• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Očekivanja novih članova & utisci o starima

Started by Nightflier, 19-04-2016, 09:20:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nightflier

'Ajde, da podržim Bobana & kolegu moda.

DakleM, novi članovi, zašto ste došli na ZS? Kakva su vam očekivanja od ovog foruma? Da li ste ga ranije pratili kao čitaoci? Koji vas delovi foruma najviše zanimaju i u kojim temama biste najradije učestvovali? Da li imate mišljenja o starijim članovima foruma i kakva?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

lilit

praviću se da nisam otvorila ovaj topik
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

ALEKSIJE D.

Još malo pa će ovo zvučati kao: imam salvete za razmenu, skupljam značke i volim sve što volU mladi...
ZS je jedini forum gde nema priče o seksu, da li ste to primetili? To mu daje dozu elitizma. I zgodan je za oštrenje zuba.

Dybuk

Hej bre Aleksije, vec zvuci tako, par spratova iznad, samo salvete zameni stripovima :lol:

Sta znam, meni ovo nekako simpa, i ova tema i ovaj kutak, ne mislim da to drasticno menja koncepciju foruma (sta god to bilo) niti da previse talasa ustaljeni MO, u redu je to. Ljudi osmislili neki kutak, dal ce zaziveti ili ne, vreme ce pokazati.

O clanovima sve najbolje, pozz 8-)

ALEKSIJE D.

Ma, mučim se već duže vreme sa tim kako dati ime ovom odeljku "za mladunce i nove članove". Kako se ono zove deo u zoovrtu za mladunce? Kad smo već ovde takve zverke, od vukova do papagaja, red je da postoji takav kutak.

Dybuk

tomat

Quote from: ALEKSIJE D. on 19-04-2016, 13:09:01
Još malo pa će ovo zvučati kao: imam salvete za razmenu, skupljam značke i volim sve što volU mladi...
ZS je jedini forum gde nema priče o seksu, da li ste to primetili? To mu daje dozu elitizma. I zgodan je za oštrenje zuba.

ima tema o gej paradi.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Nightflier

'Ajde, bagro, bešte s igrališta. Pustite decu! :P
First 666

Nightflier

Quote from: lilit on 19-04-2016, 09:47:02
praviću se da nisam otvorila ovaj topik

Jesi li? Zaista se izvinjavam - nije mi ni sinulo da proverim da li već postoji. Možda bi Boban ili Drakus mogli da spoje teme? Ili da ovu zaključaju? Ili šta već...
First 666

Kimura

Ej, pa nemoj tako, tek što si pokazao zajebantsku crtu!

Stipan

Quote from: tomat on 19-04-2016, 14:15:11
Quote from: ALEKSIJE D. on 19-04-2016, 13:09:01

ima tema o gej paradi.

A gde su na toj temi salvete?

džin tonik

Quote from: Dybuk on 19-04-2016, 13:37:30
Hej bre Aleksije, vec zvuci tako, par spratova ispod, samo salvete zameni filmovima:lol:
...

ispravljeno. ne moras se zahvaliti, sluzimo narodu...

Boban

ček, bre, jel možete da ispoštujete da se ne drvoiživljavate ovde ili moram da preduzimam dodatne mere?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Dybuk

Quote from: zosko on 19-04-2016, 16:54:27
Quote from: Dybuk on 19-04-2016, 13:37:30
Hej bre Aleksije, vec zvuci tako, par spratova ispod, samo salvete zameni filmovima:lol:
...

ispravljeno. ne moras se zahvaliti, sluzimo narodu...

oh no, you di'n't!!

Biki

Ovde zapravo nema novih clanova. Samo stari dolaze pod novim nikovima.

Boban

Ajde, Biki... stvarno, ljudi, zar vam nije dosta ceo forum da baljezgate, nego morate još i ovde.
Ko je od starih došao pod novim nikom, da te čujemo, Biki?

Truman

A novih sagitaša vidim ni od leka...samo se stari prepucavaju. Eee živote kurvo.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Boban

Je li ti drago zbog toga, što eto, za dva dana ima tek dvoje-troje novih, a ne 80 kako bi ti očekivao?
Oćeš malo i da se rugaš ljudima koji nešto pokušavaju?
To je sve što umeš, Trumane, da budeš zajedljiv, a?

Truman

Ne, naprotiv. Ja sam još davno izrazio želju da sveža krv uđe na forum. Samo konstatujem kuda ova tema ide.
A što se tiče umeća, pa ne znam šta očekuješ od mene. Spominjao sam poznanicima uživo ovaj forum, to je ono što mogu da učinim.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Niniela

Evo da ne bude da nema novih članova, iako vidim da već blago nekrujem temu staru 3 mjeseca...

Utisci? Slušala sam o vama od nekih zajedničkih prijatelja već neko vrijeme i ovdje sam po nagovoru i iz lične usluge osobi koja mi je jako draga. Iskustva sa forumima imam dosta i svjesna sam da svaki od njih ima svoju dinamiku i atmosferu - pa u tome i jeste poenta. Ne znam kakvi ste bili ranije, ali ako je ovo podforum (i da, mislim da se tako piše bez obzira na već nečiji komentar o izuzecima i suglasničkim grupama) u kome novi članovi treba da se osjećaju iole dobrodošlo, nešto ne štima. I pri tome ne mislim na utiske o autorskim radovima i koliko će blago ili oštro oni biti sročeni; mislim na osnovni ton sve i jedne teme kroz koju sam usputno proletila, a koja se poslije 3 posta svodi na  prepirku ega a ne stavova. Možda nije na meni da to kažem jer sam nova, a možda jeste baš zato. Možda se svi prosto znate predugo i izlizali ste racionalne teme i argumente a žao vam je da vam forum zamre, pa se napušavate reda radi... učestvovala sam i u tome dovoljno da razumijem i to.
U svakom slučaju, nije mene lako odvratiti i imam debelu kožu i nisam pretjerano gnjecava, no mi se čisto mahinalno rađa pitanje - a čemu to?
Eto, vjerovatno sam rekla i previše za nekoga ko vas realno ne zna, ali prvi utisak je takav.
Nadam se da ćemo se svakako još družiti.
Rekla bih ne zamjerite, ali garant neko hoće svakako  :mrgreen:

babakarniang

Nov sam sa obzirom da se tek sada aktiviram na forumu.

Nemam utiske znam šta mogu da očekujem ovde heh. Pored toga večinu znam bar online, tako da utisci izostaju.

Očekivanje dobrodošlice je iluzorno, pa samim tim očekujem promenimo takve stavove.
Dobrodošli na online druženje ljubitelja naučne fantastike i svih ostalih podžanrova.

http://fantasticnivodic.com

https://www.facebook.com/fantasticnivodic/

hidden

Dobrodosli oboje! :-)
Nadam se da cete, koliko god da se sagita cinila strasna, uspeti da upoznate zanimljive ljude i steknete nova znanja i iskustva! ;-)

