• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Oluja

Started by Drakus, 07-06-2011, 01:36:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stipan

Ma jeste Perine, samo ja ne umem da objasnim drugačije.
Nisam ni mislio da je ovo moje nešto ultimativno, tek primer kako bih to JA uradio.
Ako je Drakus pametan, neće me kopirati, nego će izvući pouku za svoje sledeće priče.

scallop

Od šume se ne vide drveta.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Drakus

@ scallop
Šta imaš protiv "drveta"?

@ Plut
Već se scallop oglasio za tu rečenicu, ali sam odlučio da to ne menjam puno. Očigledno nije upalilo.

@ Stipan
Hvala, jasnije mi je našta si ciljao prethodni put, ali mislim da si možda malo preterao.

Stipan

Nisi ti još video kako izgleda kad Stipan pretera.
Ali ti i ne treba da budeš Stipan, nego da popraviš SVOJ stil pisanja.
Samo napred i spremi se na ribanje.

Boban

Problem ove priče je neprekidno i besomučno mešanje nivoa i pristupa.
Dakle, možeš da opisuješ prosto fizičko dešavanje, možeš da pominješ unutrašnje dileme i razmišljanja glavnog junaka, možeš da praviš osvrte na tehnikalije sveta u kome se radnja dešava, možeš da komentarišeš istorijske ishode, ali ne sve u prvom pasusu. Potpuna konfuzija; postavka koja se kao nazire iza je možda i zanimljiva ali si ti sve učinio da nam je ogadiš. Imaš mnogo toga da kažeš i sve najednom kulja iz tebe, a to nije literatura, to je neurotična nekontrolisana histerija.
Polako. Neka on prvo šeta pasus-dva, pa neka vidi oblak, pa neka ga to podseti na slične situacije i tadašnje ishode. Pa polako pomeni ponešto iz ikonografije tog sveta. Pa onda nek šeta još malo i daj da saznamo kuda je krenuo.
Nije uopšte bitno šta mi govoriš nego kako. Naravno, bitno je i šta ali tek ako je način zadovoljavajući; tvoj način ovde je ispod praga podnošljivosti i onda je potpuno svejedno šta pokušavaš da mi saopštiš; to ne dopire do mene.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Storm Leader

al makar je covek kreativan. Ovo je drugacije od vecine stvari koje se mogu procitati u modernoj fantastici.
I am Tsorovan'm'hael in service of Lord Dragon

boki77

По чему је другачије?