News: SMF - Just Installed!

Author Topic: EKONOMIJA, uopste...  (Read 197649 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #200 on: September 25, 2015, 03:44:05 PM »
"Reporting to work in inappropriate attire or with poor hygiene in the opinion of your supervisor, management or HR staff will result in the Company sending the offending employee home without pay. Repeated instances of inappropriate attire may subject the employee to further disciplinary action, up to and including termination."
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #201 on: September 25, 2015, 05:45:40 PM »
I just told a young broker to tuck his shirt in.  xrofl xrofl xrofl
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline indie

 • 7k
 • Posts: 5495
 • 144/233
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #202 on: September 25, 2015, 09:55:38 PM »
*
'Unfriending' A Colleague On Facebook Considered Bullying According To Australian Employee Tribunal

It has happened. Unfriending a colleague on Facebook could be considered bullying, an Australian industrial tribunal has said.

The case as reported by The Australian, involves two women, Rachael Roberts and Lisa Bird, who worked at an estate agent's.

Both reportedly fell out over a sale that did not go through.

The last straw came when Bird unfriended Roberts after a rather unpleasant meeting that left her in tears.
*

http://www.huffingtonpost.co.uk/2015/09/25/unfriending-a-colleague-on-facebook-can-be-considered-bullying-according-to-australian-employee-tribunal_n_8196008.html?utm_hp_ref=uk-tech&ir=UK+Tech
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline indie

 • 7k
 • Posts: 5495
 • 144/233
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #203 on: September 26, 2015, 01:03:36 AM »

*
Neobična pravila direktora iz Srpske

Predsednik "Boksita" iz Milića u RS nastavlja sa neobičnim trendovima. Nakon nesvakidašnjih pravila koje je “propisao” u kompaniji, napisao je i pesmu.

IZVOR: NEZAVISNE NOVINE PETAK, 25.09.2015. | 13:25
   
Kako je navedeno na sajtu kompanije, direktor Rajko Dukić je u pesmi izneo stav po pitanju “nekih pojava u Milićima, koje nisu ni civilizacijske niti primerene razumnom ponašanju, štiteći svoj i poslovni ugled Kompanije”.

Na spisku dosadašnjih Dukićevih pravila je i ono koje kaže da radnici moraju da pročitaju četiri knjige koje je napisao. I ta odluka objavljena je na zvaničnoj internet stranici kompanije Boksit.

Na spisku su knjige: “Tri uspešne priče”, “Veliki brat”, “Milići u pet priča” i “Postdejtonska vlast i bezvlašće ili hronika jednog vremena”.

U objašnjenju odluke o obaveznoj literaturi tada je navedeno: “Napisao sam kao potrebu i obavezu, a sa prevashodnom namerom, da bivši, sadašnji i budući zaposleni kompanije Boksit, članovi njihovih porodica i građani Milića, čitajući ih, upoznaju bliska i daleka vremena iza nas vezana za Kompaniju Boksit, ili osveže pamćenje na njih, kako u pogledu njenog stvaranja, razvoja i opstanka, tako i po pitanju mesta i uloge u izgradnji i razvoju Milića i regiona”.

Predsednik kompanije tada je za septembar i oktobar najavio organizovano testiranje za sve zaposlene, kako bi se kroz određena pitanja, iz gore navedenih knjiga, došlo do saznanja da li su, ne samo shvatili instrukciju, već je prihvatili i kao potrebu.

Nedugo nakon spiska knjiga Dukić je doneo i instrukciju o kažnjavanju pušača kojom je svim pušačima umanjio zaradu. Novac prikupljen od kazni planirao je da usmeri za poboljšanje zdravstvenih uslova.

Za radnike koji su primljeni na određeno vreme strožije mere- dat im je rok od dva meseca da prestanu da puše ili ih čeka raskidanje radnog odnosa.
*
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #204 on: September 26, 2015, 03:10:22 AM »
I just told a young broker to tuck his shirt in.  xrofl xrofl xrofl

