News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Rambo Amadeus o ekoloskom obrazovanju Vlade Grada Beograda

Started by mahi, February 08, 2010, 06:56:38 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mahi

Rambo Amadeus:  Ovo je stvarno pretjerano, da li znaju strucnjaci koliko ce ljeti biti toplije, a zimi hladnije u bulevaru. A kiseonik? A ptice? Jel moguce da ne neciji profit jedini razlog. Ne treba im dozvoliti sječu. Sutra će nam rezati jaja ako ovo dozvolimo.

Deda

Njegova jaja?
:shock:

Pa neka ostave sve trule platane, skenjane još u Čovićevo vreme.
Ali da ubuduće svi zahtevi za odštetu (za slupane automobile, glave i dr) idu Svetlani Velmar-Janković i Rambu.

mahi

Deda, dje je izvestaj o toj truloci? Nikako da se iscera iz gradckih odaja. Otovoreno moram da sumnjam u kvalitet uradjene studije, posto zakljucci su neverovatni...

Deda

Pitaj Šumarski fakultet, ja to čitam u novinama. Uostalom, potražiću u arhivi Blica...

Čekaj, čekaj, ti znaš zaključke, a samo ti fali da pročitaš studiju?
Doduše, već i zaključio da su "zaključci neverovatni"...  :roll:
Možda su verovatnije Rambove tlapnje?  8-)

A da l' je sasvim verovatno ono što se pre 5-6 godina desilo kod Đerma, kad su se 2 platana od nevremena bukvalno (doduše, ne platanski  :twisted:) raspala i skenjala nekoliko automobila?

Nocobdija

Quote from: Deda on February 09, 2010, 09:43:10 AM
Pitaj Šumarski fakultet, ja to čitam u novinama. Uostalom, potražiću u arhivi Blica...

Čekaj, čekaj, ti znaš zaključke, a samo ti fali da pročitaš studiju?
Doduše, već i zaključio da su "zaključci neverovatni"...  :roll:
Možda su verovatnije Rambove tlapnje?  8-)

A da l' je sasvim verovatno ono što se pre 5-6 godina desilo kod Đerma, kad su se 2 platana od nevremena bukvalno (doduše, ne platanski  :twisted:) raspala i skenjala nekoliko automobila?

ž
Ti stvarno veruješ da je ispravno da poseku svo ono drveće?

Deda

Da, ja verujem da trulo drveće treba poseći.
Da, ja verujem da je to skenjano još '96 jer je potkresani deo ostao nezaštićen.
Da, ja verujem da je sadašnje rukovidstvo Zelenila krivo zbog oportunističkog ćutanja i "nerada" u medijima ovom povodom.
Da, ja verujem da to sada samozvani dušebrižnici zloupotrebljavaju.
Da, muka mi je od izmišljotina, gluposti i otvorenih laži Beogradskog sindikata (vidi slučaj tzv. Petog parkića, Zoo vrta*, Zvezdarske šume i dr.) i ostalih samozvanih dušebrižnika.
* za ovo je kriv direktno Đilas, jer gleda da uvek radi ono što je "popularno", a neka anketa je tada pokazivala da velika većina ljudi ne zna kakav je krimos Vuk Bojović (i da ga pamte još iz izdanja '85).... to je druga tema.

Dakle, ne verujem nešto zato što sam neki ili nečiji vernik ili zato što imam neki interes (i ja volim drvored - ali zdrav - jer sam pored njega rastao), nego zato što se trudim da budem obavešten.

tarana

bz veze mi da "branim" dedu..
ali for d rekord :

prošle godine ispred moje firme srušila se picika ili ti bođoš.
prilično veliko drvo. sreća pa niko nije stradao a nema ni štete na parkingu.
prošle godine trulo drvo se na exitu srušilo pa ubilo curu u šatoru.

slawen

Quote from: tarana on February 09, 2010, 11:48:46 AM
ali for d rekord :

prošle godine ispred moje firme srušila se picika ili ti bođoš.
prilično veliko drvo. sreća pa niko nije stradao a nema ni štete na parkingu.
prošle godine trulo drvo se na exitu srušilo pa ubilo curu u šatoru.
И шта кажеш, код тебе се срушило дрво?
И на екситу? Па још код Ђерма?

Одма' сам наредио сечу багрења које сам посадио пре дванаест година у једном крагујевачком насељу.
Сигурно је сигурно, можда је пандемија....
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

tarana

nem pojma dal je pandemija.
es ti siguran da nije pandemija?

slawen

Кат д'сакр! (Шпијуни као ми, кад се Чеви Чејс и Елвуд лажно представљају као доктори, па треба да изваде слепо црево оном поглавици Авганистанаца).
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Deda

ali for d rekord :

Ma važno da je bezveeeezee...  xyxy
Ne znam što moraš da me braniš.
Činjenice su činjenice.
Mada, u očima (i "rezonima") nekih kao ovaj dežurni fiškal, onaj ko kaže istinu ispadne glup.
Pa ti daje da biraš: glup (= pošten) ili svinja (lažljiva).
Super izbor.

mahi

Quote from: Deda on February 09, 2010, 11:39:44 AM
Deda ti si bogami samog sebe dokrajcio. Verujes li mi da ti ja u ovome verujem, i da si u pravu da sve trulo drvece treba poseci. Verujes li ti meni da ja verujem da nemas pojma o cemu pricas. Je si li procitao studiju ili ne.

