• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Primedbe, predlozi, dopune, ispravke na bibliografiju

Started by Boban, 11-03-2011, 22:23:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 17 Guests are viewing this topic.

Mica Milovanovic

Mica

Lord Kufer

Ta priča Brajana Oldisa je SF ali ne kao science fiction nego spekulativna fikcija.

Mica Milovanovic

Za stare priče koje nisu bile objavljene u specijalizovanim SF časopisima smo se držali pravila da moraju da budu SF.
Mica

zstefanovic

Quote from: Mica Milovanovic on 24-07-2013, 17:04:06
Za stare priče koje nisu bile objavljene u specijalizovanim SF časopisima smo se držali pravila da moraju da budu SF.

Претпостављам да сада жалите за тим? Елем, има ли шансе да се унесу нова поља у библиографију, да се концепт прошири? Рецимо, много ми недостаје нон-фикшн о научној фантастици, као и поље за кључне речи или жанр итд...
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

JasonBezArgonauta

Quote from: Mica Milovanovic on 27-06-2012, 14:29:51
Da ne zaboravim: Fali nam Bredberi Farenhajt 451 zajedno sa Maslackovim vinom - Zora Zagreb

Ne fali, to je ovo:

QuoteRay BradburyBRADBURY, RAY (USA)MASLAČKOVO VINODandelion WineStrani pisci, str. 5-206
1963
Ray BradburyBRADBURY, RAY (USA)451 FAHRENHEITAFahrenheit 451Strani pisci, str. 207-334
[/r][/r]
Strani pisci je edicija, Zora je izdavač.
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

JasonBezArgonauta

Vezano za današnju dopunu, GODIŠNJA DOBA i DOLORES CLAIBORNE nisu dupli unosi, reč je o različitim izdanjima, ali sam greškom ubacio DOLAZE KVANTNE MAČKE, već postoji u bibliografiji, ali nemojte brisati ovaj unos jer tamo fale neki podaci.
Kad smo kod falinki, za oldisovu PRAŠUMU dodajte originalan naslov - Hothouse, str. 7-270. Kod Pauersa stoji (BRI) umesto (USA), kod Strossa obrnuto.
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

JasonBezArgonauta

Quote from: Mica Milovanovic on 28-03-2011, 22:16:00
Fale edicije fantastike (tipa Babilonske biblioteke)

Imam ih sve ako ih je bilo 10. Javite ako i dalje fale, to bi mogo da unesem ovih dana.
Isto važi i za one cro monolite, vidim da je samo prvi unesen.

Truba

ekstra stvar
toliko puta mi je pomoglo
John Brunner
evo sada otkrih da imam 2 knjige Dela vremena :D
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ygg

U sutrašnjem broju Politikinog Zabavnika SF priča, nažalost ne domaća. U pitanju je priča Sve u jednoj tački, Italo Kalvino. Kliknem na Bibliografiju da vidim da li je ta priča već objavljivana i nađem ovo:

Ili je u pitanju neka greška ili ja ne razumijem šta znače ti brojevi. Koje godine je priča objavljena i u kojem broju PZ-a?
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Boban

PZ broj 1890, a datum je: godina 1988, treći mesec, osamnaesti dan - to je oblik datuma koji obezbeđuje u ovoj bazi da kada se slaže po datumu bude hronološki ispravno.

mac

Datum je decimalan broj.. Ah, stara dobra vremena kad su trikovi u kodu bili prihvatljivi i poželjni.. Ostaje samo misterija s ovim "str:"

Boban

str je na kojoj je strani, ali za Zabavnik to nije uneto.

Ygg

Zahvaljujem. Zbunile su me sve te brojke, naročito ono 0318.
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Truba

Sta znaci ovo sken pored
Legende Vamove zemlje
Ali link ne radi

Boban

Quote from: Black swan on 12-06-2023, 00:03:39
Sta znaci ovo sken pored
Legende Vamove zemlje
Ali link ne radi
Teo si džabe knjigu, beščasniče!

SOAtlas1968

Da li je ''Silva'' (Sylva) od Verkora (Vercors) naučno-fantastični roman ili ne? I o čemu se radi?

Mica Milovanovic

Mica

Boban

Библиографија изгледа поново ради... још да решимо допуњавање.