• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Satanizam, sekte, Crna ruža...

Started by Ghoul, 29-01-2012, 02:30:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Ugly MF

Ti o kulturi samo nemoj da pricas , molim te,
ovde si prvi nazvao neke budalama.

I jaki mi tvoji svi argumenti, ufatio se protiv SPC-a... jesi jak, pa nema vise gde...

Da li stvarno mislis da je tvoje pljuvanje po necemu ucinilo ista korisno ..ikada?

Znam da moja vera jeste.

Alex

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Gwydion

Quote from: SVAROG on 31-01-2012, 23:10:16
Ti o kulturi samo nemoj da pricas , molim te,
ovde si prvi nazvao neke budalama.

I jaki mi tvoji svi argumenti, ufatio se protiv SPC-a... jesi jak, pa nema vise gde...

Da li stvarno mislis da je tvoje pljuvanje po necemu ucinilo ista korisno ..ikada?

Znam da moja vera jeste.

Kad rte već tata i mama nisu naučili nekoj osnovnoj pristojnosti onda to očigledno moram ja. Nekulturno bi bilo da sam nekom ko nije budala rekao da jeste. Budući da to nisam uradio onda ne vidim gde je problem? Što se tiče pljuvanja toga nema, Samo se iznosi argumentacija. Ti govorip na osnovu toga što veruješ. A to je isto toliko merodavno kao i to što veruješ da si lep i pametan  i da se u bar šta na svetu razumeš.. Ali izvan te patetične iluzije ostaje samo činjenica da sem tvojih provincijskih frustracija ovde nisi rekao ni jednu pametnu rečenicu. Niti si pobio da su SPC i katolička crkva svojimviševekovnim delovanjem dokazale da su desruktivnije od svih sekti zajedno... tvoj jeftin emotivni grč kao odgovor nije adekvatna reakcija. Dakle ili daj argumente ili tišina!

Ugly MF

Argument?
Ajmo ovako.

Hriscanstvo (SPC i RKC ) u svojim ucenjima propovedaju jedinu Istinu, pravu veru u Istinskog Boga.
Sekte ne, te su automatski protiv toga. Dakle , pogresne su. I ne trebamo ih imati. Kratko i jasno.

Destruktivnost? Baaah, ljudi u ime svega cine zla, te ni neki Hriscani nisu bili izuzetak. Ah, Bozja volja.
Nije na meni da sudim nikome , niti da posumnjam u ono sto stvarno vredi.
Destruktivnost na ovom svetu nije isto sto i na onom.
Sekte te uniste i tamo i ovamo.

Ugly MF

Ah, da...merodavnost necijih uverenja?Pateticne iluzije? Provincijske frustracije?Pobijanje  destruktivnosti SPC? Jeftin emotivni grc?  :lol:
Simpaticno...vrlo simpaticno od coveka koji vezu nema sta znaci biti Pravoslavac i biti protiv sekti...
Aj ti prvo saznaj sve to, pa mozemo razgovarati.
Posto si ti sektas, kad predjes u pravu veru, nastavicemo razgovor.

Gwydion

Slušaj ti sektaš što si prihvatio neku tudju sektu stranu srpskom narodu, hajde da da krenemo od pozadi, što ne sumnjam da ti veoma voliš. Ja nisam nikad rekao da pripadam nekoj konkretnoj religiji niti dogmi niti učenju. Zapravo ja sam slobodan čovek izvan svih dogmi. U tom smislu nisam ni religiozan pa ne mogu biti ni pravoveran, a ni sektaš. Pre će biti da sam ateista. A ako ti nikad niko nije rekao da si idiot onda si to sad celom svetu sam saopštio i tako se deklarisao. Svaka moguća crkva, sekta, religija i slično tvrdi da baš oni propovedaju veru u jedinog i istinskog Boga. Da li ti možeš da dokažeš da je to u slučaju SPC i RKC tačno? Da li iko to može da dokaže? Po čemu je to tačnije od mormona, adventista, pentekostalaca,  Jehovinih svedoka, muslimana, budista i svih ostalih koji postoje? Svi tvrde da su oni jedini ispravni. Za razliku od nekih drugih, tvoja sekta je imala i političku moć i kriva je za smrt i stradanja nebrojenih ljudi što je čini ekstemno destruktivnom.