Zakljucke studije znam, posto ih i ti ponavljas kao svi etnolozi koj rade u Gradskom zelenilu (ej ljudi jel znate da se kod nas etnolozi skoluju da bi radili u gradskom zelenilu, a ne da proucavaju i skupljaju narodne obicaje?) ...

mahi

Ovo se moze nazvati vredjanjem. Znaci da ne bih bio samozvani dusebriznik treba bih da cutim ko ovcica ili pekinezer i da se desi ponovo glupost velicine TC Usce ...

slawen

Quote from: Deda on February 09, 2010, 01:13:26 PM
ali for d rekord :

Ma važno da je bezveeeezee...  xyxy
Ne znam što moraš da me braniš.
Činjenice su činjenice.
Mada, u očima (i "rezonima") nekih kao ovaj dežurni fiškal, onaj ko kaže istinu ispadne glup.
Pa ti daje da biraš: glup (= pošten) ili svinja (lažljiva).
Super izbor.

Сендвич и хајнекен, па у аутобус, право на митинг Истине!

alan ford

Da, ja verujem da je to skenjano još '96 jer je potkresani deo ostao nezaštićen.

ja sam video neke navode iz te 'navodne' studije, citao sam neke koji je smatraju nestrucnom studijom, citao politicare, dedu... Dakle '96. su ih lose potkresali i od tada je proslo 14 godina i sada su u fazi padanja. prosle godine nisu bili, kao ni prosle niti ijedne od poslednjih 14 godina? Svi su truli i zreli za secu ili samo neki?

Istina ce se saznati za godinu, dve kada vidimo sta ce na mestima tih platana (javora?) da nikne - no pun intended.

Deda

Quote from: alan ford on February 09, 2010, 03:00:53 PM

ja sam video neke navode iz te 'navodne' studije, citao sam neke koji je smatraju nestrucnom studijom, citao politicare, dedu... Dakle '96. su ih lose potkresali i od tada je proslo 14 godina i sada su u fazi padanja. prosle godine nisu bili, kao ni prosle niti ijedne od poslednjih 14 godina? Svi su truli i zreli za secu ili samo neki?

Istina ce se saznati za godinu, dve kada vidimo sta ce na mestima tih platana (javora?) da nikne - no pun intended.

Samo neki, AF.
Ako sam doboro shvatio, neće sve da sklone nego će na delovima da ostave zdrave redove, kao onu od Batutove do Cvetka, valjda... nemam strpljenja za detalje, :roll: čitaj:
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/174239/Platani-unisteni-jos-pre-deset-godina

QuotePolemika o seči stabala u Bulevaru
Platani uništeni još pre deset godina
MARKO TAŠKOVIĆ | 28. 01. 2010. - 08:42h | Komentara: 10

Čedomir Marković, profesor Šumarskog fakulteta, pre tri godine sagledao je zdravstveno stanje svakog drveta duž Bulevara kralja Aleksandra i sačinio elaborat na osnovu kojeg je JKP "Gradsko zelenilo" donelo odluku o zameni drvoreda u ulici tokom predstojeće rekonstrukcije.

Ta analiza pokazala je da je više od 70 odsto stabala uništeno nepravilnim orezivanjem u periodu između 1995. i 1997. godine. Tom prilikom radikalno je posečena većina platana s tim što preseci nisu zaštićeni, pa je nastupila trulež koja se na nekim granama prostire i u dubinu veću od pola metra.
- Tokom tog orezivanja presečene su grane velikog prečnika i tako su na stablima stvorene rane ogromne površine. Pošto nakon seče ti preseci nisu dezinfikovani i zaštićeni zaštitnim premazom na njima se vrlo brzo pojavila centralna trulež. Zato je na najvećem broju posečenih grana trenutno zdrava samo rubna zona širine 3 do 5 centimetara. Kako su se na tu usku zonu oslanjale grane koje su izbile nakon poslednjeg orezivanja, a čiji je prečnik bio između 10 i 15 centimetara i dužina veća od pet metara, postojala je velika opasnost da se one polome - priča Marković.
Da bi se to sprečilo i sačuvala bezbednost građana u protekle dve godine sa velikog broja stabala u drvoredu uklonjene su grane. Međutim, to je bila samo privremena mera.
- Pogrešnim orezivanjem devedesetih godina sva orezana stabla su zbog pojave truleži dovedena u takvo stanje da ih je u narednih 10 do 12 godina neophodno zameniti novim drvećem. Osim grana centralna trulež zahvatila je i debla pa ukoliko bi se i čistila od bolesti bila bi pretvorena u mala trupca prečnika 60 do 70 centimetara. Zato je bolje iskoristiti rekonstrukciju čitave ulice i postaviti novi drvored - kaže Marković.
Na centralnom platou kod Cvetkove pijace ima više od 70 mladih i zdravih stabala međutim ona će morati da budu uklonjena zbog uvođenja tramvajskih šina na sredinu kolovoza i proširenja ulice.
- Zdravog drveća ima po nekoliko i na drugim mestima duž Bulevara kralja Aleksandra, ali pošto će se prilikom rekonstrukcije raskopavati ulica postoji velika opasnost da građevinske mašine oštete njihov koren. Zato sad treba odlučiti šta uraditi sa tim platanima. U slučaju da se ne poseku trebalo bi i njih prorediti i orezati jer su na tim mestima pregusto postavljeni - ističe Marković i dodaje da bi po pravilu drveće trebalo da se sadi na rastojanju od 10 do 12 metara.

Platan podložan štetočinama
Novi drvored biće postavljen na jesen za kad je planirana sadnja. Za sada je poznato da će sadnice biti iz redova srednjih lišćara, a još se ne zna da li će se posaditi samo jedna vrsta drveća.
- Sigurno će to biti vrsta koja neće svojom veličinom smetati okolnim zgradama ili tramvajskim žicama. Kad je reč o platanu on je podložan bolestima i štetočinama i to naročito u julu i avgustu kad mu lišće obično požuti. Zato je neophodno redovno ga prskati, međutim problem je što su mu stabla ogromna i nije lako dizati prskalicu na 20 metara visine da bi se zaštitile grane - priča Čedomir Marković.

Brljotine su očigledne kako onih koji su zasrali u prošlom milenijumu,  :roll: ali i onih koji na vreme nisu pokazali prstom.

Deda

Quote from: mahi on February 09, 2010, 01:37:51 PM
Deda ti si bogami samog sebe dokrajcio. Verujes li mi da ti ja u ovome verujem, i da si u pravu da sve trulo drvece treba poseci. Verujes li ti meni da ja verujem da nemas pojma o cemu pricas. Je si li procitao studiju ili ne.

Zakljucke studije znam, posto ih i ti ponavljas kao svi etnolozi koj rade u Gradskom zelenilu (ej ljudi jel znate da se kod nas etnolozi skoluju da bi radili u gradskom zelenilu, a ne da proucavaju i skupljaju narodne obicaje?) ...

Pa jeste... sve si u pravu.
Kakav etnolog, dr mr... koi qrac?

Znači da ni istoričari umetnosti ne vole drveće? I ša oni ima da veruju nekim sumnjivim studijama? Eno im rambo i Velmar-Janković, najveći poznavaoci trt-mrt...  :twisted:

Naravno da nisam pročitao studiju, jer je nisam ni video. A i zašto bih je video kad je ja nisam ni naručio ni platio?
Kako ni ti to nisi video - verujem da obojica nemamo pojma.
A nisam ni etnolog.  :lol:

Deda

Quote from: mahi on February 09, 2010, 01:43:21 PM
Ovo se moze nazvati vredjanjem. Znaci da ne bih bio samozvani dusebriznik treba bih da cutim ko ovcica ili pekinezer i da se desi ponovo glupost velicine TC Usce ...

A da izvrneš još koji krug?  xrotaeye
I gde se dede mudro ćutanje?  :roll:

P.S. a šta nije u redu sa TC Ušće?

alan ford

mahi

Quote from: Deda on February 09, 2010, 03:29:49 PM
Brljotine su očigledne kako onih koji su zasrali u prošlom milenijumu,  :roll: ali i onih koji na vreme nisu pokazali prstom.

Ovo bre dedo nije izvestaj. Nema ni I od izvestaja. Gde je izvestaj, sto se krije izvestaj? Sta pise u njemu? Djilas je rekao da postoji l.k. svakog stabla!!! Neka pokazu licne karte.
Inace, Markovic je entomolog, radi sa parazitima koji su doduse na stablima i sl, ali nije fitopatolog ili fitofarmaceut. To je bre kao da coveka koji ima zapaljenje pluca leci infektolog, a ne pulmolog. Moze, ali, ali ne bih bio u poziciju tog coveka ...

mahi

Quote from: Deda on February 09, 2010, 03:35:03 PM
Pa jeste... sve si u pravu.
Kakav etnolog, dr mr... koi qrac?

A bre Dedo, pogledaj Radovan Draskic koji je prebego od Dusana Mihajlovica, odnosno iz Nove Demokratije, Liberala ili neznam ja cega u DS. Evo da te malo edukujem:
http://www.b92.net/specijal/izbori2003/izborne_liste.php?version=print&nav_id=127031
Nesto mislim da si van tokova, pa eto ... :)

Deda

Quote from: mahi on February 09, 2010, 05:39:55 PM

Ovo bre dedo nije izvestaj. Nema ni I od izvestaja. Gde je izvestaj, sto se krije izvestaj? Sta pise u njemu? Djilas je rekao da postoji l.k. svakog stabla!!! Neka pokazu licne karte.
Inace, Markovic je entomolog, radi sa parazitima koji su doduse na stablima i sl, ali nije fitopatolog ili fitofarmaceut. To je bre kao da coveka koji ima zapaljenje pluca leci infektolog, a ne pulmolog. Moze, ali, ali ne bih bio u poziciju tog coveka ...

Dok su svi koji "brane" drveće stručnjaci do moga....
I ko da pokaže - kome?
Rambu ili Velmar-Janković?

Naravno, znam da je bio u ND kod Mihajlovića. Tako je dobio funkciju u nekadašnjem IO SG Beograda, pa ga posle Bogdanović postavio u Zelenilo.

Ne, nisam znao da je Draškić etnolog, mislio sam da je ekonomista ili neki sl. drkadžija.
Znači FF? Sad mi je simpatičniji.  8-)

A Zelenilo jeste zasralo stvar pre njegovog mandata tako da nikakve veze nema njegovo obrazovanje.
To ne znači da platani moraju da ostanu po svaku cenu.
Meni je žao drvoreda, ali za prolivenim mlekom... ostane proliv.

Nocobdija

Da, ja verujem da je sadašnje rukovidstvo Zelenila krivo zbog oportunističkog ćutanja i "nerada" u medijima ovom povodom.
Da, muka mi je od izmišljotina, gluposti i otvorenih laži Beogradskog sindikata (vidi slučaj tzv. Petog parkića, Zoo vrta*, Zvezdarske šume i dr.) i ostalih samozvanih dušebrižnika.
* za ovo je kriv direktno Đilas, jer gleda da uvek radi ono što je "popularno", a neka anketa je tada pokazivala da velika većina ljudi ne zna kakav je krimos Vuk Bojović (i da ga pamte još iz izdanja '85).... to je druga tema.

