News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Majstori, majstori...

Started by Jelence, August 26, 2010, 01:33:33 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jelence

Quote from: AFord on August 27, 2010, 02:21:14 PM
pre 10-ak godina kad sam se selio iz NYC za TX, firma mi ponudila da me preseli o svom trosku ili da mi plati $3k pa sam da se preselim. raspitam se malo a kako sam ziveo u studiju (garsonjeri) pa nisam imao puno stvari ucini mi se da cu se sam preseliti za manje i jos ce mi ostati.
Dogovorim sve sa nekom firmom, i ovi mi kazu da nece doci da premeravaju te da mi daju procenu jer ako zivim u garsonjeri to ne moze biti preko $2k.

Na dan selidbe dodjose njih trojca, odnesose sve u kamion i kada su natovarili kamion dodje mi glavni badza i kaze da sam imao barem duplo vise stvari te da je cena oko $5k. Pobunim se ali dzabe. Mozemo da idemo na vaganje, ali vaga je danas pokvarena pa za 3 dana - ako sam jos tu mogu i sam da se uverim. Naravno zna da nemam gde da budem jer su sve izneli.
Isvadjasmo se mi tako i nekako se dogovorismo za $3500. Na kraju odlaze oni i opet glavni badza kaze da bi bilo lepo da im dam napojnicu - kaze momci su lepo radili, doduse on nije bulju mrdnuo sa kauca ali je i on nekako skomolao. Dam ja svakom 5 dolara a ovaj me ozbiljno pogleda i kaze da njima tek predstoji prebacivanje mojih stvari iz kamiona u magacin, pa kada se dogovorimo o datumu iz magacina u kamion pa misli da je 20 po osobi minimum...

I dam im po 20 dolara po osobi da mi ne porazbijaju sve u kutijama, ili izgube pola. Kad sam video kakva je to firma pitam da doplatim za osiguranje i kaze badza to moze ali samo ako sve povade pa sve sami ponovo spakuju - kao da znaju da je sve dobro upakovano, i da nista nije upakovano slomljeno a to se placa na sat...

Jebote koja nocna mora...

Ja sam za poslednju selidbu narucila kamion od 7t. Kad su oni dosli - ono 3t (ili cele 3.5t). Ja popizdela nacisto i pitam o cemu se ovde radi, pa ovo nije 7t kamion, nego je duplo manji. Oni kazu jeste. Nije - jeste, nije - jeste. Ja izvucem Yellow Pages gde imaju naslikani kamioni, i jedan kao njihov kaze 3t. Oni izvuku nekakve papire (registracija or something) i pokazu mi da pise da je 7t.

Istina je da smo svi bili u pravu. 3t je nosivost, a 7t je koliko je kamion tezak.

Odlicna lekcija za ubuduce...
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Superhik

Ja, nekako, takvih problema sa majstorima nisam imao (doduse, nisam se previse ni bavio njima, tako da mi je statisticki uzorak prilicno tanak).
Ali, u par situacija sam 'pogadjao' neke poslice, nekakvo sredjivanje stazica u dvoristu, osvetljenje i tako to.
I nikad nikakav problem nisam imao, uvek je sve odradjeno tacno onako kako je dogovoreno, i po ceni i po roku. A desavalo se i da se zavrsi pre roka, sto bi rek'o Mrkonjic.

Moze biti da je pripomoglo i to sto mi je bog dao 'mio' pogled i prilicno upecatljivu telesnu strukturu, bemliga..

urbana

evo mene taze iz zemlje srbije gde sam u u maminoj kuci radila totalnu renovaciju kupatila. staro je bilo nauslovno za osobu koja se tesko krece, pa sam morala nesto da preduzmem.
majstora sam nasla na jednom majstosrkom forumu. "poznajem" ga jedno 2-3 godine i koliko sam videla, klikeras je, ume da postavi dijagnozu, cinilo se da je temeljit, obavesten o novim materijalima i nacinima resavanja problema u gradnji, i tako, krenuh i avanturu spremna na svakojake strahote. nisam imala bas puno izbora...
avantura se, medjutim, zavrsila na najbolji moguci nacin. kompletna renovacija (koja uopste nije bila jednostavna, sto se videlo kad su se povadile sanitarije i poskidale plocice) trajala je devet dana, sve je odradjeno odlicno, cak premasilo moja ocekivanja, momci su radili od jutra do mraka (dvaput su ostali cak do ponoci!), ne po satnici, nego po celinama koje su sebi zadavali za taj dan, cena nije bila uzasavajuca, suma sumarum - vratila sam se kuci mirna. za sada sve sljaka kako treba, cak je i moja vrlo zahtevna mama prezadovoljna.
ono sto me je posebno ocaralo je bilo sto niko od te dece NE PIJE dok radi! e to mi je bio prvi put da imam majstore koji ne sljokaju dok rade. zato je valjda sve u libelu :)
na prolece planiram dalju renovaciju i sasvim je sigurno da cu njih "bukirati" za dalje radove.

a sa ovom volovima (domace proizvodnje) odavde, sto su nam gradili ovu kucu, ukrstam koplja na tribunalu od 1-5. novembra. drz'te mi fige!