• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Gejming podkasti

Started by Meho Krljic, 23-04-2015, 14:16:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Father Jape

Quote from: ridiculus on 15-05-2015, 03:46:35
Jape, voleo bih da čujem da li misliš da neko iz ove branše govori razumljivije od Chika preko mikrofona (ovaj je bio glumac, što sigurno pomaže). Ja svakako još nisam sreo takvog. Dovoljno je čuti prvih par minuta.

Pa znaš kako, dikcija je kao [još neke stvari koje se slično ponašaju] — primetiš je samo ako je loša. Čikova nije, ali siguran sam da sam čuo mnoge druge ljude na podkastima koji su manje-više podjednako razgovetni, međutim ne bih ih mogao imenovati jer kao što rekoh ne pamtiš ljude po tome osim ako nisu loši.
Sad, postoji jedan izuzetak zapravo, ali njega sam upamtio pre svega jer mi se sviđa boja glasa. Kris Mecen, jedan od čelnika Blizarda, koji je pride davao glasove mnogim likovima/jedinicama u njihovim igrama, u ovom podkastu čita deo jednog od tie-in romana iz Warcraft univerzuma:
http://us.blizzard.com/en-us/community/blizzcast/archive/episode9.html
(počinje na oko 01:35)
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

ridiculus

Ok, hvala. Poslušaću sutra, kad budem kod kuće.
Dok ima smrti, ima i nade.

Father Jape

QuoteNisam do sada pomenuo ni Grundislavov serijal , čija se epizoda o avanturama generalno može naći ovde, pod brojem 50. Ne znam ništa o ostalim epizodama sem naslova, pošto sam ovu slušao samo zbog Cobbetta.

Ovaj Ričard Kobet je tako jedna divna osoba. :lol:

ridiculus

Perin

Novi AotBG je kombinacija dva veoma iritantna glasa, ali je dosta zanimljiva epka. Ket zaista postavlja zanimljiva pitanja, ali ova kombinacija glasova je baš...uh.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Father Jape

Sad planiram da poslušam po prvi put Daft Sould podkast, koji prave neki Britanci:
https://soundcloud.com/matt-lees-games
https://youtu.be/N7h4oeZHzpQ

U novoj, 42. epizodi gostuje i Pipa Vor.

Meho Krljic

397. epizoda IGN-ovog plejstejšncentričnog podkasta, Podcast Beyond! sadrži uobičajeno nadvikivanje nekolicine gejming hipstera zatvorenih u sobi negde u San Francisku, pa ga inače ne bih preporučivao masama da nije srednjeg dela podkasta gde krene priča o virtua reality gejmingu i odjednom dobijamo smiren govor i neverovatno prijatnu filozofsku diskusiju o eskapizmu, odnosu igrača prema stvarnom svetu onda kada sebi dopusti da taj stvaran svet iskusi i sve nekako zazvuči odraslo i interesantno. Wow. Who knew?

Father Jape

Kad kreće taj deo? :lol:

Meho Krljic

Pa, ne mogu da kažem precizno, slušao sam ga na telefonu, ali posle jedno... 20-25 minuta.

ridiculus

Kao najvećem fanu Toma Čika na ovom forumu, dužnost mi je da prijavim da je snimio još jednu zanimljivu igračku epizodu Qt3 podkasta. Jedno vreme ga nije bilo (zbog terapija povodom kancera), pa sam potom propustio da prijavim par ezoteričnih epizoda posvećenih stonim i meta-kartaškim igrama (ovo drugo: kartaška igra o kartaškim igrama), za čiju tematiku verujem da je suviše opskurna ovde. Iako je njegov uvod o CCG (card collectible games) koji prethodi intervjuu sa tvorcem Milenijumskih sečiva (Millenium Blades) sasvim zanimljiv, i objašnjava laicima poput mene zašto je Jyhad bolja igra od originalnog Magic-a.