Dakle, ne verujem nešto zato što sam neki ili nečiji vernik ili zato što imam neki interes (i ja volim drvored - ali zdrav - jer sam pored njega rastao), nego zato što se trudim da budem obavešten.
Ovim što si napisao  "slučaj takozvanog Petog parkića" si me definitivno ubedio da ipak treba da preispitaš u šta veruješ. Krajnje drugarski, bez želje za daljom polemikom ti kažem da si tu žestoko, ali žesloko fulao temu. Kakav je to bio skandal i koji je to bio bezobrazluk i bahatost, pre svega gospodje Hrustanović (da dragi moj, gleda joj jedan od stanova na taj parkić, deca joj se tu igrala, a stajala je iza uništenja silnog drveća na tom potezu) to normalan civilizovan mozak nikako ne može da shvati. Informacije o tomo činu maloumnika, kretena, nikaddostapara ljudi imaš na sajtovima koji su pokrenuli ljudi koji tu žive i kojima je izmedju ostalih pomogao u odbrani parkića i Beogradski sindikat za Dž!
    Ako su ti sva verovanja bazirana na ovakvim slučajevima...ajd reći ću samo da ti je ovaj primer mnogo loš. Dobronamerni veliki pozz  xyxy

mahi

Ne, nisam znao da je Draškić etnolog, mislio sam da je ekonomista ili neki sl. drkadžija.

A Zelenilo jeste zasralo stvar pre njegovog mandata tako da nikakve veze nema njegovo obrazovanje.
Da simpaticniji ti je sto je etnolog, a sto nezna svoj posao to te bas briga, normalno.

Jeste, da su pre deset godina napravili gresku, ali sada Djilas i Draskic prave jos vecu gresku.

Seku  i unistavaju neselektivno. Ajde ne foliraj se, jel se setas bulevarom? Seku drvece iznad Vuka koje je u mnogo boljem stanju (laicki gledano) nego ovo koje je do Vuka ...

Gde je izvestaj Cede Markovica? Sto ga kriju? Polustrucni covek nesto uradio i to je nestrucnom Draskicu opravdanje za masakriranje Beograda. Kao da zivis negde u Kazahstanu, i ne doticu te problemi ovdasnji ....

Deda

@Noćobdiji (za tzv. Peti parkić):

Naprotiv, primer je odličan.
A tvoje reagovanje je isto dobar primer da nam stalno nedostaju prave informacije.
Šta se sad dešava s tim mestom?
Možda je ispunjeno bilo koje (nerealno) obećanje o brzom rešenju, kompenzaciji (legalnom) investitoru?
Ako ti niko nije rekao (Beogradski sindikat sigurno nije, ali oni rade za dž), tu je ranije postojala zgrada. Kad je srušena ostala je građevinska rupa (i prigodni krš), koja je brzo zarasla u korov. Onda je za taj deo donet DUP i dodeljeno/prodato je investitoru za gradnju objekta predviđenog po tadašnjim planskim dokumentima (nebitno za suštinu kako je posle /polulegalno/ porastao za hiljadu i kusur kvm)
Problem 1: to je uradila vlast SPO/SPS u devedesetim godinama - i u skladu s tim to je sve bilo prepuno "rupa" i koještarija, verovatno i korupcije. Ali, tako je izvesno Građ. pred. "Crnotravac" postalo legalni investitor.
Problem 2: na još neizgrađenom građ. zemljištu Bogdanovićeva (zato i Hrustanovićkina) vlast gradi privremeno igralište: beton, koševi, klackalice i dr.
Stanari okolo počinju da uviđaju da je to sasvim OK, da im se to dopalo, a posebno njihovim staramajkama koje sad imaju gde da se lade i da gledaju okolinu i izvan prozorskog okvira solitera ...
Investitor se probudio i hoće da napravi ono što je platio.
Počinje sranje, a stanari okolnih zgrada ne daju ono što je "njihovo". To zemljište krste "Petim parkićem" (peti travnjak od Liona), i lažno ga predstavljaju u javnosti kao park i kao "oduvek je bio tu"... Pravi se i sajt, pišu mejlovi i organizuje pokret za odbranu. Sveopštoj manipulaciji pridružuju je i jeftini demagozi iz Beogradskog sindikata (inače, i ranije svesrdno doprinosili Đinđićevoj demonizaciji) i dr.
Počinju sranja i sukobi sa radnicima, mašinama... kamenovanja i teranja sa placa, a sa gomilom niskih udaraca. Narano, simpatije neupućenih i ostalih navijača uvek su na strani "slabijeg" i onih koji "nedaju" svoje zelenilo... a ne na strani zlog Crnotravca... tako i predsednik opštine Zvezdara staje na stranu stanara i na sva usta ogovara Hrustanovićku (naravno, iza leđa).
S druge strane, svi legalni papiri su na strani investitora i Sekretarijata za urbanizam, koji je šljivi tako stvoreno javno mnjenje i tvrdoglavo se drži Zakona i ostalih papira.
Onda Đilas postaje gradonačelnik i sve sređuje.
Tako da do danas ništa nije sređeno: po zakonu, investitoru ne može da se kompenzuje građ. zemljište, ne može da se plati....   :twisted:

Nešto sam (bitno) izostavio, slučajno ili namerno?
Bavims se frazama i demagogijom?  
xnerd  :roll: ;) :!: :| :mrgreen: xjap xrotaeye xwink2 :D xyxy :( :shock: xdrinka

Deda

Quote from: mahi on February 10, 2010, 11:30:33 AM

Da simpaticniji ti je sto je etnolog, a sto nezna svoj posao to te bas briga, normalno.

Jeste, da su pre deset godina napravili gresku, ali sada Djilas i Draskic prave jos vecu gresku.

Seku  i unistavaju neselektivno. Ajde ne foliraj se, jel se setas bulevarom? Seku drvece iznad Vuka koje je u mnogo boljem stanju (laicki gledano) nego ovo koje je do Vuka ...

