• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Literatura

Started by Truman, 30-01-2012, 23:22:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

U ovom relativno kratkom i siromašnom životu čitalo se  ponešto valjano iz ezoterijske literature pa da preporučimo isto očekujem i od vas.
Počinjem od knjige koja je na mene ponajviše uticala: Ken Vilber - Bez granice. Kristalno jasno opisuje granice, tj. slojeve, svesti i daje neke vežbice. Ako ste u depresiji ili sličnim stanjima idealna...
kasnije pišem još...da čujem sad vas...
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Truman

Psihonauti unutrašnjih svetova, Živorad Mihajlović Slavinski. Dobra knjiga kako za početnike tako i za one druge da se ukratko upoznaju sa raznim školama i učenjima...i da uvide da nisu jedini frikovi. :evil:

HAL

Да би човек на исправан и здрав начин разумео езотеричне школе и њихове праксе, потребно је пре свега да разуме оно што Бела Хамваш фасцинантно излаже у делу, за које чврсто могу да кажем да спада у ред најзначајнијих дела прошлог века, а зове се Scientia Sacra. Ту је све што се релативним умом може знати о доктрини пробуђења. Ако то не учини на време, ухватиће га гротло неозбиљних и неделотворних учења, које бацају фокус личног развоја на спољашњу реалност. Размислите шта остане од човека када бива лишен условљености, које су суштина онога што практикује. Колико само астролога има који ни кафу не могу да скувају без астрологије, или шта би радио један Франц Бардон да му на месец дана не ради оно што практикује, итд, примера има колико желимо. Дакле, потребно је знати у шта се упуштамо, шта читати само информативно, јер већина езотерије управо служи за ово друго ради разумевања како ствари функционишу и шта је заиста битно и вредно временског посвећења.

Truman

Ok, pogledaću tu knjigu. Ako je naslov na srpskom drugačiji zamolio bi te da mi navedeš. Ja recimo ''Bez granice'' tako smatram za jedno od najznačajnijih dela...

''Размислите шта остане од човека када бива лишен условљености, које су суштина онога што практикује.''

Nisam siguran da sam najbolje razumeo šta si ovim hteo da kažeš...Misliš kad se oslobodimo uslovljenosti drugačiji smo ljudi? Naravno, ali ne mislim da se toga treba plašiti. Stičem utisak da smo i isti i različiti...

HAL

Такав је наслов књиге, Драслар је управо избацио своје издање тако да не мораш јурити Деретино.

Шта сам заправо хтео да кажем тиме. Морамо се трудити да праксе које пружају симулацију успеха одбацимо, зато што ту напретка нема, али оне постоје зато што смо такве природе да суштину не видимо лако, и преко разних паламуђевина долазимо до ње. Као пример могу навести оне који мисле да напредују духовно конзумацијом спиритуалних дрога, које му дају привид виших стања свести, али не и трајну промену у бићу. Та искуства постају сама по себи циљ, и особа постаје хронични корисник тих супстанци, јер се само радом на себи постиже то, па зато за симулацију тог стања свести је потребан спољашњи стимулатор. То искуство је туристичке природе, и лако је извући закључак да је битније бити домаћин а не обичан посетилац.

Truman

Protiv sam korišćenja droga. Postoje neke spritualne tehnike i tehnologije koje me zanimaju samo nikako da se poklope termini ( ili zvezde ).

HAL

Спиритуалне технологије, јел може конкретно на шта мислиш?

Truman

Intenziv prosvetljena, PEAT, Eskalibur...

HAL

Дај неке линкове, да не лутам по интернету сада, а и немам времена тренутно да гуглам.

zakk

Gul je postovao "Okultnu reviju" negde, imaš tamo tekstova o raznim praksama
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Truman

Quote from: HAL on 10-04-2012, 23:48:49
Дај неке линкове, да не лутам по интернету сада, а и немам времена тренутно да гуглам.

recimo ovo:
http://www.spiritual-technology.com/wp_spirit_srp/
http://www.arelena.com/index2.html

Takođe, ima ljudi koji drže Intenzive po Beogradu i drugim gradovima, a da nemaju veb stranice.

Truman

Uspenski - U potrazi za čudesnim. Opisuje učenje Berđajeva prenoseći razgovore sa njim ( nešto kao Kastaneda i Don Huan samo što je ovo mnogo istinitije :)).

Ghoul

Quote from: Truman on 01-05-2012, 00:35:30
Uspenski - U potrazi za čudesnim. Opisuje učenje Berđajeva...

ha ha ha. sjajno.
ti zaista uspešno popunjavaš prazninu koju je za osobom ostavilo ćutanje ili vrlo sporadično javljanje pajaca kakvi su komi/truba/swan ili harvester.
samo nastavi. ovo je baš zabavno.  xrofl

Albedo 0

ne bi ni tebi škodilo da čitaš Berđajeva...

Truman

Dobro bre, mislio sam na Berđajeva dok sam pisao tekst jer sam razmišljao da l i njega da čitam. Za one koji ne znaju - reč je o učenju Gurđijeva. A vidim da je nesrećni ghoul jedva dočekao da mi ga zavuče, on živi od toga...

Meho Krljic

Ma, Berđajev, Gurđijev, i meni je sve to isto. Ja mešam i Nabokova i Bulgakova, prokleti bili!!!!!!!!