Ah, da. Taj lik je neki Dominic, iz Spanije. Ovde je isao u skolu i na fakultet i ostao da radi. Ima jedno 28 godina. Dva metra visok. Izgleda kao Rus ili mozda Irac a prosao bi ladno i kao pripadnik nekog od nasih naroda i narodnosti. Pristojan, malo razbacan i preppy a nadasve prijatan. Prosle godine mi u kompanijinom minibusu za Grand Central pricao kako je na faksu trenirao/igrao u kosarkaskom timu u toj skoli i tu, naravno, imao i jednog kolegu iz Srbije. I taj Srbin mu trazio pare na zajam pred kraj godine ili bese na nekom putovanju na koje su otisli za vreme raspusta i ovaj mu dao, $700 valjda. Proslo neko vreme i taj indijanac mu se ne javlja i ne dolazi na nastavu i Dom ga pozove i raspita se o parama. I sad ovaj nas njemu saopstava otprilike: "Hahaha! Al' si glup. Ko te jebe pederu, nikad ti mene ne vidis a ni pare". I naravno, odmah me znoj oblio, nicim izazvan blam itd. te mi momentalno doslo da povratim od blama i odmah potom ubijem tu NSC stoku. Setim se namah i Ivana_D i na koje sve nacine, i koliko dugo vremena to vec traje, je NSC i njemu prekratio zivot. Zaista su neverovatni. Ali neverovatni. Grozan, grozan svet.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Ivan_D

 • 7k
 • Posts: 8762
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #205 on: September 26, 2015, 03:38:26 AM »
Meni NSČ zagorcava zivot vec 25 godina. Blago vama po Amerikama i Australijama gde ljudi ne znaju o NSČ, osim sporadicno kao taj tvoj kolega.
Ovde, u Evropi, otprilike svi znaju ko je i sta je NSČ i klone ga se. I mnogo im je lakse i efikasnije, i to potpuno razumem, da nas se klone svih nego da odvajaju zito od kukolja.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12155
  • hahahaha
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #206 on: September 26, 2015, 05:18:36 AM »
Quote
Meni NSČ zagorcava zivot vec 25 godina

Pa ti vec 25 godina ne zivis u Srbiji...

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #207 on: September 26, 2015, 12:14:04 PM »
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #208 on: September 26, 2015, 01:56:09 PM »
VW dizel u kurcu

POZADINA AFERE   Kako je John German zaustavio Volkswagen

Autor/izvor: Miroslav Hoffman

Datum objave: 24.09.2015. - 22:03:00
Zadnja izmjena: 25.09.2015. - 09:04:36

ZAGREB - Sve što im je potrebno jest motor management sustav, a to je kompjuter koji upravljanja ubrizgavanjem smjese zraka i goriva u komore cilindra, i GPS, kojim su i tako, već godinama, opremljeni svi novo proizvedeni automobili.

Kada kompjuter prepozna da se kotači okreću, a GPS da vozilo stoji na mjestu, u djeliću sekunde pokreće se softwarski „alarm“, koji je prekidač za „cheat“, varalicu, tajni software koji oduzima snagu motoru, i smanjuje potrošnju, a time i emisiju štetnih ispušnih plinova na minimum.

Iako se takvo što može dogoditi na snijegom ili ledom pokrivenoj podlozi, kada oduzimanje snage motoru čak pomaže lakšem pokretanju vozila, u velikoj većini slučajeva to se događa u stanicama za mjerenje količine štetnih tvari u ispušnim plinovima, ili, jednostavnije, tijekom „eko“ testiranja motora, dok su pogonski kotači automobila na „valjcima“.  Tada mjerni instrumenti prikažu niske vrijednosti štetnih tvari. Vozilo dobiva „zelenu“ kategoriju. Vlasnik plaća nizak iznos naknade za onečišćenje, a proizvođači „osvajaju“ marketinšku alatku koja značajno utječe na prodaju „čistih“ dieselskih vozila.

Kada je proizvođač Narodnih automobila, Volkswagen, ne tako davno, iskoristio porast cijena goriva, kako bi pokrenuo prodaju sa diesel motorima na, tradicionalno, benzinskom tržištu SAD-a, nisu nimalo dvojili o tome treba li to učiniti na čist ili „cheat“ način. Zapljusnuli su tamošnje medije marketinškom porukom kako: „VW nudi a TDI „clean diesel“ motor koji, osim što pruža zapanjujuće nisku potrošnju,  je konstruiran da izgara niske vrijednosti štetnih spojeva.“ Naravno, tvrdnju su podupirali rezultati testiranja.

