News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

"Dynamic entry"

Started by Hate mail, July 10, 2013, 02:49:24 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Ivan_D

Quote from: Hate mail on July 10, 2013, 02:49:24 AM
:mrgreen:

http://www.salon.com/2013/07/07/%E2%80%9Cwhy_did_you_shoot_me_i_was_reading_a_book_the_new_warrior_cop_is_out_of_control/singleton/

Procitao 1/3 i lose mi je  :(
I have one word for ya: SCARY!!!!

U prvom slucaju policajac (detektiv) ide undercover zbog coveka koji se kladi 50$??? I onda ga tokom nekoliko meseci navodi na vece i vece opklade i konacno salje na njega SWAT team, kada se ovaj kladi 2,000$, tokom cije akcije je covek i ubijen???

Dacu ti ponesto slican slucaj iz Nemacke, cisto da uporedis slobodnu zemlju sa jednom neslobodnom.
Neki umetnik u Nemackoj (ne preterano poznat globalno, ali lokalno da, mogu da potrazim njegovo ime ako te zanima), poceo da falsifikuje dokumente i sl., i undercover policajac ga navede da pocne da falsifikuje novcanice od 100$. To ubedjivanje trajalo nekoliko meseci. I ovaj konacno prihvati i pocne to da radi, posle cega ga uhapse. Sud medjutim odluci da je policija bila isuvise 'ardent' i da su ga mnogo lozili da pocne da falsifikuje taj novac, i zakljuce da bez njihove pomoci i podsticaja to ne bi nikad uradio i puste ga sa uslovnom kaznom.

Amerika je PREZAJEBANA zemlja.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

Jebes ga, druzba je druzba a sluzba je sluzba...

Hate mail

Hate mail

Superhik

QuoteNjujork -- Jedan policajac ubio je danas u Njujorku 14-godišnjeg dečaka koji je odbio da baci oružje i uperio ga u policijsku patrolu, saopštile su vlasti.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=08&dd=04&nav_category=78&nav_id=739310

Mirabella

Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Superhik

Pa sta znam, stranica se zove `vesti`, pa valjda zato..  xwink2

Mirabella

Htedoh da kazem, zasto se vest o pucnjavi/ubistvu itd. u Bronxu tu nasla, gde je tu vest.  Obaska zasto je to zanimljivo srpskoj javnosti?
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Superhik

Pretpostavljam da je `vest` zato sto se radi o ubistvu od strane policajca; da je rec o nekoj random pucnjavi po Bronksu gde je Shaaliver upucao, sta znam, Shandrela - najverovatnije se ne bi pojavilo kao vest.

Tako nekako..

Hate mail

Jelence

Quote from: Mirabella on August 04, 2013, 09:29:11 PM
Htedoh da kazem, zasto se vest o pucnjavi/ubistvu itd. u Bronxu tu nasla, gde je tu vest.  Obaska zasto je to zanimljivo srpskoj javnosti?

Good question, Mirabella! Ma sta good - EXCELLENT question!

Quote from: Superhik on August 04, 2013, 10:54:58 PM
Pretpostavljam da je `vest` zato sto se radi o ubistvu od strane policajca; da je rec o nekoj random pucnjavi po Bronksu gde je Shaaliver upucao, sta znam, Shandrela - najverovatnije se ne bi pojavilo kao vest.

Tako nekako..

Ne biK se slozila u potpunosti.

Jeste, pucao je policajac pa je to "zanimljivo". Ali, ima jos:

1 - vest je negativna. Ne znam da li ste primetili ali vesti su non stop pune negativnih desavanja. Kradje, ubistva, prevare, odsecanje penisa, ugrizi ajkule, nesrece, poplave, krimosi, cunami, kvarovi aviona, teroristi, ...

2 - vest je iz Amerike. Mediji u Srbiji konstantno vode specijalni rat protiv svog citalastva i ispiraju im mozak negativizmom uperenim direktno protiv Amerike. Ala volim da mrzim... Da li postoje razlozi ili ne to je drugo pitanje, ali se u srpskim medijima vec decenijama vodi neprekidni rat protiv Amerike. I protiv celog sveta, ali to je sad drugo pitanje.

