Author Topic: Specijalni novogodisnji poklon svim ljubiteljima stripa...  (Read 5398 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

• 3
... i posetiocima sajta ZNAK SAGITE.

Kompletan 29-i broj časopica fumetti d'italia u kome su objavili 100 fotografija (ukupno 128 osoba) iz sveta stripa, po nekakvom svom izboru. Ovde imate kompletne skenirane stranice u prilicno visokoj rezoluciji, od naslovne preko dve uvodne do 54-te na kojoj se zavrsava galerija, tako da mislim da ce vam sve ovo izuzetno prijati, cak i ukoliko ne znate italijanski. Primetno je favorizovanje italijanskih autora (poslastica za ljubitelje Bonelijeve kuhinje), ali to je valjda i normalno, samo smo mi Srbi proklet narod da uvek favorizujemo tudje...

Ovde je sve, pa gledajte, skidajte, radite sta ocete:

http://www.paramecijum.com/F/

p.s.
Upload mi nesto veceras ide dosta sporo, tako da je moguce da ce sve slike biti raspolozive tek kasnije nocas ili sutra, ima skoro 10 Mb... znam da sam sve to mogao da spakujem na manji format, ali posto je u pitanju poklon i posto ima verovatno mnogo onih kojima ce prijati upravo ovakva velicina, tako je kako je... takodje, neko ce reci da bi bilo lepo da je objavljen i spisak ili bar malecki preview svake stranice, da ne mora da se otvara sve... jeste, ali, narode, ovo je poklon, dakle, zar zelite da znate unapred sta dobijate?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

taurus-jor

• 5
  • 3
    • FSFF
Specijalni novogodisnji poklon svim ljubiteljima stripa...
« Reply #1 on: 03-01-2003, 01:22:23 »
Poklon je zbilja lep.

Hvalahvalahvala!
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

DušMan

• 5
  • 3
  • Urbana gradska faca
« Reply #2 on: 03-01-2003, 04:11:19 »
Wow!
Super... nemam reci! Poklon je stvarno do jaja!
Jest' da ne parlam italijanski, al' poklonu se ne gleda u zube... il' se to bese konju ne gleda u zube! Hahaha...  :lol:  :lol:  :lol:

Ne, ozbiljno ja ti se Bobane u moje ime zahvaljujem!
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Hanibal

• Guest
« Reply #3 on: 03-01-2003, 10:06:26 »
Nije lose mada bi bilo bolje da si nam preveo tekstove.

Boban

• 3
« Reply #4 on: 03-01-2003, 14:22:49 »
Quote from: "Hanibal"

Tehnicki gledano, u pravu si. Zaista bi bilo bolje da su i tekstovi prevedeni.
No, kako je ceo posao uradila moja devetogodisnja kcerkica kroz akciju ucenja skeniranja, moracete da sacekate da zavrsi kurs italijanskog...

To je stara boljka u ovim krajevima: uvek su napadani oni koji najvise rade zasto ne rade jos vise, a pritom se niko ne osvrce na buljuke bezidejnih, neinventivnih debelokoznih parazita kojima je jedini smisao u zivotu da pronadju nekoga ko ce ih zabavljati.

SANdMAN

• Guest
« Reply #5 on: 03-01-2003, 14:33:39 »
Quote from: "Boban"
Primetno je favorizovanje italijanskih autora (poslastica za ljubitelje Bonelijeve kuhinje), ali to je valjda i normalno, samo smo mi Srbi proklet narod da uvek favorizujemo tudje...

da, zapanjujce cudno favorizovanje italijanskih autora u publikaciji koja se zove "fumetti d'italia"  :evil:

...inache, pohvala i od mene, mnogo korisna stvar!

Boban

• 3
« Reply #6 on: 03-01-2003, 14:39:31 »
Pa jeste, to su autori koji su popularni i objavljivani u Italiji; trecina su rodjeni u Milanu... interesantno je videti sta je italijanski ukus... koliko sam zapazio ima samo jedan ex-Yugosloven i to neki Makedonac... bizarno.

p.s.
Inace, nema potrebe da se smaras skidanjem, snimicu vam to na CD, imam u mnogo vecoj rezoluciji, zajedno sa Watchmanom i jos nekim stvarima...

markos

• 3
« Reply #7 on: 03-01-2003, 16:36:18 »
Quote from: "Hanibal"

Tehnicki gledano, u pravu si. Zaista bi bilo bolje da su i tekstovi prevedeni.
No, kako je ceo posao uradila moja devetogodisnja kcerkica kroz akciju ucenja skeniranja, moracete da sacekate da zavrsi kurs italijanskog...