Ono što nisu kazali jest kako u režimu rada u kojem iz ispušne cijevi izlazi gotovo „čisti zrak“, motor, u standardnim uvjetima, ne može, ni slučajno, svladati trenje i pokrenuti automobil, a pogotovo ne može ubrzavati, ni nositi teret. Da je tome tako, nije vjerovao ni Peter Mock, direktor europskog odjela malo poznate organizacije ICCT (The International Council on Clean Transportation), kada je, 2014. godine, zbunjen rezultatima testiranja koje je organizacija provela na europskim cestama predložio ponavljanje testova u SAD.

Naime, 2014. je ICCT, na europskim cestama, provela opsežnu studiju pod radnim naslovom: „Real-world exhaust emissions from modern diesel cars“ (Ispušne emisije modernih dizelskih automobila u realnim uvjetima). Ispitivanje je obavljeno na 15 automobila: dva terenca, dva karavana, jednoj luksuznoj limuzini, jednom kombiju i devet obiteljskih automobila različitih veličina. Sa svakim su prešli više od 6 tisuća kilometara, u niz različitih režima i načina eksploatacije (spora, uobičajena, brza vožnja, niska i visoka ubrzanja, različiti uvjeti opterećenja, vožnja gradom, auto putem, magistralnim i lokalnim cestama) mjereći vrijednosti ispušnih plinova prenosivim uređajima. 

Rezultati svih testiranih vozila bili su iznad norme „Euro 5“, a pogotovo „Euro 6“, ali nisu bili poznati ni proizvođači, niti modeli vozila, koja su označena slovima, od „A“ do „O“.

Izbijanjem afere, objavljen je podatak kako su rezultati VW Passata, VW Golfa i BMW-a X5, naveli Mocka na pomisao kako njihovi proizvođači u Europi ne koriste modernu i skupu tehnologiju koju ugrađuju u vozila za američko tržište. Želio je to provjeriti, i uvjerio direktora američke podružnice „ICCT-a“, znakovitog prezimena, (John) German, da skupo testiranje obave i u SAD.
- Bili smo uvjereni kako će automobili biti „čisti“ – kazao je ovih dana German.

Američko testiranje obavljeno je uz pomoć Sveučilišta Zapadne Virginije, na putu od San Diega do Seattle-a, na putu duljine 2000 kilometara.
- Nismo mogli ni pomisliti kako je prevara uopće moguća, osim ako proizvođači nisu upotrijebili „trik“ koji smo prije nekoliko godina razotkrili kod teških kamiona, čiji su motori bili napravljeni tako da pri dugim krstarenjima auto putevima pomalo isključuju resurse motora, a time i smanjuju količinu emisije štetnih plinova. Na put smo krenuli sa VW Passatom, VW Jettom (koja je u osnovi „Golf“ sa prtljažnikom) i BMW-om X5. – objašnjava German.
Prije polaska, stručnjaci „California Air Resources Bord“, testirali su automobile u laboratoriju. Svi su prošli testiranje, međutim rezultati ispitivanja Volkswagenovih vozila (BMW je prošao testiranje) tijekom putovanja cestama bili su šokantni. Jetta je zadane, američkim standardom najveće dopuštene vrijednosti onečišćenja spojem nitrogen oksid (NOX), premašila 15 do 35, a Passat 5 do 20 puta.

Uzmemo li u obzir kako je motor sa spornim softwareom ugrađen u 11 milijuna VW automobila (a vrlo vjerojatno i u automobile podružnica: Škoda, Seat i Audi, jer se motori i elektronika proizvode u istim tvornicama za sve marke koje posluju unutar koncerna), nije teško izračunati kako je samo VW zagadio svijet sa 948 000 milijuna tona nedopuštenih ispušnih plinova.

Međutim, je li Volkswagen jedini? Rezultati testiranja kojeg je proveo The International Council on Clean Transportation jasno ukazuju kako nije. Samo dva od svih testiranih automobila su njihov proizvod, a ostalih 13, od kojih je samo jedan uglavnom zadovoljio europske „Euro 5“ i „Euro 6“ norme, su proizvodi drugih pet proizvođača.

Ova afera, po mnogima, znači kraj dizel ere. Gradonačelnik Pariza danas je najavio potpunu zabranu korištenja svih oblika prijevoznih sredstava s dizel motorima do 2020. U Londonu su podržali ideju i traže sličnu mjeru. Američka EPA (US Environmental Protection Agency) želi zabraniti prodaju Volkwagen vozila s dizel motorima već od 2016.

http://www.seebiz.eu/kako-je-german-zaustavio-volkswagen/ar-120556/
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #209 on: September 26, 2015, 02:11:29 PM »
Bas su drazesni.

A jel' misle i svoje masiovne vojne masinerije da "uklone" sa dizela, kerozina i slicnih no-no's?

The hypocrisy...

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline indie

 • 7k
 • Posts: 5495
 • 144/233
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #210 on: September 26, 2015, 11:09:23 PM »
kakva budalastina od txta...
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline Toza

 • 7k
 • Posts: 6528
 • Найдём и покараем
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #211 on: September 27, 2015, 01:31:02 AM »
Sad kad padne cena dizelima al' će krene taksistima po Srbiji...

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #212 on: September 27, 2015, 01:57:39 AM »
tko uopće koristi dizel?

bilo kakav napredak da naprave inžinjeri, trgovci (mogu da) ga obesmisle korigovanjem/povećanjem cena...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Toza

 • 7k
 • Posts: 6528
 • Найдём и покараем
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #213 on: September 27, 2015, 02:10:40 AM »
Dizel je, sine moj, 25% efikasniji od benzina. Turbodizel even more.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #214 on: September 27, 2015, 03:13:04 AM »
D2, baby.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline indie

 • 7k
 • Posts: 5495
 • 144/233
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #215 on: September 27, 2015, 03:14:49 AM »
trocilindrasi, keramika, turbo, injection, compjuters, etc...
onjuntrupometruidanepricamo...
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #216 on: September 27, 2015, 08:18:21 PM »
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12155
  • hahahaha
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #217 on: September 28, 2015, 08:50:02 PM »

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12155
  • hahahaha
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #218 on: September 28, 2015, 08:50:38 PM »

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #219 on: September 28, 2015, 08:56:04 PM »
Witch hunt.

Ziveo CO2.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #220 on: September 28, 2015, 09:06:24 PM »
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #221 on: September 28, 2015, 09:13:54 PM »
 :mrgreen:
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #222 on: September 28, 2015, 09:23:27 PM »
Na stranu sav vec poslovicni srBski nered oko toga ko sta poseduje, kome je ko i sta duzan, sta je ko imao i/ili platio, kome je oteto a ko je oteo, koji glavonja iz koje "stranke" ili "partije" je u talu sa kim (gosh, the horror...), gde su papiri ("a gde je pecat?") itd. (vidi pok. slawen: tzv. Srbija nema posten Zakon o obligacijama, bre; ima nekakav nacrt vec 60-70 godina...) zar nije ocigledno da svi ti sto se bune oko ovog i oko svakog novog developmenta tamo su u stvari samo zavisne mrcine i obicne post-komunjare koje ne mogu da prihvate da se neko bogati ili vec obogatio (dok oni sede kod mame i tate i mrze ceo svet) i da hoce da svoj kako-tako zaradjeni dinar ulozi ili kupi nekakav high-end objekat, stan itd. Sva ta prica o nekakvoj ne znam kakvoj patini nekih satrulih udzerica, biciklistickim stazama, picki materinoj je samo paravan za obicnu zavist permanentno bednog, kolektivizmom i srbokomunizmom zatrovanog shtreberskog a lenjog da nesto zaista radi idiotskog sloja vecitih studenata, bukaca, profesionalnih boraca za - i profesionalnih zilota - idiotske "causes" du jour, kilavih Radovana sto obicno zivotare kao budzetski korisnici koji misle da su mini-bozanstva jer su posle 10 godina uzeli diplomu iz istorije umetnosti ili psihologije. Ti idioti verovatno misle da je samo u Srbiji to tako. Da se na "Zapadu" ili u "EU" tako strasno vodi racuna da je sve "equitable" i da svako (pa i kljakavi, nesposobni, nezainteresovani ili oni kojima je ispod casti da rade/zarade/obogate se) ima priliku, iskoristio je ili ne. Ako ne, onda mu se to nekako nadoknadi valjda. Al' u mudima. Sami sebi ne zele da priznaju da su ostrasceni, pasionirani, hardcore cekaci na prirodnoj bodovnoj listi koji trace svoje vreme svakih par godina halacuci po ulici za neki drugi debilni "cause" - po vlastitom izboru.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12155
  • hahahaha
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #223 on: September 28, 2015, 09:35:13 PM »
Koliko vidim, ne radi se o tome da se neko bogati (bar ja tako nisam shvatio ovaj tekst, niti imam ista protiv bogacenja), vec da je sve ovo odradjeno mimo zakona, not in good faith, itd.