"Suština mora biti izražavanje eksluzivne srpske nacionalstičke ideologije, ...novo, dopunjeno Načertanije mora postaviti jasne i nedvosmislene granice nove srpske države i mora odbraniti naš narod koji živi u drugim državama."  Glas Crkve 1991 godina

"To što se manje-više događa u čitavoj krvavoj BiH, samo je popratna pojava" Sveti Sinod 1992. godina

Imaš li ti ijedan argument sem uvreda? A ako nije na TEBI DA SUDIŠ KAKO ONDA SUDIŠ DA SU SEKTE DESTRUKTIVNE? Kako to da odbijaš da se odrediš o destruktivnosti sekte kojoj si ti pristupio i da ignorišeš arguemnte, a da sve druge napadaš bez ikakvih argumenata?

Gwydion

BTW, moj prijatelj iz mladosti Nemanja Stanović, sada poznat kao Akakije, svetogorski pravoslavni monah i jedan od vodećih zilota u Srbiji, tvrdi da je SPC otpala od Hrista i da je postala satanistička sekta. Navodi i čitav niz teoloških razloga kojima tu svoju tvrdnju opravdava. Da li to znači da je Svarog satanista?

Nightflier

Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Gwydion

Boban šta? I sam sam odavde odlazio i sam ću ponovo otići jer nema ni potrebe da budem ovde. Samo je tragično da ona kategorija ljudi koja bi, sudeći po interesovanjima i tome što čitaju, pišu i sl, trebalo da u skladu sa tim senzibilitetom budu normalnih shvatanja, ovde bude na nivou najgdjih naci-klerikalnih šabana? Meho je dobar dečko i jedan od retkih ovde koje cenim, ali koji mu je da se toliko uvlači Bobanu? Onaj obogaljeni osvetnik...šta se taj izvinjavao nacionalistima zbog Šišanja? Šta se džekira kad nema herc ni za šta...kao frajeri ste, ovaj Rejnolds  govori da su glupače...mislim stil mladiću,m gde su ti maniri i stil... i Boban onda šta? Meni je taj Boban kao kamiondžija po nastupu i razmišljanju.  I šta sad? Vi ste kao neka alternativna elita Srbije? otvoreno žu reći da ste kao ekipa dno dna i da je ovo leglo kompleksa i necivilizovanih stavova. sad ćete me kao banovati? Slobodno, to mu dodje kao značka časti...

Nightflier

Koji Mi? Pogrešio si adresu, ako si se meni obraćao. Pogledaj moj avatar, pa ćeš videti da ja nisam deo onog Mi na koje ti misliš. Naravno, to ako si se meni obraćao.

A ja samo tražim Bobana, a ne mogu da ga nađem. Bojim se da se izgubio, ali računam da je ipak kao mačke kraljice Berutijele, pa će se vratiti.
First 666

Gwydion

Kažem vi generlno govoreći o atmosferi na forumu. Ništa se nije puno promenilo od vremena kad je ovde carovao politički ekstemizam, što  isad vodimo ovde ume da provejava. Mislim, ovde se vredjaju žene i dalje,  a prvi Boban ćuti? Scallop tolike godine ima, a da ne kaže "momci, al malo iskulirajte"...To se tak one radi,  žene možeš da ignorišeš, ili da im laskaš, ili da ih zavlaćiš. ili ih zavodiš, ili izbegavaš--- ali ih ne vredjaš i ne svadjaš se sa njima. Ja ćutim, gledam i vidim niko ne reaguje, kao i u vreme pre nego što sam otišao odavde? To ni po salonskim ni po uličnim pravilima tako ne ide. Mislim, o čemu mi onda ovde pričamo kad svi funjare pa tako nešto malo pričaju o nekom filmu ili knjizi ,a na prostakluke ne reaguju?