Elem, nova epizoda je ono što će zanimati širu publiku. Ovde Čik diskutuje sa jednim svojim prijateljem-gejmerom o sledećim igrama: Invisible Inc, Massive Chalice i Rebuild 3. Sve tri su strateškog tipa i poseduju neku vrstu razvoja likova; sve tri su vredne igranja (po Čiku, iako ne i njegovom sagovorniku). Od elegancije i minimalizma Invisible Inc preko proceduralnih i inovativnih elemenata Massive Chalice do kompleksnih statistika skrivenih ispod površine Rebuilda 3, svako će naći nešto za sebe ovde. Najveće neslaganje je bilo u vezi Rebuilda - najniže kotiranog kod obojice, ali kod Toma je to pitanje nijansi, a ne nivoa - koji donosi najmanje novog u okruženju ponudjenih igara, za svakog ko je igrao prethodne igre. Iako, kaže Tom, tu je na delu još uvek jedna od najboljih upotreba zombi-mitologije u videoigračkoj sferi, sa najboljim tempom i strukturom od date trojke. Samo jedan "nivo" strategije, koji se odvija u "neprekidnom vremenu", kako to Tom zove, za razliku od pravog "realnog vremena". Nešto poput Paradoxovih igara.

Propustio sam nekih deset minuta podkasta da bih izbegao spojlere za kraj Massive Chalice, koji je, koliko shvatam, veoma, veoma neuobičajen.

Sad mi se igraju sve tri igre!  :-x

Meho Krljic

Da skrenem pažnju da su poslednjih par epizoda Axe of the Blood God vrlo zanimljive.

Epizoda 13 ima dalju priču o Witcheru 3 i mislim da će se drugu Neomeđenom jako dopasti. Epizoda 14 pola vremena priča o Xenoblade Chronicles X, što je zanimljivo nama koji igramo JRPG i imamo Wii U, ali je druga polovina intervju sa Bradom Muirom koji se tiče Massive Chalice i toje odlično. Brad ima vrlo karakterističan pogled na Early Access.  :lol: :lol: Pošto sam ja bio backer Massive Chalice, odmah po ulasku igre u EA sam imao prilike da je isprobam, igrao sam jedno sat vremena, dopalo mi se šta sam video ali sam je onda odložio i rešio da sačekam da se igra izbalansira na osnovu fidbeka EA igrača i da je igram kad izađe. Sad je izašla, posle pet meseci u EA i zanimljivo je kako Brad kaže da je igra skoro nesumnjivo bolja nakon tog iskustva, da su dobili mnogo korisnih komentara i sugestija ali da ne bi to radio sa nekom narednom igrom jer je nivo toksičnosti i agresije koji je DF dobio (iako njegov tim nema nikakve veza sa Spacebase DF-9 debaklom i Massive Chalice je, čim je ušao u EA bio igriv od početka do kraja, sa gotovo potpuno implementiranim svim elementima) bio praktično nepodnošljiv. Dobro za slušanje.

Meho Krljic

Najnovija epizoda Recycle Bin podkasta se dugo čekala (Kris Spen kaže da su  se "život i Witcher 3 isprečili"), ni u njoj nema Lore, ali je vredna slušanja jer Kris celu epizoduu razgovara sa momcima iz Roll7, britanskog indie studija koji je zaslužan za uspešne i kvalitete akcione igre kao što su OlliOlli, OlliOlli2 i Not a Hero. Intervju je odličan i zaimljiv za svakog koga interesuje malo više uvida u to kako nezavisni studiji prave igre, od toga kako se razmišlja o elementima mehanike pa do toga kako se priča sa izdavačima, kolegama itd. Zabavno. Podkast skinuti (ili poslušati) ovde, a začina radi, evo 30 sekundi mene kako igram Not a Hero, kepčrovano demo verzijom FRAPSa:

http://youtu.be/OgXwLnHf5VY

Meho Krljic

Dark Calls je britanski dvočlani (plus gosti) podkast  koji izvodi jedan, eh, zanimljiv eksperiment. Jedan od autora podkasta nikada ranije nije igrao Dark Souls pa sada prolazi kroz igru dok mu drugi pomaže savetima a ovom što igra je zabranjeno da gleda Jutjub videe ili čita FAQove na internetu. Zvuči suho i akademski ali sa igrom kao što je Dark Souls ovo je zapravo fantastičan materijal za dugometražno i detaljno diskutovanje o jednoj od najboljih igara u istoriji medijuma. U dvadesetoj epizodi gostuju Šon i Endi iz midnajtrizistensa i uvek je prijatno slušati te ljude kako pene od sreće dok pričaju o Dark Souls.

