• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

MMORPG-OVI

Started by hidden, 06-10-2015, 21:55:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

A, ma ne, daleko od toga. Prvi pravi MMORPGovi datiraju još iz osamdesetih (negde sam ovde kačio priču o jednom koji je bio za Commodore 64) a njihovi prethodnici - MUDovi - još iz sedamdesetih. Prvi "moderni" MMORPG naslovi, dakle Everquest ili Ultima Online su iz druge polovine devedesetih, EQ iz 1999. godine, UO iz 1997. itd.

WOW je prvi MMORPG koji je postao senzacija izvan uobičajene geeky zajednice i svakako prvi (pretplatnički) MMO naslov koji je tukao preko deset miliona korisnika u jednom periodu.

Perin

Mmo u kojem starimo i umiremo? Što da ne:

http://kotaku.com/an-mmo-where-your-character-can-get-old-and-die-1774561115

Sent from my Samsung Galaxy Note Edge

Meho Krljic

World of Warcraft film dolazi u bioskope krajem meseca. Evo sad kako je trejler za film jedan dokoni i spretni Rus rekreirao u samoj igri, kadar po, jelte, kadar. Kakva dedikacija!

http://youtu.be/BLf9DurjiTU

Meho Krljic

Igra vam se neki novi (ili makar "novi") MMORPG a da bude pristojno produciran i istovremeno besplatan? Od danas je WildStar dostupan na Steamu u svojoj free to play verziji (za razliku od originalne forme u kojoj je bio utemeljen na pretplatničkom modelu). Carbine, studio koji je igru napravio je sastavljen od bivših Blizzardovih nameštenika i igru, oni koji su je igrali, solidno hvale. Pa, eto...

ridiculus

Samo da ukažem Mehu i drugima koji ne igraju MMO-igre da se Secret World može igrati solo - štaviše, vrlo je dobar i takav.

Što se tiče igara koje očekujemo, Camelot Unchained, naravno. Produkcija je vrhunska, a dostupnost... hm, ne znam, proveriću, da ne bih pričao napamet.
Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

hidden

U hiddenovom životu, sve je kao i obično. Ovog leta ponovo sam zavoleo The Secret world...do sada sam imao problem sa igrom- jednostavno bi me u nekom trenutku avanturisanja po Kingsmouthu, uprkos lavkraft/king atmosferi i referencama, potpuno izgubila. To je zato što sam je igrao prebrzo, otrovan nakaradnm mehanizmima većine wow klonova i sličnih igara. Tek kada sam rešio da ću da uživam, preporodio sam se, napravio novog Templara i krenuo da pratim šta mi govore pčele...

Avaj. Taman kad nam je bilo lepo, vratila se stara ljubav i morao sam da poslušam srce. SWTOR.

Realno svi imamo igre koje volimo a ovo je moja. I priprema nam se nova ekspanzija ove jeseni, a ja još uvek nisam odigrao Knights of the fallen empire.

http://www.swtor.com/eternal-throne?intcmp=sor_bwa-mkt-t-us-hp-270

Ono što je bitno jeste da je juče u Londonu bio njihov čuveni Cantina event, kada se developeri druže sa fanovima i otkrivaju planove. Tako je i javljeno za ekspanziju, a svi sagitaši koji su u duši džedaji ili su siti svega te poseduju SWTOR nalog, mogu preuzeti specijalni mount (ne znam ni ja koji je)  ako redeemuju ovaj kod

CelebrationCantina16

Baš bih voleo kad bi se veći broj nas dogovorio oko jednog mmorpg-a i to za casual igru...jer realno sumnjam da iko ovde ima više luksuza  od par sati pojedinim vikendima...

Perin

Quote from: hidden on 17-07-2016, 10:20:04
U hiddenovom životu, sve je kao i obično. Ovog leta ponovo sam zavoleo The Secret world...do sada sam imao problem sa igrom- jednostavno bi me u nekom trenutku avanturisanja po Kingsmouthu, uprkos lavkraft/king atmosferi i referencama, potpuno izgubila. To je zato što sam je igrao prebrzo, otrovan nakaradnm mehanizmima većine wow klonova i sličnih igara. Tek kada sam rešio da ću da uživam, preporodio sam se, napravio novog Templara i krenuo da pratim šta mi govore pčele...

Avaj. Taman kad nam je bilo lepo, vratila se stara ljubav i morao sam da poslušam srce. SWTOR.

Realno svi imamo igre koje volimo a ovo je moja. I priprema nam se nova ekspanzija ove jeseni, a ja još uvek nisam odigrao Knights of the fallen empire.

http://www.swtor.com/eternal-throne?intcmp=sor_bwa-mkt-t-us-hp-270

Ono što je bitno jeste da je juče u Londonu bio njihov čuveni Cantina event, kada se developeri druže sa fanovima i otkrivaju planove. Tako je i javljeno za ekspanziju, a svi sagitaši koji su u duši džedaji ili su siti svega te poseduju SWTOR nalog, mogu preuzeti specijalni mount (ne znam ni ja koji je)  ako redeemuju ovaj kod

CelebrationCantina16

Baš bih voleo kad bi se veći broj nas dogovorio oko jednog mmorpg-a i to za casual igru...jer realno sumnjam da iko ovde ima više luksuza  od par sati pojedinim vikendima...
Da....

Swtor je jedini MMORPG koji sam igrao i na kojem sam istinski uživao. I ja nisam odograo KNIGHTS OF THE FALLEN EMPIRE :'(

I da, bilo bi lepo kada bi se okupili i vikendom pičili...

Sent from my Sony Xperia Z5 Premium

hidden

Sada je dobar trenutak za swtor...u toku je light vs dark event, tokom koga se do jeseni dobijaju interesantni pack-ovi i nagrade, za različite achievmente.

http://www.swtor.com/dark-vs-light

Ono što je veoma dobro u svemu jeste način na koji je moguće za sitne novce pribaviti celokupan kontent. Tehnički, FTP opcija je sasvim ok do nekog 55 lvl-a, odnosno dok traje main story content. Nakon toga, dovoljno je kupiti neki od origin cd key-eva, koji variraju od $4 do $12 (ranije bili baš jeftini), čime dobijate sve ekspanzije i mesec dana pretplate (što je sasvim ok)...swtor je igra čiji je FTP sistem nepravedno kritikovan...jer to je premijum naslov koji možete igrati bez ijednog potrošenog dinara, ili uživati u svim blagodetima za godišnju investiciju od oko $20, što je potpuno nepotrebno, ali ima ko voli...

Ukoliko bi ikada sila bila dovoljno jaka da ovo zaigramo imam negde account u preffered statusu, koji bih rado ustupio nekome...

Meho Krljic

Blizzard erects statue in Taiwan

To commemorate its 25th anniversary Blizzard Entertainment has erected a statue of World of Warcraft villain Lich King Arthas Menethil in Taiwan.

https://youtu.be/wognUb8CsJQ

ridiculus

Kome je dosadilo klanje i pljačkanje, a voli masovne role plej igre, imaće priliku da igra jednu smeštenu u Englesku iz doba i mašte Džejn Ostin. Zove se Ever, Jane. U stvari, već ima priliku da proba. Izlazak se ne očekuje pre iduće godine.

Ever, Jane is an on-line role-playing game set in the virtual world of Regency England and the works of Jane Austen. Unlike many multi-player games, it's not about kill or be killed but invite or be invited. Gossip is our weapon of choice. Instead of raids, we will have grand balls. Instead of dungeons, we will have dinner parties.

neomedjeni

Dangerous Liaisons Online?

Father Jape

Ali zapravo F2P je samo sa osakaćenim likovima. < < Što će reći ako bih ja hteo da nastavim s onim likom s kojim sam igrao, produžujući tačno gde sam stao, ne bih mogao bez plaćanja.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

hidden

Vreme je da se ovo ponovo zaigra

Meho Krljic

Meho Krljic

Asheron's Call Calls It Quits After 17 Years

Ko nikad nije igrao Asheron's Call ima vremena da to učini do kraja Januara.

Father Jape

Ovo je baš lepo i potpuno je saglasno mom osećanju prema WoW-u:

https://www.rockpapershotgun.com/2016/12/23/wow-dun-morogh-memories/

Father Jape

hidden

Evo da se zapljunem, hteo sam da ovo ide u šta igramo, ali ono. šta znam, već je jeres samo po sebi...

Bog mi je svedok da volim ovaj žanr, ali da nikako ne mogu da se skrasim. Problem je vrlo jednostavan - iako volim mmorpg, zapravo sam u duši solo igrač. Sa druge strane, kežual sam plejer. Ovo kad se spoji, jasno je u kom zecu leži grm. Svi ti MMORPG-ovi (ako se izuzme SWTOR i TSW), zahtevaju posvećenost i tešku socijalizaciju. Ali ne bi ni to bio problem, da na primer dungeoni i instance nisu po pravilu precizno osmiljenje taktike grupnih napada na bosove, gde nema ni igre, čista matematika, a tu noob kao ja koji bi se igrao sa merakom, nema šta da traži.

Elem, ovijeh praznika bio sam rešen da probam nešto iz ove branše, i pade izbor na Dungeons and Dragons Online. Nekoliko puta sam već to činio, ali nikada nisam odmakao dalje od prve, tutorial zone. Zašto? Pa zato što ima neki glupi F2P model, gde na kraju na visokim nivoima moraš kupovati questove, a sve može da se otključa i free sa nekim poenima, samo je procedura komplikovana i dozlaboga dosadna. Plus, ima klasa koje su premium, pa me i to nerviralo.

A kako to sve utiče na igrača poput mene u stvarnosti? Nikako.

Ispostavilo se da je DDO tačno ono što mi je trebalo i to iz dva razloga

1) Fan sam DND-a u pen end pejper varijanti i nedostaje mi.
2) Mrzim igre ove vrste koje me nakon sat vremena izgube u skilovima, bildovima, opremi  isl.

Hajd realno. Trčite vi i bijete se sa nemanima, nađete super mač. Prođe pola sata, našli još deset takvih, a tamo imate kompletan gear da kupite, a onaj mali što sad protrča pored vas jaše zmaja...brate ne valja.

Ova igra je ponudila tačno ono što mi treba. Ali pre toga, osnovno - besplatno na raspolaganju su vam klasične klase tipa paladin, klerik, warriror, rogue, barbarian, wizard, sorcerer, i rase - human, halfling, elf, dwarf,  sa finim predefinisanim varijacijama, koje možete kastomizovati. Drow elf može se otključati, Half orc mora se kupiti, tako je i sa nekim klasama (warlock, artificer, favored soul, monk)...

E sad. Levelovanje je lepo i sporo kao da ste na stvarnoj DND sesiji. I to je ono što po meni ova igra najbolje isporučuje. Nema komplikovanih priča, nema grandioznog storilajna (još uvek) koji svakako postane besmislen u ovoj vrsti igara (osim ako niste SWTOR i TSW). Uzimaš questove, odlaziš u dungeone i avanturišeš kao pravi. Ima kobolda, ima nemrtvih, ma milina...

Kraftovanje sam tek načeo, a ono je opet drugačije koliko mi se čini. Fokusirano je na pravljenje magičnih predmeta i čini mi se da nije zasnovano na principu da neko napuca skill i proizvodi tone istih stvari koje stavlja na aukciju - mada ovo ne smem još uvek da potvrdim.
Ono što me raduje, jeste što dobra stvar u inventaru može tu sasvim dugo da se zadrži da bi stvarno doprinela ugođaju u igri.

Eh, i na kraju. Iako veoma matora, ova igra za mene ima sasvim solidnu gafiku i taj neki šmek. Može lepo da se tera besplatno, pa kome se svidi može i da uloži, ali do tada ga dele (po mojoj proceni) meseci neobavezne igre....ko nekad u ril lajfu, a imate i virtualnog DM-a koji vam govori šta se dešava oko vas

ridiculus

Moja bivša devojka je samo to igrala, ali ja izbegavam takve igre koliko mogu. :)

Znam da je igra promenila vlasnika, tj. nije više Turbine Inc, već Standing Stone Games. Isto važi i za Lord of the Rings Online.

Meho Krljic

Da vidimo šta ima novo ovde...

Nova ekspanija za Elder Scrolls Online:
The Elder Scrolls Online Gets Morrowind Expansion

Pa onda, utisci o Conan Exiles:
Conan Exiles Is Still Very Early

I onda, kako se završio Asheron's Call, posle sedamnaest godina:
The Final Moments Of Asheron's Call

Meho Krljic

Asheron's Call nije jedini MMO koji završava svoj dugi život ovih dana.

Club Penguin Squawks its Last

Urnebesno.

Meho Krljic

Meho Krljic

Iz nekog razloga, Funcomova u teoriji najnezanimljivija igra, deluje kao da bi mogla biti najuspešnija:

Conan Exiles recoups development costs in a week on Steam Early Access

Berti kaže da je njemu to zanimljivo za igranje:

Survive Conan Exiles' bad introduction and there's real promise there

Father Jape

neomedjeni

Samo da kažem da nemam nikakvu nameru da ovo kupim!!!

Berserker

Funcom je dosad zajebao sve MMOove koje su ikada izdali, od Anarchy online, preko Conana do TSWa, uvek su izbacivali nedovrsen proizvod koji je bio na granici igrivosti (a Konan je bio i neigriv prvih par meseci pa su pukli na MMOu koji je imao najbolju perspektivu jos od WOWa naovamo). Dzaba oni to posle peglaju, dok prodje godina i svaka njihova igra konacno postane igriva, igracka baza je vec unistena i igra nepovratno pukla. Ovaj open world Conan (u prevodu no brain grind fest) apsolutno smrdi na njihovu tradicionalnu politiku i siguran sam da ce proci potpuno isto kao i prethodni naslovi. Doduse, jedino mi za TSW zao jer je objektivno najbolji MMO koji sam dosad igrao i nije zasluzio onakvu sudbinu.

neomedjeni

Pomenuti Anarchy Online je upravo postao dostupan preko Steama. Dobra vest je da je besplatan, još bolja da možete pokupovati sve DLC-ove za tričavih 112,98 evra pre nego što navedeni iznos majčica Srbija oplodi porezom od 20%.

http://store.steampowered.com/app/396280

Meho Krljic

ridiculus

Hm...jedan od najzanimljivijih MMO RPG-ova ikad kreće ispočetka:

Secret World Legends

Uz novi sadržaj i sve promene, za sve igrače se igra resetuje, ali sve je na novom serveru, a stari server sa starom igrom ostaje i dalje.

ridiculus

Samo da dodam, za one koji nisu čitali obaveštenje od strane Funcom-a, da će Secret World Legends biti "shared world RPG", a ne MMO, šta god to u praksi značilo. U svakom slučaju, znači i da će iskustvo solo-igranja svakako biti vredno pažnje.

Da se podsetimo, Secret World je igra sa jednim od najboljih narativa medju video-igrama (u smislu realizacije i uklopljenosti sa mehanikom), kao i jednim od najzanimljivijih okruženja/svetova.

hidden

Ako srede kombat ja se vraćam u TSW svim srcem, prijavio sam se za beta access sa nekoliko mejl naloga.

Do tada, prenosim vest staru nekoliko sati. Od sutra, Elder Scroll Online džaba da se proba i još daju 500 kruna na ingame shop.

Da sve bude bolje, na kinguinu je key oko 10$, tako da možete da probate džabe, a nakon 18. aprila i da nastavite za smešne novce.

Beginning tomorrow and running through April 18, the ZeniMax MMO Elder Scrolls Online will be offering a week of free play, with unrestricted access to the full Tamriel Unlimited base game, plus 500 Crowns that can be spent in the in-game store on pets, costumes, boosters, or whatever your heart desires.

http://www.pcgamer.com/the-elder-scrolls-online-is-going-free-for-a-week-starting-tomorrow/

hidden

Još jednom moram da iskažem svoje oduševljenje sa ESO. Zapravo, oni jesu primer kako se radom mogu prevazići katastrofalne ocene koje su ih pratile na startu. Relativna novina je One Tamriel patch, gde su uveli level scaling, odnosno može se slobodno kretati po svetu, kao i u offline verzijama igre...

hidden

Today we announced that we are releasing the game on June 26th, 2017! We wanted to take this opportunity to provide an overview of what Secret World Legends is. Ever since we announced the game we've seen a lot of questions and discussions about what this means to The Secret World and what people can...

https://secretworldlegends.com/news/author/andyb/

Berserker

To i lici na Funcom, da mesec dana pre izlaska igre jos uvek nemaju ljudski trejler nego ubacuju snimke autora koji objasnjavaju igru (odnosi se na snimak ''trejlera'' koji je ostao na nekoj drugoj temi. Usput, to rade upotrebaljavujuci POTPUNO ISTI TEKST koji je koriscen kada su lansirali Secret world.

hidden

hahaha...ej a nekako bih baš voleo da ovo uspe. Toliko mi je žao što nikako nisam uspeo da se nateram da odem dalje od prve zone u TSW. Ali to spawnovanje mobova, loš kombat sistem, pa čak i ono prikriveno levelovanje u vidu skilova...jednostavno neki čudan spoj svega toga me je odbijao...