Джон Рейнольдс

Quote from: Gwydion on 01-02-2012, 02:10:34
ovaj Rejnolds  govori da su glupače...

QuoteMislim, ovde se vredjaju žene i dalje

Једнина, Гвиди, једнина!
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Nightflier

Otkad si, uz Bobanovu pomoć, sam otišao sa Sagite, nijedna žena nije uvređena.
First 666

Gwydion

A ti ono meni ranije kao nešto bio pretio? I šta ono beše od toga? Ako si takav frajer, što nisi uleteo kad ovoj govore da je glupača da je braniš? Kako ste vi kompletno jedna gomila bruke...

Nightflier

Meni se obraćaš? Ako se meni obraćaš, ja sam joj rekao da je kurva.
First 666

Джон Рейнольдс

Гњидионе, пре две поруке си СЛАГАО да овде ја и не-знам-ко још вређамо жене (множина) и шта сад кој мој сереш даље?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Gwydion

Quote from: Nightflier on 01-02-2012, 02:52:44
Meni se obraćaš? Ako se meni obraćaš, ja sam joj rekao da je kurva.

Kako rekoh sa ženama se ne svadja i ne vredjaju se, neke se jednostavno ignorišu. Stoga ti se zapravo više i neću obraćati, već ću te ignorisati. Isto kao što mi je taj prostakluk kada su i odna vredjane neke žene, onda smetao na forumu,  smeta mi prostakluk i sada.

Tex Murphy

А и одавно се није на форуму говорило о понијима!  :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Gwydion

Quote from: Джон Рейнольдс on 01-02-2012, 02:54:36
Гњидионе, пре две поруке си СЛАГАО да овде ја и не-знам-ко још вређамо жене (множина) и шта сад кој мој сереш даље?

Gde je jedna tu su i sve. A tebi ako smeta to što kažeš onda znaš gde možeš da me poljubiš...

Джон Рейнольдс

Quote from: Gwydion on 01-02-2012, 02:59:33
Gde je jedna tu su i sve. 

Гледано очима морона, вероватно јесте тако.

#Τζούτσε

Nightflier

Quote from: Харвестер on 01-02-2012, 02:58:51

Mmmm... premda mi se čini da se javila potreba da pričamo o planktonu.
First 666

Ghoul

ovo implicira da su sve žene iste, a to duboko vređa feministu u meni!
https://ljudska_splacina.com/

Gwydion

Quote from: Джон Рейнольдс on 01-02-2012, 03:03:32

Гледано очима морона, вероватно јесте тако.

Gledano očima bilo koga ko ima časti i poštenja vredjanje bilo koje žene je kukavički čin. Ups, ja zaboravih da si ti bio u opasnoj pank/hard core ekipi tokom osamdesetih  :-P

Nightflier

Quote from: Ghoul on 01-02-2012, 03:05:52

ovo implicira da su sve žene iste, a to duboko vređa feministu u meni!

Gnjidion očigledno nije stupio u dodir sa svojom ženskom polovinom. Stoga verujem da su mu Bafometove misterije strane.
First 666

Джон Рейнольдс

Quote from: Nightflier on 01-02-2012, 03:04:06

Е, да, момци... Пошто ми се отворило треће око и знам да ће наша другарица доћи да реагује, ево јој мало литературе:

http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php/topic,1440.0.html

Поруке #21 и #23 биће јој посебно занимљиве. Нарочито #23.