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12155
  • hahahaha
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #224 on: September 28, 2015, 09:35:29 PM »

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #225 on: September 28, 2015, 09:40:43 PM »
Srbi bre vole da se NISTA ne uradi. Jebes (ne)zakonistost, picke materine. Oni bre hoce da se NISTA ne uradi, NIKAD.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12155
  • hahahaha
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #226 on: September 28, 2015, 09:41:53 PM »
Ne, oni hoce da se uradi (valjda samo od sebe) pa da im se pokloni, ili bar da na koriscenje.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #227 on: September 28, 2015, 09:43:03 PM »
I to. Pa oni su bre isli na fakultet a nekakvi kamiondzije i pekari kupuju high-end stanove!
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12155
  • hahahaha
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #228 on: September 28, 2015, 09:47:30 PM »
Da ali oni nisu isli u skolu da bi imali veliku platu vec da ne bi radili.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #229 on: September 28, 2015, 09:50:45 PM »
Ko ih jebe. Ja bih skupio svo Sbrlje na brodove i preneo ih u Ameriku.

Pa ko lipse posle mesec dana - lipsao je.

A 90% bi lipsalo.

Necu ni da citam taj ludacki tekst.

Poceo sam ali mi se slosilo.

Koliko samo truda je tu ulozeno U NISTA.

Glupi govnari.

Bolje da ste napisali 1000 linija koda za nesto.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Daisy

 • 7k
 • Posts: 8111
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #230 on: September 28, 2015, 09:57:18 PM »
Malo se SNS isprekombinovao...

prvo su promenu Ustava nagurali na kraj mandata...
a sada su skontali da nemaju šanse na sledećim izborima, nakon promene Ustava i sa praznim novčanicima...

pa će zato najverovatnije izbori biti na proleće...
i sad zbog izbora se sva papirolgija za Beograd na vodi gura mimo zakona, na brzinu (iako su imali godine, da odrade po propisu)

neko reče da je Vučko pre neki dan, najavio za proleće i AirSerbia letove do NYC, 5x nedeljno...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline indie

 • 7k
 • Posts: 5495
 • 144/233
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #231 on: September 28, 2015, 10:01:23 PM »
 :)
pa ti uzmi ovde zidaj
ne znam kako je u srcu srbije (kg i okolina)...
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline indie

 • 7k
 • Posts: 5495
 • 144/233
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #232 on: September 28, 2015, 10:05:09 PM »
ovaj gore post sam pre prodemo tratincice ukuckavao
ocu da kazem da je to bila replika na hmova i pij. seirenja...
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #233 on: September 28, 2015, 10:06:50 PM »
"Postavljanje kamena temeljca obezbeđivale su jake policijske snage, dok je neistomišljenicima bio onemogućen pristup širem području tog dela grada"

Srbi se pretvaraju u "neistomisljenike" kada su u pitanju komercijalna pregnuca.

Neverovatno.

 xrofl
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12155
  • hahahaha
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #234 on: September 28, 2015, 10:06:57 PM »
Kakva seirenja?

Offline indie

 • 7k
 • Posts: 5495
 • 144/233
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #235 on: September 28, 2015, 10:09:36 PM »
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12155
  • hahahaha
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #236 on: September 28, 2015, 10:13:03 PM »
Ja se nasladjujem tudjom mukom? Covece, ti imas vesvesu.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #237 on: September 28, 2015, 10:17:59 PM »
 xrofl
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline indie

 • 7k
 • Posts: 5495
 • 144/233
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #238 on: September 28, 2015, 10:19:26 PM »
ja nisam covek,
ja sam indie

izvini sto sam te strpo u kontekst s onim mrziteljem
izgledalo mi zanimljivije posto ste oboje migrirali
na natoagresorski kontinent...

'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #239 on: September 28, 2015, 10:20:24 PM »
I preziveli.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12155
  • hahahaha
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #240 on: September 28, 2015, 10:22:24 PM »
Ti imas neke rezerve prema ljudima koji zive u NATO zemljama?
A za Srbiju, veruj mi nije mi svejedno, imam tamo familiju.

