gostiju izazivale imbecilno šarene naslovnice moje papirnate biblioteke: “ej, ti stvarno to čitaš…??”  :mrgreen: :lol:

Da, takvih komentara nikad dosta, zar ne? Ti se, bar, ne suocavas, sa opaskama tipa: ti si sve to procitao/ti ce sve to da procitas?  :x Ne, volim da bacam pare da bi ljudi zacudjeno coktali kada mi dodju u goste. Sto se tice sarenisa, od uzdizanja novih izdavackih kuca, sve je toliko sareno(od laguninog standa na sajmu moze ozbiljno da te zaboli glava) da retko ko pravi razliku i moze da prepozna sta je to tacno na mojim policama. Uglavnom je cudno sto uopste citam i sto je skoro sve sto se trenutno vidi na policama (1/5 kolekcije) na engleskom.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #118 on: 11-03-2011, 14:45:13 »
8-) ova moja elektronska bibilioteka ima da me garant poštedi svih onih poluzlobnih komentara, koje su kod gostiju izazivale imbecilno šarene naslovnice moje papirnate biblioteke: “ej, ti stvarno to čitaš…??”  :mrgreen: :lol:

Da, takvih komentara nikad dosta, zar ne? Ti se, bar, ne suocavas, sa opaskama tipa: ti si sve to procitao/ti ce sve to da procitas?  :x Ne, volim da bacam pare da bi ljudi zacudjeno coktali kada mi dodju u goste. Sto se tice sarenisa, od uzdizanja novih izdavackih kuca, sve je toliko sareno(od laguninog standa na sajmu moze ozbiljno da te zaboli glava) da retko ko pravi razliku i moze da prepozna sta je to tacno na mojim policama. Uglavnom je cudno sto uopste citam i sto je skoro sve sto se trenutno vidi na policama (1/5 kolekcije) na engleskom.

Potpisujem sve do jednu reč.
First 666

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #119 on: 11-03-2011, 14:54:20 »
Ja se srećom izgleda družim samo sa gikovima tako da ko god uđe kod mene i vidi kubike knjiga i stripova uglavnom pozeleni od ljubomore. Izgleda da sam sahranio svu ozbiljniju rodbinu i prijatelje.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #120 on: 11-03-2011, 15:11:44 »
Izgleda da sam sahranio svu ozbiljniju rodbinu i prijatelje.

A šta si im stavljao u kafu, da kupim i ja?
First 666

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #121 on: 11-03-2011, 15:12:20 »
Ubila ih je moja zloba.

PTY

• 5
  • 3
« Reply #122 on: 11-03-2011, 16:22:13 »
Samo se vi zezajte, ali meni takva sahranjivanja baš slabo idu od ruke, a žanrovskih gikova nemam ni za lek, sem u virtuelnom prisustvu…  :(

Inače, ispada da me najviše koštalo pozajmljivanje horor knjiga, go figure, jer sam tako uspela da postignem da me upravo jedan Kingoljubac sa posla i dan-danas podozrivo gleda zbog Exquisite Corpse.  xrotaeye Zato danas, kad me neko slučajno upita da mu pozajmim iole kontroverznu knjigu, bez blama odvrtm neku prirekorded izliku i otpravim sirotana na put praznih šaka; ne isplati prosvetljivanje plebejaca, toliko bar danas sigurno znam.  xnerd A keva mi još odavno sklonila onaj najpalpičniji deo biblioteke u brava & ključ  kredence u ostavi, valjda da je gosti ne frustriraju bilo kakvim opaskama. Kad god dotaknemo tu bolnu tačku, ona samo kaže “pa valjda ćeš jednom i ti da odrasteš…” i ostavi temu bukvalno tako trotačkovanu.  :cry: :(  Morala sam da je ubedim kako su to sve redom kolektorz ajtemi - daleko je od istine, zaista, ali bar više ne cvikam da će ih sruči u kantu za đubre dok sam na drugom kraju planete.  :lol:

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
« Reply #123 on: 11-03-2011, 16:37:01 »
I meni je gomila knjiga kod majke, ali ona ih drži otvoreno, i polako iščitava. One koji imaju "au, zar to čitaš" primedbe smatra idiotima. I nikako ne kapira zbog čega neko ko čita Dena Brauna smatra nju neozbiljnom jer čita Harija Potera. :lol:
We're all mad here.