#Τζούτσε

Nightflier

Šta sve ti gledaš na to tvoje trećo oko, bolje da gu zatvoriš, kume.
First 666

Gwydion

Quote from: Джон Рейнольдс on 01-02-2012, 03:14:02
Quote from: Nightflier on 01-02-2012, 03:04:06

Е, да, момци... Пошто ми се отворило треће око и знам да ће наша другарица доћи да реагује, ево јој мало литературе:

http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php/topic,1440.0.html

Поруке #21 и #23 биће јој посебно занимљиве. Нарочито #23.

I tu nema nikakvog vredjanja. Riba iz NS, zhnam ko je i nisam joj rekao da je glupača. Uopšte nije bila priča sa foruma već sa chata, a odnosila se na to da je to tamo bilo toliko besmisleno da je poni bio jedini način da se da do znanja da je to bilo sranje. Beskrajno proseravanje o nadri ukusu i po nekim autorima, sve u stilu d je nekom ispod časti da ih čita, a onda grebanje od mene za papir n aengleskom da se te knjige pročitaju? A da ja tebe maklo podsetim kako si se ti hvalio da si tokom osamdesetih bio u nekim ekipama i na nekim mestima na kojim se ja ne sećam da si ti bio? Jednostavno i onda i sada  stoji isto ... a to je da ste vi jedna gomila foliranata, sa jedne strane i prostaka sa druge. Ti si u obe kategorije. Em si i lažov i kukavica...

Джон Рейнольдс

Quote from: Gwydion on 01-02-2012, 03:25:38
A da ja tebe maklo podsetim kako si se ti hvalio da si tokom osamdesetih bio u nekim ekipama i na nekim mestima na kojim se ja ne sećam da si ti bio?

Подсети ме. Дај линк на форуму, као што сам га ја дао. Да чујем. Осамдесетих.

#Τζούτσε

Nightflier

Opet ti sa tim "Vi". Ne postoje "Mi". Trebalo bi da pročitaš Barkerov "Kabal". Možda već i jesi, doduše. Ako jesi, nije se primilo.
First 666

Gwydion

Quote from: Джон Рейнольдс on 01-02-2012, 03:28:30
Quote from: Gwydion on 01-02-2012, 03:25:38
A da ja tebe maklo podsetim kako si se ti hvalio da si tokom osamdesetih bio u nekim ekipama i na nekim mestima na kojim se ja ne sećam da si ti bio?

Подсети ме. Дај линк на форуму, као што сам га ја дао. Да чујем. Осамдесетих.

Nisma ja zaludan ko ti da čuvam linkove. Zabole me da pretražujem to što si lagao za pank i hard kor, a samo si gledao sa 50 metra i psole pričao da si bio u ekipi... zato čibe...

Gwydion

Quote from: Nightflier on 01-02-2012, 03:30:13
Opet ti sa tim "Vi". Ne postoje "Mi". Trebalo bi da pročitaš Barkerov "Kabal". Možda već i jesi, doduše. Ako jesi, nije se primilo.

ako nisi u Vi onda imaj glas i imaj stav i muda da to i izneseš...a svi koj isu deo sive mase su Vi...

Nightflier

Koji te stav konkretno zanima? Izneću ga u roku od odma'.
First 666

Gwydion

Quote from: Nightflier on 01-02-2012, 03:32:57
Koji te stav konkretno zanima? Izneću ga u roku od odma'.

Nisma ja istražni organ pa da te ispitujem. Ljudi se pokažu u situacijama, tako da bolje ćuti...

Джон Рейнольдс

Quote from: Gwydion on 01-02-2012, 03:31:21
Nisma ja zaludan ko ti da čuvam linkove. Zabole me da pretražujem to što si lagao za pank i hard kor, a samo si gledao sa 50 metra i psole pričao da si bio u ekipi... zato čibe...

Дакле, лажеш. Измишљаш. Лупеташ. Ни у каквим значајним екипама или местима за које ти можеш знати осамдесетих нисам био нити сам се тиме "хвалио". Побркало ти се нешто, доказе немаш, ниси залудан а просераваш се већ сатима по форуму. Није него.  :roll:

Узгред буди речено, линк који сам окачио је веома лако наћи, клик на твоје старе поруке, па прва страница. Две секунде.

#Τζούτσε

Nightflier

Gotovo sam siguran da si nekakav organ. Lepo što parafraziraš apostola Pavla - tu skidam kapu. Ne seća se baš svako te poslanice, pošto baš i nije popularna. Doduše, ekipa iz OTO je uzima za početak hrišćanske tiranije, pa me čudi što je koristiš, no to each his own, I guess.
First 666

Nightflier

Quote from: Джон Рейнольдс on 01-02-2012, 03:36:43

Дакле, лажеш. Измишљаш. Лупеташ. Ни у каквим значајним екипама или местима за које ти можеш знати осамдесетих нисам био нити сам се тиме "хвалио". Побркало ти се нешто, доказе немаш, ниси залудан а просераваш се већ сатима по форуму. Није него.  :roll:

Узгред буди речено, линк који сам окачио је веома лако наћи, клик на твоје старе поруке, па прва страница. Две секунде.

A šta si radio tih osamdesetih? Sad me baš zanima. Nisam bio aktivan na forumu u tim ranim danima, pošto nisam imao net u iznajmljenom stanu. Sad mi je krivo zbog svega što sam propustio.
First 666

Джон Рейнольдс

Quote from: Nightflier on 01-02-2012, 03:38:17
A šta si radio tih osamdesetih? Sad me baš zanima. Nisam bio aktivan na forumu u tim ranim danima, pošto nisam imao net u iznajmljenom stanu. Sad mi je krivo zbog svega što sam propustio.

Много тога, али ништа битно везано за панк и хардкор. Замантало се будали у вуглији, па ме побркао с неким.  :lol:

#Τζούτσε

Gwydion

Ma da, sad i lažem. Pominjana su ti i imena i bendovi i ovo i ono... ali to nije poenta. Poenta je u tome da ako se već kačite i kurčite onda ne spuštate pomirljivo loptu, Ja i onako došao na dva dana, samo da par vas posetim da imam najgore mišljenje o vama. Ne pada mi napamet da gubim vreme sutra na pisanje ovde. Ono što hoću da ti kažem je da kako ti i ova curica pišete, a samo takvi i govore takve stvari ženama, jeste u tome da se tačno vidi kakve ste cavulje. Krenete djonom, ali stalno imate i jednu pomirljivu rezervnu varijantu pristupa. Ne ide to tako, ako nešto kreneš izguraj to muški... pa ostao na nogama ili pao, nebitno. Dakle ja ponovo sam odoh odavde, a vi naravn oostajete sa surovom istinom o vama...

Nightflier

A slušao si pank? Je li to u Beogradu postojala jaka pank scena? Bad Boys, ili napaljeni mamini sinovi, koji su mogli da priušte kožne jakne i ploče iz inostranstva?
First 666

Nightflier

Quote from: Gwydion on 01-02-2012, 03:45:01

Ma da, sad i lažem. Pominjana su ti i imena i bendovi i ovo i ono... ali to nije poenta. Poenta je u tome da ako se već kačite i kurčite onda ne spuštate pomirljivo loptu, Ja i onako došao na dva dana, samo da par vas posetim da imam najgore mišljenje o vama. Ne pada mi napamet da gubim vreme sutra na pisanje ovde. Ono što hoću da ti kažem je da kako ti i ova curica pišete, a samo takvi i govore takve stvari ženama, jeste u tome da se tačno vidi kakve ste cavulje. Krenete djonom, ali stalno imate i jednu pomirljivu rezervnu varijantu pristupa. Ne ide to tako, ako nešto kreneš izguraj to muški... pa ostao na nogama ili pao, nebitno. Dakle ja ponovo sam odoh odavde, a vi naravn oostajete sa surovom istinom o vama...

