• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Igre koje najviše očekujemo

Started by ridiculus, 22-08-2014, 20:33:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

:-? Ne znam šta znači ovaj sarkastični ispad. Prilično je verovatno da će Torment TON doći na konzole pošto se sa Wastelandom 2 to već dešava. A pošto znamo da su i veći junaci, poput CDPR napravili previd sa veličinom teksta, pa je u Witcheru 3 i posle peča koji je direktno taj problem trebalo da reši, tekst ekstremno sitan, onda ja samo izražavam nadu da inXile neće prevideti ovaj važan detalj za igre koje imaju velike količine bitnog teksta.

neomedjeni

Pa, znači da je slatko povremeno doći u situaciju da se naslađuješ mukama konzolaša koji čekaju port sa PCa neke igre koja im se sviđa i da nisam dovoljno dobar čovek da bih propustio takvu priliku.

Ali, slabosti mog karaktera na stranu, zaista nisam siguran da primer Wastelanda 2 osigurava PC port Tormenta jer su, osim što su obe obeležene RPG oznakom, to poprilično različite igre. Wasteland je baziran na istaživanju i borbi, dok bi Torment trebalo da bude tekstom filovan monstrum sa naglaskom na choice and consequence momentima koji, sve da želite da ga odigrate kao krvožedni manijak, neće imati više od 10-12 fajtova. Hmmmmm...

Meho Krljic

Prvo, apsurdno je da osobu koja ne samo da ima ozbiljan trek rekord igranja na pisiju nazivaš konzolašem, nego i da osobu koja je kikstartovala Torment: Tides of Numenera (redundantno je da dodam: za PC) smatraš nekim ko se muči čekajući konzolni port.  :cry: :cry: :cry: Pa se još  time perverzno naslađuješ. Samo sam hteo da istaknem da živimo u magičnom vremenu kada igre koje bismo smatrali tradicionalnim PC naslovima poput Wasteland 2, Divinity OS, The Vanishing of Ethan Carter, Octodad, The Talos Principle, Pneuma Breath of Life itd. dobijaju ili su već dobile portove za konzole zahvaljujući ogromnom uspehu aktuelne generacije konzola, razumnom olakšavanju samopublikovanja na ovim platformama i investicijama koje su Nintendo, Microsoft i Sony uložili u infrastrukturu i marketing tako da i one-man timovi, ako imaju dobru igru, mogu da sjajno prođu na konzoli, te da je u takvom lendskejpu, portovanje Tormenta sasvim razumna ideja koja ima barem 75% šanse da se desi u naredne dve godine i da, pošto ću je verovatno ponovo kupiti za Playstation 4, želim da verujem da inXile razumeju šta treba da se promeni kako bi igra bila udobna za igranje na velikom ekranu.

No, naravno, samo vi istrajavajte u nasladi i asumpcijama da konzolna publika ne bi igrala dobar RPG naslov čak i kad je pun teksta.

neomedjeni

Quote from: Meho Krljic on 31-08-2015, 10:23:22
Prvo, apsurdno je da osobu koja ne samo da ima ozbiljan trek rekord igranja na pisiju nazivaš konzolašem, nego i da osobu koja je kikstartovala Torment: Tides of Numenera (redundantno je da dodam: za PC) smatraš nekim ko se muči čekajući konzolni port.  :cry: :cry: :cry: 

Ne znam nijednog drugog konzolaša, zato si ti morao da poslužiš.  :cry: :cry:

Videćemo, kao što sam svojevremeno nauči od tebe, konzole su zapravo tradicionalna meka turn based RPGova, tako da je bilo puno logike u portovanju Wastelanda 2. A da li će magično vreme u kome živimo doprineti da i Torment doživi sličnu sudbinu, pa, osim pakosne želje da neoprane mase ostanu uskraćene za prave vrednosti, brinem da bi eventualni neuspeh igre, odnosno slaba prodaja na PC-ju mogla da utiče na odluku da se (ne) portuje na druge platforme. Torment je bio ogroman kickastarter uspeh, ali može li igra da se proda ikom drugom osim fanatičnoj bazi fanova starog Planescapea (koji je, podsetimo, s finansijske strane gledano, bio veliki promašaj, koliko me sećanje služi)?

Meho Krljic

Pazi, da se razumemo, sasvim je  zamislivo da se Wasteland 2 kačio na slavu Fallouta pa da je zbog toga portovan na konzole a da Torment nema tu sponu pa je, kao, slabiji kandidat. S druge strane, Divinity, Elite, Ethan Carter, sve su to igre koje nemaju nikakvu sponu sa konzolama a evo ih. Fakat da je portovanje na konzole sad MNOGO jeftinije nego što je bilo, prvo jer se dozvoljava samopublikovanje a drugo jer su Playstation 4 i Xbox One po arhitekturi mnogo bliže komercijalnom igračkom PC-ju nego što je, recimo, PS3 bio, pa je to doprinelo s jedne strane diversifikaciji ponude na konzolama, a to je dovelo do  diversifikacije publike pa sada igre poput recimo Octodad ili Divinity OS nisu samo kurioziteti i eksperimenti velikih izdavača nego legitimni komercijalni poduhvati a Everybody's Gone to the Rapture je, primera radi, predvodnik navalnog reda iza koga stoji sam Sony.

Ovo sve naravno ne objašnjava zašto bi neko želeo da (nezapranim) masama uskrati prave vrednosti - da li si ti zapravo Immortan Joe?  :-? :-? :-? Jer ako nisi, valjda bi trebalo da pozdraviš ne samo mogućnost da inXile na konzolama zaradi pare koje nije mogao na PC-ju već i to da se konzolaši prime na ovakve igre što bi ih učinilo komercijano isplativim što bi opet podrazumevalo da će više da ih se pravi ubuduće a oni koji znaju kako se to radi bili u stanju da to rade sa većim budžetima. Da li je varljiva titula "vladajuće rase" vredna toga da omiljeni ti diveloperi večito tavore u getu besparice i moraju stalno da iznova prave istu igru kako bi nekako zaradili kruh svagdašnji?

neomedjeni

Nisam gledao novog Pobesnelog Maksa, tako da zapravo nemam pojma ko je i šta želi taj Džo, ali sad ću morati da proverim, deluje simpatično.  :lol:

Quote from: Meho Krljic on 31-08-2015, 10:59:23
Da li je varljiva titula "vladajuće rase" vredna toga da omiljeni ti diveloperi večito tavore u getu besparice i moraju stalno da iznova prave istu igru kako bi nekako zaradili kruh svagdašnji?

Zar neka velika spisateljica nije rekla da se prava umetnost može roditi samo iz bola i patnje? Svi pravoverni developeri moraju biti gladni i nesrećni, da bi ostali pravoverni, to se samo po sebi razume.  xdrinka

Meho Krljic

Pa, taj zilotski element mene i plaši u ovim vašim ispadima. Mene uopšte ne zanima vera divelopera, nego kvalitet igara.

Ali, da bude jasno, to što neko igru publikuje na konzoli ne znači automacki da će biti pun para, naprotiv. Samo znači da ima veće tržište da njemu ponudi svoju igru. Ali to je i dalje tržište i ako je igra nastala iz pozicije samozadovoljstva i komplancencije, možda se zapravo neće prodavati sjajno i diveloper će dobiti podsećanje da se u proizvod moraju ugraditi komadići srca & duše da bi isti valjao.

Meho Krljic

Evo kejs in pointa. Knock Knock je igra studija Ice Pick Lodge, koju ja već izvestan broj godina imam na PC-ju (ima je i na Steamu i na GoGu). IPL su, dakako, odvažni Rusi koji stoje iza Pathologic i The Void, dve veoma forvrd luking igre za PC (od kojih druga dobija rimejk za PC i nove konzole, ja kikstartovo) a Knock Knock je bio eksperiment sa pravljenjem manje igre za PC i iOS koji je prošao solidno ali nije komercijalno bio ne znam kako ekstravagantan. Sad se i ta igra portuje na PS4. Ovako nešto je pre samo tri godine bilo nezamislivo.

neomedjeni

Quote from: Meho Krljic on 31-08-2015, 11:12:15
Pa, taj zilotski element mene i plaši u ovim vašim ispadima. Mene uopšte ne zanima vera divelopera, nego kvalitet igara.

Da, ali mi pravoverni ziloti nepokolebljivo živimo u uverenju da je kvaliteta igre neposredno uslovljena verom developera. Ali ne plašite se, druže Meho, zasad samo razmatram ideju da pustim bradu i stavim turban.

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 31-08-2015, 11:24:00
Evo kejs in pointa. Knock Knock je igra studija Ice Pick Lodge, koju ja već izvestan broj godina imam na PC-ju (ima je i na Steamu i na GoGu). IPL su, dakako, odvažni Rusi koji stoje iza Pathologic i The Void, dve veoma forvrd luking igre za PC (od kojih druga dobija rimejk za PC i nove konzole, ja kikstartovo) a Knock Knock je bio eksperiment sa pravljenjem manje igre za PC i iOS koji je prošao solidno ali nije komercijalno bio ne znam kako ekstravagantan. Sad se i ta igra portuje na PS4. Ovako nešto je pre samo tri godine bilo nezamislivo.

Само да исправим омашку, није друга него ПРВА игра. Дакле римејк добија генијални ПАТОЛОЏИК!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

neomedjeni

http://youtu.be/kzNuYm7hftc

Fakt prvi: (već) imamo milionče

Fakt drugi: i ja bih isto to na čemu je Sven u ovom videu, prethodnom videu, i onom pre prethodnog

Fakt treći: treba nam Džejp da otvori temu o D:OS 2  :lol:

Meho Krljic

Quote from: Harvester on 31-08-2015, 16:27:03
Quote from: Meho Krljic on 31-08-2015, 11:24:00

Само да исправим омашку, није друга него ПРВА игра. Дакле римејк добија генијални ПАТОЛОЏИК!

Da, ne znam šta mi bi...

Meho Krljic

Dakle, Poligonov prikaz igre Mad Max me je malo utešio što ću zbog Metal Gear Solida ovom Avalancheovom produktu šansu dati tek mnogo meseci kasnije.

Čojs kvout:

Mad Max is a shallow, forgettable experience

Dakle, ako smo se nadali ovogodišnjem Shadow of Mordor  iskustvu, izgleda ništa od toga.

Meho Krljic

Quote from: Meho Krljic on 30-08-2015, 15:07:06
Ja sam jutros ženi nekih 45 minuta prepričavao narativ serijala i nisam siguran da bi umela išta da ponovi da je sad pitam.

Metal Gear Solid Is One Of The Most Fascinating Science Fiction Stories in Any Medium

neomedjeni

Ovim zapravo želiš da nam staviš do znanja da je Džejms Vajtbruk tvoja žena?

Meho Krljic

Ne zbunjuj me, treba da joj se obratim kad se probudi.  Šta ako pogrešim ime?  :shock: :shock: :shock:

U drugim vestima:
Ace Attorney 6 Was Just Announced
Ou jea!!!!!!!!!!!1

A onda i:

Ace Attorney 6, announced this morning for Japan, is coming to the west too. HELL FUCKING YES.

OU JEA!!!!!!!!!!!!!!!!

Meho Krljic

Uff, ne deluje kao da će Med Maks dobro proći kritičarski špalir...
Mad Max: The Kotaku Review

Meho Krljic

neomedjeni

Ko ne bi bio, na ovu sparinu.

Ako negde duboko u sebi krijete žarku želju da saznate kako je to biti ponositi, krvožedni reptil, Divinity:Original Sin 2 će vam to omogućiti, bar u virtuelnom svetu:

https://www.kickstarter.com/projects/larianstudiosinity-original-sin-2/posts/1340957

Meho Krljic

Malo detalja o Ace Attorney 6 a koji zvuče zanimljivo (Phoenix je u drugoj zemlji i mora da na sudu brani svog  vodiča iako sudski sistem tu ima jedinsven tvist: postoje tužioci ali ne i branioci):

http://kotaku.com/ace-attorney-6-sounds-rather-unusual-1728424303

neomedjeni

Sven ima jošponešto da kaže o svojoj novoj igri i kickstarteru.

http://www.eurogamer.net/articles/2015-09-03-larians-branching-out-for-the-modern-rpg

"We have Original Sin 2. It's funded," Vincke states. "There's no doubt about that. Original Sin was a success, and we're putting everything from that into Original Sin 2. We don't need publishers, we don't need investors. But, what defines a great RPG is freedom of choice - and choice means options, and options mean features and features obviously translate into budget. So, what are the options that Kickstarter let us increase? We can increase the number of origin stories. Every one is going to be a lot of work, with a lot of choices to make. We can have more races, each with custom armour models and animations and voice, and since there's no point if characters aren't reacting to that choice, that's a whole lot more writing to be done. Then we have skills. We already have a lot in there, but there's a lot of skill trees people would like to see and we just can't do all of them. Same goes for systems. There's a lot of systems we could add... If people give us the room to do all this extra stuff, then we'll happily do all that, because we like our RPGs! We're also offering people the game at a lower price, and with Kickstarter, if you back it, you know that your money is going into the game rather than just into someone's coffers. We're not doing this to grab money. It's all going into the game."

Meho Krljic

Vajsmen je sa Hairbrained Schemes dokazao da zna šta radi i da se ne bavi samo unovčavanjem stare slave. Valja sve to imati na radaru.

neomedjeni

https://www.kickstarter.com/projects/larianstudiosinity-original-sin-2/posts/1344083

Ovo zaista ide odlično, moraće da smisle još dodatnih ciljeva. Takođe:

Are you there, women gamers? It's us, Larian.

After noticing some startling trends in the gender split of visitors to our Kickstarter page (5% women vs 95% men according to Google Analytics), Swen put together a blog post exploring the reach of our campaign and what (if anything) demographic analytics can tell us.

There's already been quite some debate and we came to a number of conclusions, but we'd love to hear from you to see if we missed something.

http://www.lar.net/2015/09/07/where-are-the-women/

Meho Krljic

Grrrr, a još nisu omogućili donacije putem PejPala...

Meho Krljic

Meho Krljic

Nego, kako reče ona lisica u lice Vilijemu Dafou: chaos reigns.

Kingdom Hearts 2.9 Leaks for PS4, New Kingdom Hearts 3 Details

Jebeš mi mater ako ovog Nomuru iko više može da uvati za glavu ili za rep.

ridiculus

Samo ću da ubacim jedan tizer i da kažem da sam se zainteresovao za nekoliko igara - što mi se ne dešava često poslednjih godina - od kojih su neke čak izašle skoro, u sasvim spremnom i kompetentnom stanju (ništa Rani pristup, beta, trt-mrt...). Niti je Meho niti iko drugi pisao o njima, stoga ću se ja poduhvatiti te plemenite, ali zaludne, delatnosti ovih dana.

http://youtu.be/Jq-D_GOq8Ck

http://youtu.be/9DIV8Hwy4n0

http://youtu.be/cnfXW4JRLpc

http://youtu.be/85I89ZrwIfU

Gde ste, ljubitelji simulacija!? Ovo poslednje je igra za vas! (Već sam je spomenuo negde na ovom forumu, čini mi se.)

Jedna od ovih gore je jedan od mojih kandidata za igru godine, ali neću još reći koja...  :wink:

Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

Jasno je da je to Armello pošto te zabada u dopaminsku žlezdu po dva osnova. Naime, Armello je igra na tabli koja se igra na kompjuteru:lol: :lol: :lol:

Ili na konzoli, dakako. Jedini razlog što je nisam kupio za PS4 je što zahteva da ljude sa kojima igraš imaš pored sebe, nema onlajn igranja i mada je meni jasno da je to zato što je to deo dizajna same igre, takođe mi je jasno da ja to ne bih imao s kim da igram.

Ali svi koji jesu igrali, hvale Armello. Penny Arcade imaju i duhovit strip o igri.

ridiculus

U praksi mi je Armello najslabiji od ponudjenih. :lol:  Pokušava da bude stona igra na kompjuteru, ali ne uspeva da iskoristi prednosti ni jednog ni drugog. Ko pažljivije pogleda gornje trejlere, primetiće da Armello prikazuje najmanje od same igre, a najviše filmskih intermeca, za razliku od Fran Bow ili Renowned Explorers, koji se diče svojim izgledom, ali ga prikazuju samo kroz gejmplej.

Fran Bow je avantura, pa bi možda privuklo Harvestera, i vizuelno je skroz fascinantna i jeziva. Ali, ja sam pod "kandidatom za igru godine" mislio na Renowned Explorers.

Meho Krljic

Moram da priznam da me kod Renowned Explorers isprva odbila ta ružnjikava vizuelna estetika, primerenija nekakvom telefonskom naslovu za dokonu decu nego ozbiljnoj, jelte, igri koja kombinuje strategiju i proceduralni dizajn, ali kad se zagrebe ispod jeftinjikave prezentacije, ovo deluje interesantno. Pa je uletelo na wishlist.

ridiculus

Meni se sviđa estetika. Živopisno i ekspresivno. igrač može da tumači raspoloženja likova iz njihovog stava i gestikulacije, što je vrlo bitno, jer, kao što ćemo kasnije videti, ova igra je o tome.

Da ne bi bilo zabune, treba razlikovati Renowned Explorers: International Society (pun naziv) od The Curious Expedition, koja ima sličnu temu (istraživanje, egzotični krajevi), smeštena je u isto doba (viktorijansko), ali još je u programu Ranog pristupa i ima retro, 8-bitnu grafiku. I ona se nalazi na listi igara koje pratim sa pažnjom.

Putovanje svetom u XIX veku smo mogli da vidimo i u igri 80 Days, koju, nažalost, izgleda da niko ovde nije igrao, pošto je napravljena samo za Eplov OS. Jedna od najboljih igara iz prošle godine, kažu kritičari.

Meho Krljic

Da, baš su je hvalili. Choose your own adventure ali sa ogromnim brojem mogućih puteva i dobrim pisanjem, vele.

ridiculus

Što se tiče Armella, njegove ideje izgledaju sjajno... na papiru. U praksi je vrlo nezgrapan i spor.

U magičnom kraljevstvu antropomorfizovanih životinja javilo se zlo, koje polako guta zemlju i likove poput kuge. Kralj Lav umire, i, kada se to desi, igra je gotova. Pobedjuje igrač sa najboljim statusom u tom trenutku. Drugi način da se završi igra je da neko od igrača pobedi kralja. Imamo 4 igrača, sa 4 životinje (osnovne su zec, medjed, pacov i vuk); igra je potezna; imamo sve odlike stonih igara: mapu sa poljima, karte sa specijalnim osobinama i dogadjajima i kocke za dodir nasumičnosti.

Jedan od najboljih mehanizama u igri je ciklus dana i noći. Svako doba ima svoja pravila; svako doba preferira odredjene životinje; dan ima duhovno kamenje, noć ima krilate pošasti, i sl. Drugi dobar mehanizam je da kralj svakog dana odredjuje specifična pravila za taj dan. Što bi poslovično rekli, "so far, so good." Ali, onda dolazi medjusloj izmedju ovih mehanizama, lepe grafike i igrača - takozvani interfejs. I sve odlazi dodjavola... :cry:

Reći ću samo jednu od najbitnijih zamerki: često uopšte nije jasno šta se dogadja na ekranu, što je suludo za stonu igru i... neoprostivo.

Father Jape

Quote from: ridiculus on 12-09-2015, 12:56:37
Putovanje svetom u XIX veku smo mogli da vidimo i u igri 80 Days, koju, nažalost, izgleda da niko ovde nije igrao, pošto je napravljena samo za Eplov OS. Jedna od najboljih igara iz prošle godine, kažu kritičari.

Baš čuh za nju pre neki dan slušajući Checkpoints na kome je gostovala autorka:
http://declandineen.com/checkpoints/dgyp7afl0ehgrjgtdrpf108ijnsslb
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

ridiculus

Šta bi drugo nego sneg i led!

Quote from: Father Jape on 13-09-2015, 21:28:02
Quote from: ridiculus on 12-09-2015, 12:56:37

Baš čuh za nju pre neki dan slušajući Checkpoints na kome je gostovala autorka:
http://declandineen.com/checkpoints/dgyp7afl0ehgrjgtdrpf108ijnsslb

Dobra epizoda. Počeo sam da je slušam i video da je moja šolja čaja, pa ću je sigurno završiti danas ili sutra. Mislim da sam pominjao 80 Days nekoliko puta, ali, kako nikad nisam ni prišao blizu situaciji da mogu da je odigram ili bar probam na par minuta, nisam se dublje uplitao u pisanje o njoj. Proponenti takvih priča u igrama nisu brojni i ljudi upleteni u njihovo stvaranje se obično medjusobno poznaju, pogotovo ovi iz Failbetter Games i studija inkle (odgovornog za 80 Days), i, što je još bitnije, njihov pristup interakciji sa svetom je sličan.

Meho Krljic

Nego, Tokijo Gejm Šou je u toku i pošto je Sony čuvao neke svoje gromovite najave za isti, sada smo saznali na primer:

Gravity Rush 2 je stvarna igra a ne samo vlažni san mnoštva Vita igrača i biće istovremeno i ispunjenje tog sna - naime biće napravljena za PS4 a ne za Vitu jer su mnogi još onomad pričali kako je originalni GR trebalo da bude ful metal konzolna igra - ali i njegovo rušenje - jer naime ovim će se pokazati koliko je Sony digo ruke od Vite (štaviše, najavljeno je da i Gravity Rush dobija remaster za PS4). Opet, Gravity Rush 2, ne može čovek tu da bude previše nezadovoljan. Originalna igra je jedna od najboljih i najoriginalnijih (heh) igara u Vitinoj biblioteci i mada je jasno da za prelazak na sobnu konzolu tu mora dosta toga još da se dotegne i dopuni, prilično sam srećan što ovo čujem. Evo trejlera u kome igra izgleda isto kao original samo u višoj definicji. Gejmplej deluje identično što ne mora ni da bude dobro:

http://youtu.be/dupTQmj0A6U

A tu je i najava da 24 Novembra izlazi DLC za Bloodorne - The Old Hunters.

http://youtu.be/NHmjtL-RsJ4

Da Kapkom ne bi bio zapostavljen, najavili su da će dvadesetogodišnjicu Resident Evil proslaviti izdavanjem "kompetitivnog first person shootera" Umbrella Corps. Ne mogu da kažem da me to nešto zanima niti da poznajem ikoga ko je igrajući Resident Evil igre pomislio "Dobro je ovo al kolko bi još bilo bolje da se juri unaokolo brže i da te tibeguju dvanaestogodišnjaci" ali eto:

http://youtu.be/4gc0ccsTHNM

Meho Krljic

Na E3-ju je Square-Enix objavio da ima novi studio posvećen isključivo proizvodnji RPG-ova i prva igra tog studija je "Project Setsuna". Sada imamo i trejler za igru i ovo je veoma očigledna posveta Chrono Triger. Što je sasvim uredu uzevši u obzir da je CT jedan od najboljih JRPGova ikad:

http://youtu.be/BlykTi7QAeo

Meho Krljic

Vanillaware (Dragon's Crown, Muramasa Blade, Odin Sphere itd.) imaju novu igru: 13 Sentinel Aegis Rim o kojoj ne znamo ništa ali ima prelep trejler u kome se vidi da je, uobičajeno, u pitanju 2D sajd skroler, ali i neuobičajeno, nije fentezi igra već rabi futuristički anime-ish dizajn. Prelepo:

http://www.youtu.be/mV_RfdxpVOU

Meho Krljic

Sasvim očekivano, najavljena je i Danganronpa 3, jedina igra koja danas deluje kao da donekle spasava Playstation Vitu. Neka, odlično. Mada ovo izlazi i za PS4.

http://youtu.be/5OrZxG2Io6A

Meho Krljic

A Koei Tecmo nas je iznenadio najavom da sledeće godine izlazi i NiOh, igra najavljena još 2005. godine kao samurajski akcioni naslov napravljen po novopronađenom scnariju Akire Kurosave. Trejler pomalo odaje vajb Kapkomovih Onimusha igara:

http://youtu.be/IvfGYXIOems

Meho Krljic

Najavljen je i novi king of Fighers. Dakle, King of Fighters XIV će biti PS4 ekskluziva (naravno). Trejler izgleda prilično sirotinjski, pogotovo u poređenju sa Street Fighter V:

http://youtu.be/Mbl1cD8818Y

Dvojim oko ovoga. King of Fighters igre su nekada bile po kvalitetu rame uz rame sa Capcomovim fajterima, ali posle očajnog KoFXII sam poprilično izgubio poverenje u SNK. Istina je da je KoFXIII bio vrlo dobar i restaurirao deo kredibiliteta, ali ovaj trejler... ne uliva poverenje.

Makar je s druge strane Square-Enix najavio novu SaGa igru za Vitu. Skoro je neizbežno da ovo i ako izađe na zapadu neće imati išta više do digitalno izdanje, no daj šta daš...

Meho Krljic

A SEGA je najavila Yakuza 6 kao PS4 ekskluzivu (i naravno da se ni u najavi ne čuje kada bi ovo moglo da izađe na zapadu), sa sve najavom rimejka prve igre u serijalu (što me veseli, dakako):

http://youtu.be/TrKJ-iUlBTk