PTY

• 5
  • 3
« Reply #124 on: 11-03-2011, 16:52:32 »
Hm, imam osećaj da tvoja majka iščitava neke relativno benigne žanrovske naslove; daj joj gorepominjano delce mamzel Brajtovice, pa onda da vidiš…  :cry:

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #125 on: 11-03-2011, 17:29:05 »
Meni je gotovo sva beletristika na srpskom takođe kod majke. Doduše, ona je fan pretežno epske i urbane fantastike, pa kojekakvi Kingovi, Herberti i Simonsi džabe stoje kod nje, ali šta ću kada u svom stanu (koji iznajmljujem) jedva da imam mesta za deseti deo svoje biblioteke.
First 666

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
« Reply #126 on: 11-03-2011, 17:31:10 »
Mene bi u mom sobičku već 7,5 rihtera sahranilo...
Mica

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
« Reply #127 on: 11-03-2011, 17:31:26 »
@LiBeat:
 xrofl

Nema šanse da ona to ikad pročita. Ona za neke moje priče kaže: "kuku, šta sam ja rodila!" :lol:

Čita knjige za decu, Martina, Pola, Asimova... I smatraju je neozbiljnom zbog toga (jednom prilikom sam njenoj prijateljici rekla da sam se namučila dok sam majci objasnila eksponencijelne brojeve, a prijateljici nije bilo jasno zbog čega bi se uopšte interesovala za nešto takvo, šta će joj to).

Tako da, nije ista stvar kao sa kontroverznim knjigama, zajedničko je samo podozrivo gledanje zbog čitanja neodgovarajućih stvari (nekad i zbog čitanja uopšte).
We're all mad here.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #128 on: 12-03-2011, 23:47:26 »
Drugi roman Ejdrijana Čajkovskog, "Pad vilin-konjica" iliti Dragonfly Falling bolje je napisan od prethodnog - što je za pohvalu, mada nije bilo teško za izvođenje - ali i dalje odiše jednostavnim šarmom osamdesetih. Pravo grešno zadovoljstvo.
First 666

Perin

• 8
  • 3
  • *
    • Kendo klub Borac
« Reply #129 on: 13-03-2011, 00:05:41 »
Zato danas, kad me neko slučajno upita da mu pozajmim iole kontroverznu knjigu, bez blama odvrtm neku prirekorded izliku i otpravim sirotana na put praznih šaka; ne isplati prosvetljivanje plebejaca, toliko bar danas sigurno znam.  xnerd A keva mi još odavno sklonila onaj najpalpičniji deo biblioteke u brava & ključ  kredence u ostavi, valjda da je gosti ne frustriraju bilo kakvim opaskama. Kad god dotaknemo tu bolnu tačku, ona samo kaže “pa valjda ćeš jednom i ti da odrasteš…” i ostavi temu bukvalno tako trotačkovanu.  :cry: :(  Morala sam da je ubedim kako su to sve redom kolektorz ajtemi - daleko je od istine, zaista, ali bar više ne cvikam da će ih sruči u kantu za đubre dok sam na drugom kraju planete.  :lol:

Ja sam već odavno prestao posuđivati knjige. Pre nekog vremena mi došla kuma u goste:

"Jao Vlado, pa ti imaš knjiga!"

"Imam, što?"

"E, uzeću ti ovo, ovo, ovo i ovo..."

"Nećeš ništa uzeti."

"Šta?"

"Ne posuđujem knjige."

"Ma daj," odvrati, nastavljajući da gomila literaturu.

"Ozbiljno. Knjige ne izlaze iz moje kuće."

Naljutila se baš, ali se u poslednje vreme raskravila; pozdravi me na ulici.

Što se tiče majke, ona voli da čita, ali fantastiku ni pod razno. Komunista u duši, realista, nikako nam se ukusi ne mogu poklopiti. Voli Habjanovićku, što implicira i da je feminista, tako da se deffo razilazimo po pitanju literature.

"Šta će ti knjige! Učlani se u biblioteku! Bolje da pojedeš ćevape ili kupiš sebi hlače nego knjige! Šta?! Opet si sa posla doneo pola plate?! Gde je ostatak?"

"Pa..."