Znaci, Hike, ukoliko je vest mogla da bude srocena na taj nacin da su zato sto je "Shaaliver upucao Shandrela" Amerikanci budale, jos kako bi se pojavila u novinama. Kada je Amerika u pitanju nije vest da je policajac ubio nekoga nego da su Amerikanci debele maloumne svinje koji ceo dan glodju McDonalds i gledaju TV.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Superhik

Pa ne znam baš, Jelo.

To što pišeš bi imalo smisla da se radi o nekim domoljubivim novinama (da ih sad ne nabrajam, ništa ti ne znači).

Medjutim, obzirom da se radi o B92, mediju zaduženom i plaćenom za promociju evroatlantskih vrednosti, teorija ti dobija staklene noge. Pogotovo što je događaj opisan tako da niko nije predstavljen kao debela svinja koja glođe Mek, već kao vest, što i jeste.

Zašto bi to trebalo da zanima srBsku javnost? Pa eto, desilo se. Nije stavljeno na naslovnu stranu, već u rubriku "Iz sveta", gde i spada, pa ko voli neka čita. Uostalom, vidim, Ivan je postavio i holandski link na tu vest, biće da je i njima interesantno.

No, ako više voliš teorije zavere i mračne sile koje Srbima mozgove propiraju - široko ti polje.

Mislim, Srbi smo, majku mu..

;)

Daisy

Čini mi se da u poslednje vreme ima nekih promena u izveštavanjima.

Blic se približava Kuriru. B92 prenese pola gluposti od drugih (na sreću pola ipak odbaci), i generalno prenesu kompletan tekst, ali probaju da izbace neki senzacionalistički naslov.

Možda im broje koliko su puta korisnici kliknuli, koliko je komentara bilo...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

slawen

... and my vote goes to... Marici!
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Jelence

OK, Hike, da je vest bila iz Kurira ili Blica onda bi moja konstatacija bila 100% tacna.

Posto je sa b92 onda moze da se diskutuje  :!:

Moguce je da sam ja previse osetljiva na takva lupetanja, moracu da zanovim lakmus papir :) Da zamenim lakmus ulozak, hahahaha :)

O, fuj :)

Bez zezanja dodje mi da i' podavim kad vidim kako seru. Posto citam komentare ispod vesti place mi se keve mi kad vidim kako su se ljudi primili ko saucesce.

Cekaj koje su ono novine necitljive... Nije Kurir - mislim jeste, tamo ne odem ni slucajno, imaju jos jedne druge... Vecernje Novosti? Ne secam se. Ne odlazim tamo vise, bila sam par puta i zgrozila se, sad sam im i ime zaboravila.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Hate mail

Ivan_D

Hate, here, you are frugal. Upravo dobio ovo od Camerona pa se setih tebe:

Not sure if I've told you about how everything is priced here, but basically you can get 5-10% back on every single purchase if you do it by pre-purchasing gift cards at a discount, using cash back bonuses on credit cards, using affiliate purchasing deals, etc.  It's really dumb.

Cam

Everything is priced 10% higher than it needs to be, to make way for the people pinching pennies.  So people who don't care pay 10% extra for a lot of goods, and everybody who pinches pennies might save 5-10%.  The whole stupid credit card & marketing system just causes you to have to do more work to get the normal price for any good.

Even gasoline....  Now, most credit cards give you 5% back on gasoline purchases.  If you stick with one chain of gasoline stations, you can use their card to stack on rewards.  If you do your grocery shopping at a certain grocery chain, you can accumulate gasoline discounts by spending money at that store.  So let's say you spend $100 at Safeway, a big grocery store chain.  That qualifies you for 10c/gal discount on gas, so $1.50 off your $50 purchase (3% discount).  If you use a credit card, you get another 5% discount.  So that's 8% off gas, a staple.  Most people spend $25-50 a week on gas, or more.  It adds up.  But it sure would be nice if there was an option for people paying in cash.  Just give us all an 8% discount if we pay in cash, and nobody has to deal with the credit card circus.  If I ran a store, I would certainly give a discount for cash.  Then again, maybe the credit card companies don't allow it!  (I wouldn't be surprised.)

Case in point.  I want to buy a 60-inch TV.  Dell puts one on sale for $900.  It's a nice TV, and that's a fair price.  Nothing special tho, we get Asian good very cheap here, unlike you.  (Vizio 60-Inch LED TV - E601I-A3 E-Series 1080p 120Hz Smart HDTV with Smart Remote)

Here's what makes it special:

1. It comes with a $125 promo voucher for any Dell purchase in the next 3 months.  Some people can use these for full value, and you can always resell it for 75c on the buck.
2. You can buy $475 gift cards for $400 and use them on the TV purchase.
3. You can use an affiliate referral purchase program to get 5% cashback on the full price of the TV
4. You can sign up for Dell's rebate program and get a promo gift card for 5% back.   Some people can use these for full value, and you can always resell it for 75c on the buck.
5. You can purchase everything on your credit card to get 1.5% straight cashback, or airline miles, etc.

1. $900 - $125 = $775 ($125 gift card rebate after purchase)
2. $775 - $150 = $625 ($150 gift card bonus before purchase)
3. $625 - $45 = $580 (5% of $900)
4. $580 - $45 = $535 (5% of $900)
5. $580 - $12 = $523 (1.5% of $800)

That's $523 for a very good 60" smart TV by Vizio.  Assuming you can get full value out of those rebates/vouchers, which I think they are banking on few people can do.  I bet you'd take a 60" TV for $535 right now, if not $1000.  I'm curious what they sell for over there.  Let me know.  I'll bring it in my carry-on luggage.

Cam

Hate mail

I'm not frugal. I just don't desire anything.

E

Quote from: Hate mail on September 14, 2013, 11:30:01 PM
I'm not frugal. I just don't desire anything.
Nothing but brownies  :mrgreen:

Hate mail

Hate mail

Ivan_D

'bem ti kretena

Ja sam razmisljao dosta o tome sa stanovista vojnika na neprijateljskim teritorijama - Afganistan, Irak, Vijetnam i sl.

I tamo mogu da razmem/opravdam eventualno preventivno koriscenje oruzija u mnogim situacijama. Pogotovo kad se nadju u situaciji gde se neko ponasa sumnjivo. Cak iako sansa recimo samo 10% da ima ozbiljne neprijateljske namere koje ce da sprovede u delo ako ne reagujes - to mogu da razumem. I meni je moj zivot drazi nego zivoti 1000 drugih ljudi, a kamoli 10.

Ali ovde, gde su trojica policajaca i jedan covek trci prema njima nenaoruzan, to stvarno moras da budes semi-retarded. (vidi sliku)

Hate mail

Masa tog sveta sto vec 12 godina upravo tako po pustinjama upucava pastire i svatove rotira po policiji ovde.

Superhik

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Superhik

Jedinice TO i naoruzani narod..

Hate mail

I MUP(ovi). I ogroman dug. Sve je tu.

Ivan_D

Nesto trazio na netu i naletim na ovo:    :shock:

Moša Pijade:

Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom... Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere... Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira...

http://en.wikipedia.org/wiki/Mo%C5%A1a_Pijade

tempo

ovo k'o da je od alije pripis'o.
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Mirabella

Koja je to banda gilipterska bila.

slawen

Kahm...

"The document stored under number K-12, 30/12 at the Archive of the Institute of the History of War in Belgrade in the file Staff of the Supreme Command (JVUO), Chetnik archive (now accessible to the public), contains the following transcript of a speech given by Moša Pijade at the AVNOJ conference in Bihać in November 1942."

Zajeban izvor. I pouzdan. Do mojega.
Taj sto je zapisivao chuo svojim ushima.... :)

Hate mail