News: SMF - Just Installed!

Author Topic: Samo za pekare  (Read 141638 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ivan_D

• 7k
Re: Samo za pekare
« Reply #300 on: February 10, 2016, 11:29:05 AM »
Tanji odobrili operaciju. Danas u podne po lokalnom vremenu. Spremi se Hate, Tanja voli tulipane.
E, da, Rusi kao i Srbi (nigde drugde to nisam sreo) ne vole paran broj cvetova, tako da recimo 51, ok buddy?
If you dine with the devil bring a long spoon.

Offline Daisy

• 7k
« Reply #301 on: February 10, 2016, 11:43:18 AM »
kad već ideš, ponesi makaze i češalj...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #302 on: February 10, 2016, 11:51:07 AM »
Hate je veliki odrpanac. Malo sam nervozan oko svega.

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #303 on: February 10, 2016, 12:42:38 PM »
nek ulasti one bakandze, dovoljno bi bilo...
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #304 on: February 10, 2016, 04:47:26 PM »
 :|

Offline Hate mail

• 7k
    • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
« Reply #305 on: February 10, 2016, 05:20:17 PM »
Pekarska je tuga pregolema...

Ban £50 notes to tackle crime, ex-bank chief says
8 February 2016

Central banks should stop issuing £50, $100 and €500 notes to tackle crime, according to a former bank boss.

The high-denomination notes are favoured by terrorists, drug lords and tax evaders, argues Peter Sands, former chief executive of Standard Chartered bank, in a new report.

Illegal money flows exceed $2 trillion (£1.4 trillion) a year, Mr Sands said.

Rather than focus on the criminals, his report argued G20 countries should now target the cash itself.
Mr Sands, who produced the report for the Harvard Kennedy School, urged the world's 20 largest economies to take up the matter before their next summit in China in September.

'Currency of corrupt'

High-value notes issued by rich countries are the "currency of corrupt elites, of crime of all sorts and of tax evasion", Mr Sands said.
"They play little role in the functioning of the legitimate economy, yet a crucial role in the underground economy," he added. "The irony is that they are provided to criminals by the state."

Banning the notes would not stop crime, but it would make hiding transactions more costly and more difficult, Mr Sands said.
His report comes after the European Commission said last week it would investigate the use of €500 notes.
The European Central Bank welcomed the investigation, but senior officials also said they needed more evidence that the notes facilitate criminal activity.
The UK asked banks to stop handling €500 notes in 2010 after a report found they were predominantly used by criminals.

http://www.bbc.com/news/business-35519884
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #306 on: February 10, 2016, 05:20:57 PM »
Coming to a theater near your: radna obaveza.

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #307 on: February 10, 2016, 05:52:26 PM »
Coming to a theater near your: radna obaveza.

Da znas da si u pravu. Juce bas citam hoce da zabrane anonimnu upotrebu bitcoinu (iako bitcoin nije anoniman vec je pseudo-anoniman). Kao zbog terorizma. Iako nijedno istrazivanje nije pokazalo da se teroristi istim sluze, niti postoji bojazan da bi se sluzili time. 
Ljudi u komentarima vec kolutaju ocima  :roll:  i pitaju je l' ne mogu nesto novo da izmisle.

Nije mi jasno zasto tolika represija prema obicnom coveku, i kome je to u interesu. Gotovo sam sasvim siguran da za 20 godina neces moci da naplatis $30 poznaniku ako mu napravis tortu ili das njegovom detetu cas matematike a da ne platis porez. Sumnjam da ce za 20 godina biti kesa jos.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #308 on: February 10, 2016, 05:59:38 PM »
Stokovlasnicima idu na onu stvar sve ove nase slobode po inerciji zadrzane od pre kolapsa tzv. komunizma a to je tako annoying za njih. Za 20 godina Rusija ce biti svetionik Slobode. Nije nemoguce.

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #309 on: February 10, 2016, 05:59:43 PM »
Gotovo sam sasvim siguran da za 20 godina neces moci da naplatis $30 poznaniku ako mu napravis tortu ili das njegovom detetu cas matematike a da ne platis porez.

To ne bi smeo ni danas, samo sto je to tesko uganjati.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #310 on: February 10, 2016, 09:25:21 PM »
Meanwhile, on Wall Street:

http://www.cifc.com/member/ehud-barak/

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #311 on: February 10, 2016, 09:30:17 PM »
Nevidjen frajer.

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #312 on: February 10, 2016, 10:18:18 PM »
Mega faca  xjap

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #313 on: February 10, 2016, 10:31:40 PM »
But he does posao.