To je stara boljka u ovim krajevima: uvek su napadani oni koji najvise rade zasto ne rade jos vise, a pritom se niko ne osvrce na buljuke bezidejnih, neinventivnih debelokoznih parazita kojima je jedini smisao u zivotu da pronadju nekoga ko ce ih zabavljati.

Uh, pricaj mi o tome. Svako malo dobijem neki mail tipa "uh, sajt vam nije los ali zasto nemate ovo, ono, kad cete staviti xyz, sto ce vam ovo...".
Najlakse je 'laditi jaja i pljuckati po ljudima koji zaista nesto i rade (na opcu korist). Nego, bi li se ti ljutio kad bi ja ove skenove iskoristio i slozio u neki clanak za www.stripovi.com? Mozda poludim pa ih i prevedem usput:-)

Boban

• 3
« Reply #8 on: 03-01-2003, 17:58:05 »
Ja napisah: "Ovde je sve, pa gledajte, skidajte, radite sta ocete"...

Generalno, znaksagite.com je druga vrsta sajta od stripovi.com, cak ove slike mnogo vise idu u interesnu sferu ljudi koji dolaze na stripove.com, ali bi mozda mogao malo da izreklamiras i ovaj sajt jer verovatno medju ljudima tamo ima i ljubitelja fantastike sa interesovanjima sirim od stripova...

SANdMAN

• Guest
« Reply #9 on: 04-01-2003, 11:21:55 »
Inace, nema potrebe da se smaras skidanjem, snimicu vam to na CD, imam u mnogo vecoj rezoluciji, zajedno sa Watchmanom i jos nekim stvarima...

thx... u principu nije mi toliko presudan kvalitet slicica jer ako ih budem koristio bice to net ali nije zgoreg imati lepse i bolje za licnu upotrebu...

Anonymous

• Guest
« Reply #10 on: 01-02-2003, 09:03:00 »
Sasvim slucajno sam naletio na ovaj sajt..
Zaistamu nebi skodilo malo reklame.. :wink:  :oops:  :oops:
Odlican je u svakom slucaju.. :lol:  :lol:

SANdMAN

• Guest
« Reply #11 on: 01-02-2003, 11:24:37 »
bilo bi dobro da ovaj DARKHOUSE, kad vec dolazi ovde stalno da brani i reklamira svoja izdanja stavi link za ove stripovske diskusije bar jednog od stotine stripova koje tvrdi da izdaje...

hamza

• 2
« Reply #12 on: 03-02-2003, 12:11:54 »
svakako bi trebo.. :cry:  :cry:  :cry:

SANdMAN

• Guest
« Reply #13 on: 04-02-2003, 12:45:22 »
da li bi mogla ova lepljiva da se pretvori u obocan topik sada? malo nervira kao prva tema, a odavno je proslo od nove..

Boban

• 3
« Reply #14 on: 04-02-2003, 18:39:37 »
Jos malo ce da stoji... dok ne "proradi" sajt...
Trenutno smo u intenzivnoj fazi pripreme za reklamiranje i oglasavanje sajta i diskusije, svakodnevno pristizu novi ljudi, pa neka ih doceka nesto zanimljivo.
Po tebi bi verovatno trebalo ovakve stvari da kacim dva puta dnevno, ujutru i uvece, da tebi ne bi postale dosadne.

SANdMAN

• Guest
« Reply #15 on: 05-02-2003, 02:27:44 »

Po tebi bi verovatno trebalo ovakve stvari da kacim dva puta dnevno, ujutru i uvece, da tebi ne bi postale dosadne.

zar sumnjas? :)

Boban

• 3
« Reply #16 on: 30-11-2003, 02:16:08 »
Godina je gotovo prošla i ovo će uskoro biti pobrisano, tako da svi koji bi ponešto od ovoga želeli da imaju, neka poskidaju.

Planiram i novo prijatno iznenađenje za ovu Novu godinu; ima li mozda kakvih želja u tom pravcu?

Boban

• 3
« Reply #17 on: 08-09-2004, 22:32:48 »
Ne znam da li i ovo potpada u najavljeni front zatiranja piraterije, ali u danu kada bude nastupila jesen ove godine, fumetti d'italia ce nestati odavde.
Dakle, zaista poslednja prilika za sve one kojima je ovako nesto zanimljivo.