• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dark Souls 2

Started by Perin, 31-05-2014, 20:16:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Petronije

Hjumaniti se zasluzuju tako sto efikasno ubijas "sitne" protivnike dok je area boss jos uvek ziv. Dakle kada bi se vratio u undead burg i krenuo da ubijas one, sada vec jadnike za tvoj nivo, ne bi dobio hjumaniti jer si ubio taurusa. Gargojli su jako zajebani protivnici, a ti imas jos kojekude da ides. Mozes u darkroot garden, a mozes i da se vratis do onih vrata koja su ti bila zakljucana u kuli kod taurusa, trebalo bi da si nasao kljuc. Ako odlucis za darkroot garden, imam 3 saveta. Nafarmaj 20.000 dusa i kupi od kovaca kljuc - pecat. Kod vrata sa pecatom kuckaj malo macem da vidis sta ima. I trece, kad otvoris vrata sa pecatom, cim te neko napadne bezi u sam cosak ispod stepenica, skontaces vec. Ako se odlucis za zakljucana vrata, nek ti je bog u pomoci, ali to je ispravan put i kad tad ces morati tamo da ides. Poenta je da ces borbama u neotkrivenim podrucjima skupiti puno dusa za lvlup a naci ce se i pokoji hjumaniti. Gargojlima ces se vratiti posle.

Meho Krljic

I meni su Gargojli bili klasičan udarac u zid. S druge strane, u Dark Souls 2 moraš da ih pobiješ šest komada i to sam uradio bez samonovanja, tako da... može se i ovo uz malo volje.

Petronije

Uf ti gargojli u ds2 su mi od frustracije prerasli u najbolji fajt u igri. Izvukli su iz mene maksimum i, kao u matriksu, skontao sam u jednom trenutku da potpuno vladam igrom i da samo plesem oko njih. Naravno, magija je prestala vec kod sledeceg bossa :mrgreen:

Perin

Momci moji...nisam poslušao nijedan od vaših saveta, nego sam sišao dole ispod kovača i iz nekog 6-7 pokušaja ubio demona koji je prečio put dalje. Potom sam, osokoljen i naoružan elanom i inatom koji mahom krasi narode naših prostora odlučio da se izborim sa gargojlima po svaku cenu i u tome sam uspeo iz nekog, isto tako, možda 7-8 pokušaja. Kada naučiš koji je fazon kod njih, na kraju njihov poraz ispada smešan - naime, čim beštija zamahne kopljem, samo mu priđeš i krećeš se u desno od istog i sečeš. Potom se odbraniš od njegovog napada, pa opet.

Naravno, istrošio sam na njega i nekoliko vatrenih bombi koje čini se odbijaju dosta zdravlja. U amanet ovoj borbi ostavljam fotografiju moga junaka kako blesavo gleda u zvono koje valjda treba da pozvoni ili šta već.

Jesam loš u ovoj igri, mislim, svakoga puta izginem na bosovima najmanje po 4-5 puta, ali sam opet zadovoljan i srećan kao malo dete. Dont know why. :blush:

Petronije

Svaka cast !!! Zreo si za Capra demona. I nisi uopste los, gargojli su jedni od zaguljenijih bossova u celoj igri s obzirom da se sreces sa njima u ranoj fazi dok si jos zelen. I ja sam do sad igrao, nikad necu napustiti Lordran...

Meho Krljic

Uopšte nisi loš, au contraire!!!!!!!!!!!  :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-|

milan

Bravo, Perine!!!
.... a sad... Kapra demon...........koji mi je zadao uzasne probleme prvih desetak, dvadesetak puta......

Petronije

Sto se tice tog zvona, i generalno price, kad god vidis prijateljski raspolozenog npca gledaj da ispucas sve dijaloge. U smislu da kad porazgovarate, ti opet klikci jer tako dobijas sture informacije o lore-u a moguce i neki vredan item. Onaj smoreni lik kod baklje gde te donese vrana ti objasnjava donekle sta treba da radis na pocetku. I jos jedna stvar, jesi li uzeo fire keeper soul iza velikog crnog viteza u katedrali i ojacao estus kod fire keepera?