Sent from my SM-G355H using Tapatalk

Scordisk

Stavroginova

Da bude jasno, nikog ne znam lično, nisam u sukobu i nije dupli nalog. Zato moj osvrt na stare članove neće biti oštar koliko neki možda zaslužuju. Kako nisam dovoljno dugo na forumu, uzimam u obzir da mi je ponešto promaklo. Pa da počnemo:
Boban - wiplash profa, koji dijeli packe kad su dječica na forumu nestašna. Često nepravedno jedne kažnjava, dok drugima žmuri, ali taj stav- jebe mi se, tako sam u mogućnosti, je zapravo jedini način da se vodi ovakav forim.
Ghoul - usudila bih se da kažem da boljeg poznavaoca horora (konkretno filma) nikad nisam imala prilike da čitam. Ali Bog nešto da, a drugo uzme. Tako da ako želite rivju za ne-horor film, pripremite se na nerijetko laičke analize. Njegov blog čitam redovno.
Meho Krljic i Son of Man - su jedini ljudi sa foruma koji sliče tipovima sa kojima se družim. Meho je racionalna, nekonfliktna ličnost, koja ima svo strpljenje ovog svijeta za podivljale članove. Sin, jer imaš osjećaj da kada te pozve na ručak, može se desiti da budeš poslužen na tanjiru (po uzoru na serijske ubice kojima je toliko fasciniran), pa opet dok čitaš njegove postove uviđaš da se radi o iznimno dobrom čovjeku koji je u stanju da osjeti empatiju prema svakojakoj nejači (makar oni imali mnogooo gadnu prošlost). A kako znamo da psihopatija i empatija nisu drugari, spoj njegovog pojavnog (mislim na virtuelni svijet naravno) i unutrašnjeg je meni toliko zabavan. I njegov blog pratim, ko voli dokumentarce nek ovjeri.
Pizzobato i D. - dvije strane iste kovanice. Ne znam kakve su im relacije, ali da sam ja neki kupidon ovo bih spojila. Bata je neandertalac koji psuje, podriguje i prdi za stolom, a D. je  jaka feministkinja koja se takvih tipova gadi. Ako nas je američka limunada ičem naučila, ovdje mora doći do nekog big benga. Doduše ne znam kako izgledaju, to jedino može biti razlog njihovog mimoilaženja. Bata na svom blogu ima odličnu komparativnu analizu Solaris vs Odiseja. Moraš poštovat čovjeka koji se potrudio i zamalo uspio da argumentovano popljuje Kjubrika. Dobra je i analiza Snowpiercer-a. Mana mu je što filmove tumači samo u društveno-političkom ključu, pa mu tu i tamo promakne suština. Za D. imam osjećaj da je u RL lijepa i šarmantna osoba koja ne ulazi u sukobe, ne zato što to ne želi, već što pojavno razoruža muškarce. E sad kako joj ta harizma ne pali na forumu, ponekad zvuči frustrirano kad konflikt ne uspije da riješi kako je navikla. Često stigmatizovana nepravedno, postovi umiju da joj budu otrovni, ali ne kapiram tako burne reakcije ostalih članova (osim Bate jer ljubav <3 ), nema razloga, napadi su joj benigni, a postovi često konstruktivni.
Harv i Zosko- su mi najduhovitiji kad pokažu maske zatucanog četnika i ljutog ustaše. Harv doduše skloniji humoru, a Zosko objašnjavanju, ali ih zamišljam kako zajedno cijepaju pivčugu i komentarišu ženska dupeta.
Sjećam se postova Kao sunce jasan o Bergmanovoj Personi, gdje pravi paralelu između Elizabet i Alme sa Hegelovim konceptom gospodar- rob. Analiza je toliko dobra da sam je kopi pejstovala u kompu. Šteta je da to ne objavi, ako već nije.
Nabasala sam i na neke trolove (bar se nadam da to jesu), koji su toliko neubjedljivi da ih preskačem. Osim Lonija. Evo voljela bih da znam da li je dječko trol? Ili zaista misli da silovanje zaslužuje manje kazne od postojećih (???) jer boli tričavih pet minuta (???). Što je najgore ovo mu nije u top pet bisera.
Za Scallop naklon i poštovanje, čitajte ovog čovjeka uvijek i svuda.  xjap
E sad, na postove navedenih ljudi sam najčešće nailazila, nisam stigla da formiram mišljenje o drugim članovima, pa sam neke nepravedno izostavila. Sjećam se i da me Dzon R dosta puta nasmijao. Ovo su svakako prvi utisci.

trt-mrt

dobro, to su utisci, a tvoja ocekivanja (bar ona povrsna)? ;)

Stavroginova

Eh da očekivanja. Pa da pokupim još ovog dajdžest znanja i da se oprobam u proznom pisanju, ovaj poslednji konkurs me posebno zanima.

