Strani linkovi

HRVATSKA:

OSTALI:

 • SF SITE
  http://www.sfsite.com/
  Ultimativan SF sajt, zapravo internet magazin koji pored najnovijih informacija nudi ogromnu bazu podataka i linkove do prakticno svih relevantnih SF sajtova na engleskom jeziku. Obnavlja se dvonedeljno.
 • SCI FICTION
  http://www.scifi.com/scifiction/
  Profesionalni prozni odeljak televizijskog kanala Sci Fi koji prireduje cuvena urednica Ellen Datlow. Svake srede postavlja se jedna neobjavljena prica, cija dužina varira od kratke price do novele na granici romana. Nove radove na ovom mestu objavljivali su, izmedu ostalih, Newman, Cadigan, Shepard, Blaylock, Kress, Wolfe, Tuttle. Svake druge srede objavljuju se klasici žanra ili zaboravljeni dragulji pisaca kao što su Kersh, Wyndham, Matheson, Beaumont, Boucher, Sheckley, Zelazny, Fredric Brown, Lafferty. Pristup je slobodan. Pojedini klasici posle odredenog vremena skidaju se zbog autorskih prava.
 • INFINITY PLUS
  http://www.infinityplus.co.uk
  Britanski sajt koji nosi isti podnaslov kao casopis Znak Sagite. Postoji od 1997. Redovno se osvežava pricama, intervjuima, prikazima i vestima. Jedan od urednika je Nick Gevers, recenzent Locus-a za kratke price. Iako preteže na evropsku stranu, raspon zastupljenosti krece se od kvalitetnih britanskih pisaca mlade generacije (Macleod, Stross, Lebbon, McAuley), njihovih americkih ekvivalenata (VanderMeer, Jeffrey Thomas, Chiang), etabliranih imena s obe strane Atlantika (G. Joyce, Macdonald, M. John Harrison, Shepard) i starih vukova (Moorcock, Vance, Stableford).
 • DARKECHO
  http://www.darkecho.com/
  Sajt pod starateljstvom Paule Guran, velikog strucnjaka za horor i urednice specijalizovanog casopisa Horror Garage. Obiluje prikazima novih knjiga, intervjuima, profilima pisaca, esejima. Darkecho je i domacin zvanicnog sajta pisca naucne fantastike i horora po imenu John Shirley.
 • LOCUS magazin
  http://ww.locusmag.com/
  "Casopis za naucnu fantastiku i fentezi" koji je u septembru 2002. sa petstotim brojem proslavio tridesetpetogodišnjicu izlaženja. Za sajt je zadužen Mark R. Kelly, dugogodišnji prikazivac kratke proze. Donosi pregled aktuelnog štampanog broja, ali nudi i svoj originalan sadržaj, najcešce u vidu prikaza filmova, povremeno i stripova (koje sam casopis ne radi), a potkrade se i poneki esej. Redovno donosi vesti svih vrsta, narocito o dodeljenim nagradama (iscrpna arhiva svih žanrovskih nagrada može se naci na www.locusmag.com/SFAwards/), a sponzor je i projekta detaljne bibliografije svih americkih žanrovskih knjiga (romana unazad do 1984, a zbirki i antologija cak do pedesetih), na adresi www.locusmag.com/index/0start.html
 • EVENT HORIZON
  http://www.eventhorizon.com./sfzine/index.html
  Prethodni projekat Ellen Datlow, ugašen od 1999, ali još pristupacan. Veoma interesantan internet magazin posvecen SF-u, fantastici i hororu. Ima pregršt clanaka, razgovora sa piscima i poneku pricu.
 • The Internet Speculative Fiction DataBase
  http://www.sfsite.com/isfdb/
  Ogromna baza podataka koja sadrži sve vrste SF informacija.
 • Science Fiction and Fantasy Wirters of America, Inc.
  http://www.sfwa.org/
  Sajt udruženja SF pisaca Amerike.
 • FANTASTIC METROPOLIS
  http://www.sfsite.com/fm/
  Netipican sajt na kome se može naci dosta raznovrsnih SF&F ostvarenja. Urednici: L. Timmel Duchamp, Michael Moorcock, Luís Rodrigues, Jeff VanderMeer i Zoran Živkovic
 • HOROR
  http://www.brian-oshaughnessy.com/horror.html
  Izuzetno dobar i sveobuhvatan sajt posvećen hororu.