News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

John Tomic = hrvatski Damir Dokic?

Started by Jelence, January 31, 2010, 03:08:48 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jelence

Evo jos jedan teniski otac sto konopac place za njim:

Australian tennis star Bernard Tomic may switch allegiances to play for Croatia if alleged threats by his father John Tomic play out.

The Herald Sun reports Tomic's father threatened to play his 17-year-old son under another flag after his second round Australian match finished at 2am.

The elder Tomic is reported to have argued heatedly with tournament Craig Tilley after he blamed the late finish time for his talented son's exit.

Tilley confirmed an argument took place but denied there had been any threat to quit Australia.

Witnesses to the altercation, however, heard the threat according to the Herald Sun.

John Tomic is no stranger to controversy after already having been forced to apologise to a Victorian Institute of Sport coach over a road rage incident and his involvement in a simmering feud with Lleyton Hewitt.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Jelence

Mislim da je mali Bernard i rodjen ovde, sto celu pricu cini jos fascinantnijom.

Sta je tu fascinantno?

Fascinantno je da Mr John Tomic zivi veci deo svog zivota u Australiji a jos uvek nije razumeo svet medju kojem zivi. Ovo je realna steta emigrantske ignorantske politike (Oziji su budale, a vid' nas kako smo pametni).

Dolazeci iz dela sveta gde se sve resava na svadju, buku, i demonstrativno napustanje Skupstine kada ti topik ne odgovara, diplomatija i lep nacin da se kaze ruzna istina za John-a Tomica i njemu slicne ne samo da je potpuno nepoznata nego i kada se o nju sapletu smatraju je bulshitom, glupostima, neiskrenoscu, itd.

Ljudska priroda je medjutim svuda ista. Nema nicega sto Mr Tomic moze da dobije dranjem i pretnjama a da to isto ne moze dobiti rekavsi sta hoce na civilizovan nacin. Ako imas argumente u rukama imas, a ako nemas ni megafon ti nece pomoci.

Lepa rec i gvozdena vrata otvara. Jedna od retkih izreka koja su izdrzale test vremena.

Hate mail

Zar Damir Dokic sam nije hrvatski slucaj?

Anyway, dinaroidi Balkana ali i njihovi rodjaci iz Italije, Iberije, juga Galije itd. ionako odgajaju mase kastrata i "dece" koja to ostaju do 50-te godine dok neki vepar kapitalac/pater familias ili brkata gospodja majka vode glavnu rec. Cesto vrlo teatralno i sa dosta pent up emotions, poput ovih primeraka. Zahvaljujuci eri mass-medija ova ponasanja samo imaju vecu vidljivost u ostatku sveta.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Jelence

I jeste i nije.
Jeste jer su oni dosli iz Osjeka a nije jer je to zapravo bio srpski slucaj.

Moguce je da je tako kazes za brkati par roditelja, no ja pricam kako ovaj zivi u drugim uslovima i mogao se nauciti drugim nacinima ophodjenja s ljudima, ali eto nema potrebu.

Nezgoda sa ultimatumima je sto ako te druga strana ne jebe 2%, ti imas izbor:
1. da uradis sta si pretio
2. da ispadnes kreten jer nisi uradio

Drugim recima u ultimatum se ne ulazi ukoliko nisi siguran da si spreman na posledice.

Hate mail

Skoro sve sto smo mi, sto je ovaj veprina ili Dokic je hardcoded. On bi se tako ponasao i na Marsu posle 100 generacija. Geni.

vbo man

Evo da se slozim sa Jelencetom...bar u nechem :mrgreen:
Takvo ponashanje ne prolazi u ovim uslovima.Treba uchiti od Engleza pa sve uz osmeh i uljudnost , smireno pre svega...E sad Jelence je potpuno u pravu treba prvo jasno identifikovati shta je u tvoju korist...kod nasheg sveta to je chesto nedostizan cilj.Impulsivni kakvi jesmo uglavnom svi sa onih prostora ( sem mozda Slovenaca) najchesce radimo u korist svoje shtete.Mada se pitam kao i u sluchaju Dokicke koliko se ta deca uopshte pitaju...
The light at the end of the tunnel is the train.

Jelence

Eto vidis da nije tesko (da se slozis sa Jelencetom  :| )

Imam i ja (bar) jednog diplomatu medju svojim prijateljima... Kad mu se pre koju godinu zaguzvalo na poslu nije mu uopste padalo na pamet u cemu je problem.
Kaze ja im kazem da su lazovi i da pojma nemaju a oni hoce da me izbace s posla. Svima je njima on drzao lekciju, pa kad im je prekipelo soliadrisali su se da ga izbace.

Njemu su recenice poput I strongly oppose to Mr Silsby's opinion and find it inadequate and non factual bile preslabe. On ih je radije zvao bloody liers.

Na njegovu srecu, fellow worker je ovde zasticen ko beli medved pa mu nisu nista mogli (prekrsili procedure itd, to je ono kao kad uhapse ubicu pa ga puste jer nacin na koji su skupili evidence nije bio po proceduri).