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #314 on: February 11, 2016, 08:29:48 AM »
he does so much more

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #315 on: February 11, 2016, 08:57:50 AM »
ovde se cak i velike firme
oglasavaju da daju 20% popusta za keš
(20% je pdv)
godinama...
...
stovarista (zna сланјен) daju
10-30, zavisno od vrste robe
svako vece ima sopstvenu ovlascenu menjacnjicu
koja daje min 10% jacu cenu za evro...

kaci u gradu, svaki jaci maxi (hiper, super) ti daje
najjacu cifru, na samom ulazu menjacnica...

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #316 on: February 17, 2016, 03:32:55 PM »

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #317 on: February 21, 2016, 10:46:53 AM »
Zvizdacica...

Bivša pekarka ne želi više da ćuti: Narode, evo šta
ustvari jedete !

http://kolacici-kolaci.blogspot.in/2015/04/bivsa-pekarka-ne-zeli-vise-da-cuti.html?m=1

Offline Toza

• 7k
  • Найдём и покараем
« Reply #318 on: February 21, 2016, 12:00:06 PM »
Ма зна народ која све говна једе, али ћути и мљацка.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #319 on: February 22, 2016, 05:43:04 PM »
Mislis, pozeli on da se toga nekako spasi ali odoleva?

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #320 on: February 22, 2016, 07:25:38 PM »

http://www.pulsonline.rs/puls-poznatih/51717/ovo-je-stan-u-zemunu-u-kojem-zivi-ucesnica-farme

*
RAJKO | Ponedeljak, 22. 02. 2016. 14:30h
neregistrovan korisnik

moje smatranje je da je cucin stan vrlo lep i da je sa ukusom namesten, parvi devojacki.
*

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #321 on: February 22, 2016, 07:49:01 PM »
moje smatranje

xuzi

Offline Toza

• 7k
  • Найдём и покараем
« Reply #322 on: February 22, 2016, 07:52:11 PM »

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #323 on: February 22, 2016, 08:10:56 PM »
Oko cega/sta se ovaj buni? Oko prava ljudi da pokrecu postupke?

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #324 on: February 22, 2016, 09:44:09 PM »

Offline Toza

• 7k
  • Найдём и покараем
« Reply #325 on: February 23, 2016, 03:58:01 AM »
Oko cega/sta se ovaj buni? Oko prava ljudi da pokrecu postupke?
Uh... no.

Offline Toza

• 7k
  • Найдём и покараем
« Reply #326 on: February 23, 2016, 03:59:41 AM »

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #327 on: February 23, 2016, 04:01:36 AM »
Da nije oko prava ljudi da se slobodno upustaju u stream of commerce?

Offline Toza

• 7k
  • Найдём и покараем
« Reply #328 on: February 23, 2016, 07:05:19 AM »
Pa vidiš, nije tako jednostavno.
Ovde advokatura (još uvek, ne znamo dokle) ne spada u uslužne delatnosti, kao što su pranje & podmazivanje i donekle pekarska industrija.
Advokatura je po Ustavu samostalna, nezavisna služba pravne pomoći. Zbog toga je advokatima zabranjeno da se reklamiraju, kao i da vrbuju klijente ili drugome plaćaju da to radi za njih. Pretty tricky, ha?
Sad stvari postaju interesantne: pošto mi nemamo numerus clausus, odnosno ograničen broj advokata, kao što je ograničen broj notara ili izvršitelja (što pokazuje da su oni, premda "privatnici" ipak miljenici države, jer su obavezni u mnogim postupcima, što dalje znači da im je obim posla zagarantovan, time i zarada, pa ti zaključi kako se ta mesta dele), u komoru primamo sve one koji ispune određene uslove, bez diskrecionog odlučivanja. Tako u Srbiji još uvek nema advokata kao u USA (jedan na 247,76 stanovnika), ali ih svakako ima previše, uzimajući sve u obzir.
Stoga se moje kolege upuštaju u raznorazne enterpreneurships, a jedan od njih su takozvane masovke. Naime, kad neki dobar advokat otkrije rupu u postupanju tzv. srbske države, a to nije baš tako retko, malo - malo pa se otvori nova, ali ipak treba da budeš solidan da tu rupu proširiš i izboriš se za pozitivan ishod uprkos dotadašnjoj sudskoj praksi, onda se to vrlo brzo "pročuje". To ne znači da je taj advokat istovremeno glupi brbljivko, pa da se sam ofira; sudija koji je doneo presudu, veštak u postupku, pa i predstavnik/zastupnik protivnika (državne ili paradržavne firme/ustanove/organizacije) imaju "svoje" advokate kojima dojave šta je sad hit, a oni onda "ukradu" foru (tako što im ovi dojavljivači daju da prekopiraju sve dokumente iz predmeta), jer naš rad ne uživa autorsku zaštitu.
Sad, kad znaju kako i šta treba da rade, stvar je samo u tome kako naći što više klijenata, čija ćeš imena po sistemu copy/paste da uturaš u one tužbe koje si dobio na poklon i bog da te vidi. Tu na scenu stupaju raznorazne agencije, udruženja građana, pa čak i fejsbuk grupe, koje, pazi sad, besplatno (da ne bi kršili gore pomenuti zakon) pronalaze klijente i predaju ih u ruke advokatu koji zapravo stoji iza njih.