Gde je izvestaj Cede Markovica? Sto ga kriju? Polustrucni covek nesto uradio i to je nestrucnom Draskicu opravdanje za masakriranje Beograda. Kao da zivis negde u Kazahstanu, i ne doticu te problemi ovdasnji ....

Aj, ne nerviraj me bez potrebe.

Jeste, kriv sam - više volim svoj fakultet od ostalih.

On je sasvim OK i zna svoj posao, ali je u slučeju drvoreda zakasnio sa pravim informacijama. I tako dao alibi koještima.

Ne znam sad šta hoćeš! Iznad Vuka su bolje nego ispod? Radi se taj deo iznad Vuka... Hoćeš da se ne radi? Ili hoćeš da sruše i ove platane do Vuka jer ti "laički procenjuejš" da su u gorem stanju?

A gde je ovaj platan:

Da, šetam se Bulevarom, ali ne želim da izgleda kao stara Carigradska džada iz 19 v. BTW, tada nije bilo drvoreda...
... ali i danas u Bulevaru nema dobrog vodovoda (a gde si ti bio pre 2 godine kad je stalno pucala cev kod Depoa GSP?), ljudske kišne i fekalne kanalizacije, a vodovi za struju ne idu ispod zemlje nego su još viseći, kao neke 1925.
O toplovodu da i ne pričamo...
I posle treba da slušam kako se "laički procenjuje", a ovi "nešto kriju"?

Uozbilji se, aman!

slawen

Кумровачка школа: кад нешто засереш, брже-боље затрпај то гомилом свежих, још већих гована.

Види га овај: платане секу да би на Булевару прорадили водовод и грејање.

Ахахахахахахахахахахахаха.

Смрт удбашкој септичкој јами!

tarana

Quote from: slawen on February 10, 2010, 12:25:58 PM
кад нешто засереш, брже-боље затрпај то гомилом свежих, још већих гована.

po mogućstvu dodaš i "narod zna"...

slawen

Народ нико не може да превари!

Опа! Где је куглица? Испод средње шибице?

slawen

И сам' да домјетнем гледе петог и свих наредних паркића:
Доле бабе које шетају унучиће!
Доооле!
Оне су највећи непријатељи прогреса!
Нааајвећи!
Оне су кочничари наше захуктале демокрацке економије!
Кооочи!

Deda

Govnarsko-fiškalski nauk:
brže-bolje podmetni nešto što nigde niko nije rekao, ne sledi iz napisanog i uvek je izvađeno iz konteksta.

a onda, trljajući rukice (šarene od vitiliga i raznih psihoizazvanih ekcema), po Bulevaru deli vizitke vlasnicima uništenih automobila i polomljenih glava (od prve, druge košave) "da tuže (ionako udbašku) državu" i nenarodnu vlast.

Kriminogeni smradu.

slawen

Адвокати секу платане!
Дооооле!

Deda

Ne, samo kupuju nekretnine prljavima parama, podmićuju svedoke prljavim parama, plaćaju sudije prljavim parama...

slawen

"Шефе, шефе, неки се буне што сечемо дрвече."
"Па шта си се укипио, 'оћеш лимун, иди и испричај им још неки виц!"

slawen

"... и не заборави да поменеш ко је крив за корупцију!"
"Они што узимају мито?"
"Будало! Никад од тебе државни секретар."

Deda

Gradski pravobranilac za ,,Blic"
Sumnjive tužbe za ujede pasa lutalica
Lana Gedošević | 06. 02. 2010. - 00:02h | Foto: Goran Sivacki | Komentara: 19

Gradsko javno pravobranilaštvo sumnja da postoji uigrana šema po kojoj pojedini građani, u saradnji sa nekim advokatima i veštacima, pokušavaju da naplate visoke naknade zbog povreda nastalih od ujeda pasa lutalica. Jedan od razloga za sumnju je i podatak da je čak 30 građana angažovalo istog advokata, koji tvrdi da su svi njegovi klijenti pretrpeli identične posledice od ujeda pasa lutalica. O ovim sumnjama obaveštena je i policija.

Strahinja Sekulić Prema rečima gradskog pravobranioca Strahinje Sekulića, u poslednje vreme došlo je do drastičnog povećanja broja ovakvih tužbi. Međutim, primećeno je i da se u najvećem broju slučajeva pojavljuju isti veštaci i advokati, isti su opisi incidenata i ista je visina odštete koju traže.
- Utvrdili smo da se benigne povrede poput ožiljaka i ogrebotina tumače kao teške, a strah koji je u tom trenutku izazvan izjednačava sa strahom ljudi koji su prošli logore ili teška ranjavanja. O ovome smo obavestili policiju, podneli smo spisak veštaka i predmete, i naveli da se radi o istoj šemi pokušaja naplate štete - objašnjava Sekulić ističući da su svi ,,sumnjivi" potraživali po 350.000 dinara.
On kaže da se u nekim slučajevima zna i da su povrede nastale od vlasničkih pasa, ali da se i za to često okrivljuje Grad.
- Sudski sistem je trenutno takav da je sasvim dovoljno reći da je osobu napao pas lutalica. Ista situacija je i kada je u pitanju dobijanje potvrde od lekara. Ono što nas posebno brine je odnos, čak i državnih institucija prema gradskom budžetu. Ne možemo da dozvolimo da zbog ovakve prakse sudova Grad gubi veliki novac - objašnjava Sekulić istakavši da u ovom trenutku na ime naknade štete od ujeda pasa lutalica Beograđani potražuju 80 miliona dinara koliko, kako kaže, košta izgradnja jednog obdaništa ili škole.
Gradske vlasti su pre nekoliko meseci formirale komisiju kojoj građani mogu da se obrate i vansudski dogovore poravnanje ukoliko su pretrpeli ujed pasa lutalica. Rezultat je da je više od dve trećine Beograđana zaključilo ovakve ugovore. Sekulić kaže da su time želeli da razdvoje one koji su zaista bili povređeni i koji imaju apsolutno pravo na naknadu štete, od onih koji isključivo žele da ostvare ličnu korist.
- Pravobranilaštvo je i samo, neformalno, istraživalo svoje sumnje. Od građana smo saznali da se čak dele i vizit karte advokata i veštaka kada god se pojavi neko sa ovim problemom. Imali smo i slučaj da su ispred mesta gde se održava Komisija neki advokati odvraćali ljude da zaključe poravnjanje i savetovali suđenje kako bi dobili više novca. Ako se naše sumnje budu dokazale, onda ćemo te pojedince mi tužiti jer je u pitanju krivično delo - kaže Sekulić.
Gradske vlasti će o ovom problemu obavestiti i Ministarstvo pravde i Lekarsku komoru.

