• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Satanizam, sekte, Crna ruža...

Started by Ghoul, 29-01-2012, 02:30:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Ugly MF

Quote from: Gwydion on 30-01-2012, 03:58:58
Quote from: SVAROG on 29-01-2012, 11:41:53
Ne, ne bi trebalo pitati NIKOGA kako se tretira SPC, osim njenih vernika.
Jednog ovde nikad nece biti briga ni za Vatikan ni za Anglikansku crkvu.

To isto važi za bilo koju religijsku grupaciju, sektu, kutl, crkvu i sl. Za svaku je ona druga sekta i krivoverna. Stoga svako ko gleda iz svog usko kultnog ugla je ništa drugo do obična budala.

Tacno tako! Da su malo pametniji i produhovljeniji, mislim na sve pripadnike bilo koje vere, i da nisu obicne budale , niti bi bilo bombasa samoubica, niti rata protiv terorizma, ni krstaskih ratova, ni SFRJ nikada ne bi nastala, sad bi sve bila Velika Srbija u kojoj ne bi bilo sekti...

Meho Krljic

Bek tu oftopik:

Mene su takođe u vojsci 1991. godine saslušavali zbog muzike. Doduše, samo moj komandir čete, nisam dobacio do bezbednjaka. Ali neobično je što sam ja na kazetama (jer ipak vokmen je bio vrhunac luksuza koji smo sebi mogli da dopustimo) imao mahom metal i grajndkor (Sore Throat, Acid Reign, Sepultura itd.) a on se nije brinuo da ne bude satanističke propagande, nego da nema neka katolička misa tu.  :-? :-?  A bio Hrvat. Go figure.

Father Jape

Ti si služio vojni rok... i to pre dvadeset jednu godinu...  :shock:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Tad je to moralo. A i bilo je mirnije vreme. Doduše, zaratilo se za mog služenja... Ali nisam nikog ubio... Bar ne da znam  :lol:

pokojni Steva

Zgazio si u strojaku barem jednu bubamaru  :evil:
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Meho Krljic

Dobro, i par puta sam se toliko napio da nisam znao šta radim... ko zna ko je sve stradao u tim periodima.

Ali posle sam primio islam i mnogo se bolje osećam.

Ugly MF

Quote from: Meho Krljic on 30-01-2012, 11:32:38
Dobro, i par puta sam se toliko napio da nisam znao šta radim... ko zna ko je sve stradao u tim periodima.

Ali posle sam primio islam i mnogo se bolje osećam.

Eto sad si sektash! ;)

pokojni Steva

Tek da ubijem ove tri šestice u broju postova arčim još jedan - to što sadašnje dve najtradicionalnije hrišćanske crkve sektama smatraju sve one preostale koje im se ne daju povinovati je naravno smešno. Ovde ima gomila ljudi koja se očito zajebava na zadatu temu, da su istinski vernici na pamet im ne bi pali komentari kakve već postuju. Religija je svakako nešto suviše lično da bi se njome prosipalo sa ili bez preke potrebe. Ili bi barem tako trebalo da bude. U stranom je problem, ako nije razumljivo na prvu loptu naravno da je skaradno i treba ga na kocu spaliti. Lično sam ubeđen da su ama baš sve religije, one "etablirane" od bilo koje vrste, istekle iz jedne, to jest iz sličnog načina mišljenja. Gde tu još ima mesta za silne Afrikance i ostale Papauance. Možda bi i oni hteli da se etabliraju ali ne da imaju nosač oviona. Mene nerviraju samo oni što mi lupaju na vrata ili me presreću na ulici i gnjave, dok ne ugrožavaš tuđe pravo na slobodan izbor, život  i "ne gnjavež", radi šta oćeš. Kad se, što bi Jeremić rekao, crvena linija prekardaši, bato - Konan prvi deo & Hasan seckati. "Verovanje" je opasno opasna igranka da bi se u nju lako upuštali.

Mada, ako kogođ zna gde da nabacim sadnice Crne ruže, kupio bih barem deset. Isto važi i za Crnog lalu  :!:
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Loni

Quote from: SVAROG on 29-01-2012, 08:24:55
Svaka sekta je destruktivna sekta.
I verske, I kriminalne ,I politicke, I monetarne, I gejparadirajuce....

Ovo je tipičan odgovor pristalice jednoumlja.

Različiti koncepti i u pogledu politike i u pogledu koncepta života i smrti (religije) su osnova DEMOKRATSKOG društva.

Meni je najneprirodnije kad neko društvo ima samo jednu partiju i samo jednu cerkvu i svi misle potpuno isto o konceptu morala/života i smrti itd.
Demokratija je kad svako ima pravo na svoj koncept.

Sekte (male verske zajednice) su potpuno prirodna stvar u demokratiji i da je sreće svaki pojedinac na Zemlji smeo bi legalno da formira svoj slobodan koncept i o životu/smrti i o etici i o politici.

Što Balkanci ne razumeju temelj demokratije, nije problem same demorkatije već Balkanaca.

Ghoul

Quote from: Loni on 30-01-2012, 13:29:15

Što Balkanci ne razumeju temelj demokratije, nije problem same demorkatije već Balkanaca.

:| xcheers
https://ljudska_splacina.com/

scallop

A šta ćemo sa jednoumljem kapitalizma?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ghoul

trpećemo ga dok možemo... a onda... onda nas neće više biti.

Meho Krljic

Pa nije to isto. Kapitalizam kao ideologija, ako je ideologija, ne zabranjuje niti oglašava nelegitimnim druge ekonomske modele. Smatra ih neefikasnim i, ako se baš uđe u filozofiju, ne-prirodnim, ali ne postoji institut moralne superiornosti kapitalizma.

Naravno, u praksi ideja o slobodnom tržištu jeste najraširenija i često podrazumevana kao samorazumljiv najbolji model koji obezbeđuje najviše slobode najvećem broju ljudi ali ne bih se usudio da kapitalizam baš stavim u istu ravan sa dogmatskim ideološkim sistemima koje srećemo u domenu verovanja...

Loni

Tako je Meho.

Ja ne znam da je i u jednoj državi sveta zabranjeno biti komunista. Svako ima pravo da osnuje partiju kakvu želi (pod uslovom da ne krši ljudska prava) i da promoviše koncept kakav želi.

U mnogim zapadnim zemljama komunističke i socijalističke partije nicale su i niču ko pečurke. Od EU država najjača je Komunistička Partija Kipra, koja je pojedinačno možda i najveća kiparska partija.

Niko se tamo ne pojavljuje na TV- u i ne hejtuje političku različitost.
I kod nas više nema hejta političke različitosti, ali ima hejta prema svakoj alterantivi pravoslavlju.
Čik neki pripadnih male verze (verza = verska zajednica) da sme da kaže svoj stav.

Ako ne bi bilo fizičkog linča, mentalni mu ne bi ginuo.

scallop

Evo, ja ću da se usudim. Kapitalizam je gora dogma od religije. Sve druge ideje se guše svim sredstvima, od ekomnomskih pritisaka, neizmerne medijske propagande, do primene sile. Sve što naizgled podržavaju je u funkciji smanjenja onog pritiska koji oni smatraju pritiskom. U tom zavežljaju je i ono što se smatra sektama ili okultnim. Segmentacija razvodnjava snagu tradicionalnih kolektivizacija koje smatraju većom pretnjom, što ne znači da se ne bi i time "pozabavili" u određenom trenutku.

Loni, pogledaj na guglu pod makartizam. I, zašto se toliko kačiš za pravoslavlje u Srbiji, kad ono nema mentalni kapacitet da bilo koga ubedi u bilo šta. Ona ima značenje u tradicionalnom, ali ne i u realnom.

Meho Krljic

Kod nas je to donekle komplikovano jer je pravoslavna crkva vezana za naciju (za razliku od nekih pametnijih hrišćanskih struja) pa je onda srpska pravoslavna crkva shvaćena kao nacionalna institucija (starija i stabilnija od države) pa je onda diranje u istu utoliko dublje.

Ovo Skalopovo oko kapitalističkog jednoumlja nije sasvim bez vraga, naravno. Opet, ne mislim da ga treba posmatrati na istom nivou kao verske ideologije, ali je činjenica da je ekonomija slobodnog tržišta dostigla nivo nekakve aksiomatske prihvaćenosti i da od pre neku deceniju kao da nije potrebno više dokazivati njenu ispravnost u smislu podsticanja razvoja ekonomije i povećanja blagostanja. Aktuelna globalna kriza ovo dovodi u pitanje pa se sukobi između oprečnih mišljenja ovde sada već zaoštravaju i između ozbiljnih autora.

S druge strane, ni tokom zlatnog perioda socijalizma, dakle, recimo između 1960. i 1980. godine socijalističke države sa uspešnim privrednim rastom i njemu odnosnim rastom blagostanja (na primer SFRJ) nisu umicale ideji tržišne privrede samo su je maskirale dugoročnim pozajmicama i kreditima. Bodrijar je negde još krajem šezdesetih dokazivao da je sukob kapitalističke i socijalističke idologije u domenu privrede lažan jer se i jedno i drugo temelje na identičnim mehanizmima tržišne razmene.

Gwydion

Koliki kapacitet ima pravoslavlje videli smo više puta kad je SPC bila jača od državem uključujući ovu nedavnu bruku vezanu za obeležavanje racije. Kapitalizam nije idealan, ali kapitalizam bar toleriše i podstiče nadmetanje u kojem ko je sposobniji osptane na tržištu. To je prirodno i to je tako darvinistički da je automatski bolje od komunizma i od religijskog jednoumlja...

Mica Milovanovic

QuoteBodrijar je negde još krajem šezdesetih dokazivao da je sukob kapitalističke i socijalističke idologije u domenu privrede lažan jer se i jedno i drugo temelje na identičnim mehanizmima tržišne razmene

Ovo ti je tačno. Mehanizmi su identični. I jedni i drugi štampaju pare bez pokrića...
Mica

scallop

Meho, štos je u tome što bi pravoslavna crkva želela da nacija bude vezana za nju, ali to nije tako. Srpska nacija je daleko liberalnija po tom pitanju, a glasnost nije nikakva mera. To što se podržavaoci značenja pravoslavne crkve glasnije deru nema značaja. Uvek je važnije šta ćute oni što ćute.
Dobro je što si pomenuo period 1960 - 80. Mada bi bilo zgodnije da početak stavimo u 1965. kada je proklamovana tržišna reforma u SFRJ. Nema to veze sa pozajmicama i kreditima. SFRJ je pokušala da odgovori zahtevima tržišta, ali to nekome nije prijalo. Sećam se glupih krava i prelaska na tovnu junad kod nas. Sve je išlo dobro dok se nije pokazalo da možemo da konkurišemo. Onda su se javili "prelevmani" i ostale kočnice. Ako neko ne zna ili ako se ne seća, neka izgugla prelevmane. Slučajno o svemu tome znam više od vas, ali vam ne prija. I još, ko pominje Bodrijara...

Gwydionu ne želim da odgovorim, jer kad SPC organizuje ona bira i goste. Bruka je što je na državnom nivou pominjanje racije u Novom Sadu marginalno. Ipak, darvinizam demonstrira biološke promene, a kapitalizam društvene promene. Svako poistovećivanje je animalno, a ne humanističko. Jebote, ispade da je tržište jedina mera civilizacije!

Meho Krljic

Quote from: Mica Milovanovic on 30-01-2012, 14:15:40
QuoteBodrijar je negde još krajem šezdesetih dokazivao da je sukob kapitalističke i socijalističke idologije u domenu privrede lažan jer se i jedno i drugo temelje na identičnim mehanizmima tržišne razmene

Ovo ti je tačno. Mehanizmi su identični. I jedni i drugi štampaju pare bez pokrića...

Pa, to sad vidimo bez ikakve sumnje.  :lol:

Quote from: scallop on 30-01-2012, 14:30:13
Meho, štos je u tome što bi pravoslavna crkva želela da nacija bude vezana za nju, ali to nije tako. Srpska nacija je daleko liberalnija po tom pitanju, a glasnost nije nikakva mera. To što se podržavaoci značenja pravoslavne crkve glasnije deru nema značaja. Uvek je važnije šta ćute oni što ćute.

Ali pravoslavna crkva je vezana za naciju. Sveštenik SPC je u Hrvatskoj, Australiji i Austriji sveštenik Srba, a ne bilo koga ko hoće da uđe u crkvu, za razliku od primjerice katoličkog koji ne gleda je li vernik koji mu je ušetao u crkvu Poljak, Irac ili Heruvat. SPC se vezala za naciju, kao i Ruska kao i ove nepriznate tipa Makedonska ili Crnogorska... I to mu je tako. Ne ulazim sad u ovo da li smo mi liberalniji ili nismo, ali čini mi se da ima velikog udela u reakcijama na diranje u SPC u tome što je doživljavamo kao nacionalnu instituciju koja čuva naš nacionalni identitet. Što je meni lično apsurdno jer ja verske zajednice doživljavam kao em očigledno starije od nacija em sa očigledno drugim prioritetima... Ali to sam samo ja.

Dobro je što si pomenuo period 1960 - 80. Mada bi bilo zgodnije da početak stavimo u 1965. kada je proklamovana tržišna reforma u SFRJ. Nema to veze sa pozajmicama i kreditima. SFRJ je pokušala da odgovori zahtevima tržišta, ali to nekome nije prijalo. Sećam se glupih krava i prelaska na tovnu junad kod nas. Sve je išlo dobro dok se nije pokazalo da možemo da konkurišemo. Onda su se javili "prelevmani" i ostale kočnice. Ako neko ne zna ili ako se ne seća, neka izgugla prelevmane. Slučajno o svemu tome znam više od vas, ali vam ne prija. I još, ko pominje Bodrijara...

Ti možda znaš više (od mene nije teško znati više na ovu temu) ali jebiga kad ovde pričaš samo u aluzijama i natuknicama. Daj ti to malo jasnije, za nas sa jeftinijim kartama.

Ipak, darvinizam demonstrira biološke promene, a kapitalizam društvene promene. Svako poistovećivanje je animalno, a ne humanističko. Jebote, ispade da je tržište jedina mera civilizacije!

Tržište nije jedina mera civilizacije ali se čini se pokazalo kao dobar podstrekač razvoja društva u smislu klasne mobilnosti, povećanja blagostanja itd. Ima raznih teorija o tome kako se kapitalistički pristup privredi valja modifikovati da bi se očuvala ta razvojna komponenta a da se sa druge strane obezbedi socijalna pravda populaciji. Ali malo savremenih teorija (dakle u poslednjih 40-ak godina) govori protiv slobodnog tržišta.

Tex Murphy

QuoteI kod nas više nema hejta političke različitosti

:-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

scallop

Jebiga, daješ mi malo teži zadatak, ali da počnem od početka. Sam si napisao da se SPC vezala za naciju, a ne obratno. To je njihov glavni problem i tu će zaglaviti. Svet je malo više od jedne nacije. Jel' mogu sad da se oslobodim od crkve?

Što se tiče nekih perioda u SFRJ treba poći od toga da ima mrzitelja i volitelja. Ja spadam u one koje je briga samo da znamo šta se zaista događalo. Negde 1965. sam pravio priredbe za katoličku crkvu (nije me bilo briga koja je koja), pa sam nagrađen jednim putešestvijem kroz Austriju. Bitno je da tamo nisam ništa kupio, da sam ušteđene pare vratio nazad i da me je dočekala Tržišna reforma i moji dolari, kupljeni pre nje, odjednom su vredeli dva i po puta više. Zaradio! To sve nije važno, ali govori o promeni koja se dogodila. Počeli smo da se dogovaramo sa Evropom šta i kako. Tu su negde došli i pregovori sa Evropskom zajednicom, ali Tito nije bilo voljan za previše vezivanja. Neko će reći da je to bila greška, ali to je pitanje istorije. Usledila su lagana spoplitanja od kojih sam zapamtio tu priču sa tovnim juncima. Tada nismo samo preorijentisali stočarstvo, nego i sve klanice. Znam da je u to vreme u kalnici Bujanovac osnovna aktivnost bila konfekcija mesa za Evropu. Pošalju meso, a oni raspravljaju i pakuju. Da ne govorim o tome da je moj institut bio u vrhu svetske vojne nauke i da je naša prizvodnja naoružanja i vojne opreme bila najveći izvoznik. Sve što se kasnije događalo bio je obračun sa ovom zemljom iako će brojni pristupi biti kasnije korišćenji i u privrednom i u političkom smislu. Jednostavno, nije bilo zgodno da se primeti da je to naš model.
Sad ću da prekinem jer gost samo što nije ušao.

Meho Krljic

Dobro, zanimljiva priča, ali dokazuje ono što smo gore i rekli a to je da socijalistička privreda uprkos planskim osnovama nije ideološki oponirala temelju kapitalističke privrede - tržištu. I u savremenom kapitalizmu postoje mehanizmi kontrole tržišta, kao što u socijalizmu postoji nadmetanje, tako da je samo stvar u tome čega gde ima više a ne u supstancijalnim razlikama.

Kina kao socijalistička zemlja sa najvećom stopom privrednog rasta na svetu upravo uživa plodove slobodnog tržišta gde je najkonkurentnija u određenim oblastima zbog vrlo niske cene radne snage i mogućnosti da tu istu radnu snagu kontroliše direktnije nego u kapitalističkim državama (koje ograničavaju određeni propisi i snaga sindikata).

Ugly MF

Quote from: Ghoul on 30-01-2012, 13:31:48
Quote from: Loni on 30-01-2012, 13:29:15

:| xcheers

Ima li ko da ovde postuje definiciju reci 'Sekta"?

Meho Krljic

"a sect in philosophy or religion, a school, party, faction, class, gild, band, particularly a heretical doctrince or sect, etc."), possibly, from Latin sequi ("to follow").

Ugly MF

ma ok, I ja sam mogu da pogledam tamo i vamo, vise sam to onako, ali ako krenemo otpocetka gde nam se Gule javio sa o sektama, "crna ruza" tralala, jasno je da trebamo pricat o verskim sektama...
E onda jeste svaka destruktivna.
Sta, ne idu na utakmice i ne tuku se po ulicama, tribinama, i nerazbijaju izloge? Aha, znaci nisu destruktivni, divni su...
Oni se samo mole pogresnim demoncicima itd, i to je OK, super, nema nista destruktivnog, itd, prazne price...do jaja!

Gore u naslovu topika stoj i Satanizam?

I ja kazem da to ne sme, a Loni mi valja da se ne razumem u demokratiju? Jednoumlje?

Jeste jednoumlje, naravno! Moj je UM jedan i samo moj, jok tebe cu modernog i inteligentnog demokratu da slusam! Da ti Ameri , UN i Tv valjaju Budizam poslednjih 10 godina ili koliko vec, ti bi vec celav u togama po aerodromima delio knjige!
I oni su sekta bajdvej!

Znas sta t ije jos uvaljala ta demokratija i taj Amer i Anglo ko vec? Uvaljala ti je da jedino vredi ono sto ima para, i mera konta na racunu jemera duzine kite!
Bolje i bez kite nego bez para jel?

Posto ja ne volim mnogo da koristim ne znam kakve reci i sinonime, ja volim napisat za ceo Balkan, onako da me i manjina iz kontejnera razume, posto sam jelde Balkanac.
Da te odma uverim da razumem temelje i te tvoje Prcokratije i Kurmunizma i bilo kojeg "politickog poretka". Svi sluze jednoj stvari, koja je dobra, i cenim je i postujem je, a to je imati vlast, vezati narod da radi i finansira policiju , jer da nema policije, potamanili bi se ko musice...i to zacas.
E to sto se vi , nauceni "mnogoumnici " drkate ceo zivot " ko je naj, ko je ovo , ko je ono, " meni uvek bilo i bice mlacenje prazne slame.
Prirodno je da svako pravi svoju sektu? ma daaaaj....
Po tvome, ti si demokrata i sad bi da mi tupis kako si najveci i najpametniji, a ja buzda, necu te slusam ne zanimas me! AHA, odma sam balkanac koj nije demokrata? A jel ima u toj tvojoj demokratiji  mesta za mene koji jednostavno ne zelim da slusam o demokratiji, ni o cemu? Aha, nema? Gde je moje pravo dame ne smaras?
Gde je moje pravo da ne mesam Religiju i Politiku?
Ja o religiji , ti o politici? Turim te demokratski onako, onda...

Imam li ja pravo da budem Pravoslavac? IMAM!
To znaci da su mi svi kultovi , sekte i satanisti destruktivni!
PRC! ( Balkanski onako malo...)

Nightflier

Jao, Svarože, zvučiš kao Glomljavina. Između ostalog, i zato što se "pravoslavac" piše malim slovom.

Na stranu to što SPC nije jedina nacionalna crkva na svetu - pa ni najpoznatija - ali je svakako licemerna i, na kraju krajeva, neprijateljska prema raznim oblicima izražavanja. Na primer, prema ovom forumu i njegovim učesnicima koji se bave primarnom temom ovog foruma. Ne zaboravimo osude "Harija Potera" i "Gospodara prstenova" koje nisu bile ništa blaže od osuda Parade ponosa, samo što medijima nisu bile toliko zanimljive, pa se priča brzo zaboravila. A i doživeo sam da budem proglašavan za "sektaša" zato što sam iz biblioteke iznosio Herbertovu "Dinu" i Legvinovkininu "Svet se kaže šuma", još u vreme kada popovi nisu gostovali po televizijama.

Dakle, SPC se aktivno trudi da ograniči konkretno moje slobode. Naravno, to važi i za sve ostale organizovane religije - jer ako je nešto slobodno, onda niko nema monopol nad tim. U slučaju o kojem pričamo, i Bog i Satana su proizvodi koje crkvene organizacije diluju na gram.

Na kraju, ma koliko savremene sekte i kultovi bili društveno destruktivno, setimo se samo krstaških ratova i ikonoklasta - ili pokolja monofizita po Egiptu i Siriji - pa ćemo doći do toga da je organizovano hrišćanstvo pobilo i upropastilo mnogo više ljudi od ma koje druge ideologije. Jer - ne zaboravimo - crkva se ne oslanja samo na Logos, već i na čitav niz internih tumačenja, koja služe da opravdaju odstupanja od zakona Božjeg, počevši od "Bogu Božje, a caru carevo".
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Gwydion

Što se tiče darvinizma, postoji i kategorija socijalnog darvinizma. Što se tiče obeležavanja racije, scallop po običaju govori stvari o kojima pojma nema. Postojao je organizacioni odbor za obeležavanje racije koji je ukinut za vreme Maje Gojković. Posle njenog odlaska tri godine je slan dopis Crkvi da predloži svoje predstavnije i tri godine crkva ne predlaže nikoga. U raciji su stradali "Srbi,  Jevreji i ostali" Pitanje je da li su svi Srbi bili pravoslavni, da li su uopšte bili i vernici,  što važi i za ostale. Za postradale vernike crkva može da drži šta god hoće  u svojim objektima i da tamo određuje kako i šta može. Kej je javna površina uredjena parama poreskih obveznika, a priroda te površine je sekularna, dakle nije verski objekat niti prostor, tako da SPC nema pravo da posredstvom svog obezbešenja fizički spreči bilo koga da položi venac. Bilo kojeg gradjanina koji je to želeo  nemaju pravoda spreče, a kamoli ambasadora Izraela.

Gwydion

I kao kruna svega, SPC je jevrejska sekta jer su se od njih odvojili. Ko je član SPC izdao je srpstvo i srpski nacinalni interes jer je prihvatio tuđu sektu.Jedina religija koja je srpska i koja je nacionalna jeste srpska narodna vera, koju neki na zapadu zovu paganizam, a tehnički se najispravnije zove rodoverje.

Джон Рейнольдс

Quote from: Gwydion on 30-01-2012, 17:43:10
I kao kruna svega, SPC je jevrejska sekta jer su se od njih odvojili. Ko je član SPC izdao je srpstvo i srpski nacinalni interes jer je prihvatio tuđu sektu.Jedina religija koja je srpska i koja je nacionalna jeste srpska narodna vera, koju neki na zapadu zovu paganizam, a tehnički se najispravnije zove rodoverje.

Једном НС, увек НС.  :lol:

Мада се у начелу слажем, па не бих да дижем тензију.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ugly MF

Glej sad ovako....
Razumem ja podosta toga, Ali ja ne mogu da kazem da nisam u SPC, ali , ALI, pazi, ni u jednom momentu nisam rekao da sam neki crkvenjak ili da cu slepo da branim sve njeno....
Mislim na pokrivljene popove kojih ima kolko oces itd....Masa toga tamo je zesci krimos, sve ja to znam, ali se ovde radi o tome da sam rodjen pod SPC, zivim u Srbiji , jelte...
I znam i sta je hriscanstvo uradilo itd, i sta sad radi, itd,,,sve to meni jasno.
Ja cu ostat Pravoslavac.
Niti ja kazem da treba poubijat ove ili one, Boze sacuvaj, JA nisam ubio nikog, i dobar sam, leba mi, ziva dusa od coveka kad ne kenjam, ziv ti ja... :)
Samo sto ja nikad necu nikom reci da je u pravu kad prica protiv Mog Pravoslavlja a za njihov satanizam...

Moj kum je Svestenik, ali skroz faca tip, mi razmenjivali ranije Naucnu Fantastiku, filmove knjige, on coek treniro Dzudo, a i je nekako sav izuzetan, ti mu das tasku, on napravi kucu, das mu kilo leba on narani 5000 ljudi....
( dobro, malo lupetam, al taj se utisak stice, treba upoznati tipa )

E, vidis ima i takvih, nisu svi Torqemade i Lavlja srca.
Ima i nekih svetaca tu, ako mi sad neko kaze da Sv.Sava i ostali nisu bitni, pliiiiz.

Pravoslavac velikim slovom, hehehe, bas ti fala na lekciji iz pravopisa, to je vise onako...ja cak ni rec hrvat nisam nikad napisao velikim slovom mislim,,,, (neko moje karikiranje... nije protiv pravila foruma, ne derem se,,,)

Ako oces da ti ja kazem sta je meni licno uvek smetalo kod popova...
Posto sam ja inteligentan , jelte, ali nikad dovoljno pametan, a nedovoljno razuman, ranije tako priupitam nekog popa da mi nesto objasni sto mi nije jasno u vezi hriscanstva,
a on mi svirne drugi citat iz Biblije!
I to ne jedan, 90% njih ti ga zavuku i prave se pametni i veliki!
Pa , mislim se, znas kad ce me vidis ovde sledeci put, i kuci si mogu ljubim ikone, i jedem leba i vino, pak sam si isti Pravoslavac.

Znas , svega ima, samo satanista ne sme biti, to odma u ....

Ugly MF

Quote from: Gwydion on 30-01-2012, 17:43:10

Ajde, Gwydione, reci ime vrhovnoga boga toga paganizma!
Reci samo jednom, eto napisi, vjere ti tvoje paganske!
Ajd molim te , samo za mene, jednom!

Meho Krljic

Pa valjda ti koji koristiš ime jednog od tih bogova znaš na koga je mislio?

Ghoul

Quote from: Meho Krljic on 30-01-2012, 18:19:40

tvom optimizmu i veri u čoveka zaista nema granica!  xremyb

Dr00d

Quote from: Stipan on 29-01-2012, 13:20:34
Ma da, Crna ruža, SPC, anglikanci, Jehovini svedoci, katolici - sve jedan te isti vrag.

Prodaju muda za bubrage i to ti je to.

+1

Sećam se kako smo cimer i ja jednom ložili njegovo drugara kako sam ja sektaš. Čovek je poverovao sve što smo mu prosuli, kako mi je sekta kupila kompjuter, kako se prskamo krvlju ubijenih životinja i jedemo ih... I još smo ga ložili kako cimer treba da ide samnom na sektaško druženje, a ovaj lik plače i moli ovoga nemoj ići uvući će te i sl. I dok ga ložimo ja i cimer plačemo od smeha i ne verujemo koliko se ovaj primio toliko da ni ne vidi koliko se mi smejemo i da je zajebancija. Žao mi je što to nisam mogao da snimim. Na kraju je otišao bled i tresao se, pa nam posle bilo žao morali smo sms-om da mu objasnimo da je zajebancija, odma se vratio i počeo da nam jebe sve po spisku. Eto šta duga kosa može da učini  :lol:

Da sam dobio evro (dinar i nije baš mnogo  :)) za svaki put kad je neko pomislio da sam narkomančina i sektaš sad bih bio pun para.

Pazi Gwydiona šta je napisao u svom 666-om postu. Marš satanisto jedan!!!  :evil:  :evil:

@Svarog
Prvo si tvrdio da je svaka sekta destruktivna, a onda si počeo da pričaš samo o satanistima, pa nije svaka sekta satanistička ;)

Quote from: SVAROG on 30-01-2012, 18:06:36
Moj kum je Svestenik, ali skroz faca tip, mi razmenjivali ranije Naucnu Fantastiku, filmove knjige, on coek treniro Dzudo, a i je nekako sav izuzetan, ti mu das tasku, on napravi kucu, das mu kilo leba on narani 5000 ljudi....
E ako i vodu pretvara u vino nek se javi, ja odo da napunim kadu  :)
There's no saint like a reformed sinner.

Ugly MF

Quote from: Ghoul on 30-01-2012, 18:25:42
Quote from: Meho Krljic on 30-01-2012, 18:19:40

tvom optimizmu i veri u čoveka zaista nema granica!  xremyb

Yeah ,bejbi, sej maj nejm, sej maj nejm! :|

Gwydion

Hvala na pitanju, rado ću ti odgovoriti. Perun.

Stipan

Gwydion

Quote from: Stipan on 30-01-2012, 19:16:21
Svetovid?

To važi eventualno za baltičke Slovene. Kievski panteon je jasan - Perun :)

Ugly MF

Mme Chauchat

Quote from: Father Jape on 30-01-2012, 11:06:20
Joj ćuti, Đape dete, posle one tvoje izjave da si tokom bombardovanja imao dvanaest godina prošla me je čak i volja da zviždućem "Gospođu Robinson" dok čitam tvoje postove. Što bi reko Brando: Žasu! Žasu!  :cry: :cry: :cry: :cry:

Meho Krljic

Đape, prognao si sebe iz seksualnih fantazija jednog dela foruma tom izjavom. Ali si se u fantazije drugih sigurno uselio!!!!! You win some, you lose some!!!

PTY

Quote from: Jevtropijevićka on 30-01-2012, 20:27:39

Što bi reko Brando: Žasu! Žasu!  :cry: :cry: :cry: :cry:

...ne skrnavi Branda za tako fibl pančlajne, da ne bi ovde napalm zamirisao kao... erm... Viktor?  :twisted:

Mme Chauchat

Quote from: LiBeat on 30-01-2012, 21:20:30

...ne skrnavi Branda za tako fibl pančlajne, da ne bi ovde napalm zamirisao kao... erm... Viktor?  :twisted:
Šta mogu? Meni se bombardovanje (dobro, između ostalog) vezuje za seminarski o Džozefu Konradu koji sam tada pisala... krivi slobodne asocijacije a ne mene!

Dr00d

Evo, za sektaše dušu dalo! Znači sklopivo, prenosno... milina  :| 

Link
There's no saint like a reformed sinner.

lilit

Quote from: Jevtropijevićka on 30-01-2012, 20:27:39
Joj ćuti, Đape dete, posle one tvoje izjave da si tokom bombardovanja imao dvanaest godina prošla me je čak i volja da zviždućem "Gospođu Robinson" dok čitam tvoje postove. Što bi reko Brando: Žasu! Žasu!  :cry: :cry: :cry: :cry:

treba da da čuješ žiku k. kako peva "žasu"!!! :lol:

meni se jape iselio kad ga sretoh na ulici. pa bre mogu majka da mu budem!
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

lilit

samo da me sad libe ne napalmiše, al kasno videh komentar. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Gwydion

Quote from: Dr00d on 30-01-2012, 22:59:48
Evo, za sektaše dušu dalo! Znači sklopivo, prenosno... milina  :| 

Link

Hvala, umalo da mi promajke. Odličan sto za masažu...

PTY

Quote from: lilit_depp on 30-01-2012, 23:09:28
samo da me sad libe ne napalmiše, al kasno videh komentar. :lol:

eto ti ga sad...  :cry:  ma, vas dve ste zapravo klinke u poredjenju sa mnom ali nisam ni ja protiv slobodnih asocijacija, nego me na prepad strecnulo jevtrino zemun-repovanje...  :mrgreen: