• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

MMORPG-OVI

Started by hidden, 06-10-2015, 21:55:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

ridiculus

Ja sam to već bio prijavio na temi o kompjuterskim RPG-ovima (ovde), zato što SW Legends neće biti MMO, već "shared-world RPG", šta god to tačno značilo u praksi. Verovatno su hteli da naglase najbolje stvari iz originalne igre, tako što će omogućiti igračima da ih potpuno beskompromisno iskuse solo. Ali, dobro je da obaveštenje bude ovde, zato što će fanovi Secret Worlda pre da čitaju ovu temu, a ne da samo zbunjujemo rol-plejere koji igraju sami. Bar za početak, dok ne vidimo da li im ovo valja preporučiti.

Isto kao i hidden, voleo bih da ovo uspe, zbog dobrih stvari koje čine igru specifičnom, ali me besplatan model drži opreznim za sada.
Dok ima smrti, ima i nade.

Berserker

Ja sam ovako kivan samo zato što mi je Secret World najoriginalniji i najlepši MMORPG koji sam ikada igrao, i jedan od retkih koji sam prošao uzduž i popreko, uključujući kompletan endgame content i sve PVP mogućnosti koje igra nudi. Volim tu igru i njene leveling mape (uslovno rečeno, možda je bolji naziv storyline mape jer ne postoji pravi leveling) su pravo remek delo dostojno svake single player igre, ponekad podsećaju na survival horor, ponekad na čist horor, a nekad su punokrvna avantura (nije džabe Ragnar Tornquist bio lead developer, to se odlično vidi u questovima sve do endgame contenta). Prvi put sam video endgame područja koja tako surovo kažnjavaju svaki pogrešan korak igrača, a dungeoni koji se farmaju u endgame-u su genijalno teški, zamislite ih kao Dark Soul MMO ekvivalente.

To što TSW nije doživeo popularnost kakvu zaslužuje verovatno duguje svojoj neobičnosti, jer na prvi pogled izgleda kao hibrid MMOa, čiste avanture i Horor survival igre. Na žalost, ovakvu atmosferu je nemoguće zadržati u tradicionalnom MMO naslovu čiji je endgame content po defaultu čist grind, a Funcom je obećao nešto drugo što bi se više uklapalo u drugačiju prirodu njihove igre da bi potom popustio i napravio tradicionalni grind-and-repeat endgame. Takodje su podbacili u PVP aspektu koji se zadržao na mini-igrama i nikad nije otišao dalje od toga, umesto da iskoristi potencijal Guild VS Guild i Faction VS Faction sukoba. Kako je vreme prolazilo, praktično odmah posle odlaska Ragnara sa čela tima, počeli su da morfuju igru u klasičan MMO, jer su izgleda shvatili da početna ideja TSWa kao MMORPG igre sa intelektualno zahtevnim sadržajem nije isplativa niti zanimljiva igračima. Bolje bi bilo reći da se nisu više ni trudili, jer su videli da im se ne isplati. Gledajući ovaj ''reboot'' u tom svetlu, pre bih rekao da će probati da iscede joše neki dolar iz posrnule franšize, ali ne sredjujući probleme na koje su im verni igrači ukazivali od samog početka, već samo prodajući istu igru kao ''akcioni'' MMO. Zaista se nadam da nisam u pravu, jer kao što rekoh, Funcom sa dva naslova (Anarchy online i TSW) čini najveći deo mog MMO igračkog iskustva, i zaista bi mi bilo žao da puknu, ali dosadašnji gafovi sa svim njihovim multiplayer igrama me nekako čine pesimistom.

ridiculus

Što se tiče same igre (TSW, ne ovaj ribut), i ja sam stekao sličan utisak, iako sam samo načeo igru - u kombinaciji sa onim što sam video i čuo od drugih. Istina, ponekad zaboravim da neobičnost nije pozitivna karakteristika u očima prosečnog igrača.

hidden

Definitvno ću da pokušam, kada je puste...sad kad čitam kako lepo pišete dođe mi da je opet pokrenem...ali dobro, ja sam neodgovoran MMORPG fan. Zapravo nikad nisam bio ljubitelj te socijalne komponenete, sećam se svog prvog wow raida gde sam opako zabrljao pa su me umalo razapeli sa noob kletvama.

Zapravo svaki koncept dungeona gde se taktički precizno mora nastupati, meni ubija volju za igrom. Ali sad sam se udaljio od TSW koji je fakat nešto najoriginalnije što se ovom žanru dogodilo - ograđujem se od wowa pa do danas, ono od ranije što drug Meho negde pominjao su ipak već klasici. 

Evo sad kad pročitam šta sam napisao, tačno se zapitam zbog čega uopšte igram ovaj žanr. I to kao solo plejer. Ima tu neke dijagnoze, 100 posto.

Perin

Quote from: hidden on 12-05-2017, 22:41:11

Evo sad kad pročitam šta sam napisao, tačno se zapitam zbog čega uopšte igram ovaj žanr. I to kao solo plejer. Ima tu neke dijagnoze, 100 posto.

Onda delimo dijagnozu, ja sam jedino ToR igrao i to striktno kao solo plejer :D

Sent from my Huawei P9

hidden

Dje ste raja, svasta se desava ovih dana...

Za koji dan izlazi The rise of necromancer dodatak za Diabla 3, ali i Secret wolrd Legends, a ovih dana svi su poludeli za zagonetkom/zagonetkama, cije resavanje donosi nekakav blood weapon koji priziva revenanta i trista cuda,,,

Vise detalja ovde

http://wiki.gamedetectives.net/index.php?title=The_Secret_World

ridiculus

Pazi, ako nešto ne volim u vezi igara, to je da rešavam probleme kolektivno. Razumem zaduženja kada sam deo tima (MOBE i sl.) ali intelektualne probleme? Ne. Nema poente. Zadovoljstvo je u putovanju, ne u cilju.

Inače, ljudi se žale da se klijent za The Secret World automatski "unapređuje" u onaj za Secret World Legends, a ko želi da igra ovu prvu igru, mora da je instalira iznova. Slutim da ćemo uskoro imati u jeziku pridev fankomski, ako već nemamo, sa ne baš pohvalnim značenjima.

hidden

Ridiculus ni ne slutiš koliko si u pravu. Dočeka mene jutros u inboxu ovo.

PLAY EARLY NOW!
SECRET WORLD LEGENDS

For all those who have played The Secret World, you are invited to a head start of Secret World Legends beginning on June 23rd! You'll be able to play the game in full before the official launch on June 26th.

Da ne bude zabune, meni je TSW bio kao jedna od onih riba sa kojima si uvek na korak od jedne divne romanse ali se uvek nešto zasere neposredno pred početak iste. I šta da radim, rešim da svemu tome dam još jednu šansu.

Skinem client, ovaj put minimum download od nekih 15GB, samo da vidim vredi li čemu. Kačim nekoliko skrinšotova, uglavnom promenjen je character creation sistem, jebiga nakon TESO ne mogu da se oduševim novim konceptom ovde, sve je to nako...nekadašnji preseti sada su postali klase koje variraju po težinama - ja sam poučen iskustvom odabrao najlakšu ako je njima verovati.

I veoma bitno je to što je uvodna misija sada promenjena. Uvodni film se prekida i tamo gde su vas guardiani flovali pčelama i šapatima sada igrate san uživo. I to me jeobradovalo - jer on ima tutorial funkciju, pa ima i tu novina jer izgleda da svako oružje sakuplja neke efekte koji kad se skupe trigeruju jedan od tri specijalna efekta - sa chaos fokusom to je neki singularity, dopelgangeri i još neki đavo.

Moj laptop ima 8GB rama, šeruje jedno 2GB na grafičku i oko 2 GHZ. To brate tera Elder scroll sasvim fino. Ovo mi je toliko štucalo da sam spustio na medium, međutim i dalje to kljucka i počinjem da sumnjam da je neoptimizovano do bola i mouse sensitivity je presenzitivan, ali ajd to podesim, onako generalno sve mi deluje kao da su ga nakrpili fest.

Tu sam prekinuo, i mislim da se danas ne vraćam. Evo i slika, šta znam, možemo se igrati...

hidden

Potvrđujem da su ludaci namestili TSW client na auto update na SWL.

Kakva epska razina gluposti. Pa danas sam faktički skidao gigabajte fajlova zato što nisam mogao ni da pretpostavim da je neko toliko lud da uradi force update praktično iz jedne igre u drugu - jer ovo jesu dve različite igre.

ridiculus

"Our wisdom flows so sweet. Taste and see."

"...initiate Chernobyl syntax"

Ovakvi kriptično poetski odlomci su deo predanja iz najbolje napisane MMO igre (a i šire) ikada, Tajnog sveta (The Secret World). Koliko juče je i zvanično pušten za šire narodne mase njen ribut Legende.

Ako mi nešto nije jasno u čitavoj priči, to je šta će, dodjavola, MMO komponenta u toj igri?! Iskustvo istraživanja drevnih misterija i modernih zavera je nešto manje imerzivno kada drugi ludaci* trčkaraju okolo. Ali ovaj ribut nije ono što su se mnogi nadali da će da bude: Tajni svet zamišljen i dizajniran za jednog igrača. Borba je još uvek najmanje zanimljiv deo, barem meni. Kreći se, i pucaj (ili šta već možeš), i onda se kreći još više. No, pored onakvog pisanja (i odlične glasovne glume) lako to praštam. Ili bar ne zameram previše.

*čudno obučeni, sa čudnim frizurama, a i čudno se ponašaju, u kontekstu vaše priče

hidden

Ekipa, igrate li ESO i dalje?
Moram da se pohvalim da već nekoliko meseci, tačnije od aprila, lagano igram i uživam u igri. Dobih za rođendan legendary edition ( Vanila + imperial city + orsinium + thieves guild + dark brotherhood), a proslog meseca proširih to sve sa Morowindom. Sad sam miran dok se ne oženim.

Nego, imao sam muke sa Nightbladeom, i generalnim kombinovanjem rasa i klasa...na kraju sam pronašao radost u ovoj šarmantnoj Bretonki koja je po zanimanju templar, a po opredeljenju master vampir. Ako nekom treba ujed, znate gde da se javite... :D

дејан

биће код дифајнс...ако будемо имали среће
...barcode never lies
FLA

hidden

Verovatno je biti Jehovin svedok, najbliže ovom osećaju kada u svakom razgovoru imaš neljudsku potrebu da forsiraš nešto što predstavlja tvoj izbor, ali kao neko ko nikako da se pronađe u TSW ili SWL moram da kažem da je ESO više character driven od bilo čega u MMORPG univerzumu.

A šta reći o Bioware storitelingu u The Old Republic i pripadajućim ekspanzijama.

Mislim da se u oba slučaja lore i narativ nalazi kopljima ispred TSW, ali dobro, moram opet priznati da se radi o različitim žanrovima - i spejs opera i epska fantastika su bolja podloga za lore, nego moderna rpg akcija sa elementima horora. Mada i to je diskutabilno, eno nam ga Conjuring univerzum kao primer.

Meho Krljic

EverQuest dobija novu ekspanziju. Dvadesetčetvrtu  po redu  :shock:

https://youtu.be/1tZLqApC5X4

дејан

...barcode never lies
FLA

neomedjeni

http://www.rpgcodex.net/content.php?id=10940

Da kad budem imao vremena na miru i s nasladom iščitam čerečenje Lorda Britiša.

Perin

Vratio sam se malko SWTOR-u. U odsustvu, izašlo je nekoliko ekspanzija (Knights of Fallen Empire, Knights of Ethernal Throne i Jedi Under Siege).

Upravo sam dogurao do kraja Fallen Empire, fina (mada standardna) SW priča, na koju se i nastavlja naredna ekspanzija.

Gledajući unazad, da SWTOR nije...pa, SW, ne bih se igri ni vraćao. Plus, velika prednost igre je što dozvoljava igraču da, ukoliko to hoće, sam i bez ičije pomoći i ulaženja u esnafe ili herojske misije, završi glavnu priču svake klase i ekspanzije. Pa ko želi, naravno, može da radi i flashpointe i heroic misije, ali ko ne želi da se druži sa narodom, igra kaže: bujrum.

To je ono što drži povremeno aktivnim igrače kao što sam ja :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Berserker

Mene je ščepao Warframe svojim perfektnim looter-shooter kandžama, i evo već dva meseca ne pušta :( Probao sam da se skinem, izdržao nedelju dana i vratio se prokletinji. Zato ništa i ne pišem već mesecima, kad ništa drugo ne igram :(

Meho Krljic

Još jedna žrtva gejming adikcije!!!!!!!

Meho Krljic

WoW Classic ispade veoma popularan. Blizzard se sigurno pitaju šta su toliko čekali  :lol:

WoW Classic Brings The Community Back To World Of Warcraft

Meho Krljic

Perin

Quote from: Meho Krljic on 05-07-2021, 08:43:33
Evo, ako Perin slučajno nije video:

Star Wars: The Old Republic is getting another expansion   

Vidio, ali pauza dugogodišnja od TORA. Vratiću se nekad, dva posla...

Tex Murphy

Почео сам да играм ФАЛЛОУТ 76. Ово је прилично бизаран турн оф евентс, јер сам већ 40 и кусур година успјешно избјегавао све мултиплејер игре (осим наравно Квејка тројке) због страха од навлачења. Међутим, друг ме наговорио да ово пробам, а он иначе млати ненормалне паре у тој игри, па реко да видимо. Сама игра изгледа довољно занимљиво, али осјећам се у приличној мјери изгубљено и не могу рећи да су се момци и дјевојке из Бетхесде баш својски потрудили да новим играчима олакшају посао око сналажења у игри. Нисам ја неко закерало па да захтијевам неку супердетаљну туторијал секцију, али могли су бар неки мануал да направе.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!