Ogrebala ga mačka, pa tužio Grad

Advokati ,,oštećenih" na razne načine opisuju povrede svojih klijenata. Tako je u jednom od slučajeva čovek zadobio ogrebotinu na prednjoj strani potkolenice, ali je veštak tvrdio da je pretrpeo ,,strah ekstremno jakog inteziteta zbog neposredne životne ugroženosti, odnosno straha od smrti, zbog čega je zapao u kratkotrajnu nesvesticu". Međutim, čovek koji je tužio Grad na saslušanju je rekao da je svest izgubio zbog bolova od povrede kolena. U drugom slučaju sudski veštak kaže da je ,,ujedna rana izazvala trajnu estetsku naruženost zbog koje stranka trpi i duševnu bol", dok je stranka na saslušanju rekla da nema ožiljke od ujeda. U Gradsko pravobranilaštvo skoro je stigla i tužba jednog sugrađanina koji tuži Grad jer ga je ogrebala mačka.

miskop

Hahahaha...

Dva lopova i lazova se nadjebavaju ko je od njih veci a ko manji lazov i lopov.

Ajde da vas pomirim nekako...da kao neutralni posmatrac posredujem...

OBOJICA ste najveci lazovi i lopine.

Happy ?

;)

slawen

"Јебо те патак, опет ти!"
"Ја, друже судија."
"Па што стално ти? Шта ће адвокат сваки дан у суду? Што не дође неки етнолог, епидемиолог, енолог, него баш адвокат?"
"Такав ми пос'о."
"Није то никакво оправдање. А ти, шта ти вештачиш?"
"Ја ујед, а колега психијатар претрпљени страх."
"Па пичка му материна, кога бре ви зајебавате? К'о да ујед мора да вештачи специјалиста судске медицине! Па то може да види и онај који прош'о поред филозофског факултета (и испричао пар вицева) да је од кучета, шта има који мој да вештачиш?"
"Можда је намештаљка, па..."
"Једина намештаљка сте овде ти, тај психијатар и овај покварени адвокат који ме покварено подмићује да бих судио по закону. Ви сте срамота за своју земљу! Ви сте срамота за моју партију!"
"Али..."
"Нема али! Од како је моја партија на власти нема паса луталица ни у нашем граду, ни у нашој власти. Јел' јасно?"
"Али пси изуједали дете..."
"То није дете, то је кретен! Како то да мене ни један до сад није ујео?"

Према последњој реченици следи и наслов: ВЕЧИТА ЕНИГМА

slawen

Quote from: miskop on February 10, 2010, 12:48:19 PM

Happy ?

;)

Бежи бре, до јуна да се ниси јавио. Него, изгледа Парамецијум неће да ти пусти дечка овде?

Deda

Deda

Generalka u Bulevaru
Radovi u Bulevaru kralja Aleksandra počinju sledeće nedelje i trajaće do 1. septembra. Poprečne ulice biće zatvarane pojedinačno da bi radovi što manje ometali saobraćaj

Rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra trebalo bi da počne iduće nedelje i prema najavama trajaće do 1. septembra. Obnova ove prometne saobraćajnice odvijaće se u fazama, a saobraćaj će biti menjan u skladu sa radovima.

Kako kažu u Skupštini grada, radovima je predviđena rekonstrukcija celokupne infrastrukture.

- Biće izgrađen nov toplovod, rekonstruisana postojeća i izgrađena nova vodovodna i kanalizaciona mreža, izgrađena tramvajska pruga i kontaktna mreža, kao i nova stajališta u središnjem delu ulice. Takođe, planirana je i izgradnja potpuno novog uličnog osvetljenja, uređenje kolovoza, parkinga i trotoara, kao i postavljanje nove saobraćajne opreme i signalizacije - kažu u Gradu.

Tri faze radova

U prvoj fazi rekonstrukcije, kako saznajemo u Skupštini grada, predviđeno je da se ukloni drvored sa leve strane ulice od Vukovog spomenika do Cvetkove pijace, kao i jedan deo drvoreda sa desne strane, što će uraditi JKP "Gradsko zelenilo".

OBNOVA BEOGRADA

Rekonstrukcija tramvajske deonice u Bulevaru kralja Aleksandra deo je Projekta obnove Beograda, koji se realizuje od 2005. godine i podrazumeva izgradnju 33 kilometra tramvajskih deonica u čitavom gradu, od čega je oko 2,5 kilometara u samom Bulevaru.

Ovim projektom planirani su radovi na tramvajskim deonicama u ulicama Vojvode Stepe, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, 27. marta, Ruzveltovoj i Karađorđevoj.

