News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

katastrofa

Started by tarana, August 10, 2010, 11:30:53 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tarana

Uništavanje planete Zemlje se nastavlja: ostrvo leda se odvojilo od Grenlanda

Newsletteri |  RSS

Naučnici u SAD su saopštili da se ogromno ledeno ostrvo odvojilo od glečera na severu Grenlanda.
U pitanju je najveći komad glečera koji se odvojio u poslednjih pola veka.

Ledena santa, čija je površina četiri puta veća od njujorškog Menhetna, odvojila se od glečera Paterman i trenutno plovi okeanom između Grenlanda i Kanade. Veličina ovog ostrva iznosi oko 260 kvadratnih kilometara, dok je ovo ostrvo dužine do 78 km.

Naučnici kažu da nije jasno da li je uzrok odvajanja leda globalno otopljavanje.

Oni navode da bi santa mogla da se nasuka na obalu, pretvori u više manjih santi ili da nastavi da plovi u pravcu juga, u kom slučaju bi mogla da se ispreči na putu brodovima koji plove trgovačkim rutama.

Satelitski snimci pokazuju da je Petermanov Glečeg izgubio oko četvrtinu svoje površine, što naučnici opisuju kao "količinu vode koja bi zadovoljila potrebe Sjedinjenih država za četiri meseca".

Britanski naučnici očekivali su odvajanje ovog ostrva još 22. jula, jer je došlo do tzv. "ledenog pucanja".

Podsetimo, prvih šest meseci najtoplija je prva polovina godine u istoriji, dok se u svetu dešavaju nezapamćeni događaji – Rusija "gori" u požarima, dok su Pakistan zadesile nezapamćene poplave.

AFord

prvo Kosovo onda i ledeno ostrvo. ako nam UN ne da podrsku za rezoluciju krenuce 'otcepljivanje' na sve strane...

Ivan_D

zasto imas novi account?
If you dine with the devil bring a long spoon.

AFord

nekako kada se pojavila ona 'kristina' sam poceo da dobijam desetine SPAM emailova pa sam sklonio email sto mi je sjebalo racun...

uzgred kada otvaras novi racun uvek te pita da procitas i upises neka skremblovana slova kao da te zastiti od raznih botova. Problem je sto su prvi put kada probas svaki put dobijes istu kombinaciju (dakle istu sliku), drugi put istu itd.

Paramecijum

pa što ne promeniš mejl na starom niku?

Che2

Srbija - SampiJon Galaksije u Tenisu 2010!

AFord

Quote from: Paramecijum on August 11, 2010, 02:40:37 PM
pa što ne promeniš mejl na starom niku?
promenio sam ali sam ga ili pogresno upisao ili mi forumi ne salju onaj verifikacioni email - sto je pomalo cudno jer ga dobih za ovaj nik mada sam samo za tu priliku otvorio novi email nalog na hotmailu...

Trebalo bi da ih imam barem 10-ak, no ni jedan nisam dobio.
Mozes li da ga osposobis? ili izbrises kada vec ovaj fercera.