Perin

Uzeo jesam, ali ne znam gde se nalazi firekeeper.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Petronije

Fire keepeer, pronjuškaj malo oko te "glavne" vatre, gde te je vrana donela. KAda joj daš fire keeper soul ojačaće ti flask i onda će te više dopunjavati.

Perin

A kako se vracam na stare vatre? Mislim, necu valjda peske do prve? :blush:

Meho Krljic

Za to ćeš morati da igraš Dark Souls 2, nažalost  :lol: U kecu nema fast travel (sem u kasnom delu igre uz korišćenje određenog predmeta pod određenim uslovima). 

Perin

Da, pa vratio sam peške se skroz na početak i tako poboljšao flask. Jbg, ali sam barem duša dobio usput.

Petronije

Jel si otvorio lift precicu kroz katedralu? Igra je puna ovakvih precica koje skracuju tabananje, poput one ispod zmaja.

Perin

Ma ne znam, isao sam okolo. Elem, u Undead Burgu, ima neki vitez sto stoji okrenut ledjima, kojeg nisam primetio ranije jer taj deo nisam obisao...negde kod nekih stepenica levo. Ubio me dva tri puta, pa sam odustao jer sam morao na posao.

Ima dosta udaraca, nikako da ga uhvatim na "pauzi" izmedju istih...ali resicu to kad dodjem kuci.

Inace, 22lvl sam. Sto se oruzja tice, koristim mac i stit od Balder knighta. Stit sam levelovao na plus 3, a mac na plus 4.

milan

Quote from: Petronije on 08-05-2015, 14:47:31
Jel si otvorio lift precicu kroz katedralu?
Ovo obavezno - otkljucaj liftove u katedrali. Tamo gde si uzeo fire keeper soul - levo od tog oltara, ne odes stepenicama gore ka gargojlima, nago stanes na lift i aktiviras ga. To pravi precicu do prve baklje.

Perin

Elem, dok sam se vraćao u Darkroot Garden, otključao sma nekakav podrum i sišao, kako se ispostavilo, u Lower Undead Burg. E sad, protivnici su..relativno ok, mada me nerviraju one ubice što ti skaču na leđa ako im ista slučajno okreneš. I dođem ja isprve do Bossa..kad ono, Capra Demon. I lepo, vidim ja odmah šta je, treba saseći prvo džukele, ali iskren da Vam budem, nikako mi ne uspeva. 22lvl sam, izgleda da još pure trebam jesti.

Capra demon se ne čini nešto preterano teškim, ali one džukele baš smetaju & ometaju moju nameru da trčim uz stepenice, pa da skočim dole, pa da demon skoči dole, a ja da odradim trk opet uz stepenice ne bi li mu možda skočio na leđa i odbio pozamašan deo zdravlja.

Tako nekako sam kontao demona pobediti, ali psi me u stopu prate, jebem li im repu njihovu.

Za danas sam dosta puta izginuo, Ill call it a day.

milan

Kad dodjes iz Undead Burga do Kapre, desno niz stepenice treba da ides i otkljucas jos jednu precicu do prve baklje u igri... Uradi i to, onda ti je lakse da do njega ides od prve baklje nego iz undead burga...

Petronije

Milane tu precicu otvara tek kad ubije Kapru :lol:
Perine jedina precica koja ti je dostupna pre Kapre je kad otkljucas ta vrata i pre nego sto te napadne prvi ker, ni ne sidjes dole u ulicu vec ides desno uz stepenice i otkljucas vrata kod prve baklje u undead burgu, tamo gde su ona dva lika sa sekirom i jedan sa macem. Inace te precice uopste nisu teske za nalazenje, tu ne bi trebalo da ti pomazemo. Ima gomila lokacija u igri koje su sakrivene tako da ih je skoro nemoguce naci.

Perin

Tu sam otkljucao, naravno :lol: elem, odlucih prvo da pocistim onaj Vrt i ubijem Mesecevu leptiricu, pa cu onda dole ici.

