• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Naša putovanja ( kratki utisci, predlozi...)

Started by Truman, 30-08-2015, 19:23:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tomat

Dajbuk, koliko je bezbedan Brisel, i Belgija uopšte?

ne mislim na potencijalne terorističke napade, više ovako, svakodnevna bezbednost :lol:

edit: vidim da su Meho i Mića kačili slike iz Brisela, pa slobodno mogu da se priključe diskusiji, daju neki savet i slično :lol:
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Dybuk

Nisam imala nikakvih neprijatnosti, osećala sam se potpuno bezbedno :lol:

sad, naravno, uvek postoji mogućnost da te neko odžepari u gužvi, ali meni se to nije desilo ni u "zloglasnom" Palermu, tako da ne bi trebalo da bude problema. Svetski si putnik, znaš koji je drill. Ja bih rekla da je dosta bezbedno, posebno manji gradovi.

Meho Krljic

Pa, ja sam tamo bio samo tri dana i delovao mi je potpuno bezbedno. Naravno, bio sam u strogom centru. Grad je prepun ljudi sa svih kontinenata i svi su navikli da čuju strane jezike itd. itd. itd.

Truman

Једино што сам чуо лоше за Брисел је да смрди...Колико је то тачно не знам.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Meho Krljic

To jedino u tom nekom metaforičkom smislu, pošto je tamo komanda NATO. Inače nisam primetio.

Truman

У буквалном, ако сам добро разумео имигранти праве неку своју храну и онда ваљда од тога. Ма немам појма, не кажем да је тако. Волео бих свакако да га посетим.

Meho Krljic

Pa... to jedino po nekim getima, ako toga tamo uopšte ima. U centru naravno nema ničeg sličnog.

Mica Milovanovic

Pa, što se tiče bezbednosti, Brisel je malo problematičniji od prosečnih zapadnoevropskih gradova u smislu mogućih terorističkih napada.
Obična bezbednost je jednaka kao i u drugim gradovima - mislim, mogu te odžepariti ako ne paziš.
Mom direktoru su maznuli torbicu sa parama tamo...
Inače, ja ne znam da ima krajeva u koje ne treba zalaziti, mada sam se uglavnom kretao po centru.
Ima se tamo šta videti, a ima i lepih i vrlo prijatnih kvartova po pitanju mogućnosti da sediš, piješ piće i uživaš u muzici...
Moj omiljeni je oko Halles Saint-Géry - Agora bruxelloise.

Mica

tomat

hvala svima!

Mićo, taj kvart je takođe negde u centru, ako dobro vidim blizu je mog hotela.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

tomat

Mirabeau, sirotinjski :lol:

taj je za sada rezervisan, ali imam mogućnost besplatnog otkazivanja, pa možda bude promena ukoliko iskoči nešto bolje.

Truman

путујем сутра касно у Букурешт. Има ли неко нешто да предложи ако је био?

Mica Milovanovic

Pa, poseti takozvani Old Town. Ima tamo solidnih kafića, a i poneka knjižara... Po koja lepa građevina, kao što je Pasajul Macca-Vilacrosse pored Nacionalne banke. Ništa spektakularno.
Zgrada Parlamenta je posebna priča, ako voliš građevine iz doba socijalizma... Ja sam je obišao prilikom nekog kongresa...
Mica

Truman

Стари град свакако. Прегледао сам шта све има у Букурешту на Трип адвајсеру и извукао једно 30 локација. Мада неке вероватно нећу обићи. Остајем четири ноћења, 4.5 дана, биће времена...Него, знате ли да ли ноћу ради мењачница на аеродромима? Стижем у петак у 3.00 а од претходног пута у Румунију ми остао само један леј.  :!:

Truman

Razmišljam da skoknem do Tirane za Novu, je l bio neko?

tomat

Dybuk

Quote from: tomat on 14-10-2024, 22:46:57
Brt, kako da pošaljem jbn sliku?!

Imgur ne radi, probaj da aplouduješ na https://postimages.org/
Pa onda po redu, izaberi veličinu slike, "direct link" i pejstuj link na vorum, između [img/img] (klikni na ikonicu za slike)

Petronije

Imgur radi, upravo sam okačio ovu fotku tamo.

tomat

Aploudujem na imgur i kad kliknem na ikonicu za slike n kaže pejstuj link i ja pejstujem lepo link i dobijem đoku. Isto i kad ga metnem između .

Sve radim na telefonu i u hromu, ne znam jel to ima veze.

Petronije

Da li dobiješ ovaj ekran? I ja sam na telefonu.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

tomat

Ne, idem preko aplikacije, dobijem link pa probam sam da napravim bbkod al ne dobijam ništa

Petronije

Ma probaj iz pretraživača, i obavezno u opcijama idi na "old site" ili tako nešto, da izbegneš onaj nakinđureni interfejs gde je dodato još milion nepotrebnih gluposti.

Dybuk

Hm, nije mi jasno što se maltretirate kad sam ponudila alternativu. Osim ako tomat nije prebacio 20 slika na imgur pa ga sad smara da ponavlja proces na drugom mestu. Minut posla:

edit: telefon/chrome

Palmer

Petronije

Slabo, neki sitni smuđevi na Dunavu, i štukci omladinci u dunavcu. Prošle nedelje bilo malo bolje, ali još nije počela da jede onako treba da jede u jesen.

tomat

Dakle, bio sam u Karl Marks štatu u septembru