Tako su sad, na primer, aktuelne tužbe protiv Nacionalne službe za zapošljavanje, koja je nekom administrativnom greškom zaračunavala nešto niži koeficijent onima koji bi ostali bez posla, a takvih je u Srbiji na desetine ili stotine hiljada. Pre toga je bilo hit tužiti penzijsko osiguranje jer nisu isplaćivali pun iznos naknade pogrebnih troškova familiji umrlog penzosa, a i takvih je tušta i tma. Pa vojni penzioneri, pa rezervisti koji su junački branili otadžbinu od mrskog NATO agresora i njihove ratne dnevnice, pa ovi po obdaništima, pa saobraćajke (tu je dobro što nije jednokratno, ili sezonskog karaktera), pa čuveni kragujevački specijalitet kada su oni koji su dugovali za struju po više desetina hiljada dinara (njih 20.000 uzornih građana) tužili EPS da im se dug stariji od godinu dana izbriše (i dobijali te parnice!)... spisak je beskonačan, bitne su samo dve stvari: da je potencijalnih klijenata mnogo i da tužiš onog koji ima para da sve to plati, tačnije, ko ima para da podmiri parnične troškove (čitaj nagradu advokatu), a tu se opet vraćamo na državu, jer niko drugi ovde to nema, odnosno neko drugi bi se možda od takve najezde skakavaca i branio, al' srbska država bogumi ponosito stoji kano klisurine i kurcem ne mrda.

Jasnije?

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #329 on: February 23, 2016, 07:31:32 AM »
Ah, pa ti su isti kao oni sto su sedamdesetih i osamdesetih "otudjivali drustvenu imovinu" a koje sam, kao pretezito academic mladac, u tadasnjim a i skorijim promisljanjima nazivao spasiocima vrednosti.

Missim, ja licno ne bih mogao ("malo mi se i gadi, pravo ti kazem") em je to i neka vrsta manuelnog rada a znano je gde ja stojim glede tako necega ali ti carpetbaggers/cerupaci lesina i opcenito unsavory likovi su izvodjaci radova historijske nuznosti.

Nesto kao termiti ili mikroorganizmi koji jedu uginulu biolosku tvar.

Ali svejedno, mene je Zapad bespovratno iskvario.

I uopste, mozda je problem i veci: taj pogled iz Njujorka nekako sprecava moderni svet da se valjano pripremi za sudar sa drustvenopravnim organizmima koji su po svojoj prirodi istocnjacke despotije 21. veka...

Offline Toza

• 7k
  • Найдём и покараем
« Reply #330 on: February 23, 2016, 07:36:15 AM »
Da dodam još jedan metod koji nije gore naveden: advokati iz zasede.
Naime, ovde država propisala da svako prinudno izvršenje, osim oduzimanja dece od jednog roditelja i davanje drugom, rade privatni izvršitelji. Ovo naročito važi za prinudnu naplatu komunalija - vode, struje, gasa isl.
A da ne bi došlo do mućki, oni su odredili da je pošteno da napr. EPS raspodeljuje predmete među izvršiteljima ravnomerno. Danas Peri, sutra Žiki, preksutra Lazi itd.
Tako izvršitelju Miki, npr. stigne predlog EPS za naplatu duga od Petra Petrovića. Izvršitelj Mika donese zaključak o dozvoli izvršenja i dostavi gosn. Petroviću, sa pravnom poukom da može da izjavi prigovor u roku od pet radnih dana. P.P. može prigovor da napiše i pošalje poštom (ali on to ne zna), može da ode kod svog advokata (koji ga je po pravilu zajeb'o i odr'o prošli put), ali ono što je najverovatnije šta će dobro Petar P. da uradi je da lično ode do izvršitelja i to raspravi onako po srpski, jer kakav je to način da mu za dug od bednih 2.000 dinži izvršitelj naplaćuje  troškove od 10.000? Naravno, od ta posla nema ništa, ali građanin Petrović kod izvršitelja zatiče i slučajno prisutnog advokata XY, koji se ljubazno nudi da mu besplatno (što znači, za dosuđene troškove, objasniću kasnije) napiše taj prigovor. Petar nema šta da izgubi i potpisuje punomoćje, pa odlazi. Advokat onda prelazi u prostoriju iza prijemnog šaltera izvršitelja (koji je njegov drugar i u ovoj šemi), seda za izvršiteljev kompjuter i ubacuje ime Petar Petrović u već pripremljen formular, jer zna gde je izvršitelj "pogrešio" u donošenju zaklučka o izvršenju. Prigovor se štampa na izvršiteljevom štampaču i .... Sud donosi rešenje kojim se zaključak izvršitelja odbacuje, a EPS, koji je već unapred platio troškove izvršitelja, sada mora da plati i nagradu advokatu XY. Onda izvršitelj, advokat i direktor EPS-a podele bratski te pare, pa haj' Jovo nanovo.

Zanimljiv koncept države, zar ne?

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #331 on: February 23, 2016, 07:42:29 AM »
A pekarima svaka cast sto 'lebom 'rane sve to.

Offline Daisy

• 7k
« Reply #332 on: February 23, 2016, 11:01:58 AM »
Najbolji gradovi sveta za život

U centralnoj i istočnoj Evropi, najbolje je plasiran Prag, na 69. mestu, dok su od gradova u regionu Ljubljana na 76. i Budimpešta na 77. mestu. Sa Balkana su među prvih 100 i Atina (87) i Zagreb na (98). Bukurešt je na 109, Sofija na 115, Istanbul na 122, Beograd na 141, Sarajevo na 158, Skoplje na 159. Od rangiranih gradova iz regiona najniži kvalitet života ima Tirana na 179. mestu.

Beč je najbolji grad na svetu po kvalitetu života, pokazuje nova lista kompanije Merser (Mercer), na kojoj je od 230 gradova Beograd zauzeo 141. mesto.

Među prvih pet gradova po kvalitetu života su i Cirih, Okland, Minhen i Vankuver.

U evropi su posle Beča, Ciriha i Minhena, najbolje plasirani Diseldorf (šesto mesto), Frankfurt (sedmo), Ženeva (osmo) i Kopenhagen (deveto). Najlošije plasirani su Kijev (176), Tirana (179) i Minsk (190).

Kad je reč o bezbednosti, više gradova je plasirano znatno niže zbog terorističkih napada ili socijalnih nemira u prethodnim godinama. Najnebezbedniji gradovi iz Evrope na listi su Kijev (189), Sankt Peterburg (197) i Moskva (206), mada su ta tri grada generalno bolje plasirana na 176, 174. i 167. mestu.

Neposredno iznad Beograda su Manila (Filipini), Nandžing (Kina), Hiderabad (Indija) i Sijan (Kina), a iza njega Džakarta (Indonezija), Gaborone (Bocvana), Pune (Indija) i Bangalor (Indija).

http://rs.n1info.com/a137126/Lifestyle/Najbolji-gradovi-sveta-za-zivot-pogledajte-gde-je-Beograd.html

Sp 11:14 23.02.2016.
Morate uzeti u obzir da su ovi rezultati PRE Beograda na vodi. Za trideset, najviše trideset pet godina, Manila i Gaborone će moći da se puše.
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #333 on: February 23, 2016, 12:08:14 PM »
Pa vidiš, nije tako jednostavno.
Ovde advokatura (još uvek, ne znamo dokle) ne spada u uslužne delatnosti, kao što su pranje & podmazivanje i donekle pekarska industrija.

Odlican tekst. Kakav samo ti umes. Sto nas, pak, neumitno dovodi do tragedije tvog genija. You returned why exactly?

Offline Toza

• 7k
  • Найдём и покараем
« Reply #334 on: February 23, 2016, 03:34:12 PM »
Znači brate Ivane, pusti ti HM-a i te njegove obećane pare, zna se kome je obećanje radovanje, nego gledaj da nahvatamo EPS u nekoj brljotini sa računima, još bolje ako im mi tu grešku i uvalimo, računica prosta k'o šeboj, u naše Servie ima cirka 3.000.000 brojila, puta €100 za parnične troškove moje malenkosti, to izlazi prilično lepa kinta, čak i ako se naknadno ubace u pos'o i još neki drugi, troškovi minimalni (ja zaposlim još četres pripravnica da lupaju pečati i kupim još dva'es štampača da štampaju tužbe, ti gledaj kako ćeš sa tom tvojom nevladinom udrugom za prevarene potrošače struje), da podelimo pošteno i da se konačno skrasim u tom Honolulu-u gde bih otvorio skijalište u zatvorenom, čisto da imaju drugari gde da se zabave kad mi dođu u posetu....

Offline Toza

• 7k
  • Найдём и покараем
« Reply #335 on: February 23, 2016, 03:35:52 PM »
Ovo je da kažem bilo ilustrativno, za razmere problema. Ako me razumete.
Al' ponuda važi.

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #336 on: February 23, 2016, 06:00:40 PM »
Ja sam za, pod uslovom da nije nesto nelegalno u pitanju.

Offline Daisy

• 7k
« Reply #337 on: February 23, 2016, 06:27:24 PM »
glede skijališta, može, al' nije neophodno da se cimaš...

http://snowbrains.com/powder-skiing-hawaii-5-8-snow-hawaii-week/

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #338 on: February 23, 2016, 06:27:50 PM »
Dafuq?...

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #339 on: February 23, 2016, 06:53:34 PM »

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #340 on: February 23, 2016, 08:18:50 PM »
Ditto:

http://www.pressonline.rs/info/hronika/102557/pekar-uhvacen-sa-4-kg-droge.html

"Pekar Predrag G. (30) iz Podgorice uhapšen je u Beogradu kada je Interventna jedinica u gepeku njegovog automobila „opel kalibra" pronašla četiri kilograma marihuane. Predrag je, kako saznajemo, nekoliko dana pokušavao da proda marihuanu u Beogradu kako bi vratio dug podgoričkim zelenašima. Pre hapšenja on je pretučen u jednoj gradskoj diskoteci jer su gosti pomislili da je policajac koji hoće da im namesti hapšenje."

Pazi gosti sto su budni i na oprezu...

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #341 on: February 23, 2016, 08:20:44 PM »
Civilna zastita, naoruzani narod i taj rad

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #342 on: February 23, 2016, 08:22:02 PM »
A pazi ga advokat ("Za koga radis ti?! Za koga radis?!" -- porucnik Petkovski, sasvim ozbiljno, na ratistu kada je vojnik Jakovljevic ispustio bojevu glavu rakete "maljutka" u blato trceci da je [raketu] montira na lansirni pult...):

"Branilac osumnjičenog advokat Nebojša Perović potvrdio je da je Podgoričaninu određen pritvor, ali nije hteo da komentariše slučaj.
- Zaista ne mogu da komentarišem predmet, jer neću da ugrozim istragu - rekao je advokat Nebojša Perović."

Covek nece da ugrozi istragu protiv svoga klijenta. Verovatno ne bi ni smeo, sta ja znam, ali je bas drazesno.

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #343 on: February 23, 2016, 08:29:41 PM »
 xrofl

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #344 on: February 23, 2016, 08:32:11 PM »
Pazi gosti sto su budni i na oprezu...

xrofl

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #345 on: February 23, 2016, 08:42:07 PM »
End of days.

Offline Superhik

• 7k
« Reply #346 on: February 24, 2016, 12:42:13 PM »

Offline Toza

• 7k
  • Найдём и покараем
« Reply #347 on: February 24, 2016, 02:29:44 PM »
Pekarsko plemstvo... seže čak u 1912-tu... leba ti kis'o!

Offline Daisy

• 7k
« Reply #348 on: February 24, 2016, 06:48:47 PM »
'Kako sam uštedio 500.000 kuna u četiri godine? Suzdržao sam se od kupnje Rolexa i automobila'

http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/1934107/bauk-kako-sam-ustedio-500000-kuna-u-cetiri-godine-suzdrzao-sam-se-od-kupnje-rolexa-i-automobila/

500 tisuća kuna, u naše pare je 65k €

Offline Toza

• 7k
  • Найдём и покараем
« Reply #349 on: February 24, 2016, 08:57:29 PM »
'Kako sam uštedio 500.000 kuna u četiri godine? Suzdržao sam se od kupnje Rolexa i automobila'

http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/1934107/bauk-kako-sam-ustedio-500000-kuna-u-cetiri-godine-suzdrzao-sam-se-od-kupnje-rolexa-i-automobila/

500 tisuća kuna, u naše pare je 65k €

Ali komentari na ovo su me stvarno oneraspoložili: biti mrtav u Srbiji, jebemti sudbinu.
Pa znaš gde su bre rvati u odnosu na nas?