trt-mrt

nemam pojma sta je poslednji konkurs, ali znam da je ovo ocajna uloga http://www.imdb.com/title/tt0066141/?ref_=nm_flmg_act_43

edit: jako, jako ocajna uloga

Krsta Klatić Klaja

Neandertalci, ljudi koji su svojevremeno naseljavali Zapadnu Evropu. I koji su bili sve samo ne gruba i tupava banda iz naših neukih metafora, već ljudska vrsta koja je imala veći mozak od našeg i složenu društvenu zajednicu. Bili su to ljudi neandertalensisi koji su pravili složene alate i lep nakit, pekli meso i kuvali povrće, a imali su i jednako svetlu kožu i jednako dlaka po telu kao i moderni ljudi sapiensi. Izumrli su pre oko 40 hiljada godina, najverovatnije - možda i genocidom - potisnuti dolaskom naših ljudskih predaka u Evropu iz Afrike. - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/sapiens_protiv_coveka_.889.html?news_id=306058#sthash.gpbRe35N.dpuf
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

trt-mrt

pa sad, ako imas jednako dlaka po telu ko neandertalci, onda ti svaka cast

kad ono kazu da su bitna ramena http://www.nadlanu.com/pocetna/stil/Da-li-su-neandertalci-govorili.a-26877.141.html

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

trt-mrt

Drakus

Mislim da raspravi o Batinoj rasnoj pripadnosti sasvim sigurno nije mesto ovde.

Krsta Klatić Klaja

Каквој расној припадности, па ја сам комплет друга врста!

Неандерталац који се одледи у савремено доба, по други пут међу Србима, добар почетак сф романа

И не прдим само за столом!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

trt-mrt

Quote from: Drakus on 03-08-2016, 00:53:38
Mislim da raspravi o Batinoj rasnoj pripadnosti sasvim sigurno nije mesto ovde.

ja ukaza' na poreklo svih nas, vise vica radi, mada ako je ovde samo bata srbin, onda ukazah samo na batino rasno poreklo, ponovo vica radi

trt-mrt

dobro, al kad se vec poteglo ono da smo dosli iz afrike, rekoh da nije zgoreg da to potkrepim i nekim pouzdanim dokazima

Аксентије Новаковић

Quote from: Pizzobatto on 03-08-2016, 01:34:48
Неандерталац који се одледи у савремено доба, по други пут међу Србима, добар почетак сф романа

Са тобом се не би сложио Јава.

Он је поодавно међу Србима.
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

D.S.B.

