• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Igre koje najviše očekujemo

Started by ridiculus, 22-08-2014, 20:33:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Ovaj Paradise Killer je danas izašao i vidim da ga dosta hvale.

https://youtu.be/ukpbuXpCT1s

Pošto igra ima PC i Switch verziju, sasvim je moguće da ne odolim i kupim je....

Calavera

da, meni liči na neodoljivu kombinaciju sexy brutalea i danganronpe, to se mora probati. još dobio 91 na pc gameru i 9 na gamespotu...

Meho Krljic

Ja kupio, cena je vrlo pristojna.

Calavera

za to vreme, da zabijeležimo 29. septembar kao dan kad sve ide u drugi plan jer izlazi spelunky 2:

https://www.rockpapershotgun.com/2020/09/04/spelunky-2-launches-for-pc-on-september-29th/

Meho Krljic

Meho Krljic

Danas vidim da Nova S najavljuje da će puštasti film Prince of Persia Sands of Time sa Džejkom Gilenhalom u tri ujutro. A onda Ubisoft najavi rimejk ove igre. Eto!

https://youtu.be/IAnLmxrSInk

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 10-09-2020, 22:28:42
Danas vidim da Nova S najavljuje da će puštasti film Prince of Persia Sands of Time sa Džejkom Gilenhalom u tri ujutro. A onda Ubisoft najavi rimejk ove igre. Eto!

https://youtu.be/IAnLmxrSInk

Однос лајкова и дислајкова је поприлично у корист ових потоњих, а добри ЈуТјуб корисници никад не разочарају са коментарима :-)

"this remake needs remake"

"The prince is successfully go back time to PS3/Xbox era using the dagger of time"

"Haha, Ubisoft, very funny! So when will you show the real remake?"

"The Sims 4. Prince of Persia expansion pack."

""No no, that's not how it happened."
I hope you are right prince, I hope you are right."

"After this trailer's negative reception,
Ubisoft: I am the architect of my own destruction."

"When you order Sands of Time Remake at Wish."

"Is... is that remastered?? Remastered when, like the year after it came out?"

Искрено, много више бих волио нову игру у серијалу него римејк, ал шта да се ради.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

U Ubisoftu kažu da im je važnije da igra ima kvalitetan gejmplej nego nalickanu grafiku što ja poštujem ali, mislim, ovo je rimejk obožavane igre stare 17 godina, trebalo bi da je mehanika odavno jasna i gejmplej istestiran. Takođe, čudno je kako ni jedna PoP igra posle Sands of Time nije uspela da bude iole na njenom nivou...

Petronije

Quote from: Tex Murphy on 11-09-2020, 02:40:07

"this remake needs remake"

[emoji38][emoji38]

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Calavera

Quote from: Calavera on 04-09-2020, 23:27:47
za to vreme, da zabijeležimo 29. septembar kao dan kad sve ide u drugi plan jer izlazi spelunky 2:

https://www.rockpapershotgun.com/2020/09/04/spelunky-2-launches-for-pc-on-september-29th/

embargo podignut, izašle prve recenzije. 91 na metacriticu za sad, uz desetku od igna:

https://www.ign.com/articles/spelunky-2-review

Calavera

volim ja donlana i njegov stil, ali ima li neka igra da se njemu nije svidela?  :lol:  no dobro, hajp se nastavlja!

Tex Murphy

Шта вам је тај Спелунки?
Genetski četnik

Calavera

oh, ništa posebno, samo jedna od najboljih roguelike (ili roguelite, ako si tradicionalista) igara ikad! mislim, meni je slay the spire bliži srcu, ali objektivno je teško naći bolji izdanak žanra od spelunkyja...

Father Jape

Da, vidiš, prvi impuls mi je da kažem da je ključna odlika Spelankija što je platformer a StS da je kartična igra (dakle nikako nisu istoga žanra). Međutim onda se setim da ni jednog ni drugog ne volim baš zato što su roguelikes. :lol:

Al' opet, StS sam bar igrao dvocifren broj sati, a Spelanki gotovo odmah ugasio videvši da nema tu ničeg za mene.