Taman malo levelujem lika.

Petronije

To ti pricam. Procitaj ponovo sta sam gore pisao o darkroot garden, tesko da ces sam to provaliti a puno znaci.

Perin

Da, pa, obzirom da je Mesečeva kći od Partibrejkersa lak protivnik za uništiti ako se orentišeš na range napade, a ja nemam niti crosbow, nego samo neke noževe za bacanje, odučio sam nakon par - nepar pokušaja da samonujem pomoć. I zaista, zajedno sa vešticom sam lako dokusurio leptiricu...

Ruku na srce, dva puta sam bio baš baš blizu da je i sam dokusurim, ali žurio sam nešto pa sam ipak prizvao pomoć.

Lako je izbeći njene napade, ali zato kad me jednom pogodi odbije mi maltene pola zdravlja. 5 flaskova mi je malo bilo za ovu borbu, jer ako idem sam da je sjebem, onda moram jedno dva tri minuta samo izbegavati njene napade dok se ona ne smiluje i spusti da je mogu mačem saseći. Pa tako jedno 5 puta. I svaki put mi zatreba jedan flask da je dokusurim samostalno, bez prizivanja.

Mislim, i uspeo bih ja eventualno to da napravim, ali kažem, žurio sam pa sam prizvao vešticu u pomoć i dokusurio leptiricu iz prvog puta :lol:

Petronije

Ok, cisto da znas za ubuduce, mozes da kindlujes bonfire. Za to ti treba minimum dva hjumanitija, jedan da postanes covek i drugi za kindle, cime se broj flaskova posle odmora povecava za 5. Dakle kad kindlujes jedan standardni bonfire posle svakog odmora ti imas 10 flaskova, a mozes i povecati na 15, 20...ja sam bas taj kod leptira povecao za 5 jer mi je bilo malo 5 za fajt sa njim, kad mu skines health na 1/4 ubrza napade i baca neki aoe. Kad pobedis kapru malo posle ces dobiti pyro glove pa ces imati range attack alternativu.

milan

Quote from: Petronije on 09-05-2015, 10:15:45
Milane tu precicu otvara tek kad ubije Kapru :lol:

Jok, Kapra ti daje kljuc za Depths. Kada iz lower undead burga dodjes do Kaprinih vrata, ne moras da prodjes kroz njih, nego mozes desno niz stepenice, dole te cekaju dva lopova, a tu su vrata za Depths, ali i onim stepenicama gore ides do undead babe prodavacice, a kad nju prodjes dodjes do resetakstih vrata koja otvaraju precicu ka prvoj baklji. :)

Petronije

Da, umislio sam da se sve to otkljucava tim kljucem, u pravu si.

Petronije

Jbmti Kapra demona, koliko god da sam ih ubio u demons ruins od ovog prvog se sav najezim. Da li zbog muzike ili zbog secanja na nas  prvi susret kada me je sastavio svojim secivima posred tintare, uvek imam neku tremu kad se bijem sa njim. Ugasio sam igru u depths kod baklje, ne ide mi se dole :lol:

Perin

Pao je i Capra Demon, nakon zilionitog pokušaja. Nije on težak za ubiti, štaviše, kad ubiješ džukele stvarno mu dosta zdravlja odbiješ, ali...ali...te džukele, osedio sam od njih, ma bele dlake dobio po glavi majke mi.

Jebem ti repu.

Petronije

Svaka cast, samo rokaj. U principu, Kapra je neka vrsta prekretnice, do sad si vec skapirao sve, pobedio par zajebanih bossova i sto je najbitnije, nisi odustao. Trebalo bi da ti igra na dalje mnogo lakse "klizi". Sto ne znaci da treba da se opustis :lol:

Meho Krljic

Ovaj JuTjub kanal tvrdi u ovom videu da ima prve skrinšotove i podatke o Dark Souls 3:

http://youtu.be/dyRJ5u-L8qw

tl;dw verzija:

• Coming to Xbox One and PlayStation 4 in 2016, with a PC version being "negotiable"
  • 1-to-4 players
  • A sacrifice ritual allows you to enter other games, but puts a bounty on your head
  • It's now possible to create bonfires
  • The world can be altered in ways that change the bosses you fight
  • Players can equip "swordfighting arts" that act as special moves
  • 45 new enemies
  • 15 new bosses
  • Around 12 new areas in the game
  • 60 minutes of cutscenes, mostly in-engine
E, sad, ovo valja uzeti sa OGROMNOM količinom soli jer je isti kanal pre neki dan objavio da je Microsoft bio na pragu da kupi Silent Hills od Konamija i da je igra bila 80% gotova i da je Microsoft bio spreman da plati "milijarde" - što je sve očigledno netačno tako da i ovo sad treba posmatrati sa skepsom. Znamo da ćemo detalje o Dark Souls 3 čuti na E3-ju za koji dan pa eto, makar čekanje neće biti dugo.

mirkiekishka

Meho Krljic

CGI, nažalost. Ali dobro, lepo.

mirkiekishka

Pa dobro, bitne su vesti, i da će biti i za PC. Ima vremena do sledeće godine.

Meho Krljic

Da, to za PC je bila jedina nedoumica, oće li, neće li. Ali naravno da oće, pa nisu u Namcou baš tolike budale. Ono što je dobro je da je potvrđeno da je Mijazaki ovde ponovo na čelu tima. Mada nije jasno kad stiže sve to da radi, em Bladborn em DLC za Bladborn em ovo. Ali dobro, ajde da vidimo...

mirkiekishka

Ja još uvek čekam bladborn za PC  :(

Meho Krljic

Pa, to se neće desiti. Sonyju je ta igra mnogo vrednija kao konzolna ekskluziva od toga da proda još milion kopija na Steamu. Misllim, kad propisne mas-market igre poput Uncharted, Killzone, The last of us ili Ratchet & Clank nikad nisu uradili za PC, teško da će to da rade sa ezoterijom poput Bloodborne/ Demon's Souls... Jedino ako Sony u očaju proda ceo Playstation/ SCE biznis nekom investicionom fondu kome će onda neki konsultant suflirati da postoje sekundarna tržišta za aktuelne IPjeve... Al to je lek gori od bolesti...

mirkiekishka

Znam, ali uvek postoji nada. Nije da nemam šta da igram, ali ono, bilo bi kul.
BTW, milion kanala na twitch-u strimuje E3, ko hoće direktne informacije, trenutno je EA prezentacija

Petronije

Quote from: Meho Krljic on 15-06-2015, 22:37:39
...Ono što je dobro je da je potvrđeno da je Mijazaki ovde ponovo na čelu tima...

Ovo je kljucno, ako ne bude samo da mu daju pare i nalepe njegovo ime na cover.

Meho Krljic

Ma nema šta da mu daju pare, on je predsednik From Softwarea, on daje pare koje se dobiju od Namcoa.

Meho Krljic

Inače, Mijazaki malo pojasnio:

1. Dark Souls 3 neće zapravo biti poslednja Dark Souls igra (kao da je iko u to verovao, znajući koliko je From napravio Armored Core ili King's Field igara), ali će biti prekretnica - to je poslednja igra koju je From počeo da radi pre negošto je Mijazaki postao predsednik firme.

2. Mijazaki jeste direktor igre ali je ko-direktor, zapravo, i radi je zajedno sa Isamuom Okanoom. Okano zapravo radi onaj down-and-dirty posao, dok Mijazaki radi world-building. E, sad, to je nekako i za očekivati, ali već čujem krike koje će ovakva podela posla izazvati kod DS hardkor mesiva.

Petronije

Ma valjace to, bice bolje od dark souls 2.

mirkiekishka

Članak o gejmpleju
Ako sam razumela dobro, prezentacija je bila behind closed doors.
Weapon arts zvuče zanimljivo. :lol:

Meho Krljic

Da, odlično zvuči, ali valjda je i normalno da se posle Bloodborne unose promene i u borbeni sistem Dark Souls. Verujem da će biti igrača koji će se žaliti što igra postaje brža i "akcionija" i da se gubi spori, napeti gejmplej Dark Souls, ali... meni ovo deluje zaista odlično.

Meho Krljic

Dark Souls III is faster, weirder, and far more beautiful

When you enter the South Hall of the Los Angeles Convention Center at this year's E3, the first thing you see in the lobby — before the Halo soldiers and Forza cars — is a knight on his knees after plunging a sword into a helpless demon's heart. Sometimes fake blood spurts 20 feet in the air. Behind the gory scene glow the letters: DARK SOULS III.

The elaborate display is emblematic of how From Software's bloody, brutally difficult series has become the biggest, most relevant Japanese franchise in the West. The Souls games' rise to global success seemed unlikely just a few years ago, after Sony turned down the chance to publish Demon's Souls outside Japan, but now they're an established fixture. And with director and visionary Hidetaka Miyazaki's latest game Bloodborne widely considered one of the best reasons to buy a PlayStation 4, Dark Souls III has more converted to preach to than ever. The game's initial announcement brought the roof down at Microsoft's Xbox conference on Monday.

I myself am not one really of those converted, barring flirtations with Demon's Souls and Bloodborne. But after watching Miyazaki play through about 20 minutes of Dark Souls III, I think this might be the point where I jump in. The stage I saw was called Wall of Lodeleth, and its gothic medieval setting is instantly evocative, with ash-covered dragon corpses and jagged spires silhouetted against a hazy sun. The Souls games have never been the most technically accomplished, but stylistically they achieve a lot with a little; combined with Dark Souls III's smoother performance on Xbox One, it's the most striking entry in the series to date.

Miyazaki says Dark Souls III is intended to be "faster" and "more intuitive" to play than its weighty predecessors. Bloodborne remains the speedier game, but Dark Souls III has options like a short bow that you can fire in the middle of rolling dodges — "just like Legolas," Miyazaki quips — or dual scimitars that can take out multiple enemies at once. Shields return as a primary defense option after Bloodborne largely abandoned them, but overall the combat appears to be a lot more fluid; the faster speed appears to make it easier for the player to take on groups of rank-and-file enemies, flipping between targets before cutting them down with smoothly animated sword slices.
That'll come in handy, based on the boss fight demonstrated at E3. The giant creature, called Dancer of the Frigid Valley, is one of the oddest enemies I've seen in a recent video game, a towering, willowy knight that suggests a twisted cross between Slenderman and General Grievous. Her movements and attacks with a jagged, flaming sword are erratic and unsettling, which Miyazaki says is designed to confuse the player and create a different kind of challenge.

"We're trying to go to the next level in Dark Souls III in terms of the character design," says the director; if the Dancer and another bizarre, sinewy creature that burst through a roof at one point are any indication, his team may well have succeeded. From Software has done a fantastic job of adapting fantasy tropes into an unmistakable signature aesthetic.

Dark Souls III isn't a revolution, and the series probably doesn't need an entry every year or two. But with its faster pace, more comfortable performance, and peerless visual design, this might be the most broadly appealing Souls game yet. It'll be out for Xbox One, PS4, and PC in early 2016.

mirkiekishka

Preko tvog linka nađoh ovog jutjubera, a kod njega, saznala za Salt & Sanctuary, koja izlazi ove godine, i kao što on kaže, izgleda kao 2D souls igra. :)

Meho Krljic

Mnogo igara poslednjih par godina dobija epitete "2D Dark Souls", "Indie Dark Souls" i tako to  :lol:  No, dobro, takvi smo ljudi, volimo da opisujemo novo putem starog i to je sasvim legitimno. Obratiću pažnju na ovu igru, hvala!  :-| :-| :-|

Meho Krljic

Šta bi bilo da Dark Souls izgleda kao Limbo? Pa, ovo:

http://youtu.be/BH-QmpBUUsk