Quote from: Stavroginova on 02-08-2016, 18:49:40
Da bude jasno, nikog ne znam lično, nisam u sukobu i nije dupli nalog. Zato moj osvrt na stare članove neće biti oštar koliko neki možda zaslužuju. Kako nisam dovoljno dugo na forumu, uzimam u obzir da mi je ponešto promaklo. Pa da počnemo:
Boban - wiplash profa, koji dijeli packe kad su dječica na forumu nestašna. Često nepravedno jedne kažnjava, dok drugima žmuri, ali taj stav- jebe mi se, tako sam u mogućnosti, je zapravo jedini način da se vodi ovakav forim.
Ghoul - usudila bih se da kažem da boljeg poznavaoca horora (konkretno filma) nikad nisam imala prilike da čitam. Ali Bog nešto da, a drugo uzme. Tako da ako želite rivju za ne-horor film, pripremite se na nerijetko laičke analize. Njegov blog čitam redovno.
Meho Krljic i Son of Man - su jedini ljudi sa foruma koji sliče tipovima sa kojima se družim. Meho je racionalna, nekonfliktna ličnost, koja ima svo strpljenje ovog svijeta za podivljale članove. Sin, jer imaš osjećaj da kada te pozve na ručak, može se desiti da budeš poslužen na tanjiru (po uzoru na serijske ubice kojima je toliko fasciniran), pa opet dok čitaš njegove postove uviđaš da se radi o iznimno dobrom čovjeku koji je u stanju da osjeti empatiju prema svakojakoj nejači (makar oni imali mnogooo gadnu prošlost). A kako znamo da psihopatija i empatija nisu drugari, spoj njegovog pojavnog (mislim na virtuelni svijet naravno) i unutrašnjeg je meni toliko zabavan. I njegov blog pratim, ko voli dokumentarce nek ovjeri.
Pizzobato i D. - dvije strane iste kovanice. Ne znam kakve su im relacije, ali da sam ja neki kupidon ovo bih spojila. Bata je neandertalac koji psuje, podriguje i prdi za stolom, a D. je  jaka feministkinja koja se takvih tipova gadi. Ako nas je američka limunada ičem naučila, ovdje mora doći do nekog big benga. Doduše ne znam kako izgledaju, to jedino može biti razlog njihovog mimoilaženja. Bata na svom blogu ima odličnu komparativnu analizu Solaris vs Odiseja. Moraš poštovat čovjeka koji se potrudio i zamalo uspio da argumentovano popljuje Kjubrika. Dobra je i analiza Snowpiercer-a. Mana mu je što filmove tumači samo u društveno-političkom ključu, pa mu tu i tamo promakne suština. Za D. imam osjećaj da je u RL lijepa i šarmantna osoba koja ne ulazi u sukobe, ne zato što to ne želi, već što pojavno razoruža muškarce. E sad kako joj ta harizma ne pali na forumu, ponekad zvuči frustrirano kad konflikt ne uspije da riješi kako je navikla. Često stigmatizovana nepravedno, postovi umiju da joj budu otrovni, ali ne kapiram tako burne reakcije ostalih članova (osim Bate jer ljubav <3 ), nema razloga, napadi su joj benigni, a postovi često konstruktivni.
Harv i Zosko- su mi najduhovitiji kad pokažu maske zatucanog četnika i ljutog ustaše. Harv doduše skloniji humoru, a Zosko objašnjavanju, ali ih zamišljam kako zajedno cijepaju pivčugu i komentarišu ženska dupeta.
Sjećam se postova Kao sunce jasan o Bergmanovoj Personi, gdje pravi paralelu između Elizabet i Alme sa Hegelovim konceptom gospodar- rob. Analiza je toliko dobra da sam je kopi pejstovala u kompu. Šteta je da to ne objavi, ako već nije.
Nabasala sam i na neke trolove (bar se nadam da to jesu), koji su toliko neubjedljivi da ih preskačem. Osim Lonija. Evo voljela bih da znam da li je dječko trol? Ili zaista misli da silovanje zaslužuje manje kazne od postojećih (???) jer boli tričavih pet minuta (???). Što je najgore ovo mu nije u top pet bisera.
Za Scallop naklon i poštovanje, čitajte ovog čovjeka uvijek i svuda.  xjap
E sad, na postove navedenih ljudi sam najčešće nailazila, nisam stigla da formiram mišljenje o drugim članovima, pa sam neke nepravedno izostavila. Sjećam se i da me Dzon R dosta puta nasmijao. Ovo su svakako prvi utisci.

Napiši neku priču, da pročitamo. Onaj ko ima dara da zapazi mnogo i detaljno često ima dara i da to ispriča lepo.

MadVuja

Pozdrav svima, evo i ja da se oglasim obzirom da već duže vreme samo tumaram temama po forumu.

Dođoh na ZS slučajno, i svideo mi se forum(naročito radionica, nisam dugo dolazio pa ću sada ponovo malo da istražim), a svakako ima vrlo zanimljivih ljudi ovde. Ne mogu da kažem da se amaterski bavim pisanjem, ali volim da pišem.

Epska fantastika me kupila uvodom "Beše Eru, Jedini..."  :) Doduše, kod mene mrtva trka između epske i naučne fantastike.

Eto, toliko od mene za početak... xnerd

Scordisk