• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Wasteland 2

Started by Father Jape, 24-09-2014, 16:05:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Father Jape

Evo teme da ne spamujemo Novosti. :lol:

Očekivano, igrom provejava i izvesna vrsta humora. Na primer, jedna žena na samrti počinje izveštaj sa "One of our researchers, a boy named Sue...". :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

neomedjeni

Ih, stvarno mi nije bila namera da kritikujem. Ali sigurno se neću buniti zbog otvaranja posebne teme o jednom RPG-u.  :lol:

Iskreno, rastrzan sam između želje da se i sam priključim rendžerima na pohodima kroz radioaktivne pustinje i želje da dovršim prelepi D:OS, s kojim sam, čini mi se, stigao tek do polovine.

Moram... ostati... fokusiran.

Meho Krljic

Generalno je igra ispunjena jednim prilično vitalnim duhom, dakle ne samo humorom. Već sam na drugoj temi pomenuo da je koncept art odličan i sjajno prenosi taj duh, a isto važi za muzičke motive koji se provlače kroz igru, dizajn menija i ostalu periferiju. U pisanju se to, dakako, veoma dobro vidi, a iako je jasno da likovi generalno neće imati neke velike karakterizacije, sviđa mi se kako igra počinje sa premisom da igrač vodi ekipu sveže regrutovanih rendžera koji su tu uglavno zato što ni oni nisu imali drugu opciju za karijeru a ni rendžeri baš ne mogu da biraju. Taj underdog element je prijatan, a pogotovo je sjajno što se odmah po otiskivanju u pustoš Arizone primeti da slika koju o sebi imaju rendžeri uopšte nije ista slika koju o njima ima stanovništvo brojnih naselja. Tenzija između ideje da su rendžeri jedini naoružani i organizvani pozitivci u postapokaliptičnom društvu i stvarnosti u kojoj obian svet rendžere prepoznaje mahom kao još jednu grupu naoružanih siledžija je odlična i uklapa se uz dizajn misija gde je vrlo rano u igri vrlo jasno da s estalno moraju praviti kompromisi i da često neki ljudi moraju biti žrtvovani da bi drugi ljudi bili spaseni...

neomedjeni

Na kraju je sudba odlučila mesto mene.

Dakle, dok bejah na odmoru, ukućanima se nije mililo da plate račun za internet, pa me je sinoć dočekalo iznenađenje kada sam pokušao da se okačim na isti. A kako se sa odmora niko ne vraća pun para, ne mili se ni meni da ga plaćam dok ne legne naredna plata. Što bi značilo da narednih desetak dana neću biti u prilici da igram stimovane igre. Srećom, to takođe znači da sad nema razoga da se držim dalje od Wastelanda. Život je ponekad baš surov, jbg.

Elem, sinoć krenuh sa preobnom vožnjom. Sedam poena za atrubute mi je baš bilo malo, ali sam našao neki zadovoljavajući način da ih rasporedim. Dva za inteligenciju, dva za harizmu, jedan za prercepciju i dva vezana za jednu borbenu veštinu (preciznost ili refleksi, ne mogu momentalno da se setim šta to bi). Ubacio sam talente za sačmaru, zanemario govorničke i uzeo leadership radi mira u kući (u toku igre sam čim sam stigao ubacio smartass) i kompjutere. U praksi se pokazalo da je ovo vrlo zahvalan build i ponoviću ga u novom pokušaju (a pokušaću ponovo jer nisam primetio jedno preplitanje veština među izabranim pratiocima koje mi se ne dopada, suviše sam žurio da zaigram - već delim poznavanje kompjutera sa jednim kompanjonom, što mi nije bilo strašno, ali drugo poklapanje vezano za lečenje mi je ipak suvišno).

Meho Krljic

O tome može da se raspravlja. Meni se neke veštine prepliću, recimo imam medica u timu (generički lik Pills) jer su svi rivjui naglasili da bez medica možeš da se slikaš bez obzira na gomilu healing itema koje nalaziš na terenu, ali i moj main takođe ima medicinske sposobnosti jer, videćeš, u kasnijim borbama nije retko da ti neko od likova bude onesposobljen. Doduše, ja još od Shining Force taktičke RPGoe igram tako da imam dva medica u timu ako je moguće  :lol: To mi je nekako stil. S druge strane, trenutno u timu imam dva snajperista, jednog iz originalne postave i jednog kog sam pokupio u Hajpulu i to prija, požaliću kada mi ovaj dodatni jedanput ode...

Father Jape

Ja sam najzad našao energetsko oružje, mada mi je glavnom liku i dalje velika šansa da promaši.
Nego, praveći likove, ja sam mislio da će se dobijati i osnovni poeni prilikom dizanja, a ne samo za veštine. To jest, nisam mnogo razmišljao, i nisam se setio kako je u Fallouti bilo.  :(

A veliki deo šmeka igre je taj stalni osećaj da je municija na izmaku, i da valja štedeti pare najpre za nju a potom za ostali luksuz.

Meho Krljic

Municija jeste na izmaku sve vreme. Ja sam u Ag Centru, došao sam tamo nakon kompletiranja Hajpula i već je napeto za municiju. Srećom, imam pogolemu zalihu skill poena i rezerve hladnog oružja pa mislim da ću svojoj ekipi povećati statistike za borbu na malom odstojanju. Čini mi se da se to isplati s obzirom da po mom dosadašnjem iskustvu, dosta neprijatelja vole da priđu up close and personal...

neomedjeni

Quote from: Meho Krljic on 25-09-2014, 09:48:21
O tome može da se raspravlja. Meni se neke veštine prepliću, recimo imam medica u timu (generički lik Pills) jer su svi rivjui naglasili da bez medica možeš da se slikaš bez obzira na gomilu healing itema koje nalaziš na terenu, ali i moj main takođe ima medicinske sposobnosti jer, videćeš, u kasnijim borbama nije retko da ti neko od likova bude onesposobljen. Doduše, ja još od Shining Force taktičke RPGoe igram tako da imam dva medica u timu ako je moguće  :lol: To mi je nekako stil. S druge strane, trenutno u timu imam dva snajperista, jednog iz originalne postave i jednog kog sam pokupio u Hajpulu i to prija, požaliću kada mi ovaj dodatni jedanput ode...

Hm, ja bih probao sam jednim. Imao sam 7-8 borbi i kroz sve sem poslednje, sa mutiranim insektima sam prošao gotovo bez ogrebotine, a ni u toj me baš nisu rasturili. Ali moguće je da ćew kasnije biti znatno teže, ovo je tek početak.

Inače, u pravu si si da je zajebano rasporediti talente jer kad sam došao na lokaciju onog radio tornja nisam praktično ništa mogao da uradim ekipom kuju sam odabrao, ali onda je usledilo prvo levelovanje, a onda sam otkrio onu pećinu sa oltarom koji daruje po jedan poen svima u timu. Sa nima sam pokrio skoro sve što je moglo da se uradi na terenu. Plus, očigledno će biti moguće vratiti se na lokaciju lasnije, da se isprave propusti. Ja, recimo, nisam uspeo da opravim onog robota u drugoj pećini, ali verujem da bih kasnije, kada steknem odgovarajuću sposobnost, mogao da se vratim i dovršim to.

Ali sam zato opravio toster.  :lol:

Quote from: Father Jape on 25-09-2014, 09:52:57
Nego, praveći likove, ja sam mislio da će se dobijati i osnovni poeni prilikom dizanja, a ne samo za veštine. To jest, nisam mnogo razmišljao, i nisam se setio kako je u Fallouti bilo.  :(

Imam utisak da će biti u nekom momentu novih attribute poena, jer prilikom levelovanja, kada kliknem na njihov prozor, ispod njih stoji poruka da nema attribute points za raspoređivanje. Što bi moglo da znači da će ih kasnije imati.

Meho Krljic

Attribute poeni se sigurno kasnije dobijaju, verovatno nakon završetka nekoh velikih plot-related misija, jer ne bi postojao ceo ekran za njih u meniju, sa obaveštenjem da ih trenutno nema na raspolaganju.

Ako se ti boriš sa mutiranim insektima i nemaš ozbiljnija oštećenja, to mi sugeriše da u igri možda postoji level scaling pošto su meni mutirane voćne muhe dosta teži protivnici od wreckera koje sam pobio u Hajpulu i u njihovom kampu. Moje muve imaju recimo duplo više HP nego wreckeri...

I, da, vraćanje da se završe nezavršene misije je apsolutni must, dobro si me podsetio da tog robota i ja opravim.

Father Jape

Ma biće ih *nekako*, ali sve mislim tako tim posebnim sredstvima – nekakvim knjigama, hramovima, itd. U svakom slučaju ne dolaze lako i redovno.

A i ja igram samo sa Pills što se medikâ tiče. I takođe žalim što mi nijedan lik nije rmpalija za borbu prsa u prsa, a ne znam da li da sad s nekim ulažem u to...

neomedjeni

Pa, ja sam posle Radio Towera otišao odma u AT. I insekti stvarno imaju veći broj HP i nezgodniji su, svaki član ekipe mi je pretrpeo oštećenje, najviše do 30%, i jedan nešto ozbiljnije koje sam zalečio. Možda mi je pomoglo što sam im se prikrao i prvim napadom već izbacio jednog iz igre, a onda se povukao u zaklone severnije. Zbilja prvi okršaj sa njima nije bio strašan, ali ne znači da gubitak HP-a u toj borbi nije prevelik ako na mapi ima još mnogo takvih susreta.

Nego, za lečenje, koliko vidim, imamo medikamente i levelovanje. Ima li neke besplatne medicinske pomoći u bazi, za slučaj da si daleko od levelovanja, a ne troše ti se resursi?

Father Jape

Pa da, imaš docu u Hajpulu. Mada ne znam da li ti je dostupan ako si išao prvo u AG a onda u Hajpul, tj. ne znam kakve to posledice ima.

Meho Krljic

Quote from: Father Jape on 25-09-2014, 10:12:01
Ma biće ih *nekako*, ali sve mislim tako tim posebnim sredstvima – nekakvim knjigama, hramovima, itd. U svakom slučaju ne dolaze lako i redovno.

A i ja igram samo sa Pills što se medikâ tiče. I takođe žalim što mi nijedan lik nije rmpalija za borbu prsa u prsa, a ne znam da li da sad s nekim ulažem u to...

Angela Deth ima potencijala za prsa u prsa. Ja sam joj dao jedan lep veliki francuski ključ i nameravam da je levelapujem tako da dobije malo bolje statistike u ovom domenu. Ona ima dosta incijative i čak su i njeni "lost control" momenti uglavnom vrlo efikasni.

Quote from: neomedjeni on 25-09-2014, 10:21:38

Nego, za lečenje, koliko vidim, imamo medikamente i levelovanje. Ima li neke besplatne medicinske pomoći u bazi, za slučaj da si daleko od levelovanja, a ne troše ti se resursi?

Ima lekar u Hajpulu koji besplatno popunjava HP i leči sve ailmente. Tako da ih sigurno ima posvuda po wastelandu.

Quote from: Father Jape on 25-09-2014, 10:23:32
Pa da, imaš docu u Hajpulu. Mada ne znam da li ti je dostupan ako si išao prvo u AG a onda u Hajpul, tj. ne znam kakve to posledice ima.

A, da, moguće je da se sve menja ako prvo odradiš AG... Ali ako je AG ionako sav obezljuđen i kad prvo odeš tamo, onda verovatno i Hajpul sačuva strukturu bez obzira što se prvo ne ode tamo, tako da mislim da lekar verovatno ostaje gde jeste.

neomedjeni

Hvala na infou. Svejedno ću večeras da počnem novi prelaz, pa bih mogao i da odem prvo u Hajpul. I da umesto toster opravm onog robota.  :lol:

Angela je prejaka u obe kategorije, i bliskoj borbi i na daljinu. Dva insekta u AT-u sam skinuo kada su joj prišli blizu onom testerom koju nosi od početka igre. Samo što imam utisak da ona neće večito ostati u timu, već je pre ubačena u scenario igre kao pomoć za rukije u Wastelandu. Verovatno će u nekom momentu otići da se bavi nekim svojim poslom.

Meho Krljic

Ja se nadam da će ostati u timu jer bi to imalo smisla u odnosu na zaplet igre (ona je spona sa osnovnim pokretačkim elementom, istraživanjem okolnosti Aceove smrti, plus taj kontrast između stare, iskusne rendžerske kajle i gomile guštera) a i prirasla mi je za srce sa svojim palp uanlajnerima.  :lol: :lol: :lol:

Nego, sad sam se setio da sam cold eyeju dao neke poene u weaponsmithing skillu, a da imam neke duplikate oružja. Moram da vidim kako se snalazi sa rastavljanjem pušaka i korišćenjem delova za poboljašnje drugih oružja.

Uzgred, kad odeš prvo u Hajpul, poruke koje čuješ preko radija iz Ag Centra će ti slomiti srce!!!!!!!!!!!!

neomedjeni

Iz tvojih usta u Kromove uši, ni meni ne bi smetalo da imam overpowered stručnjaka za sve vrste borbe u timu.  :lol:  Možda me je instinkt prevario. Nego, zar Endži već nema neki osnovni weaponsmith skil? Čini mi se da sam sinoć baš njon nakalemio na pušku magacin sa municijom koji je zahtevao weaponsmith +1.

Pih, ti radio pozivi koji ciljaju na emocije i savest igrača. Niski udarci!!!

Father Jape

Oh, nisam znao da se mogu puške i rastavljati!
Ja sam zasad samo koristio Anđelina 2 poena u Weaponsmith da dodam scope tuđim puškama.

Meho Krljic

Quote from: neomedjeni on 25-09-2014, 10:48:08
Iz tvojih usta u Kromove uši, ni meni ne bi smetalo da imam overpowered stručnjaka za sve vrste borbe u timu.  :lol:  Možda me je instinkt prevario. Nego, zar Endži već nema neki osnovni weaponsmith skil? Čini mi se da sam sinoć baš njon nakalemio na pušku magacin sa municijom koji je zahtevao weaponsmith +1.

Pih, ti radio pozivi koji ciljaju na emocije i savest igrača. Niski udarci!!!

Hmmm, možda je onda bila i Angela, moram da proverim...

A, niski udarci ili ne, meni se to uklapa u tu tematiku igre o postapokaliptičnom društvu koje je teško za preživljavanje i gde se zajednice održavaju na okupu samo neverovatnim požrtvovanjem i ulaganjem 130% sebe.  :lol: Koliko god da sam volio New Vegas, recimo, tu je već, pogotovo u samom Vegasu, osećaj te surove borbe za preživljavanje bio nestao. Wasteland 2 ovo uspešno restaurira i podseća me na Mad Max 2 i druge post-ap mitove moje mladosti  :lol: :lol:

Quote from: Father Jape on 25-09-2014, 10:50:36
Oh, nisam znao da se mogu puške i rastavljati!
Ja sam zasad samo koristio Anđelina 2 poena u Weaponsmith da dodam scope tuđim puškama.

Grr, onda je ipak Anđela a ne Cold Eye. A iako se rastavljanje ne pominje na wikiju, mislim da se u opisu skilla eksplicitno pominje... A vidim da se dismantling takođe pojavljuje u onlajn diskusijama.

Edit:

Aha, evo, dakle, ne rastavljanje na sastavne delove ali skidanje, recimo optičkih nišana koji se onda mogu iskoristiti za drugo oružje kao i rastavljanje na junk koji se može prodati:

QuoteWeaponsmithing - the ability to dismantle weapons with the hope of getting rid of modifications, which you can then mount onto another weapon. To use a mod, you need to be learned in weaponsmithing so, it is one of the few skills that is worth having in more than one character. Additionally, even if you do not create a mod, you will obtain junk parts, which you can then sell for decent money at the Ranger Citadel, so you will not lose on dismantling a weapon. For this very reason, it is a good idea to dismantle weapons that you are not going to use.

neomedjeni

Uh, ovo je dobar info. Imam gomilu pištolja, pa ako je unosnije prvo ih rastaviti pa prodati, nego da ih prodajem u komadu... odlično! Istina, ovde je nejasno zašto bi bilo korisno da više članova ekipe imaju tu veštinu ako jedan može da čačka oko svakog oružja, ali verovatno nešto previđam.

Ma, to za niske udarce se zezam. Još u ranim privjuima igre je hvaljeno to grananje na samom početku priče koje ne dozvoljava da spasete obe stanice i koje vas tera da se osećate kao nešto što je isplivalo iz kanalizacije kada dođete na poprište masakta koji niste sprečili. Pretpostavljam da je i radio kontakt sa ljudima koji stradaju dok ih slušate i kojima ste obećali zaštitu, a ne možete ništa da učinite da pomognete stvarno srceparajući.

Meho Krljic

Srceparajuće, nego šta!

A ne, mislim da nije neophodno da dva člana tima imaju weaponsmithing, verovatno sam ja pomešao Anđelu sa Cold Eyjem kome sam u stvari dao mechanical repair.

Edit: aha, to se u stvari pominje ovde u ovom citatu koji sam dao. Hmmm, nije jasno, zaista, zašto bi dvoje to trebalo da imaju???

neomedjeni

Palo mi je na pamet, pošto piše, "To use a mod, you need to be learned in weaponsmithing", da bi to možda značilo da treba da imaš weaponsmithing i da bi koristio modifikovano oružje, ali pošto Jape reče da je već dodavao scope puškama ostalih kompanjona (a pretpostavljam da su ih kasnije oni i uspešno koristili), to nije to.

Zagonetno.

Meho Krljic

Mogu da potvrdim da su i moji likovi bez problema koristili modifikovano oružje bez weaponsmithing skilla, ali nisam proverio koliki dobijaju bonus na osnovne statistike u tom slučaju, može biti da je bonus veći ako imaš weaponsmithing mada to meni ne bi imao smisla. Mislim da se "to use a mod" odnosi samo na prikačinjanje modifikacije na oružje.

neomedjeni

I jeste najlogičnije. Tako biva i u životu - jedan zna samo da napravi snajper, a drugi bogami zna da ga opako koristi.

Tja, igraću sa jednim, dok se ta misteriozna potreba za još nekim weaponsmithom ne ukaže. Ako se ukaže.

Meho Krljic

Ta vest je stara dva dana i iako je sjajna, da ne zaboravimo da je razvoj igre koštao nekih šest miliona (pored jednog i po miliona na kikstarteru i sa pejpala, inXile su uložili i svoje pare) te da će proći još vremena dok ne dođu na nulu. Ali vrlo je ohrabrujuće da je rana prodaja igre dobra. Ova vrsta igara generalno ima "long tail", pa se nadam da će se solidn prodavati i šest meseci od danas..

neomedjeni

Hm, ja sam pre dva dana naleteo na vest da su zaradili milion na gejmbanšiju: http://www.gamebanshee.com/news/114441-wasteland-2-already-surpasses-over-a-million-dollars-in-sales.html

Te mi je novost da su stigli do milion i petsto bila nova. Petsto hiljada za par dana zvuči vrlo ohrabrujuće, naravno imajuću upravo u vidu ono što si sad pomenuo - da ovo nije igra koja će se prodavati samo par sedmica (uostalom, i ja sam jedan od vrlo verovatnih kupaca). Kad tome dodamo činjenicu da i Divinitiju ide dobro, ima razloga za optimizam. 

Samo me zanima šta bi Fargo i kompanija smatrali uspehom. Da im nakon svega ostanu u džepu dva miliona? Tri? Ili više?

Meho Krljic

Da, to je pitanje, naravno. Larian su bili časni i rekli da za svoju narednu igru ne nameravaju da idu na crowdfunding "jer ne bi bilo etički", pa ćemo videti da li će ići na samofinansiranje ili ugovor sa nekim manjim izdavačem (tipa Paradox). Oni, dakle, smatraju da su sa DoS zaradili dovoljno novca da mogu da priušte razvoj sledećeg naslova. Ali inXile su ipak Amerikanci, videćemo šta oni misle  :lol:

neomedjeni

Dobro, ne moramo baš da pokazujemo kako imamo predrasude prema kapitalističkim gadovima s one strane Atlantika.  :lol:  Mada, kada pogledamo primere CD Projecta i Lariana, zbilja se čini da evropske kompanije za razvoj igara imaju korektniji odnos prema igračima od američkih.

Tja, ti si više pisao o tome i više znaš, ali imajući u vidu koliko je kickstarter projekata propalo, a i ovi koji su uspeli su bili redom bar jednom odlagani (čini mi se da Pillars of Eternity nije odlagan nijednom, ali možda grešim), verujem da su živci backerima prilično stanjeni i da, ma koliko oni javno kuckali po forumima "take your time, važno je da igra na kraju bude dobra", verovatno svi misle da će ih teško neko ponovo naterati da daju svoje teško zarađene dolare/evre/dinare za neku novu ambicioznu igru da bi je čekali godinama. Voleo bih da grešim jer je kickstarter idealan izvor prihoda za ideje za koje veliki igrači nemaju sluha. Fargo je milion puta ponovio da Wastelanda 2 nikad ne bi bilo bez kickstartera.

Nadam se da će se nakon oktobarskog finansijskog izveštaja smejati negde na nekoj planini.  :evil:

Meho Krljic

Da, pa nisam mislio sad to u nekom odveć kritičkom tonu da kažem, naprosto, američki poslovni duh je drčniji, gladniji, a Brajan Fargo je značajno dinamičniji preduzimač od Belgijanaca iz Lariana. Ne verujem da su oni imali svojih privatnih nekoliko miliona da ulože u DoS.

I, jeste, Kickstarter fatigue definitivno uzima danak, procenat neuspešnih kampanja u poslednje vreme jeste nešto viši po mom iskustvu, ali najzanimljivije će biti videti šta će se desiti kada veliki igrači koji su i pokrenuli kickstarter bubble (dakle, Double Fine, Obsidian, pa i inXile) dođu da traže novac za naredne projekte. Tu će se videti koliko su igrači zlopamtila ili, er, dobropamtila.

Petronije

Instalirao sam i ja w2, sutra kupujem bežičnog miša i krećem sa noćnim sesijama na TV-u !!! Čim ste otvorili novu temu znači da valja!!!  :-| :-|

Meho Krljic

Pa, ti si oldskulaš, tebi će se dopasti sigurno!!!!!!!

Petronije

Jesam, ali nisam se baš naigrao ovih izometrijskih hard core rpg-ova u životu. Što ne znači da ih ne volim. Pokrenuo sam igru i video da lepo radi na mojoj praistoriji, to mi je bitno. Sutra uveče krećem.

Perin

Ja ću se malo strpiti za W2, mada mi igra baš zvuči primamljivo. Ne bih je igrao u piratskom izdanju, a zasad su finansije i isprsivanje u tom smislu za ovu igru jednostavno stvar naučne fantastike...

Meho Krljic

Na Kinguinu je svega 14,24 evra. Kupim ti ja ako hoćeš.  :lol:

Perin

Quote from: Meho Krljic on 27-09-2014, 00:39:06
Na Kinguinu je svega 14,24 evra. Kupim ti ja ako hoćeš.  :lol:

Ne bih odbio :lol: 

Meho Krljic

Obavljeno!!!!!!!!!

Father Jape

Da li se primanjem novih članova u družinu smanjuje XP koji svaki član dobija? To jest da li se fiksan broj poena deli na ravne časti, ili svaki član, ma koliko da ih je, dobija isti broj poena?

Meho Krljic

Ma koliko da ih je, svaki dobija isto. Vrlo darežljiv sistem  :lol: :lol: :lol:

Father Jape

Hahahah, igra me je nasamarila na sjajan način.

Naime, otišao sam juče po prvi put do rendžerske citadele, i nabrzinu je odigrao. Između ostalog sam od jednog prodavca unutra, polakomivši se, kupio sjajno a jeftino oružje. I evo me sad na drugom kraju mape u misiji, tek sad primećujem da to što on prodaje ima 95% chance to jam. :lol: Sad idem nazad u Citadelu da zamenim oružje i pokušam da ga prijavim nadležnima.

Meho Krljic

Dobro je da još nisam imao para da od njega išta kupim, a video sam da je malo nervozan. Sad znam i zašto.

Perin

Ja sam krenuo, lepa igra stvarno. Napravio sam rendžera kojeg sam bazirao na snagu, i da bude smartass :lol: Ubacio sam po difoultu naprvljenog  snajperistu, healera, i majstora svih zanata...Zasad vidim da će mi jedini problem biti u prikupljanju municije i stvari za lečenje...Hvala Bogu, odmah sam ulagao poene na bladed weapons, ali sam se sjebao što nisam ulagao u "kretanje" tako da moram sad to da ispravljam što pre...imam snagu odličnu, ali džaba ti oružje tipa mačete ako možeš samo jednom da udariš protivnika po potezu...

neomedjeni

Ja sam prešao Radio Tower, Hajpul i AC, pobio one lešinare što što zagorčavaju život Hajpulovcima, rešio dve krize sa inficiranim životinjama, igra mi je baš legla... ali sam na kraju morao da je denistaliram. Jbg, iz nekog razloga, moja verzija W2 puca svaki put kad pukušam da se vratim u rendžersku citadelu. Ne mogu da odnesem Ejsovu značku nazad, kao ni onu robotsku nogu na ispitivanje, što sigurno znači da neću moći ni igru, pa da se ne nerviram oko toga. A ima i dosta bagova, recimo kvest u Hajpulu u kojem onoj devojci treba da spaseš miraz od pljačkaša je zabagovan i ne mogu da razgovaram sa njom nakon što ispunim zadatak kako bih otkačio kvest. Kupiću kad ulučim priliku oficijelnu verziju, igra to zaslužuje, pa ću da pređem W2 kao čovek.

Inače, moram da priznam da nakon nekog vremena, igra malo posrće kada je u pitanju taj osećaj oskudice koji trreba da me prati na zadacima. Svega imam i više nego što treba sem municije za snajper, a i to je zato što sam pokrao Mehovu taktiku i ubacio dva snajpera u družinu (imao sam već Kold Aja, ali nisam mogao da odolim iskušenju da u Hajpulu oslobodim onu indijanku - delovala mi je kao zanimljiv lik).

Nakon svega, kako bih sebi nekako umanjio pretrpljeni duševni bol, instalirao sam ponovo orginalni Fallout. Ionako ga nisam igrao dvesta godina.  :lol:

Father Jape

Ja nisam naišao na ozbiljne bagove, ali sam došao to zeznutijih borbi. Mada su zeznute pre svega jer se ja štekam na lekovima a mrzi me da se vratim sve do baze i doktora (mada mi pola družine ne bi ni preživelo put korz radijaciju do tamo). :lol:

neomedjeni

Sve u svemu, ishvališe W2 nenormalno, čak i više nego što sam se nadao.

http://www.gamebanshee.com/news/114489-wasteland-2-reviews-2.html

Shadowrun Return je ispao okej. Divinity je razvalio. Wasteland 2 takođe razvalio. Još da Stubovi ispadnu kako treba, pa da kažemo da su kickstarter RPG-ovi pun pogodak i da ljudima koji ih prave treba samo dati lovu i pustiti ih da rade šta hoće. 

Meho Krljic

Quote from: neomedjeni on 29-09-2014, 09:18:45
Ja sam prešao Radio Tower, Hajpul i AC, pobio one lešinare što što zagorčavaju život Hajpulovcima, rešio dve krize sa inficiranim životinjama, igra mi je baš legla... ali sam na kraju morao da je denistaliram. Jbg, iz nekog razloga, moja verzija W2 puca svaki put kad pukušam da se vratim u rendžersku citadelu.

Hm to verovatno znači da je pirat koga igraš malo stariji jer bi trebalo da je u aktuelnoj verziji sve to zakrpljeno. Ima ovde na steam forumu priča o tome:

http://steamcommunity.com/app/240760/discussions/0/34094415652994997/#p1

Ali pošto sad ionako imaš i legitimnu steam verziju, valjda će se problem rešitzi sam od sebe. Ako ne, iščitaj taj topik do kraja pa vidi št asugerišu.

neomedjeni

Puno hvala, samo da se za 7-8 dana vratim u sedlo kućnog neta i eto mene opet u radioaktivnoj pustinji.

neomedjeni

Nego, ima jedan sef u AC-u za koji, kad sam pokušao da ga otvorim sa svojim obijačem trećeg nivoa veštine, mi je igra poručila da su šanse 0%. Da li je neko uspeo da otvori to čudo? Nije mi važno šta je unutra, samo me kopka je li bag ili je nemoguće otvoriti ga u ranoj fazi igre?

Meho Krljic

U AG Centru ili u Citadeli? Meni se čini da sam to video u citadeli, ali svejedno, sa ovim nivoom je šansa nula posto, ali kapiram ako se taj skil nadgradi da će biti moguće otvoriti. Ili to ili negde ima ključ, naravno.

Father Jape

Ja sam više stvari video kojima je šansa 0% sa 2. ili 3. nivoom odgovarajuće veštine.

neomedjeni

Quote from: Meho Krljic on 30-09-2014, 19:38:05
U AG Centru ili u Citadeli? Meni se čini da sam to video u citadeli, ali svejedno, sa ovim nivoom je šansa nula posto, ali kapiram ako se taj skil nadgradi da će biti moguće otvoriti. Ili to ili negde ima ključ, naravno.

Ako misliš na rendžersku citadelu, onnosno samu zgradu, tu na žalost nikad nisam kročio, ne dadoše bagovi kleti. AG centar, glavna zgrada, u kojoj na ulazu ide konfrontacija sa onim doktorom. Nakon toga, na ćošku onog uskog hodnika kroz koji se ttreba probiti imaju dve sobice, obe sa nešto lota. U jednoj je sef koji se otvara kombinacijom (ili obijanjem), pa ne verujem da bi ikakvi ključevi bili od pomoći.
Hm, podseti me da sam od Hajpula vukao neki ključ koji sam skinuo sa tela rastrgnutog Red Scorpiona u Tunelima. Ni njegovu bravu nisam našao. Mrzim kad mi se to desi.

Quote from: Father Jape on 30-09-2014, 19:43:03
Ja sam više stvari video kojima je šansa 0% sa 2. ili 3. nivoom odgovarajuće veštine.

Biće da nisam zašao dovoljno duboko u igru. Na tih 5-6 mapa koje sam očistio, to je bio jedini sef koji je bio ispod 50% za otvaranje. Treći stepen obijanja koji sam nabacio se pokazao visokim za ranu fazu igre. Zato me je začudila, naročito jer se sef vizuelno ničim ne razlikuje od ostalih na koje sam naletao, tolika razlika.