• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

CYBERPUNK 2077

Started by TheSentinel, 11-01-2013, 15:10:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Ma, dobro, to je, kako rekoh na onom drugom topiku, tek target render. Nismo mi baš toliko blesavi da mislimo da će igra ovako izgledati. A i da izgleda, ne gleda se izgled nego kakva je u akciji. Ali nemam mnogo sumnji u Poljake.

Meho Krljic

Meho Krljic

Ko je razočaran ovim intervjuom (a to je praktično svako), evo kompenzacije. Juče je CDPR mučio svoje gledaoce na tviču skrolujućim zidom slova koji je išao satima, ali se strpljenje na kraju isplatilo. Pred nama je 48-minutni video igranja igre:

https://www.youtube.com/watch?v=vjF9GgrY9c0

Calavera

pa... nece ovo skoro  :lol:

Meho Krljic

Pa, neće, ovaj je juče u onom intervjuu i sam rekao da se još uvek radi na nekim aspektima dizajna misija itd. tako da, ima da gule još bar do leta idućeg...

Tex Murphy

Јуче сам први пут отишао на тај Твич и одгледао дио тог гејмплеја (каснио сам 20ак минута) уживо. Нема никакве сумње да ће ово у тренутку појављивања бити најбоља игра 21. вијека.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Calavera

Quote from: Meho Krljic on 28-08-2018, 16:42:08
Pa, neće, ovaj je juče u onom intervjuu i sam rekao da se još uvek radi na nekim aspektima dizajna misija itd. tako da, ima da gule još bar do leta idućeg...

ja cenim da mi ovo necemo videti bar do 2021, mada bih voleo da sam u krivu. zaista mocno deluje, uprkos znalcima koji su tvrdili da "nije cyberpunk ako se igra danju"  :lol:

Meho Krljic

milan

Sad videh da je tema otvorena 2013! DVEHILJADETRINAESTE!!!!
7 years in the making

Meho Krljic

Nakon što su se Final Fantasy VII i Avengersi graciozno izmakli, da izbegnu "death release window" u proleće, sada je i Cyberpunk pomeren za Septembar, sedamnaesti. Naravno, to znači da sada Avengersi i Cyberpunk izlaze istog meseca...

Elem, to takođe znači da će kada nove konzole budu lansirane par meseci kasnije, Cyberpunk biti prva velika 3rd party igra na istima...

Meho Krljic

Cyberunk će, kako rekosmo, u Septembru, a fanovski film koji se snima, Phoenix Program, je za sada odložen jer su glumci (tj. kosplejeri) koji u tome učestvuju trenutno u epidemijskoj izolaciji. No, izmonturan je trejler i ovo izgleda neverovatno profi:

https://youtu.be/Q3BzA_OaKvw

Meho Krljic

CDPR su uradili jedinu razumnu stvar i izlazak igre pomerili na 19. Novembar, a što onda, posredno ukazuje i na to da će do tog datuma nove konzole (Xbox Series X i Playstation5) biti dostupne na tržištu. Ovako Cyberpunk ima jednu marketinšku mapnaju, jedan datum lansiranja, sve je uredno i svi su srećni.

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 18-06-2020, 20:31:49
CDPR su uradili jedinu razumnu stvar i izlazak igre pomerili na 19. Novembar, a što onda, posredno ukazuje i na to da će do tog datuma nove konzole (Xbox Series X i Playstation5) biti dostupne na tržištu. Ovako Cyberpunk ima jednu marketinšku mapnaju, jedan datum lansiranja, sve je uredno i svi su srećni.

Све то лијепо звучи у теорији, али бојим се да ће јесењи локдаун да саботира све.
Genetski četnik

TaliaGuevara

Previše sam uzbuđena zbog ove rate, umirem je igrati sada! Uz to su obavili brutalni marketinški posao
Working at the best web positioning company, Seoplanner

Meho Krljic

Pa, imali su i vremena, čekamo igru skoro deceniju. Ali, eto, Novembar je maltene iza ugla.

Meho Krljic

CDPR kao da žele da dokažu onu da zec ne može da stigne kornjaču jer uvek mora da pretrči još pola puta do nje.

Drugim rečima:

Cyberpunk 2077 is delayed again to December 10th

Tex Murphy

Можда се ово "2077" из наслова не односи на вријеме радње у игри него на нешто друго? :-)
Genetski četnik

Meho Krljic

Moguće. Ali samo da se vidi da je Džon Voker bio praktično prorok: skrolujte do prvog mesta na ovoj listi, vidite šta je napisao u fusnoti:

https://www.rockpapershotgun.com/2019/06/17/steam-charts-the-worst-week-ever-edition/

Tex Murphy

Апарт фром тхе фуснота, морам признати да ми се свиђа и остатак овог дијела текста :-) дотични звучи као мудар човјек.
Genetski četnik

Meho Krljic

Pošto izgleda kao da će Cyberpunk 2077 na kraju ipak izaći ove nedelje:

Why do we read cyberpunk?   

Calavera

istekao embargo, neočekivano slabašnih 91 za sad na metacriticu. pritom većina negativnijih prikaza dolazi s bitnijih sajtova. sedmica na gamespotu:

https://www.gamespot.com/reviews/cyberpunk-2077-review/1900-6417622/

78 na pc gameru, james davenport:

https://gamerant.com/ps-plus-free-games-2020-value/

polygon standardno ne daje ocene, no carolyn petit nije štedela na kritikama:

https://www.polygon.com/reviews/22158019/cyberpunk-2077-review-cd-projekt-red-pc-ps4-xbox-one-stadia

Meho Krljic

Hmmm, bagove očekujemo, ali "superficial" world jeste malo čudno od firme koja je spravila Witcher 3...

Edit: al ga zavuče ova žena na Poligonu:

Cyberpunk2077's whole vibe is less "bleeding-edge vision of the future" than "aging, out-of-touch rocker trying to recapture his glory days."

Calavera

ja nisam preterano upoznat s radom mikea pondsmitha, ali čini mi se da je njegov cyberpunk uvek više bio flashy zezanje sa cyberpunk štihom nego što je stvarno imao šta da kaže. meni ne smeta ako su likovi i questovi dobri, a deluje kao da jesu. s druge strane, ovoliko kukanja na bagove nisam video od new vegasa...

Meho Krljic

Prezjumabli, kada igra dođe u ruke nas, običnog naroda, biće to upareno sa Day 1 patchom koji će da popegla neke bagove. Mislim, ovi ljudi se tamo UBIJAJU od kranča pa se barem nadam da njihova žrtva neće biti uzaludna. E, sad, jbg, ti ćeš da igraš pirata verovatno dakle, ima da trpiš raw dog iskustvo... Ja ne nameravam ovo da igram do iduće godine tako da možda dok meni stigne na red to bude i malo urednije.

Calavera

nemam ja to gde da igram, ps4 nije hakovan dalje od 6.72 firmvera  :lol:  čekam i ja, mada ne znam da li bih se suzdržao da imam komp koji to može da potera kako dolikuje...

Meho Krljic

Inače, zanimljiva priča na tviter nalogu boginje Keze MakDonald koja kaže da Gardijan nema prikaz Sajberpanka 2077 jer nisu hteli da potpišu NDA* za prikaz pa moraju da čekaju da igra izađe da bi kupili i odigrali. Neću da mračim ali kako su svi rivju kodovi koji su podeljeni novinarima izgleda za PC verziju, prilično se brinem na šta će da liči konzolna verzija kad izađe u Petak.

*Non-Disclosure Agreement koji, nagađa se, ima veze sa tim da se publikacija obavezuje da koristi skrinšotove i videe koje je da izdavač radije nego da pravi svoje, mada Keza kaže da nije čak ni to nego da je traženo da se prikazivač obaveže na nešto neuobičajeno...

Meho Krljic

Igra izlazi tek sutra a diskurs oko nje je, makar u profi, jelte, medijima se skoro pa okrenuo na negativno. Posle kontroverze oko elemenata u igri koji izazivaju epi-napade, i nasumičnog čitanja prikaza i utisaka koji svi od reda nabrajaju neprebrojne bagove i "jank", kritikuju diverzitet u igri da je tu samo reda radi a da nije produbljen i sa razumevanjem, pa i to da je igra praznjikava na način na koji bi to bio nekakav GTA naslov iz ranih godina ovog stoleća itd, neće me čuditi ako ovo sve da vetra u jedra novim gamergate teorijama zavere o tome kako "SJW" mejnstrim gejming mediji namerno rade da zakopaju najbolju igru ikada samo zato što ne dolazi iz tipično liberalnog okruženja.

Naravno, ja mislim da bi to bila bizarna konspiratološka preterivanja ali nije da nemam utisa da se, delom zbog kranča, delom zbog dokumentovanih CDPR-ovih nestašluka vezanih za transrodne osobe, Cyberpunk 2077 meri znatno rigoroznijim metrom od drugih igara u današnje vreme. A što je opet, s obzirom na budžet i dužinu razvoja i fer. Na kraju krajeva, The Last of Us 2 je prošao sličnu šibu i, opet, ako su igre stigle na to mesto u svojoj kolektivnoj istoriji, da budu percipirane kao "veliki" kulturni artefakti koji, dakle, komuniciraju sa nekakvom kulturom glavnog toka, onda je sasvim očekivano da budu secirane i na ovaj način.

Father Jape

Quote from: Meho Krljic on 08-12-2020, 20:50:24
Inače, zanimljiva priča na tviter nalogu boginje Keze MakDonald koja kaže da Gardijan nema prikaz Sajberpanka 2077 jer nisu hteli da potpišu NDA* za prikaz pa moraju da čekaju da igra izađe da bi kupili i odigrali. Neću da mračim ali kako su svi rivju kodovi koji su podeljeni novinarima izgleda za PC verziju, prilično se brinem na šta će da liči konzolna verzija kad izađe u Petak.

*Non-Disclosure Agreement koji, nagađa se, ima veze sa tim da se publikacija obavezuje da koristi skrinšotove i videe koje je da izdavač radije nego da pravi svoje, mada Keza kaže da nije čak ni to nego da je traženo da se prikazivač obaveže na nešto neuobičajeno...

Pa dobro im je rekla.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Calavera

Cyberpunk 2077 Comparison - Xbox Series X vs. Xbox Series S vs. Xbox One S vs. PS5 vs. PS4

sad je jasno zašto su skrivali verzije za prošlu generaciju konzola ko zmija noge  :lol:

Calavera

došlo je dotle da je soni bukvalno povukao igru iz storea i ponudio garantovan refund svima koji su je kupili:

https://www.playstation.com/en-ie/cyberpunk-2077-refunds/

kakav kolosalni zajeb, ne sećam se da sam video ovako nešto...

Tex Murphy

Сви су мислили да ЦДПР не може да погријеши и онда се деси ово. Подсјећа ме на пустош у души кад сам одгледао Баладу о Бастеру Скрагсу.
Genetski četnik

Calavera

dobro da pre toga nisi odgledao hail caesar, imao si još par godina blaženstva  :lol:  šalim se, nisu to TOLIKO loši filmovi...

Meho Krljic

Sony je tu  donekle takođe kriv jer je igra prošla njihov proces sertifikacije koji i služi da se vidi imaju li produkti prodavani na njihovoj konzoli neke velike probleme. Naravno, kako rekoše, kod Sajberpanka se videlo da ima problema ali jebiga, velika igra a i CDPR je tvrdio da će stići da to isprave pre izlaska...

Tex Murphy

Quote from: Calavera on 18-12-2020, 04:11:26
dobro da pre toga nisi odgledao hail caesar, imao si još par godina blaženstva  :lol:  šalim se, nisu to TOLIKO loši filmovi...

Гледао сам Хаил Цаесар, прилично добар филм, упитна идеологија на страну. Овај други је дно дна.
Genetski četnik

Meho Krljic

Da li se isplati lagati i kupce i investitore, čak i rizikovati tužbe? Ne znam, ali:

Cyberpunk 2077 has sold over 13m copies - even factoring in refunds   

Meho Krljic

Dakle, CDPR su hakovani. Događaji izvan igre su sve bliži događajima u samoj igri  :shock:

dark horse

Eto dobrog izgovora da sami postave taj ukradeni kod online za dobrobit svih kao novi open source game engine.

Bukvalno bi bila nova revolucija u gejmingu.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Tex Murphy

Quote from: Tex Murphy on 28-08-2018, 16:52:57
Јуче сам први пут отишао на тај Твич и одгледао дио тог гејмплеја (каснио сам 20ак минута) уживо. Нема никакве сумње да ће ово у тренутку појављивања бити најбоља игра 21. вијека.

This didn't age well.
Genetski četnik

dark horse

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Ja ću čekati dedikejtid PS5 verziju, nema žurbe.