Planirano je, zatim, da se leva strana tramvajske baštice privremeno pretvori u kolovoznu traku za vreme rekonstrukcije ove strane ulice. Istovremeno, sa desne strane ulice funkcionisaće jedna kolovozna traka, a po završenom uklanjanju drvoreda, izvodiće se radovi na drugoj kolovoznoj traci, kao i na delu trotoara i tramvajskoj baštici.

- "Beogradske elektrane" će u trećoj fazi raditi na izgradnji novog toplovoda, "Beogradski vodovod i kanalizacija" radiće nove vodovodne instalacije, a zatim se prelazi na izgradnju trotoara, parkinga i sadnih mesta za novi drvored. Nakon toga, prelazi se na tramvajske pruge, kontaktne mreže, osvetljenje i stajališta u središnjem delu ulice - objašnjavaju nadležni dinamiku radova.

Rok šest meseci

Na kraju je predviđena ugradnja nove saobraćajne opreme i signalizacije na raskrsnicama. Kako saznajemo u Skupštini grada, tokom rekonstrukcije, poprečne ulice biće zatvarane pojedinačno da bi radovi u što manjoj meri ometali saobraćaj.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je da će celokupna rekonstrukcija trajati "samo šest meseci, odnosno do 1. septembra". Predviđeno je da radovi koštaju oko dve milijarde dinara, a finansiraće se iz budžeta grada.

slawen

Јеботе, Рамбо, па што ми се прије ниси јавио, ја бих и теби један топловод поставио...

Nocobdija

Dedi, za parkić.

I sve po zakonu?
   Znaš šta mene zanima, koliko će još toga biti posečeno, porušeno i dovedeno u zakonske okvire, jer je neko, neki Vuk, nekad, pre petnaest godina nešto zasrao! Alo, život teče dalje, ne može neko na potezu iza  Plavog mosta da poruši ljudima 94 objekta, ej devedeset četiri objekata! Dakle, neko je morao da ide na robiju za sve one zidove, ogoljene pločice, cevi koje vire na sve strane, unesrećene ljude koji su ostali bez posla, ne samo obogaljene gazde, nego i porodice gomile njihovih radnika. Tuga bre jedna.

Znaš li šta je sada tamo ? Delom djubrište, delom ledina, raj za pse lutalice. Čemu bre to? Ima li privremene dozvole, nisu im bili jednobrazni objekti, po jebenom urbanističkom planu. Tamo nemaju ljudi gde hleb da kupe, nemaju više ni apoteku, nemaju piljaru, nemaju deca u veeeeeelikom krugu ni jednu jedinu knjižaru, ajd za perionicu će da se snadju, ali i belu tehniku nemaju, ni ekser ne mogu da kupe a da se ne nakače na prevoz, pa po zakonu očišćeni svi kiosci koji nisu mafijaški! Grad je živ organizam, u njemu žive ljudi, imaju svoje potrebe, ako se nešto desi van nečijih pametnih vizija, pa čekaj može da se koriguje, ali u normalnim okvirima. NE MOŽE NIKO DA RUŠI 94 OBJEKTA! Pa čekaj krene neko da gradi, pa napravi jedan, pa drugi, pa niko ne reaguej i onda dodje nova vlast i...
Taj skandal je prošao jadno, bez i jednog otkaza, a o robiji nadležnih da ne govorimo. Sve po zakonu. 

Alo, Peti parkić ako nisi tuda skoro prolazio,  je bio jedno živo mesto sa puno dece,taj potez omogućava normalan protok vazduha okolnim zgradama  i tu je bilo sigruno preko dvadeset zdravih stabala. U cik zore, po zakonu, su ih posekli (oko 4 ujutru, kako zakon nalaže).

Ako se ne prate realne potrebe gradjana, koji će nam vlast, da nas jebe po zakonu? To je prijatelju demagogija.

Pijanista

taj Vuk, jeli to onaj Bojovic? ne pratim situaciju, sta je on to zasro, koja je bila njegova funkcija osim u ZOO vrtu? Stvarno neka baraba, sta?

mahi

Quote from: Deda on February 10, 2010, 12:16:21 PM

Uozbilji se, aman!

AAAAAAAAAAA tu si se sakrio ... eee ti jarca ... ja te jurim po belom svetu a ti otkopavas svoje platane ... Ne mogu da ti citam tvoje pricice za malu decu. Sutra kada se probudim ti taksativno otpisujem, tebi problematicni ... nemam pojma ni sta si, cas si za etnolosko zelenilo, pa se s vukom i ovcama ceras po planini, pa onda pominjes neke fekalije ... bog s tobom coece ,,,

pozvao sam te da se pridruzis akciji "bezobrazno zeleno", pa ti vidi, il ces medj etnoloske seldzuke, il ces medj nas ...

Deda

Platani su javno dobro

jelena jorgačević

Uskoro seča platana u Bulevaru kralja Aleksandra

Iz »Zelenila Beograd« su nedavno najavili da će svi platani duž Bulevara kralja Aleksandra biti posečeni. Bez prethodnog obraćanja građanima ili javne rasprave, direktor ove komunalne službe, Radovan Draškić, saopštio je da se planira seča svih stabala od Vukovog spomenika do Cvetkove pijace i da za taj šok sugrađani treba da se pripreme.

Ubrzo je osnovana fejsbuk grupa čiji je cilj »očuvanje najlepšeg drveća u Beogradu kome preti dalja seča od pomahnitalih testera Gradskog Zelenila«. Za nekoliko dana ona je okupila skoro 8.000 građana. Potom su ličnosti iz javnog života poslali molbu gradonačelniku Beograda za spas 500 platana. U tekstu koji su potpisali, između ostalih, Svetlana Velmar Janković, Vlada Veličković, Dobrica Ćosić, Mihajlo Mitrović, stoji: »Uvereni da delite naše mišljenje, da je Bulevar Kralja Aleksandra sa moćnom alejom platana, jedini naš pravi evropski bulevar, i da stoga nećete dozvoliti da se ogromna kulturno – istorijska vrednost Beograda pretvori u beživotni pejzaž sa meseca.«

Apelovala je i Akademija arhitekture Srbije ocenjujući da je posle više bombardovanja Beograda ovo najteža nevolja koja se nadvila nad srpskom prestonicom.

Direktor "Zelenila Beograd" Radovan Draškić, saopštio je da postoji nekoliko razloga za seču drveća. Prvi razlog je njihova starost i obolelost, jer se tvrdi da su napadnuti patogenim gljivama. Drugi bezbednost jer, kada pada sneg ili duva vetar postoji opasnost »da neka grana ili drvo ne padne«. I konačno, sledi rekonstrukcija Bulevara pa kad se sve radi i raskopava cela ulica eto idealne prilike da se posade nova stabla.

Beograđani smatraju da je čudno što su se svih petsto stabala naprasno i odjednom razbolela, a ako to istina, bolji način je da se leče. U žalbama stoji i da nema te evropske prestonice gde je u jednom trenutku posečeno 500 stabala takve starosti.

Podsećanja radi, drvoredi pored saobraćajnice smanjuju saobraćajnu buku za 30 do 40 odsto, a raspostriranje čestica prašine i čađi za preko 60 odsto.

Beograd se već pokazao kao nedovoljno brižan prema svojim zelenim površinama. Ulica kralja Milana, nakon rekonstrukcije, više nema nikakav hlad, godinama se vodi borba za spas Petog Parkića, a Zvezdarska šuma se seče, kako piše Dojče Vele, »pod izgovorom proširenja bolnice, iako to Kliničko – bolnički centar 'Zvezdara' nije tražio«.

Na forumima, Beograđani izražavaju sumnju u obrazloženja »Zelenila Beograd«, plašeći se da je to još jedan izgovor za proširenje parkinga ili nekog drugog projekta o kome će se tek naknadno saznati, kada divovski platani već budu uništeni.

Korenje trulo i oštećeno

U "Zelenilu Beograd" naknadno smo saznali još nekoliko detalja vezanih za platane u Bulevaru: osnovni problem je njihovo stanje jer su još pre mnogo godina stabla napadnuta gljivicama. Glavni razlog za to je posipanje ulica solju u zimskom periodu. Naime, ta so zajedno sa snegom koji se sklanja sa kolovoza i trotoara uglavnom završi oko stabala.

Pored toga, korenje platana nebrojeno puta oštećeno je tokom postavljanja raznih podzemnih instalacija - vodovodnih i kanalizacionih cevi, grejanja i sl, a uskoro se planira još jedna sveobuhvatna rekonstrukcija Bulevara kada će sve ove instalacije biti ponovo otkopavane i menjane. Zato su u "Zelenilu Beograd" kao opciju predlagali i drugačiji način bušenja zemlje oko korenja, koje se ispostavilo kao preskupo, naročito s obzirom na to da bi zbog drastično kraćeg životnog veka platana u gradskim uslovima, primerci iz Bulevara živeli još najviše deceniju i po.

Još jedan razlog za donošenje odluke o sečenju platana je to što su radnici "Zelenila Beograd" pre nekoliko dana izvadili jedno stablo, kako bi između ostalog procenili stanje u kojem su platani. Radnici su ispričali da se u tom delu Bulevara zbog truleži osećao strašan smrad. S obzirom na to da su platani bolesniji nego što se mislilo, u "Zelenilu Beograd" postoji bojazan da bi neko od stabala moglo i da se izvali.

M. V.

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=911090

Deda

Quote from: mahi on February 11, 2010, 12:03:56 AM
Quote from: Deda on February 10, 2010, 12:16:21 PM

Uozbilji se, aman!

AAAAAAAAAAA tu si se sakrio ... eee ti jarca ... ja te jurim po belom svetu a ti otkopavas svoje platane ... Ne mogu da ti citam tvoje pricice za malu decu. Sutra kada se probudim ti taksativno otpisujem, tebi problematicni ... nemam pojma ni sta si, cas si za etnolosko zelenilo, pa se s vukom i ovcama ceras po planini, pa onda pominjes neke fekalije ... bog s tobom coece ,,,

pozvao sam te da se pridruzis akciji "bezobrazno zeleno", pa ti vidi, il ces medj etnoloske seldzuke, il ces medj nas ...

Znaš gde možeš da nabiješ te svoje...  :?
:| :|

I počni nekad i da odgovaraš na pitanja, a ne samo da blebećeš.

miskop

Potom su ličnosti iz javnog života poslali molbu gradonačelniku Beograda za spas 500 platana. U tekstu koji su potpisali, između ostalih, Svetlana Velmar Janković, Vlada Veličković, Dobrica Ćosić, """""

Posto je i Dobrica potpiso....jasno je ko dan da je to nesto protiv atlantskih
i evropskih integracija...a jos je jasnije da komunjare OPET oce nesto da ukradu.

SECI GOVNA I RESEN REBUS !!

Deda

Quote from: Pijanista on February 10, 2010, 09:04:57 PM
taj Vuk, jeli to onaj Bojovic? ne pratim situaciju, sta je on to zasro, koja je bila njegova funkcija osim u ZOO vrtu? Stvarno neka baraba, sta?

Bojović Vukosav.
Baraba.
Kriminalac.