Slag na tortu je bio nas razgovor na kraju balade:
- Znas li ti sta je izazvalo sve ovo?
- Znam, kad sam mog sefa sefu rekao da mu ucitelj vrati pare jer ga nije naucio osnovne racunske operacije (ovaj valjda korostio digitron za najjednostavnija racuanja)
- I koliko te je to kostalo?
- Bas su me izmaltretirali, nisam mogao da spavam dok je trajao proces, i izgubio sam 7 kila od sekiracije
- Sta ti je zena rekla?
- Rekla je da ce se razvesti od mene, i da sam ja kriv sto cu da ostanem bez posla.  A dva morgidza imamo...
- Da se vratis nazad u proslost, da li bi sefovom sefu opet rekao da mu ucitelj vrati pare?
- (ko iz topa) Pa bi! Kako da mu ne kazem kad ne zna da racuna. Covek na njegovom polozaju mora da zna osnovne racunske operacije...

Eto. :x

Hate mail

Moj prvi boss je bio svetski covek, PhD, prosao sve, radio sve, matematicar, programer, naucnik, bond trader, bankar, profesor, NASA, NSA, vina, zene, muzika, istorija, literatura, opsta kultura, opinionated post-hippie, liberal with a twist, imao bend, imao record label, recording studio, otac iz Italije, majka SF slikarka. On i ja smo se brzo "nasli" pa smo se zajedno smejali drugima. :mrgreen:

My point: odlicno je za pocetak, kao sto se ulomilo meni, nekoliko godina imati posla sa ne-idiotima.

vbo man

Da znam i ja takve koji su nadrljali na slichan nachin kao taj tvoj Jelenche...Hteli da uredjuju firmu na svoj nachin...Bolji naravno...nishta procedura i to...Kreativan smo narod u pm...
I naravno stoput smo pametniji od njih xrotaeye
Ja sam to probala josh onomad u posleTitovoj YU sa josh jednom koleginicom i skupo nas iskoshtalo. Zato sam valjda i izgubila volju da radim kasnije :x
The light at the end of the tunnel is the train.

Ivan_D

Ponovno suđenje Damiru Dokiću
3. februar 2010. | 01:13 -> 12:54 | Izvor: Beta
Novi Sad -- U Apelacionom sudu završen je žalbeni postupak protiv Damira Dokića, zbog ugrožavanja bezbednosti ambasadorke Australije i nedozvoljenog držanja oružja.

Dokićeva advokatica Bosiljka Đukić zatražila je da Dokić bude oslobođen krivice, dok je Apelaciono tužilaštvo zatražilo oštriju kaznu od 15 meseci zatvora zbog ugrožavanja bezbednosti ambasadorke Australije i nedozvoljenog držanja oružja.

Predsedavajući sudija Peter Kiš kaže da će Apelacioni sud doneti odluku u pisanom obliku najkasnije za dve nedelje i da će mediji biti blagovremeno obavešteni.

Otac australijske teniserke Jelene Dokić je osuđen 24. septembra prošle godine na ponovljenom suđenju pred Opštinskim sudom u Rumi zbog ugrožavanja bezbednosti ambasadorke Australije Kler Birgin i nedozvoljenog držanja oružja.

Bosiljka Đukić je ocenila da je prvostepeni sud po svaku cenu hteo da okarakteriše delo kao ugrožavanje bezbednosti ambasadorke, iako nije imao jasne dokaze za to, niti se ambasadorka pred sudom izjasnila o subjektivnim osećanjima straha.

Ona je rekla da kazna od 15 meseci zatvora nije adekvatna za društvenu opasnost pomenutog krivičnog dela i dodala da je ostalo potpuno nejasno ko je u ovom slučaju uznemiren, jer nijedan građanin, niti ambasadorka, nisu javno iskazali uznemirenost.

"Damir Dokić dobio je drakonsku kaznu za nešto što nije utvrđeno. Nadam se da će nepravdi doći kraj i da će sud shvatiti da je u pitanju greška i osloboditi ga krivice", rekla je Dokićeva braniteljka.

Apelaciono tužilaštvo, koje nije imalo predstavnika na današnjem postupku, pridružilo se žalbi Osnovnog tužilaštva u Rumi, kojom se traži da Dokiću bude pooštrena zatvorska kazna.

Kada je priveden zbog pretnji australijskoj ambasadorki, na Dokićevom imanju pronađene su dve ručne bombe i municija za revolver za koju nije imao dozvolu.

Dokić je tokom krivičnog postupka rekao da je kao državljanin Australije dva puta pozvao ambasadu te zemlje i tražio da prestanu neistinite optužbe na njegov račun u australijskim medijima.

On je rekao da se ne seća detalja razgovora, da je moguće da je uputio ružne reči, ali da nije pretio ambasadorki.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Jelence

Dokić je tokom krivičnog postupka rekao da je kao državljanin Australije dva puta pozvao ambasadu te zemlje i tražio da prestanu neistinite optužbe na njegov račun u australijskim medijima.

On je rekao da se ne seća detalja razgovora, da je moguće da je uputio ružne reči, ali da nije pretio ambasadorki.

Fact #1: ljudi lazu...