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ghoul

Quote from: Truman on 01-05-2012, 12:20:42
Dobro bre, mislio sam na Berđajeva dok sam pisao tekst jer sam razmišljao da l i njega da čitam. Za one koji ne znaju - reč je o učenju Gurđijeva.

ma dobro sad, nema veze dal je berđajev il je gurđijev, dal je nabokov il je nabukov, dal je marhes il je borkes, dal je tolstojevski ili ko je - samo dok je tu trumanovo jajašce da nas zabavlja direktnim prenosom iz svoje nesvesti.  xrofl

Truman

Ako se ti zabavljaš meni je srce puno...

Truman

Čitam knjigu Hozea Silve - Silva metod kontrole uma. Je l je neko primenjivao i kakva su iskustva?

scallop

Naš pisac SF-a Billy Trey se u to upleo negde krajem osamdesetih, početkom devedesetih i više ga nismo videli.  :mrgreen:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Truman

Verovatno se opametioi prestao da se bakće SF-om. :mrgreen:

scallop

Ima i jedan naš iz sveta stripa, mislim scenarista iz generacije Kerca i ostalih, ali se i on verovatno opametio.  :mrgreen:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ghoul

Quote from: Truman on 29-05-2012, 00:03:31
Verovatno se opametioi prestao da se bakće SF-om. :mrgreen:

eto, probaj i ti: možda se opametiš...!  :idea:

Mrs Parker

Quote from: HAL on 09-04-2012, 23:31:47
Да би човек на исправан и здрав начин разумео езотеричне школе и њихове праксе, потребно је пре свега да разуме оно што Бела Хамваш фасцинантно излаже у делу, за које чврсто могу да кажем да спада у ред најзначајнијих дела прошлог века, а зове се Scientia Sacra.
Sa tom knjigom počneš a nastaviš sa knjigama iz fusnota i obiđeš ceo krug.
sanslutilosanmutilo

Alexdelarge

Leksikon parapsihologije i najveće misterije
Autor : Slobodan Maričić
SADRŽAJ
Primeri i objašnjenja ezoterije , magije, okultizma i graničnih područja nauke... Str. 17
Deo II.
Spiritizam ili verujete li u duhove ili ima li koga tamo ? ... .151
Spiritizam u Srbiji I Kraljevini Jugoslaviji. . . . .153
Kako se " razgovara" sa duhovima ? . . . . . .154
Jedan ili više svetova duhova ? ... 156
Pakao, čistilište i raj ? ... 158
Mogu li, kako i koliko duhovi uticati na naš život ? . . . . . 160
Deo III.
NLO – Neidentifikovani leteći objekti
Dan posle Rosvela ... 167
" The Disclosure project" ( Otkrivanje javnosti fenomena UFO) ... 168
Izvod iz knjige " Behold a Palehorse" Miltona Willliam Cupera . 191
Pojave NLO nad Ex - Jugoslavijom... 204
Deo IV.
Koliko je zaista stara ljudska civilizacija. . . . . . . 213
Civilizacije Mu, Lemurija i Atlantida ... 214
Piramide u moru pored japanske obale . . 215
Narod Čopa i kameni diskovi 216
Piramide u Kini ... . 218
Podzemni tuneli i misterije Malte... . . . . 220
Artefakti u Srbiji i EX-Jugoslaviji... 221
Deo V.
TAJNA UDRUŽENJA I JAVNI POSLOVI I JAVNA UDRUŽENJA I TAJNI POSLOVI
1. Nastanak, organizacija i ciljevi ... . 229
2. Organizacija svetske tajne mo]i... ...232
3. Asasionsko bratsvo ( Assassinations brotherhood). ...233
4. Iluminati (Illuminati )... . . .234
5. Udruženja ,, Tula" (Thule). . . . . . . 236
6. Trilaterala ili Komitet 300 (The Trilateral Commission). . . . . 236
7. Masoni ili Slobodni zidari (Free Masons ili Die Freimaurer) ... . . 239
8. Malteški vitezovi – Vitezovi Malte . . . . . . 241
9. Karadjordjevići u redu Malteških vitezova... . 243
10. Vitezovi Templari – Krstaši. . . . 244
11. Udruženje Lobanja i Kosti. . . . . 248

http://www.kupindo.com/Najvece-misterije-covecanstva-NOVO-/12116425_20130717140813
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Albedo 0

baba vange, hamvaši, trumani i đure krojači, eo nečeg ishajpovanog, ne znam jel valja, al je komplet friško

http://www.amazon.co.uk/The-Occult-World-Routledge-Worlds/dp/0415695961

tek se ispililo, a koga zanima dostupno je na libgen.in

Nightflier

Sve mi se čini da je to nekakav reprint... Bilo je nešto ako ne isto, a ono slično u njihovom izdanju...
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Albedo 0

piše da je frst edišn, ako ja dobro vidim, a tema je history of Western occultism, koliko originalno može bit'

no, mene baš briga, ja to iz čisto filantropskih razloga ubacih ođe

Nightflier

Biće da je nešto prepakovano da bi se dobilo novo izdanje - a možda sam pobrkao sa nekim drugim izdavačem. Što kažeš, teško da može da pršti od originalnosti... No, svejedno ću da bacim na tablet, čisto da se obsetim materije.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666