Za ljude naklonjenije američkim glasovima, najnovija epizoda Retronauts podkasta je skoro pa perverzno meta pošto se na podkastu i inače posvećenom pričanju o starim igrama u njoj priča o hronogejmingu, odnosno o fenomenu disciplinovanog istraživanja čitavog kataloga neke hardverske gejming platforme po hronološkom redosledu. U gostima Džeremiju i Bobu je Dr. Sparkle čiji je Chrontendo blog (i odnosni videi na JuTjubu) hronika igranja svih igara za NES/  Famicom po hronološkom redosledu izlaženja i traje, evo, već osam godina a prešao je tek pola kataloga. Priča je zapravo vrlo slobodna jer se govori i o začecima hronogejminga i o tome ko kakvu opremu koristi da grebuje video, zašto Džeremi ne voli emulatore i uvek koristi originalni hardver, kakvu su mu sve opremu donirali dobronamerni ljudi da bi lepše i lakše radio svoj hronogejming projekat Game Boy World itd. itd. itd.  Tri stvari koje će vas moguče odbiti od ove epizode: 1. Bob Meki zvuči potpuno iritantno, mora da se drogira; 2. ne zanima vas ni najmanje priča o trideset godina starim igrama na nekom prepotopskom osmobitnom sistemu koji nikada niste ni imali niti poželeli da imate i boli vas kuras za to kakve kablove i procesore signala Džeremi koristi da bi na HD televizoru dobio lepu sliku sa mašine čija je originalna rezolucija 144p; 3. Iz neobjašnjivih razloga, ova epizoda ima veoma loš kvalitet zvuka kada pričaju Džeremi i pogotovo Dr. Sparkle (koga kompresija gotovo pojede na mnogo mesta) i samo se Bob čuje kako treba. Za podkast koji uzima pare da bi se pravio i u načelu ima najbolji kvalitet zvuka na sceni (jer su svi učesnici u istoj sobi i koriste  dobre mikrofone) ovo je prilično iznenađujuće. No, ako vas ni jedan od ova tri razloga ne žulja mnogo, ovo je sjajna Retronauts epizoda.

Perin

A ja sam proteklu sedmicu dana proveo u gostima kod prijateljice u Beču (ne, nije Lilith, mada pretpostavljam da će me ona ubiti ako sazna da sam bio tamo a nisam se javio) i klopotarajući nazad 7 sati autobusom, slušao sam od ranije skinute podkaste, vezane i nevezane za gejming.

Što se gejminga tiče, mnogo dobra, opasno dobra, pomalo depresivna, epizoda podkasta A Life Well Wasted nam govori o poslu i kako je to biti u gejming industriji....teška tema i teški sagovornici, ali dosta poučno.

Naravno, Meho je već pomenuo da su protekle epizode AotBG podkasta sjajne, pa ne bih da se ponavljam...

Što se podkasta koji nisu vezani za gejming tiče, pa, BBC podkast Thinking Allowed je presjajan i sadrži mnoštvo tema koje me onako, stručno interesuju...

U svakom slučaju, vreme prođe veoma brzo uz podkaste, zadovoljan sam.

A zadovoljan sam i Bečom, da se razumemo :lol:

Father Jape

Nije Meho nego ja! :lol: Ali ta zabuna mi, razume se, samo može laskati.

Nego, Crate and Crowbar su snimili 100. epizodu, i uskoro planiraju da otvore Pateron, pa ću linkovati čim se pojavi.

Father Jape

Meho Krljic

Strejndžli inaf, kad se klikne na to dobije se ova obavijest:

QuoteResource Limit Is Reached The website is temporarily unable to service your request as it exceeded resource limit. Please try again later.

Meho Krljic

Da prijavim da je najnovija epizoda retronautsa prava poslastica za ostarjele PC igrače. Za razliku od prošle epizode koja je govorila o nastanku prvog Playstationa a onda bila donekle direjlovana vestima o smrću Satorua Iwate, ova je posvećena kultnom avanturističkom serijalu Monkey Island, i, ne samo što mu je posvećena nego trojica Retronauta (Bob, Džeremi i gostujući Rajan Mekefri sa IGN-a) imaju priliku da uživot intervjuišu Rona Gilberta lično koji je sa njima u studiju i vrlo je raspoložen za priču. Izvanredno zanimljiva epizoda za svakog ko se loži na Lukasfilm avanture.