By-by. Srećno sa konjićima.. Goddess Bless.
First 666

Gwydion

Quote from: Nightflier on 01-02-2012, 03:37:06
Gotovo sam siguran da si nekakav organ. Lepo što parafraziraš apostola Pavla - tu skidam kapu. Ne seća se baš svako te poslanice, pošto baš i nije popularna. Doduše, ekipa iz OTO je uzima za početak hrišćanske tiranije, pa me čudi što je koristiš, no to each his own, I guess.

Ja bar imam organ, što za neke ne bih rekao. Ja lično volim poslanice Apostola Pavla,  plus što pPsalme veoma intenzivno koristim u neke svoje privatne potrebe, tak oda ja sa Biblijom problem nemam. A  što se tiče te ekipe bože me sačuvaj takvih, not my cup of tea...mada od ovog rejnoldsa gori nisu...

Джон Рейнольдс

Ma da, sad i lažem. Pominjana su ti i imena i bendovi i ovo i ono...

Линкови, докази... Ништа, а? Ах, да. Није то поента. :roll:

Лажеш, наравно да лажеш. Или ти се манта у глави, а то може само и даље да се погоршава. Сад одјезди даље знајући сурову истину о себи.

#Τζούτσε

Nightflier

Quote from: Gwydion on 01-02-2012, 03:47:58

Ja bar imam organ, što za neke ne bih rekao. Ja lično volim poslanice Apostola Pavla,  plus što pPsalme veoma intenzivno koristim u neke svoje privatne potrebe, tak oda ja sa Biblijom problem nemam. A  što se tiče te ekipe bože me sačuvaj takvih, not my cup of tea...mada od ovog rejnoldsa gori nisu...

A u čijem prevodu ih koristiš? Psalme, mislim.
First 666

Gwydion

Quote from: Джон Рейнольдс on 01-02-2012, 03:51:29
Ma da, sad i lažem. Pominjana su ti i imena i bendovi i ovo i ono...

Линкови, докази... Ништа, а? Ах, да. Није то поента. :roll:

Лажеш, наравно да лажеш. Или ти се манта у глави, а то може само и даље да се погоршава. Сад одјезди даље знајући сурову истину о себи.

Sad da sam bezobrazan mogao bih da ti kažem od koga da tražiš dolaze i za šta... nije ovo haški proces dpa da ti izvodim dokaze. Istina o meni je da znam da sam nanjbolji, a drugi de oistine je da kad već hoćeš da budeš Džek onda kažeš odjebi, a ne odjezdi   xfuck5

Gwydion

Quote from: Nightflier on 01-02-2012, 03:54:09
Quote from: Gwydion on 01-02-2012, 03:47:58

A u čijem prevodu ih koristiš? Psalme, mislim.

King James verzija dakne ne koristim prevod na srpski.

Nightflier

Što tu, crni sine? Je li bar revidirana?
First 666

Nightflier

No, dobro, naravno - izvinjavam se - whatever works for you.
First 666

Gwydion

Quote from: Nightflier on 01-02-2012, 04:00:56
Što tu, crni sine? Je li bar revidirana?

Zato što je koristi neko ko je mene učio, a koristio je jer je to verzija koja je bila dostupna u Americi i Engleskoj i zato u prošlosti nisu koristili recimo neki naš prevod, ili ruski ili grčki ili šta ja znam koji drugi. Deluje logično, zar ne?  Pa ja da ne menjam... nastavio sa njom.

Nightflier

Sasvim logično, naravno. Pitanje svejedno nije bilo na mestu.

A i nije kao da je bitno da li je prevod veran, zar ne.
First 666

Gwydion

Quote from: Nightflier on 01-02-2012, 04:09:14
Sasvim logično, naravno. Pitanje svejedno nije bilo na mestu.

A i nije kao da je bitno da li je prevod veran, zar ne.

Ma ne, ok je pitanje. A ovosi sasvim u pravu, tačnost prevoda tu i nije preterano bitna u najvećem broju slučajeva  :evil: