• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Pillars of Eternity

Started by Father Jape, 26-03-2015, 10:47:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nightflier

Mi na Normal. Nisam pobornik mučenja i natezanja sa igrom, pošto mi to insistiranje na ačivmentima previše smrdi na takmičarsko-sportski duh, koji valja zatrti jerbo je antiteza gikovštine.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Linkin

Quote from: neomedjeni on 29-03-2015, 18:20:45
Petočlani tim na normalu, istina iz trećeg pokušaja kraljicu. Ajmo ljudi, ispašće da su truli ameri stvarno pametniji i sposobniji od nas!!! Trgnimo se!!!

Uje, iz TREĆEG pokušaja. Ja sam iz prvog, sa šest. Na easy, naravno. Cenim da igre ipak donekle trebaju biti i zabavne.  :lol:

Inače neomeđeni, verujem da bi ti mogao da pređeš kraljicu samo sa jednim članom negde iz 562-tog pokušaja. A možda i pre. I postaviš na YouTube i pokažeš amerima šta su Srbi. Za jedno mesec-dva dana. A zamisli tek sav dodatni exp. ;)

Quote from: neomedjeni on 29-03-2015, 18:20:45
Inače, popizdeo sam jer ceo dan nisam mogao da igram igru zbog kvara na netu. Prokleti SBB!!!

Eh. Mala prednost piratske verzije što čovek može da piči Stubove bez obzira na standardna isključivanja SBB mreže za vikend.  8-)

Petronije

Svi na normalu osim Linkina. Ja nisam za normal, nemam ni vremena ni strpljenja za natezanje ali sam se uplasio da cu da se prosetam kroz igru i pokvarim draz prvog prelaza :lol:
Verovatno sam pogresio ali ne krece mi se ponovo.

Meho Krljic

Ovi što su pisali prikaze svi vele da je igranje na normal dosta teško i da su im i iz Obsidiana sugerisali da se ne opuštaju i da je normal za ljude koji dobro znaju IE igre. Srećom, težina se može menjati u toku igranja:

It's possible to switch between Easy, Normal and Hard during a game in progress, so you can always bump it up or down a notch. 'Path of the Damned' is the only difficulty you have to commit to right from the start.

Father Jape

Ja zasad deljem na hard, ali ne sumnjam da ću smanjiti na normal kad se uželim manje znojenja.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Linkin

Po meni, svi ćete spustiti igru kad započne Act 2 jer postaje toliko nelinearna i naprosto ima toliko sporednih grananja da je potpuno nejasno gde prvo treba ići. Takve stvari uzimaju previše vremena i na easy, a kamoli na višim nivoima težine, gde nijanse u strategiji odlučuju.

Sem, naravno, ako ne volite da prvi put igrate koristeći walkthrough. Onda može normal, verovatno i hard.

Inače, u ovom trenutku igranja imam tačno 20 (i slovima, dvadeset) nezavršenih kvestova. Moguće da ih je, potencialno, moguće imati i dosta više, jer još nisam uspeo da pretražim sve lokacije koje mogu da posetim. Ma ni 50%.

Petronije

Ma ja vracam na easy, nisam video da moze. Za polu iskusnog rpgovca kao sto sam ja sa manjkom slobodnog vremena za igranje, normal je prezahtevan.

neomedjeni

Završetak kvesta za zbacivanje Roedrika sa trona ostavlja gorko-sladak ukus u ustima bez obzira za koju opciju da se odlučite, rekao bih. Lepo odrađeno od strane Obsidiana.

Konačno sam našao Sagani i imam propisnu šestočlanu družinu. Sad preko mosta pa u grad.

Linkin

Quote from: neomedjeni on 29-03-2015, 21:44:06
Završetak kvesta za zbacivanje Roedrika sa trona ostavlja gorko-sladak ukus u ustima bez obzira za koju opciju da se odlučite, rekao bih. Lepo odrađeno od strane Obsidiana.

Lol. Ja sam taj kvest preskočio. Ko će sad da se vraća u onaj prvi grad kad je grad preko mosta toliko lepši, a kvestovi sa puno više expa?

neomedjeni

Pa, niko, budući da grad više nema veze sa kvestom. Treba ići u Raedrics Hold.  :lol:

Linkin

Ne znam gde to da nađem.  :(

Verovatno i kad nađem biće neki sumanuto mali exp gain. Sad sam Level 6 sa 16556/21000 exp. Već sam prešao pola igre.

neomedjeni

Ma lagano. Poenta ovakvih RPG-ova je da imamo slobodu da kvestove radimo onim redom kojim želimo, tempom kojim želimo i ako uopšte želimo.

Odoh sad malo da posetim krevet, inače ću sutra spavati na poslu. Protekle dve noći sam gotovo dočekao zoru.

Linkin

Aj. I ja sam završio sa Strubovima za danas, a možda i za sutra. Malo da se odmorim. :lol:

Petronije

Takodje prijavljujem pauzu, ovaj vikend je bio udarnicki. Spustio sam tezinu i umlatio pauka sa cetvoricom iz treceg pokusaja, usnimio se i ugasio igru. Treba nesto i da se radi :lol:

neomedjeni

Uh, nekom srećom sam ovo izbegao.

Father Jape

Trenutno vodim ukupno četiri lika, i sve četvoro su četvrti nivo (rekoh da odmičem polako), i ubedljivo najkorisnija stvar u borbi mi je chanterska magija But Reny Daret's Ghost, He would not Rest. :lol:

neomedjeni

Koristiš Kanu kao frontlinera ili si ga ostavio u pozadini? ja sam ga gurnuo napred, jer su mi njegovi chantovi i invokacije tamo najkorisniji, ali problem je često održati ga u životu u težim borbama.

Father Jape

Držim ga iza, ali dovoljo blizu da pozitivne aure rade na fajterima. A on sam puca. Najčešće njega poslednjeg diraju, tako da mi retko zanemoćava. Ali kao što rekoh, najbitnije je da pre nego što ga obore stigne da pozove fantoma. :lol:

Linkin

Level 7 na easy sa mojim main monkom (Death Godlike) i paladinkom Palleginom (Avian Godlike) je RAZVALJIVANJE. I'm OP as OP can be. Samo pičim i kidam sve živo pred sobom! 8-)

Prosto žalim svoje neprijatelje. One kojih mi je najviše žao ubacujem u dungeon u svom strongholdu. Gde ih posećujem da bih likovao. :|

Petronije

Probaj da povecas sad na normal mozda ce ti biti zanimljivije. Mada po "tonu" tvog komentara se moze zakljuciti da uzivas :lol:

neomedjeni

Možda grešim, ali čini mi se da sam negde pročitao da u toku igranja težinu možeš samo da smanjiš, ne i da povećaš.  :(

Meho Krljic

Gornji citat tvrdi da može i jedno i drugo.

It's possible to switch between Easy, Normal and Hard during a game in progress, so you can always bump it up or down a notch. 'Path of the Damned' is the only difficulty you have to commit to right from the start.

Father Jape

Meni su borbe baš drastično lakše sad kad imam pet članova u odnosu na ono kad sam imao tri člana družine. Inače, sad su mi svi peti nivo.

neomedjeni

Quote from: Meho Krljic on 31-03-2015, 09:38:35
Gornji citat tvrdi da može i jedno i drugo.

Sad me ubi znatiželja šta je tačno. A neću moći da se igram još 10-12 sati, dođavola.

дејан

може ли неки радећи торент (и упутство како сатртовати-крековати игру, нисам то радио годинама)
...barcode never lies
FLA

Petronije

Za torent ne mogu da ti pomognem jer koristim private trackere ali mogu da ti kazem da sam skinuo neki royal edition koji je u stvari steam folder, raspakovao sam ga na hdd, startovao .exe i igra radi, nema krekovanja nema nista. Ako se ne snadjes do popodne mogu da vidim ima li te verzije na javnim trekerima.

Linkin

дејан

хвала људи! чим стигнем кући пристављам
...barcode never lies
FLA

Linkin

Inače, rekao bih da je razbijena verzija koja kruži bagovana, tj, nije se moguće vratiti u grad sa mostom nakon što iz njega izađeš na kraju akta 2.

Zato, ne žuriti sa glavnim misijama i prelaskom na akt 3.

Meho Krljic

Zaboga, deco, pa kad skidate torent, skidajte GoG verziju. Cela poenta GoG igara je da nemaju DRM. Na TPBu trenutno vidim četiri torenta za GoG verziju igre (dve za windows, jednu za Mac OS i jednu za Linux) i svi imaju zdrav odnos sidera i ličera.

Linkin

Pa ovo i jeste GoG verzija. Imaš par postova iznad i link za torent.

Nego, nisam 100% ubeđen da je zapravo bag, ali sam se ipak vratio na raniju poziciju. Jednostavno, dešava mi se da ne mogu da prođem kroz kapiju grada (iako se na mapi vidi izlaz). Takođe, u lokacije u okviru grada nije moguće doći ni sa susednih lokacija. A za vreme akta 2 je moglo.

Moguće da je potrebno uraditi nešto da se grad ponovo "otvori". Mada, meni grad deluje potpuno otvoreno i sada. Tj, kapija zvrlji otvorena, samo tačke na koju možeš da klikneš da bi ušao.

Nadajmo se da se to meni nešto slučajno zabrljalo i da se neće ponoviti u sledećem pokušaju prelaska u akt 3, kad završim sve moguće i nemoguće sporedne kvestove.

Meho Krljic

Taj torent nije GoG verzija igre, barem ne bi trebalo. GoG verzije su uredno tegovane kao GoG, a Fairlight je krekerska grupa koja načelno nema šta da radi kod GoG igara koje nemaju zaštitu. Dalje, glavni fajl je ISO, što ne bi trebalo da je tako kod GoG verzije koja je uvek .exe fajl itd. Mislim, ne kažem da je nemoguće da je ovo GoG verzija koju su FLT spakovali u ISO, ali mi deluje malo verovatno. Pre ih rekao da je ovo Paradoxova retail verzija ili možda Steam verzija.

Father Jape

Da, ja sam odmah skinuo GoG verziju, ignorišući te FLT nepoznanice.

Meho Krljic

Ne da je to mnogo bitno, nego ja izigravam poznavaoca. Ali generalni savet je da se uvek, ako se već piratuje, piratuje ona verzija za koju se zna da će igraču dati iskustvo identično onome što su autori nameravali, pa će on, odobrovoljen onda možda jednom i da je kupi.

Linkin

Ja bih rekao da je to ipak Gog verzija pošto se iz All Programs pokreće iz GoG.com foldera.

Petronije

Jbt krenuo sam da čistim katakombe ispod dvorca, pa ono je užas. Očistio sam ceo prvi podnivo oko one velike rupe i stepenica i ostala mi neka prostorija sa desne strane, gomila onih malih goblina, nekoliko ptičurina što bljuju vatru i jedno 3-4 maga, uništavaju me. Imam 5 članova i bukvalno me samelju, probao sam razne taktike ali nemam šanse, par puta zamalo ali uvek me ubiju. Ne tražim savet ni pomoć nego sam se toliko isfrustrirao da moram negde da se ispraznim, ne vredi da silazim dole dok se još ne izlevelujem.  xbaby2

Father Jape

Koji su ti nivo likovi?

Linkin

Ti dungeoni ispod strongholda imaju negde 10-15 nivoa. Ja sam očistio negde do petog. Čekam da izlevelujem na osmi pa ću da očistim ostatak.

Petronije

Quote from: Father Jape on 31-03-2015, 21:32:46
Koji su ti nivo likovi?

Lvl4

Quote from: Linkin Uroborni on 31-03-2015, 21:45:13
Ti dungeoni ispod strongholda imaju negde 10-15 nivoa. Ja sam očistio negde do petog. Čekam da izlevelujem na osmi pa ću da očistim ostatak.

Lol dobro si mi rekao da se ne zaluđujem, jedva sam očistio ovaj prvi nivo oko rupe, i to je bilo taktika izvlačenja protivnika iz grupe i eliminisanje jednog po jednog ili eventualno po dva - tri  :(

Linkin

Pa zovu se Endless Paths. Bilo bi smešno da su samo par nivoa.  :lol:

Petronije

Nisam mislio da ima par ali nisam očekivao ni 15, pogotovo ako se uzme težina u obzir :lol:

Linkin

Pa poenta svih onih buffova koje dobiješ kad upgrejduješ stronhold u fullu valjda i jeste najviše za čišćenje tog dole. Tako da ja ne očekujem ni da ću na osmom nivou uspeti baš sve da počistim. Pošto nisam ceo stronghold još upgrejdovao.

Nadam se da ipak hoću očistiti makar do desetog.

Moguće da su ti Pillars of Eternity na najdubljem nivou. Gde bi drugde i bili? Eternal Paths - Pillars of Eternity. Makes sense.

Petronije

Nisam skontao da je toliko ozbiljna priča oko tih katakombi, razumeo sam onog stjuarta duha da treba što pre to da se očisti da mi ne bi kreature napadale keep, i da ima tamo dole neki boss koji treba da se upokoji itd itd ali očigledano da ja ništa tu nisam razumeo :mrgreen: što i nije čudno s obzirom da se moj nivo poznavanja jezika i onaj koji je potreban da bi se sve konverzacije u igri 100% razumele baš i ne poklapaju...

Linkin

Ima tu kvestova i kvestova. Dobiješ na trećem stpratu kvest za "Master Below". Gde je on tačno, ne znam. Verovatno na najdubljem, a možda i nije, nego negde ranije. Ali gledao sam naprimer za kvestove "blade of endless paths" i "seal of endless paths" da su zadnji delovi na 10+ spratovima. Tako da samo zbog toga znam da ima verovatno 10-15 spratova i odustao sam da jurim ta dva kvesta. Koliko tačno i šta je na zadnjem samo pretpostavljam.

neomedjeni

Endless Paths su tu za zadovoljstvo igrača koji vole čišćenje veliiiiikih tamnica (i koji su na kickstarteru pljunuli lepu lovu za ovaj dungeon) i nemaju na žalost veze sa glavnom pričom. Ali, jebiga, to je petnaest nivoa tamanjenja raznovrsnih protivnika, možda i najveći izazov u igri. Ja planiram da im se posvetim kad uđem negde u treći deo igre i stignem do osmog devetog nivoa.

neomedjeni

Inače, krvi su mi se napile one senke u svetioniku u Defajans Beju. Tri sprata za priču, skoro svi likovi su mi na kraju bilu u crvenoj zoni healtha.

Linkin

Brale, svetionik nije ništa. Siđi na jugo-zapad mape, gde su stacionirani zmajevi, pa počisti. Kao što sam ja.  :|

Petronije

Obratite paznju na jedan bug u igri, ne znam da li ste pricali o tome. Dosta ljudi se zali, kad isprobate neki item koji poboljsava neke karakteristike a zatim ga skinete, karakteristike trajno ostaju. Ovo prouzrokuje da igra posle nekog vremena postaje prelaka jer likovi postaju debelo OP.

Linkin

Hm. Vrlo moguće, pošto imam gomile karakteristika od predmeta. I igra sada zaista deluje prelako. Doduše, ne bi te karakteristike trebale da budu toliki problem, pošto je nemoguće dobiti istu karakteristiku sa različitim predmetima, jer se javlja suppressed.

Inače, ja sam primetio jedan drugi bag. Prvo mi pobegao zatvorenik. Probao sam to da razrešim na sve moguće načine i vidim da šta god uradio on pobegne. I na kraju sam ga sam pustio. Međutim, na kraju tog turna, umesto da imam obaveštenje da mi je pobegao zatvorenik bude još gore: napadnu mi dvorac i morao sam da branim sa celom družinom. Posle nekog vremenja igranja vidim da su mi zapravo svi koje sam uposlio dali otkaz, sem jednog za koga je pisalo da je unpaid. Iako sam imao brdo love.

Što se tiče onog baga sa prelaskom na Act 3, mislim da sam skontao o čemu se radi. Mislim da je problem u kvestu "The Forgotten" koji se dešava na izlazu iz grada na Aedelwan Bridge-u. Verujem da se bag javlja ako na početku Acta 3, po izlasku iz grada, naletiš na likove iz "The Forgotten" kvesta. To nekako izazove da ulaz u grad nestane. Mislim da je, da se bag ne bi pojavio, "The Forgotten" kvest neophodno završiti za vreme Acta 2.