Ko radije brlja po RPHovima, pa još japanskim, najnovija epizoda Axe of the Blood God je sat vremena dugačko ćaskanje između Ket i Džeremija (Džeremi je još uzdržaniji nego obično, mada ipak priča nešto više nego u gorepomenutom Retronautsu gde i nema šta da kaže jer nije PC igrač i ne igra avanture) o nedavno zvanično najavljenom Dragon Quest XI (i Final Fantasy Explorers i Odin Sphere rimejku). Dragon Quest je, da podsetimo, najpopularniji RPG serijal svih vremena u Japanu koji je, uprkos svemu, na zapadu uvek imao više kultno nego mejnstrim sledbeništvo. DQXI je i prva DQ igra posle dosta godina na kojoj ne rade Level 5, za razliku od prethodne igre neće biti MMO i izaći će na najmanje dve (možda i tri) platforme i, generalno, predstavlja neku vrstu prekretnice i, možda pokušaja da Square Enix ovu franšizu utemelje međ zapadnom publikom.

Father Jape

Top Score, podkast koji se emituje i na Minnesota Public Radiou, u svakoj epizodi voditeljka intervjuiše jednog kompozitora muzike iz video igara:

http://feeds.feedburner.com/TopScoreEmilyReese

Meho Krljic

I najnoviji Retronauts je nezaobilazan pošto se priča o jednoj od najboljih Zelda igara ikada: The Legend of Zelda: A Link to the Past. Ova igra je stara skoro punih četvrt veka a mogu lično da posvedočim - na osnovu njene instalacije na mom Wii U-u - da je njeno igranje i danas pravi blagoslov i uživanje. Apsolutan klasik i jedna od malog broja igara kojim vreme ne može ništa.

Meho Krljic

Pošto Metal Gear Solid V The Phantom Pain izlazi narednog tjedna, ceo ovonedeljni Podacst Beyond je posvećen od spojlera zaštićenoj diskusiji o ovoj igri. Vince Ingenito koji ju je jedini od svih igrao i napisao sjajan prikaz za IGN prepričava nekoliko momenata iz igre zbog kojih se čoveku plače što ne može da je igra odmah i sad.  :lol: Plus, zanimljivo je da posle ovogodišnjeg remek-dela u formi Witchera 3 gde su u prvom planu likovi, priča, svet, nasleđe, bla bla bla, dobijamo jednu izgleda jednako dobru open world igru a koja, suprotno svemu što ljudi intuitivno pomisle kada se pomene Metal Gear Solid, akcenat umesto na priču i likove stavlja na sisteme, emergent gameplay, eksperimentisanje i improvizaciju. Opet, istina je da su sve MGS igre bile izrazi bogatog kreativnog duha Hidea Kojime i njegovih timova i da su imale interesantne kapacitete za eksperimentisanje i razmišljanje-izvan-kutije, ali je to uglavnom bilo u pažljivo omeđenim set-pisovima (ko može da zaboravi bosfajtove sa Psycho Mantisom ili Sniper Wolfom iz MGS, ili sa Vampom iz MGS2, da ne pominjem The Endom iz MGS3?) dok je ovde to, čini se izdignuto na nivo čitave igre. MGS Peace Walker je imao u sebi zametak ove filozofije ali je bio portabl igra na platformi na kraju životnog puta. MGSV se čini kao najbolji način da se Kojima oprosti od serijala.

Meho Krljic

Podkast Shall We Play a Game, Chrisa Suellentropa, inače Kotakuovog kontribjutora je vrlo poslovan, vitak novi podkast u kome se pored generalne priče o igrama redovno intervjuišu developeri, autori itd. Ovde imate sve:

http://shallweshow.com/

A ovo je najnovija epizoda gde pričaju o Everybody's Gone to the Rapture i intervjuišu Harvija Smita o Dishonored
.

Father Jape

Samo da pohvalim podkast koji je Mehmet okačio, Checkpoints. Počeo sam od epizoda sa ljudima za koje znam, poput Parkina, Curran, Welsha i Kare Elison, ali mislim da ću da sada poslušam sve epizode od početka.

Checkpoints

Meho Krljic

To je možda neki drugi Mehmet okačio? Ja ne pamtim da sam ja to uradio.  :cry: :cry: :cry: :cry:

Father Jape

:shock: Pa od koga sam ja onda saznao za ovo?!

Hm, možda je neko na RPS-u okačio... Ili na Tviteru, ali od te britanske ekipe.

Meho Krljic

Ko zna koliko Mehmeta ima u tvom životu  :( :( :( :( Imao sam ja kolegu koji je imao po nekoliko devojaka odjednom i svaku je (gistro od milošte) zvao "Milice" da se ne bi zbunio.

Father Jape

Oh, imati više Mehmetâ u životu...

Meho Krljic

Nekima je i jedan mnogo, da ne bude zabune.

Enivej, dobro izgleda ovaj podkast koji si okačio. Overiće se!!!!!

Meho Krljic

Pošto je Metal Gear Solid V ove nedelje ol d rejdž (potpuno zasluženo, uostalom, spakovao sam tri i po sata igranja do sada i sve što su pričali je istina, ovo je zaista najfiniji Kođimin uradak u serijalu sa brilijantski izbrušenim gejmplejem) red je da se presluša aktuelna epizoda retronauta koja se bavi serijalom i daje mnogo interesantnih priča, refleksija ali i informacija. Iz nekog razloga nema je na retronauts sajtu, pa evo na USGameru:

http://www.usgamer.net/articles/retronauts-bids-a-fond-farewell-to-metal-gear

Meho Krljic

Pošto je Super Mario Bros. dočekao lepi jubilej, tridesetogodišnjicu od izlaska, Retronauts ima odličnu epizodu (Džeremiju i Bobu se pridružuju Hoze Otero sa IGNa i Kros Koler iz Wireda) u kojoj se priča i o Super Mario Makeru i o originalnom Super Mario Bros. na mnogo načina tako da će čak i neinicirani (a postoje li oni?) shvatiti zašto i kako se vreme u videoigrama računa na pre i posle izlaska Super Mario Bros. Ja sam sinoć časno igrao Super Mario Bros. 3 ponesen ovim podkastom  :lol:

Retronauts Wishes Mario a Happy 30th Birthday

(da bude jasno, iako je naslov takav kakav je, naravno da je sam Mario stariji pošto je već imao uloge u Donkey Kong i Mario Bros. jelte.)

O istom trošku vredi i poslušati novi Axe of the Blood God jer u njemu Kat intervjuiše Dejvida Kredoka koji je napisao knjigu o Blizzardovim ranim godinamapa se sa njim divani o Diablu II i roguelike igrama, a to lepo ide uz njen iscrpni tekst o Diablu II nastao na osnovu ogromnih intervjua sa Brevikom i oba Šefera.

Podkast je ovde

A tekst ovde

Father Jape

Quote from: Meho Krljic on 15-09-2015, 19:00:23
Pošto je Super Mario Bros. dočekao lepi jubilej, tridesetogodišnjicu od izlaska, Retronauts ima odličnu epizodu (Džeremiju i Bobu se pridružuju Hoze Otero sa IGNa i Kros Koler iz Wireda) u kojoj se priča i o Super Mario Makeru i o originalnom Super Mario Bros. na mnogo načina tako da će čak i neinicirani (a postoje li oni?) shvatiti zašto i kako se vreme u videoigrama računa na pre i posle izlaska Super Mario Bros. Ja sam sinoć časno igrao Super Mario Bros. 3 ponesen ovim podkastom  :lol:

Retronauts Wishes Mario a Happy 30th Birthday

Slušajući gospodu na ovom podkastu, a takođe slušajući i kako Declan Dineen na Checkpoints podkastu uvek pita goste o njihovim gejmerskim počecima, palo mi je na um da se ne sećam da si ti, Mehmete, ikada pisao o svojima. :lol:

Ja mislim da tu sigurno ima materijala za jedan divan, poduži, reminiscentni post!

Meho Krljic

Pa sigurno kod svakog od nas ima materijala za tako nešto. Jedino što si ti prvo igrao, šta ja znam, Wing Commander ili Doom, Mr. Neomegyenni je prvo igrao Baldur's gate a ja sam prvo igrao Pong...

Mada je istina da bi imalo štošta da se kaže o gejmingu u ranim osamdesetim, sveprisutnim Nintendovim Game & Watch "igricama" i njihovim kineskim imitacijama, arkadnim mašinama na Kalemegdanu, pa o prvim osmobitnim računarima švercovanim iz Njemačke, pirateriji, homebrew sceni i tako to. Ali to bi možda trebalo da piše neko pismeniji od mene  :lol:

Father Jape

Pa niko pismeniji nema pristup tvome mozgu i sećanjima!
Uostalom, ne govorimo o monografiji nego o kratkom napisu. U svakom slučaju bi bilo za širu publiku interesantnije od većine kilometarskih "Mehmet igra" postova.  :lol:

Meho Krljic

Ja... ja sam se trudio da te "Šta igramo" postove obogatim video snimcima, baš da ne bude predosadno.  :oops: Ali naravno da ne mogu da snimam sve što igram...

Meho Krljic

U najnovijoj epizodi Designer Notesa, poslastica! Soren Johnson intervjuiše Chrisa Avellonea:

https://www.idlethumbs.net/designernotes/episodes/chris-avellone

Father Jape

A u najnovijoj epizodi Checkpointsa Deklan intervjuiše Kierona Gillena!

http://declandineen.com/checkpoints/5whjkepsk1q9xgtb9sw2mmqn2l83v8

Meho Krljic

Vreme velikana na podkastima!!!!!!!!!!!  :lol: :lol: :lol: Stvarno sam krme što mi je mesec dana trebalo da poslušam ovaj sa Avelloneom (i tek sam do pola stigo) ali odličan je. Njegov opis kako je dao otkaz u Interplayju (čuje se delić na samom početku) je neprocenjiv  :lol:

Meho Krljic

Inače pre neki dan su u Ujedinjenom Kraljevstu dodeljivane Game Media Awards - godišnji skup gejming novinara na kome se pije i lamentira nad etikom u gejmz džrnalizmu, naravno - i dok su Wesley Yin-Poole, Nathan Ditum i Simon Parkin očekivano i zasluženo dobili nagrade u svojim kategorijama, nagradu za najboklji nezavisni podkast (zastrašujuće je što uopšte mora da se naglašava to "nezavisni") je dobio urnebesni Bit Socket. Ova dva Glazgovljanina imaju svoj sajt već pet godina i ozbiljno se trude da pišu i kreiraju zanimljive stvari vezane za video-igre, a iako im podkast postoji tek oko godinu i po dana, njegova popularnost je neupitna i dobar broj britanskih gejming podkastera ih smatra za neke od najboljih u poslu. Naravno, vidan je trud koji Joe i Scott ulažu u sve što rade, njihov JuTjub kanal ima solidnu produkciju a za potrebe podkasta uložili su napor da kreiraju ozbiljnu strukturu emisije sa sve stalnim rubrikama itd. No, to teško da bi ih dovelo u ravan sa veteranima poput Cane & Rinse da nije apsolutno infektivno smešnih domaćina koji uspevaju da iz epizode u epizodu budu tako dobro raspoloženi da gotovo da i nije bitno da li pričaju o igrama koje biste uopšte želeli da igrate. Kako su nedavno diskutovali Sean Bell i Andi Hero: slušajući druge podkaste možda ćete se smeškati, ali Bit Socket garantuje punokrvan smeh "at least once per episode you laugh aloud and you're a twat on the morning tube".

I to je istina. Na primer, nedavna epizoda posvećena Metal Gear Solid ima u sebi Choose Your Own Adventure segment koji je meni bio toliko smešan da je malo falilo da me izbace iz autobusa na putu do posla.

Bit Socket će možda za koju godinu biti firma koja podkastuje i jutjubuje u okviru nekog korporacijskog koncerna, ali za sada to su još uvek mladići urnebesno agresivnih glazgovskih naglasaka i sa puno entuzijazma za medij kojim se zdušno bave. Poslušati ovde:

Dakle, ovde

Father Jape

Oh, zvuči lepo. Poslušaćemo!

Meho Krljic

Imat ipak na umu da je meni smešno kada se aludira na to da bi robot i odrastao muškarac mogli da vode ljubav a muškarac se snebiva.

Father Jape

Krenuo sam da slušam sad na putu do prodavnice, i već krenuo da se smejem naglas kod Snake Charmer deonice. :lol:
Obaška što ovaj jedan od njih dobro radi gravelly American voice.

Meho Krljic

Da, čak i dosta podseća na način na koji je David Hayter glumio Snejkove u MGS igrama.

Nego, najnovija dugometražna Retronauts epizoda se bavi igrama Fumita Uede i, needless to say, obavezna je lektira. Ja sam dosta ovde hajpovao Ico i Shadow of the Colossus, godinama unatrag, ali evo, da se čuje i od pametnijih od mene:

http://www.retronauts.com/?p=1187

Sva dostojanstvena lepota ovih igara je adresirana u ovoj divnoj diskusiji.

ridiculus

Dve nove epizode na Quarter to Three: prva, objavljena pre desetak dana, je intervju sa Paulom Neurathom i Joeom Fielderom u vezi Underworld Ascendant, i velika je šteta što je kvalitet zvuka snimanog u hotelskoj sobi slab, da ne kažem očajan, jer se potežu mnoga bitna pitanja u vezi dizajna nastavka Ultime Underworlda. Pošto sam u fazi ispitivanja svega u vezi ovog projekta, dalju priču ostavljam za neki od narednih dana.

Druga epizoda je od one generalne vrste, kada Tom Chick i neko drugi raspravljaju o tome šta igraju, šta iščekuju i prepričavaju neka iskustva od ranije. Osim što sam se ovde zainteresovao za Rebel Galaxy, posebno mi je bio zanimljiv i Chickov komentar u vezi Fallout 4, kada kaže da u Bethesdi ne odgovaraju na njegove i- mejlove. :lol:  Sećam se da je ranije jednom spomenuo kako mu i Sony više ne daje igre besplatno, pa sve mora da kupuje sam. Nisam sad siguran za Majkrosoft. Nasuprot tome, EA i Activision su, prema Chickovim rečima, totalno profesionalni, čak i kad im totalno ispljuje igre i pokvari metakritički rejting, kao u slučaju SimCity-ja.

Sledećoj epizodi se posebno radujem: intervju, Introversion, Prison Architect. 8)

neomedjeni

Da to ubacim ovde. Prvi deo intervjua koji je Met Barton uradio sa Džordanom Vejsmenom.

http://youtu.be/8OgVcjqFpl0

Perin

A ja bih mogao da se pojadam...

Dakle, jedna stvar me nervira kod gejmerskih podkasta - dužina trajanja. U stvari, pored toga me nervira činjenica da zbore o mnogo različitih igara, a ja bih, recimo, radije slušao o jednoj igri pola sata, nego o sijaset drugih, koje me ne interesuju, ili su za konzole koje ni ne posedujem.

Inače, lično smatram da su podkasti dužine pola sata savršeni. Nije gejmerski, ali psihološki podkast All in the Mind od BBC je za mene oličenje dobro odrađenog podkasta. Dve teme po 15 minuta, gosti, kratko, ali slatko.

Mehmete, postoji li neki dobar gejmerski podkast koji funkcioniše i traje po sličnom principu?

Sent from my Samsung Galaxy Note 4

Meho Krljic

Postoji, pominjao sam ga već. Shall We Play A Game? je podkast koji traje manje od pola sata i najčešće se priča samo o jednoj igri. Jedini drobek, ako je to drobek je što podkast rade dva prilično matora čoveka, obojica su stariji od mene, pa možda nisu in tjun sa svime što vole mladi, šale su im malo matoranske itd. ali generalno meni je to solidan podkast za pratiti. Ja, doduše, volim dugačke podkaste ako imaju šta da kažu. Novogodišnji Midnight Resistance podkasti od kojih je poslednji trajao osam sati su mi taman  :lol:

Evo šta kaže midnajtrizistensov Sean Bell apropo:

Perin

Ja podkaste slusam samo kad idem i vracam se sa posla. Stoga, 15 minuta do i 15 minuta nazad...podkast od pola sata mi je taman :)

Meho Krljic

Da, pa i ja, ali moje putovanje traje oko pola sata, pa su meni podkasti od sat vremena sasvim optimalni, ali, kako rekoh, volim i duže. Kad idem kod tasta da mu kuvam to je put od skoro sat vremena, tu dobro dođe nešto pogolemo.

Perin

Pa dobro. Mada, iskren da budem, podkasti vezani za struku su mi draži. Čisto zbog toga što u istim čujem o novim istraživanjima iz psihologije i rezultatima istih...obzirom da su mi udžbenici po kojima sam ispite polagao iz praistorije, moram nekako nadomestiti taj...hajde da kažemo, nedostatak :)

A bilo bi lepo kad bi i mi napravili podkast nekakav. :)

Meho Krljic

Problem je što bismo ga onda samo mi slušali  :lol: :lol: :lol: