News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

slavene, sta ti kazes?

Started by Pareski do, April 10, 2010, 05:02:01 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jelence

Inace, sto se tice ovoga da su odlicni djaci bolje tretirani - pa sto nisu i losiji djaci zasluzili tu poziciju? Kako cujemo nije bilo tesko - naucis prve tri lekcije i Bog da te vidi.

Moj otac je predavao matematiku i kod njega su najbolje ziveli najbolji ucenici. On je sasvim otvoreno govorio o tome, jer se sitna boranija naravno bunila. Rekao bi im da taj status mora da se zaradi i da je svako dobrodosao da pokusa.

Vrlo slican metod koristim sa detetom - on stice odredjene privilegije ako mu je soba uredna, ako ne zaboravlja stvari koje obicno zaboravlja, itd.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Ivan_D

Quote from: Hate mail on April 12, 2010, 10:29:06 PM
Hate, je l' znas sta je 'fuš' u skolskoj terminologiji?
Naravno. I ne samo u skolskoj.

Ja mislim da se to nigde drugde ne koristi. Secam se kako su, za vreme moje osnovne skole moji roditelji stalno pricali o nekakvim 'puskicama', meni cak bilo i neprijatno pred ostalom decom kad bi rekli "pisete puškice", a mi pisali fuševe.   :)

Jos mi je neprijatnije bilo kad bi govorili 'peretonica' za perionicu   :)

If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

Fush ili fusheraj moze da ti napravi bilo koji majstor, recimo.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Ivan_D

Quote from: Hate mail on April 13, 2010, 01:11:46 PM
Fush ili fusheraj moze da ti napravi bilo koji majstor, recimo.

ne bre bosanac!!! fuš se kod nas u Kovinu zvale 'puskicie', aka cheatsheets.

Hate mail

I kod mene u Pancevu. Fush je sve sto je faux: lagarije, prepisivanje i slicno na kontrolnom u skoli (nastavnica Bacvanski) ili kad ti majstor izgituje prozor pa kad padne prva kisa nosena Kosavom od 90km/h a patos ti poplavljen e i to je fush isto. Nisam ja Bosanac, ja sam Amerikanac podrijetlom iz Vojvodine a onako korienski Sumadinac a ako cemo posteno, kao i toliko Sumadinaca, starinom i crnogorcina iz Vasojevica a dalje vieroiatno Albanac Kliment.

Pijanista

Fush se koristi i kad na radnom mestu koristis resurse preduzeca za privatne svrhe. Na primer, radis kao masinbravar, i umesto da privredjujes za kolektiv ti sa preduzecetovim masinama pravis kapiju i prodas komsiji. (citanje revolucionarnih nedela dok se burgija lomi se ne racuna)

Hate mail

Tu interpretaciju jos nisam cuo.

Pijanista

Quote from: Hate mail on April 13, 2010, 10:48:25 PM
Tu interpretaciju jos nisam cuo.

Nemas iskustva  :)
Ja sam saradjivao sa tim ljudima, pa znam

Hate mail

Sto se mene tice, to je privodjenje nameni tzv. drustvene imovine - opasnom konstruktu datom na korist i cak upravu jos opasnijim sub-ljudima - koja bi ionako propala ili bila unistena ili otudjena u tzv. (S)(O)OUR-ima. Ti ljudi su spasioci vrednosti.

Tromotorac

Quote from: Hate mail on April 13, 2010, 10:42:59 PM
Nisam ja Bosanac,

Ja sam ovo shvatio u figurativnom smislu.

Ranije u jednoj firmi sam radio sa dva developera, Srbin i Hrvat iz Bosne, igrom slucajeva iz sela u istom regionu. Menadzment ih namestio da sede kjubikl do kjubikla. Kad god su kritikovali jedan drugog, pocinjali su sa "Bosanac..."
The bums will always loose.

Ivan_D

Quote from: Tromotorac on April 14, 2010, 03:59:54 AM
Ja sam ovo shvatio u figurativnom smislu.

Figurativno je i bilo  :)

Inace sto se Crnogoraca i Albanaca tice, isto kao sto mnogi Srbi tvrde da su Crnogorci i Srbi jedan te isti narod, tako sam nalazio i na Albance (iz Albanije) koji tvrde da su Crnogorci i Albanci u stvari jedan narod koji se kroz istoriju odvojio.

slawen

Да, а и језици, религија и култура су им слични....
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

Da, bas kao sto i keltski Irci (i Skoti) i germanski Englezi govore jedan, engleski jezik.

Upoznaj Domovinu da bi je vise voleo...

slawen

Хммм... па тзв. енглески и јесте мешавина свега и свачега и зато је најбогатији језик на свету: келтски, саксонски, француски, латински, изрази и језичке конструкције, па онда скандинавски утицаји....
Како оно беше да викиншка кокошка хен носи келтско јаје ег....

И кад смо већ на теми, она Shaniqa коју стално помињеш.... јел' такво име стварно постоји у УСофА?
Миссим, има оно правило да иза "Q" увек и обавезно иде "U" То је из латинског прешло и у енглески.
Е, сад, можда ти црнци не знају латински....
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Hate mail

Shaneeqa. Opali jedan google search na tu temu, sa sve slikama. Njima spelling nista ne znaci pa ces naci svakakve verzije.

Juce citam vesti o crnji od 19 godina, uhapsenom zbog 5 (pet) ubistava u poslednja dva meseca. Gospodin se zove Shiquan.

slawen

Да, да...
Ево, сад, решавајући Тајмсову крижаљку, још један пример - 66 down: Flying Kangaroo company. Тачан одговор "QANTAS".

Hate mail

Pijanista

slawen

Јебе'му матер ако не би' направио чудо кад би те црнце научио ћирилицу....

Hate mail

Pa eno oko tebe 5-6 miliona tih cirilicnih crnaca. Zar nisu cudesni?