"Ma znam, jebem li ti repu da ti jebem! Opet si kupio knjige! Hajde jednom donesi čitavu platu sa terena, ko Boga te molim!"

Mada joj se svideo "Dopler." To je, mislim, jedina knjiga koju sam joj preporučio i koja je ostavila iole pozitivne utiske :lol:

Što se tiče moje biblioteke, ona broji preko 350 naslova zasada...Nije to nešto u odnosu na ljude sa ovoga foruma, ali je dobro za početak :lol:

Mims

• 3
    • Libartes
« Reply #130 on: 13-03-2011, 00:13:22 »
Ni ja više ne poajmljujem knjige. Ili ako pozajmim - dam rok 20 dana, kao u biblioteci.

Lepa slučajnost je što je moj ćale kao student nakupovao gomilu knjiga, pa se uvek iznenadim kad naiđem na neke retke primerke...

Što se Doplera tiče, njega je čitala moja uža i šira porodica; ali s obirom da mi je baš tu knjigu potpisao Lu, više ne izlazi iz kuće... :)
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Perin

• 8
  • 3
  • *
    • Kendo klub Borac
« Reply #131 on: 13-03-2011, 00:22:42 »
Pa, ja sam se više puta opekao na posuđivanju; recimo, posudio sam prijateljici nov-novcatog Ničea, "Tako je govorio Zaratustra" (tako mi i treba kad filozofiju posuđujem ženama!  :evil: ) i vratila mi je posle desetak dana knjigu u kupusu. Otad knjige ne posuđujem.

Dopler je odličan; imam sve od njega što je izdala Geopoetika, nedostaju mi "Volvo kamioni" ali to je rasprodan tiraž..  :cry:

"Mirni dani u Miksing Partu" su mu isto sjajni, oličenje savremenog braka. Kad sam pročitao tu knjigu, o'ladio sam se od ženidbe. :D

"Mulej" mu je najlošija knjiga.

Mims

• 3
    • Libartes
« Reply #132 on: 13-03-2011, 00:28:21 »
Ma ima Volvoa sigurno, samo treba svratiti do kuće a čitanje.

A to sa filozofijom i ženama, mislim stvarno... Bolje da ti nije vratila, pa da se zapitaš zašto! *đavostrirogaidvauba*

Meni se Mirni dani ne dopadaju ič, izgleda mi kao da se nije trudio uopšte, a Mulej je super...
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

analogdigit

• 4
  • 2
« Reply #133 on: 13-03-2011, 00:31:52 »
Ljudi, možda nije ovde mesto. Al imam jedno pitanje.

Jel ima neko da preporuči neki dobar hard SF, ali na našem jeziku. Može domaći ili strani autor, samo da je dobar prevod ako se radi o stranom autoru...

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #134 on: 13-03-2011, 00:38:10 »
Simonsov "Hiperion" u Laguninom izdanju i Herbertova "Dina" u Alnarijevom izdanju, za početak. Pomoglo bi kada bi rekao šta si već čitao.
First 666

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
« Reply #135 on: 13-03-2011, 00:42:29 »
Ako nađeš Gregori Benforda, taj ti piše dobar hard SF.
Mica

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
« Reply #136 on: 13-03-2011, 00:45:10 »
Baš sam htela da predložim Benforda... Recimo, "Srce komete", kolaboracija sa Dejvidom Brinom, Polarisovo izdanje.
We're all mad here.

analogdigit

• 4
  • 2
« Reply #137 on: 13-03-2011, 00:56:02 »
@Nightflier
Jes' i ja postavljam pitanje ko prstom u oko! :lol:
Ne znam sad, ne mogu baš ovako odmah da se setim šta sam sve čitao, sklepaću neku listu pa ću da pošaljem ali treba mi malo vremena. Inače ove knjige koje si naveo pročitao sam, ipak, hvala!

@Mica i Angel
 xjap

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
« Reply #138 on: 13-03-2011, 11:51:52 »
Probaj da nađeš Vremenski pejzaž, koji je objavljen u ediciji Znak sagite.

Uostalom, imaš bibliografiju  :lol:
Mica

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #139 on: 13-03-2011, 12:27:32 »
Zadržaću se na onome što može da se kupi u redovnim knjižarama, mada se više nego pridružujem preporukama za Benfordovo "Srce komete", pošto mi je to jedna od omiljenih knjiga. Elem, hard sf: trilogija "Zlatno doba" Džona Rajta, tvrdo da tvrđe ne može biti. Imaš da kupiš u knjižari Delfi u SKCu po čini mi se pristupačnoj ceni. Ako možeš da se malo strpiš, Laguna uskoro objavljuje Revelation Space iz pera Alastera Rejnoldsa, što je takođe prilično tvrdo. Takođe u Delfima, ali i u Beopolisu imaš sva izdanja Skrobonjine izdavačke kuće Paladin. Preporučujem romane Ijana Makdonalda.
First 666

sivka

• neprilagođena
  • 5
  • 3
  • Sve što je uzaludno, to je i besmisleno.
    • Tardis
« Reply #140 on: 13-03-2011, 12:46:23 »
Nikad neću nadoknaditi propušteno, nikad :(
"Mesec" Herbert. Pročitala u jednom dahu. Nije da ljubim horor, ali ovo je odlično. Atmosfera je bockavo iščekivanje.
"Luna je okrutna ljubavnica" Hajnlajn. Kako je to dobra knjiga. SF, sve ono što volim, i dobar osvrt na ljudske naravi. Sve ima...
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Berserker

• 4
  • 3
« Reply #141 on: 13-03-2011, 18:38:06 »
Jel to originali ili prevodi? Ako su nasa izdanja, mogu li da dobijem informaciju o izdavacima? Zacudo, ni za jednu od ove dve nisam znao da su objavljene kod nas.  :oops:

sivka

• neprilagođena
  • 5
  • 3
  • Sve što je uzaludno, to je i besmisleno.
    • Tardis
« Reply #142 on: 13-03-2011, 18:51:42 »
Prevodi, Zagrebačka naklada. Ima ih u Knjižari Tardis.
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Mme Chauchat

• 8
  • 3
  • *
« Reply #143 on: 13-03-2011, 23:37:46 »
Voli Habjanovićku, što implicira i da je feminista

:x
Perine, Orden Svetog Save se ne dobija za feminističke stavove, veruj mi...

Perin

• 8
  • 3
  • *
    • Kendo klub Borac
« Reply #144 on: 14-03-2011, 09:23:11 »
Znam, znam, ja to samo konstatujem :lol:

PTY

• 5
  • 3
« Reply #145 on: 14-03-2011, 17:19:50 »
Konstatuješ… šta?

Perin

• 8
  • 3
  • *
    • Kendo klub Borac
« Reply #146 on: 14-03-2011, 20:18:56 »
Pa, da ne volim Habjanovićku, da sam počeo čitati jedan njen roman i nakon 50 strana zamalo umro od ogromne doze feminizma...ako zaključimo da mi stara voli takvu literaturu, onda  je ona prikriveni feminista. Ako idemo dalje, može se zaključiti da sam ja šovinista ili štaveć, ali verujem da nisam :lol:

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #147 on: 14-03-2011, 20:26:27 »
Reče čovek kojem je En Bišop među omiljenim piscima.  :lol:

A ja sam pročitao Dragonfly Falling (Shadows of the Apt 2) by Adrian Tchaikovsky - i baš mi je prijala. Sve što sam rekao stoji. Čajkovski je fentezi ekvivalent KFC-a, bad for you, but tasty. Prelazim na narednu.
First 666

Perin

• 8
  • 3
  • *
    • Kendo klub Borac
« Reply #148 on: 14-03-2011, 21:25:01 »
Reče čovek kojem je En Bišop među omiljenim piscima.  :lol:

En Bišop, Dženifer Falon i Dženifer Robertson su izuzeci; uglavnom zbog postavke sveta i na lep način urađene romantike. Nisam ja neromantičan ili šta već, samo...Ne volim kad neko forsira na očigledan način tu priču o feminizmu,pravima žena, potlačenosti... Ja cenim osobu po onome što jeste, bez obzira na pol ili bilo šta :lol:

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #149 on: 14-03-2011, 21:48:46 »
Kao što rekoh, En Bišop. Dark Jewels je retko feministički postavljen serijal. Da se razumemo, većina spisateljica koje su trenutno aktivne stoje na veoma jakim feminističkim pozicijama, što nikako nije loše.
First 666