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12155
  • hahahaha
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #241 on: September 28, 2015, 10:23:00 PM »
P.S. Nije "oboje" vec "obojica", osim ako Hate Mail nije zensko.

Offline indie

 • 7k
 • Posts: 5495
 • 144/233
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #242 on: September 28, 2015, 10:29:26 PM »
kakav primac...
 :D

aj bre, 4 meseca se zajebavam s majstorima
svrsenim i nesvrsenim studentima
svih kategorija

dal mi verujes da sam moro da nekoliko puta
izdandarim i issutiram govnojede
 s moje teritorije

koji su se posle nekog vremena vracali
da zavrse zapoceto
da im ne bih zapalio kuce, stanove i ostale ne/pokretnine...
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12155
  • hahahaha
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #243 on: September 28, 2015, 10:30:15 PM »
A?

Offline indie

 • 7k
 • Posts: 5495
 • 144/233
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #244 on: September 28, 2015, 10:33:19 PM »
nista, zaboravi...
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline Toza

 • 7k
 • Posts: 6528
 • Найдём и покараем
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #245 on: September 29, 2015, 03:57:59 AM »
Greška prva: imamo pošten zakon o obligacionim odnosima (napisao ga pok. predratni prof. Mihajlo Konstantinović, Čačanin rođenjem, sjajan čovek; koliko se ja sećam, sam zakon završio je još 1932. da bi važio u celoj kraljevini, ali do toga nije došlo; komunisti su ga posle rata preuzeli u gotovo neizmenjenom tekstu i važi i dan-danas), ali nemamo zakon o SVOJINI, već samo Zakon o osnovama svojinsko-pravnih odnosa, koji ionako niko ne poštuje. Naime, u SFRJ je u nadležnosti federacije bilo samo uređenje osnova svojinskopravnih odnosa, dok je u nadležnosti republika bilo detaljno uređenje zakonom odnosa koji proističu iz svojine i drugih stvarnih prava.
Čik pogodi zašto do danas Srbija nije donela NIKAKAV propis kojim bi tu oblast regulisala, već sve konce u svojim rukama i dalje drže kojekakvi sekretarijati za urbanizam, a sudi se na osnovu uputstava "viših" sudova?
Iz toga proizlazi greška druga: u ovoj tzv. državi ne postoji privatna svojina, pa stoga svi njeni socijalni derivati koji bi na nekom drugom mestu imali definisan kapacitet ovde poprimaju sasvim druge oblike, zavisno od pitajboga kakvih sve ne varijabli. Mutatis mutandi ovo važi i preneto na lični nivo, za sopstvene stavove, pa čak i osećanja.
Greška treća: given that, bilo kakav komentar tzv. beograda na vodi znači zauzimanje strana u ovom megalopovskom izdrkavanju, bez obzira što je to najdalje moguće od stvarne namere samog komentatora; stoga se kritika kritičara tzv. beograda na vodi "opravdano" doživljava kao duvanje u istu tikvu s picoustim, a takav se greh ne prašta.

Offline indie

 • 7k
 • Posts: 5495
 • 144/233
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #246 on: September 29, 2015, 01:04:03 PM »


*
I Microsoft ima VR set od kartona
Microsoft želi da konkuriše Google Cardboardu novim “VR Kitom”

INDIATIMES.COM IZVOR:  UTORAK, 29.09.2015. | 10:57

Reč je o jednostavnoj kartonskoj kutiji koja može da se montira na Nokia Lumia telefon i koristi kao dodatak za virtuelnu realnost.

Ovaj uređaj nezvanično je predstavljen na programerskom hakatonu u Moskvi na kom će najbolji developeri dobiti ove uređaje.

Moguće je da će Microsoft zvanično predstaviti VR Kit na velikom događaju koji je najavljen za sledeću nedelju.*
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12155
  • hahahaha
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #247 on: September 29, 2015, 03:45:21 PM »
Tozo, mlogo je to komplikovano. Kazi jeli kriv ili nije?

Offline Toza

 • 7k
 • Posts: 6528
 • Найдём и покараем
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #248 on: September 29, 2015, 03:50:46 PM »
Sad baš čitam Physics and Philosophy by Werner Heisenberg...

Offline Toza

 • 7k
 • Posts: 6528
 • Найдём и покараем
Re: EKONOMIJA, uopste...
« Reply #249 on: September 29, 2015, 03:55:14 PM »
... a da je kriv - kriv je.