Britanski novinari koje pratim su se odreda bili pomamili za njom, tako da svakako ima tu nečega, ne sumnjam.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Tex Murphy

Идем да видим какав је гејмплеј.
Genetski četnik

Tex Murphy

Genetski četnik

Calavera

Quote from: Father Jape on 14-09-2020, 23:41:49
Da, vidiš, prvi impuls mi je da kažem da je ključna odlika Spelankija što je platformer a StS da je kartična igra (dakle nikako nisu istoga žanra). Međutim onda se setim da ni jednog ni drugog ne volim baš zato što su roguelikes. :lol:

Al' opet, StS sam bar igrao dvocifren broj sati, a Spelanki gotovo odmah ugasio videvši da nema tu ničeg za mene.

Britanski novinari koje pratim su se odreda bili pomamili za njom, tako da svakako ima tu nečega, ne sumnjam.

neću te puškom terati da mu daš novu šansu (ili drugom delu), no ja ne bih BAŠ okarakterisao spelunky kao platformer. ja pod tim pojmom uglavnom mislim na super meat boya, cupheada ili nintendovu ergelu, spelunky je nešto drugo.

zapravo, spelunky je baš priča za sebe, ja ne mogu da se setim nijedne druge igre koja postiže takav delikatan balans između znanja i želje za napretkom. što više znaš o opasnostima koje vrebaju u igri to imaš veći poriv da igraš brže i neopreznije, i to će gotovo uvek rezultirati sigurnom smrću jer je spelunky pun instant death prepreka koje ubijaju jednim dodirom. u ovoj igri je za uspešan prelazak potrebna ČELIČNA disciplina i konstantno metodično i sistematsko kretanje kroz nivoe. sve druge igre se mogu preći kad se naviknete na prepreke koje stavljaju pred vas, u spelunkyju vam je glavna prepreka sopstveni mozak. izuzetna igra!

Father Jape

Ma ne, svakako ću dati šansu drugom delu, ipak je prošlo dovoljno vremena. :lol:

Meho Krljic

Da samo dam malo obaveštenje za javnost forumašima koji poseduju Switch:

Naime, znamo da Nintendo za 35. rođendan igre Super Mario Bros. objavljuje kompilaciju za Switch u kojoj se nalaze tri igre a nijedna od njih nije originalni Super Mario Bros. (koga već imate u originalnoj i enhanced verziji ako plaćate Nintendo Online pretplatu). Radi se o
Switch Super Mario™ 3D All-Stars a gde dobijamo Super Mario 64, Super Mario Sunshine i Super Mario Galaxy (prvu, druga će nam verovatno jednom biti ponuđena odvojeno). Prva i treća su TEŠKI klasici i među najboljim igrama ikada napravljenim, a Sunshine je, pa... zanimljiv promašaj.[/font]
Elem, pošto je to Nintendo, stvari ne mogu da budu lake. Jeste, prodaće nam bukvalno ROMove svojih starih igara, za skupe pare i to je sve u redu, ali nam neće prodati tek tako. Ov akompilacija će biti u prodaji samo od ove nedelje pa negde do narednog Marta, i fizički i digitalno, a fizička verzija je pritom i limitirana. Ja sam hteo da je naručim sa Basea ali je Base sve priordere na kraju otkazao jer Nintendo nije napravio dovoljno kopija. Spremao sam se da psujući dam 50 funti na eShopu za digitalnu verziju ali sam se onda setio našeg Gamesa i - lo and behold - Games ima ovo za priorder i potvrdio mi je da mi je igra obezbeđena. Pa ako nekom treba - ima. [/font]

Calavera

ja ću to igrati jer sam potpuno neupoznat s tim naslovima (uostalom, 1 od razloga što sam pazario switch je što sam igrao jako malo od onoga što je nintendo izbacio tokom prethodnih 30 godina), ali teško je ne biti razočaran što se nisu malo više iscimali oko cele kolekcije. iskreno, sumnjam da će mi mario 64 biti igriv u ovakvom stanju, taj rani 3d period mi je zaista odbojan u grafičkom smislu. reci, mehmete, je li 64 ZAISTA zabavan i dan-danas ili je više za ljubitelje gejming istorije?

Meho Krljic

Meni jeste. To je bila i prva igra koju sam kupio za DS kad sam ga kupio a i sada je to vrlo dobro.

Calavera

dobro, videćemo  :lol:  razmišljao sam da obrnem sve te 3d mario igre redosledom kojim su izlazile zaključno s odisejom, lepo bi bilo početi od početka...

Meho Krljic

To bi možda bio overkill jer se ipak dosta toga ponavlja u njima ali svakako bi s druge strane bila lepa istorijska lekcija o tome kako je dizajn kroz njih napredovao.

Enivej, Super Mario 64 je zaista superiorna igra. Recimo, Banjo Kazooie pa i Yooka Laylee koje su sve neka vrsta imitacija SM64, deluju daleko starije od njega. Čak i ova iz 2017. godine, jelte.

Calavera

danas se konačno pojavio hades 1.0, što znači da je red da se konačno i proba. šteta je što izlazi tako blizu spelunkyju 2, valjda će ove dve nedelje biti dostatne da sastavim neki opšti utisak  :lol:  ako niste iskoristili kupon na epicu, tamo ga možete pazariti za $10, na steamu je mislim $20. 91 na metacriticu, što ga čini najbolje ocenjenom supergiantovom igrom do sad. evo sta kažu na ignu:

https://www.ign.com/articles/hades-review

rock paper shotgun:

https://www.rockpapershotgun.com/2020/09/17/hades-review/

Meho Krljic

Joj, to sad treba i za Switch da izađe... A na njemu nema Spelunky. Valjaće!

Calavera

izašlo već, objavili na ovom directu danas.

Meho Krljic

Da, otiđem do eshopa da vidim kad će a ono "out now" i to i Ori and the Will of the Wisp. Dokaz da se može imati previše lepih stvari  :lol:

Calavera

ori 2 je svakako vrlo prijatno iznenađenje, developeri su ne tako davno pričali da nema šanse da switch može da ga potera. izgleda da ću ga ipak igrati na switchu, sem ako digital foundry ne prijavi neke probleme s portom  :D

Meho Krljic

Mi ćemo najnoviju Yakuza igru dobiti tek u Novembru - Yakuza: Like a Dragon a koju ću, na kraju, igrati na PS5 ako sve bude u redu - a Sega već najavljuje sledeću. Tošihiro Nagoši jeste ekstravagantan primerak muškarca koji je sebe potpuno reinventovao u neočekivanom smeru, ali je i zastrašujuće vredan:

New Yakuza title to be announced on September 27             

Calavera

spelunky 2 izašao  :D radi samo na windowsu 10  :cry:

Meho Krljic

Derek Yu se prodao mračnoj korporacijskoj mašineriji  :cry:

Father Jape

Evo ja je igram, i mogu da potvrdim da me i dalje ama ič ne radi. :lol:

Calavera

moraš izdržati bar pet sati! naređujem ti!!!

ja sam se već bio spremio da instaliram taj nesretni w10, ali sad vidim na steam forumu da ima neki fix i za nas ostale. daću mu još koji dan, da se ne ispostavi da je neki virus, nije da me hades već dovoljno ne zabavlja...

Calavera

na kraju nije ni bilo bitno, derek yu se smilovao i izbacio patch za win 7 i 8.1  :lol:

Father Jape

Quote from: Calavera on 15-09-2020, 01:37:09
neću te puškom terati da mu daš novu šansu (ili drugom delu), no ja ne bih BAŠ okarakterisao spelunky kao platformer. ja pod tim pojmom uglavnom mislim na super meat boya, cupheada ili nintendovu ergelu, spelunky je nešto drugo.

Evo Toma Fransisa kako kaže da niti voli druge rouglajkove poput Dead Cellsa niti platformere poput Super Meat Boya, ali obožava Spelunky:
https://www.youtube.com/watch?v=GpbIHH6MOGk

Ja samo da kažem da je mene Super Meat Boy mnogo više interesovao od Spelunkyja, ali da nikad ne bih na njega prvo pomislio kad neko kaže platformer. (Meni platformeri moraju da imaju veće nivoe, skupljanje stvari i borbu s protivnicima... dakle kao klasici a la Commander Keen, Prehistoric, Rayman, Jazz Jackrabbit itsl.

Calavera

da, super meat boy više pripada masocore podžanru nego "pravim" platfomerima, mada ga svejedno ne bih stavljao u isti koš sa spelunkyjem. inače, ne krivim te ako odustaneš od istog, ja sam nakon nekih 20 sati došao do zaključka da je ovo u najmanju ruku jednako dobro kao i prvi deo, ali i značajno teže, tako da je više namenjeno nama koji smo već spelankijazisti  :lol:

Tex Murphy

Јел тај Спелунки нешто као Рицк Дангероус, да те на сваком екрану ствари убијају из чиста мира и да мораш да научиш напамет распоред тих ствари да би их у сљедећем игрању избјегао?
Genetski četnik

mac

Ne. Stvari te ubijaju iz čista mira, ali ne možeš da naučiš raspored, jer se svet slučajno generiše za svaku novu igru.

Ali naučiš vremenom da nije baš "iz čista mira". Ako se dobro uigraš naučiš kako da reaguješ na većinu situacija.

Calavera

izvesna igra po imenu rogue stiže na steam za deset dana, čujem da se radi o solidnom roguelikeu  :lol:

https://store.steampowered.com/app/1443430/Rogue/

QuoteFor Rogue aficionados, you may wish to know that this particular version is Epyx Rogue v1.49 for the IBM PC.

Father Jape

Tex Murphy

Genetski četnik

Tex Murphy

Ја ћу свакако ово да набавим одмах , али ако буде још публике осим мене бићу веома пријатно изненађен. Наравно, знам да постоје групице манијака које и данас модификују ове ПРАВЕ роглајк игре, али не вјерујем да их има толико да се то одрази на неки супстанцијалнији успјех на Стеаму.

Ако се не варам, ово је верзија у којој након проналаска Амулета и повратка на први ниво игра више не даје играчу никакве итеме, укључујући ту и храну, тако да би то требало да је још теже од верзије коју сам ја својевремено прешао.
Genetski četnik

Meho Krljic

Jesam, naravno, pa nisam ja tek tako jutros istreso 70 funti sterlinga za priorder ove igre. :lol:

Meho Krljic

Inače, kome su Spelunky i Hades već postali dosadni, Noita je igra o kojoj se dosta pozitivnog priča ovih dana:

https://www.eurogamer.net/articles/2020-10-18-noita-review-a-merciless-utterly-chaotic-wizardly-delight

Meho Krljic

Oh, Insomniac su za Miles Morales dodali kostim Spajdermena iz Into the Spiderverse, ali su se njihovi animatori potrudili da pogode animaciju da izgleda kao u filmu  :? Jeste malo kleš između realistične pozadine i crtanofilmovske animacije ali ipak treba odati poštu:

https://youtu.be/TFf4G6MaMw8

https://youtu.be/x2voszREYQg

Meho Krljic

A i novi trejler za Demon's Souls izgleda impresivno:

https://youtu.be/IvdEJJ-r9VI

(Edit: ovaj Flamelurker mi se krvi napio kad sam igrao original... Videćemo da li će mi 60 FPs pomoći da mu ovom prilikom presudim brže  :lol: )