• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dark Souls 2

Started by Perin, 31-05-2014, 20:16:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Father Jape

Meni je počelo da biva milo kad vidim da je igra koju pređem izašla 2014. a ne ranije. :cry:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Ma ja trenutno igram igru iz 2012. i igru iz 1995., nek bude jasno - full timejob i porodica su veće prepreke za dovršavanje igara od najtežih bosova.

Father Jape

O, šta igraš iz 1995?
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Suikoden. Čudo Potpuno očekivano i divno je je koliko su konzolne igre stare dvadeset godina intuitivnije i udobnije za igranje od svojih PC ispisnica. Velika prednost dediciranog hardvera. Naravno, to ne znači da su bolje.

Petronije

Quote from: neomedjeni on 14-01-2016, 08:36:27
Quote from: Petronije on 13-01-2016, 22:23:29
Nedostaje samo jedna komponenta da bih bio spreman za GOTY 2016  :!:

Bah, ne verujem da će biti potrebno toliko konjske snage da se pogura Torment: Tides of Numenera.  :evil:

Ali, u svakom slučaju, čestitke na kupovini i da nam se lepo izigraš u godinama koje dolaze!

Tapatalk mi je potpuno poludeo, uopšte mi nije prikazao ovu poruku, kao ni još neke. Zahvaljujem druže neomeđeni na lepim željama :lol: Izigraću se sigurno jer beba je na putu, nema ništa od pecanja u narednom periodu, sve što mi preostaje je igranje, te sam osvežio mašinu dok još nije kasno :lol:

neomedjeni

Ah, dakle, postaćeš i otac. Divno, Petronije, ti ćeš svakako imati po čemu da pamtiš 2016. godinu, ili makar njen početak.  xcheers

A i za pecanje smo tu, mi Srbi pravoslavci, da pomognemo. Pribavi naš briljantni Underrail, koji, između ostalog, ima i par ribolovačkih kvestova i prepusti se uživanju u zabacivanju udice u vode podzemnih reka i jezera...  :lol:

Petronije

Već sam otac, ovo je proširenje porodice ;) Inače, beba dolazi krajem leta, taman da se najbolja igra izgustira kako bog zapoveda. Probaću underrail mada me nije dojmio na prvi pogled, ne volimo isti tip igara ti i ja.

neomedjeni

Probaj, probaj, na drugi pogled obara s nogu.  :lol:

Bez zezanja, kao i većina RPG-ova, ima malo sporiji početak. Ali već nakon 10-ak sati bi trebalo da znaš jeste li ovo za tebe ili nije. Bez obzira na razlike u ukusima, ako kojim slučajem voliš turn based borbu, onda je Underrail lektira, toliko je dobar taj njegov segment.

Petronije

Ne volim baš turn based borbu ali nije mi to presudno, shvatio sam da više nemam živaca ni vremena da se bakćem sa squad based igrama. Užasno me zamara to tetošenje likova, te svaki ima nešto da kaže , te ovaj je specijalista za ovo, ovom nađi kacigu, ovom mač, ovog izleči...:mrgreen: Mator sam bre, hoću da budem jedan lik koji komunicira mačem...eventualno lukom i strelom i magijama.

Meho Krljic

Onda je u redu pošto Underrail nije squad based.  :-| :-| :-|

Meho Krljic

Inače sintagma
Quote from: neomedjeni on 14-01-2016, 16:22:31
već nakon 10-ak sati bi trebalo da znaš jeste li ovo za tebe ili nije

je svedočanstvo o tome na kolko različitoj planeti drug Neomeđeni živi u odnosu na nas nesrećnike koji ponekad vežemo deset sati igranja za deset dana.   :lol: :lol: :lol:

Perin

Quote from: Meho Krljic on 14-01-2016, 17:40:11
Inače sintagma

je svedočanstvo o tome na kolko različitoj planeti drug Neomeđeni živi u odnosu na nas nesrećnike koji ponekad vežemo deset sati igranja za deset dana.   :lol: :lol: :lol:

Jeste brate, evo da posvedočim. Ja isto imam dosta gejmpleja, čini mi se da mi rekord drži FOOTBALL MANAGER 2013 i HEROES OF MIGHT AND MAGIC 3 sa po 200 i 100 sati, ali kolega neomeđeni u jednoj igri ima maltene dvaput kombinovan broj sati provedenih :lol:

Petronije

Quote from: Meho Krljic on 14-01-2016, 17:38:18
Onda je u redu pošto Underrail nije squad based.  :-| :-| :-|

Odlično. Mora da mi se nešto smutilo u glavi, nije pomoglo ni to što neomeđeni uglavnom igra rpgove tog tipa.

Inače sintagma

Upravo tako, moj prosek je možda desetak sati nedeljno kad igram nešto aktivno, to uključuje i noćne sesije vikendom. Trenutno sam daleko od toga. Svaki dan upalim dark souls na po pola sata - sat.

neomedjeni

Quote from: Perin on 14-01-2016, 18:07:56
Inače sintagma

Jeste brate, evo da posvedočim. Ja isto imam dosta gejmpleja, čini mi se da mi rekord drži FOOTBALL MANAGER 2013 i HEROES OF MIGHT AND MAGIC 3 sa po 200 i 100 sati, ali kolega neomeđeni u jednoj igri ima maltene dvaput kombinovan broj sati provedenih :lol:

Ma to ostavljam PoE na pauzi tokom noći da zajebavam Meha.  :evil:

mirkiekishka

Ljudi, pitanje u vezi dlc-a u dvojci, kojim redom je najbolje ići,ili koji je najteži, najiritantniji, najgori? :-D
Ne mora jedan da bude sve.
Po onome što sam videla Ivory King mi izgleda najneprimamljivije, najradije bih ostavila najbolji za kraj, ali ako je znatna razlika u težini moram se preorganizovati.

On another note, ranije sam spominjala soulslike igru Salt and Sanctuary, koja valjda konačno izlazi ove godine, jutjuber Cry je strimovao pre-release pa ako neko hoće da overi eve linka. http://www.twitch.tv/cryaotic/v/34192627

Petronije

Ja ti ne mogu pomoći jer nisam ni igrao dlcove. Kad sam prelazio dvojku tek su bili u planu a sad kad je trojka tako blizu, ovo mi se ne ponavlja, radije igram keca ponovo. Igraš li Scholar of the first sin ?

mirkiekishka

Jes, trenutno sam u Drangleicu.
Pa dobro, ima vremena do aprila za sve.
E da, htedoh da pitam i koja je fora sa onim kristalom kod freje? Prvo sam mislila da je dlc, ali našla sam ona 3 dlc čuda za examine. Ne mogu da se setim da sam videla igde za taj kristal.

Petronije

Ja sam stvarno sve pozaboravljao, totalno mi je izvetrila iz glave. Na kraju, "dark souls 2 fextralife" ima sve odgovore, to ako ti baš niko ne pomogne. Znam da su igrali Meho i Milan, jedino oni ako se sećaju oko tog kristala i dlcova.

mirkiekishka

Aham, ok. Ma videla sam ja sve to ali sam zaboravila.
Videću još šta ću raditi za dlc, javljam utiske kad završim.

milan

Ja sam, na zalost, zapoceo post u igranju pre vise od godinu dana, te sam mnogo toga pozaboravljao, a DLCove DS dvojke nisam ni zapocinjao...

Ali, planiram da taj post prekinem, ako gospodin dozvoli, u narednih nekoliko meseci.

Petronije

Kakvih ljudi ima, pa to je strašno. Krenem da se spuštam u tomb of giants. I baš pre prve baklje tamo par puta poginem, jednom padnem, drugi put me iz zasede saseku veliki skeletori, nebitno. Treći put kindlujem drugu baklju u katakombama i ostanem u ljudskoj formi. Čim sam kročio u ToG vidim stvara se fog gejt, neki smarač hoće da upadne, nije mi dosta što moram da se smaram sa najglupljom mapom, još mi on fali. Još razmišljam, gde bre ovde da se bijemo, nema mesta da se okreneš, mrkli mrak, kostura velikih k'o salate, i onih kerova velikih isto zajebanih, samo istrče iz mraka, a svuda okolo provalije. Quitujem, vratim se u igru, opet quitujem i malo sačekam, vratim se, nema fog gejta, reko super, odustao je. Krenem da silazim dole kad stiže poruka da je upao. Čekam ga, vrtim se, gledam levo desno, nigde nikog. Nastavim dole, eliminišem te neke neprijatelje što su mi pravili probleme i taman kročim na neki stub da pređem provaliju ovaj govnar istrčava iz mraka i backstabuje me! Da li je moguće da postoje takvi imbecili? Igra pvp tako što se šunja po mraku i backstabuje ljude. Jebo ih i online i sve, ko ga je i izmislio. Još me ljudi po drugim forumima ubeđuju kao nisi ni probao igru ako igraš offline, sve je drugačije, nije pravo DS iskustvo... Ja sam to zamišljao da se ljudi sreću na nekim pogodnim mestima i peglaju se fejs tu fejs, pa nek' bolji i spretniji pobedi. Dođe mi da obrišem ovu steam verziju i instaliram pirata, majke mi. Ne znam zašto jednostavno ne postoji opcija za isključivanje invazija, pa ne želi valjda svako na svetu da igra pvp?

ridiculus

Quote from: Petronije on 14-01-2016, 17:18:14
Mator sam bre, hoću da budem jedan lik koji komunicira magijama...eventualno lukom i strelom i mačem.

Ovde je bila potrebna ruka urednika. :D

Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

Quote from: Petronije on 15-01-2016, 23:53:14
Ne znam zašto jednostavno ne postoji opcija za isključivanje invazija, pa ne želi valjda svako na svetu da igra pvp?

:lol: :lol: :lol:  Pa što samo ne blokiraš igru u fajervolu?

Petronije

Pa ne znam da li to može ako pokrećem preko steama?

Meho Krljic

Aštonebimoglo? Samo blokiraj darksouls.exe od pristupa internetu i mirna bačka. Ako ne može, samo pređi u Steam Offline mod.

Petronije

Probaću, hvala ti.

Petronije

Quote from: ridiculus on 16-01-2016, 01:38:04

Quote from: Petronije on 14-01-2016, 17:18:14
Mator sam bre, hoću da budem jedan lik koji komunicira magijama...eventualno lukom i strelom i mačem.

Ovde je bila potrebna ruka urednika. :D

U stvari i jeste ovako, prvi prelaz uvek igram sa magom :lol:

Petronije

Nakon ko zna koliko pogibija i ponovnih pokušaja...

http://youtu.be/-knrgrtLoPA

Poenta je naučiti mu svaki potez napamet i znati kako ga izbeći, kao i ne dozvoliti mu da se čardžuje. Em što mu se skine dobar deo HP-a, em što je borba neuporedivo teža kasnije jer sa svakim čardžom šteta koju nanosi se umnožava, a pošto ona ni u startu nije zanemarljiva, uglavnom se borba završava tako što popasem one hit kill. Na kraju sam ga svesno pustio da se napuni da bih se i ja osvežio pa kako mi bude...inače, lik mi ne može biti jači, dex je 40 a oružje je na +15 što znači da pravim maksimalnu štetu sa dex buildom. Ne mogu da zamislim da se bijem nekim tenkom protiv njega, suviše je brz.

Meho Krljic

Odlično! Veoma napeto, pogotovo kraj gde mu zdravlje svedeš na nevidljivu crticu a on se i dalje bori! Ono što je donekle za diskusiju je zašto uopšte nosiš štit u ovu borbu kad ga uopšte ne koristiš, možda najpre kao psihološku pomoć  :lol:  Mislim da si mu možda jedan udarac blokirao štitom, a čini mi se da  bi, da si sve vreme koristio dvoručne udarce mačem, da si mogao brže da ga pobediš.

Petronije

Tako deluje, ali sam mu zapravo blokirao 3 udarca, od kojih bi me 2 sigurno ubila. Jednom kad me stuntuje, kad me poklopi mačem, a drugi put na 2:22 kad izvede skok u nazad i udarac mačem u isto vreme, tako me je ubio nebrojeno puta.

Razmišljao sam da probam bez štita ali sav se pogubim, ima tu i psihologije, osećam se kao da sam go, vidiš da ga stalno dižem. :lol:

Meho Krljic

Važno da je Abyss Walker pao  :| :| :|

Petronije

Perin

Nema šta, kad pogledam ovaj video i Mehmetove isto kad igra Bloodborne, u meni krv uzavri istog trena. Prelepo. Svaka časti!

milan

Quote from: Petronije on 17-01-2016, 09:53:03
ima tu i psihologije, osećam se kao da sam go,
Isto se osecam kad igram ove igre - nikako ne mogu da igram bez stita...

Petronije

Quote from: Perin on 17-01-2016, 23:19:28
Nema šta, kad pogledam ovaj video i Mehmetove isto kad igra Bloodborne, u meni krv uzavri istog trena. Prelepo. Svaka časti!
I ti si beše počeo da igras, sećam se da si i Kapru pobedio? Dokle si stigao?

Perin

Batalio :lol:

Ne znam zasto, ali mislim da je Witcher bio u pitanju.

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Petronije

Šteta :( Ali čim si batalio posle tako lepog napretka znači da se nisi pronašao tu. Moraću tog prokletog Vešca da probam kad zamenim grafiku.

Petronije

Probaj, probaj, na drugi pogled obara s nogu.  :lol:

Bez zezanja, kao i većina RPG-ova, ima malo sporiji početak. Ali već nakon 10-ak sati bi trebalo da znaš jeste li ovo za tebe ili nije. Bez obzira na razlike u ukusima, ako kojim slučajem voliš turn based borbu, onda je Underrail lektira, toliko je dobar taj njegov segment.
Jedno pitanje, oddity ili classic exp sistem?

neomedjeni

Oddity. Vrlo zanimljiva novotarija, 90% onih koji su probali su prezadovoljni. I ja sam u toj grupi.

I ako nećeš da igraš psionika, nemoj da uzimaš pilulu od doktora. Umanjiće ti health permanentno.

Meho Krljic

Oddity igru čini zanimljivijom.

neomedjeni

Takođe, preporučujem da bilduješ lika koji je specijalizovan za stealth i izbegneš krafting, jer, iako je fenomenalno određen, dosta je detaljan i traži sakupljanje brojnih komponenata, zbog čega čovek može lako da izgubi živce. Stealth je vrlo vrlo izvrstan. Ja sam, oslanjajući se na njega, napravio šunjalo specijalizovano za borbu noževima i throwing, za slučaj da mi treba malo crowd controla. Molotovljevi kokteli, EMP grnate i tako to.

Da, za razliku od Fallouta, ovde je throwing i više nego korisna veština.

Petronije

Hvala, poslušaću.

Meho Krljic

Novi Dark Souls 3 skrinšotovi iz Famitsua, pa ko voli, nek gleda:

http://www.destructoid.com/hot-new-dark-souls-iii-screens-include-eerie-tiny-king-337222.phtml?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Na Neogafu ima i prevod teksta iz magazina:

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1176449

Evo jedan da se vidi kako to izgleda:

Petronije

Lepe su slike čak i ako su malo došminkane. Valjaće ovo.

Petronije

Ne gledam ništa ali svaku promenu u službi "proširivanja" gameplaya, da se tako smotano izrazim, pozdravljam.

Meho Krljic

Petronije

JBT!!! Ovaj majnkreft je stvarno genijalan, pogotovo za kreativce koji imaju viška vremena. Ne mogu ni da zamislim koliko je vremena potrebno da se sklepa ovakav "projekat".